mirosul gurii la bebeluşi

Post on 16-Nov-2015

6 Views

Category:

Documents

1 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

jjj

TRANSCRIPT

MIROSUL GURII LA BEBELUI

MIROSUL GURII LA BEBELUIDac la un adult respiraia urt mirositoare nu este ceva neobinuit, cnd apare la copil este stranie i de fiecare dat provoac mamei nelinite.

Dac la un adult respiraia urt mirositoare nu este ceva neobinuit, cnd apare la copil este stranie i de fiecare dat provoac mamei nelinite.

Ei bine, afl c muli copii au aceast respiraie urt mirositoare. Aceasta poate aprea ca urmare a unei igiene orale precare, dar poate fi i semnalul care anun ceva mai grav.

Bacterii n cavitatea bucal

Afeciuni ale gingiilor, carii sau pur i simplu acumularea pe suprafaa limbii a bacteriilor determin mirosul neplcut. nc din stadiul de sugar, guria copilului trebuie curat dup fiecare mas sau cel puin de dou ori pe zi, cu un tifon mbibat cu ap ori cu past de dini i periu, ambele speciale pentru copii. Dup cteva zile de igien corect, vei observa c mirosul dispare.

Infecii n gt

Bacteriile de pe amigdale, faringe sau laringe pot duce la infecii cauzatoare i de miros neplcut al respiraiei. Dac micuul acuz dureri de gt, tuete sau expectoreaz, mergi cu el la medic! Tratamentul infeciei va vindeca i respiraia neplcut.

Sinuzit sau nas nfundat

Bacteriile care provoac infecii la nivelul nasului i sinusurilor determin i mirosul urt al respiraiei.

Un consult ORL i un tratament adecvat pot rezolva aceste neplceri.

Probleme digestive

Lipsa unor enzime duce la o digestie greoaie i la miros urt al gurii. Cteva analize pot depista aceste probleme digestive, iar tratamentul va remedia aceste neplceri.

Giardia

Diaree, crampe abdominale asociate cu un miros neplcut al gurii pot fi semnele unei infecii cu parazitul giardia. Printr-un examen coproparazitologic, poi verifica uor aceast cauz.

Sursa:

http://www.mami.ro/copilul/2-3-ani/5-motive-pentru-care-ii-miroase-gurita-2129437

top related