adresa solicitare punct de vedere aplicare lege 71 din 2015

2
Page 1 of 2 Ex. 1 din 1 Nr. 77 din 26.10.2015 Domnului Robert-Marius CAZANCIUC Ministrul Justiţiei Stimate domnule ministru, Având în vedere că în demersurile făcute către Administraţia Naţională a Penitenciarelor pentru punerea în aplicare a legii 71/2015, nu am primit un răspuns de natură să lămurească dacă prevederile legii sus menționate se aplică și personalului din sistemul penitenciar, vă rugăm să ne comunicați un punct de vedere, din partea instituţiei a cărei activitate o coordonaţi, în soluţionarea a două aspecte generate de aprobarea, cu modificări, prin Legea nr. 71 din 3 aprilie 2015, a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015. Astfel, vă rugăm să ne comunicați dacă potrivit opiniei dumneavoastră prevederile articolului 5, alineat, (1^1) din legea 71/2015 ce are următorul cuprins: "… (1^1) Prin nivel de salarizare în plată pentru funcţiile similare se înţelege acelaşi cuantum al salariului de bază cu cel al salariaţilor având aceeaşi funcţie, în care au fost incluse, după data de 31 decembrie 2009, sumele aferente salariului de încadrare, precum şi sumele aferente sporurilor de care au beneficiat înainte de această dată, dacă salariatul angajat, numit sau promovat îndeplineşte aceleaşi condiţii de studii - medii, superioare, postuniversitare, doctorale -, de vechime şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii, specifice locului de muncă la data angajării sau promovării. …” se aplică personalului din sistemul penitenciar, incadrat inainte sau după 31 decembrie 2009 și care și-a definitivat studiile ulterior datei menționate, la acest moment îndeplinind aceleaşi condiţii de studii - medii, superioare, postuniversitare, doctorale -, de vechime şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii, specifice locului de muncă la data angajării sau promovării. Cel de-al doilea aspect asupra căruia dorim să exprimați un punct de vedere este cel generat de prevederile articolului 1 alin. 5^1 din legea 71/2015, respectiv:

Upload: sivbarceamare4739

Post on 05-Jan-2016

494 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

Adresa Solicitare Punct de Vedere Aplicare Lege 71 Din 2015

TRANSCRIPT

Page 1: Adresa Solicitare Punct de Vedere Aplicare Lege 71 Din 2015

Page 1 of 2

Ex. 1 din 1 Nr. 77 din 26.10.2015

Domnului Robert-Marius CAZANCIUC Ministrul Justiţiei

Stimate domnule ministru, Având în vedere că în demersurile făcute către Administraţia Naţională a

Penitenciarelor pentru punerea în aplicare a legii 71/2015, nu am primit un răspuns de natură să lămurească dacă prevederile legii sus menționate se aplică și personalului din sistemul penitenciar, vă rugăm să ne comunicați un punct de vedere, din partea instituţiei a cărei activitate o coordonaţi, în soluţionarea a două aspecte generate de aprobarea, cu modificări, prin Legea nr. 71 din 3 aprilie 2015, a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015.

Astfel, vă rugăm să ne comunicați dacă potrivit opiniei dumneavoastră prevederile articolului 5, alineat, (1^1) din legea 71/2015 ce are următorul cuprins:

"… (1^1) Prin nivel de salarizare în plată pentru funcţiile similare se înţelege acelaşi

cuantum al salariului de bază cu cel al salariaţilor având aceeaşi funcţie, în care au fost incluse, după data de 31 decembrie 2009, sumele aferente salariului de încadrare, precum şi sumele aferente sporurilor de care au beneficiat înainte de această dată, dacă salariatul angajat, numit sau promovat îndeplineşte aceleaşi condiţii de studii - medii, superioare, postuniversitare, doctorale -, de vechime şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii, specifice locului de muncă la data angajării sau promovării.

…” se aplică personalului din sistemul penitenciar, incadrat inainte sau după 31

decembrie 2009 și care și-a definitivat studiile ulterior datei menționate, la acest moment îndeplinind aceleaşi condiţii de studii - medii, superioare, postuniversitare, doctorale -, de vechime şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii, specifice locului de muncă la data angajării sau promovării.

Cel de-al doilea aspect asupra căruia dorim să exprimați un punct de vedere

este cel generat de prevederile articolului 1 alin. 5^1 din legea 71/2015, respectiv:

Page 2: Adresa Solicitare Punct de Vedere Aplicare Lege 71 Din 2015

Page 2 of 2

„Prin excepţie de la prevederile alin. (1) şi (2) , personalul din aparatul de lucru al Parlamentului şi din celelalte instituţii şi autorităţi publice, salarizat la acelaşi nivel, precum şi personalul din cadrul Consiliului Concurenţei şi al Curţii de Conturi, inclusiv personalul prevăzut la art. 5 din aceste instituţii, care beneficiază de un cuantum al salariilor de bază şi al sporurilor mai mici decât cele stabilite la nivel maxim în cadrul aceleiaşi instituţii sau autorităţi publice pentru fiecare funcţie/grad/treaptă şi gradaţie, va fi salarizat la nivelul maxim dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii."

În acest sens vă rugăm să exprimați un punct de vedere din care să reiasă dacă

personalul din sistemul penitenciar trebuie să fie salarizat la nivelul maxim dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii, la acest moment având personal care desi îndeplinește aceleași atribuții, este salarizat la un nivel inferior.

În speranţa unui răspuns transmis cu celeritate la solicitarea noastră vă asigurăm de toată disponibilitatea, în vederea promovării unui climat de dialog şi respect reciproc.

Cu deosebită consideraţie,

Florin Şchiopu Preşedinte

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor