zn iasi 26 februarie 2016

44
IAȘI !" $%&'()'*% + ,- .)'/*% !-," !"#$%! '! %# '()* +(,#-

Upload: zile-si-nopti

Post on 26-Jul-2016

235 views

Category:

Documents


2 download

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

IAȘI !"#$%&'()'*%#+#,-#.)'/*%#!-,"

!"#$%!&'!&%#&'()*&+(,#-

CITY !""!#$%&'" DE VĂZUT

(

ÎN REVISTĂ CITY NIGHLIFE

01.%2#3456#.12/7#PG. 6

CITY FILMS &'*/*57#DOCUMENTARY IAȘI #PG.20

CITY CAUSES DIRECȚIONEAZĂ 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT CĂTRE UN ONG#PG. 4

O CARTE, O DUPĂ-AMIAZĂ CU SOARE ȘI O PRĂJITURĂ DE LA BLANCA // PAG 32

OURA, INELUL PENTRU SĂNĂTATEA TA // PAG 36

FIRST INTERNATIONAL BOLLYWOOD FLASHMOB // PAG 36

PALTONUL COLOR BLOCK // PAG 26

MUZICANȚII DIN BREMEN // PAG 15

28.02BAL

@ OPERA NAȚIONALĂ

ROMÂNĂ IAȘI pg. 15

28.02ARTĂ PENTRU O

COPILĂRIE SENINĂ @ OXFORD -

THINGS HAPPEN pg. 40

28.02SCHIMBAREA

@ TEATRUL NAȚIONAL IAȘI

pg. 16

07.03SPECTACOL- OMAGIU STELA POPESCU @ TEATRUL NAȚIONAL IAȘI pg. 16

14.03CABARET @ TEATRUL NAȚIONAL IAȘI pg. 16

18.03CONCERT LIVE LOS ANONIMOS @ HUNTER'S PUB pg. 10

27.03SPECTACOL DE POEZIE SI JAZZ, „NICHITA 100% IUBIRE” @ RESTAURANT TRAIAN pg. 16

CUPRINS CITY !""!#$%&'"# (

)%$* CAUSES# # 4

CITY NIGHTLIFE# 6

CITY BLOG# # 12

CITY CULT# # 14

CITY TECH# # 18

CITY FILMS# 20

CITY LIFESTYLE# 28

CITY ASTRO# 26

CITY FOOD# # 32

CITY EVENTS# # 36

CITY GRAM# # 42

CITY CAUSES CAUZE

4

Prin urmare, dacă avem la dispoziție un mecanism atât de simplu, de ce să nu-l folosim?

CUM FUNCȚIONEAZĂ MECANISMUL 2%

Procentul de 2% poate fi direcționat către un ONG sau către o unitate de cult. Dacă știi deja unde vrei să meargă banii tăi, trebuie să afli câteva date despre organizație: numele, codul fiscal și contul organizației în format IBAN.

După ce ai aceste date, trebuie să completezi formularul 230. Aici vei trece atât datele organizației în cauză, cât și datele tale personale (punctele A și B din formular). Mai apoi, formularul trebuie depus la ANAF.

Sunt atât de obișnuită cu această campanie, încât

am senzația că toată lumea știe de ea, că e cel mai accesibil fel de a face o faptă bună. Totuși, an de an întâlnesc măcar o persoană care nu cunoaște acest mecanism, ceea ce mă face să cred că încă mai e loc de scris articole despre acest subiect.

CE ÎNSEAMNĂ MECANISMUL 2%

În fiecare an, avem posibilitatea de a alege unde să meargă un procent de 2% din impozitul pe venit pe care cu toții, salariați fiind, îl plătim. Putem opta să direcționăm cei 2% către o organizație în care credem sau către o unitate de cult. Ceea ce este important de știut este că, în cazul în care nu ne exprimăm opțiunea până pe 15 mai, acest procent va merge către stat, alături de celelalte procente - mari - care oricum tot acolo mergeau.

DIRECȚIONEAZĂ 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT CĂTRE UN ONG

ALEGE-ȚI ONG-UL ÎN CARE TE REGĂSEȘTI

Pentru că majoritatea ONG-urilor cunosc acest mecanism, aceasta este perioada în care organizațiile sunt în plină campanie 2%. Acestea le povestesc oamenilor despre activitatea pe care o desfășoară și despre rezultatele obținute până în prezent, cu scopul de a-și atrage simpatizanți.

Campaniile pe care ONG-urile le desfășoară ne fac nouă munca mult mai ușoară pentru că nu mai este nevoie să mergem noi personal la ANAF pentru a depune declarațiile. Tot ceea ce avem de făcut este să le completăm și să luăm legătura cu un reprezentant al organizației ce se va ocupa și depunerea lor.

Prin urmare, te sfătuiesc să-ți alegi ONG-ul care se apropie cel mai mult de valorile tale și să-i sprijini activitatea, direcționând către el cei 2% din impozitul pe venit.

AN DE AN, AVEM OCAZIA DE A FACE UN BINE FĂRĂ SĂ FACEM UN MARE EFORT. E FRUMOS, NU-I AȘA?

ARTICOL DE: *2%5#3(.*/'*(

!"#$%&'((()*+#$,-./",)0+

Așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului,

TIMES PUB (din Strada Codrescu nr. 6, Copou) pregătește pentru toate weekend-urile și zilele de sărbătoare cele mai tari party-uri unde singurul lucru pe care trebuie să îl AI LA TINE când îi vizitezi este buna dispoziție, iar singurele lucruri pe care trebuie să le IEI CU TINE sunt hainele comode în care să te poți mișca pe muzică, cât mai mulți prieteni buni și banii de cele mai cool băuturi.

