75609203 nestle este o companie dedicata oamenilor

4
Cercetarea si Dezvoltarea reprezinta un avantaj competitiv cheie pentru Nestlé, fara de care Nestlé nu ar fi putut deveni liderul industriei alimentare in nutritie, sanatate si wellness. Cu un numar de 29 de centre de cercetare si dezvoltare in toata lumea, Nestlé are cea mai mare retea de Cercetare si Dezvoltare din industria alimentara. Reteaua Nestlé deoameni implicati in cercetare, dezvoltare si tehnologie impreuna cu grupurile din pietele locale insumeaza peste 5 000 de oameni. Nestlé isi consolideaza capacitatea de C&D prin intermediul Parteneriatelor de Inovare in fiecare etapa a procesului de dezvoltare a produselor - de la colaborari in stadiu incipient cu companii biotehnologice la parteneriate in stadiu avansat cu furnizorii sai cheie. Prin reunirea tuturor resurselor sale globale de C&D, Nestlé este capabila sa asigure o calitate inalta si solutii pentru o alimentatie sigura pentru consumatorii din intreaga lume - fie ca vorbim despre nutritie, sanatate, wellness, gust, textura sau confort. Mai presus de toate, Nestlé aduce consumatorilor produse de cea mai inalta calitate. Iar siguranta nu este negociabila. Dincolo de nutritie, viitorul produselor alimentare va fi tot mai mult de influentat de stiinta. Oamenii de stiinta Nestlé privesc in perspectiva alimentele viitorului. C&D Nestlé defineste nutritia si stiinta alimentelor in doua moduri: De la nevoile consumatorilor la prioritatile de cercetare De la dovezile stiintifice la beneficii pentru consumatori si servicii. Responsabilitatea noastra

Upload: chira-loredanna

Post on 28-Dec-2015

6 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

k

TRANSCRIPT

Page 1: 75609203 Nestle Este o Companie Dedicata Oamenilor

Cercetarea si Dezvoltarea reprezinta un avantaj competitiv cheie pentru Nestlé, fara de care Nestlé nu ar fi putut deveni liderul industriei alimentare in nutritie, sanatate si wellness.

Cu un numar de 29 de centre de cercetare si dezvoltare in toata lumea, Nestlé are cea mai mare retea de Cercetare si Dezvoltare din industria alimentara. Reteaua Nestlé deoameni implicati in  cercetare, dezvoltare si tehnologie impreuna cu grupurile din pietele locale insumeaza peste 5 000 de oameni. 

Nestlé isi consolideaza capacitatea de C&D prin intermediul Parteneriatelor de Inovare in fiecare etapa a procesului de dezvoltare a produselor - de la colaborari in stadiu incipient cu companii biotehnologice la parteneriate in stadiu avansat cu furnizorii sai cheie. 

Prin reunirea tuturor resurselor sale globale de C&D, Nestlé este capabila sa asigure o calitate inalta si solutii pentru o alimentatie sigura pentru consumatorii din intreaga lume - fie ca vorbim despre nutritie, sanatate, wellness, gust, textura sau confort. Mai presus de toate, Nestlé aduce consumatorilor produse de cea mai inalta calitate. Iar siguranta nu este negociabila.

Dincolo de nutritie, viitorul produselor alimentare va fi tot mai mult de influentat de stiinta. Oamenii de stiinta Nestlé privesc in perspectiva alimentele viitorului. C&D Nestlé defineste nutritia si stiinta alimentelor in doua moduri: 

De la nevoile consumatorilor la prioritatile de cercetare De la dovezile stiintifice la beneficii pentru consumatori si servicii.

Responsabilitatea noastra

Angajamentul Nestlé 60/40+ este un program unic si un set de instrumente ce contribuie la optimizarea constanta a gustului si a profilului nutritional superior al produselor noastre, in functie de preferintele consumatorilor. Numele programului provine de la obiectivul dublu pe care isi propune sa il atinga: produsele Nestlé trebuie sa aduca un „plus” nutritional, castigand, in acelasi timp, cel putin 60% dintre consumatori la un test privind preferintele de gust, realizat comparativ cu produse ale competitorilor directi.

