b.a. nr.1 - complex daunatori ce ierneaza pe pomi -2015

1
Unitatea Fitosanitară, Str. Drumul Ocnei, nr. 2, Sibiu Telefon: (004)0269223719, Fax: (004)0269223309 E-mail: [email protected] www.dadrsibiu.ro Pagină 1 din 1 MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE UNITATEA FITOSANITARĂ SIBIU BULETIN DE AVERTIZARE Nr. 01/23 februarie 2015 Staţia de prognoză şi avertizare SIBIU, din cadrul Unităţii Fitosanitare Sibiu, recomandă efectuarea tratamentului fitosanitar nr. II de iarnă, la toate speciile pomicole (seminţoase, sâmburoase ) - pentru complexul de dăunători ce iernează pe pomi (larve hibernante a păduchelui din San Jose, ouă de paianjeni, ouă de afide....). Tratamentul este curativ, aplicându-se pe parcelele şi/sau pomii pe care există rezervă biologică de dăunători. Produse de protecţie a plantelor recomandate: 1. JUVINAL 10 EC 0,1% sau 2. NUPRID OIL 004 CE 1,5% sau 3. CONFIDOR OIL SC 004 1,5% sau 4. MOSPILAN 20 SG 0,450 kg/ha + 0,5 % TOIL Perioada optimă de tratament: - La sfârşitul “repausului vegetativ - începutul dezmuguritului”. Alte recomandări: - Tratamentul se va efectua în zile fără ploaie şi vânt, când temperatura atmosferică este mai mare de +10 0 C. - Produsele de protecţie a plantelor Nuprid Oil şi Confidor Oil sunt recomandate a se aplica toamna sau primăvara – numai 1 (un) tratament pe sezon. Citiţi cu atenţie prospectul produselor de protecţi e a plantelor, înainte de utilizare! Volumul de soluţie utilizat la speciile pomicole sămânţoase este de 1500 l/ha (respectiv 1,5% produs comercial = 22,5 l produs comercial/ha), iar pentru speciile pomicole sâmburoase este de 1000 l/ha (1,5% = 15 l produs comercial/ ha). Ambalajele din carton provenite de la produse, se vor plia şi depozita, până la predarea acestora la distribuitorul de produse. Ambalajele din material plastic se vor clăti obligatoriu, de 3 ori, cu folosirea apei rezultate în rezervorul maşinii de tratat. Ambalajele clătite se depozitează în magazii şi se returnează distribuitorului. Citiţi cu atenţie prospectul produselor de protectia plantelor, înainte de utilizare! Se vor lua măsuri ce se impun pentru protecţia mediului înconjurator. Se vor respecta cu strictete normele de lucru cu produse de protectia plantelor, cele de securitatea muncii, de protectia animalelor. Întocmit, Cons. sup. Ana TIMAR

Upload: claudia-loredana

Post on 10-Nov-2015

2 views

Category:

Documents


1 download

DESCRIPTION

B.a. Nr.1 - Complex Daunatori Ce Ierneaza Pe Pomi -2015

TRANSCRIPT

  • Unitatea Fitosanitar, Str. Drumul Ocnei, nr. 2, Sibiu Telefon: (004)0269223719, Fax: (004)0269223309 E-mail: [email protected] www.dadrsibiu.ro

    Pagin 1 din 1

    MINISTERUL AGRICULTURII I DEZVOLTRII RURALE UNITATEA FITOSANITAR SIBIU

    BULETIN DE AVERTIZARE

    Nr. 01/23 februarie 2015

    Staia de prognoz i avertizare SIBIU, din cadrul Unitii Fitosanitare Sibiu, recomand efectuarea tratamentului fitosanitar nr. II de iarn, la toate speciile pomicole (seminoase, smburoase) - pentru complexul de duntori ce ierneaz pe pomi (larve hibernante a pduchelui din San Jose, ou de paianjeni, ou de afide....).

    Tratamentul este curativ, aplicndu-se pe parcelele i/sau pomii pe care exist rezerv biologic de duntori.

    Produse de protecie a plantelor recomandate:

    1. JUVINAL 10 EC 0,1% sau 2. NUPRID OIL 004 CE 1,5% sau

    3. CONFIDOR OIL SC 004 1,5% sau 4. MOSPILAN 20 SG 0,450 kg/ha + 0,5 % TOIL Perioada optim de tratament: - La sfritul repausului vegetativ - nceputul

    dezmuguritului. Alte recomandri: - Tratamentul se va efectua n zile fr ploaie i vnt, cnd temperatura atmosferic este mai mare de +100C.

    - Produsele de protecie a plantelor Nuprid Oil i Confidor Oil sunt recomandate a se aplica toamna sau primvara numai 1 (un) tratament pe sezon.

    Citii cu atenie prospectul produselor de proteci e a plantelor, nainte de utilizare! Volumul de soluie utilizat la speciile pomicole smnoase este de 1500 l/ha (respectiv 1,5% produs comercial = 22,5 l produs comercial/ha), iar pentru speciile pomicole smburoase este de 1000 l/ha (1,5% = 15 l produs comercial/ ha).

    Ambalajele din carton provenite de la produse, se vor plia i depozita, pn la predarea acestora la distribuitorul de produse.

    Ambalajele din material plastic se vor clti obligatoriu, de 3 ori, cu folosirea apei rezultate n rezervorul mainii de tratat. Ambalajele cltite se depoziteaz n magazii i se returneaz distribuitorului. Citii cu atenie prospectul produselor de protectia plantelor, nainte de utilizare!

    Se vor lua msuri ce se impun pentru protecia mediului nconjurator. Se vor respecta cu strictete normele de lucru cu produse de protectia plantelor, cele de securitatea muncii, de protectia animalelor.

    ntocmit,

    Cons. sup. Ana TIMAR