analiza de marketing - cosmetice

Post on 19-Nov-2015

20 Views

Category:

Documents

4 Downloads

Preview:

Click to see full reader

TRANSCRIPT

Analiza de Marketing - Cosmetice

1) COSMETICA, o provocare

1. Dincolo de faptul c plantele sunt recunoscute nc din cele mai vechi timpuri ca avnd proprieti miraculoase asupra pielii, este tot mai evident ca ntoarcerea la natur este curentul care marcheaz secolul XXI. Aportul plantelor n produsele cosmetice este de necontestat i a fost demonstrat n ultimele decenii de tot mai multe studii efectuate la nivel mondial.

Publicul-int a firmei este format din populatia de sex feminin care a devenit contient de importana plantelor n componena diferitelor produse si de faptul ca aceasta terapie naturala completeaza terapia medicamentoasa curativa, fiind doar un adjuvant foarte important, atunci cnd este folosit corect.

Populaia interesat de aceste produse include aproape toate vrstele, ncepnd cu perioada adolescenei, tinereea i vrsta a treia.

ProdusCui i se adreseazaActiunea principiilor active

Mod de folosireEfect

Lapte demachiant pentru ten

normal sau mixtProdusul este ideal pentru tenul normal sau mixt si nu irita ochii.Laptele demachiant pentru ten normal si mixt are o formula usoara, non-iritanta, conceputa pentru a asigura o curatare eficienta si delicata a tenului. Contine agenti de curatare blanzi care nu usuca si nu irita tenul. Indeparteaza machiajul waterproof, impuritatile si excesul de grasimi din zona T, fara a lasa pe piele o pelicula grasa.Uleiul de galbenele asigura tenului hidratarea necesara, iar complexul activ de minerale ii imbunatateste tonusul.Se aplica dimineata si seara, pe fata, prin masaj usor, cu ajutorul discurilor demachiante.Indeparteaza chiar si machiajul waterproof, impuritatile si excesul de grasimi din zona T, fara a lasa pe piele o pelicula grasa.

Lapte demachiant pentru ten uscat-sensibil

Produsul este ideal pentru tenul uscat sau sensibil.Laptele demachiant pentru ten uscat si sensibil are o formula blanda, non-iritanta, conceputa pentru a asigura tenului o curatare eficienta si delicata. Contine agenti de curatare si hidratare blanzi care sa nu usuce sau sa irite tenul.Indeparteaza eficient chiar si machiajul waterproof, calmeaza si hidrateaza, fara a lasa pe piele o pelicula uleioasa. Uleiurile de Jojoba si samburi de caise ii asigura tenului hidratarea necesara, iar complexul de vitamine format din ulei de catina si Vitaminele C si E are rol hidratant si protector. Suplimentul de vitamina C are rol antioxidant, previne pigmentarea pielii, conferindu-i luminozitate.Nu irita ochii.Se aplica dimineata si seara, pe fata, prin masaj usor, cu ajutorul discurilor demachiante.Indeparteaza chiar si machiajul waterproof, curata eficient si delicat tenul, iar pielea devine catifelata, mentinandu-si natural de hidratare.

Lotiune tonica pentru ten normal/mixtProdusul este ideal pentru tenul normal sau mixt, completand demachierea si pregatind tenul pentru aplicarea cremei de fata.Lotiunea tonica pentru ten normal si mixt curata porii in profunzime, indepartand excesul de sebum si machiaj, fara a influenta echilibrul natural al pielii. Formula sa cu agenti de hidratare blanzi si complex activ de minerale tonifica delicat, completand demachierea, fara sa irite sau sa usuce tenul.Extractul din petale de trandafir are rol dezinfectant contribuind la purificarea si catifelarea tenului.

Produsul se aplica cu ajutorul discurilor demachiante, pe fata curata, demachiata.Curata porii in profunzime, indepartand excesul de sebum si machiaj, fara a influenta echilibrul natural al pielii.