WOMEN DJS` MONTH

În luna martie, luna femeilor, TIMES PUB duce conceptul de sărbătoare un pas mai departe.

Astfel, ieșenii vor fi plăcut surprinși să afle că în toate weekend-urile lunii dedicate sexului frumos, în spatele platanelor de la TIMES vor mixa 4 dintre cele mai în vogă femei DJ din Europa, recunoscute și apreciate la nivel global. Găzduite de cele mai tari cluburi din lume, cele 4 artiste adună publicuri numeroase ori de câte ori decid să își demonstreze pe viu talentele muzicale.

Cele 4 frumuseți europene care au impresionat mapamondul vor mixa pe rând, câte două seri pe săptămână (vineri și sâmbătă) pentru toți fanii muzicii care nu vor rata poate singura ocazie de a le vedea performând în Iași, în show-uri consecutive (vezi mai jos programul serilor care ți se pregătesc).

DJ SYRIA SORROW [ITALIA] – 4 și 5 martie – aflată în plină ascensiune în clubbingul italian. Aparițiile sale sunt pline de energie și surprinzător de variate. DJ DANA JASMINE [UCRAINA] – 11 și 12 martie - este una dintre cele mai în vogă DJ femei din lume, a performat pe marile scene

ale lumii, fiind Official DJ of EURO UEFA World Cup, Official DJ of the FORMULA 1 Grand Prix (Bahrain). Este cotată drept numărul 3 WorldWide by EDMdroid.com.

DJ NATALIA DOLGOVA [RUSIA] – 18 și 19 martie - un nume ultracunoscut în viața de club europeană. A fost DJ-ul oficial al mai multor turnee importante, precum Match Music, Radiocompany, Maserati, Philippe Morris, evenimente de fashion și HITMANIA.

DJ JAY C [ITALIA]– 25 și 26 martie - una dintre cele mai sexy și surprinzătoare DJ din Europa, provenind dintr-o familie de muzicieni și având o experiență vastă în domeniu. Rezultatul mixurilor sale este un amestec exploziv de energie și ritm, reușind să cucerească astfel rapid pasionații de muzică electronică din lume.

Prețuri bilete*: 20 lei – acces pentru o seară 30 lei – abonament pentru 1 weekend (2 seri consecutive, aceelași DJ); 110 lei – abonament pentru toate cele 4 weekenduri (toate cele 8 seri, 4 DJ); discount-uri speciale pentru achiziționarea a peste 2 bilete (pentru seri diferite!). *Biletele sunt în număr limitat.

!1*%&'23456'7+8+.9'6"0,*,'7+*0%-:.9';!"#$%&'<=>?'??@'A@;'B,:%C++D):+EF23456G7HG7I

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

6

· P R E S E N T S ·

CITY CAUSESCAUZE

7

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

8

LATINO NIGHTS

Clubul de Dans „Elegance”, propune o petrecere latino incendiară! Muzica, dansul și distracția se vor îmbina perfect într-o atmosferă 100% dinamică pe ritmuri de bachata, salsa, merengue sau cha-cha.

7J1*&'K1'B#%:,0%'L+#9'+0,'MM&<<!1*%&'GNB+0*'O.C

SINOPTIK IN ONE SHOT @ROCKNROLLA

Stilul adoptat de Sinoptik reprezintă

3 generații de rock'n'roll într-un singur shot și poate fi descris ca o întâlnire dintre rock-ul anilor '60 și 2000. În cuvintele trupei ar fi vorba despre stoner, rock old-school și digital indie,

iar conceptul este bazat pe îmbinarea unor versuri delicate cu o izbucnire a sunetelor.

Trupa a participat în trecut la o mulțime de festivaluri de renume precum Sziget, Reading (UK), GogolFest, GBOB Ucraina.

!1*%&'P+:DQ1'P+$$,7J1*&'M@'B%C0.,0#%9'+0,'M<&<<

BABA DOCHIA LIVE LANSARE ALBUM „XII LAMBSKINS”

Baba Dochia lansează la

Rocknrolla Iasi primul lor album, XII Lambskins. Albumul conține 13 piese, fiind o reprezentare modernă a celor 12 cojoace purtate de către Baba Dochia din mitologia românească, la care trupa a adăugat

un „cojoc" extra, „din bunăvoința noastră pentru Baba Dochia”.Baba Dochia este un melanj de electronica cu rock live, topindu-se în același vas sintetizatoare, riff-uri grele de chitara, beat-uri organice și sintetice, așezonat pe alocuri cu melancolie și agresivitate.

!1*%&'P+:DQ1'P+$$,7J1*&'M='B%C0.,0#%9'+0,'MM&<<!"#$%& Preț bilet: 15 lei

MOLDAVIANMOVEMENT - SPRING AWAKE-NING REUNION

Ne reunim pentru a întâmpina primăvara cum se cuvine, cu invitaţi speciali şi muzi+că bună pe vinil.#„Just listen to the voice of Spring, to each mu+sical sound it brings, when the old winter has gone, you know a new life has come.”

7J1*&'M='B%C0.,0#%9'+0,'MM&<<!1*%&'R0+,*(,S!"#$%&'Preț bilet - 10 lei

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

+

KARAOKE LIVE WITH BAND

Știați că TIMES este singurul local din Iași în care puteți cânta la KARAOKE fiind acompaniați de un band live? În fiecare seară de joi puteți să fiți Bon Jovi, Amy Winehouse sau Freddie Mercury având alături pe sce+nă un band format din: pian, chitară, bass, tobe, trompe+tă și MC - trupa Aria Blue.

