zn iasi 17 iunie 2016

48
IAȘI 17 - 30 IUNIE 2016 AGENDA TA DE TIMP LIBER

Upload: zile-si-nopti

Post on 02-Aug-2016

243 views

Category:

Documents


3 download

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

Page 1: Zn Iasi 17 iunie 2016

IAȘI 17 - 30 IUNIE 2016

AGENDA TA DE TIMP LIBER

Page 2: Zn Iasi 17 iunie 2016
Page 3: Zn Iasi 17 iunie 2016
Page 4: Zn Iasi 17 iunie 2016

CITY CULT CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL

4

Page 5: Zn Iasi 17 iunie 2016

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

5

ÎN REVISTĂ CITY CULT

OMUL EVOLUȚIEI: CUM L-AM MÂNCAT PE TATA PG. 21

CITY CAUSES SALT: SĂNĂTOS, ARMONIOS, LUDIC, TONIC PG.10

CITY LIFESTYLE 5 PAȘI DE ÎNGRIJIRE A TENULUI ÎN SEZONUL DE VARĂ PG. 28

SWIMATHON// PAG 42

GLOW & COLOR NIGHT IAȘI // PAG 12

CONCERT FĂRĂ ZAHĂR // PAG 14

BUCURIE IN MISCARE// PAG 38

IAȘI BUSINESS DAYS// PAG 42

METAMORFOZA// PAG 20

MAŞINA TIMPULUI// PAG 6

18.06HAOS ÎN

PĂDURE V3.0 @Complex Ciric

– Baza FEG pg.12

18.06BUCURIE ÎN

MIȘCARE @Parcul Copou

pg.38

24.06FĂRĂ ZAHĂR UN-

PLUGGED @La Bază

pg.12

25.06LAKESCAPE @Complex Ciric – Baza FEG pg.12

28.06METAMORFOZA @SALA UZINA CU TEATRU pg.20

29-30.06IAȘI BUSINESS DAYS @Palas Congress Hall pg. 42

2.07SWIMATHON IAȘI @Ștrandul Municipal pg. 42

CUPRINS CITY ESSENTIALS 5

CITY STORIES 6

CITY CAUSES 10

CITY NIGHTLIFE 12

CITY TECH 16

CITY CULT 18

CITY FILMS 22

CITY LIFESTYLE 28

CITY ASTRO 32

CITY FOOD 34

CITY EVENTS 38

CITY GRAM 46

Page 6: Zn Iasi 17 iunie 2016

CITY STORIES COVERSTORY

6

Pentru că eu sunt un om căruia îi place să facă

lucruri mai „anapoda”, mai altfel decât s-ar aștepta oamenii de la mine, mi se aprind beculețele de fiecare dată când văd că mai sunt și alții care au aceeași strategie. Nici nu-i de mirare că am petrecut ceva timp online, pentru a afla care-i faza cu Mașina Timpului.

O DACIA 1100 TURCOAZ CE ATRAGE TOATE PRIVIRILE

La început, mi-a atras atenția culoarea; un turcoaz „turbat”, cum i-ar spune bunica mea. Cam genul de culoare cu care m-aș îmbrăca zi de zi. Mai apoi, mi-a atras atenția marca; Dacia 1100, o adevărată piesă de muzeu. Cam genul de mașină pe care am învățat eu să conduc, acum aproape 10 ani.

MAȘINA TIMPULUI TELEPORTEAZĂ COLETE LA DESTINATAR

Se pare că nu sunt singura atrasă de aceste două elemente inedite. Oamenii ce văd mașina prin oraș o recunosc imediat iar cei ce aleg să-și facă publicitate prin intermediul Mașinii Timpului - căci aceasta îi este denumirea oficială - atrag cu succes atenția asupra brandului lor.

O MODALITATE NECONVENȚIONALĂ DE PROMOVARE

„De ce sa ajungă la fier vechi o mașină veche? Cu puțin efort, o putem readuce la viața pe străzi, ca să se bucure de eleganța sa și cei care nu au apucat să o prindă în vremurile sale bune”.

Cu acest gând în minte, Andrei Petcu, cel căruia i-a venit ideea acestui business, a recondiționat „sutica” și, mai apoi, s-a apucat să caute oameni la fel de neconvenționali ca și el, care să accepte să-și promoveze afacerea pe capota sau portierele Mașinii Timpului.

Pe lângă această reclamă ieșită din tipare, cu Mașina Timpului se poate face și curierat ieșit din tipare.

MAȘINA TIMPULUI ÎȚI DUCE PISICA LA VETERINAR ȘI COLETELE LA DESTINAȚIE

Așa cum chiar Andrei spune, „dacă ai de trimis un pachet, o scrisoare, un bilețel de dragoste, pisica la veterinar sau ai uitat ceva acasă, poți apela cu încredere la Mașina Timpului”.

Până acum, mașina a făcut livrări reușite de flori, de cafea, de reviste și chiar de mâncare chinezească.

Livrările sunt însoțite și de promovarea brandului pentru că cei ce apelează la serviciile Mașinii Timpului vor avea parte de această ofertă 2 în 1.

Așadar, data viitoare când vei avea ceva de promovat sau de livrat, să știi la cine să apelezi!

CÂND AI DE TRIMIS UN PACHET, O SCRISOARE, UN BILEŢEL DE DRAGOSTE, PISICA LA VETERINAR, APELEAZĂ LA MAȘINA TIMPULUI.

Utile: www.masinatimpului.biz

ARTICOL DE: INES DUMITRIU

Page 7: Zn Iasi 17 iunie 2016
Page 8: Zn Iasi 17 iunie 2016

CITY STORIES COVERSTORY

8

De acum, sporești locurile de muncă

în Iași! De acum, ai bunuri fabricate în Iași și servicii locale! De acum, păstrezi banii în orașul tău! Când folosești Cardul Comunității, sprijini economia locală! Iar antreprenorii donează în numele tău, pentru revitalizarea orașului.

La sfârșitul lui 2015, în Iași a început povestea primului program de sprijinire a economiei locale, prin participare civică. 10 antreprenori au format atunci, prima rețea de branduri locale. Ieșenii au primit carduri micuțe, cu o pamblică răsucită în formă de inimă și au început să le folosească în rețea. Cu cât le foloseau mai mulți și mai des, cu atât antreprenorii puteau dona mai multe resurse pentru regenerarea orașului. Au deschis Fondul Cardul Comunității, în care acum, fiecare dintre ei donează lunar, de mai bine de jumătate de an. Când se va fi împlinit un an, ieșenii vor propune propriile lor idei despre ce înseamnă un oraș regenerat. Iar ca să le implementeze, vor accesa acest fond.

DE ACUM, SUSȚII ECONOMIA LOCALĂ FOLOSIND CARDUL COMUNITĂȚII!

De atunci, rețeaua antreprenorilor care transformă Iașul într-un oraș captivant, a început să crească. De-acum, orașul e-n mâna ta. Dacă alegi să consumi local, de la antreprenorii din program, fondul va crește. Iar ideile de reinventare urbană vor căpăta stropul de nebunie care le face deopotrivă durabile și memorabile, pentru toți.

Cere Cardul Comunității pe www.cardulcomunitatii.ro/vreau-card/ Găsești bunătăți, cafenele, jucării și experiențe proaspete, pregătite de cei care gândesc la fel ca tine!

De fiecare dată când folosești cardul în rețeaua antreprenoriatului local, primești o reducere în semn de mulțumire. Dar mulțumirea cea mare e donația pe care antreprenorii o fac pentru Iași, în numele tău! Nu!

Mulțumirea cea mai mare e că sprijini economia locală! Stai! Mulțumirea mai mare și mai mare e că orice ieșean va putea propune proiecte de revitalizare urbană, iar Iașul va fi cioplit după imaginația noastră! În fine, e greu să te hotărăști!

