img_0001.pdf

Post on 16-Dec-2015

220 Views

Category:

Documents

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

TRANSCRIPT

  • ln func[ie de nivelul valoric ai num5rul sportivelor sau sportivilor participanti, sestabilegte importan[a gi valoarea unei cornpeti[ii.

    ln toate cazurile in care se organizeazd o competifie, in mod firesc organizatorulei are in vedere oblinerea unui profit de naturi tehnic5 gi/sau economico-financiarS.

    O primi problemi de care trebuie sd tind seama organizatorul unei competitiieste planificarea acesteia intr-o perioadi care sE satisfaci interesul celor c'are urmeazdsd participe la ea.

    Regulamentul unei competifii sportive

    Pentru organizarea competiliei se intocrnegte regulamentul acesteia care in liniigenerale trebuie si cuprindi urmitoarele.

    - denumirea gi scopul comPetitiei;- organizarea concursului - cine argantzeazd;

    - locul gi data de desfSgurare;- adresa organizatorului; . '- condiliile tehnice (calitatea terenului, aparatura gi materialele de concLlrs

    utilizate);- probele gi categoriile de sportivi (echipe) pentru care se organizeazi competilia

    (v6rstd, sex, categorie de calificare sportiv5, etc.);- sistemul de disputare a intreerilor;- condilii de stabilire a rezultatului gi clasamentului;

    - litigii gi modul de solutionare a acestora;

    termen de inscriere - unde 9i cind se fac;- data, ora gi locul gedintei tehnice;- condi{ii de participare 9i administrativ - organizatorice;- premii.

    comitetul (comisia) de organizare gi desfilgurare a competifiei

top related