7J1*&'K1'B#%:,0%'L+#!1*%&'23456!"#$%&'Rezervări - <=>???@A@;

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

10

!1*%&'T.1"%0Q-'O.C7J1*&'?@'E,0"#%9'+0,'MA&<<!"#$%&'Rezervări - 0752 <<>'<>M#

Trupa LOS )212*.1589#

apărut în primăvara anului 2011.

Los Anonimos reprezintă exoticele acorduri de gipsy-flamenco-balkanice în peisajul muzicii românești.

Los Anonimos s-au făcut cunoscuți prin concertele excepționale care au avut loc în diferite cluburi din țară. Fiind o trupă apreciată de mai multe categorii de vârstă, cei de la Los Anonimos au încercat să îmbine utilul cu plăcutul, reușind în cele din urmă,

prin melodiile pe care le cântă, să pună în mișcare fiecare parte a trupului, fiind recunoscută a fi „O trupă de Show”. În repertoriul lor găsim și câteva piese compuse :;#;<8#=<;>;#?9@;8#=@<A#simplitatea și farmecul lor, plac și sensibilizează ascultătorii de orice vârstă.

CONCERT LIVE LOS ANONIMOS

!"#$%&$'()%*+,-&"()%)%"!".$,".("&+/

MISS & MISTER UAIC SPECIAL GUEST: CARLA'S DREAMS

Evenimentul are ca protagoniste

echipele câștigătoare de la fiecare facultate din cadrul UAIC, ce se vor lupta pentru a obține în final titlul de „Miss” și „Mister” UAIC.

De asemenea, îi vom avea invitați pe cei care

au intrat în inima și sub pielea noastră, cei care au acaparat topurile muzicale, cei ale caror melodii sunt fredonate de toți, CARLA’S DREAMS, care vor susține la finalul concursului un concert live excepțional.!1*%&'

7$.C'6DS%7J1*&'U'E,0"#%9'+0,'M<&<<!"#$%&'Rezervări - 0746 870 128

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

,,

CITY -'.G 12 CITY -'.G 12

E inelul pe care scrie „DA”. Bine... nu e ca în revistele pe care pe furiș le răsfoiai în zilele în care mai vedeai câte una că e „engaged”, cu toate că relația ta nu avansa în sensul firesc al oricărui cuplu ajuns la vârsta maturității, fiind mai veche decât cel mai scump vin pe care restaurantul la care obișnuiți să mergeți îl are în cramă. Totuși, ți l-a dat. „Finally”, ar spune mulți, dar ce știu ei despre adevărata fericire? „Frustrați”, îți spuneai printre dinți, cu fiecare ocazie cu care te tachina cineva. Ai reușit! Cu mâna în vânt și degetul la ochi de parcă gâzele trag la retina ta mai ceva ca muștele la știm noi ce... strălucești! De fapt, strălucește piatra ce abia se zărește pe bucata fină de aur ce formează cercul perfect creat pentru al tău deget inelar neforțat până acum să fie accesorizat. Nu de alta, dar să nu fie cumva obosit și umflat pentru acest moment. Ce mai contează că nu e diamant din moment ce zilnic auzi că „tu ești diamantul meu!”. Sigur... cine și-ar permite un diamant de minim câteva zeci de kilograme? Ah, era metaforic. Acum înțeleg logica...Dar nebunia de-acum începe căci, după pregătiri, planuri și o nuntă ca în vis programată oricum peste câțiva alți ani, sunteți domnul și doamna X. Brusc, ceva vă strânge și vă incomodează: verigheta, acea

De mică ți-ai creionat scenariul.

O poveste în care actorii erați voi, tu și el. Acel el care te-a fermecat în urmă cu ani și care azi s-a decis să facă pasul spre eternitatea alături de tine. Brusc, fluturii și-au dezamorțit aripile și au reînceput activitatea. Nu te așteptai. După atâția ani de așteptare în care ți-ai spus „încă nu e momentul”, iată-l tremurând cu teamă și emoție în glas. Nu stai pe gânduri. Radiezi. Îți spui că trebuie să fii calmă căci ai mai primit bijuterii, dar acestă podoabă o așteptai din clipa în care v-ați aruncat primul zâmbet.

garanție a stabilității și fericirii, pare-se că v-a adus în impasul în care niciodată nu v-ați imaginat că veți ajunge Aproape o viață... stinsă printr-o semnătură. Încerci să înțelegi cum s-a ajuns aici și, mai mult, cum de situația de a fi „în rând cu lumea” v-a separat. Ai fi preferat, cu siguranță, fericirea și împlinirea cu care ai trăit ani... dar nimeni nu te-a avertizat. Așa se întâmplă... când lucrurile merg de la sine, nu are rost să forțezi. E mai bine să fii fericit decât să te uniformizezi doar pentru că așa trebuie... acum nu e decât o veșnică amintire. L-ai revăzut. Mai împlinit ca niciodată, ți-a zâmbit la fel ca în prima zi, doar că acum ți-a prezentat-o pe ea, mama fetiței pe care o soarbe cu privirea în parcul în care tu obișnuiești să-ți duci copilul.

Două suflete ce au fost cândva un tot indestructibil ajung să-și construiască acel castel solid al fericirii separat. Emoții. „Cum ar fi fost...?”, îl întrebi... te oprește pentru a te strânge în brațele ce te-ai energizat atâția ani. „Poate va fi...”

Îți revii. E încă lângă tine. Respiri ușurată că nu a fost decât o închipuire... deodată, nimic nu mai contează decât să fiți doi. Voi doi. Abia acum ți-ai dat seama că ai înâlnit atâția oameni nefericiți în doi, încât acum știi că împlinirea nu stă niciodată în acel „DA” al cărui sonoritate o exersezi de ani!ARTICOL DE:

ALEXANDRA GUGIUMAN

AI ÎNTÂLNIT ATÂȚIA OAMENI NEFERICIȚI ÎN DOI, ÎNCÂT...

CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL14 CITY CULT

CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL

PROGRAM TEATRUL NAȚIONAL

!"#$%"&'()$*%+,%"$

-./00CABARETUL CUVINTELOR

SALA MARE

SÂMBĂTĂ&1()$*%+,%"$

-./00PĂLĂRIA FLORENTINĂ

SALA MARE

DUMINICĂ&2()$*%+,%"$

-.300SCHIMBAREA

SALA TEATRU LA CUB

MARȚI1 MARTIE

-.300O SCRISOARE PIERDUTĂ

SALA MARE

45"3 MARTIE

-2300FREELANCER STORY

SALA STUDIO

45"3 MARTIE

-.360UNU + UNU...

SALA UZINA CU TEATRU

!"#$%"4 MARTIE

-.300SCHIMBAREA

SALA TEATRU LA CUB

SÂMBĂTĂ5 MARTIE

-.300COLIVIA

SALA MARE

MARȚI8 MARTIE

-.360UNU + UNU...

SALA UZINA CU TEATRU

45"10 MARTIE

-2300DAMEN TANGO

SALA STUDIO

!"#$%"11 MARTIE

-.300O SCRISOARE PIERDUTĂ

SALA MARE

PROGRAM OPERA ROMÂNĂ

SÂMBĂTĂ&1()$*%+,%"$

-2360OPERA ÎN RECITAL

SALA MARE TNI

DUMINICĂ&2()$*%+,%"$

-2360BAL

SALA MARE TNI

!"#$%"7()$*%+,%"$

-2360BOEMA

SALA MARE TNI

45"-0()$*%+,%"$

-2360RIGOLETTO

SALA MARE TNI

SCRIITORUL LUNII FEBRUARIE CĂTĂLIN MIHULEAC

Asociaţia Studenţilor

Jurnalişti din Iaşi continuă seria de întâlniri cu „Scriitorul lunii”. Întâlnirile fac parte din campania „Şezi blând şi citeşte”, care a început în anul 2013 în mediul online şi offline, ce are ca scop promovarea lecturii şi a

scriitorilor contemporani în mediul studenţesc ieşean.În cadrul celei de-a II-a ediții a evenimentului „Scriitorul lunii”, invitat special este scriitorul Cătălin Mihuleac.

Scriitorul ieșean se va întâlni cu studenţii de la Jurnalism şi cu cititorii din Iaşi.

!1*%&'BCU Iași7J1*&'M;'B%C0.,0#%9'+0,'?=&<<!"#$%&'intrarea liberă

PĂLĂRIA FLORENTINĂ

Pe scenă va urca aproape întreaga trupă de actori ai instituției, iar echipa de producție reunește artiști consacrați precum scenograful Dragos Buhagiar, Vasile Sirli, director muzical la Disneyland Paris, și coregraful Florin Fieroriu..

!1*%&'Teatrul Național7J1*&'M='B%C0.,0#%9'+0,'?V&<<!"#$%&'((()"%,"0.$1,"#+1,$#,-#)0+

CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL,/ CITY CULT

CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL

!1*%&'G8%0,'Națională Română Iași7J1*&'M@'B%C0.,0#%9'+0,'?@&A<!"#$%&'((()+8%0,#,-#)0+

După o absența de doi ani spectacolul

de teatru-dans „Bal” va avea o nouă reprezentație pe scena Operei Naționale Române Iași. Totodată, Beatrice Rancea, managerul Operei ieșene revine pe scenă, ca principal interpret.Producția este realizată în regia și coregrafia

lui Yvette Bozsik (Ungaria), artist ce a câștigat o reputație solidă ca dansator după absolvirea Academiei de Balet din Budapesta. Este fondator al Companiei de Dans Yvette Bozsik din cadrul Teatrului Katona Joszef; a devenit membru fondator

al Collective of Natural Disasters, un grup de teatru – dans de avangardă. Producțiile proprii – peste 30 de spectacole de autor – , colaborările, turneele în Europa și SUA și festivalurile – Edinburgh, Hong-Kong, Moscova, Copenhaga, i-au adus recunoașterea internațională.

BAL

!"#$%&$'()%COMPLETĂ A "!".$,".("&+/

MUZICANȚII DIN BREMEN

Textul spectacolului

conservă firul epic al poveştii, adăugându-i un final original: cvartetul Bremen oferă un concert pe cinste tuturor spectatorilor! Ca orice poveste şi aceasta are un substrat moral, învăţându-i pe copii să respecte generaţiile mai în

vârstă de la care au atâtea de învăţat şi îndemnându-i să fie uniţi, pentru că unirea face puterea.

Viziunea regizorală a conceput un spectacol în care şi adulţii care îi însoţesc pe cei mai mici la spectacol au momente pe care le pot savura pe masura vârstei lor.

