nomenclatura stradala

Post on 17-Nov-2015

213 Views

Category:

Documents

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

extras lege

TRANSCRIPT

ORDONANA 63/2002 privind atribuirea sau schimbarea de denumiri

Art. 1. (1) Atribuirea sau schimbarea de denumiri pentru uniti administrativ-teritoriale, precum i pentru sate, localiti componente ale municipiilor i oraelor, staiuni balneoclimaterice i staiuni turistice se face prin lege.(2) Proiectele de legi sau propunerile legislative privind atribuirea sau schimbarea de denumiri, potrivit prevederilor alin. (1), se nainteaz Parlamentului n vederea adoptrii, dup consultarea prealabil prin referendum, n condiiile legii, a cetenilor din unitile administrativ-teritoriale respective.Art. 2. Atribuirea sau schimbarea de denumiri, altele dect cele prevzute la art. 1, se face de ctre:

a) Guvern, prin hotrre, pentru instituii publice i obiective de interes naional;b) autoritile administraiei publice centrale, pentru obiective i instituii publice pe care le nfiineaz, precum i pentru cele care se afl n subordinea acestora;c) consiliile judeene, prin hotrre, pentru instituiile publice i obiectivele de interes judeean, cu avizul consiliului local pe al crui teritoriu administrativ sunt amplasate instituiile i obiectivele n cauz;d) consiliile locale, prin hotrre, pentru parcuri, piee, oboare, cartiere, strzi, staii ale mijloacelor de transport n comun, precum i pentru obiective i instituii de interes local aflate n subordinea lor.Art. 3. (1) Proiectele de hotrri ale consiliilor judeene sau locale, avnd ca obiect atribuirea ca denumire a unor nume de personaliti ori evenimente istorice, politice, culturale sau de orice alt natur ori schimbarea unor astfel de denumiri vor putea fi adoptate numai dup ce au fost analizate i avizate de comisia de atribuire de denumiri judeean, respectiv a municipiului Bucureti.http://www.prefecturagalati.ro/portal/portal.nsf/AllByUNID/00005A96?OpenDocumentComisia de atribuire denumiri a judeuluiGalai constituit prin Ordinul Prefectului judeului Galainr. 96/27.03.2008

Funcioneaz n temeiul prevederilor Ordonanei Guvernului nr. 63/2002 privind atribuirea sau schimbarea de denumiri, cu modificrile i completrile ulterioare i a Ordinului nr. 564/31.07.2008, pentru aprobarea Regulamentului de funcionare a comisiei de atribuire de denumiri judeene, respectiv a municipiului Bucureti, emis de ministrul administraiei i internelor.

Comisia ndeplinete, n principal, urmtoareleatribuii:

analizeaz documentele depuse de consiliul judeean sau consiliile locale, dup caz, n vederea obinerii avizului pentru atribuirea sau schimbarea de denumiri i respinge documentaia incomplet;

emite avizul favorabil sau nefavorabil cu privire la proiectul de hotrre a consiliului judeean sau local, dup caz;

asigur liberul acces la informaia referitoare la activitatea comisiei.

Dosarul necesar pentru obinerea avizului de atribuire sau schimbare de denumiri, trebuie s cuprind urmtoarele documente: cerere de avizare, proiectul de hotrre a consiliului judeean sau local, dup caz, inclusiv instrumentul de prezentare i motivare, copie de pe raportul comisiei de specialitate a consiliului i copie de pe raportul compartimentului de resort din cadrul aparatului de specialitate al primarului sau al consiliului judeean.

top related