Fundația Comunitară Iași a croșetat programul acesta ca ieșenii să ia Iașul în mâinile lor! Când folosești Cardul Comunității, faci o declarație despre tine și despre Iași!

Page 9: Zn Iasi 17 iunie 2016
Page 10: Zn Iasi 17 iunie 2016

CITY CAUSES CAUZE

10

PROFESIONIȘTI CU EXPERIENȚĂ IMPLICAȚI ÎN ACTIVITĂȚIScopul asociației este sa desfășoare activități în domeniul educațional, social, economic și de protejare a mediului înconjurător, în spiritul dezvoltării durabile. În acest sens, sunt implicați profesioniști cu experiență, talent și dăruire. Formatorii și animatorii activităților sunt profesori, psihologi, studenți la actorie.

Știu că a devenit clișeic să folosesc expresia „pe

vremea mea”, însă adevărul este că, pe vremea mea, singura activitate accesibilă copiilor era alergatul în jurul blocului. Ocazional, mai existau și câteva lecții de înot pe care le uram din toată inima.

CLUBUL COPIILOR SALTDe ceva timp, tot văd că mămicile de pe Facebook povestesc despre Clubul Copiilor SALT și despre activitățile frumoase pe care micuții le pot desfășura aici.Activitățile sunt special alese pentru a promova libertatea de exprimare, atitudinea pozitivă, mișcarea, dobândirea de abilități practice și dezvoltarea emoțională și socială a copiilor.

SALT - SĂNĂTOS, ARMONIOS, LUDIC, TONIC

PUZZLE DE VACANȚĂ PENTRU COPIIÎn vacanța de vară, copiii cu vârste între 5 și 12 ani sunt invitați să participe la o serie de activități care să-i ajute să-și dezvolte abilitățile de socializare, dar și să capete noi cunoștințe prin explorare.

Puzzle de Vacanță oferă 4 săptămâni cu noi călătorii imaginare și expediții reale – o fascinantă experiență de apropiere de natură și de înțelegere a lumii înconjurătoare.

În perioada 13 iulie - 7 august, copiii vor avea ocazia să afle secretele lumii înconjurătoare, dar și a lumilor dispărute, vor pătrunde în tainele astrelor și ale Universului, vor face călătorii imaginare în Asia și America, vor învăța să se orienteze în spațiu și vor participa la o vânătoare de comori.

ATELIERE HAIOASE DE GĂTITÎmpreună cu GustĂrici, Clubul Copiilor SALT organizează tot felul de ateliere culinare prin care copiii pot face cunoștință cu alimentele, într-un mod creativ și jucăuș. Minionii, Mickey Mouse sau personajele din Star Wars sunt în centrul atenției în cadrul acestor ateliere, descoperindu-le copiilor lumea minunată a fructelor, legumelor și a celorlalte ingrediente.ARTICOL DE:

INES DUMITRIU

Utile: www.salt-exploratori.blogspot.ro

„La Clubul copiilor SALT, folosim timpul liber al copilului tău pentru a-l ajuta să se dezvolte și mai mult!”

Page 11: Zn Iasi 17 iunie 2016
Page 12: Zn Iasi 17 iunie 2016

RODY’S PARTY. KIZOMBA. BACHATA. SALSA.

Persoanele care dansează suficient de energic benefi-ciază de o muscu-latură tonifiată și le crește rezistența la efort. Dansul implică distracție, are un efect tonic și asupra psihicului, astfel sunteți așteptați să vă distrați în pași de kizomba, bachata și salsa la Metropolitan Music Lounge.

Când: în fiecare sâmbătă, 22:30Unde: Metropolitan Music LoungeUtile: 0745.907.257

LAKESCAPE

Lakescape – Electronic

Music Fest a ajuns la ediția a treia. Având ca portofoliu primele 2 ediții desfășurate în vara anului trecut la care au avut ca invitați nume ale clubbingului românesc și international: Nima Gorji, Ali Nasser, Pagal,

Nuzau, Zandru, Dubsons și mulți alții, anul acesta veți experiment noi stări de spirit și energie, muzică într-un decor natural special.

Artiștii care vor crea ritmuri la această ediție sunt: Livio & Roby, Negru, Funke, D.A.T.M. și alții.

Unde: Complex Ciric – Baza FEGCând: 25 iunie, 20:00 Utile: 0722.801.222

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

12

HAOS ÎN PĂDURE V3.0

În Iași se organizează o petrecere pe care vei putea dansa încon-tinuu timp de 18 ore. Invitații evenimentului sunt: The Element, Rapha, Rosario Inter-nullo, Emann, BACK on WAX și Iulian Toma.

Când: 18 iunie, 23:00Unde: Complex Ciric – Baza FEG

GLOW & COLOR NIGHT IAȘI

Sunteți invitați la o noapte

fluorescentă și colorată. Capitala moldovei va fi învăluită în culoare într-o culoare pestriță. De ce să faceți o noapte albă, când puteți să aveți o noapte intens de colorată? Organizatorii pregătesc pudră și brățări fluorescente multicolore.

Ne vedem în întuneric acolo!

Dacă vă faceți griji pentru compoziția pudrei, organizatorii afirmă că este una specială pentru a fi pusă pe corp, care nu dăunează și a fost testată în laboratoare moderne. Unde:

Se va anunța ulteriorCând: 25 iunie, 19:00

Page 13: Zn Iasi 17 iunie 2016

EURO 2016 FRANCE

POL12 iunie19:00Nice

NIR

GER12 iunie22:00Lille

UKR

UKR16 iunie19:00Lyon

NIR

GER16 iunie22:00

St. DenisPOL

UKR21 iunie19:00

MarseillePOL

NIR21 iunie19:00Paris

GER

GRUPA C

GRUPA E

IRL13 iunie19:00

St. Denis SWE

BEL13 iunie22:00Lyon

ITA

ITA17 iunie16:00

Toulouse SWE

BEL18 iunie16:00

BordeauxIRL

ITA19 iunie22:00Lille

IRL

SWE19 iunie22:00Nice

BEL

TUR12 iunie16:00Paris

CRO

ESP13 iunie16:00

Toulouse CZE

CZE17 iunie19:00

St.-ÉtienneCRO

ESP17 iunie22:00Nice

TUR

CZE21 iunie22:00Lens

TUR

CRO21 iunie22:00

BordeauxESP

GRUPA D

AUT14 iunie22:00

BordeauxHUN

POR14 iunie22:00

St.-Étienne ISL

ISL18 iunie19:00

Marseille HUN

POR18 iunie22:00Paris

AUT

ISL22 iunie22:00

St. DenisAUT

HUN22 iunie19:00Lyon

POR

GRUPA F

GRUPA B

WAL11 iunie19:00

BordeauxSVK

ENG11 iunie22:00

MarseilleRUS

RUS15 iunie16:00Lille

SUI

ENG16 iunie16:00Lens

WAL

RUS20 iunie22:00

ToulouseWAL

SVK20 iunie22:00

St.-ÉtienneENG

GRUPA A

FRA10 iunie22:00

St. Denis ROU

ALB11 iunie16:00Lens

SUI

ROU11 iunie19:00Paris

SUI

FRA15 iunie22:00

MarseilleALB

ROU19 iunie22:00Lyon

ALB

SUI19 iunie22:00Lille

FRA

Page 14: Zn Iasi 17 iunie 2016

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

1414

Unde: La Bază Când: 24 iunie, 21:00 Utile: Preț bilet – 20 lei, 0332.408.146

Fără Zahăr este una dintre cele

mai populare formații românești din ultimii ani. Este o trupă de muzică și umor, abordând mai multe genuri muzicale (hip hop, folk, rock, latino) pe versuri comice, de satiră socială, cu teme inspirate din viața satului.Muzica trupei a fost

construită parodiind mediul rural în contextul tendințelor vremii, trasate de posturile de televiziune: mondenități, telenovele, știri cu crime și violuri, manelism etc. În cei 15 ani de activitate, trupa a lansat 5 materiale discografice, ultimul fiind „Din Episodul Următor”, lansat în anul

2013. Au rămas de-a lungul timpului cunoscuți pentru piese ce au avut foarte mare promovare la vremea respectivă.

Prima piesă a trupei, „Sandu”, a pus trupa pe harta muzicală românească, devenind până-n zilele noastre sinonimă cu trupa Fără Zahăr.

