zn sibiu 18 sept 2015

100
SIBIU 18 SEP. - 1 OCT. AGENDA TA DE TIMP LIBER

Upload: zile-si-nopti

Post on 23-Jul-2016

254 views

Category:

Documents


4 download

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

Page 1: Zn Sibiu 18 sept 2015

SIBIU 18 SEP. - 1 OCT. AGENDA TA DE TIMP LIBER

Page 2: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 3: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 4: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 5: Zn Sibiu 18 sept 2015

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

5

SIBIU OPEN

CIBIN FESTSTRONGMAN CHAMPIONS

NATHAN ÎNŢELEPTUL

18.09FESTIVALUL HANDMADE

CREATIVE BUZZ LIBRĂRIA HABITUS

DIN SIBIU ORA: 11.00

19.09NATHAN

ÎNŢELEPTUL DUPĂ GOTTHOLD

EPHRAIM LESSING TEATRUL

NAŢIONAL RADU STANCA

ORA: 19.00

19.09STRONGMAN CHAMPIONS

LEAGUE PIAŢA MARE

ORA:16.00

20.09SIBIU OPERA FESTIVAL „ISRAEL ÎN EGIPT” DE GEORG FRIEDRICH HAENDEL SALA THALIA ORA: 19.00

20.09SIBIU OPEN TENIS CLUB PAMIRA ORA: 10.00

24.09CIBIN FEST PIAŢA MARE SIBIU ORA: 10.00

ÎN REVISTĂ32 CITY VOICE INTERVIU CU RADU VANCU: ”SIBIUL CHIAR POATE FI ORAȘUL IDEAL AL POEŢILOR” 22 CITY VOICE INTERVIU CU ANDREI DRĂGAN RĂDULEŢ, ORGANIZATORUL FESTIVALULUI CIBINFEST 85 CITY VOICE MARIUS VECERDEA, DIRECTORUL SIBIU OPEN: „VREM CA SIBIU OPEN SĂ AJUTE LA DEZVOLTAREA JUCĂTORILOR ROMÂNI”

EDITORIAL SIBIUL TOAMNA...

În Sibiu poţi să iubești toamna pentru

festivalurile pe care le aduce – CibinFEST, Focus Festival, Festivalul de pe Scări, Sibiu Book Festival și Sibiu Opera Festival. Dacă iubești ciudatul și artisticul într-o combinaţie personalizată atunci ajungi să te bucuri de viorile și chitarele la care cântă mâini tremurate, în frig, pe vânt și ploaie uneori, în faţa magazinului Zara sau la Farmacia 24. Poţi să mai iubești Sibiul și pentru aleile tivite cu frunze și ferestrele de la care mai flutură câte o perdea albă sau pentru copiii care ies mereu gălăgioși de la școală, cu haine dezordonate și zâmbete perfecte. Și apoi mai sunt cei care iubesc Sibiul pentru că aici s-au născut și îi cunosc toate nuanţele, iar toamna devin melancolici, ca și cum și-ar aduce aminte de prima iubire care nu a știut niciodată să moară…

_DORINA NIŢU // redactor

SIBIU

Page 6: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 7: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 8: Zn Sibiu 18 sept 2015

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

8

FESTIVALUL TÂNĂR DE LA SIBIU

FAUSTPOETS IN TRANSILVANIA

KINDERFLOHMARKT HERBST / TOAMNA 2015

21.09FESTIVALUL

INTERNATIONAL DE POEZIE „POETS IN

TRANSILVANIA” BIBLIOTECA ASTRA

ORA: 16.00

25.09SIBIU OPERA FESTIVAL:

„FETIŢA CU CHIBRITURI” CASA DE CULTURA A

SINDICATELOR ORA: 19.00

25.09FAUST

DUPĂ J. W. GOETHE BAZA CONSTRUCŢII SA

ORA: 19.00

26.09KINDERFLOHMARKT HERBST / TOAMNA 2015 ERASMUS BÜCHERCAFÉ STR. MITROPOLIEI NR. 30 ORA: 10.00

28.09SIBIU OPERA FESTIVAL: „CARMINA BURANA” DE CARL ORFF SALA THALIA ORA:10:00

30.09FESTIVALUL TÂNĂR DE LA SIBIU DIVERSE SPATII ORA: 20.00

ÎN REVISTĂ18 CITY STORIES CUM ÎNTÂMPINĂ SIBIUL PESTE 20.000 DE STUDENŢI 42 CITY EVENTS ASTRA FILM FESTIVAL 2015, ÎN LIGA MARILOR FESTIVALURI EUROPENE 72 CITY FOOD LA CLĂTITE... ÎNAINTE!

/SIBIU

Page 9: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 10: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 11: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 12: Zn Sibiu 18 sept 2015

12 CITY ESSENTIALS NOU ÎN ORAŞ

”Pentru noi a fost important ca prin acest program să definim două secţiuni cheie: copii/kids și tineret/youth”

_ADRIAN TIBU,

manager

FESTIVALUL TÂNĂR DE LA SIBIU – NOUL EVENIMENT AL ORAȘULUI

EDIŢIA PILOT A FESTIVALULUI TÂNĂR DE LA SIBIU REUNEȘTE ARTIȘTI DIN FRANŢA, GERMANIA, POLONIA, ROMÂNIA ȘI SPANIA.

FESTIVALUL TÂNĂR DE LA SIBIU

Când: 30 septembrie – 4 octombrie

Unde: Teatrul „Gong”, Sala Thalia, la Sala Studio și Librăria Habitus

Preţ: de la 7 la 15 lei

Festivalul este o iniţiativă curajoasă ce s-a născut din

necesitatea de a oferi spectacole specifice tuturor publicurilor pentru care Teatrul „Gong” lucrează. Fiecare vârstă are nevoile, problemele, plăcerile ei şi Teatrul Gong încearcă să răspundă tuturor acestora cu spectacole diverse, cu poveşti clasice şi contemporane, formule teatrale noi, cu ateliere, conferinţe interactive şi concerte.

Ca un inedit în secţiunea kids vor fi prezentate, printre

altele, în premieră, un spectacol pentru copii cu vârsta între 0 și 3 ani, dar și un spectacol cu proiecţii speciale pentru care cei mici vor primi ochelari 3D. În secţiunea youth au fost selectate spectacole

care se adresează direct adolescenţilor, vorbind despre problemele lor - de la şcoală şi de acasă, cu profesorii, colegii sau părinţii – şi urmate de discuţii cu publicul, show-uri de dans, ateliere de teatru - forum şi conferinţe despre animaţie.

Primii artiști confirmaţi în programul oficial din perioada 30 septembrie - 4 octombrie sunt

actorii Teatrului Naţional din Cluj Napoca. Alături de Ada Milea, actorii Dragoş Pop, Anca Hanu, Ramona Dumitrean, Adriana Băilescu, Cristian Rigman, Sânziana Tarţa și Adrian Cucu vor reinventa povestea celebrului pinguin Apolodor într-un spectacol - concert exaltant. Evenimentul va avea loc vineri, 2 octombrie, ora 20:00, la Sala Thalia din Sibiu. „Apolodor este un fel de hartă muzicală a călătoriilor pinguinului lui Gellu Naum. În loc de fotografii, el are un ecran cu umbre mișcătoare”, spune Ada Milea, invitată la prima ediţie a festivalului de la Sibiu.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

POVESTEA LUI APOLODOR, DE GELU NAUM ”Cântecele sunt adaptări ale vechilor piese de pe albumul Apolodor. Pe acea înregistrare am cântat împreună cu Dorina Chiriac, Radu Bânzaru și Adrian Mihai, iar acum am reconstruit piesele folosind actori ai naţionalului clujean. Sper să transmitem măcar o fărâmă din frumuseţea acestui text minunat”, a declarat Ada Milea.

BILETE PENTRU TOATE BUZUNARELE

Biletele pentru ediţia pilot a Festivalului Tânăr de la Sibiu sunt puse în vânzare începând cu data de 18 septembrie atât la sediul teatrului, cât și online prin teatrulgong.ro și eventim.ro, în Librăriile Humanitas și în magazinele Germanos, Domo, Orange și Vodafone din toată ţara. Preţul unui bilet variază între 7 și 15 lei, în funcţie de spectacol și locul în sală.

Page 13: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 14: Zn Sibiu 18 sept 2015

la Hilton SibiuMUSTĂRIE

Traditia merge mai departe!

Page 15: Zn Sibiu 18 sept 2015

la Hilton SibiuMUSTĂRIE

Traditia merge mai departe!

Page 16: Zn Sibiu 18 sept 2015

CITY CAUSES CAUZE

16

„În captivitate, barza albă, pasăre exclusiv carnivoră, consumă 300 g de carne în timpul verii și 500 g în tipul iernii. Orice donaţie este binevenită”

_reprezentanţii

asociaţiei

PRIETENII LA NEVOIE SE AJUTĂ. ȘI PRIETENII BERZELORASOCIAŢIA PRIETENII BERZELOR FUNCŢIONEAZĂ ÎN COMUNA CRISTIAN ȘI A FOST ÎNFIINŢATĂ ÎN ANUL 2007 CU SCOPUL DE A PROTEJA BARZA ALBE. O PASĂRE DEOSEBIT DE FRUMOASĂ, CARE MERITĂ SPRIJINUL NOSTRU, PENTRU A NU AJUNGE ISTORIE.

De aproape zece ani Prietenii Berzelor luptă

fără oboseală în protejarea acestei specii, salvând vieţile a sute, poate chiar mii de păsări. Ca să înţelegeţi mai bine munca lor, aflaţi povestea Tinei, o barză care a avut aripa ruptă și stat zile întregi pe marginea drumului fără ca cineva să o ajute. ”Timp de două zile a zăcut pe marginea unui drum european extrem de circulat dar nu a oprit nimeni să o ajute. I-am rugat pe cei care ne-au anunţat să nu o lase acolo dar am primit un refuz sec însoţit de scuze penibile de genul ”Ne grăbim!”. Deși avem în contul asociaţiei doar 20 de lei și nu eram siguri că o vom găsi am plecat după bărzuţă. Am găsit-o exact în locul descris pentru că se pare uneori suntem prea

grăbiţi pentru a mai putea privi și în jurul nostru. Avea aripa stângă fracturată și era foarte slăbită. Acum Tina este bine și face progrese mari…”, au povestit reprezentanţii asociaţiei.

Prima barză îngrijită de membrii asociaţiei a fost găsită pe un câmp din Cristian în 28 iulie 2007 și avea ambele picioare fracturate. Apoi, berze din Brăila, Tulcea, Vatra Dornei, Rădăuţi, Cluj Napoca, Brașov, Piatra Neamţ, Giurgiu, Ilia, Bacău, Baia Mare, Craiova, Iași, Lugoj, Oradea, Prahova, Tulcea, Satu Mare, București, Harghita, Timișoara etc. au fost aduse în Cristian pentru recuperare și îngrijire. Anul acesta au sosit la Cristian berze din toată ţară, trimise de cei care le găsesc. Foarte important de știut este că, după recuperarea completă, berzele sunt inelate și eliberate în natură, iar cele fără șanse de însănătoșire sunt îngrijite în continuare. Asociaţia Prietenii Berzelor nu eutanasiază.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

AU ÎNCEPUT DIN 2004 SĂ AJUTE Primele demersuri au fost făcute încă din anul 2004, când membrii asociaţiei au construit din fonduri proprii cinci suporturi metalice pentru cuiburile de berze din localitatea Cristian. În anul 2008, au fost construite alte 17 suporturi, montate pe stâlpii de curent electric pentru a elimina contactul direct dintre cuiburile de berze și firele reţelei electrice.

ȘI VOI PUTEŢI AJUTA

Dacă doriţi să ajutaţi bărzuţele și să susţineţi munca Asociaţiei Prietenii Berzelor puteţi dona în contul de mai jos. Asociaţia Prietenii Berzelor,Cristian, judeţul Sibiu - CONT RO60BRDE330SV29845983300.

Page 17: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 18: Zn Sibiu 18 sept 2015

18

CUM ÎNTÂMPINĂ SIBIUL PESTE 20.000 DE STUDENŢI

În perioada aceasta puteţi observa cam

prin toate cartierele mașini cu numere de Vâlcea, Alba, Hunedoara și multe alte judeţe, din care tineri însoţiţi de părinţi descarcă perne, oale, elemente de mobilier și alte lucruri trebuincioase ”bobocilor”. Aproape 4.000 de studenţi vin la Sibiu în anul I începând cu luna octombrie, ei adăugându-se celorlalţi aproape 20.000. Cei mai mulţi sunt la Universitatea ”Lucian Blaga”, dar concurenţă mare a fost astă-vară și la Academia Forţelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” sau la Universitatea Româno-Germană. Nu trebuie uitată nici Universitatea ”Alma-Mater”. Studenţii sunt o

mană cerească pentru piaţa imobiliară din Sibiu, chiriile crescând în fiecare an, în această perioadă. În ultimele săptămâni preţul chiriilor a crescut cu peste 10%, iar o parte dintre proprietari cer la închiriere pe lângă garanţie – echivalentul unei chirii – și chiria în avans pentru octombrie. Practic, cei care închiriază, de exemplu, un apartament cu 200 euro, în momentul preluării locuinţei trebuie să plătească 200 euro chiria pe prima lună, tot atât garanţia și încă 200 de euro chiria în avans, pentru luna următoare. Bulevardul Mihai Viteazu, Calea Dumbrăvii, Bulevardul Vasile Milea și zona Gării sunt

SIBIUL NU A FOST DELOC UN ORAȘ LINIȘTIT VARA ACEASTA, ÎNSĂ DE LA 1 OCTOMBRIE REDEVINE ORAȘ UNIVERSITAR ȘI ÎȘI RECAPĂTĂ EFERVESCENŢA ZILNICĂ. SE ÎNTORC STUDENŢII, CEI CARE DAU PROSPEŢIME ȘI UN SUFLU NOU SIBIULUI.

CITY STORIES COVERSTORY

Page 19: Zn Sibiu 18 sept 2015

NU AI CUNOSCUT SIBIUL DACĂ N-AI VĂZUT FAUSTNici un student proaspăt sosit pe malul Cibinului nu poate spune că a cunoscut Sibiul până nu merge să vadă ”Faust”. TNRS l-a programat în 9 octombrie, cel mai aproape. „Faust“ e mai mult decât un spectacol de teatru. Violent, emoţionant şi visceral „Faust“ îşi invită publicul la o experienţă individuală puternică despre cunoaștere, credinţă, durere şi iubire. „Faust-ul“ lui Silviu Purcărete, se distinge prin complexitatea viziunii regizorale: este o experienţă extrasenzorială la graniţa dintre Pământ şi Iad, un peisaj amplificat prin proiecţii, focuri de artificii, muzică rock live, zeci de actori şi dansatori şi o coloană sonoră originală semnată de Vasile Şirli. La baza acestui „Faust“ modern stă improvizaţia, textul lui Johann Wolfgang von Goethe constituind punctul de plecare pentru o compoziţie teatrală în care cuvântul nu este primordial. Un bilet costă 40 de lei, dar pentru studenţi sunt reduse la 25 de lei. Toată lumea se gândește la studenţi în Sibiu!

19 CITY STORIESCOVERSTORY

Page 20: Zn Sibiu 18 sept 2015

CITY STORIES COVERSTORY

20

printre cele mai căutate de studenţii care n-au prins un loc în cămin.

Nu doar proprietarii spaţiilor de închiriat au

de câștigat, ci și proprietarii cluburilor, cafenelelor și cei ai fast-food-urilor. În plus, Sibiul își întâmpină noii locuitori cu o serie de evenimente menite să-i facă să înţeleagă mai bine spiritul orașului, frumuseţea și atmosfera. Spre exemplu, Teatrul Naţional ”Radu Stanca” tocmai de deschis noua stagiune și a programat mai multe premiere, pe lângă spectacolele clasice. Festivalul Tânăr de la Sibiu, organizat în premieră de Teatrul Gong, este un alt exemplu de cum așteaptă Sibiul studenţii. Și exemplele pot continua. Astra Film Sibiu este renumit în întreaga Europă, iar ediţia din acest an se anunţă una de ţinut minte. ”Dat fiind faptul că în ultimii 22 de ani, Astra Film Festival a devenit principala arenă sau mai mult, chiar rampă de lansare a documentarelor românești, atât autorii cât și organizatorii

evenimentelor cinematografice din lume, cu precădere festivalurile de profil, urmăresc cu atenţie această selecţie. Interesul sporit faţă de acest eveniment se reflectă și în numărul din ce în ce mai mare al filmelor înscrise, în 2015 s-au înscris 98 de filme românești.”, a declarat Dumitru Budrala, directorul festivalului.

Un alt exemplu care vorbește de la sine despre deschiderea

Sibiului și multiculturalitatea lui este Festivalul Egalităţii de Gen. Acesta este, în esenţă, o campanie anuală de conștientizare ce urmărește să combată stereotipurile despre femei și bărbaţi care generează discriminare și violenţă de gen sau toleranţă în societate la astfel de fapte. Tema festivalului din acest an este „Sibiu – oras gender-friendly”, ceea ce se traduce prin ideea unei comunităţi sensibile în egală măsură la nevoile diferite ale femeilor și bărbaţilor care asigură drepturi egale, începând de la dreptul la o viaţă fără violenţă, indiferent că ne referim la violenţă în familie sau violenţă sexuală. Pentru a trăi într-o astfel de comunitate, atât cetăţenii cât și factorii de decizie trebuie să îmbrăţișeze principiile egalităţii de gen și să înveţe să își depășească prejudecăţile pentru a putea lua atitudine și măsuri împotriva discriminării și violenţei. Nu întâmplător evenimentul are loc în perioada 1-4 octombrie, exact în deschiderea noului an universitar.

Studenţilor și nu numai li se adresează și Festivalul

Internaţional de Muzică Creativă Improvizată Jazz & More, care are loc între 2 și 4 octombrie. În plus, în 4 octombrie este programat pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor și spectacolul „Turandot” de Giacomo Puccini, eveniment în cadrul Sibiu Opera Festival. Acestea sunt doar câteva, însă toate sunt feţe ale Sibiului pe care ”bobocii” pot să-l descopere singuri.

SIBIU GUITAR MEETINGNU MAI SPUNEŢI LA NIMENI DESPRE EVENIMENT, CĂCI SE VREA A FI UN FLASHMOB, DAR ÎN 3 OCTOMBRIE, PE LA ORA 18:00, FACEŢI-VĂ DRUM PRIN PIAŢA MICĂ. NU VEŢI REGRETA! VĂ AȘTEAPTĂ 200 DE CHITARE, GATA SĂ CÂNTE LA UNISON. ÎNTÂLNIREA CHITARIȘTILOR MARI ȘI MICI ESTE O PREMIERĂ, DAR SE ANUNŢĂ FOARTE SPECTACULOASĂ.

