55353157 tema practica hotel hilton sibiu

12

Click here to load reader

Upload: andreea-damian

Post on 24-Apr-2015

56 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

Hotel hilton

TRANSCRIPT

Page 1: 55353157 Tema Practica Hotel Hilton Sibiu

UNIVERSITATEA “LUCIAN BLAGA” FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE SIBIU

PROIECT PRACTICA PENTRU ANUL II “HOTEL HILTON SIBIU”

Profesor: Student:Tichindelean Mihai Stiglet Andreea An 3 I.D Seria:2 E.C.T.S

Page 2: 55353157 Tema Practica Hotel Hilton Sibiu

ASPECTE GENERALE

Societatea pe care o voi prezenta in proiectul meu este o societate cu raspundere nelimitata avand activitate principala facilitate de cazare pe perioade de scurta/lunga durata . Societatea isi desfasoara activitatea in conformitate cu legislatia in vigoare conform actului constitutiv al acesteia . Societatea Hotel HILTON. este persoana juridica romana, constituita in forma de societate cu raspundere limitata fiind administrata si reprezentata de un manager si un administrator , acestia avand puteri depline de reprezentare si administrarea societatii , hotarand separat/impreuna , durata mandatului fiind nelimitata.

Administratorul este raspunzator fata de societate pentru prejudiciile rezultate din infractiune sau abateri de la dispozitiile legale, pentru abaterile de la actul constitutiv si pentru greseli in administrarea societatii.

2

Page 3: 55353157 Tema Practica Hotel Hilton Sibiu

PREZENTARE HOTEL

Hotel HILTON este situat în oraşul medieval al Sibiului, care a fost votat Capitală Culturală Europeană în 2007.Acest hotel Hilton din România oferă o combinaţie perfectă de facilităţi moderne, un, cultural bogat locaţie frumoasă şi o mulţime de facilităţi de agrement. Un rafinat 5-Diamond hotel, hotel Hilton Sibiu este situat la 2 kilometri de Aeroportul Internaţional Sibiu şi la 10 minute de oraşul vechi.

Descriere camere

Pentru confortul oaspetilor toate camerele dispun de: balcon cu vedere spre Padurea Dumbrava si varfurile Muntilor Carpati, suprafata incepand de la 33 mp, design interior si produse cosmetice din gama de lux, aer conditionat cu termostat individual, sistem electronic de blocare a usii, protectie anti-incendiu, seif, telefonie cu apelare directa si voice mail, telefon cu functie auto-trezire, cablu TV si Pay TV, televizor cu ecran plat, Internet de mare viteza, mini bar, uscator de par, room service 24 de ore, etaj nefumatori, fier de calcat si masa de calcat, facilitati de preparare a ceaiului si cafelei.

3

Page 4: 55353157 Tema Practica Hotel Hilton Sibiu

Facilitati hotel

Restaurante si BaruriHilton Sibiu dispune de 3 restaurante ce ofera delicii culinare din bucataria traditional romaneasca si internationala: Madrigal, Versailles si Camara Boierului, unde toate gusturile si preferintele sunt satisfacute. Madrigal este restaurantul dedicat micului dejun si o locatie perfecta pentru evenimentele ce acomodeaza pana la 140 de invitati. Versailles, restaurant a la carte, decorat in stil Ludovic al 14-lea, este locul in care se servesc cele mai fine preparate frantuzesti. Atmosfera romantica este intretinuta de lumina lumanarilor, separeurile cu canapele confortabile si muzica live de pian. Camara Boierului este restaurantul traditional romanesc, locul in care se servesc preparate savuroase, o combinatie de gusturi si arome unice din Transilvania, intr-o atmosfera autentic traditionala. Restaurantul dispune de o terasa mare cu facilitati de preparare a bucatelor traditionale la gratar. In plus, English Bar invita la relaxare pana tarziu in noapte la un pahar din cea mai fina bautura, intr-o atmosfera calda si aristocrata. Pentru clientela cunoscatoare, English Bar ofera o selectie din cele mai fine trabucuri.