Lotiune tonica pentru ten uscat/sensibilProdusul este ideal pentru tenul uscat sau sensibil, completand demachierea si pregatind tenul pentru aplicarea cremei de fata.Lotiunea tonica pentru ten uscat si sensibil curata delicat, avand rol calmant si relaxant.Formula sa echilibrata cu agenti de curatare blanzi si complex activ de vitamine tonifica delicat completand demachierea, fara sa irite sau sa usuce tenul. Vitamina C si D-Panthenolul (Vitamina B5) au rol antioxidant, protejand pielea de factorii de poluare din mediu si de radiatiile UV.Extractul din petale de trandafir are rol dezinfectant contribuind la purificarea si catifelarea tenului.Nu contine alcool.Produsul se aplica cu ajutorul discurilor demachiante, pe fata curata, demachiata.Curata delicat, avand rol calmant si relaxant. Completeaza demachierea, fara sa irite sau sa usuce tenul.

Crema antiacneicaDestinata tuturor persoanelor cu acnee sau cu ten gras, seboreic (indiferent de sex).Ingredientii activi contribuie la reglarea secretiei de sebum si au efect calmant si de tonifiere. Extractul din radacina de brusture cicatrizeaza ranile provocate de acnee. Mentolul si acidul salicilic au proprietati antiseptice si calmante.Dupa demachierea si curatarea tenului cu lotiune antiacneica, se aplica crema antiacneica prin masaj usor, insistand asupra zonelor cu acnee.Previne iritatiile si contribuie la vindecarea ranilor provocate de acnee, avand actiune antibacteriana, antiseptica si cicatrizanta.

Crema hidratanta Noua formula a Cremei Hidratante este acum mai eficienta, pentru a raspunde mai bine nevoilor tenului normal sau mixt trecut de varsta de 25-30 ani.Uleiul de Jojoba si untul de Shea asigura tenului tau portia zilnica de hidratare. Complexul activ de minerale creste rezerva de energie a celulelor, minimizand aparitia liniilor fine si a ridurilor. Imbunatateste aspectul pielii conferindu-i vitalitate si prospetime. Contine filtre UVA/UVB care protejeaza pielea impotriva imbatranirii premature cauzate de razele solare.Dimineata si seara, dupa demachiere si tonifiere, aplicati crema pe fata si pe gat.Produsul este recomandat ca baza de machiaj datorita proprietatilor sale, protejand tenul de actiunea factorilor nocivi de mediu, dar si de uscarea provocata de produsele de machiaj.

Formula usoara, non-grasa pentru utilizare zilnica.EFECTE DEMONSTRATE:- pielea este mai hidratata cu pana la 59.48%*;- mai putine riduri cu pana la 45.26%*;- reda pielii aspectul elastic cu pana la 90.9%;- pielea este mai catifelata cu pana la 64.3%*;- imbunatateste aspectul pielii cu pana la 58.21%**;- confera pielii prospetime cu pana la 62.68%**;- confera pielii luminozitate cu pana la 91.07%**.

Crema nutritiva de zi Noua formula a Cremei Nutritive de zi este acum mai eficienta, pentru a raspunde mai bine nevoilor tenului uscat sau sensibil trecut de varsta de 35-40 ani.Extractul de Aloe Vera are un continut bogat in aminoacizi care ajuta la pastrarea elasticitatii pielii. Complexul de vitamine B continut de uleiul de catina creste retentia de apa si lipide, impiedicand formarea ridurilor. Contine filtre UVA/UVB si Vitamina E care protejeaza pielea impotriva imbatranirii premature cauzate de razele solare. SPF 6.Dimineata si seara, dupa demachiere si tonifiere, aplicati crema pe fata si pe gat.Produsul este recomandat ca baza de machiaj datorita proprietatilor sale, protejand tenul de actiunea factorilor nocivi de mediu, dar si de uscarea provocata de produsele de machiaj.