FĂRĂ ZAHĂR UNPLUGGED

VEZI LISTA COMPLETA A EVENIMENTELOR

ROCK MUSIC VIDEOS NIGHTS

RocknRolla va proiecta în fiecare vineri și sâm-bătă videoclipuri alese atent ale unor trupe rock care să încânte multe preferințe: de la Happy Mondays la Muse, de la The Smiths la Arctic Monkeys. Trupele rock nu sunt doar de ascultat, ci și de privit.

Când: în fiecare vineri și sâmbătă, 20:00Unde:RocknRolla Utile: intrare gratuită, 0744.761.755

TIKI VILLAGE PARTIES

Tiki Village îți face program de

relaxare toată săptămâna. În fiecare zi, de dimineață până seara, îți poți bea cafeaua în natură, te poti plimba cu caiacul, cu hidrobicicleta sau cu barca, poți înota și sta la soare pe șezlong. Cum muzica buna vine mână-n mână cu evenimente de

socializare și evenimente dansante, te poți aștepta zilnic la atmosferă de petrecere începând cu ora 18:00. Iar în weekendurile cu soare, petrecerile iau și mai mare amploare.

Fiți cu ochii pe ei dacă vreți să petreceți serile de week-end-uri cu senzații de plajă.

Unde: Tiki Village Când: în fiecare week-endUtile: 0743.663.902

Page 15: Zn Iasi 17 iunie 2016

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

15

KARAOKE CU PREMII

În fiecare marți curajoșii în ale cântatului, și nu numai, sunt invitați la distracție cu ka-raoke. Premii sunt multe, așa că cel mai netalentat „artist” nu trebuie să-și facă griji că nu va primi o surpriză.

Când: în fiecare marți, 22:00Unde: Oxford – things happen

PINHOLES ȘI NAVA MAMA

Sunteți invitați la un eveniment

dedicat muzicii alternative și post-rock, pus în scenă de către trupele Pinholes și Nava Mamă.Pinholes este un proiect cu rădăcini în rock ce se agață de genurile psihedelice, post rock, art rock, totul cu un iz melodramatic, iar Navă Mamă este un proiect

relativ nou, înființat în Cluj, membrii trupei preferând să improvizeze piese în limba română.

”Nu e uşor să priveşti lumea printr-o gaură de ac pană la urmă, iar sunetele ce însoțesc experienţa pot fi de la cele mai plăcute la cele mai ciudate.” afirmă Pinholes

Unde: Underground Pub Când: 24 iunie, 21:00Utile: 0735.004.001

Page 16: Zn Iasi 17 iunie 2016

CITY TECH TEHNOLOGIE, GADGET-URI

16

ARTICOL DE: ALECSANDRU GRIGORIU

TINY ARCADE MACHINES

TINY ARCADE MACHINES REPREZINTĂ O SERIE DE EMULATOARE DE JOCURI VIDEO ÎMPACHETATE ÎN STILUL TONOMATELOR DE ALTĂ DATĂ.

FUNCȚIONALITĂȚI ȘI OPȚIUNIPrima oară începi în a alege consola/platforma corespunzătoare jocului pe care vrei să-l devorezi. Dacă ești fan Atari, go for it, dacă ești fan NES, ai atât versiunile 8 bit, cât și cele mai avansate. Iar partea faină este că nu te oprești doar la variante clasice. Ai integrate și emulatoare pentru jocuri Nintendo WII sau jocuri pentru PC sau Playstation. And trust me, sunt o grămadă de jocuri!Partea și mai cool este că poți conecta atât SmartTV-ul tău prin HDMI, cât și controllere wireless. Practic transpui vechiul către nou. Dar sincer aici, eu prefer experiența old school plină de nostalgie — așa că zic pas la high-tech și primesc călduros înapoi manetele și butoanele rigide ale copilăriei.

Cum ar fi să ai în casă propria ta stație de jocuri

arcade, old-school și nu numai? Vă zic eu cum ar fi… Su-per-Ta-re!

CE SUNT TINY ARCADE MACHINES?Tiny Arcade Machines reprezintă o serie de emulatoare de jocuri video împachetate în stilul tonomatelor de altă dată ce dispun de clasicele „manetuțe” și butoane cu care eram obișnuiți în copilărie. Practic poți experimenta de pe biroul tău, jocuri precum Mario Bros, Street Fighter, Double Dragon, Aliens vs Predator, Marvel vs Capcom, Ghouls N Ghosts, seriile Metal Slug, Contra!!! și multe, multe altele.

Majoritatea modelelor au monitor inclus, boxe încorporate (cu control separat pentru volum, bass, treble) și sunt iluminate folosind culori specifice jocurilor video de altă dată.

DISPONIBILITATE ȘI PREȚURITiny Arcade Machines pot fi comandate direct de pe site-ul producătorului din Marea Britanie, în schimb prețurile variază de la o versiune la alta. Poți lua versiunea 60 IN 1 Vertical Classic pentru un singur jucător la doar… 400 lire (GBP) și poți ajunge până la versiunea Extreme 114 in 1 la doar… brace-yourselves… 2000 de lire.

Desigur, specificațiile sunt pe măsură — pe lângă cele 114 sisteme disponibile care-ți garantează nu mai putin de 69000 de jocuri, îți poți sincroniza lejer contul tău de STEAM și să rupi stilul cu Mortal Kombat X Komplete Edition, Street Fighter 4 și mai e și XBOX 360 ready. Mda mă opresc aici — just shut up and take my money

www.tinyarcademachines.com

Page 17: Zn Iasi 17 iunie 2016

CITY TECH TEHNOLOGIE/GADGET-URI

17

Page 18: Zn Iasi 17 iunie 2016

CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL18 CITY CULT

CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL

PROGRAM TEATRUL NAȚIONAL

VINERI17 IUNIE

18:00FREELANCER STORY

SALA STUDIO TEOFIL VÂLCU

MIERCURI22 IUNIE

19:00UN DUȘMAN AL POPORULUI

SALA MARE TN

JOI23 IUNIE

19:00CAFENEAUA

SALA MARE TN

VINERI25 IUNIE

19.00SCHIMBAREA

SALA TEATRU LA CUB

DUMINICĂ 26 IUNIE

18.00DAMEN TANGO

SALA STUDIO TEOFIL VÂLCU

MARŢI28 IUNIE

19.30METAMORFOZA

SALA UZINA CU TEATRU

JOI30 IUNIE

18.00DAMEN TANGO

SALA STUDIO TEOFIL VÂLCU

TEATRUL LUCEAFĂRUL

DUMINICĂ19 IUNIE

10.00HANSEL ȘI GRETEL

DUMINICĂ19 IUNIE

11.30CARTEA JUNGLEI

DUMINICĂ26 IUNIE

10.00CENUȘĂREASA

DUMINICĂ26 IUNIE

11.30SINDBAD MARINARUL

SINDBAD MARINARUL

Basmul clasic suportă tratări foarte moderne, teatrul trebuind să se adapteze continuu la spiritul timpului. Spectacolul ţine spectatorii cu sufletul la gură, combinând aventurile personajului cu momente de suspans, umor şi lirism.