Angajamentul Nestlé 60/40+ promoveaza inovarea si imbunatatirea produselor.

Cantitatea Zilnica Estimata (CZE) este o initiativa voluntara a principalelor companii din industria alimentara, printre care si Nestlé, menita sa ofere consumatorilor:

informatii detaliate despre continutul nutritional al alimentelor

Page 2: 75609203 Nestle Este o Companie Dedicata Oamenilor

mecanisme simple de intelegere si utilizare a acestei  informatii in constituirea unei alimentatii echilibrate si corect dimensionate

mijloace de a evita greselile de nutritie care antreneaza riscuri pentru sanatatea individuala si cea publica.

Cantitatea zilnica estimata ajuta consumatorii sa faca alegeri nutritionale optime pentru sanatatea lor.CZE reprezinta indrumari pentru adulti si copii, referitoare la cantitatile urmatorilor macronutrienti: Grasimi, Grasimi saturate, Carbohidrati, Zaharuri, Proteine, Fibre, Sodiu si Energie (Calorii), continute de fiecare portie consumata.Valorile CZE imprimate pe etichetele alimentelor sau bauturilor trebuie sa fie cele corespunzatoare unui „adult obisnuit”, echivalentul celor pentru femei. Ex. Energie: 2000kcal.

 -In efortul nostru continuu de a scadea emisiile de CO2 ale fabricilor, am reusit o reducere de 20% din 1998.

-Nestlé utilizeaza tehnologie de cogenerare pentru un mediu mai curat si emisii reduse.

-Nestlé incearca sa recupereze si sa utilizeze gazele cu efect de sera in loc sa le elibereze in atmosfera.

-Nestlé a inceput sa inlocuiasca CFC si HCFC inca din 1986. 

Cu peste douazeci de ani in urma, Nestlé a inceput sa inlocuiasca gazele de refrigerare asociate cu incalzirea globala.

-Abordarea Nestlé in privinta asistentei oferite fermelor este demonstrata de Initiativa pentru Agricultura Sustenabila. 

-In 2000, Nestlé si-a conjugat eforturile cu Danone si Unilever pentru a forma Platforma Initiativei pentru Agricultura Sustenabila (SAI). 

-Nestlé are o abordare sistematica fata de reducerea consumului de energie.

Nestlé a reusit prin concentrarea eforturilor asupra programelor de conservare a energiei.

-Nestlé a imbunatatit eficienta energetica in productie cu 3% din 2006 in 2007

-Desi produce mult mai multa hrana decat inainte, consumul de energie al Nestlé a scazut practic in ultimul deceniu.

-Nestlé continua sa dezvolte materiale de ambalat mai usoare. Cantitatea de ambalaje per produs a fost redusa cu un sfert in doar patru

ani. Mai putin ambalaj inseamna economii in materii prime pentru productie si

economii de energie pentru transport.

Page 3: 75609203 Nestle Este o Companie Dedicata Oamenilor

-Nestlé lucreaza impreuna cu alte companii oriunde e posibil pentru a asigura colectarea de sticle.

-Nestlé a redus materialul de ambalare pentru apa imbuteliata cu 22% in 6 ani.

-Nestlé lucreaza pentru gasirea de solutii de ambalare ce contribuie la un mediu inconjurator mai bun.

Aceste solutii includ reducerea surselor, reutilizarea, reciclarea si recuperarea energiei.

-Intre 1991 si 2007, Nestlé a reusit sa isi reduca consumul de materiale de ambalare cu mai mult de 300 000 de tone.

-Peste o jumatate de milion de fermieri (610.000) livreaza direct catre Nestlé. 

-Nestlé ajuta oamenii oferindu-le experienta la locul de munca, consiliind in privinta relatiilor si educatie teoretica.

-Managementul apei este o prioritate de top pentru Nestlé.

-Nestlé a redus cantitatea de produse secundare de productie cu 11% in 2007. In acelasi timp, productia a crescut semnificativ.