Formula usoara, non-grasa pentru utilizare zilnica.EFECTE DEMONSTRATE:- reda pielii aspectul elastic cu pana la 90.09%*;- pielea este mai hidratata cu pana la 60.36%*;- cu pana la 46.15%* mai putine riduri;- pielea devine mai catifelata cu pana la 68.14%*;- imbunatateste aspectul (textura) pielii cu pana la 66.27%**;- regenereaza celulele epidermei cu pana la 66.47%**;- confera tenului cu pana la 69.42%** mai multa luminozitate;- efect nutritiv asupra pielii cu pana la 64.13%*.

Crema antirid - SPF 6Noua formula a Cremei Antirid este acum mai eficienta, pentru a raspunde mai bine nevoilor tenului normal sau mixt trecut de varsta de 35-40 ani.Uleiul din samburi de caise si untul de shea asigura tenului tau portia de hidratare. Colagenul marin mentine elasticitatea, tonicitatea si supletea pielii. Vitamina C are rol antioxidant, protejand pielea de efectele negative ale radicalilor liberi.Complexul activ de minerale (magneziu, cupru, zinc) este ideal pentru pielea obosita, stimuland productia de colagen si restabilind vitalitatea si sanatatea pielii.Complexul activ de minerale si Vitamina C contribuie la reducerea ridurilor, activand procesul de regenerare celulara.Contine filtre UVA/UVB care protejeaza pielea impotriva imbatranirii premature cauzate de razele solare. SPF 6.

Dimineata si seara, dupa demachiere si tonifiere, aplicati crema pe fata si pe gat.Produsul este recomandat ca baza de machiaj datorita proprietatilor sale, protejand tenul de actiunea factorilor nocivi de mediu, dar si de uscarea provocata de produsele de machiaj.

EFECTE DEMONSTRATE:-mai putine riduri cu pana la 53.6%*;-pielea este mai hidratata cu pana la 65.08%*;-cu aspect elastic imbunatatit cu pana la 80.95%*;-aspectul pielii este imbunatatit cu pana la 83.46%**-pielea este mai supla cu pana la 67.48%**-pielea este mai catifelata cu pana la 98.68%**;-confera tenului luminozitate cu pana la 84.68%**.

Crema anticearcanCrema anticearcan este solutia zilnica pentru indepartarea semnelor imbatranirii premature a pielii sensibile din jurul ochilor: deshidratarea, aparitia ridurilor si a cearcanelor.Bazata pe tehnologia Complexului natural Sericin Q si imbunatatita cu ingrediente naturale cu rol anticearcan si antipungi, aceasta crema este ideala pentru ingrijirea pielii sensibile din jurul ochilor.

Complexul vegetal anticearcan este obtinut din flori de albastrele, flori de tei, frunze de nalba si petale de trandafiri. Acestea actioneaza impotriva formarii cearcanelor, combat aparitia pungilor de sub ochi si hidrateaza pielea din jurul ochilor. Pielea ta este mai protejata datorita:- filtrelor UVA/UVB - continutului bogat in Vitamina E care lupta impotriva actiunii radicalilor liberi - efectului antiiritant asigurat de Sericina si Coenzima Q10.Crema se aplica zilnic, dimineata si seara, prin masaj usor pe zonele din jurul ochilor si pe pleoape, dupa demachiere.Cu Crema anticearcan Blossom, pielea din jurul ochilor este: - mai hidratata* cu pana la 63,63% - mai supla, mai ferma** cu pana la 70% - mai relaxata* cu pana la 45% - mai catifelata** cu pana la 80%

Lotiune de corp revigorantaEste destinat ingrijirii pielii corpului, indiferent de varsta.Contine Beta-caroten natural cu rol in stimularea regenerarii celulare si de combatere a imbatranirii premature a pielii si Vitaminele C si E care actioneaza simultan in stoparea procesului de degradare a celulelor.Se foloseste zilnic dupa dus sau baie prin masarea corpului pana cand laptele patrunde in piele. Dupa utilizare pielea ramane hidratata si catifelata.Asigura hidratarea, tonifierea si catifelarea pielii corpului; confera pielii o delicatete naturala si o parfumare placuta.