Unde: Teatrul LuceafărulCând: 26 iunie Utile: www.luceafarul-theatre.ro

NUD DE FEMEIE BRUNETĂ Știindu-se privit, corpul nud se ajustează imediat, performează tot felul de posturi stereotip asociate feminităţii și reprezentării acesteia, imagini fetiș ce se cer mereu perfecţionate. În acest performance nudul se camuflează în privirea din afară.

Unde: Teatru fixCând: 24 iunie, 19:00 Utile: Preț bilet – 15 lei, 0724.921.212

FREELANCER STORY

Piesa este rezultatul unor

reflecţii de mai mult timp, dar mai ales în urma tragicului sfârşit al unui tânăr actor, întâmplat acum mai bine de-un an. îi admir nespus pe aceşti tineri actori în blugi găuriţi, cu căşti în urechi şi rucsacuri în spate. Apropo de rucsacuri, mă întreb

mereu ce ţin ei în aceste minuscule rucsacuri.

Un sandviş, un pachet de ţigări, un notebook? Sau o piesă cu un rol pe care visează să-l joace într-un teatru? Fiecare din ei e unic, misterios, trist.Unde:

Teatrul Național IașiCând: 17 iunie, 18:00 Utile: www.teatrulnationaliasi.ro

Page 19: Zn Iasi 17 iunie 2016

CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL19 CITY CULT

CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL

Unde: se va anunța ulterior Când: începând cu 17 iunie

„DUBLU” spune povestea lui George,

un arhitect aproape de succes cu o relație aproape eșuată și o viață aproape sufocantă. Când viața e un continuu deadline devii prizonierul propriei existențe. Filmul românesc va fi în premieră națională începând cu 17 iunie.

„DUBLU” este un film septic, care vorbește despre depresie, izolare și lipsă de maturitate”. „Este inspirat din realitatea care ne înconjoară și mai ales din faptul că de cele mai multe ori detalii insignifiante din viață devin adevărate celule negre care ne transformă

în persoane depresive și lipsite de apărare. Povestea lui George poate fi povestea oricăruia dintre noi. Mai devreme sau mai târziu criza vârstei de mijloc ne va lovi pe toți”, adaugă regizoarea, Catrinel Dănăiață, aflată la primul lungmetraj.

DUBLU LA CINEMA

VEZI LISTA COMPLETĂ A EVENIMENTELOR

HANSEL ȘI GRETEL

Regizorul Ion Ciubotaru a

creat „un spectacol de improvizație, în care imaginația privitorului e pusă serios la treabă. Am vrut un spectator activ care, văzând spectacolul, să își facă propria poveste. De data aceasta am renunțat la păpuși în accepția lor tradițională și

am apelat la obiecte, care își părăsesc latura utilitară și capătă valențe teatrale.

Vrem să demonstrăm că în teatru ficțiunea e cel mai important lucru și că, dacă visăm, putem facem teatru din orice, cu orice.” Unde:

Teatrul Luceafărul Când: 19 iunie, 10:00Utile: www.luceafarul-theatre.ro

FRAGMENTE DINTR-O VIAȚĂ Cu ajutorul naraţiunilor personale şi al materialului biografic, această expoziţie multi-site şi multi-media va explora evenimentele din 27 iunie – 30 iunie 1941 din Iaşi, când aproximativ 13.000 de evrei au fost omorâţi de autorităţile române, cu ajutorul armatei germane.

Unde: Sala Studio Teofil VâlcuCând: 27 iunie – 30 august Utile: www.teatrulnationaliasi.ro

Page 20: Zn Iasi 17 iunie 2016

20 CITY CULT CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL

ARTĂ ȘI CERE-MONIAL LA MESELE REGALE

Expoziția aduce în prim-plan detalii din viața cotidiană de la Curtea Regală a României, reflectate în patrimoniul artistic al Muzeului Național Peleș prin intermediul unor piese din colecţii de artă decorativă destinate odinioară meselor regale.

Unde: Palatul CulturiiCând: până pe 30 iunie

METAMOR-FOZA

„După lectura acestei mici nuvele,

am lăsat-o înspăimântat pe noptieră şi m-am învelit peste cap cu pătura. Îmi era frică să nu mă metamorfozez în gândac ... Apoi umbra micului comis-voiajor Gregor Samsa m-a urmărit toată viaţa...L-am întâlnit peste tot: la

colţ de stradă aglomerată, în birourile sufocante ale miilor de instituţii birocratice, în trenuri, [...] dar mai ales l-am regăsit, de sute, de mii de ori în ... oglindă.” Ion Sapdaru, regizor

Unde: Sala Uzina cu TeatruCând: 28 iunie, 19:30 Utile: www.teatrulnationaliasi.ro

CAFENEAUA

Șase bărbaţi de vârste diferite

își beau zilnic cafeaua într-o cafenea aşezată chiar lângă Fontana di Trevi, în Roma anilor interbelici. Într-o zi apare o femeie necunoscută care le tulbură minţile. Fiecare, de la cel mai în vârstă la cel mai

tânăr, îi va face acesteia o temperamentală declaraţie de dragoste, într-o manieră comic-romantică, sperând să fie cel ales, dar ea dispare la fel de misterios cum a apărut, lăsându-i pe cei şase să tânjească după iubire și să bea zi de zi aceeaşi gustoasă cafea.

Unde: Sala Mare Teatrul Național IașiCând: 23 iunie, 19:00Utile: www.teatrulnationaliasi.ro

RECITAL LA DOUĂ PIANE

Cu mic și mare sunteți așteptați la un recital de două piane, ClassMates Piano Duo, care aduce pe scenă lucrări din repertoriul jazz scris, de concert. Veți auzi din piesele lui Cole Porter, George Gershwin, Dave Brubeck și William Bolcom. Unde:

Sala Studio, Universitatea de Arte George Enescu,Când: 22 iunie, 18:00

Page 21: Zn Iasi 17 iunie 2016

CITY CULT CARTE, MUZICA, SPECTACOL

21

Haideți: a venit vara. S-au copt cireșele.

Sunt zile în care arde soarele dis-de-dimineață. Adie vânt de vacanță, cum ar veni. De aceea am pregătit pentru voi o carte de vacanță. Adică ușurică, de vară. Bonus, amuzantă.

Cum l-am mâncat pe tata este probabil cea mai cunoscută carte a britanicului Roy Lewis care și-a început cariera ca economist, fiind apoi atras de domeniul jurnalismului. Aventurile sunt povestite de către Ernest, un tânăr care trăiește într-o familie ușor neobișnuită din Pleistocen. Personajul principal al cărții este de fapt tatăl lui Ernest, Edward, cel care a descoperit cum se poate folosi focul și care face presiuni ca rasa

OMUL EVOLUȚIEI: CUM L-AM MÂNCAT PE TATA

umană să evolueze mai rapid. Unchiul Vanea este în schimb mult mai conservator și crede că toate aceste eforturi de a evolua sunt nu doar o pierdere de vreme, ci și periculoase și recomandă întoarcerea omului la traiul în copaci (deși poartă aceste discuții în jurul focului, la o halcă de carne prăjită pe jar – bucurându-se deci de avantajele progresului).

Picturile rupestre, construirea primelor arcuri, dar și începuturile exogamiei (băieții lui Edward sunt forțați să-și caute perechi printre fetele altora pentru a îmbogăți zestrea genetică) – sunt doar câteva dintre eforturile pe care le face Edward pe calea evoluției. Curând însă, cum se întâmplă de obicei, intră în conflict cu generația tânără: un conflict ideologic legat de dilema împărtășirii secretelor legate de foc – cu celelalte cete.

„A fost sfârșitul pe care probabil că și l-ar fi dorit: să cadă răpus de o armă cu adevărat modernă și să fie mâncat într-o manieră cu adevărat civilizată. Astfel i-am asigurat supraviețuirea - atât a trupului, cât și a umbrei lui."