!1*%&'Teatrul Luceafărul7J1*&';'E,0"#%9'+0,'?<&<<!"#$%&'((()$.:%,B,0.$/"W%,"0%)0+

CABARETUL CUVINTELOR Vreau să resuscitez o formulă de spectacol care, la începutul secolului trecut, făcea furori în Europa: teatrul poetic. Oameni ai scenei, scriitori, artiști plastici, muzicieni căutau și construiau cu ardoare imagini teatrale pornind de la forța emoțională a cuvintelor.

!1*%&'Teatrul Național Iași7J1*&'M;'B%C0.,0#%9'+0,'?V&<<!"#$%&'(((()"%,"0.$1,"#+1,$#,-#)0+

16 CITY CULT CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL

SPECTACOL OMAGIU STELA POPESCU Sunteţi invitaţi să petreceţi o seară fără egal, în lumea umorului autentic, pus în scenă de cei doi actori-titani ai teatrului de comedie. Cuplul Stela Popescu şi Alexandru Arşinel nu mai are nevoie de nici o prezentare, fiind o reală învitaţie la bunădispoziţie oferită cu profesionalism inegalabil.

!1*%&'Teatrul Național Iași7J1*&'MU'B%C0.,0#%9'+0,'?@&A<!"#$%&'((()+8%0,#,-#)0+

SPECTACOL DE POEZIE SI JAZZ, „NICHITA 100% IUBIRE”

Va invităm la un excepțional spectacol de poezie și jazz, „Nichita 100% Iubire”, pe versuri de Nichita Stănescu, în interpretarea actorilor ieșeni Octavian Jighirgiu și Laura Bilic și a interpreților Doru Albu - clarinet și Aurelia Simion - pian.

!1*%&'P%-",.0,1"'20,#,17J1*&'M='E,0"#%9'+0,'?@&<<!"#$%& Rezervări - <=M@'?>>'?>?

SCHIMBAREA

Harms și Kafka sunt doi dintre autorii

mei preferați, iar scenariul teatral „Schimbarea” este o încercare de a aduce într-un singur loc elementul comun al creației celor doi: viziunea grotescă și tragicomică a realității. Personajele lui Harms își trăiesc viețile supunându-

se benevol prejudecăților unei societăți în care individul este angrenat perpetuu în situații banale și de cele mai multe ori violente.

Ele nu au motivații majore și nu-și pun întrebări fundamentale care le-ar putea zdruncina existența mediocră.

!1*%&'Teatrul Național Iași7J1*&'M@'B%C0.,0#%9'+0,'?V&<<!"#$%&'((()"%,"0.$1,"#+1,$#,-#)0+

CABARET

#În spectacol urmărim evoluția

actrițelor în două planuri: în scenă, prin ceea ce văd de obicei spectatorii, adică spectacolul cu cântece și dansuri, și în culise, unde spectatorii nu au acces, unde vom putea vedea problemele de familie ale actrițelor,

problemele finaciare ale unui teatru care se chinuie să supraviețuiască, schimbarea costumelor de la un dans la altul.

Spectacolul arată strălucirea unui spectacol și drumul anevoios prin care se ajunge la lumină.

!1*%&'Teatrul Național Iași7J1*&'?U'E,0"#%9'+0,'M<&A<!"#$%&Preț bilet - 80, 100 lei

CITY CULT CARTE, MUZICA, SPECTACOL

17

Bun, că undeva, în interior, sunt o

adolescentă de paișpe ani v-am spus deja. Că citesc periodic literatură pentru adolescenți – cred că știți și asta.

Ei bine, once in a blue moon dau peste câte o carte din categoria asta – atât de frumoasă, încât trebuie – da, TREBUIE – să vă conving și pe voi s-o citiți.

Așa a fost Eleanor & Park – a lui Rainbow Rowell.Așa este „Îți voi dărui soarele” a lui Jandy Nelson.

FĂ LUMEA DIN NOU

Mai întâi de toate – da, am citit și cealaltă carte a autoarei – Cerul e pretutindeni. Dar nu m-a dat pe spate. O carte pentru adolescenți obișnuită, plină de clișee și de romantism siropos și lipicios.

Îți voi dărui soarele, în schimb – o cu totul altă poveste!

O poveste cu doi frați gemeni iubitori de artă (și talentați), care încearcă să-și găsească drumul în viață, care reușesc să strice și apoi se străduiesc să repare relația magică dintre ei. Cartea îi urmărește pe Noah și pe Jude o perioadă de 3 ani (între 13 și 16 ani) – când trec prin tot felul de mai mici sau mai mari cutremure – în familie, la școală și în dragoste.

Sunt mai multe lucruri care te fac să iubești povestea lui Jandy Nelson: intriga isteață,

care stă în picioare, intuiția cu care urmărește firele relațiilor dintre personaje și încă ceva. Quelque chose legat de felul în care este scrisă – care te face să n-o poți lăsa din mână. Încă un lucru care mi-a plăcut (mult) a fost că nu mi-am dat nici măcar o dată ochii peste cap. Nici măcar la dialogurile lui Jude cu fantoma bunicii ei, pentru că well – conțin o autoironie sănătoasă.

Dar personajele, situațiile, povestea – nu sunt clișeice. Sunt proaspete și vii și credibile și mi-ar plăcea să aflu că le-ați iubit cum le-am iubit și eu.

ARTICOL DE: IRINA ȘUBREDU

„Cine ştie dacă destinul nu reprezintă cumva decât felul în care îţi spui ţie însuţi povestea vieţii tale?”