Crema anticeluliticaSe adreseaza tuturor persoanelor care prezinta celulita in faza incipienta sau chiar avansata. Celulita se manifesta prin aparitia in anumite zone ale corpului a aspectului de coaja de portocala a pielii.Crema anticelulitica cu formula imbunatatita favorizeaza eliminarea apei si grasimilor din epiderma, regenereaza tesuturile afectate prin actiunea combinata a extractelor de Arnica, coada soricelului, vitaminelor C, E si beta-Carotenului natural. Formula imbunatatita cu ulei din samburi de struguri reda pielii fermitatea si elasticitatea.Se aplica de doua ori pe zi, dupa dus, in zonele afectate prin masarea puternica pana la patrunderea cremei in piele. Crema anticelulitica se combina cu un regim alimentar adecvat si cu exercitii fizice.Principiile active stimuleaza circulatia sanguina periferica si profunda, previn aparitia celulitei si regenereaza tesuturile afectate de celulita.

Apariia supermarketurilor, n Romnia, a nsemnat un ajutor pentru productori, deoarece, pe lng accesul mai rapid la consumator, ofer productorilor un feed-back mai rapid i nealterat - ce produse se vnd mai bine, dac e o problem de ambalaj sau de pre. Statisticile arat c romnii cumpr mai puine produse cosmetice dect vest-europenii i chiar dect ruii.

2. Din cauza sumelor mici stabilite pentru promovare, firma nu poate folosi mijloace de publicitate mass-media

acesta trebuie s ncerce prin alte metode promovarea imaginii i creterea ncrederii n produsele realizate.Dac se stabilesc preuri mici de vnzare, acest lucru nu este ntotdeauna eficient, deoarece, cu toate c firma nu i-a impus s promoveze calitatea, totui ea are un rol destul de important att pe piaa intern, ct i pe cea extern.

ntruct, concurena pe piaa intern, ct i pe cea extern, n domeniul cosmeticelor este foarte ridicat, calitatea este deja remarcat printre productori, reprezentnd un factor important n alegerea mrcii corespunztoare, clienii devenind din ce n ce mai exigeni i riguroi n alegerea lor.

Aadar, consider c un raport corespunztor stabilit ntre promovarea mrcii pe pia i calitate, ar avea efecte considerabile pentru organizaie.

Pentru pstrarea clienilor i atragerea altora noi, se poate realiza o tombol cu premii, reduceri promoionale periodice i folosirea unor ambalaje atractive.

3. Cosmetica ncearc s devin cunoscut n rndul firmelor reprezentative din domeniu, deoarece, foarte muli oameni au devenit contieni de puterea extractelor din plante.

Variante de sloganuri: Amn ntlnirea cu btrneea

Produse cosmetice 100 % nturale

Rmi tnr pentru mult timp "Hello Tomorrow "Dintre metodele consacrate de marketing pe Internet si reclama online, promovarea site-urilor web prin intermediul motoarelor de cautare s-a impus la ora actuala ca cea mai profitabila varianta de publicitate pe Internet, in primul rand datorita costurilor zero, in al doilea rand datorita vizitatorilor de calitate pe care ii garanteaza aceasta metoda de ridicare a audientei site-urilor web. Site-ul Cosmetica arat o imagine de ansamblu a firmei, sloganurile fiind poziionate pe site, n prim plan, demonstrnd esena, iar produsele fiind definite i explicate pe site.

Acesta este un bun mijloc de promovare, i datorit numelui reprezentativ al firmei Cosmetica.

Site-ul dispune de dou intrri prezentare n limba romn i prezentare n limba englez, ca ajutor i pe plan internaional, pentru promovare n cazul rilor Americii de Sud, cu care se dorete colaborarea i sperana extinderii i pe alte piee.

2) FARMACIA TA, o afacere fcut din suflet

1. Revista Farmacia ta este un succes, datorit calitii imaginilor i informaiilor oferite, din apropae toate domeniile medicinii i cosmeticii.Aceasta a reuit s se remarce pe piaa romneasc, n toi aceti opt ani de activitate continu, i nu are concuren.

n ultima vreme, au mai aprut i alte publicaii gratuite n farmacii, ns, calitatea furnizorilor de informaii ai revistei Farmacia ta rmne, incontestabil, un factor de succes pentru aceasta.