Ok, am trișat puțin. Cartea lui Lewis este amuzantă, dar are un umor fin, care nu ți se oferă de-a gata. Iar sub aparenta ei simplitate se ascund tonuri satirice cu bătaie lungă către societatea modernă și fricile ei, nemaivorbind despre ușurința cu care veți recunoaște în oamenii-maimuță tipologii de mare actualitate în zilele noastre.

ARTICOL DE: IRINA ȘUBREDU

„Și amintiți-vă bine: natura nu va fi de partea celui mai puternic, ci de partea celui care are un avantaj tehnologic. Adică noi… deocamdată”.

CARTEA LUI LEWIS ESTE AMUZANTĂ, DAR ARE UN UMOR FIN, CARE NU ŢI SE OFERĂ DE-A GATA.

Page 22: Zn Iasi 17 iunie 2016
Page 23: Zn Iasi 17 iunie 2016

CITY FILMS PREMIERE

23

Page 24: Zn Iasi 17 iunie 2016

CITY FILMS PREMIERE

24

Page 25: Zn Iasi 17 iunie 2016

CITY FILMS PREMIERE

25

Page 26: Zn Iasi 17 iunie 2016

TRAILER

„Aștept ziua asta de foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte mult timp”, a declarat Ellen DeGeneres, cea care dă viață personajului princi-pal. „Nu sunt supărată că a durat atât de mult. Știu că oamenii de la Pixar au fost ocupați cu producția pentru Toy Story 16. Dar a meritat așteptarea. Scenariul este fantastic. Și are toate chesti-ile pe care le-am iubit la primul film: are suflet, este foarte amuzant, și partea cea mai bună – are mult mai multă Dory.”

Regizorul Andrew Stanton readuce pe ma-rele ecran lumea marină colorată și veselă

din „Finding Nemo”, dar de data aceasta peștișorul albastru Dory trebuie găsit. După 13 ani Nemo, Marlin, Dory, Gill și noii pești oceanici ce se vor alătura lor sunt gata de o nouă aventură. Alături de prietenii ei, Dory va porni în căutarea familiei ei, pentru a afla cum de e atât de pierdută și amnezică dar și cum se face că vorbește la perfecție bale-neza. Din călătoria marină toată lumea va învăța câteva lucruri despre sensul real al familiei. Stanton spune că „povestea este de fapt despre regăsirea lui Dory în toate modurile posibile. Ea este constrânsă, vulnerabilă și trebuie să-și desco-pere propriile puteri”.Oricât ai căuta în lungul, latul, dar mai ales adâncul oceanului, nu vei găsi un pește mai de treabă decât Dory. Dar nici unul mai vorbăreț. Dacă ar sta de vorbă cu tine, ți-ar povesti toată viața ei de-a fir a păr. Asta cu condiția să își poată aminti ceva...

ANIMAȚIE, COMEDIE, FAMILIE17 IUNIE

PREMIERĂ: ÎN CĂUTAREA LUI DORY 3D

ÎN CĂUTAREA LUI DORY 3D Titlu original: Finding Dory Regia: Andrew Stanton Cu: Ellen DeGeneres, Albert Brooks, Diane Keaton, Idris Elba, Ed O’Neill Gen: Animație, Comedie, Aventură, Familie Premiera: 17 iunie Distribuit: Forum Film România

Ellen DeGeneres, vedeta TV care a dat voce peștișorului Dory spune că vom vedea la cinema o „poveste despre familie. E despre a găsi curajul să faci ceva ce ți-ai dorit mereu – chiar dacă Dory nu iși poate aminti despre ce era vorba”.

CITY FILMS PREMIERE

26

PREMIERĂ: ZIUA INDEPENDENȚEI: RENAȘTEREA

După douăzeci de ani de la invazia extratereștrilor care aproape că a decimat

planeta, lumea se află în fața unei nou amenințări. Națiunile de pe Pământ au colaborat la un proiect de apărare imens pentru protejarea planetei, folosind tehnologiile extraterestre recuperate în urma primului atac. Însă nimic nu ne poate pregăti pentru forța avan-sată și fără precedent a extratereștrilor. Will Smith nu își reia rolul în această a doua parte a aventurii, dar îi vom revedea pe Jeff Goldblum (în rolul distratului om de știință David Levinson), Bill Pullman, (în rolul fostului președinte Whitmore), Judd Hirsch, Vivica A. Fox și Brent Spiner. „Ziua Independenței. Renașterea” este o forță care împinge barierele la viteză maximă, în combinație cu umorul. „Am extins universul din Ziua Independenței, și de-abia aștept ca lumea să trăiască această experiență.”, spune regizorul Roland Emmerich. Cum ți se pare spectacolul următor: o navă extrateres-

INDEPENDENCE DAY: RESURGENCE

Regia: Roland Emmerich Cu: Vivica A. Fox, Maika Monroe, Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, Bill Pullman Gen: Acțiune, Aventuri, SF Durata: TBA

Premiera: 24 iunie 2016 Distribuit de Odeon Cineplex

TRAILER

ACȚIUNE, AVENTURI, SF24 IUNIE

tră aprinde un nor incendiar care se întinde pe cer, care aruncă orașul Singapore în întu-neric înainte ca totul—totul!—să se ridice de la pământ și să fie atras într-o distrugere în masă. Un alt oraș, Dubai, cade efectiv pe Paris, iar cea mai înaltă clădi-re din lume, Turnul Burj Khalifa, se dezintegrează etaj după etaj, cu Turnul Eiffel. Iar platforma de aterizare gigantică a navei extraterestre se așează în Oceanul Atlantic. Care parte din el? Întregul ocean!În această vară pregătește-te de o nouă bătălie cu extratereștrii!

ÎN ACEASTĂ VARĂ PREGĂTEȘTE-TE DE O NOUĂ BĂTĂLIE CU EXTRATEREȘTRII!

„E extraordinar să vezi predarea ștafetei de la o generație la alta,” spune regizorul. „Avem eroii vete-rani din primul film care deschid dru-mul celor noi. Cu distribuția inițială pe platou, e ca o reuniune de clasă după 20 de ani—promoția ‘96.”

_ROLAND EMMERICH

Page 27: Zn Iasi 17 iunie 2016

CITY FILMS PREMIERE

27

Page 28: Zn Iasi 17 iunie 2016

CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

28 CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

28

Chiar dacă în sezonul cald tenul nostru se bronzează

şi are un aspect plăcut, din cauza căldurii şi a aerului încărcat apare excesul de sebum, care provoacă probleme tenului.Pe parcursul nopţii glandele sebacee îşi sporesc activitatea, iar în timpul zilei tenul devine lucios. Iată 5 paşi simpli de îngrijire a tenului în sezonul de vară, care te vor ajuta să ai un ten fresh:

1. Foloseşte un peeling abraziv o dată pe săptămână. Un ten cu exces de sebum nu înseamnă că este un ten hidratat. Astfel, datorită deshidratării, tenul se descuamează iar machiajul tău nu va arăta tocmai cum îţi doreşti. Un peeling abraziv te va ajuta să îndepărtezi celulele moarte şi să obţii un ten gata să absoarbă produsele de îngrijire.

2. Foloseşte un peeling foarte fin pentru dimineţile cu exces de sebum. Tenul va rămâne curat şi pregătit pentru o zi întreagă.

3. Crema hidratantă este un must în fiecare dimineaţă şi seară, asta dacă nu ai alte probleme ale tenului, caz în care este recomandat să foloseşti o cremă specifică problemei tale.

4. Pentru demachiere alege loţiunea micelară. Loţiunea demachiantă are o textură cremoasă ce îţi va lăsa tenul uşor „gras”.

5. Alege apa termală, pentru orice moment al zilei: dimineaţa şi seara, în loc de loţiune tonică, şi pe parcursul zilei, pentru a fixa şi reîmprospăta machiajul.