Sport si Relaxare

Avand peste 2000 m2, centrul The Spa din Hilton Sibiu ofera o evadare binevenita din stresul cotidiana, menita sa readuca echilibrul dintre minte si trup. Accesul la facilitatile “Tha Spa” este gratuit pentru oaspetii hotelului: piscina interioara (150m²), Jacuzzy, sauna finlandeza, sauna aromata, sauna infrarosu, baie

4

Page 5: 55353157 Tema Practica Hotel Hilton Sibiu

de abur, baie Kneipp, camere de relaxare si meditatie, sala de fitness cu echipament Precor®. In plus, The Spa ofera o gama larga de terapii: tratamente signature, tratamente faciale avansate, masaje si tratamente anti-stres, hidroterapii, exfolieri corporale, impachetari corporale, terapii spa pentru cuplu, tratamente pentru maini si picioare si experiente de hidroterapii first class: baie Cleopatra, dus Vichy, Aquascape si baie Niagara. Hotelul dispune si de doua terenuri de tenis cu nocturna.

Politicile hotelului

Check-In: 2:00 PM Check-Out: 12:00 PM Parcare auto: 5.00 RON Parcare cu valet: gratuita Animale de companie: Nu sunt permise animale de companie Anulare/Plata in avans: Politica de anulare şi plată în avans variază în funcţie de tipul camerei. Copii si paturi suplimentare:

Gratuit! Toţi copii(i) sub 12 ani sunt cazaţi gratuit când sunt folosite paturile existente.Gratuit! Toţi copii(i) sub 2 ani sunt cazaţi gratuit pentru pătuţuri.Toţi copiii mai mari sau adulţii plătesc EUR 18 pe noapte şi persoană pentru paturi suplimentare.

Spaţiul maxim de paturi suplimentare într-o cameră este 1.Orice tip de pat suplimentar sau pătuţ de copil este furnizat la cerere şi trebuie să fie confirmat de hotel.Suplimentele nu se vor calcula automat în costurile totale şi se vor plăti separat la hotel.

5

Page 6: 55353157 Tema Practica Hotel Hilton Sibiu

Servicii Hotel & Facilitati GENERAL-Restaurant-Bar-Receptie 24 h-Gradina-Terasa-Camere pentru nefumatori-Camere facilitate pentru persoane cu handicap-Lift-Seif-Incalzire-Camera pentru bagaje-Magazine-Aer conditionat

ACTIVITATI-Teren de tennis-Sauna-Sala de fitness-Spa si Centru wellness-Teren de joaca pentru copii-Masaj-Jacuzzi-Gratar-Baie de aburi-Piscina interioara

6

Page 7: 55353157 Tema Practica Hotel Hilton Sibiu

SERVICII-Room service-Sali de conferinta si petreceri-Transport aeroport-Centru de afaceri-Baby sitting-Servicii pentru copii-Spalatorie-Salon de infrumusetare-Mic dejun in camera-Magazin de suveniruri-Inchirieri auto-Bancomat

INTERNET -Internetul Wireless este disponibil in intregul hotel GRATUIT!

ORGANIZAREA SOCIETATII

Hotelul incheie anual contracte de colaborare cu agentiile de turism din tara cum ar fi: IT Voiaj, Gama Pro Consult, Exim Tour. Contravaloarea serviciilor de catre acesti colaboratori se achita prin virament bancar conform contractului, hotelul cedandu-le comisionul afferent.

Promovarea si publicitatea hotelului se face prin: Participarea la targurile de turism din tara cat si din strainatate , internet (www.turisminfo.ro., booking. Com, si google) , si prin distribuire de pliante.

7

Page 8: 55353157 Tema Practica Hotel Hilton Sibiu

STRUCTURA ORGANIZATIONALA Hotelul HILTON are in componenta sa un numar de 24 angajati:

- 1 director administrativ- 1 asociat unic-manager- 1 receptionar sef- 3 receptioneri- 6 cameriste- 8 ospatari- 4 bucatari

Fiecare dintre acestia isi desfasoara activitatea in societate conform fisei postului.

TARIFE-Camera Twin Hilton : 295 Ron-Suita King Royal : 445 Ron-Camera King Royal : 295 Ron

Toate tarifele includ taxa hotelieră, TVA-ul şi micul dejun servit sub forma unui bufet suedez. Hotelul acceptă cărţi de credit: - VISA CARD, MASTER CARD,AMERICAN EXPRESS.