CARMINA BURANA LA THALIA

CU DOAR DOUĂ ZILE ÎNAINTE DE ÎNCEPUTUL ANULUI UNIVERSITAR, ÎN WEEK-END-UL CÂND ORICUM STUDENŢII SUNT DEJA ÎN SIBIU, LA SALA THALIA ESTE PROGRAMAT UN SPECTACOL DUPĂ „CARMINA BURANA” DE CARL ORFF, ÎN CADRUL SIBIU OPERA FESTIVAL. BILETELE COSTĂ 16 LEI, DAR STUDENŢII LE POT CUMPĂRA CU DOAR 8 LEI.

Page 21: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 22: Zn Sibiu 18 sept 2015

CITY VOICE INTERVIU

22

CIBINFEST 2015: CORT IMENS, FORMAŢIA OFICIALĂ SPATZEN 2000, GASTRONOMIE BUNĂ, PARC DE DISTRACŢII ȘI UN TÂRG DE TOAMNĂ

Cibinfest revine în Piaţa Mare. Ce aduce

nou sau diferit ediţia de anul acesta faţă de cea din 2014?

CibinFEST mai are un an până să împlinească 5

ediţii și să putem să îl declarăm a fi un festival tradiţional al Sibiului. Cuvântul tradiţional este important, întrucât noi dorim ca an de an CibinFEST să aducă în centrul Sibiului ceva pe care să te poţi baza, la care știi la ce să te aștepţi. Pe linia asta, reţeta de bază a rămas aceeași – un cort imens, formaţia oficială Spatzen 2000, gastronomie bună, parc de distracţii și un târg de toamnă. Ceea ce aducem însă nou, este servirea la masă în cort. CibinFEST este primul festival din ţară care face acest lucru la această scară și este o mare provocare. Lucrăm cu partenerii locali de mult timp la acest aspect astfel încât vizitatorii să se simtă cât mai bine și să nu mai stea la cozi în cort.

Câte căsuţe vor fi la această ediţie

Cibinfest şi ce vor putea cumpăra turiștii și sibienii din târg?

Vom construi 20 de căsuţe în jurul cortului pentru a

realiza un târg interesant în care vizitatorii vor putea găsi tradiţionala vată de zahăr, fruncte pralinate, jucării din lemn, clătite uriașe, sucuri naturale, lumânări haioase, dulciuri fără zahăr, prăjituri de casă, produse de patiserie, turtă dulce și un stand special cu must vin și rachiu.

Ultimele două ediţii Cibinfest s-au

desfăşurat în cel mai mare cort montat vreodată în Piaţa Mare. Va fi și anul acesta cortul în centrul orașului?

DESPRE FESTIVALUL CIBINFEST ORGANIZAT ÎN CEL MAI MARE CORT MONTAT VREODATĂ ÎN PIAŢA MARE, PREPARATELE DEOSEBITE CARE SE VOR PUTEA SAVURA LA FESTIVAL, SORTIMENTELE DE BERE CARE AȘTEAPTĂ SĂ FIE GUSTATE ȘI NELIPSITELE CONCERTE, ÎNTR-UN INTERVIU CU ANDREI DRĂGAN RĂDULEŢ, ORGANZATORUL FESTIVALULUI.

Cortul va fi amplasat și anul acesta în Piaţa Mare și va fi

tot de 2400mp, pentru că mai mare nu se poate monta. Cortul va fi centrul distracţiei zi de zi pentru câteva mii de persoane și aducem în fiecare an decoraţiuni noi și îmbunătăţiri care să facă atmosfera cât mai primitoare și specială. Ceea ce urmărim este ca fiecare vizitator să se simtă într-un fel aparte, diferit faţă de celelalte evenimente asemănătoare – să aibă parte de un loc primitor, cu muzică bună, mâncare gustoasă, băuturi pe placul lui și prietenii cei mai buni alături.

Tradiţia specialităţilor culinare și a parcului

Page 23: Zn Sibiu 18 sept 2015

CITY VOICE INTERVIU

23

de distracţii în cadrul Cibinfest continuă și la această ediţie?

Desigur! Odată cu introducerea unui sistem de servire la masă

am conceput și un meniu complet, care să satisfacă așteptările vizitatorilor și care să poată fi servit rapid. Preparatele pe care le pregătim sunt pui la rotisor, șniţel vienez, ceafă de porc marinată la grătar, păstrăv la grătar, Bratwurst și tradiţionalii mici la grătar. Toate preparatele vor fi gătite la faţa locului, într-o bucătărie special amenajată. Gastronomii Albota-Hermania și Bătrânu’ Sas sunt brandurile locale care pun în practică acest gustos meniu și contribuie atât cu produsele lor de calitate, cât și cu reţetele și experienţa culinară. De asemenea,

parcul de distracţii se va completa cu o atracţie nouă – Caracatiţa. O atracţie tradiţională pentru un parc de distracţii, pe care nu o aveam încă la CibinFEST. Astfel există 9 atracţii mecanice în jurul cortului.

Ce trupe vor concerta anul acesta la Cibinfest?

În fiecare seară cântă formaţia oficială a CibinFEST - Spatzen

2000, cea care an de an reușește să întreţină atmosfera în cort cum nicio altă formaţie nu o poate face. Ei se pregătesc peste an cu diverse momente distractive presărate în timpul concertului, spre deliciul publicului. Asta înseamnă că avem aceeași formaţie, dar în fiecare an cu un specatcol diferit. În timpul

zilei avem muzică live alături de formaţiile Neppendorfer Blaskapelle, Fanfara Sunetul Muzicii și Hermannstadt ’07.

Pentru că dispuneţi de un sistem de rezervări

online, câte persoane şi-au făcut deja rezervări?

Cu 10 zile înainte de eveniment am depășit 1000

de locuri rezervate și multe persoane sunt din afara Sibiului. Este important de menţionat că rezervarea unei mese nu este obligatorie și că peste 70% din mesele din cort sunt disponibile fără rezervare.

Page 24: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 25: Zn Sibiu 18 sept 2015

25 CITY GRAM EVENIMENTE

RUBRICĂ RECOMANDATĂ

DE

SIBIU OPEN

19 - 27 SEPTEMBRIE

BAZA SPORTIVĂ PAMIRA

Page 26: Zn Sibiu 18 sept 2015

CITY EVENTS RECOMANDARI PROGRAM

26

VINERI18.09

10:00

FESTIVALUL MUSTULUI 2015

Targul Obor

EXPOZIŢIE: GRĂDINILE

VIITORULUI ÎN SPAŢIUL URBAN

Muzeul de Vânătoare “August von Spiess”

(curte)

EXPOZIŢIA: SAMUEL VON

BRUKENTHAL, ANTREPRENOR

Palatul Brukenthal, Cabinetul de Carto-

grafie

EXPOZIŢIA: 120 DE ANI DE LA

DESCHIDEREA MUZEULUI DE ISTORIE

NATURALĂ SIBIUMuzeul de Istorie

Naturală

EXPOZIŢIA: VIZITATORI

DE IARNĂ ÎN GRĂDINA

MUZEULUI DE ISTORIE NATURALĂ

Muzeul de Istorie Naturala

11:00

FESTIVALUL HANDMADE:

CREATIVE BUZZLibraria Habitus

SÂMBĂTĂ19.09

10:00

FESTIVALUL MUSTULUI 2015

Targul Obor

EXPOZITIA: ARTA TRADITIONALA

INDONEZIANA. DESENE SI PICTURI

DIN INSULA BALICasa Hermes

EXPOZIŢIA: VIZITATORI

DE IARNĂ ÎN GRĂDINA

MUZEULUI DE ISTORIE NATURALĂ

Muzeul de Istorie Naturala

11:00

FESTIVALUL HANDMADE:

CREATIVE BUZZLibraria Habitus

12:00

SIBIU OPENTenis Club Pamira,

16:00

STRONGMAN CHAMPIONS

LEAGUEPiata Mare

18:00

DIE DREI SCHWEINCHEN,

DIE... EIGENTLICH VIER SIND

Teatrul GONG

19:00

NATHAN ÎNŢELEPTUL

DUPĂ GOTTHOLD EPHRAIM LESSING

Teatrul Radu Stanca

DUMINICĂ20.09

10:00

FESTIVALUL MUSTULUI 2015

Targul Obor

EXPOZITIA: ARTA TRADITIONALA INDONEZIANA.

DESENE SI PICTURI DIN INSULA BALI

Casa Hermes

EXPOZIŢIA PORTRETE ALE

MINORITĂŢII GERMANE /

PORTRÄTS DER DEUTSCHEN MINDERHEIT

Sediul FDGR

EXPOZIŢIA: „MAGIA

RESTAURĂRII” - 40 DE ANI DE RESTAURARE

ŞTIINŢIFICĂCasa Albastră, Sala

Multimedia

EXPOZIŢIE: GRĂDINILE

VIITORULUI ÎN SPAŢIUL URBAN

Muzeul de Vânătoare “August von Spiess”

(curte)

EXPOZIŢIA: SAMUEL VON

BRUKENTHAL, ANTREPRENORPalatul Brukenthal,

Cabinetul de Cartografie

EXPOZIŢIA: 120 DE ANI DE LA

DESCHIDEREA MUZEULUI DE

ISTORIE NATURALĂ SIBIU

Muzeul de Istorie Naturală

EXPOZIŢIA: VIZITATORI DE

IARNĂ ÎN GRĂDINA MUZEULUI DE

ISTORIE NATURALĂMuzeul de Istorie Naturala

11:00

FESTIVALUL HANDMADE:

CREATIVE BUZZLibraria Habitus

11:00

DIE DREI SCHWEINCHEN,

DIE... EIGENTLICH VIER SIND

Teatrul GONG

12:00

SIBIU OPENTenis Club Pamira,

16:00STRONGMAN CHAMPIONS

LEAGUEPiata Mare

19:00

NATHAN ÎNŢELEPTUL

DUPĂ GOTTHOLD EPHRAIM LESSING

Teatrul Radu Stanca

SIBIU OPERA FESTIVAL:

„Israel în Egipt” de Georg Friedrich Haendel

Sala Thalia

LUNI21.09

10:00

EXPOZITIA: ARTA

TRADITIONALA INDONEZIANA.

DESENE SI PICTURI DIN INSULA BALI

Casa Hermes

EXPOZIŢIA PORTRETE ALE

MINORITĂŢII GERMANE /

PORTRÄTS DER DEUTSCHEN MINDERHEIT

Page 27: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 28: Zn Sibiu 18 sept 2015

CITY EVENTS RECOMANDARI PROGRAM

28

Sediul FDGR

EXPOZIŢIA: „MAGIA

RESTAURĂRII” - 40 DE ANI DE RESTAURARE

ŞTIINŢIFICĂCasa Albastră, Sala

Multimedia

EXPOZIŢIE: GRĂDINILE

VIITORULUI ÎN SPAŢIUL URBAN

Muzeul de Vânătoare “August von Spiess”

(curte)

EXPOZIŢIA: SAMUEL VON

BRUKENTHAL, ANTREPRENORPalatul Brukenthal,

Cabinetul de Cartografie

EXPOZIŢIA: 120 DE ANI DE LA

DESCHIDEREA MUZEULUI DE ISTORIE

NATURALĂ SIBIUMuzeul de Istorie

Naturală

EXPOZIŢIA: VIZITATORI

DE IARNĂ

ÎN GRĂDINA MUZEULUI DE ISTORIE NATURALĂ

Muzeul de Istorie Naturala

12:00

SIBIU OPENTenis Club Pamira,

16:00

FESTIVALUL INTERNATIONAL

DE POEZIE “POETS

IN TRANSILVANIA”Biblioteca Astra

19:00

SIBIU OPERA FESTIVAL:

Liedul în spaţiul European

Biserica Evanghelica Sf Ioan

Intrare liberă

MARŢI22.09

12:00

SIBIU OPENTenis Club Pamira,

16:00

FESTIVALUL INTERNATIONAL DE

POEZIE “POETS IN TRANSILVANIA”

Biblioteca Astra

19:00

D’ALE LOLELOR / EIN BETT VOLLER URZELN DE DAVE

FREEMANTeatrul Radu Stanca

MIERCURI23.09

10:00

CONCURSUL INTERNATIONAL

DE INTERPRETARE MUZICALA “ VOX

ARTIS”Sala Thalia

12:00

SIBIU OPENTenis Club Pamira,

16:00

FESTIVALUL INTERNATIONAL DE

POEZIE “POETS IN TRANSILVANIA”

Biblioteca Astra

18:00

CONCERT DE ORGASteffen Schlandt

Biserica Evanghelica

JOI24.09

12:00

SIBIU OPEN

Tenis Club Pamira,

CIBINFESTPiata Mare

16:00

FESTIVALUL INTERNATIONAL DE

POEZIE “POETS IN TRANSILVANIA”

Biblioteca Astra

19:00

SIBIU OPERA FESTIVAL:

Recital extraordinar al mezzosopranei Viorica

CortezSala Thalia

19:00

ÎNCURCĂ-I DRACE! după Ray Cooney

Teatrul Radu Stanca

VINERI25.09

10:00

CONCURSUL INTERNATIONAL

DE INTERPRETARE MUZICALA “ VOX

ARTIS”Sala Thalia

12:00

SIBIU OPENTenis Club Pamira,

CIBINFESTPiata Mare

16:00

FESTIVALUL INTERNATIONAL

DE POEZIE “POETS IN TRANSILVANIA”

Biblioteca Astra

18:00

O COMUNITATE, UN COR, UN

DIRIJORSala Festiva a Bibliotecii

Judetene ASTRA Sibiu

19:00

SIBIU OPERA FESTIVAL: „FETIŢA

CU CHIBRITURI”Casa de Cultura a

Sindicatelor

FAUST

VEZI LISTA COMPLETA A EVENIMEN-TELOR DIN SIBIU

Page 29: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 30: Zn Sibiu 18 sept 2015

CITY EVENTS RECOMANDARI PROGRAM

30

după J. W. GoetheBaza SC Construcţii SA

SÂMBĂTĂ26.09

10:00

KINDER-

FLOHMARKT HERBST /

TOAMNA 2015ERASMUS BüchercaféStr. Mitropoliei nr. 30

FESTIVALUL „SIBIU, DULCE

SIBIU”Parcul Sub Arini

CONCURSUL INTERNATIONAL

DE INTERPRETARE MUZICALA “ VOX

ARTIS”Sala Thalia

12:00

SIBIU OPENTenis Club Pamira,

CIBINFESTPiata Mare

16:00

FESTIVALUL INTERNATIONAL

DE POEZIE “POETS IN TRANSILVANIA”

Biblioteca Astra

18:00

O COMUNITATE, UN COR, UN

DIRIJORdiverse spatii

O RAZA DE SOARE DUPA AL. T.

POPESCUTeatrul GONG

19:00

FAUST după J. W. Goethe

Baza SC Construcţii SA

DUMINICĂ27.09

10:00

FESTIVALUL

„SIBIU, DULCE SIBIU”

Parcul Sub Arini

CONCURSUL INTERNATIONAL

DE INTERPRETARE MUZICALA “ VOX

ARTIS”Sala Thalia

11:00

HARAP ALB DUPĂ ION CREANGĂ

Teatrul GONG

12:00

SIBIU OPENTenis Club Pamira,

CIBINFESTPiata Mare

O COMUNITATE, UN COR, UN

DIRIJORdiverse spatii

16:00

FESTIVALUL INTERNATIONAL

DE POEZIE “POETS IN TRANSILVANIA”

Biblioteca Astra

18:00

O COMUNITATE, UN COR, UN

DIRIJORdiverse spatii

19:00

SIBIU OPERA FESTIVAL:

„Vocile Operei”Sala Thalia

19:00

DE CE HECUBA?! de Matei Visniec

Teatrul Radu Stanca

LUNI28.09

19:00

SIBIU OPERA FESTIVAL:

„Carmina Burana” de Carl Orff

Sala Thalia

MARŢI29.09

10:00

EXPOZITIA: ARTA TRADITIONALA INDONEZIANA.

DESENE SI PICTURI DIN INSULA BALI

Casa Hermes

EXPOZIŢIA: VIZITATORI

DE IARNĂ ÎN GRĂDINA

MUZEULUI DE ISTORIE NATURALĂ

Muzeul de Istorie Naturala

MIERCURI30.09

19:00

SIBIU OPERA FESTIVAL:

„IRREPARABILE TEMPUS”

Sala festivă a Bibliotecii Astra, corp A

Intrarea liberă

20:00

FESTIVALUL TÂNĂR DE LA SIBIU

diverse spatii

JOI01.10

19:00

SIBIU OPERA FESTIVAL:

„Sunetul muzicii” de Richard Rodgers

Casa de Cultura a Sindicatelor

19:00

NOAPTEA BUFONILOR

Teatrul Radu Stanca

20:00

FESTIVALUL TÂNĂR DE LA SIBIU

diverse spatii

septembriela Sala Teatrului Naţional RADU STANCA

joi

24ora 19:00 2015

premiul Oliviercea mai bună comedie a anului 2001 (Out of Order)

Page 31: Zn Sibiu 18 sept 2015

septembrie

octombrie

la BAZA SC CONSTRUCȚII SA(Str. Triajului, nr. 1-3, Viaduct Vasile Aaron)un spectacol nerecomandat tinerilor sub 16 ani

la BAZA SC CONSTRUCȚII SA(Str. Triajului, nr. 1-3, Viaduct Vasile Aaron)un spectacol nerecomandat tinerilor sub 16 ani

sămbătă

sămbătă

vineri

vineri

26

10

25

09

ora 19:00

ora 19:00

ora 19:00

ora 19:00

2015

2015

Page 32: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 33: Zn Sibiu 18 sept 2015

33 CITY GRAM ORAŞUL TĂU

PARCUL CETĂŢII ÎN REVISTĂ 16 CITY CAUSES PRIETENII LA NEVOIE SE AJUTĂ. ȘI PRIETENII BERZELOR

38 CITY CULT POETS IN TRANSYLVANIA – FESTIVALUL ORAȘULUI TĂU

67 CITY EVENTS SIBIUL SE PREGĂTEȘTE PENTRU CEL MAI MARE CONCERT DE CHITARĂ DIN ŢARĂ

86 CITY LIFESTYLE SIBIU OPEN - CEL MAI IMPORTANT TURNEU DE TENIS DIN TRANSILVANIA

RUBRICĂ RECOMANDATĂ

DE

Page 34: Zn Sibiu 18 sept 2015

34 CITY CULT FOCUS PE CULTURĂ

DRUMUL SALVADOR DALÍ ÎN BISERICILE FORTIFICATE

DRUMUL SALVADOR DALÍ IN BISERICILE FORTIFICATE ÎN CADRUL CĂRUIA SE VOR VEDEA LITOGRAFII ORIGINALE DIN “BIBLIA DE LA IERUSALIM.

Marcând European Heritage Days 2015,

“Descoperă Sufletul Transilvaniei” propune pe perioada până la sfârșitul lunii octombrie o rută culturală care îmbină cunoaşterea litografiilor din “Biblia de la Ierusalim” ale lui Salvador Dalí cu revederea a cinci locuri generice din zona bisericilor fortificate. Cele 40 de litografii sunt împărţite pe cicluri în următoarele locaţii: Biserica Evanghelica barocă Cisnădioara, Biserica fortificata Cisnădie, Palatul Brukenthal Avrig, Manăstirea Cisterciana Cârţa, Şcoala art nouveau Cincşor. Astfel se alcătuieşte un drum de pelerinaj religios si artistic de 70 km. Proiectul se înscrie în linia

BILET UNIC PENTRU TOATE LOCAŢIILECele cinci cicluri ale expoziţiei pot fi vizitate cu un singur bilet de intrare (adulţi 20 Lei, elevi si studenţi 10 Lei). Biletele se găsesc la fiecare dintre locaţii, dar şi in Sibiu, Piata Mica nr. 16. Kultours City Info (Casa Luxemburg).Orele de vizitare variază de la locaţie la locaţie. Posesorii Transilvania Card beneficiază de gratuitate.

EVENIMENT APARTE PENTRU ÎNCHIDEREA PROIECTULUISfârșitul proiectului va avea loc duminică, 1 noiembrie, ora 15:00, la Cincşor în biserica fortificată şi la şcoala art nouveau din localitate, având în centrul atenţiei bucătăria lui Salvador Dalí. Vor fi transpuse elemente gastronomice din “Les Diners de Gala” în context transilvănean.

DRUMUL SALVADOR DALI ÎN BISERICILE FORTIFICATE Unde: Cisnădie, Avrig, Cârţa și Cincșor

Când: 13 septembrie – 31 octombrie 2015

generală a Bisericii Evanghelice de a deschide bisericile fortificate pentru turismul cultural.

Salvador Dalí (1904 – 1989) este cel mai reprezentativ artist al surealismului, curent

care combina formele clasice cu conţinuturi alimentate de subconştient si oniric. El este pictor, sculptor, scriitor, scenarist, fotograf, designer de modă si bucătar. E considerat de admiratori ca fiind omul secolului XX. El se autocaracteriza (1934): ”Singura diferenţa dintre un nebun şi mine este că eu nu sunt nebun”. Cea mai cunoscută pictura a sa este “La persistencia de la memoria” (1931), numită şi “ceasurile moi”. Ilustraţiile pentru Biblia de la Ierusalim au fost create în 1963 şi 1964 la îndemnul prietenului sau Giuseppe Albaretto, care vroia sa-l confrunte pe artist cu rădăcinile sale creştine. Dalí a primit provocarea însa în stilul sau personal: nu a ilustrat ci a interpretat.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

”Estimările curente arată că se înregistrează o creştere de 49% comparat cu 2014, aşteptându-ne în total la 520.000 de vizitatori”

_ORGANIZATORII

Page 35: Zn Sibiu 18 sept 2015

CITY CULT FOCUS PE CULTURĂ

35

DESPRE CĂLĂTORIE CULINARĂ DIN

GERMANIA ÎN ROMÂNIA Vizitatorii vor avea parte de un itinerariu culinar care pleacă de la specialităţi bavareze, la reţete tradiţio nale românești, toate scăl date într-o varietate de sortimente de bere, servite într-o atmosferă unică: multă bună dispoziţie, muzică antre-nantă bavareză și româ nească, dans și alte ingredinte surpriză, specifice unei sărbători a toamnei.

TÂRG DE TOAMNĂ ÎN PARALEL Cortul, muzica, berile şi maşi-năriile nu sunt singurele ingrediente ale evenimentului, pentru că în această perioadă va fi amenajat de către organi-zatori, tot în Piaţa Mare, un târg de toamnă, de unde vor putea fi cumpărate obiecte de artizanat, jucării, suveniruri şi diferite lucruri amuzante

CIBINFEST SĂRBĂ-TOREȘTE NEMŢEȘTE. ÎN PIAŢA MAREIUBITORII PETRECERILOR DE INSPIRAŢIE NEMŢEASCĂ SUNT AȘTEPTAŢI ÎN PIAŢA MARE, LA CIBINFEST - VARIANTA SIBIANĂ A CELEBRULUI OKTOBERFEST.

Organizat de Fundaţia Austria

Pro România, CibinFEST are ca bază conceptul celebrului Oktoberfest, un festival care sărbătorește venirea toamnei într-un mod relaxant și la îndemâna oricui.

Pentru a pune bazele unei tradiţii sibiene și pentru a

promova imaginea orașului în rândul pasionaţilor de astfel de evenimente, sunt incluse elemente locale, care să confere o identitate proprie. Evenimentul din acest an propune vizitatorilor un exemplu de eveniment inspirat din străinătate și regândit astfel încât să redea o identitate locală.

CINE: CibinFEST

UNDE: în Piaţa Mare

CÂND: 24 -27 septembrie

MUZICĂUN COR, UN

DIRIJOR

La împlinirea a 35 de ani de cand prof.

Florin Soare dirijeaza Corul Caedonia din Sibiu, corul

va susţine patru concerte în diferite

spaţii din oraș.

Unde: Biblioteca ASTRA, Parcul

Sub Arini, Biserica Ursulinelor și Biserica

Romano-Catolică

Când: între 25 și 27 septembrie

Preţ: intrare liberă

Page 36: Zn Sibiu 18 sept 2015

CITY VOICE INTERVIU

36

INTERVIU CU RADU VANCU: ”SIBIUL CHIAR POATE FI ORAȘUL IDEAL AL POEŢILOR”

Festivalul Internaţional de

Poezie de la Sibiu a ajuns la a IV-a ediţie. Nu mai este nici prea tânăr, nici anonim. Cum îi vedeţi evoluţia de la o ediţie la alta? Ce elemente – publicul mai numeros, numărul poeţilor – arată creșterea festivalului?

De la o primă ediţie mai degrabă timidă, cu cinci

ţări participante, festivalul a ajuns la această a patra ediţie să adune la Sibiu poeţi din paisprezece ţări, de pe trei continente – Europa, America de Nord și Asia. În plus, nu mai durează doar trei

DESPRE FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE POEZIE DE LA SIBIU, CU POEŢII INVITAŢI, NOUTĂŢILE CELEI DE A IV-A EDIŢII ȘI MOTIVELE PENTRU CARE FESTIVALUL ESTE UNUL DINTRE CELE MAI AȘTEPTATE EVENIMENTE ALE TOAMNEI, ÎNTR-UN INTERVIU CU POETUL SIBIAN RADU VANCU.

zile, ci o săptămână întreagă. E cel mai amplu eveniment de gen din România, și unul dintre cele mai ambiţioase din această parte a Europei. Însă, dincolo de factualitatea strict numerică, seacă și antipatică precum întotdeauna, ceea ce arată creșterea festivalului este prezenţa lui în conștiinţa poeţilor din afara ţării. Există poeţi serioși, cu un bun standing în ţara lor sau chiar în afara ei, care ne contactează și ne întreabă dacă ar putea participa; ba chiar unii dintre ei sunt dispuși să-și plătească biletul de avion, ceea ce se întâmplă foarte rar. Apoi, atunci când merg la festivaluri literare prin Europa, lumea mă întreabă: „Cine mai vine anul

Page 37: Zn Sibiu 18 sept 2015

CITY VOICE INTERVIU

37

acesta la Sibiu?”, ori: „Ce program aveţi anul acesta la festival?” Sunt lucruri simple care arată că festivalul există cu adevărat în conștiinţa publică exterioară României. Un indicator mai concret și mai preţios decât acesta nu există.

De la 23 de poeţi invitaţi anul trecut, acum în

festival vor fi 50 de poeţi. E greu să îi aduceţi la Sibiu?

Desigur că e greu – însă numai din punct de vedere financiar.

Avem finanţarea de la Biblioteca Astra, avem o finanţare ceva mai mică de la Primăria Municipiului Sibiu, prin agenda culturală; împreună, ele asigură necesarul

pentru cumpărarea biletelor de avion și pentru găzduirea în condiţii decente a poeţilor la Sibiu. Însă finanţarea e prea mică pentru a putea oferi onorarii pentru lecturi, care sunt o condiţie sine qua non în toată lumea civilizată; poetul e un artist, ca și muzicianul, ca și actorul, și trebuie plătit pentru munca lui. Sper ca în ediţiile viitoare să rezolvăm și aspectul acesta. Altfel, poeţii răspund în general pozitiv invitaţiei noastre – cei mai mulţi știu deja de festivalul de la Sibiu, știu că e de un nivel foarte serios, iar dacă se întâmplă să nu poată veni la ediţia în curs, îi antamăm pentru la anul.

Există și un segment de public tânăr sibian la

festival? Sau predomină numărul sibienilor trecuţi de 35 de ani?

Radu Vancu: Publicul e majoritar tânăr, ba mai mult, numărul

tinerilor care vin să asculte lecturile de poezie a crescut de la o ediţie la alta, ceea ce mă bucură enorm, îmi dă certitudinea că ediţiile viitoare sunt de-a dreptul necesare. De altfel, există de anul acesta și o secţiune de poeţi tineri în festival; douăzeci dintre cei mai talentaţi poeţi în jurul vârstei de douăzeci de ani se vor afla toată săptămâna la Sibiu, vor face ateliere de scriere, ateliere de traducere cu poeţii străini invitaţi, vor citi poezie pe străzile Sibiului, se vor filma citind poezie prin Sibiu – vor face, adică, ceea ce se cheamă poetry in motion, poezie în mișcare. Iar din munca lor va rezulta un film cu Sibiul poetic, care va fi proiectat în ultima zi a festivalului.

Câţi poeţi din ţară vor fi prezenţi? Majoritatea

sunt cunoscuţi sau aţi invitat și poeţi care au debutat de curând?

Cum spuneam deja, am invitat și poeţi tineri, unii

dintre ei chiar nedebutaţi încă, alături de poeţii seniori. Vor fi, așadar, și poeţi ultracunoscuţi, precum Florin Iaru; dar și poeţi despre care știu deocamdată numai scouter-ii de tinere talente. Ceea ce ne-a interesat în selectarea lor nu a fost numaidecât notorietatea, ci valoarea. Am vrut ca lecturile să arate publicului poezie adevărată, intensă, uneori seducătoare, alteori dură – poezie pentru care merită să trăiești, cum spune același Florin Iaru în promo-ul festivalului de pe RockFM.

Unde se reunesc poeţii? Vor fi mai

multe locaţii în care sibienii îi vor putea vedea și mai ales asculta?

Vor fi peste tot – la Biblioteca Astra, la Catedrala

Evanghelică, la librăria Habitus, la Primărie, la zidul lui Dan Perjovschi, la Astra Film Cinema, pe străzi, în pub-uri... Programul e prea plin ca să-l pot enumera aici, poate fi verificat pe site-ul festivalului, poetsintransylvania.com. Cert e că, în săptămâna de festival, poezia va arăta că Sibiul chiar poate fi orașul ideal al poeţilor.

Page 38: Zn Sibiu 18 sept 2015

CITY EVENTS RECOMANDARI PROGRAM

38

Page 39: Zn Sibiu 18 sept 2015

39 CITY EVENTS

POETS IN TRANSYLVANIA – FESTIVALUL ORAȘULUI TĂU

Când, în urmă cu 13 ani, Radu Vancu și Dragoș

Varga iniţiau seria lecturilor de poezie la Sibiu, atașate Colocviilor Revistei Transilvania sau evenimentelor literare ale universităţii, proiectul unui festival internaţional de poezie care să fie cu adevărat „internaţional” părea, din multe puncte de vedere, nerealizabil. Lipsa fondurilor, a unui public cunoscător și deschis dialogului poetic, plus inerţiile specifice provinciei, inclusiv în rândul scriitorilor și al oamenilor de cultură, eternul lait-motiv al

evenimente, la care se adaugă și cele ale Festivalului Internaţional de Poezie Tânără, coordonat de Vlad Pojoga, organizat în luna iunie de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Căci așa va arăta festivalul în anii următori: un proiect desfășurat în două etape care reunește, în Sibiu, excelenţi poeţi de toate vârstele. Iar „internaţionalizarea” lui nu este de faţadă. Sunt poeţi contemporani cunoscuţi, poeţi care contează în literaturile din care provin, poeţi care vor face din Sibiul de azi o autentică cetate a Poeziei.

”poeziei care nu aduce public, nu umple săli, pieţe, stadioane etc.”, ar fi putut oricând stopa cele mai ambiţioase gânduri de creștere a acestui proiect. Festivalul de azi este, astfel, rezultatul unui lung șir de proiecte mai mici – seri de poezie, lecturi publice, lansări de carte, colocvii, care în timp au format un public, o nouă generaţie de poeţi, un grup de tineri entuziaști care au început să înţeleagă că literatura nu se încheie acolo unde se închid coperţile manualelor școlare. Azi, Festivalul are invitaţi din 14 ţări, din 3 continente, din toate generaţiile, peste 20 de

POETS IN TRANSYLVANIA / 21 - 27 SEPTEMBRIE 2015WWW.POETSINTRANSYLVANIA.COM

Page 40: Zn Sibiu 18 sept 2015

40 CITY EVENTS

CONCEPTFestivalul Internaţional de Poezie de la Sibiu

își propune să integreze cât mai bine bogatul patrimoniu al orașului în toate evenimentele sale – care se vor desfăura în clădiri istorice, propunând astfel o abordare dinamică și interactivă a clasicelor evenimente de lectură și încercând să creeze o imagine de ansamblu, integratoare, a funcţiilor artistice și sociale pe care le are, în secolul al XXI-lea, poezia. Tocmai din acest motiv, cine participă la evenimentele

mișcare este, de fapt, o modalitate de a interacţiona atât cu Sibiul contemporan, cât și cu istoria Transilvaniei, prin transpunerea poeţilor și a poeziei pe străzi. Vreme de câteva ore, tinerii poeţi participanţi la tabăra de poezie pe care o organizăm în Muzeul Astra vor citi în peste douăzeci de locuri din Sibiu, printre care Piaţa Mare, Piaţa Mică, Piaţa Huet, Parcul Cetăţii, Parcul Astra sau Podul Minciunilor. În acest fel, cine se plimbă sau pur și simplu trece prin Sibiu în 22 septembrie se va putea întâlni pe stradă cu poezia.

festivalului face, pe lângă un tur literar pe 3 continente, prin 14 ţări, alături de 50 de poeţi, un tur al Sibiului – având astfel șansa să fie proiectat vreme de o săptămână în atmosfera inedită a Transilvaniei. Poezia va fi peste tot: de la terasa de pe acoperișul Bibliotecii Astra la Biserica Evanghelică, la subsolul Bisericii catolice sau la Muzeul Satului.

Mai mult decât atât, ediţia de anul acesta aduce în

faţa publicului un nou concept artistic: Poetry in Motion. Poezia în

21.09.2015

ATELIER DE CREAŢIE LITERARĂ

Muzeul Astra18:30

22.09.2015

POETRY IN MOTION

Lecturi itinerante17:00

23.09.2015

POEŢII LA ZID

Librăria Habitus18:30

23.09.2015

PROIECŢIE FILM: BLESTEMUL ARICIULUI

Astra Film Cinema20:00

POETS IN TRANSYLVANIA / 21 - 27 SEPTEMBRIE 2015WWW.POETSINTRANSYLVANIA.COM

Page 41: Zn Sibiu 18 sept 2015

41 CITY EVENTS

EDIŢIA 2015Ediţia de anul acesta a festivalului e mai

amplă și mai ambiţioasă decât precedentele, fapt care se vede pe de o parte în creșterea amplorii festivalului, pe de alta în diversificarea programului. Astfel, anul acesta participă peste 50 de poeţi din 14 ţări, de pe 3 continente, ceea ce face din ediţia curentă una mai amplă decât anul trecut – când programul a rulat puţin peste 20 de poeţi din 13 ţări; în plus, pentru întâia dată în istoria lui (încă scurtă, e drept), festivalul

pentru oraș – pe terasa bibliotecii Astra, în ferula Bisericii Evanghelice, la librăria Habitus, la cafeneaua Atrium, la sala Cinema a Astra Film din Piaţa Mică etc. Apoi, tinerii poeţi români vor citi poezie direct pe străzile Sibiului, în cele mai frumoase sau mai surprinzătoare locuri ale lui; lecturile lor vor fi filmate, apoi montate într-un film care va documenta resursele poetice ale orașului.

durează o săptămână întreagă, între 21 și 27 septembrie. Și, de asemenea, tot o premieră este și completarea festivalului seniorilor cu un modul dedicat poeţilor tineri din România – care, începând de luni, 21, se întâlnesc în Muzeul din Dumbravă pentru ateliere de scriere creatoare și workshop-uri de traducere din opera poeţilor străini invitaţi la festival. În fine, ediţia 2015 a festivalului urmărește să pună în valoare cât mai mult din ceea ce are oferit Sibiul ca oraș: pentru întâia oară, lecturile se vor desfășura în mai multe locuri reprezentative

24.09.2015

ATELIER TRADUCERE

Biblioteca Astra18:30

24.09.2015

DESCHIDEREA FESTIVALULUI & LECTURI DE POEZIE

Biblioteca Astra18:00

24.09.2015

BEAT BUKOWSKI

Librăria Habitus20:00

25.09.2015

DEZBATERE: POEZIE ȘI ACŢIUNE SOCIALĂ

Primăria Sibiu12:00

POETS IN TRANSYLVANIA / 21 - 27 SEPTEMBRIE 2015WWW.POETSINTRANSYLVANIA.COM

Page 42: Zn Sibiu 18 sept 2015

42POETS IN TRANSYLVANIA / 21 - 27 SEPTEMBRIE 2015

WWW.POETSINTRANSYLVANIA.COM

CITY EVENTS

DESCHIDERI SPRE CELELALTE ARTEOdată cu ediţia din 2014, festivalul internaţional

de poezie și-a propus să intre în dialog și cu celelalte arte. A reușit anul trecut să iniţieze un dialog între teatru și poezie – festivalul s-a încheiat atunci cu Beat Bukowski, o piesă compusă și intepretată de actorul Claudiu Fălămaș plecând de la poeme de Charles Bukowski. În ediţia din anul acesta, dialogul se va face între poezie și alte trei arte: teatru, film, artă plastică. Actorul

celebrul zid al lui Perjovschi de la teatru, cu misiunea de a scrie un sonet plecând de la acel desen. Din colaborarea poeţilor cu artistul plastic va lua naștere o carte, în care fiecare sonet va fi publicat în contrapagină cu desenul care l-a catalizat; cartea, intitulată Poeţii la zid. Sonete pe desene de Dan Perjovschi, va fi lansată miercuri, 23 septembrie, în cadrul festivalului. Iar apoi fiecare poet își va scrie poemul direct cu markerul pe imaginea originală de pe zidul lui Perjovschi.

Claudiu Fălămaș va prezenta o versiune extinsă a aceluiași spectacol, Beat Bukowski; la sala Cinema a Astra Film va avea loc o proiecţie a filmului lui Dumitru Budrala, Blestemul ariciului, pe bună dreptate multipremiat internaţional, urmată de o secţiune de Q&A în prezenţa regizorului; în fine, artistul plastic Dan Perjovschi colaborează într-un proiect cu tinerii poeţi români prezenţi la festival – fiecare dintre ei a primit reproducerea unuia dintre desenele de pe deja

25.09.2015

LECTURI DE POEZIE

Biserica Evanghelică18:00

26.09.2015

PREZENTARE ZONA NOUĂ & LECTURI DE POEZIE

Atrium Café12:00

26.09.2015

LECTURI DE POEZIE

Librăria Habitus18:00

27.09.2015

PROIECŢIE FILM FESTIVAL

Biblioteca Astra12:00

Page 43: Zn Sibiu 18 sept 2015

43 CITY EVENTSPOETS IN TRANSYLVANIA / 21 - 27 SEPTEMBRIE 2015

WWW.POETSINTRANSYLVANIA.COM

Page 44: Zn Sibiu 18 sept 2015

CITY CULT44EXPO

www.teatrulgong.ro

UN EVENIMENT FINAȚAT DE CONSILIUL LOCAL SIBIU PRIN PRIMĂRIA MUNICIPIULUI SIBIUEVENIMENT SUSȚINUT DE UNITER PRIN FONDUL DE TIMBRU TEATRAL

Page 45: Zn Sibiu 18 sept 2015

45 CITY EVENTSFESTIVALUL TÂNĂR DE LA SIBIU / 30 SEPTEMBRIE - 4 OCTOMBRIE

www.teatrulgong.ro

UN EVENIMENT FINAȚAT DE CONSILIUL LOCAL SIBIU PRIN PRIMĂRIA MUNICIPIULUI SIBIUEVENIMENT SUSȚINUT DE UNITER PRIN FONDUL DE TIMBRU TEATRAL

miercuri, 30 septembrie, ora 18:00la sala Teatrului Gong - parterspectacol de teatru recomandat tinerilor peste 15 ani

PROFU’ DE RELIGIE

(Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova, România)de Mihaela MichailovScenografia: Bobi PricopMuzica: Bobi PricopVersiunea scenică: Bobi PricopDistribuţia: Marian Politic, Romaniţa Ionescu, Raluca Păun, Cătălin Vieru, Dragoş Măceşanu

Spectacolul abordează felul în care adevărul poate fi interpretat şi manipulat în diverse feluri astfel încât sensul său devine relativ. Credinţa într-un adevăr unic se sparge în zeci de bucăţi.La ora de religie (în România, religia e facultativă, elevii pot opta pentru o altă disciplină) profesorul le cere elevilor să spună care este definiţia adevărului; de aici porneşte o adevărată dispută şi controversă: una dintre eleve, Mara, cu o imaginaţie peste media clasei, susţine că adevărul este relativ şi că fiecare om îşi are adevărul său. După ora de religie, când Mara nu a putut să-şi impună punctul de vedere, o convinge pe una dintre colegele sale, Anca, de faptul că profesorul de religie a atins-o într-un mod necuviincios pe genunchi. Este felul în care un copil îşi ia revanşa asupra autorităţii. Anca nu a văzut de fapt ceea ce s-a întâmplat sau ceea ce nu s-a întâmplat, dar se lasă convinsă şi chiar manipulată de Mara să redea faptele povestite dirigintelui clasei. Familiile copiilor îngroaşă confuzia, iar mass-media, din dorinţa de a da evenimentului propriu-zis un grad de veridicitate, va produce tulburări în plus. Reacţia

adulţilor potenţează negativ confuzia copiilor într-o lume în care adevărul şi minciuna se subminează reciproc. Este războiul tuturor contra tuturor.

miercuri, 30 septembrie, ora 20:00 la sala Teatrului Gong - etajspectacol de teatru recomandat tinerilor peste 14 ani

PISICA VERDE

(UNATC „I.L.Caragiale” București, România)Autor: Elise WilkRegia: Cristi JuncuScenografia: Cosmin ArdeleanuActori: Rareș Andrici, Diana Roman, Irina Antonie, Anghel Damian, Mihai Cojocaru, Georgiana Vișan

„Pisica verde” spune povestea a şase adolescenţi dintr-un oraş de provincie şi a unei seri de sâmbătă care le va schimba vieţile pentru totdeauna. Lumea lor înseamnă cartierul de blocuri din spatele combinatului, şcoala, primele iubiri şi clubul President, unde merg sâmbătă seara. Dar lumea lor mai înseamnă şi îngeri care beau vodkă, vrăji făcute la miezul nopţii, pisici verzi care apar în mijlocul intersecţiei şi pastile colorate pe care le înghiţi ca să uiţi. Este o lume din care părinţii lipsesc: fie sunt plecaţi la muncă în străinătate, fie n-au timp, fie copiii sunt nevoiţi să joace rolul părinţilor. Toţi adolescenţii din această poveste se refugiază în lumi paralele, care par mult mai frumoase şi mai suportabile decât cea în care trăiesc. „Pisica verde” spune o poveste de dragoste. Ca multe poveşti de dragoste din adolescenţă, e vorba despre o iubire neîmpărtăşită. „Pisica verde” spune o poveste despre o crimă. E o poveste pe care o ştim cu toţii: am citit-o în ziar sau am văzut-o la ştiri. În primul rând însă, piesa vorbeşte despre puterea

imaginaţiei, cea care ne salvează de lumea gri în care trăim. Elise Wilk, autoarea piesei

joi, 1 octombrie, ora 12:00la sala Teatrului Gong - etajspectacol de animaţie recomandat copiilor peste 5 ani

POT SĂ ZBOR! – ISTORIA ZBORULUI

(MárkusZínház – Márkus Puppet Theatre, Ungaria)Autor: MárkusZínházDirector artistic: MárkusZínház

Pot să zbor! – Istoria zborului “Nu-i lucru mare să inventezi un avion. Să construiești unul e ceva important. Dar să zbori este totul” (O. Lilienthal). O să fie atât de bine! Sigur că depinde cu ce veţi zbura: cu un avion sau cu un elicopter. Ne-am antrenat pentru aceasta de secole....Fiţi parte a poveștii zborului! Fiecare zbor începe cu o căzătură (G.R.R. Martin), aripile cresc în timpul zborului. A lovi aerul ca aripa unei păsări.

joi, 1 octombrie, ora 18:00la sala Teatrului Gong - parterspectacol de teatru recomandat copiilor peste 5 ani

O MIE ȘI UNA DE FRONTIERE - POVESTEA LUI ALADIN

(Teatrul „Regina Maria” Oradea – Trupa Arcadia, România)Autor: Radu DinulescuRegia: Luis MontotoScenografia: Oana CerneaImagini 3D: Armand Richelet KleinbergDistribuţia: Oana Cernea, Zentania Lupşe, Armanca Serac, Andrei Fazecaş, Alexandru Pop, Florian Silaghi

Page 46: Zn Sibiu 18 sept 2015

46 CITY EVENTS FESTIVALUL TÂNĂR DE LA SIBIU / 30 SEPTEMBRIE - 4 OCTOMBRIE

Spectacolul este o coproducţie multinaţională, cu implicarea unor artişti din România, Cehia, Belgia şi Franţa, care prezintă povestea unui grup de actori ambulanţi opriţi la trecerea unei frontiere. Pentru a rezolva această problemă, ei improvizează pentru poliţistul de frontieră un spectacol de păpuşi despre aventurile lui Aladin. Datorită magiei şi a umorului din piesă, actorii îl conving pe poliţist, dar şi pe spectatori, că şi-au câştigat dreptul de a traversa frontiera. Arhetipurile de commedia dell’arte, marionetele clasice cu fire şi păpuşile bunraku sunt ingredientele principale folosite pentru a reda fascinanta poveste orientală, totul fiind îmbogăţit de iluzia decorurilor şi a imaginilor 3D. Spectacolul a fost prezentat în 5 ţări europene (Franţa, Belgia, Cehia, Ungaria, România), în perioada noiembrie 2014 - mai 2015, în cadrul proiectului European „ITINERACES”. S-a jucat în limbile franceză, cehă, maghiară şi română, bucurându-se de un succes răsunător în toate ţările în care a fost prezentat. Piesa a primit premiul pentru cea mai bună Scenografie la Festivalul „ATELIER”, Sfântu Gheorghe, 2015.

joi, 1 octombrie, ora 20:00la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor spectacol de dans recomandat tinerilor peste 14 ani

KAMF

(Studio M, România)

În spaţiul performativ contemporan, spectacolul lui Ferenc Fehér de la M Studio, Kampf, este o incursiune coregrafică în zona puterii şi a manipulării, a „echilibrului” între dominator şi dominat, a relaţiei între grup şi individ. Show-ul funcţionează cu multiple coregrafii – inclusiv de sunete – care folosesc intens părţi „nedansante” din corp (dansul cu spatele sau cu palma), cu o sincronizare perfectă şi cu

excelente partituri teatrale, ce includ doze consistente de umor. Trupa maghiară de la M Studio funcţionează organic, într-o sincronie perfectă. În spectacol apare un artist fascinant, de mare expresivitate, Levente Orbán, cu o plastică corporală unică şi o figură aspră şi cameleonică, între Jim Morisson şi Humphrey Bogart, actor de mare fineţe şi forţă care poate fi văzut în filmul premiat la Festivalul de la Cannes 2015, Son of Saul (regia László Nemes, propunerea Ungariei pentru Premiile Oscar 2016).

vineri, 2 octombrie, ora 11:00la sala Teatrului Gong - etajspectacol recomandat copiilor peste 3 ani

CE FACE CULOAREA ROȘIE?

(Thalias Compagnons, Germania)

De unde vin culorile și cum pot exprima acestea o poveste? Joachim Torbahn, pictor și regizor de teatru, răspunde acestor întrebări într-un spectacol eveniment în care cei mici vor fi iniţiaţi în pictură și arte performative.

vineri, 2 octombrie, orele 17:00 & 19:00la sala Teatrului Gong - parterspectacol de dans recomandat copiilor peste 4 ani

MIRAVELLA

(Act2, Franţa)

„Miravella este un spectacol de dans hipnotic, captivant. [...] O fabulă pentru copii povestită prin dans. [...] O lume poetică fascinantă în care totul evocă armonie și poezie, creând o metaforă pentru apariţia vieţii.”

Guy Greder - L’Alsace - ianuarie 2015

vineri, 2 octombrie, ora 20:00la Sala Thalia

APOLODOR

(Teatrul Naţional Cluj Napoca, România)

„Apolodor este un fel de hartă muzicală a călătoriilor pinguinului lui Gellu Naum. În loc de fotografii, el are un ecran cu umbre mișcătoare. În acea zonă, orice om își poate schimba forma pentru a deveni personaj. Există și personaje (în special animale) care îndată ce ies din ecran pot părea oameni. Se interacţionează mult cu publicul, iar echipa muzicală e mereu gata să pară transportată în altă parte a Globului. Memoria tuturor este ajutată de hârtiuţe lipite peste tot (inclusiv pe instrumente și personaje) și povestea se recompune cu ajutorul unui personaj care locuiește în frigiderul mobil al pinguinului. Cântecele sunt adaptări ale vechilor piese de pe albumul Apolodor. Pe acea înregistrare am cântat împreună cu Dorina Chiriac, Radu Bânzaru

Page 47: Zn Sibiu 18 sept 2015

47 CITY EVENTSFESTIVALUL TÂNĂR DE LA SIBIU / 30 SEPTEMBRIE - 4 OCTOMBRIE

și Adrian Mihai, iar acum am reconstruit piesele folosind actori ai naţionalului clujean. Sper să transmitem măcar o fărâmă din frumuseţea acestui text minunat.” Ada Milea

sâmbătă, 3 octombrie, ora 11:00la sala Teatrului Gong - etajspectacol de teatru recomandat copiilor peste 7 ani

HOTEL CRAB

(Trukitrek, Spania)Autor: Josep Piris, Lu PuliciScenografia: Raffaella BrusaglinoDistribuţia: Magda Mañé, Kiko Lozano, Josep Piris, Lu Pulici

Vară. Un port îndepărtat. Un hotel mic pe malul mării. Oaspeţii și personalul de serviciu nici nu bănuiesc că acele zile le vor schimba vieţile. „Hôtel Crab” este o comedie plină de surprize, pasiuni și interpretări greșite. Acţiunea are loc în Rusia, într-un timp care nu e real și nu e situat în prezent. „Hôtel Crab” este povestea unui hotel în care nu se întâmplă nimic niciodată și în același timp povestea unui oaspete recent sosit în hotel. Evenimente surprinzătoare vor sparge monotonia acestui loc ciudat. Un jaf petrecut în miez de noapte îi va lua prin surprindere pe toţi și va schimba povestea tuturor personajelor.

sâmbătă, 3 octombrie, ora 20:00la sala Teatrului Gong - parter

CONCERT ŢAPINARII

(România)

Sunt singura trupă care are un turneu naţional Anti-Valentine’s Day, turneu ce luptă împotriva dulcegăriilor ipocrite. Cu versuri

sincere, trupa a fost invitată în cele mai importante festivaluri din România - Stufstock, Peninsula, Bestfest, Folk You, TIFF Cluj, Femei pe Mătăsari, Anonimul Sf. Gheorghe, Plai Timișoara, Padina Fest, Sighișoara Medievală, Gurasada Route 68, Bucharest Comedy Week, diverse festivaluri folk, festivaluri de carte și film.

duminică, 4 octombrie, ora 11:00la sala Teatrului Gong - etajspectacol de teatru pentru copii cu vârsta între 0 și 3 ani

CUCU, BAU!

(Baj Theatre, Polonia)Regie, decor și muzică: Andrzej Bocian Distribuţie: El°bieta Bieda, Marek Zimakiewicz

Cuvintele „Cucu-bau!” provin dintr-un binecunoscut joc pentru bebeluși. Cucu, și dintr-o dată...bau! Iata-mă din nou. Repetarea aceleiași situaţii nu este obositoare deoarece de fiecare dată, noi, adulţii, suntem martorii încântării bebelușului. Acest joc simplu ne aduce aminte de cum eram înainte de a crește și dovedește că pentru bebelușul nostru, noi suntem miracole. Nu-i așa că e și frumos și motivant? În acest spectacol dedicat atât copiilor cât și părinţilor, actorii creează o lume plină de forme și sunete variate, presărată și cu situaţii neașteptate. Utilizând obiecte simple, cilindrice, aceștia trag cu ochiul in lumea copilăriei timpurii, acolo unde lucrurile ”se întâmplă” în mod natural, dar în același timp în mod extraordinar, iar timpul nu trece întotdeauna în mod obișnuit. Aceasta este o poveste despre întâlnirea dintre copil și adult, dintre viaţa adultă și copilărie.

duminică, 4 octombrie, ora 12:00la sala Teatrului Gong - parterspectacol recomandat copiilor peste 3 ani

JUKEBOX

(Trukitrek, Spania)Autor: Josep Piris, Lu PuliciDistribuţie: Magda Mañé, Josep Piris, Lu Pulici

„Jukebox” este un spectacol de cabaret cu păpuși animate în care păpușile transformate, schimbările de costume și elementele scenice se combină pentru a crea un șir de caractere extrem de ireale. Acești pitici au 1 metru înălţime, jumătate marionetă - jumătate om, prezentând cântece vechi și noi, cu o ușoară tentă umoristică. Capul păpușii este capul păpușarului care, din spatele scenei, dă viaţă personajelor. Acesta este un spectacol destinat copiilor, de care se pot bucura însă și adulţii.

FESTIVALUL TÂNĂR DE LA SIBIU

30 SEPTEMBRIE - 4 OCTOMBRIE

WWW.TEATRULGONG.RO

Page 48: Zn Sibiu 18 sept 2015

48 CITY EVENTS FASHIONATION

TANAR DESIGNER SAU DOAR... ABSOLVENT?

Un aspect destul de controversat in lumea

a doua a industriei modei este legat de incadrarea terminologica a oamenilor care sunt proaspat intrati in sistem. Spre exemplu in Romania orice absolvent de studii de design vestimentar este automat considerat sau autointitulat designer. Ori acest lucru e departe de a fi adevarat. Doua argumente sustin acest enunt: primul e unul firesc ca daca ai terminat niste studii in urma carora primesti o titulatura, nu inseamna ca esti automat

desigber atata timp cat tu nu reusesti sa inchegi cateva tinute sau daca totusi reusesti acestea nu atrag atentia publicului potential cumparator sau consumator de moda. Al doilea argument e mai complex si continua logica celui anterior. In tarile importante pentru industria modei niciun absolvent sau proaspat licentiat nu e considerat designer. Pentru a detine acest statut trebuie sa dovedesti ca ai priceperea necesara de a aplica ceea ce ai invatat in scoala. Astfel pentru a fi incadrat in segmentul „tineri designeri” trebuie sa ai propriul showroom de minim 2 ani

si sa fi prezentat cu regularitate colectiile aferente fiecarui sezon. Abia atunci inseamna ca ai forta necesara pentru a deveni un designer de mare succes. Tocmai pentru ca e atat de greu si de costisitor sa accezi la cel mai inalt nivel in moda, multi absolventi aleg, pe buna dreptate, varianta de a se angaja in cadrul corporatiilor ce detin branduri si case de moda. E o cale excelenta de a aprofunda si de a experimwnta, de a invata noi cunostinte si pentru a te pregati in lansarea individuala pe piata ca un viitor brand de succes.

Page 49: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 50: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 51: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 52: Zn Sibiu 18 sept 2015

52 CITY EVENTS HIGHLIGHTS ASTRA FILM FESTIVAL 2015

ASTRA FILM FESTIVAL 2015, ÎN LIGA MARILOR FESTIVALURI EUROPENE

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Sibiu – Astra Film Festival va avea loc între 5 și 11 octombrie 2015. Un număr record de 1.500 de filme din peste 90 de ţări au fost înscrise în cele 4 secţiuni competiţionale ale festivalului, cele mai bune 130 dintre ele fiind incluse în selecţia oficială.

Cei mai apreciaţi regizori ai momentului, Joshua Oppenheimer - nominalizat în 2014 la Premiile Oscar, Crystal Moselle – Marele Premiu la Sundance 2015, Justin Schein – are o filmografie impresionantă, 60 de filme în peste 20 de ani de carieră, se reunesc la Sibiu cu cele mai recente producţii: The Look of Silence, The Wolfpack sau Left on Purpose, în secţiunea International.32 de documentare legate de România fie prin subiect, fie prin autor, produse în ultimii doi ani, vor oferi tot atâtea viziuni despre cotidianul românesc. În cei 22 de ani de existenţă, Astra Film Sibiu a devenit principala arenă sau mai mult, chiar rampă de lansare a filmelor românești.În documentarele din secţiunea Europa Centrală și de Est se reflectă subiecte de larg interes specifice regiunii.

cultură din ţară și străinătate, orașul Sibiu a devenit un punct de întâlnire între cultură și oameni de pretutindeni.

Ediţia din 2015 se află sub egida EFFE - Europe for Festivals, Festivals for Europe, o distincţie acordată celor mai remarcabile festivaluri europene de către un juriu internaţional format din experţi în domeniu. Cele 2 distincţii reprezintă o dovadă clară a importanţei și amplorii evenimentului, un produs cultural 100% românesc menţinut la standarde internaţionale.

Astra Film Festival 2015, Festivalul Internaţional de Cinema de la Sibiu este organizat de Astra Film – CNM Astra și Fundaţia Astra Film.Cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, Ministerul Culturii, Centrul Naţional al Cinematografiei, Uniunii Europene – prin programul Creative Europe – MediaAcţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului SibiuÎn colaborare cu Universitatea Lucian BlagaParteneri: Institutul Cultural Român, Consulatul Republicii Federale Germania, Ambasada Spaniei, Ambasada ElveţieiSponsori: Takata, Marquardt, HBOParteneri media: HBO, HotNews, Revista 22, Decât O Revistă, Dilema Veche, Caţavencii, Cotidianul, Zile și Nopţi, Radio România Cultural, Radio România Actualităţi, Radio Cluj, Radio Antena Sibiului, Radio Târgu Mureș, RFI România, LiterNet, CinemaRX, Port.ro, CineFan, Sub25, All About Romanian Cinema, Think Outside the Box, Cooperativa Urbană, ÎnFestival, Tribuna, Turnul Sfatului, Sibiu 100%, Ora de Sibiu

Secţiunea Student propune producţii realizate de regizori promiţători aflaţi la început de drum, studenţi la cele mai prestigioase universităţi de film din România, Austria, Olanda, Norvegia, Franţa, Portugalia, China sau Cuba. AFF este mediul ideal pentru regizorii debutanţi de a-și prezenta filmele într-un context internaţional cu specialiști în domeniu din întreaga lume.Alături de secţiunile competiţionale, o serie de programe speciale, conferinţe, mese rotunde, workshop-uri, concerte, expoziţii întregesc programul oficial al festivalului. Prin profilul programelor sale, AFF se înscrie în liga marilor festivalurilor europene.

În 2015, Astra Film Festival se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României ca o garanţie a produsului cultural de cea mai înaltă clasă. Succesul celor 21 de ediţii încheiate până în prezent au făcut din AFF unul dintre principalele festivaluri de profil din lume și a ajutat la consolidarea și ascensiunea filmului românesc dincolo de graniţele României. Prin prezenţa celor mai de seamă regizori, producători, jurnaliști, organizatori de festivaluri sau reprezentanţi ai instituţiilor de

Page 53: Zn Sibiu 18 sept 2015

CITY EVENTSRECOMANDARI PROGRAM

53

Page 54: Zn Sibiu 18 sept 2015

54 CITY EVENTS HIGHLIGHTS ASTRA FILM FESTIVAL 2015

THE WOLFPACKÎn premieră în RomâniaUSA | 2015 | 84’

Considerat de critici filmul anului și laureat cu Marele Premiu la Sundance 2015, documentarul regizoarei Crystal Moselle urmărește de-a lungul a 5 ani viaţa familiei Angulo. Într-un apartament din centrul New York-ului, 7 copii au trăit vreme de 14 ani într-o izolare virtuală, singura conectare cu realitatea fiind colecţia de filme de ficţiune a tatălui lor. Un film revelator și tulburător, așa cum îl descrie publicaţia The Guardian.

SCHWEIGHOFER EFFECTProiecţie în prezenţa regizorilor – Alexandru Iacob și Răzvan LeuceaRomânia | 2015 | 22’

Cum arată România în urma defrișărilor masive din ultimii ani? O campanie austriacă exploatează pădurile din judeţul Covasna, o afacere din care România și locuitorii ei au de pierdut pe termen lung, iar multinaţionala obţine profituri fabuloase într-un timp foarte scurt. Filmul dezgolește rănile uriașe ale vieţii economice ale capitalismului sălbatic, în care funcţionarii corupţi ai statului își împing cetăţenii în joburi de sclavie în curtea marilor corporaţii.

TOTO AND HIS SISTERSRomânia | 2014 | 93’

Toto (10 ani) și surorile lui Andreea (15 ani) şi Ana (17 ani) încearcă să ducă o viaţă normală într-o mahala din Bucureşti fără să pară a avea şanse de scăpare de sub ameninţarea drogurilor, a sărăciei și a unei mame care a fost închisă pentru trafic cu heroină. Un film cu o carieră festivalieră impresionantă și un regizor (Alexandru Nanău) distins cu premiul Emmy.

SPARTACUS & CASSANDRAFranţa | 2014 | 81’

Documentarul este o incursiune în periferia Parisului, unde doi copii romi de origine română au de luat o decizie crucială: fie o viaţă pe străzi alături de familia lor, fie opţiunea educaţiei și a unui acoperiș alături de o familie adoptivă. A avut premiera la Festivalul de la Cannes, iar Le Monde a numit filmul un poem viu al copilăriei sfâșiate.

THE GOOD DAYProiecţie în prezenţa regizorului – Clara KleiningerRomânia, UK | 2014 | 31’

În Chişinău, Lidia și Masato au o agenţie matrimonială cel puţin deosebită prin care bărbaţi din Japonia își găsesc neveste din Moldova, un melanj cultural și religios pe care proprietarii îl pot recomanda din proprie experienţă.

Page 55: Zn Sibiu 18 sept 2015

55 CITY EVENTSHIGHLIGHTS ASTRA FILM FESTIVAL 2015

YOUTUBE BAZAARProiecţie în prezenţa regizorului – Dan ChișuRomânia | 2015 | 98’

Documentarul se focusează asupra felului în care demo-cra tizarea comunicării aduce noi personaje în lumina re flec toarelor. Bahoi din satul Lumina devine emiţător în afara căilor tradiţionale ale jurnalismului și adună mili oa ne de vizualizări pe propriul său canal de youtube, depă-șind de cele mai multe ori chiar și audienţa emisiunilor televizate.

THE LOOK OF SILENCEUSA | 2014 | 103’

Autorul documentarului The Act of Killing - nominalizat la Premiile Oscar în 2014 și care a obţinut 51 de premii, Joshua Oppenheimer revine cu un nou film despre genocidul din Indonezia din anul 1965, când și-au pierdut viaţa un milion de oameni, așa ziși comuniști. De data aceasta, un tânăr băiat a cărui familie a fost afectată de acest masacru îi întâlnește pe cei care au condus din umbră acest măcel, aflând detalii despre motivele pentru care acești torţionari ucideau și modalităţile prin care oameni nevinovaţi erau omorâţi.

THE ALPHABET OF FEAR

Premieră internaţională în prezenţa regizorului – John Albert JansenOlanda | 2015 | 55’

Laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, Herta Müller a crescut în România, urmărită de regimul lui Ceaușescu, având un tată care făcea parte din trupele SS române. Un film definitoriu pentru ceea ce reprezintă azi Herta Müller prin prisma legăturilor sale cu trecutul ei din România care stă la originea alfabetului fricii.

WORKING IS GROWING. THE ORGANIZED CHILD WORKERS AND THEIR DEMANDSNorvegia | 2015 | 32’

Un film care ne învaţă că și copiii își pot cere dreptul la muncă legală organizându-se într-un sindicat menit să contracareze abuzul prin munca la negru. În multe ţări de pe glob exploatarea copiilor este un fenomen larg răspândit, Bolivia fiind prima ţară care a creat cadrul legal copiilor care doresc să muncească în siguranţă pentru a-și întreţine familia.

OUTSIDEProiecţie în prezenţa regizorului – Andrei SchwartzGermania | 2014 | 86’

Închis pe viaţă pentru o dublă crimă și eliberat după 21 de ani, personajul principal Gavriel Hrib, este practic tele-portat într-o lume despre care nu știe nimic și pentru care nu este pregătit. Eliberarea sa din închisoare coincide cu aderarea României la UE ceea ce îngreunează și mai mult adaptarea lui la o societate fundamental transformată.

Page 56: Zn Sibiu 18 sept 2015

56 CITY EVENTS HIGHLIGHTS ASTRA FILM FESTIVAL 2015

CHUCK NORRIS VS COMMUNISMGermania, România, UK |

O incursiune în era VHS în România anilor ’80, filmul culege povești despre circuitul filmelor occidentale în perioada comunismului, când programul TV dura 2 ore, iar în cinematografe rulau doar filme de propagandă. Personajul central este Irina-Margareta Nistor care în timpul regimului ceaușist a dublat peste 5.000 de casete video. Filmul a intrat în competiţie pentru Marele Premiu la Sundance 2015.

THE ÉRPATAK MODELProiecţie în prezenţa regizorului – Benny BrunnerOlanda | 2014 | 76’

Filmul îl portretizează pe primarul localităţii Érpatak din Ungaria, simpatizant al partidului de extremă dreapta. Primarul are un stil cel puţin controversat de a-și conduce comunitatea, aplicând extrem de sever conceptul de muncă în folosul comunităţii. Locuitorii care nu i se supun își pot pierde ajutorul social, iar în cazuri extreme, chiar copiii dacă se dovește că nu îi pot întreţine.

NAKED ISLANDCroaţia | 2014 | 75’

Rănile fizice și sufletești din timpul detenţiei într-o

închisoare politică din fosta Yugoslavie, pe insula Naked, i-au marcat întreaga existenţă unui bărbat și familiei sale. Asemenea depunerii unui jurământ al tăcerii, bărbatul nu are voie să povestească familiei experienţa cumplită trăită timp de 4 ani, trăindu-și drama în tăcere, singura care reușește să pătrundă în trecutul său întunecat fiind nepoata sa, cea care a și regizat filmul.

OUR ¼ LIFE CRISISCanada | 2014 | 81’

Înţelege cine eşti pentru a înţelege lumea în care trăieşti. De ce în zilele noastre cei aflaţi în primul trimestru al vieţii sunt mai anxioşi și mai depresivi decât înainte? Un documentar despre riscurile procesului de maturizare.

ALWAYS IN MOTIONProiecţie în prezenţa regizorului - Stefan PostlAustria | 2014 | 34’

Un grup de tineri practicanţi de free running și parkour pornesc într-o călătorie prin Austria, Croaţia și Italia. Filmul este o incursiune în lumea celor care aparţin acestei comunităţi relevând aspecte din viaţa și mentalitatea lor, un manifest la adresa convenţionalului.

Page 57: Zn Sibiu 18 sept 2015

57 CITY EVENTSHIGHLIGHTS ASTRA FILM FESTIVAL 2015

THE NETWORKProiecţie în prezenţa regizorului – Claudiu MitcuRomânia | 2015 | 63’

Cum funcţionează și din cine este compusă o reţea de trafic de citostatice și mai ales care sunt riscurile transportului benevol în bagajul de cală a medicamentelor pentru bolnavii de cancer din România? Vlad înfiinţează reţeaua citostaticelor din dorinţa de a ajuta pacienţii să facă faţă politicilor anti-supravieţuire ale sistemului de sănătate din România.

CICIProiecţie în prezenţa regizorului – Yann BétantElveţia | 2015 | 65’

Petru încearcă să obţină o licenţă pentru a putea performa pe străzile din Lausanne legal cu capra de Crăciun, însă se lovește de absurdităţile sistemului administrativ elveţian care îi refuză cererea invocând un motiv hilar: mai mulţi locuitori ai orașului s-au plâns de sunetul produs de plesnitura ciocului păpușii Cici pe care Petru o folosește în reprezentaţiile sale stradale. În cele din urmă, capra se transformă în tigru, a cărui gură trebuie cusută pentru a primi aprobarea mult dorită.

TRANSYLVANIAN (LOVE)STORIESProiecţie în prezenţa regizorului – Anna KósRomânia | 2015 | 37’

La 25 de ani după evenimentele sângeroase de pe străzile orașului Târgu Mureș, relaţiile dintre maghiari și români sunt privite dintr-o cu totul altă perspectivă, prin prisma

căsătoriilor interetnice. Oare atmosfera tensionată din martie 1990 a lăsat urme în cotidianul acestor familii?

DEAR UNCLE VLADIMIRProiecţie în prezenţa regizorului – Maria PavlovaRusia | 2015 | 104’

Zhenya se pregătește de nuntă. Însă Zhenya nu se îndreaptă spre oficiul stării civile, ci spre închisoare. Viitorul ei soţ, Lenya, este arestat în cazul revoltei din Piaţa Bolotnaya din 6 Martie 2012. După ceremonie, Zhenya se întoarce singură acasă unde va începe să aștepte întâlnirile cu soţul ei, scrisorile de la el, procesul, sentinţa. E vorba despre un bărbat care crede în șansa schimbării și despre o femeie care vrea ca soţul ei să îi fie alături.

THE LONG WAY HOMEProiecţie în prezenţa regizorului – Boriana PunchevaBulgaria, Italia | 2014 | 70’

Viaţa are căi nebănuite și de cele mai multe ori soarta câștigă bătălia cu raţiunea. Cum altfel s-ar explica evoluţia personală a lui Ilya, un copil dintr-o comunitate de romi din Bulgaria, abandonat de mama lui și dat spre adopţie unei familii din Franţa? Tânărul educat, manierat și stilat nu uită însă unde își are rădăcinile și pornește într-o călătorie de regăsire cu cei pe care fără voia lui i-a lăsat în urmă.

Page 58: Zn Sibiu 18 sept 2015

58 CITY EVENTS HIGHLIGHTS ASTRA FILM FESTIVAL 2015

VINO LA ASTRA FILM JUNOR, CEL MAI ÎNDRĂGIT EVENIMENT DE CINEMA AL ELEVILOR DIN SIBIU!

Astra Film Junior este locul și momentul în care copiii și adolescenţii experimentează vizionarea filmului documentar pe marile ecrane într-o atmosferă de festival.Dacă ai între 6 și 18 ani vino împreună cu colegii de clasă și urmărește poveștile reale pe care personajele

filmelor au ales să le împărtășească cu tine. Vei descoperi o lume fascinantă surprinsă prin obiectivul camerei de filmat și vei trăi o experienţă de povestit prietenilor.Astra Film Junior prezintă anul acesta programul personalizat pentru fiecare categorie de vârstă, oferta extrașcolară incluzând

și materiale didactice pentru aprofundarea domeniului de educaţie cinematografică facilitând astfel descifrarea limbajului vizual și înţelegerea felul în care sunt produse filmele.

Page 59: Zn Sibiu 18 sept 2015

59 CITY EVENTSHIGHLIGHTS ASTRA FILM FESTIVAL 2015

6+Dacă ai cel puţin 6 ani, cu siguranţă joaca ocupă un loc important în rândul activităţilor tale zilnice. Te-ai întrebat vreodată, însă, cum își petrec timpul liber copiii din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii?

Seriile filmelor Hai să ne jucăm!, Hai să dansăm!, Iubesc muzica! realizate de Matahon Franţa îţi fac cunoștinţă cu copii din Thailanda, Canada, Cuba, Egipt, Coasta de Fildes sau Statele Unite ale Americii și cu hobby-urile lor. Te poţi pregăti împreună cu Diego din Brazilia pentru marele carnaval din Rio, îl poţi ajuta pe Jurre să planteze flori în grădina tatălui său în Olanda și poţi dansa împreună cu Fabiana dansuri tradiţionale italienești.

10+Dacă ai împlinit deja 10 ani, probabil că deja ai o sumedenie de planuri împreună cu cel mai bun prieten al tău. Vino la festival să vezi un film despre cum își petrec timpul împreună prietenii din alte părţi ale lumii.Noi suntem băieţiRegia: Tomas Kaan | Olanda | 16’

Jim de 12 ani și Sam de 10 ani din Olanda sunt prieteni foarte buni. Prin acest film intrăm în cele mai intime momente ale lor: când se duc la pescuit, când fac năzdrăvănii, când deranjează vecinii sau chiar când vorbesc despre fete. Un film fain despre o prietenie adevărată, plin de aventuri haioase și băieţi de gașcă. Andrew cu tobe și trompeteRegia: Andre Horman | USA | 26’Andrew exersează în fiecare clipă liberă pentru realizarea visului său. Prietenul și învăţătorul său mai tânăr îi este mereu alături să îi arate cele mai bune mișcări. Speranţa, determinarea și muzica ne însoţesc pe tot parcursul filmului.ButoiulRegia: Anabel Rodriguez | Venezuela | 11’Lacul Maracaibo este locul în care Luis David trăiește împreună cu familia lui. Deși nu dispune de bogăţii, Luis este fericit pentru că a obţinut lucrul pe care și-l dorea foarte mult, un butoi. Pentru a afla cum îl va utiliza el, te așteptăm în sala de proiecţii.

14+Liceenii sunt așteptaţi să privească orașul în care locuiesc prin ochii colegilor lor, poate viitori cineaști, care au participat la atelierul Sibiul văzut de liceeni în cadrul căruia au realizat filme documentare cu sprijinul Asociaţiei Vira și Astra Film. Ţi-ar plăcea să fii regizor? Te așteptăm și anul viitor la workshop-ul Primul meu film documentar.Speranţe la vânzareRegia: Cecilia Felméri | România | 52’Realizat într-o formă extrem de interesantă, filmul se bazează pe mărturiile a șapte tinere care au fost victimele traficului de persoane. Cu multă generozitate și cu un imens curaj, Andreea, Ramona, Andrada, Maria, Camelia, Gabriela și Luminiţa au acceptat să treacă prin experienţa foarte dificilă de a vorbi despre această parte a vieţii lor, tocmai pentru ca alte fete să nu o mai trăiască.

Page 60: Zn Sibiu 18 sept 2015

CITY FILMS PREMIERE

60

Din 25 septembrie la cinema

Titlul original: THE INTERN

Regia: Nancy MeyersCu: Robert De Niro, Anne HathawayGen: Comedie.Durata: 121 minute

succesul de casă It’s Complicated.Nancy Meyers (n.1949), este o sce-naristă, producătoare și regizoare apreciată în Hollywood. A debutat cu scenariul comediei feministă cu Goldie Hawn, Private Benjamin/Soldatul Benjamin, în 1980. Succe-sul acestui film a creat un an mai târziu un serial TV, cu acelaşi nume. Apoi Meyers a creat alt serial de succes, Baby Boom (1998), bazat pe filmul scris tot de ea, în 1987, cu Diane Keaton.

INTERNUL

În „Internul”, De Niro este Ben

Whittacker, un bărbat de 70 de ani care descoperă că pensionarea nu este o decizie aşa minunată precum credea și intră stagiar la moderna com-panie de vânzări online a unei tinere antreprenoare (Anne Hathaway). Profi-tând de oportunitatea de a avea din nou activitate printre profesionişti, reali-zează că nu e atât de sim-plu, iar contrastul dintre aşteptările şi preocupările celor două generaţii devin sursa umorului din aceas-tă comedie regizată de Nancy Meyers, revenită în atenţie la şase ani după

DE NIRO

Mereu tânăr, și la 72 de ani (împliniţi pe 17 august a.c.), Robert Anthony De Niro Jr. este unul din cei mai emblematici actori din filmul american contemporan și din cinematografia mondială. Băiatul pictorului new-yorkez, Robert De Niro Sr., juniorul De Niro a debutat în comedia lui Brian de Palma din 1968, Greetings! /Salutări.

Page 61: Zn Sibiu 18 sept 2015

Din 25 septembrie la cinema

Page 62: Zn Sibiu 18 sept 2015

CITY EVENTS RECOMANDARI PROGRAM

62

EROS RAMAZZOTTI

Cuvântul „superstar” este insuficient pentru a

descrie dimensiunile succesului mondial al lui Eros Ramazzotti. O forţă incontestabilă a naturii, după mai mult de 30 de ani de la debut și o ameţitoare cifră-record de 50 de milioane de albume vândute, Ramazzotti este gata să adauge un nou capitol unei povești incredibile. Povestea unui tânăr născut și crescut în suburbia Cinecitta din Roma, care a îndrăznit să viseze că ar putea da lovitura în muzică.

A început să înveţe chitară la vârsta de șapte ani și a

MORRISSEY, LA SALA PALATULUI Steven Morrissey va concerta pentru prima oară în România pe 14 octombrie 2015. Concertul va avea loc la Sala Palatului din București și face parte din turneul său european, care va începe în Marea Britanie, în luna septembrie. Steven Patrick Morrissey și-a început cariera solo în 1988, după o perioadă de 6 ani în care a fost solist al trupei The Smith. Primul său album solo, „Viva Hate”, a debutat pe prima poziţie în topurile din UK, revista NME denumindu-l drept „unul dintre cei mai influenţi artiști ai tuturor timpurilor”.

DULCE PONTES Regina contemporană a muzicii fado, Dulce Pontes va susţine un concert în România, pe 27 octombrie la Sala Palatului, începând cu ora 20:00. Cunoscuta cântăreaţă îi va încânta pe fani cu vibrantele acorduri portugheze ale pieselor „Caminhos”, „Canção Do Mar”, „Fado Português”.

încercat să-și croiască un drum pe platourile de filmare, iniţial ca figurant. Familia l-a încurajat, și tânărul Eros și-a scris primele cântece în colaborare cu tatăl Rodolfo, muncitor în construcţii pe timp de zi, muzician noaptea. În 1981 ia parte la concursul muzical „Nuove di Castrocaro” și ajunge în finală cu compoziţia proprie Rock ‘80, prinzând astfel și primul său contract cu o casă de discuri. În 1982 lansează primul single, „Ad un Amico” și lucrează cu compozitorul și muzicianul Renato Brioschi, mentorul său în drumul spre victoria din 1984 la Sanremo, unde câștigă la categoria debutanţi. Lansează primul său album, „Cuori Agitati”, atât în italiană, cât și spaniolă. Single-ul “Una Storia Importante” vinde milioane de copii în Franţa, și devine un hit în restul Europei, iar Eros Ramazzotti ajunge un nume internaţional.

EROS RAMAZZOTTI

Data: joi, 24 septem-brie 2015 Unde: Sala Polivalentă Cluj-Napoca

Preţ bilete: între 146-495 lei

Page 63: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 64: Zn Sibiu 18 sept 2015

INSTITUŢIITEATRUL NAŢIONAL RADU STANCA Bd. Corneliu Coposu, Nr. 2 [email protected] +40 269 21 00 92; +40 269 21 13 82

TEATRUL GONGStr.Alexandru Odobescu nr.4 +4 269 211 349 / +4 0269 210 468 Rezervări bilete: +4 0269 210 906 www.teatrulgong.ro

AGENŢIA TEATRALĂ Str. Nicolae Bălcescu, nr. 17 0369/10 15 78 Luni – Vineri:11.00 - 18.00 Sâmbătă: 11.00 - 15.00 În zilele de spectacol la sediul teatrului, cu 30 de minute înainte de ora de începere a reprezentaţiei. www.sibfest.ro

FILARMONICA DE STAT SIBIU str.Cetăţii. Nr. 3-5. cod 550160 Sibiu Secretariat muzical: 0040 269/ 206 508;0040 269/ 206 507

[email protected]

ASTRA FILM SIBIU Piaţa Huet No. 12 [email protected] +4 0269 210 134 +4 0269 213 442 +4 0756 085 778 

CASA DE CULTURĂ A MUNICIPIULUI SIBIUParcul Tineretului nr. 1 40-269-22.96.27 [email protected]

CASA DE CULTURĂ A STUDENŢILOR SIBIU

Calea Dumbrăvii, Nr. 34A, Sibiu 0269/212.883 ACADEMIA EVANGHELICĂ TRANSILVANIA SIBIUStr.Livezii 55, Sibiu, 550042, judeţul Sibiu +40 269 219914 [email protected] www.eas.neppendorf.de CENTRUL CULTURAL GERMAN SIBIU str. G-ral Magheru nr. 4 +40-(0)269-21 08 30 +40-(0)269-23 80 70

CITY BREAK INSTITUŢII

64

[email protected] www.kulturzentrum-hermannstadt.ro

CASA DE CULTURĂ ŞI DIALOG "FRIEDRICH TEUTSCH" A BISERICII EVANGHELICEMitropoliei 30 40/(0)269/206730 [email protected] www.evang.ro/teutsch-haus

CENTRUL CULTURAL MAGHIAR DIN SIBIUstr.Berariei nr.2 et.2 [email protected] www.szeben.ro

MUZEUL BRUKENTHAL P-ţa Mare , Nr. 4-5 0269/211.699; 0269/217.691 [email protected]

MUZEUL DE ISTORIEStr. Mitropoliei nr. 2 0269/218.143

MUZEUL DE ISTORIE NATURALĂ SIBIUStr. Cetăţii nr. 1 0269/436.868

MUZEUL DE ISTORIE A FARMACIEIP-ţa Mică nr. 26 0269/218.191

MUZEUL DE ARME ŞI TROFEE DE VÂNĂTOAREStr. Şcoala de Inot nr. 4 0269 217873MUZEUL DE LOCOMOTIVE CU ABURIStr. Dorobantilor nr. 22 (Depoul de Locomotive Sibiu) 0269/431.685

MUZEUL DE ETNOGRAFIE SI ARTA POPULARA SĂSEASCĂ EMIL SIGERUSP-ţa Mică , Nr. 12 0269/218.195

MUZEUL DE ETNOGRAFIE UNIVER SALĂ FRANZ BINDERP-ţa Mică , Nr. 11 0269/218.195

MUZEUL CIVILIZAŢIEI

VEZI LISTA COMPLETA A INSTITUŢIILOR DIN SIBIU

TRANSILVANE ASTRAP-ţa Mică nr. 11 0269/436.960; 0269/218.195

MUZEUL CIVILIZAŢIEI POPULARE TRADIŢIONALE ASTRACalea Răşinari 0269/242.599

GALERIIART VO str. Gen. Gheorghe Magheru nr. 10 (+4) 0269 211 823

UNIUNEA ARTISTILOR PLASTICI Sibiu, Băii Nr. 10  (+4) 0269 213 256

Page 65: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 66: Zn Sibiu 18 sept 2015

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

66

BAR/PUBTHE CORNER FACTORYVasile Carlova, nr. 6 Rezevări: 0757-497.507

ROŞU ŞI NEGRU Piaţa Cibin nr.5 Parcare Siemens Program NON STOP

AVIATOR PUBPiata Mica, nr. 27 0269 436 482 0757 111 899 0752 131219 0757 111 898

BUSINESS CAFEPromenada Mall&Galeria Comercială Carrefour WIFI, 10-22, 0722722060 businesscafe.ro

BICICLETA FRENCH PUB0755-531.888 Str. Gimnasticii nr. 39A (fostul CARO) Program: NON-STOP

CHEERSstr Rennes nr.14,

CENTRUM BAR Emil Cioran nr.2, în incinta Hotel Ramada 0269 / 235.505. Interior 138 L-D 11:00 - 21:00 ramadasibiu.ro

CREAM PUB/LOUNGEFostul Oldie’s Strand Rezervari: 0748129916 Vasile Carlova nr.2

THE HARPStr. Hipodromului 0369 45 47 47 0760 69 89 53

JAZZY BAR Emil Cioran nr.2, în incinta Hotel Ramada 0269 / 235.505. Interior 137. L-D 21:00 - 05:00 ramadasibiu.ro KARBON - CLUB,BILIARDStr.Dorului nr.20 NON STOP

NAF NAF str. Mărăşeşti Nr 1 0722 / 228.455 09 - până la ultimul client

OLDIES PUB LIVE MUSIC

Str. Nicolae Bălcescu Nr. 13 0751 / 87 99 87 sau 0722 / 63 22 23 [email protected]

PARDON CAFEStr. Cetăţii nr. 14, vizavi de Sala Thalia Program: 9:00 - 24:00 Rezervari: 0747.777.222 [email protected]

PURO COFFEE & WINECalea Dumbrăvii, nr. 36 Lun - Vin: 07:30 - 23:30 Sâm - Dum: 10:00 - 00:00

SALUT BISTROStrada Cetăţii 13 Sibiu 0785 112 222

SUPPORTER SPORTS CLUBB-dul Victoriei nr.26 Tel : 0269 218065 www.supporter.ro

VINTAGE PUBStr. Zaharia Boiu 0757 / 881.881

WELT KULTURCafé und Bar N.Balcescu , 13 Tel: 0269 700 704 www.weltkultur.ro

CAFENEALA ETAJ COCKTAIL BAR & CAFÉStr.Nicolae Bălcescu, nr.12 Rezervări: 0269-250370 Facebook.com/cafenealaetaj

COFFEE SHOP Str.Mărăşti nr.1 Tel:0747-049.195 Facebook/Coffeeshop Sibiu

ATRIUM Café Bistro & Art Rezervări la: 0723-287.486 [email protected] Facebook/AtriumClassic Café Casa Luxemburg –la parter

BUSSINES CAFEIn incinta Promenada Mall Wireless Cafe 0269 / 244 074 10.00 - 22.00 businesscafe.ro

VEZI LISTA COMPLETA A BARURILOR DIN SIBIU

CAFÉ WIEN Piaţa Huet nr.4 0269 / 223 223 www.cafewien.ro

CROQUIS ART-CAFFÉPiata Mica, nr. 24. L-V 10-24, S-D 11-24 facebook.com/CroquisArtCaffe Tel: 0724.289.784

EINSTEIN CAFE : P-ţa Mică nr13 0269 / 242.242 0727 / 212121 L - S 09.00 – 03.00 D - 11.00 – 03.00 cafeeinstein.ro

HALLER CAFÉPiata Mare nr 20 0720 / 110.194 L-V 08.00 -24.00 S-D 09.00-24.00

KULTUR CAFÉ SIGIPiaţa Mică nr.16, în subsolul casei Luxemburg 0736 / 661.337 0269 / 244.036 [email protected] Program zilnic: 08.00 - 03.00

KLEINS CAFEPiaţa Huet, nr. 3 facebook.com/kleinscafe

NEW YORK ROCK CAFEStr. Justiţiei, nr.1A 0744/536.163

Page 67: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 68: Zn Sibiu 18 sept 2015

CITY EVENTS RECOMANDARI PROGRAM

68

SIBIUL SE PREGĂTEȘTE PENTRU CEL MAI MARE CONCERT DE CHITARĂ DIN ŢARĂ

Primul weekend din luna octombrie va aduna în

Piaţa Mică din Sibiu peste 200 de chitariști, în cadrul celui mai mare concert de chitară din ţară, Sibiu Guitar Meeting. Conceptul concertului aparţine Asociaţiei Culturale Play, fiind finalul grandios al unui proiect ce se întinde pe trei luni de zile, intitulat Pune Mâna pe Chitară. „Am iniţiat acest proiect din pura convingere că muzica trebuie să fie accesibilă tuturor, indiferent de vârstă, educaţie, situaţie financiară sau socială”, spun reprezentanţii Asociaţiei. Alături de chitariști celebri ai României, copii, adulţi, chitariști avansaţi sau începători vor cânta împreună opt dintre cele mai cunoscute piese din istoria muzicii.

PESTE 200 DE CHITARIȘTI DE TOATE VÂRSTELE VOR INTERPRETA HITURI CELEBRE ÎNTR-UN CONCERT CE VA AVEA LOC ÎN PIAŢA MICĂ ÎN DATA DE 3 OCTOMBRIE. SIBIU GUITAR MEETING ESTE FINALUL PROIECTULUI PUNE MÂNA PE CHITARĂ, INIŢIAT DE ASOCIAŢIA CULTURALĂ PLAY

Piesele pot fi învăţate din caiet sau de pe internet, toate având tutoriale postate pe YouTube special pentru cei care doresc să facă parte din acest proiect avangardist.

Primul pas în proiectul „Pune mâna pe chitară” a fost

profesorul. Manole, chitaristul formaţiei Antract, și-a asumat rolul de îndrumător pentru următoarea generaţie de chitariști ai României. Peste 150 de copii frecventează gratuit cele cinci cercuri de chitară timp de trei luni, cât durează acest proiect. Ei și ceilalţi care doresc să fie parte din cel mai mare concert de chitară din ţară primesc unul dintre cele 300 de kit-uri educaţionale, care conţine caietul de chitară, caietul de cântece și un CD cu cele opt

Page 69: Zn Sibiu 18 sept 2015

CITY EVENTSRECOMANDARI PROGRAM

69

tutoriale care sunt disponibile și pe canalul de YouTube al Asociaţiei Culturale Play. Mulţi dintre copiii care participă la cele cinci cercuri de chitară au ocazia să petreacă zile de neuitat alături de profesori în tabere de chitară, unde timp de cinci zile vor exersa intensiv cele opt melodii iconice. „Copiii sunt implicaţi și stimulaţi activ în a face muzică. Mult peste ceea ce înseamnă a asculta muzică. A face muzică înseamnă a te exprima, a comunica prin arta sunetelor”, mai spun reprezentanţii Asociaţiei. Astfel, în 3 octombrie, în Piaţa Mică vor răsuna Let it Be, Satisfaction, Knocking on Heavens Door, și multe alte piese reprezentative pentru muzica ultimului secol. „Odată trecuţi prin fazele acestui program, copiii și tinerii implicaţi vor câștiga un hobby sau o profesie pentru tot restul vieţii,

se vor bucura de toate beneficiile care decurg din știinţa exprimării prin muzică, își vor încânta familiile, prietenii, colegii, cu cântece la chitară, își vor face trupe sau formaţii cu care vor cânta la serbări, în recitaluri sau concerte”.

Rezultatul dorit în urma acestui proiect este creionarea unei

comunităţi a chitariștilor din Sibiu și nu numai. La Sibiu Guitar Meeting sunt așteptaţi oameni din toate colţurile ţării, pasionaţi ai celor șase coarde, care își doresc să ia parte la acest eveniment unic în România. Bazele acestei comunităţi au fost puse de către reprezentanţii Asociaţiei la evenimentele la care au luat parte în ultimele luni, Festivalul Artmania sau Sibiu Book Fest. Standurile amenajate, unde tinerii puteau să își exerseze talentul au fost de-a dreptul asaltate de fani

ai muzicii. Iar surprizele nu se opresc aici.

Împătimiţii chitării știu cu siguranţă că în curând, la Cluj

va concerta unul dintre monștrii sacri ai corzilor, Joe Satriani. Iar cum a-l vedea live pe unul dintre cei mai buni chitariști din lume este o șansă unică în viaţă, Asociaţia Culturală Play oferă mai multe premii participanţilor la Sibiu Guitar Meeting, bilete la concertul Satriani. Și nu doar atât. Unul dintre norocoșii chitariști ce va scutura corzile în 3 octombrie, în Piaţa Mică, va pleca acasă cu o chitară electrică Fender Squier Stratocaster oferita de Guitarshop. Și cum o surpriză nu vine niciodată singură, Manole și colegii săi de la trupa Antract vor urca pe scenă pentru un concert ce va închide o zi ce se anunţă perfectă pentru muzică.

Persoanele care doresc kitul Pune mâna pe chitară

îl pot solicita Asociaţiei Culturale Play, în limita stocului disponibil, printr-un email la adresa [email protected] sau pot urmari cele opt tutoriale la adresa youtube/punemanapechitara. Cel mai mare concert de chitară din România va avea loc în data de 3 octombrie, în Piaţa Mică, în spaţiul din faţa Casei Artelor.

Pune mana pe chitara! este un proiect social-cultural dezvoltat de Asociatia Culturala Play, cofinantat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și susţinut de Rock FM, BCR, Guitarshop, Xbass-Musicshop. Detalii pe facebook/punemanapechitara

Page 70: Zn Sibiu 18 sept 2015

CITY BREAK SERVICII

70

SERVICIIBELL OPTIQUE

Cabinet oftalmologic optică medicală B-dul Genaral Magheru nr.21 0269/214144

CLINICA POLISANO

Str. Izvorului nr. 1A Str. Constituţiei nr. 24 021 9383 spitalulpolisano.ro

CLUB CONFORT BY DR.MIŢARIU

Fitness-întreţinere corporală şi facială Str.Ştefan Cel Mare nr.6 Tel/Fax:0269/252740 Mobil:0755/072716 [email protected]

COMPLEX SPORTIV LUCEAFARUL SIBIU Str.Ioan Lupaş

nr.2 Tel:0722/551073 www.luceafarulsibiu.ro

CINDY

Magazin Îmbrăcăminte Tineret Str.Telefoanelor nr.1 Magazin Dumbrava -parter, etaj I:etaj II Mediaş – Str.M.Eminescu nr.4

DUMBRAVA VESELIEI

Loc de joacă str.Faurului,nr.19 facebook.com/dumbravaveseliei tel : 0753 335849

ECHO - ART&STYLE ŞI ATELIER DE RESTAURARE

B-dul. Mihai Viteazu nr. 15 0743 141 253 0369 435 708

GINEPROMEDICAL Someşului nr. 11 Tel: 0269 243 884 [email protected]

www.ginepro.ro

GYMBO DANCE

Str. Mărăşeşti, Nr. 9, Et. 1 Tel: 0758.132.192 /0785.431.285 [email protected] http://www.gymbodance.ro HILTON SIBIU-SPA

Pădurea Dumbrava, nr.1 Rezervări şi detalii la: Tel:0269/505650 [email protected] sibiu.hilton.com

MOBEXPERT

Şos.Sibiului 5A Şelimbăr mobexpert.ro

SENZA SALĂ DE AEROBIC

Str. Someşului Nr 26, (Lângă HOTEL IBIS)

POLICLINICA SANOSTAR

Str. Călugăreni, nr. 23, Sibiu 0269.244.999 www.sanostar.ro TON MARIAGE

Str.Măgura nr.34 Tel:0269/248016 Mobil:0728/226990 [email protected] www.tonmariage.ro

TRENDY SIBIU

Depozit - Str.Triajului nr.1 Magazin- Str.Bihorului nr.2 Tel:0269/244312 Mobil:0740/155660

UNIFLORA

str. Martin Hochmeister, nr. 11 +40 269 229122 +40 724 050333 [email protected] Program Luni-Vineri 9:00-20:00 Sâmbătă 10:00-16:00 Duminică 10:00-16:00

FASTFOODPIZZA

MC DONALD’S

VEZI LISTA COMPLETA A INSTITU-ŢIILOR DIN SIBIU

Şos Alba Iulia –Autogării 0269 / 228992

PIZZA HOT

Str.Rusciorului nr3 0269 / 222277; 0269 / 212121; 0748 / 213074

POMODORE

Strada Ocnei - sub Podul Minciunilor 0751.576.240 0369.440.541

UNION PIZZA

Piaţa Mică nr 6 0730 / 519.996

Page 71: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 72: Zn Sibiu 18 sept 2015

72 CITY FOOD RESTAURANT

brânză de burduf (Mâncăcioase) sau cu cașcaval (Lăptărese), cele mai apreciate de clienţi fiind “Rockeriţele” cu pastramă de porc, pui sau salam uscat.

“Primul lucru pe care îl vede clientul este meniul, așa că am încercat să găsim și nume simpatice pentru clătite, fiecare cu povestea proprie. Acestea îl fac să zâmbească, fără excepţie. Gândul la clătite, în general, începe cu un zâmbet, la ideea de desert delicios și aromat, asociat cu copilăria, cu amintirile plăcute”, mai spune George.

Sibienii pot face comandă pentru livrare la domiciliu,

LA CLĂTITE... ÎNAINTE!

prin taxi, clătitele pot ajunge la ei acasă, calde, proaspăt preparate, cu un simplu apel la 0758405925. Pe pagina de Facebook “La clatite imprastiate” clienţii pot consulta meniul și pot alege ce doresc să savureze la desert, de luni până vineri între orele 10:30-21:00 și sâmbăta între 16:00-21:00.

Clătite Prăpădite și Clătite BeţiveRăsfăţ pentru papilele gustative sunt toate sortimentele, de la clătitele Birocrate (urdă și mărar), până la cele Penale (brânză de vaci și stafide), Muzicale (mere coapte, scorţișoară și nucă) și Sclifosite (dulceaţă). Variantele cu ciocolată trebuie însă încercate de la primul popas La Clătite Împrăștiate: Bântuite cu biscuiţi, Prăpădite cu banane, Beţive – ciocolată și rom, cu varianta flamando-olandeza Drunken Dutchman (ciocolată, biscuiţi Speculoos și rom) sau deliciosul Kilimanjaro (ciocolată, banane și frișcă).

Sandvișuri după reţete pariziene“Am introdus și sandvișuri toast pentru că mulţi dintre clienţii noștri și-au exprimat dorinţa de a lua și prânzul tot la noi, nu doar să se bucure de desert. Așa că am venit cu o ofertă de sandvișuri mai speciale, printre care Croque Monsieur Clasic, Croque Provençal și Croque Hawaii, inspirate din bucătăria franceză, unele apărute prin 1910 în meniurile pariziene. Preţurile sunt mai mult decât rezonabile pentru o clătită sau un sandviș, între 3,5 și 5 lei”, spun reprezentanţii La Clătite Împrăștiate.

Te numeri printre cei care știu să aprecieze

un desert de calitate? Atunci nu ezita să faci un popas La Clătite Împrăștiate. În jur de 30 de sortimente de clătite și sandvișuri toast pot fi savurate pe strada Justiţiei nr. 24. Aici este singurul loc din oraș în care desertul are prioritate, specializat pe clătite preparate după metode tradiţionale, în combinaţii care nu se mai găsesc în nicio altă locaţie din oraș și sunt mai ales sănătoase.

“Noi am încercat să venim cu ceva diferit, adică nu doar să oferim un desert delicios, dar și sănătos. Clătitele sunt făcute după metoda tradiţională, la tigaie, folosind ingrediente în principal de la producători locali, de cea mai bună calitate. Insistăm mult pe gust și nu facem niciun compromis, folosim doar lapte, făină și ouă, pentru că desertul trebuie să fie perfect la gust, dar și natural”, spune George Faghiura, managerul locaţiei.

O parte din meniu cuprinde clătite sărate, ca cele cu

La Clătite Împrăștiatestr. Justiției nr.24(în spate la Golden Tulip)

Clătite și sandvișuri toast

Sandviș Croque Provençalpastramă de porc, caşcaval şi roşie

500 900

Birocrateurdă şi mărar

400 750

Drunken Dutchmanciocolată, biscuiţi tradiționali belgieni și rom

450 850

Cocoteciocolată şi cocos

400 750

RockeriţeLa alegere: pastramă de porc, pui, salam uscat + caşcaval, smântână | opțional picant

500 900

Genialeciocolată, banane și biscuiți

450 850

alte 30 de tipuride clătite și sandvișuri toast

+

Page 73: Zn Sibiu 18 sept 2015

La Clătite Împrăștiatestr. Justiției nr.24(în spate la Golden Tulip)

Clătite și sandvișuri toast

Sandviș Croque Provençalpastramă de porc, caşcaval şi roşie

500 900

Birocrateurdă şi mărar

400 750

Drunken Dutchmanciocolată, biscuiţi tradiționali belgieni și rom

450 850

Cocoteciocolată şi cocos

400 750

RockeriţeLa alegere: pastramă de porc, pui, salam uscat + caşcaval, smântână | opțional picant

500 900

Genialeciocolată, banane și biscuiți

450 850

alte 30 de tipuride clătite și sandvișuri toast

+

Page 74: Zn Sibiu 18 sept 2015

74 CITY FOOD RESTAURANTE

ATRIUMEmil Cioran nr2, în incinta Hotel RAMADA 0269/235505 Interior 141 L-D : 11.00-24.00

BUTOIULDE AURStr. Turnului Nr.4 (Pasajul Scarilor) 0269 / 210.461 orar :12.00-24.00

CĂMARA BOIERULUI Pădurea Dumbrava nr. 1 (in grădina hotelului Hilton Sibiu) 0269 505 626, [email protected], www.sibiu.hilton.com

CONACUL TREI STEJARIStr.Bâlea (fostă Berăriei) Rezervări la: 0773-885.109 Zilnic: 12.00-24.00

CRAMA SIBIUL VECHI Str.Papiu Ilarian nr.3 0269 214277

CARUL CU FLORI

str. Luptei, nr. 34 0748/126.687, 0744/355.822

DELISPiaţa Mică 29 Tel.: 0747 399 252

585 FUSION Str. Școala de Înot 2, cod poștal 550005 Tel: +40 269 234000 Fax: +40 269 234000 [email protected]

KULINARIUMPiaţa Mică nr.12 Telefon: 0721-506.070 kulinarium.rofacebook.com/kulinarium.sibiu

GRAND PLAZA str.9 Mai nr.60, Sibiu tel : 0744/706553 L-D : 08.00-22.30

HERMANIA str Filarmonicii nr. 2 0755 / 055999 www.hermania.sobis.ro [email protected]

INSIEMEPromenada Mall tel : 0369 801025

KORONAStr:Luptei, nr.8 0269/225533; 0369/405444 Orar : 12.00-24.00 www.pensiunea-korona.ro

LA CUPTORStrada 9 Mai nr. 7, Sibiu 0742 396 696 L-D: 12:00 - 23:45

LA DOBRUNStr. Dobrun nr. 1 [email protected] +40.269.240.040 +40.751.242.754 www.ladobrun.ro

LA TURNPiaţa Mare Nr.1 Sibiu 0727 / 528876 orar : 12:00 – 24:00 www.laturn.com [email protected]

LUCEAFĂRUL- COMPLEX SPORTIVStr. Ioan Lupaş, Nr. 2 0771 / 629 355 0722 / 551 073 www.luceafarulsibiu.ro

NEW YORK AMERICAN

SALAD BOXE timpul să mănânci sănătos!Shopping City Sibiu Promenada Mall

LA SEPP str.Livezii,nr.61 tel : 0740 248255

SIBIU VECHI str A. Papiu Ilarian nr. 3 0269-210461 orar 12.00-24.00 www.sibiulvechi.ro

UNIONStr. Piata Mica nr. 6 Tel: 0730519996 Orar: 09:00-02:00 www.unionsibiu.com

VERSAILLES Pădurea Dumbrava nr. 1 (în hotelul Hilton Sibiu) 0269 505600 [email protected] sibiu.hilton.com

YUMMY YANG Promenada Mall 0369 / 438300 Specific chinezesc

VEZI LISTA COMPLETA A RESTAURAN T E LOR DIN SIBIU

RESTAURANTStr. Justiţiei, nr.1A 0744/536.163

O SUSHI Delivery Sibiu Transport Gratuit Rezervări: 0745-598.660 www.osushi.ro

PANORAMICStr.Turismului nr.15 0269/215118; 0720044183 [email protected] www.mpm-catering.com

PASAJStr.Turnului nr.3, tel. 0369/437687; 0730 300 357 L-V : 09.00 – 24.00 ; S – 10.00 www.lapasaj.ro

PIVNIŢA DE VINURI WEINKELLERStr.Turnului nr.2 0742 / 419906 Ma – D : 12.00 -24.00

TEZAURPiata Mică, lângă Union Tel : 0730/519 996o

Page 75: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 76: Zn Sibiu 18 sept 2015

CITY BREAK TURISM

76

HOTELURIANA AIRPORT HOTELSoseaua Alba Iulia 120 (+40) 0269 228 856 [email protected] [email protected]

BEST WESTERN FÂNTÂNIŢA HAIDUCULUIPădurea Bradului 0269/525300 www.cfh.ro [email protected]

HOTEL CLASS Str.Rahovei , nr.40 Tel: 0269 206 999 [email protected] www.hotel-class.ro

CONTINENTAL FORUM Str.Piaţa Unirii nr.10 +4 0372 - 692692 forum.sibiu @continentalhotels.ro www.continentalhotels.ro

CASA LUXEMBURG Piaţa Mică nr.16 0269-216854, 0729-887478 [email protected] casaluxemburg.ro

EXCLUSIVE HOTEL & MOREStrada Ion Luca Caragiale, nr. 1A, 550117 Sibiu, România Telefon:0369-454 601

GOLDEN TULIP ANA TOWERŞcoala de Înot 2 +40 269 234000 office@ oldentulipanatowersibiu.com

GRANDPădurea Dumbrava nr. 14 0269-214022

HILTON SIBIUPădurea Dumbrava, nr.1 +4 0269 505 600 [email protected] www.sibiu.hilton.com

HOREUM BOUTIQUE HOTEL***Sibiu, Sura Mare 557265 Str. Principala, Nr. 724 Tel: 0040 269 218 307 0040 743 014 013 horeum.ro [email protected]

IBIS Calea Dumbrăvii nr 2-4 Rezervari : (+40)269/218100 (+40)269/218100

www.ibishotels.ro

ÎMPĂRATUL ROMANILOR Str.Nicolae Bălcescu nr.4 0269 216.500 [email protected]

PARC Str.Şcoala de Înot nr.1-3 0269-424,455; 0369-408,993 [email protected] www.hotelparcsibiu.ro

PREMIER Str.Vasile Milea , nr.76 0269-244804, 0369-439344 0744-503059 [email protected]

RAMADA Emil Cioran nr.2 0269-235505 [email protected] www.ramadasibiu.ro

SILVAAleea Mihai Eminescu nr.1 0269-243985

PENSIUNIANDRAPoplaca 5 km de Sibiu

0744-519031 Preţuri Promoţionale!

CASA FRIEDA N.Balcescu,40 tel : 0269 218821

CASA ROMANĂStr. General Macgheru, nr. 40 0369 / 442.966, 0740 / 612.270 www.casaromana sibiu.ro

CARMEN str.Podului , nr.79B tel : 0751 221 281

DANIEL Str.Măsarilor nr.1 0269-243924, 0749-400738 [email protected]

ELAStr.Nouă nr.43 0269-215197, 0744-916893 [email protected] www.ela-hotels.ro

HAPPY DAYSibiu, str. Lunga, nr.2 D Tel./fax. 0269 234 985 rezervari @pensiuneahappyday.ro

KORONAStr.Luptei –Complex Comercial 0269-225533, 0369-405444 www.pensiune-korona.ro

KON – TIKIStr.Tudor Vladimirescu nr.12 0269-220350

LA VIOREL Str.Lector nr.2 0269-211410; 0741/107337

LA BRADUL ÎNALTPorumbacu de Sus, nr. 258 0269.211.121, 0722.654.007 0723.632.587 GPS: N 45.7180762 / E 24.4686172

OLD TOWN HOSTEL0269-216.445 [email protected] Piaţa Mică, nr. 26

PERLA PĂLTINIŞULUI 0788-502200 [email protected] www.perla-paltinisului.ro

VILA ROMANA

PĂLTINIȘTel:0740/817827 www.vilaromanapaltinis.ro

MOTEL SELECTŞoseaua Alba Iulia, Nr. 49 0269 / 243.333

WELT HOSTELStr.N.Balcescu,13 0269 250346 / 0731 280210 [email protected] www.welthostel.ro

VEZI LISTA COMPLETA A HOTELURILOR ŞI PENSIUNILOR DIN SIBIU

Sibiu, Piata Mica Nr.16

Page 77: Zn Sibiu 18 sept 2015

Sibiu, Piata Mica Nr.16

Page 78: Zn Sibiu 18 sept 2015

78 CITY LIFESTYLE FRUMUSETE

imprimeuri florale și tradiţionale, având ca inspiraţie ia românească.

Tricoul cu dungi este vedetă și vara aceasta, fiind un model clasic. La fel

ca și tricoul polo, pe care trebuie să-l ai în colecţia de haine care nu se demodează. Indiferent de tendinţe, optează pentru tricourile în care te simţi confortabil și care vin bine pe corpul tău. Cele scurte sunt din nou la modă și pot fi purtate atât de femeile înalte, cât și de mignone.

_DORINA NIŢU // redactor

TRICOURI ÎN TENDINŢE PENTRU SEZONUL DE TOAMNĂ

Una dintre cele mai căutate piese

vestimentare care poate fi purtată în orice sezon este tricoul. Îl poţi integra în ţinute elegante, dar și unora mai puţin pretenţioase.

În tendinţe sunt modelele cu mesaje amuzante,

inserţii din dantelă și aplicaţii metalice sau paiete. De asemenea, se poartă tricourile asimetrice și cele cu

IMPRIMEURI ȘI MESAJE AMUZANTEAvând culori calde sau aprinse, imprimeuri cât mai complexe și mesaje amuzante, tricourile se numără printre piesele vestimentare preferate de femeile de orice vârstă. La o pereche de blugi pe corp optează pentru un tricou în nuanţă metalică ori cu inserţii din dantelă.

MÂNECI DECUPATE ȘI MODELE ASIMETRICE Modelele asimetrice sau cu croială îndrăzneaţă se asortează cu o fustă creion. De asemenea, la pantaloni drepţi, poţi purta un tricou cu mâneci decupate, dacă vrei să ai o ţinută deosebită.

Page 79: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 80: Zn Sibiu 18 sept 2015

80 CITY LIFESTYLE FRUMUSETE

liniile fine din jurul ochilor şi a gurii. Aşadar, consumă cât mai mulţi morcovi, papaia şi legume cu frunze verzi.

Vitamina B3 pe lângă faptul că îmbunătăţeşte circulaţia sângelui

către creier, vitamina B3 ajută la refacerea ţesuturilor pielii. Pentru a combate în mod eficient roşeaţa de la nivelul feţei sau aspectul tern al pielii, include în alimentaţia ta seminţele de floarea-soarelui, nucile, avocado şi mazărea.

_DORINA NIŢU // redactor

VITAMINELE: PREVIN RIDURILE, USCAREA PIELII ŞI PETELE MARONII

Vitaminele joacă un rol important

în menţinerea sănătăţii şi frumuseţii pielii. Înainte de a apela la suplimente pe bază de vitamine, încearcă să beneficiezi de ele prin includerea alimentelor potrivite în dieta ta.