Machiajul tău va arăta perfect, dacă tenul tău este pregătit pentru sezonul de vară!

5 PAŞI DE ÎNGRIJIRE A TENULUI ÎN SEZONUL DE VARĂ

CHIAR DACĂ ÎN SEZONUL CALD TENUL NOSTRU SE BRONZEAZĂ ŞI ARE UN ASPECT PLĂCUT, DIN CAUZA CĂLDURII ŞI A AERULUI ÎNCĂRCAT APARE EXCESUL DE SEBUM, CARE PROVOACĂ PROBLEME TENULUI.

ARTICOL DE: ANDREEA SCARLAT

Page 29: Zn Iasi 17 iunie 2016

CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

29

Page 30: Zn Iasi 17 iunie 2016

CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

30

SEROUSSI INTRODUCE BLUGII "JAMES"

“SEROUSSI” este expresia conceptului

de calitate şi creativitate în vestimentaţia masculină. Elegantă confecţiilor cu această marca este dată nu numai de atenta selectare a ţesăturilor şi accesoriilor de înalta calitate, ci şi de linia şi execuţia impecabilă, în care coexistă, în asociaţii subtile, elemente de clasic, modern, confort şi rafinament.

Deşi ne-am obişnuit clienţii cu noutăţi în fiecare sezon, avem o veste senzaţională: de acum, brandul Seroussi produce şi blugi! Am folosit un material subţire, de vara, având compoziţia de bumbac cu 2% elastan – pentru confort, în două culori de albastru.

Datorită acestui aspect şi a preţului promoţional excelent, am avut vânzări bune chiar din prima săptămâna, ceea ce ne încurajează în continuarea acestei linii.

www.seroussi.ro/en

O altă surpriză pentru clienţii ”Seroussi” este sacoul din piele. Am ales o piele foarte fină de ovine, am folosit tiparele celui mai bine vândut sacou al nostru şi am lansat o serie de haine din piele de culoare neagră.

Pielea este foarte delicată, ca de mănuşă, iar modelul este de sacou, şi nu de geacă, ceea ce îi conferă un plus de unicitate şi un loc în dulapul oricărui domn căruia îi place eleganta smart-casual.

“SEROUSSI” a fost conceput pentru a răspunde celor mai exigenţe cerinţe ale stilului de viaţă propriu bărbatului modern şi activ, pentru care aspectul vestimentar este important, întrucât îl reprezintă şi îi defineşte personalitatea.

Astfel, fiind şi fideli sloganului nostru: MORE SPACE FOR ELEGANCE, rămânem brandul care produce elegante costume bărbăteşti, sacouri şi pantaloni separaţi, sau smochinguri de înalta calitate în două fituri deja bine-consacrate: TAILOR FIT şi SLIM FIT pentru a ajuta domnii având conformaţii corporale diferite.

Tot din acest considerent avem trei grupe de mărimi (sau talii): Lung, Regular şi Scurt,

dar şi unele poziţii de costume Mix&Match, unde aveţi posibilitatea să combinaţi sacouri şi pantaloni de mărimi diferite. Echipa brandului “SEROUSSI” este preocupată în egală măsură şi de dezvoltarea conceptului de “TOTAL LOOK”, şi, în acest scop, selecţionează, cu atenţie, partenerii care produc diverse accesorii de îmbrăcăminte de cea mai bună calitate: cămăşi, cravate, tricotaje- cu eticheta proprie “Seroussi”.

Aşadar , va aşteptăm să descoperiţi noua colecţie SEROUSSI în magazinul din Palas Mall Atrium etaj 1.

Facebook: Seroussi IasiUtile: 0731 21 26 89

Page 31: Zn Iasi 17 iunie 2016
Page 32: Zn Iasi 17 iunie 2016

berbec

leu

săgetător

taur

fecioară

caprion

gemeni

balanță

vărsător

rac

scorpion

pești

Pentru tine, este o perioadă intensă în care sexualitatea are prilejul de a se manifesta din plin. Acest intervalul scoate în evidenţă relaţiile mai ales în ceea ce privește tendinţele pasionale, intensificarea emoţiilor, stimularea impulsului sexual şi înmulţirea ocaziilor care înlesnesc apariţia sau înflorirea iubirii.

Apar noi oportunități de dezvoltare și șanse de reușită pe plan profesional. E posibil să ți se propună o avansare sau o călătorie în altă țară, în interes de serviciu. Pentru că oricum este perioada concediilor, noi te sfătuim să îmbini utilul cu plăcutul și să profiți de această călătorie și pentru a te relaxa.

Oricât de cald ar fi afară, canicula nu reușește să te moleșească. Dimpotrivă, parcă îți dă mai mult chef de lucru, mai multă atenție pentru detalii și penru planuri bine puse la punct. Aceste puncte forte ale tale îți vor aduce câteva câștiguri financiare, precum și admirația unor oameni importanți pentru tine.

Profiți de liniștea orașului pentru a aduce lângă tine doar oamenii care contează. Este foarte posibil să treci printr-o experiență amoroasă deosebită, intensă, cu impact asupra modului tău de a trăi și de a gândi, care îți va oferi o nouă perspectivă asupra lumii și îți va schimba sistemul de referință.

Deși cei mai mulți dintre studenți au plecat din oraș, se pare că peste tine a dat cheful de a învăța, de a te perfecționa. Este posibil să apară câteva oportunități în această direcție: niște cursuri care o să-ți atragă atenția, o bursă peste hotare, o lucrare pe care să-ți dorești să o publici.

Este o perioadă bună pentru viața sentimentală, însă te sfătuim să fii precaut. Ești dornic de noutate și de experiment, vrei noi provocări, ești jucăuș și plin de idei iar această atitudine ar putea să-ți aducă în viață o persoană pe aceeași lungime de undă cu tine. Pe de altă parte, poate fi o idilă pasageră.

Nici tu nu ești prea deranjat de această perioadă de liniște și o folosești în favoarea ta, pentru a-ți pune ordine în gânduri și în relații. Decizi să renunți la oamenii toxici din viața ta, la relațiile care nu ți se mai potrivesc și lași loc altor oameni, ce îți vor aduce bucurie și împlinire.

Există două aspecte ce îți tot ies în cale, de la o vreme: banii și comunicarea. Oriunde te-ai întoarce, dai peste unul dintre ele, atât în moduri pozitive cât, din păcate, și în moduri negative. Cele două te ajută atunci când ai cea mai mare nevoie dar, din când în când, îți aduc și dureri de cap.

Aceasta poate fi pentru tine o perioadă complicată și agitată, mai ales în plan sentimental. În schimb, viața profesională merge ca pe roate. În ciuda vremii foarte călduroase, reușești să te concentrezi pe ceea ce ai de făcut, uneori chiar mai mult decât colegii tăi, ceea ce poate stârni anumite invidii.

În această perioadă, te concentrezi mult pe viața ta profesională. Ești plin de creativitate și înveți să privești lucrurile din unghiuri diferite, ceea ce va aduce doar aprecieri și feedback pozitiv din partea colegilor și chiar șefilor. Ești activ, indiferent care ar fi atmosfera generală din oraș

Este una dintre perioadele prielnice pentru noi investiții. Da, pe o vreme numai bună de stat la terase și savurat băuturi reci, ție îți stă capul la investiții, profit, noi afaceri și noi parteneriate. Totuși, te sfătuim să te ții departe de speculații, precum și de oamenii care au tendința să profite de pe urma ta.

Oricât de liniștită ar fi atmosfera din oraș, se pare că tu oricum ești în priză. Ai de rezolvat sarcini de ultim moment, apar tot felul de lucruri neprevăzute cărora trebuie să le faci față, revin anumite probleme rămase nerezolvate. Una peste alta, trebuie să-ți mai planifici și concediul ce se apropie.