8

Page 9: 55353157 Tema Practica Hotel Hilton Sibiu

RELATIILE CU MEDIUL ECONOMIC

Furnizori : Apulum (bauturi alcoolice), Lavazza(cafea expreso+expresor cafea), Coca-Cola, Floradi (bere), Hores ( livreaza cosmetice baie ),Gallan Com ( produse pentru curatenie si intretinere hotel), Biteco ( spalatorie +curatenie), Prexico ( zahar personalizat).

Clientii – sunt in general oameni de afaceri din tara si din strainatate, cat si turisti care vin sa viziteze orasul Sibiu.

Gestiune Programul PC de gestiune hotelier pe care pensiunea il foloseste se numeste,, FRONT X”, program conceput si gestionat de SIGMA SOFT-BUCURESTI.

ACTIVITATEA DE SINTEZA

Numarul mediu de turisti sosoiti pe zi la hotelul ,,HILTON” in anul 2010 este mai mare fata de hotelul X. De asemenea la nivelul hotelurilor de patru sau cinci stele aflate in judet aceasta ocupa un loc important in ceea ce priveste numarul mediu de turisti sositi pe zi.

Numărul mediu de turişti pe zi sosiţi la hotelul ”Hilton”

Anul Numarul mediu de turisti sositi pe zi

2009 0,902010 0,95

9

Page 10: 55353157 Tema Practica Hotel Hilton Sibiu

De asemenea, în 2010 hotelul „Hilton” ocupa un loc important la categoria de confort de patru stele în ce priveşte numărul de zile-turişti la nivelul judeţului Sibiu. Numărul de zile-turişti a fost influenţat în mod direct de numărul sosirilor şi înnoptărilor şi în mod indirect de ofertă, respectiv de calitatea serviciilor oferite prin prisma gradului ridicat de confort.

Numar zile –turisti la hotelul ,,Hilton” in 2009-2010

Anul Numar Turisti Inoptari Numar zile-turisti

2009 329 821 2701092010 348 916 318768

În anul 2010 hotelul „Hilton”ocupa un loc important în judeţ la categoria de confort de patru stele privind capacitatea de cazare în funcţiune .Aceasta se datorează şi numărului mare de zile de funcţionare dintr-un an calendaristic,neavând un caracter sezonier. Creşterea numărului turiştilor în anul 2009 a determinat mărirea numărului de zile de funcţionare şi implicit capacitatea de cazare în funcţiune, venind în întâmpinarea cerinţelor clienţilor.

Capacitatea de cazare in functiune locuri-zile la hotelul ,,Hilton”

Anul Numar zile de functionare

Capacitate de cazare in functiune

2009 340 54402010 350 5600

10

Page 11: 55353157 Tema Practica Hotel Hilton Sibiu

Oferta teoretică maximă la hotelul „Hilton” este de 365 unităţi – zile atât în 2009 cât şi la nivelul anului 2010. Aceasta demonstrează că structura de primire poate funcţiona la nivelul categoriei de confort clasificată, satisfăcând aşteptările clienţilor.

Concluzii şi sugestii

În concluzie serviciul de cazare vizează, prin conţinutul său crearea condiţiilor şi confortul pentru adăpostirea şi odihna clientilor. El este produsul a ceea ce se numeşte industria hotelieră,componentă a industriei turistice care, în accepţiunea actuală, înglobează ansamblul activităţilor desfăşurate în spaţiile de cazare. Serviciul de cazare se prezintă ca o activitate complexă, decurgânddin exploatarea capacităţilor de cazare şi este alcătuit dintr-un grup de prestaţii oferite turistului pe timpul sejurului în unităţile de cazare.Dezvoltarea şi calitatea serviciului de cazare, depind, nu numai de existenţa unei baze materiale adecvate, ci şi de dotarea cu personal a capacităţilor de cazare, de nivelul de calificare a lucrătorilor, de organizarea muncii în unităţile de cazare.

11

Page 12: 55353157 Tema Practica Hotel Hilton Sibiu

12