CITY TECH TEHNOLOGIE, GADGET-URI

18

THE ONE TO RULE THEM ALL

Ōura este un inel din ceramică cu zirconium capabil să-ţi monitorizeze activitatea zilnică şi să-ţi ofere indicaţii sau sfaturi pentru cum să faci faţă întregii zile. Aspectul său este unul foarte rafinat, de bun gust, dar cred că puţin cam prea mare. Verificând prin poze, prezentări şi filmuleţe, nu m-aş vedea purtându-l chiar peste tot (întâlniri sau ieşiri în oraş). Dar poate nu sunt eu target-ul companiei, ci mai degrabă B9C;A<<#?9@;#AD#9D#A<?<B#problemă să poarte ghiuluri.

Trecând peste acest mic moft, inelul chiar este unul atrăgător faţă de alte fitness trackers pe care le-am tot văzut şi testat. Bateria ţine aproximativ trei zile şi ai nevoie de cam o oră pentru încărcare. În plus este rezistent la apă şi este mai dur ca oţelul, deci putem să-l scăpăm fără griji.#

FUNCŢIONALITĂŢI

Lăsând la o parte estetica, magia stă în inovaţia din interiorul inelului (inovaţie premiată chiar anul acesta la Consumer Electronics Show). Inelul funcţionează împreună cu aplicaţia dedicată (iOS sau Android), dar nu ai nevoie de prezenţa telefonului tot timpul. Ōura are memorie internă şi poate stoca individual, sincronizarea făcându-se automat la primul contact cu telefonul.

La nivel de trucuri, inelul poate înregistra somnul tău (fie adânc, fie uşor, fie REM), activitatea ta zilnică (poate să te avertizeze dacă nu prea te-ai mişcat astăzi sau dacă mai ai nevoie de odihnă pentru a atinge nivelul

ARTICOL DE: ALECSANDRU GRIGORIU

recomandat de readiness). Inelul poate să-ţi monitorizeze bătăile inimii, dar şi pulsul/volumul de sânge prin propriul său oximetru, precum şi schimbările de temperatură din corpul tău. Tehnologia are la bază studii de peste trei decenii din laboratoarele finlandeze, deci e cam pe bune treaba.

DISPONIBILITATE ŞI PREŢ

Ōura se poate comanda direct de pe site-ul oficial (www.ouraring.com) şi versiunile Mirror Black/Artic White costă 299 Euro. Există şi versiunea Stealth Black, dar e puţin cam prea piperat la preţ după părerea mea (489 Euro mai exact).

ŌURA, INELUL PENTRU SĂNĂTATEA $&

AM VORBIT DESPRE CEASURI, BRĂŢĂRI ŞI ALTE NEBUNII DE FITNESS, ACUM A VENIT RÂNDUL SĂ VĂ POVESTESC DESPRE ŌURA, PRIMUL INEL WELLNESS.

CITY $!CH TEHNOLOGIE/GADGET-URI

,+

20 CITY FILMS E*2%.)/%E)

20

BRITISH COUNCIL ROMÂNIA

Seria de filme documentare de

anul acesta include 9 proiecții care vor avea loc în perioada 25 februarie –21 aprilie 2016, în fiecare joi, începând cu ora 18.00, la sala Studio a TVR Iaşi .

Documentarele incluse în festival sunt nominalizate sau câștigătoare ale premiilor oferite de Grierson Trust: British Documentary Awards.

Acestea dezbat numeroase teme contemporane printre care: activism, politică și societate mass-media și alte teme de actualitate. Fiecare documentar va fi precedat de proiecţia unei producţii TVR Iasi.

Filmele sunt subtitrate în limba română.Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

PREZINTĂ LA IAŞI CEA DE A ŞASEA EDIŢIE A PROIECTULUI “BRITISH DOCUMENTARY”.

Un adolescent de 13 ani dispare din casa sa din Texas. Trei ani și jumătate mai târziu este găsit în Spania, unde povestește despre cum a fost răpit și torturat. ##Familia sa este extrem de încântată să îl aducă înapoi acasă. Însă lucrurile nu sunt ceea ce par. Fizionomia sa este în mod evident schimbată și are o pronunție ciudată. De ce nu reușește familia să vadă aceste nepotriviri? Când un anchetator începe să pună o serie de întrebări această poveste reală ia o turnură și mai stranie. ##Câștigător a 13 premii, printre care și un premiu BAFTA pentru Debut extraordinar și 27 de nominalizări.

THE IMPOSTER IMPOSTORUL

M<?M9'P)'R,0"'H,S"+19'VV'E#1)'

JOI , 10 MARTIE

Metroul din Londra are 150 de ani. Prima rețea de metrou din lume își sărbătorește aniversarea prin glorificarea propriei istorii, trimițând un tren cu abur înapoi, pe şine, și pregătindu-se pentru o vizită regală. Documentarul ne vorbește despre povestea metroului prin ochii celor care lucrează în administrarea sa. Supraveghetorul stației Farringdon, Ian MacPherson, ne dezvăluie câteva lucruri despre acest punct de oprire – terminalul original, contruit în 1860, amintindu-și apoi de zilele negre din King Cross în anii 1980.##Conductorul de pe linia Piccadilly, Dylan Glenister explică de ce fiecare stație edwardiană de pe linia sa are un placaj unic și cum, în anii 1930, construcția de stații noi a dus la extinderea granițelor Londrei. Mike Ashworth, Șeful Departamentului de Design și Patrimoniu, vorbește despre predecesorul său, pionier al brandingului în anii 1920, iar Steve Parkinson, asistent de relații cu publicul, vorbește despre noul val de recrutări care a avut loc în Caraibe în anii 1950. Având acces privilegiat la stațiile ieșite din uz și la materiale rare de arhivă, documentarul ne prezintă istoria secretă a metroului, dezvăluind de ce a fost construit de fapt și cum a contribuit la modelarea Londrei.

