293077042 cerere de chemare in judecata

3
Judecătoria Rîșcani, mun. Chișinău Adresa juridică: mun Chișinău, str. Igor Vieru 9 MD 2068 Reclamnt:Ion Sadovici, Domiciliu:mun.Chișinău, str. Grigore Vieru 21/2, ap.71 Telefon:069332255 Email:[email protected] Pîrîta: Irina Sadovici Domiciliu:mun.Chisinau,str.Mircea cel Batrin 22 Telefon:069225569 Email:[email protected] Intervenient accesoriu: Reprezentat,Cristian Vlaicu Direcţia pentru protecţia Drepturilor copilului sect. Rîșcani în interesul copilului minor Adresa juridică: mun. Chișinău, str.Kiev2 Telefon:068663699 Email:[email protected] CERERE DE CHEMARE ÎN JUDECATĂ (privind desfacerea căsătoriei, stabilirea domiciliului copilului) Subsemnatul Ion Sadovici,solicit: 1. Să fie admisă cererea integral; 2. Să fie desfăcută căsătoriei încheiată între subsemnatulSadovici Ion și pîrîta Sadovici Irina , înregistrată sub nr.1099599 la data de 02.03.2013de către OSC, mun.Chișinău, s. Rîșcani. 3. Să fie stabilit domiciliul copilului minor Sadovici Emanuel cu pîrîta Sadovici Irina , pînă la atingerea vîrstei de 18 ani. 4.Încasarea de la reclamant în folosul pîrîtei a cheltuielilor de judecată. În fapt, sunt căsătorit cu pîrîta,Sadovici Irina. Căsătoria a fost înregistrată la 2.03.2013 de către Oficiul Stării Civile, mun. Chișinău, s.Rîșcani. Din căsătoria nominalizată s-a născut copilul,Emanuel Sadovici. Aceasta este prima mea căsătorie.

Upload: daniela00

Post on 14-Apr-2016

3 views

Category:

Documents


1 download

DESCRIPTION

cerere

TRANSCRIPT

Page 1: 293077042 Cerere de Chemare in Judecata

Judecătoria Rîșcani, mun. ChişinăuAdresa juridică: mun Chişinău, str. Igor Vieru 9

MD 2068

Reclamnt:Ion Sadovici,Domiciliu:mun.Chișinău, str. Grigore Vieru 21/2, ap.71

Telefon:069332255Email:[email protected]

Pîrîta: Irina SadoviciDomiciliu:mun.Chisinau,str.Mircea cel Batrin 22

Telefon:069225569Email:[email protected]

Intervenient accesoriu:Reprezentat,Cristian Vlaicu

Direcţia pentru protecţia Drepturilor copilului sect. Rîșcani

în interesul copilului minorAdresa juridică: mun. Chişinău, str.Kiev2

Telefon:068663699Email:[email protected]

CERERE DE CHEMARE ÎN JUDECATĂ (privind desfacerea căsătoriei, stabilirea domiciliului copilului)

Subsemnatul Ion Sadovici,solicit:

1. Să fie admisă cererea integral;2. Să fie desfăcută căsătoriei încheiată între subsemnatulSadovici Ion şi pîrîta

Sadovici Irina , înregistrată sub nr.1099599 la data de 02.03.2013de către OSC, mun.Chișinău, s. Rîșcani.

3. Să fie stabilit domiciliul copilului minor Sadovici Emanuel cu pîrîta Sadovici Irina , pînă la atingerea vîrstei de 18 ani.

4.Încasarea de la reclamant în folosul pîrîtei a cheltuielilor de judecată.

În fapt, sunt căsătorit cu pîrîta,Sadovici Irina. Căsătoria a fost înregistrată la 2.03.2013 de către Oficiul Stării Civile, mun. Chișinău, s.Rîșcani. Din căsătoria nominalizată s-a născut copilul,Emanuel Sadovici. Aceasta este prima mea căsătorie.

În ultimul an de căsătorie în viaţa noastră s-a creat o atmosferă insuportabilă, de neînţelegeri, deseori degenerând în agresiune verbală. Incompatibilitatea caracterelor şi viziunile contrarii asupra modului şi principiilor de convieţuire, m-au condus la convingerea fermă privind imposibilitatea păstrării familiei noastre.

In fapt, în ultima perioadă de timp, pîrîta a manifestat o atitudine neglijenta faţă de principiile şi valorile unei familii tradiţionale. Motivele cererii de chemare în judecată sunt neînţelegerile apărute în cuplul nostru, manifestate prin existenţa intereselor contradictorii ce au degenerat în agresiuni verbale. Consider că aceste fapte constituie un motiv temeinic de desfacere a căsătoriei, a cărei continuare nu mai este posibila din punctul meu de vedere.

Conform art. 2 din Codul Familiei al Republicii Moldova, relaţiile familie sunt guvernate inclusiv de principiul sprijinului reciproc moral şi material, ale fidelităţii conjugale şi soluţionării pe cale amiabilă a tuturor problemelor vieţii familiale, principii ce lipsesc cu desăvârşire în relaţia noastră conjugală.

Page 2: 293077042 Cerere de Chemare in Judecata

În această situaţie consider inoportună menţinerea familiei, eşuînd toate căile de împăcare, fapt pentru care solicit instanţei de judecată desfacerea căsătoriei încheiate între noi.

Potrivit prevederilor art. 63 CF al RM în cazul cînd părinţii locuiesc separat, domiciliul copilului care nu a atins vîrsta de 14 ani se determină prin acordul părinţilor.

În contextul în care eu şi pîrîta am ajuns la un consens cu privire la determinarea locului de trai al copilului nostru Sadovici Emanuel, rog instanţa de judecată să stabilească domiciliul copilului minor cu pîrîta.

Copilul este foarte ataşat de mama şi consider că este în interesul lui de a locui în continuare cu pîrîta. Din aceste considerente solicit a stabili domiciliul fiului nostru minor cu pîrîta Sadovici Irina, pînă la împlinirea vîrstei de 18 ani.

Concomitent, rog ca cheltuielile de judecată să fie puse pe seama mea.Litigii patrimoniale la moment nu avem.În drept, îmi întemeiez acţiunea pe dispoziţiile art. 39, 166, 167 din Codul de procedură civilă a

Republicii Moldova, art. 2, 33, 35, 37, 38, 63, 74, din Codul Familiei al Republicii Moldova.Reieşind din circumstanţele de fapt şi de drept prezentate mai sus

Anexez :

1. Copia cererii de chemare în judecată2. Certificatul de căsătorie3. Copia buletinului de identitate Sadovici Ion;4. Copia buletinului de identitate Sadovici Irina;5. Copia certificatului de naştere a copilului Sadovici Emanuel;

Semnatura(Sadovici Ion)