ZODIILE ȘI LINIȘTEA ORAȘULUI

AM INTRAT ÎN ACEA PERIOADĂ CÂND NU MAI ESTE AGLOMERAŢIE ÎN TRAFIC, DAR PARCĂ ACUM E PREA LINIȘTE. CUM SE DESCURCĂ ZODIILE?

HOROSCOP32 CITY ASTRO

Ada

ptat

dup

ă w

ww

.eas

trol

og.ro

Page 33: Zn Iasi 17 iunie 2016
Page 34: Zn Iasi 17 iunie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

34

LA TAIFAS - LOCUL ÎN CARE MÂNCAREA ȘI CONVERSAȚIA MERG MÂNĂ ÎN MÂNĂ

Pe Elena Pădurariu o cunosc de mulți ani,

cu mult înainte să participe la Masterchef sau la Hell's Kitchen, locurile de unde majoritatea oamenilor o știu. De-a lungul timpului, am avut marele noroc să gust din mâncărurile preparate de ea. Fiecare degustare a fost ca o întâlnire cu cel mai bun prieten.

Și, când am aflat că Elena va prelua restaurantul La Taifas, m-am bucurat enorm. În primul rând, bucuria se datorează faptului că restaurantul este aproape de casa mea, deci am

o oglindește perfect: este colorat, prietenos, cald și, mai ales, înlesnește conversațiile. Iar acestea sunt doar câteva dintre calitățile gazdei.

BUSINESS LUNCH GENEROSDeși vizita mea a fost în timpul cinei, mi-a atras atenția oferta Business Lunch. Practic, cu doar 20 de lei, ai parte de două feluri consistente, un desert și apă enzimatică. În fiecare zi, în timpul pauzei de prânz, te deconectezi de treburile pe care le ai la birou, mănânci ceva bun și îți reîncarci bateriile.

LOC IDEAL PENTRU PETRECERIRestaurantul are două săli destul de generoase, în care poți organiza în voie tot felul de petreceri. Fiind situat departe de centrul orașului - în Bucium, mai exact - este ideal pentru cei ce vor să ia o gură de aer, dar și să se distreze, alături de prieteni.

găsit locul ideal unde să ies, fără să străbat tot orașul.

LA TAIFAS - UN RESTA-URANT REINVENTATCând am vizitat pentru prima oară restaurantul, am aflat cu surprindere că el exista acolo de aproape 20 de ani iar eu nu l-am văzut niciodată. Probabil nu eram în target, dar acum sunt; pentru că noul restaurant La Taifas este exact pe gustul meu: colorat, cu multe flori, cu muzică bună și, mai ales, cu mâncăruri pregătite sub bagheta magică a Elenei.

PRIETENI ȘI MULTĂ VOIE BUNĂ LA TAIFASCred că un nume mai potrivit decât La Taifas nu se putea găsi. Căci este, cu adevărat, un loc în care poți sta relaxat, să savurezi un pahar de vin și o mâncare bună și, pur și simplu, să te bucuri de prezența prietenilor, să povestești, să depănați amintiri și să râdeți.

Deși s-a deschis de curând, restaurantul a „împrumutat” deja din energia și felul de a fi al Elenei. Căci La Taifas

ARTICOL DE: INES DUMITRIU

LOCUL ÎN CARE ÎŢI DELECTEZI PAPILELE GUSTATIVE CU PREPARATE CULINARE CREATE DE CHEF ELENA PĂDURARIU.

Utile: Șos. Bucium nr. 54www.facebook.com/RestaurantLaTaifasIasi

Page 35: Zn Iasi 17 iunie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

35

Page 36: Zn Iasi 17 iunie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

TERASE FRUMOASE, PERFECTE PENTRU A LUA MASA

În zilele în care soarele nu este chiar dogoritor,

parcă e mult mai plăcut să stai afară, pe terasă, să savurezi o băutură rece și să mănânci ceva bun. Mai mult de atât, în zilele în care programul încărcat de la serviciu sau de la facultate te copleșește, o pauză în mijlocul zilei este binemeritată. Mâncarea bună și soarele călduț îți reîncarcă bateriile și te ajută să-ți duci ziua până la capăt cu succes.

O PIZZA DELICIOASĂ PE TERASĂ LA DOPPIO ZERO

Doppio Zero este un loc pe care l-am descoperit de curând și m-am îndrăgostit de felul în care arată, dar și de mâncarea preparată aici. Vedeta din meniu este pizza făcută după rețete originale din Italia, o pizza absolut delicioasă, preparată foarte rapid, chiar în fața ta.

DECOR COCHET PE TERASĂ LA TURNUL DE APĂ

La Turnul de Apă îmi place mai ales amplasarea. Restaurantul este pe Copou, într-un loc ceva mai retras iar terasa este înconjurată de multă verdeață, atât de multă, încât aproape că nu mai poți vedea strada și, pentru una sau două ore petrecute acolo, ai impresia că ești undeva foarte departe de forfota orașului.

Îmi place foarte mult mobilierul de pe terasă și toate ghivecele de flori ce o ornează frumos, dar îmi mai plac și mâncărurile din meniu; deserturile, cu precădere.

ALTE TERASE FRUMOASE DIN IAȘI

În topul preferințelor mele în materie de terase mai intră și cea de la Restaurantul Rustic al Hotelului Bellaria, cea de la CUIB, de la Doppo Poco Trattoria sau cea de la Motel Bucium.

Terasa de la Doppio Zero este mare și plină de verdeață iar familiile cu copii pot veni aici fără nici o grijă, căci copiii vor avea ce face în spațiul special amenajat, în timp ce părinții se vor bucura de soare și de compania prietenilor.

MÂNCĂRURI SUD-AMERICANE PE TE-RASĂ LA BUENA VISTA

Restaurantul Buena Vista are una dintre terasele unde mă simt cel mai bine. Îmi place felul în care este amenajată, copacul acela ce se întinde pe ambele nivele ale terasei, dar și muzica și atmosfera, în general.

Aici îmi place să iau prânzul, mai ales în zilele în care vreau să mănânc ceva mai deosebit. Mâncărurile preparate după rețete sud-americane sunt întotdeauna binevenite.

ARTICOL DE: INES DUMITRIU

ODATĂ CU VENIREA CĂLDURII, PARCĂ NE-A VENIT ȘI CHEFUL DE A STA MAI MULT ÎN AER LIBER, LA TERASE, ALĂTURI DE PRIETENI.

36

Utile: www.facebook.com/Taj-Mahal-Restaurant

Page 37: Zn Iasi 17 iunie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

37

Page 38: Zn Iasi 17 iunie 2016

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

EAST ROMANIAN BIKE WEEK 2016

Festivalul moto promovează un stil de viață energic, cu week-end-uri petre-cute în natură și acor-duri de chitară lângă foc de tabără, iar activitățile includ: es-calade, demonstrații de condus preventiv, târg cu specific moto și concerte.

Când: 17 – 19 iunie Unde: Aventura Parc HAMAK Utile: Preț bilet – 25 lei

BUCURIE ÎN MIȘCARE

„Bucurie în Mișcare”

este o caravană a sportului și a mișcării în comunitate, aflată la cea de a cincea ediție, care are loc în 6 orașe din România pe parcursul anului 2016, iar pe 18 iunie se desfășoară la Iași. Pe lângă spațiile de jocuri și concursuri,

Când: 18 iunie, 10:00 Unde: Parcul Copou, zona esplanadei Casei de Cultură Utile: acces gratuit

organizatorii au pregătit o serie de momente speciale. Astfel, vă vor fi prezentate demonstrații de scrimă, de gimnastică ritmică, de capoeira, veți învăța cum să vă bucurați prin dans.

De asemenea, vor avea loc competiții de badminton și se vor desfășura ateliere creative pentru copii.