THE TUBE: AN UNDERGROUND HISTORY METROUL LONDONEZ: O ISTORIE NECUNOSCUTĂ

M<?A9'P)'X,E%-'T+.-%9'>@'E#1))'

JOI, 17 MARTIE

CITY FILMS F'%.*%'%

21

CITY FILMS F'%.*%'%

22

CITY FILMS F'%.*%'%

23

CITY FILMS F'%.*%'%

242424

2#"$.$'+0#Y#1,$&''XZ[5'\G2'Z'\![

P%Y#%&'\,]#1'G^7+11+07.&'[,",$#%'O+0"E,19'X+%$'5*Y%0"+19'P+*0#Y+'6,1"+0+\%1& Acțiune, Western_.0,",&''V@'E#1O0%E#%0,&'M;)<M)M<?;_#-"0#C.#"'*%'G*%+1'7#1%8$%N

UN WESTERN CU PROTAGONIST $%.*2*2

JANE GOT A GUN: LUPTA PENTRU SUPRAVIEȚUIRE

În povestea de dragoste spusă

în vremurile expansiunii vestului american, Jane Got A Gun: Lupta pentru supraviețuire joacă actrița câștigătoare a premiului Oscar, Natalie Portman. Jane Hammond (Natalie Portman) și-a creat o viață pe câmpiile aspre din vest, alături de soțul ei, Bill „Ham” Hammond (Noah Emmerich), și fetița lor. Când Ham ajunge

acasă ciuruit de gloanțe după o confruntare cu necruțătorul John Bishop (Ewan McGregor) și banda sa, ea știe că nelegiuiții nu se vor opri decât după ce i-au ucis familia. Disperată, Jane îi cere ajutorul lui Dan Frost (Joel Edgerton), un bărbat din trecutul ei. Bântuită de amintiri, trecutul lui Jane se întâlnește cu prezentul într-o bătălie asiduă pentru supraviețuire.

La sfârșitul anului 2011, scenariul filmului a fost inclus în Black List ca fiind unul dintre cele mai bune scenarii neproduse. Această distincție a ajutat proiectul să obțină atenție și finanțare.

Boyd Holbrook vede filmul ca fiind despre „o lume necruțătoare. Te lupți mereu cu natura și interesele celorlalți oameni. În această lume, ești norocos dacă supraviețuiești. Povestea reflectă realitatea timpurilor.”

CITY FILMS F'%.*%'%

25

CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

26 CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

26

Dacă stau bine şi ma gândesc, paltonul

este unul dintre elementele vestimentare pe care il folosim în trei din patru anotimpuri, cât are anul. Atât toamna, iarna cât şi primăvara, paltonul este prezent în ţinutele noastre şi ne este de mare ajutor, mai ales dacă suntem persoane friguroase.

Paltoanele pot fi împărţite în mai multe categorii, în funcţie de design, nuanţe sau croi.Un model de palton care nu ar trebui să îţi lipsească din garderobă 89:8(;<=:>?@=(?8AB@C(DB8;:3 Îl poţi asorta cu uşurinţă la rochii sau fuste midi, iţi subţiază şi alungeşte silueta şi îţi dă o notă de eleganţă şi mister.

Paltonul XXL sau cu o tăietură masculină este acel model care se potriveşte perfect ţinutelor casual, relaxante şi masculine. Nu îţi pune deloc în evidenţă silueta, însă dacă îl asortezi cu o pereche de pantofi oxford şi cu un fular supradimensionat, vei obţine un look modern şi haios.Un alt model care pe mine mă fascinează este paltonul clasic cu guler din blană. Este de o eleganţă desăvârşită, îţi dă un aer boem şi poate fi purtat cu succes şi la o ţinută de seară.

Însă cea mai nouă descoperire fashion este paltonul color block. Jucăuş, colorat şi plăcut privirii, ;<=:>?@=(color block este perfect pentru zilele monotone, în care alegi să porţi ţinute închise la culoare. Poţi opta pentru un model în culori complementare sau - de ce nu - în culori foarte contrastante.Tu ce părere ai despre paltonul color block? Eşti dispusă să încerci acest model?

PALTONUL COLOR BLOCK

ARTICOL DE: ANDREEA SCARLAT Fo

to: L

eo N

ard

CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

27

CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

28

ŢINUTA MIRELUI

Nunta poate fi B#>DC;:;A<;#:;#

lucruri: momentul în care îţi legi destinul de cel al femeii pe care o iubeşti; ziua în care voi doi jucaţi rolurile principale într-o piesă bogată în personaje. Oricare ar fi povestea pe care o va „îmbrăca” nunta ta, pregăteşte-te să nu accepţi vreun compromis cu privire la costumul pe care tu îl vei îmbrăca. Ţinuta mirelui trebuie să împace trei aspecte: să se raporteze estetic la rochia miresei, să se încadreze în tematica nunţii şi să se ridice la un anumit nivel de clasă şi rafinament.

Smochingul este şi va fi întotdeauna vedeta stilului formal masculin. Fie că te îndrepţi spre altar, fie că participi la un alt tip de festivitate, un smoching va arăta foarte rafinat. Ai de ales dintr-o varietate de modele, diferite din punct de vedere cromatic, al reverului sau al nasturilor. În plus, regulile de purtare a smochingului lasă loc preferinţelor personale: papionul se poate înlocui cu o cravată neagră şi îngustă. Smochingul alb degajă exuberanţă şi nu cere a fi purtat cu exces de sobrietate pentru a ieşi în

www.seroussi.ro/en

evidenţă. Acesta se poartă mai ales la petrecerile în aer liber sau în croaziere. Conform axiomei stilistice „Less is more” (Puţin e mai mult), smochingul negru rămâne modelul cel mai popular pentru evenimente selecte. El denotă suficient stil cât să te facă remarcat şi destulă naturaleţe care să-ţi permită să te simţi relaxat.