Vitamina A joacă un rol important în

îmbunătăţirea aspectului pielii, reducând ridurile şi

VITAMINA C

Vitamina C ajută la eliminarea rapidă a toxinelor din corp. Tot ce trebuie să faci este să bei în fiecare dimineaţă un pahar de apă caldă în care ai adăugat sucul de la o jumătate de lămâie.

VITAMINA E

Dacă ai pielea uscată, consumă cât mai multe alimente bogate în vitamina E, precum migdale, tofu, seminţe şi ulei de floarea-soarelui. Vitamina E este un antioxidant care hidratează pielea şi calmează iritaţiile care apar în general la persoanele cu pielea sensibilă.

Page 81: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 82: Zn Sibiu 18 sept 2015

82 CITY LIFESTYLE SPORT

PROBE UNA ȘI UNASportivii vor trage un autobuz, vor rostogoli cauciucuri cu o greutate de 400 de kilograme, vor ridica pietre de peste 150 de kilograme sau vor trebui să facă genuflexiuni cu autoturisme. În funcţie de rezultatele obţinute la fiecare probă, vor acumula puncte importante.

TRANSMIS ÎN TOATĂ LUMEAEvenimentul va avea acoperire mondială fiind înregistrat și transmis de canalul Eurosport în cadrul unei emisiuni de 52 de minute ce va fi difuzată în cursul acestui an în 89 de ţări. În cele două zile de concurs probele încep de la ora 16:00.

DETALII

ocupantul locului IV mondial în 2014, aflat pe a treia poziţie anul acesta, sunt printre cei 12 titani care vor participa la etapa din România a „Strongman Champions League”, cea mai spectaculoasă competiţie de tip „strongman” din lume, ce are loc pentru a doua oară, în perioada 19-20 septembrie, în Piaţa Mare din Sibiu. Pentru a pleca victorioşi de la Sibiu, atleţii se vor înfrunta în şapte probe de forţă, îndemânare și rezistenţă

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

STRONGMAN CHAMPIONS LEAGUE REVINE LA SIBIU

Într-o încleştare cu ei înşişi, pentru a-şi depăşi

limitele şi pentru a-şi demonstra forţele, 12 sportivi se luptă pentru a primi titlul de cel mai puternic om al planetei. Martin Wildauer, campionul mondial în exerciţiu şi câştigătorul etapei de la Sibiu de anul trecut, Krszystof Radzikowski, locul II mondial în 2014, aflat în fruntea clasamentului de anul acesta după 6 etape, Dainis Zageris,

CEI MAI PUTERNICI OAMENI DIN LUME REVIN LA SIBIU PENTRU A-ȘI TESTA FORŢELE ÎN PIAŢA MARE.

Page 83: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 84: Zn Sibiu 18 sept 2015

CITY VOICE INTERVIU

84 CITY VOICE INTERVIU

85

oferă posibilitatea de a-și măsura forţele cu jucători mult mai experimentaţi, cu multe participări în Grand Slam-uri la activ. Iar doi dintre ei au și obţinut această șansă.

Judecand dupa amploarea edititiei din

acest an si jucatorii participanti, putem spune ca este cel mai mare turneu de tenis organizat vreodata in Sibiu?

Turneul de la Sibiu crește de la an la an și nu neapărat doar din

punctul de vedere al jucătorilor care participă la acest turneu. Am participat la mai multe turnee Challenger anul acesta și am văzut

că se pune foarte mult accent și pe evenimentele conexe din jurul unui turneu de tenis. Astfel, am investit resurse mai mari anul acesta în organizarea și promovarea Kids Day, un eveniment tradiţional în cadrul turneelor de tenis. Ca orice alt sport, tenisul depinde de pepinieră. Iar cu cât baza de selecţie este mai mare cu atât cresc șansele ca în viitor să apară noi jucători cu potenţial de top 50 ATP. Copiii trebuie atrași spre tenis iar evenimente de genul acesta le deschid cu siguranţă apetitul spre acest sport.

Ati declarat vara aceasta ca v-ati dori ca Sibiu Open

sa ajute mai mult tinerii tensimani in cariera. Cum poate face asta

MARIUS VECERDEA, DIRECTORUL SIBIU OPEN:VREM CA SIBIU OPEN SĂ AJUTE LA DEZVOLTAREA JUCĂTORILOR ROMÂNI

Cum vi se pare ca au decurs meciurile din

turneul de precalificare? Ce anunta ele pentru Sibiu Open?

Ambele turnee de precalificare au decurs excelent. Am decis

de la bun început ca unul dintre turnee să ofere un wild-card pe tabloul de calificări al Sibiu Open iar cel de-al doilea un alt wild-card, de această dată direct pe tabloul principal al celui mai puternic turneu de tenis din Transilvania. După cum era de așteptat, competiţia a fost mult mai strânsă în cel de-al doilea turneu, câștigat, după cum știţi de Victor Crivoi, un veteran la Sibiu Open, am putea spune. Aceste turnee sunt o ocazie unică pentru jucătorii români. Le

Page 85: Zn Sibiu 18 sept 2015

CITY VOICE INTERVIU

84 CITY VOICE INTERVIU

85

turneul de la Sibiu si cum puteti dumneavoastra?

În primul rând, prin aceste turnee de calificare. Un rezultat bun

acolo te aduce pe tabloul principal al unei competiţii de anvergură și faţă în faţă cu jucători care au dat piept cu Djokovic, Nadal sau Federer. Apoi, am încercat în fiecare an să oferim această șansă tinerilor jucători români prin wild-card-urile pe care le putem oferi. Mai mulţi jucători români, printre care și sibianul Victor Cornea, au ajuns să joace într-un turneu Challenger de asemenea anvergură prin intermediul wild-card-urilor. Personal, îmi dedic foarte mult timp și investesc multe resurse în turnee pentru copii, în

pregatirea mentală, tocmai pentru a le oferi o pregătire cât se poate de complexă în contextul actual al tenisului mondial.

Ce ar trebui sa stie publicul interesat de acest sport

legat de vizionarea partidelor, acces, bilete etc.? Va fi televizat?

Accesul la partidele din cadrul Sibiu Open este, ca de fiecare

dată, gratuit până în faza finală a competiţiei. La finală se va intra pe bază de bilet, care va costa 10 lei și va putea fi achiziţionat de la recepţia Tenis Club Pamira. În rest, turneul va fi transmis live pe DigiSport, cel mai vizionat post de televiziune de sport din Romania, iar Sibiu Open va fi transmis pe

același canal pe care sunt transmise turneele ATP 1000 și Wimbledon-ul. Pentru prima dată în 2015, Sibiu Open va fi transmis în intregime, live, pe internet, prin intermediul site-ului oficial ATP, www.atpworldtour.com, cu trei camere de filmat.

Asa cum ne-am obisnuit, il vom avea pe

domnul presedinte Iohannis la festivitatea de premiere?

Ne dorim foarte mult să îl avem prezent pe domnul

Președinte, dar agenda încărcată din această toamnă nu ne garantează prezenţa domniei sale, însă nu este exclus. Dânsul este extrem de pasionat de tenis și este, dacă vreţi, un simbol al acestei competiţii și al orașului care o găzduiește. Ne bucurăm să avem, pentru prima dată în România, un Președinte care chiar practică tenisul, și susţine sportul în general.

Cum va imaginati viitorul Sibiu Open?

Cum credeti ca va arata turneul peste 5 ani?

Ne dorim foarte mult să facem pasul spre un turneu

ATP 75, poate chiar ATP 100 în măsura în care vom găsi sprijinul financiar necesar pentru a crește premiile în turneul de la Sibiu. Avem sprijinul Primăriei și Consiliului Local Sibiu, avem un parteneriat de lungă durată cu RaiËeisen Bank, urmează să atragem și alţi sponsori și parteneri în jurul acestui turneu, iar prin buna organizare și promovare de la an la an, să atragem o masă de susţinători, astfel încât să putem ajunge în situaţia ca Sibiu Open să poată face pasul către nivelul următor.

Page 86: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 87: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 88: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 89: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 90: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 91: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 92: Zn Sibiu 18 sept 2015

CITY LIFESTYLE SPORT

(Djokovic, Nadal, Wawrinka, Cilic, Berdych și Nishikori). Atât în 2014 cât și în 2015 a pierdut la Roland Garros contra celor care aveau să câștige trofeul. În 2014 în optimi de finală (turul 4!) contra lui Nadal iar în 2015, la mare luptă, în 4 seturi, contra lui Wawrinka, (în turul 2). Doar Djokovic, în finală a reușit performanţa realizată de Lajovic, de a câștiga un set în faţa lui Wawrinka pe zgura pariziană.

_ȘTEFAN DOBRE // redactor

COECHIPIERUL LUI DJOKOVIC LA CUPA DAVIS ESTE FAVORITUL NUMĂRUL 1 LA SIBIU OPEN

Sârbul a disputat finala Cupei Davis în 2013,

alături de Novak Djokovic, când naţionala Serbiei a fost învinsă de reprezentativa Cehiei. Cea mai bună clasare a sa a fost în octombrie 2014, când ocupa locul 57. Lajovic este un jucător redutabil pe zgură, făcând faţă cu brio mai multor jucători din Top 10. În ultimul an a jucat împotriva a 6 jucători din top

AL DOILEA LA RÂNDFavoritul numărul doi al turneului este germanul Tobias Kamke, un veteran al turneurilor de Grand Slam cu peste 20 de participări. Germanul a încheiat anul 2014, pentru al cincelea an consecutiv, în top 100.

NUME IMPORTANTESpaniolul Pere Riba revine la Sibiu, dupa participarea din 2014. A încheiat anul trecut cu 32 de partide câștigate și 17 pierdute precum și cu cel de-al șaptelea titlu din carieră, turneul Challenger din Panama City.

DETALII

92

Page 93: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 94: Zn Sibiu 18 sept 2015

94 CITY NIGHTLIFE CLUBURI

Page 95: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 96: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 97: Zn Sibiu 18 sept 2015

CITY LIFESTYLE HOROSCOP

Su

rsa:

ww

w.e

astr

olo

g.r

o

E SCRIS ÎN STELE!

SEPTEMBRIE

berbec

leu

săgetător

taur

fecioară

caprion

gemeni

balanţă

vărsător

rac

scorpion

pești

Daca ultimele sase saptamani au fost mai dificile sau incurca-te, desfasurarea evenimente-lor intra acum in linie dreapta: configuratia astrala a lunii sep-tembrie 2015 poate precipita luarea unor decizii sau ivirea unui deznodamant.

Apare insa o alta problema: la 17 septembrie 2015, Mercur incepe sa retrogradeze chiar in casa cuplului Berbecului, ceea ce poate aduce erori de comu-nicare si de sincronizare.

Ar fi de dorit sa nu te pripes-ti si sa nu actionezi la cald, fiindca navalnicul Marte se afla si el in Leu, impreuna cu Venus, pana pe 25 septem-brie 2015. Intervalul este plin de senzualitate si energie sexuala, foarte stimulant in plan amoros, dar cam aprig si riscant.

Bucura-te de ceea ce ti se ofera, dar lasa hotararile foarte importante pentru sfarsitul lunii.

Unul dintre motivele tensiu-nilor din viata sentimentala a Sagetatorilor in septembrie 2015 ar putea fi de natura fi-nanciara, altul ar putea fi legat de prieteni sau de o comuni-tate.

Calatoriile si preocuparile cul-tural-spirituale sunt benefice iubirii.

Este posibila o relatie la dis-tanta sau o reintalnire cu o veche relatie.

Septembrie 2015 este o luna promitatoare: stapanul casei cuplului Taurului se afla pana pe 25 in preajma lui Venus, pla-neta iubirii, iar dupa 25, chiar in casa iubirii Taurului, alaturi de Jupiter. Profita!

Cu Mercur aflat in ciclul retro-gradarii in casa muncii Tauru-lui, probabil ca in septembrie 2015 nu ai timp sa te plictisesti. Mereu este ceva de pus la punct, mereu apar incurcaturi care cer solutii inventive si rea-justari de planuri.

Pe de alta parte, reluarea mer-sului direct al lui Venus te poa-te ajuta in septembrie 2015 sa intelegi niste lucruri subtile despre partener/partenera.Stapanul Fecioarei, Mercur, se afla in ciclul retrogradarii, in casa a doua a Fecioarei. Este vremea sa faci un bilant, sa-ti pui la punct actele contabile, sa-ti verifici toate socotelile.Nu este momentul pentru mari decizii banesti. Cele mai corecte hotarari le poti lua abia dupa 9 octombrie 2015, cand Mercur isi va relua mer-sul direct.

În septembrie 2015, Luna, sta-pana casei relatiilor Capricor-nului, trece printr-o eclipsa totala care are loc intr-o casa ce are de-a face cu locuinta, proprietatile, patrimoniul.

Este o perioada favorabila pentru descifrarea unor se-crete si pentru intelegerea mai profunda a mecanisme-lor psihologice ale omului drag.

Daca nu ai o relatie, preferin-tele se vor indrepta catre per-soane serioase, chibzuite, de incredere.

Daca ai o relatie care scartaie, ar putea fi pusa la incercare, ca sa intelegi daca este ceea ce iti trebuie.

In septembrie 2015 inca mai poti flirta, te mai poti distra - dar cu atentie, fiindca risti sa intri in incurcaturi amoroase!

Oricum ai interpreta conjunc-tia Venus-Marte, viata relatio-nala a Balantelor trece printr-o perioada fasta, presarata cu distractii si planuri de viitor.Trigonul pe care Venus si Marte il formeaza cu Uranus, aflat in casa cuplului Balantei, promite schimbari sau surpri-ze placute.In plus, Saturn, stapanul ca-sei dragostei si a sexualitatii Balantei, pleaca din crispatul Scorpion si intra in mult mai binevoitorul si expansivul Sa-getator, unde va ramane mai mult de doi ani.

Daca te-ai implicat serios, probabil ca ai avut si realizari, dar cu efort mare si multa os-teneala. Acum intri intr-o alta etapa, fructuoasa dar mai relaxata, care va dura pana la finele lui 2017.Septembrie 2015 pune reflec-torul pe banii care depind de altii si pe relatiile cu mediul financiar (banii partenerilor, sponsorizari, mosteniri, fon-duri nerambursabile, banci, asigurari, fisc etc.). Este un domeniu cu mare potential de castig, dar si cu riscuri foarte mari. Asadar, atentie!

In septembrie 2015, stapanul casei iubirii Racului, Marte, se afla intr-o situatie excelenta, in tranzit intre cele doua be-nefice (Venus, planeta iubirii, si Jupiter, planeta sansei si abundentei), fagaduindu-ti fericire si impliniri.

O problema financiara a cu-plului se deblocheaza.

In aceasta perioada, viata de cuplu a Racilor depinde mult de comunicare.

In septembrie 2015, viata sen-timentala a Scorpionilor ar putea sa aiba legatura cu cari-era sau sa aiba in centrul aten-tiei o persoana care se distin-ge prin pozitie, putere, talent sau alte merite deosebite.

Ai aspiratii inalte si s-ar putea sa ai mari asteptari de la par-tener/partenera. Uneori, prea mari. Daca vrei sa te bucuri de fericire si armonie, ar fi prefe-rabil sa-ti moderezi exigen-tele si sa fixezi stacheta la un nivel rezonabil.

Exista riscul ca partenerul/partenera de cuplu sa bata in retragere sau sa aiba alte intentii decat cele la care sperai, ori sa descoperi ceva ce nu-ti convine. Sau, daca relatia este OK, este posibil sa apara motive comune de neliniste: probleme financiare sau profesionale, boala cuiva apropiat etc.

In septembrie 2015, in casa cuplului Pestilor se produce si o eclipsa de Soare, semn de surprize si intamplari insolite.

97

Page 98: Zn Sibiu 18 sept 2015

98 CITY GRAM AGENDA 2 - 15 OCTOMBRIE

Publisher: Marius Dicoiu (0744 35 99 10)

[email protected]

Vânzări: Răzvan Roman (0755 02 29 56)

[email protected]

Administrativ: Simona Dicoiu (0755 02 29 55)

[email protected]

Cultură: Ştefan Dobre ([email protected])

Evenimente: Dorina Niţu ([email protected])

Distribuţie: Alex Fălămaș (0755 02 29 57)

Publicitate naţională

Speranta Velicu, , Senior Sales Manager 0735 777 [email protected]

EDIŢIA de SIBIUapare bilunar - gratuit, nr. 19 (290) 18 septembrie - 1 octombrie 2015

Editată de: SC ZILE SI NOPTI MAGAZINE SRL,

Contact: Str Mărăști nr 3, Sibiu

e-mail: [email protected]

tel./fax: 0369 41 18 98

website: http://sibiu.zilesinopti.ro/

fb: www.facebook.com/zilesinoptiSibiu

Ediţiile Zile și nopţi în România: 235.000 exemplare lunar. Săptămânale: București, Cluj, Timișoara/Arad. Bilunare: Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Sibiu (Mediaş),Bacău/Piatra Neamţ/Roman, Baia Mare, Satu Mare, Galaţi/Brăila, Oradea (Felix, 1Mai), Ploieşti (Câmpina, Breaza), Piteşti, Bistriţa, Suceava (Rădăuţi), Iași, Tg. Mureș. Lunare: Vâlcea

Dacă doriţi să semanalţi un eveniment: e-mail [email protected]. Redacţia nu îşi asumă responsabilitatea pentru modificările survenite ulterior.

ASTRA FILM FESTIVAL

FESTIVALUL EGALITĂŢII DE GENSIBIU GUITAR MEETING

02.10FESTIVALUL

EGALITĂŢII DE GEN DIVERSE LOCAŢII

03.10SIBIU GUITAR

MEETING FLASHMOB CU

PESTE 200 DE CHITARI.

PIATA MICA DIN SIBIU

ORA: 18.00

02.10FESTIVALUL

INTERNAŢIONAL DE MUZICĂ CREATIVĂ

IMPROVIZATĂ JAZZ & MORE

TEATRUL GONG ORA: 18.00

04.10SIBIU OPERA FESTIVAL: „TURANDOT” DE GIACOMO PUCCINI CASA DE CULTURA A SINDICATELOR ORA :19:00

05.10ASTRA FILM FESTIVAL SALA THALIA, DIVERSE LOCAŢII ORA: 08.00

09.10FAUST DUPĂ J. W. GOETHE BAZA SC CONSTRUCŢII SA ORA: 19.00

Page 99: Zn Sibiu 18 sept 2015
Page 100: Zn Sibiu 18 sept 2015