swimathon2010 ro

Post on 07-May-2015

688 Views

Category:

Travel

1 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

updates for LocalPhilanthropy Blog

TRANSCRIPT

Swimathon inseamna inot pentru cauzele comunitatii, campanii creativesi implicarea prietenilor si colaboratorilor, ca sustinatori.

In 2010, FCC a deschis acest cadru si altor organizatii, companii saugrupuri informale de clujeni, care au mobilizat impreuna 63.000 de lei,de la prieteni si sustinatori.

”Swimathon-ul este un eveniment special de atragere de fonduri, unmecanism pus in miscare de retelele sociale ale participantilor. La cea de-a doua editie, am oferit oportunitatea si altor organizatii, companii localesau oricarui grup informal de clujeni, de a mobiliza resurse, alaturi deFundatia Comunitara Cluj, pentru cauzele care ii motiveaza. Astfel,evenimentul a crescut exponential ca amploare, numar de participantisume mobilizate si numar de sustinatori si de participanti la eveniment,ca voluntari sau pur si simplu ca suporteri”.

- Simona Serban, director executiv FCC

Swimathon 2010 in cifre:

38 de inotatori63.000 de lei, angajati de sustinatori6 domenii sustinute: educatie, reabilitare de locuinte, copii cu nevoi speciale, varstnici, protectia animalelor, sport774 de lungimi de bazin parcurse38 de kilometri, inotati

si proiecte sustinute

Voicu Bojan, Rada Sonea, Alin Vaidasi Liviu Vaida au inotat pentruFondul pentru Initiative Comunitare(FIC) al FCC.

Totalul primei transe alocate prinFIC: 19.538 lei

Beneficiari: 6 elevi sustinuti cu burselunare, o a saptea eleva primindsprijin financiar pentru participareala concursuri internationale de pian.

Radu Morariu (Eximtur), Marcela Scripor,Cristian Covaciu – echipa SwiMalteza – auinotat pentru proiectele Serviciului deAjutor Maltez in Romania, Masa pe Roti siGradinita Speciala Malteza.

Totalul primei transe alocate: 3.040 LEI

Din 1997, prin Masa pe Roti, sute devarstnici aflati in situatii critice, au primitgratuit, zilnic, o masă calda, la domiciliu.Grădinita Speciala Malteza are in grija 20 decopii cu dizabilitati neuromotorii severe.Acestia au nevoie de terapie, pentru o sansala viata decenta.

Echipa organizatiei Arca lui Noe,alcatuita din Peter Madaras, DanielSzekely, Elefant Laszlo, Bodor Balazs,Liviu Precup, Radu D. si CalinChipriananov au inotat pentruproiectul Clinica Mobila.

Clinica a fost achizitionata cu ajutorulunei finantari acordate de FCC, iar inurma Swimathon-ului a fost mobilizatasuma necesara dotarii corespunzatoarepentru ingrijirea medicala a animalelor.

Totalul primei transe alocate: 4.878 LEI

Stacey Bulucz a inotat pentru tabara debaschet Crossover, destinata copiilor cuvarste de 8 si 9 ani. Aceasta are loc anualla Cluj si este singura din tara in care ceimici pot invata de la jucatorii americani.

Totalul primei transe alocate: 8.852 LEI

Pentru aceeasi initiativa au mai inotat:

Angajatii Arobs: Florina Bufnea, Marian OvidiuViorel, Marian Sanda Teodora.Angajatii Vitacom Electronics: Eniko Kovendi,Robi Ujfalvi, Andrei Ganga, Adrian Costina,Zsolt Lenkey, Eva Hofbauer si Melinda Kerekes.

Totalul primei transe alocate: 4.854 LEI

Paul Crisan, Dan Maier, Flavian Catalin Pah, Traian Alexandru Potra, MihaiSerdean, Paul Szanto au inotat pentru proiectul Camera de vis a copilariei, dezvoltat de organizatiile Habitat for Humanity Cluj, World Vision Romania- Cluj si Fundatia Romana pentru Copii, Comunitate si Familie. Acesta are ca scop renovarea a patru locuinte in care locuiesc familiinevoiase.

Alina Porumb a inotat pentruFondul InJoy Cluj, administrat deFCC si desinat unor proiecte carepromoveaza cultura, miscarea,mediul, toate legate de “bucuriade a fi clujean”.

Totalul primei transe alocate:640 LEI

Papp Emese, Bukos Robert, Filep-RudamasVahid-Laszlo, Mac Oris-Cristian au inotat pentruamenajarea salii de gimnastica a Liceului WaldorfCluj-Napoca.

Totalul primei transe alocate: 1.535 LEI

Ligia Medrea, inotatoarea Cora Hypermarche, a sustinutproiectele Casei Theodora din Cluj-Napoca. Aici suntingrijiti aproape 100 de sustinatori.

Totalul primei transe alocate: 1.000 LEI

“Am ales sa <concurez> din nou deoarece posibilitateasustinerii unui proiect comunitar printr-un gest atat desimplu, cum este acela de a inota, mi se pare un lucrufiresc”.

Cristiana Dragos – al treileapremiu I international

Sustinuta la Swimathon de Rada Sonea, micuta pianista CristianaDragos-Roman s-a intors de la Concursul International “SimoneDelbert-Fevrier”, organizat la Nisa, cu premiul I, votata in unanimitatede juriu.

Cristiana este eleva in clasa a III-a la Scoala Elf din Cluj-Napoca, iaracesta este al treilea premiu I obtinut la o competitie in afara tarii.

Anul acesta, Cristiana este imaginea Galei de Excelenta “Zece pentruCluj: Juniorii Cetatii”, organizata de Primaria Cluj-Napoca.

Aproximativ 30 de voluntari s-au implicatin organizarea Swimathon-ului, de laamenajarea locatiei pentru eveniment,pana la cronometrarea concurentilor.

SUMA (LEI) Detalii

63.000 Total angajat

6.000 Cheltuieli organizare, acoperite din taxele de participare

44.337 Valoarea primei transe de granturi acordate

http://www.swimathon.fundatiacomunitaracluj.ro

top related