38

Page 39: Zn Iasi 17 iunie 2016

393939 CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

Page 40: Zn Iasi 17 iunie 2016

În fiecare miercuri ieșenii care

doresc să alerge în grup sunt așteptați la Teiul lui Eminescu în Parcul Copou la ora 19:30. Se începe cu o mică încălzire, se aleargă apoi 10 km, iar după alergare se revine la tei pentru streching și exerciții de relaxare. Participanții trebuie să vină

la ei cu frontale sau flash-uri pentru siguranța lor și cu apă pentru a-și asigura hidratarea. Se aleargă pe traseul Tei – rond „La castel” – Tei, după care se realizează câteva ture de parc. De fiecare dată alergătorii s-au revitalizat cu fructe prin bunăvoința unora dintre participanți, însă

toată lumea este încurajată să contribuie prin rotație la acest proces.

Indiferent de vreme, dacă aceasta prezintă condiții care să permită alergatul, ieșenii s-au adunat și au zguduit împreună Copoul.

COPOU RUN @RUNNERS IAȘI

Când: în fiecare miercuri, 19:30 Unde: Parcul Copou, Teiul lui Eminescu Utile: www.runnersiasi.ro

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

4040

VEZI LISTA COMPLETA A EVENIMENTELOR

Page 41: Zn Iasi 17 iunie 2016

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

4141

Page 42: Zn Iasi 17 iunie 2016

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

42

MICII MEȘTERI DIN COPOU

Tabără de Creație Po-pulară „Micii meșteri din Copou” își propu-ne să reunească 100 de elevi, cu vârste cuprinse între 9 și 17 ani, cu scopul de a-i familiariza cu câteva dintre meșteșugurile tradiționale românești, cu ajutorul unor meșteri populari renumiți

Când: 27 iunie – 2 iulie Unde: Parcul Expoziției din Copou Utile: Preț bilet – 85 lei, 0741.217.734

CONFERINȚA #WEBBIZ

Conferința #WebBiz este

primul eveniment complex de dezvoltare a afacerilor în mediul online desfășurat în Iași, reprezentat de 14 specialiștii de top din industria online, care vor împărtăși experiențele proprii din cadrul ariilor de expertiză: internet

Când: 23 iunie, 09:00 – 17:00 Unde: Camera Comerțului Utile: Preț bilet – 100 – 125 lei

branding, webdesign, marketing online și social-media. Speakerii vor prezenta instrumente de succes utilizate în mediul online.

Evenimentul va avea 3 secțiuni: Start WebBiz (strategii, comunicare, impact și brandul personal în online), seminarii interactive și business networking.

IAȘI BUSINESS DAYS 2016 Ediția 23 Business Days va readuce cel mai de impact eveniment dedicat creșterii afacerilor pentru a patra oară în Iași. Ca și la edițiile anterioare, vor fi speakeri de top, manifestări atent alese pe baza unei cercetări de piață realizate în mediul de business de regi-une și oportunități de networking.

Când: 29 – 30 iunie, ora 09:00 Unde: Palas Congress Hall Utile: 0754.203.050

SWIMATHON IAȘI

Swimathon Iași este

un eveniment de strângere de fonduri care are la bază o competiție de înot. Ieșenii formează echipe de înotători și fundraiseri, care împreună își atrag cunoscuții pentru a dona în scopul

Când: 2 iulieUnde: Ștrandul Municipal, cartierul Alexandru cel Bun Utile: www.swimathon.fundatiacomunitaraia-si.ro, 0720.540.521

unei cauze comunitare precum: copii defavorizați, construire de locuințe, hrană sănătoasă, proiecte artistice și educaționale etc. Ieșenii care doresc să doneze pentru o cauză pot vizita site-ul, însă sunt așteptați și în ziua de 2 iulie pentru a susține cel mai mare eveniment sportiv de fundraising din Iași.

Page 43: Zn Iasi 17 iunie 2016

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

43

Page 44: Zn Iasi 17 iunie 2016

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

44

Page 45: Zn Iasi 17 iunie 2016

CITY EVENTSRECOMANDARI PROGRAM

45

Page 46: Zn Iasi 17 iunie 2016

IAȘI 17 - 30 IUNIE 2016

AGENDA TA DE TIMP LIBER

CITY GRAM OAMENI SI LOCURI

46

EDIŢIA de IAȘIapare bilunar - gratuit, nr. 12 (320), 17 - 30 iunie 2016ISSN 2392 – 7186

Editată de: MeetPoint Media

Contact: Iași, stradela Bucsinescu nr.3 Cladirea de birouri nr.1, 0743.27.28.27E-mail: [email protected]: www.zilesinopti.ro/iasiFb: www.facebook.com/zilesinoptiIasi

Ediţiile Zile și Nopţi în România: 235.000 exemplare lunar.

Săptămânale: Bucureşti, Cluj,Timişoara/Arad.

Bilunare: Iaşi, Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Sibiu (Mediaş), Bacău/Piatra Neamţ/Roman, Baia Mare, Satu Mare, Galaţi/Brăila/Focșani, Oradea (Felix, 1Mai), Ploieşti (Câmpina, Breaza), Piteşti, Bistriţa, Suceava

(Rădăuţi), Tg Mureș. Lunare: Vâlcea.

Dacă doriţi să semnalaţi un eveniment: e-mail [email protected]. Redacţia nu îşi asumă responsabilitatea pentru modificările survenite ulterior.

SKIRTBIKE IAȘI

Publisher: Adrian Macoviciuc

0743.27.28.27 // [email protected]

Redactor Șef: Ines Dumitriu

0741.29.46.97 // [email protected]

Art Director: Cătălin Juncu

0741.619.380

Coordonator Distribuție: Sîrbu Ionuț

0744.146.441

Credite foto: Alexandru Drăgan

Page 47: Zn Iasi 17 iunie 2016

OAMENII DIN SPATELE CUVINTELOR

Dacă ar fi să faci un mic sondaj despre Ines, ai afla că este cunoscută pentru trei lucruri importante: pentru că-i place să scrie articole în Zile și Nopți, pentru că are un pug și pentru că vorbește cu Universul iar acesta, la rândul lui, îi răspunde.

Andreea este o persoană foarte energică și dinamică. Este pasionată de fashion, marketing, blogging și călătorii. Iubeste foarte mult natura, caii, energia soarelui, cafeaua și marea.

Caterina este persoana pe care o vei surprinde mai mereu cu zâmbetul pe buze! Este pasionată de marketing, blogging şi fashion şi îşi găseşte fericirea în lucruri mărunte precum o cafea aromată, un loc nou descoperit, culoare, flori şi alte chiţibuşuri.

Alecsandru lucrează ca Lead Designer la Grapefruit (agenție de UX Design). Ocazional, îl găsești și la Facultatea de Informatică Iași unde predă ore de laborator. Iar dacă îl vezi pe stradă cu căștile-n urechi, sigur ascultă The Killers.

Plină de viață, Alexandra se simte bine înconjurată de prieteni, cărora le va oferi o loialitate desăvârșită. Nu îi plac oamenii falși și minciuna. Pasionată de modă, muzică și sport, urăște liniștea. Sub imaginea de "scorpie" se află un suflet sensibil pe care îl vom descoperi în rândurile cărții pe care și-o propune spre lansare anul viitor.

Irina este psiholog, trainer, soție și mamă. E un om (exasperant de) curios și creativ, pasionat de dezvoltare personală și îndrăgostit de viață. Cel mai mult pe lume îi plac cafeaua bună, cărțile interesante și oamenii frumoși … mai ales oamenii frumoși

INES DUMITRIU

ANDREEA SCARLAT

CATERINA RĂȚOI

ALECSANDRU GRIGORIU

ALEXANDRA GUGIUMAN

IRINA ȘUBREDU

Page 48: Zn Iasi 17 iunie 2016