Faptul c oamenii medii ca studii, ocupaie, venit i poziie, persoane trecute de 40 de ani i, chiar i mai tineri, aa cum ne arat sondajele, sunt cititori fideli ai revistei, acest lucru indic faptul c acetia sunt i vor fi n continuare interesai de acest publicaie, de informaiile i ndrumrile specialitilor, n tratarea diferitelor afeciuni cu care acetia se confrunt, n dorina de aflare de informaii necesare lor.

2. Conform statisticilor, se observ c femeile sunt cititoare ale revistei, mai fidele dect brbaii, acestea fiind femei n vrst, dar i tinere.

Cititoarele cele mai fidele sunt persoanele fr funcii e conducere, cu un venit mic, care citesc revista i n scopul aflrii de remedii naturiste, oricum, mai ieftine dect medicamentele folosite n tratare anumitor afeciuni.

Se observ, de asemenea, n statistici, c persoanele cu studii medii sunt publicuri int ale revistei, persoanele cu studii superioare i cu funcii de conducre, din lips dde timp, probabil, dar i fiindc au un venit mai mare pot apela direct la medicamentaie n cazul apariiei unor probleme, fr s fie nevoie s se documenteze din reviste, ci doar mergnd la medici.

Pe de alt parte, i acetia din urm pot citi revista pentru a afla ce clinici medicale au mai aprut i alte informaii de care ar avea nevoie.

3. n cazul n care a fi eu organizatorul evenimentului aniversar dedicat mplinirii a cinci ani de activitate a revistei, a face acest lucru public cu mult timp naintea evenimentului, pentru ca cititorii fideli ai revistei s tie de aceast aniversare i s fie prezeni.

Bineneles, a trimite invitaii tuturor colaboratorilor revistei, sponsorilor, clienilor fideli recunoscui i tuturor persoanelor care au contribuit la realizarea caestei reviste i la meninerea ei pe pia atia ani.

Anunul asupra desfurrii evenimentului este menionat pe site-ul revistei i n ultimele numere ale acesteia, dinaintea evenimentului.

4. Planul de relaii publice definit trebuie s descrie aciuni care vor fi ntreprinse pentru a influena publicul larg s neleag rolul apariiei acestei reviste, importana citirii acesteia, n scopul aflrii unor informaii medicale, informaii din domeniul psihologiei, nutriiei, remedii naturale, metode de ingrijire pentru un trup armonios etc.Obiectivele planului sunt urmtoarele:

o nelegere a impactului pozitiv al revistei n cadrul populaiei;

o promovare a imaginii revistei;

3) EDITURA VERGILIU, o afacere de familie

1. Numele de Vergiliu dat editurii a produs o imagine pozitiv acesteia, auzind de editura Vergiliu, ne amintim imediat de cultur, de poeme, de poezii, simind nevoia de cunoatere, de lectur.

2. Faptul c echipa editurii a stabilit ca ntreaga activitate s fie realizat spre satisfacerea clientului, acest lucru d dovad de o deosebit consideraie fa de acesta, demonstrnd calitatea editurii.

Calitatea demonstreaz, ntotdeauna, buna organizare a firmei, punnd n centrul realizrilor clientul i satisfacia acestuia.

Datorit acestui lucru, echipa editurii a reuit timp de atia ani s se impun pe pia, s ctige ncrederea clienilor, publicnd tot mai multe cri.

3. Reuind s se remarce pe pia, echipa editurii i-a stabilit ca obiectiv, s-i menin n continuare poziia, prin relaia deosebit i de amiciie pe care i-a creat-o cu clienii i prin diferite aciuni promoionale.

n condiiile posibilitii reduse de promovare a imaginii editurii, aceasta reuete s pstreze vie marca, printr-o comunicare eficace i eficient cu clienii, prin transmiterea de oferte i prezentri.

top related