Dacă vrei să fii diferit faţă de restul invitaţilor, află că smochingul bleumarin se deosebeşte totuşi destul de puţin de cel clasic, sobru, negru. În schimb, îl puteţi nuanţa în valoare prin detalii contrastante, jonglând cu diverse culori în cazul papionului şi batistei. Smochingul bleumarin este o variantă actualizată şi mult mai versatilă a smochingului negru, conferind ţinutei mirelui un şarm aparte.

Cel mai preţios costum pe care îl poate îmbrăca bărbatul este fracul. Partea din faţă a hainei se termină puţin sub talie, iar partea din spate e alungită şi colţuroasă, 9>;C;A;9#DA;<#?BG<#:;#rândunică. Pantalonii au talie înaltă, iar pantofii tradiţionali sunt lăcuiţi, fără şireturi – înlocuiţi astăzi cu pantofii Oxford negri. La frac se poartă

cămaşă cu guler rândunică şi manşete frantuzeşti, o vestă puţin mai lungă decât partea din faţă a hainei şi papion alb sau asortat la vestă.

Dacă primele opţiuni îţi par pretenţioase sau dacă te numeri printre cei care rar poartă un costum, atunci nunta ta va fi un prilej să arăţi perfect. Un costum simplu, negru sau bleumarin, te va „servi” cu devotement, cu condiţia să-l alegi pe cel mai bun posibil şi să-l accesorizezi corespunzător. Această ţinută este o alternativă excelentă în cazul în care smochingul nu se potriveşte tematicii nunţii sau gusturilor mirelui. Elementele care subliniază latura festivă a costumului sunt cămaşa albă, cu butoni adecvaţi, papionul, batista şi pantofii Oxford impecabili.

Chiar dacă costumul de mire nu este mai puţin important decât rochia de mireasă, totuşi aceasta din urmă ar putea să influenţeze mult alegerea costumului. Stilul vestimentar al mirelui trebuie să coincidă cu cel al miresei. Asfel, la rochia de mireasă clasică se potriveşte un smoching alb sau negru, o rochie foarte vaporoasă şi romantică impune purtarea unui frac, iar o rochie simplă, cu trenă, arată foarte şic lângă un costum minimalist.

`,:%C++D&'6%0+.--#'3,-#!"#$%&'<=A?'M?'M;'@V

berbec

leu

săgetător

taur

fecioară

caprion

gemeni

balanță

vărsător

rac

scorpion

pești

Primăvara vine cu dor de ducă pentru tine. Visezi cu ochii deschiși la călătorii, zile libere și plimbări lungi, departe de treburile de zi cu zi. Totuși, te sfătuim să rămâi ancorat și în realitate, oricât de departe de visele tale ar fi. E posibil chiar să reușești să faci călătoria aia.

Începutul lunii martie nu e o perioadă prea ușoară pentru tine. E posibil ca, împreună cu partenerul, să începeți să puneți pe tapet unele subiecte sensibile ce nu v-au adus armonie în trecut. Odată și odată trebuie s-o faci și pe asta, așa că de ce să n-o faci acum, la început de primăvară?

EBCDA<?9@;9#?D#B9C;A<<#mai „mari” decât tine se îmbunătățește. Te înțelegi mai bine cu părinții sau cu șefii și o parte din conflictele și stările tensionate de până acum încep să dispară. Totuși, să nu te culci pe-o ureche: aceasta este o situație pentru care trebuie să muncești să o menții!

Soarele primăverii pare să-ți priască. Îți influențează felul în care comunici care îți va atrage prieteni noi și chiar finanțatori pentru o afacere pe care „o coci” de ceva timp. Nu-i exclus să te simți inpirat și să-ți vină tot felul de idei cu privire la planurile de viitor. Keep up the good work!

Primăvara te găsește mai afectuos, mai dispus să oferi și să primești iubire. De aceea, parcă și conflictele cu partenerul de viață se risipesc acum sau nu mai par atât de mari, cu ți le-ai imaginat pe perioada iernii. Dacă încă nu ți-ai găsit sufletul pereche, este foarte posibil să ți-l aducă luna martie.

Abilitățile tale de socializare și de comunicare se îmbunătățesc vizibil, așa că acum este o perioadă bună pentru a merge la interviuri, la negocieri sau la tot felul de prezentări, unde tu vei fi în centrul atenției. Profită din plin de acest început de lună pentru a pune bazele viitoarelor colaborări.

Primăvara asta parcă te face mai curajos, nu-i așa? Parcă ai mai multă încredere în tine și parcă îndrăznești să spui ceea ce gândești, mai mult decât niciodată. Totuși, ai grijă să nu-ți iei prea mult avânt și să dai cu bâta în baltă. E bine să fii curajos, doar să nu fii nepoliticos. Părerea noastră.

Cel mai bine o să-ți fie în mediul de lucru. Comunici mult mai ușir cu colegii, îți organizezi mult mai bine treaba, ești productiv și apreciat de ceilalți. E posibil să primești sarcini suplimentare, însă capacitatea ta de sistematizare a munciite va ajuta și de această dată.

Viața ta socială începe să prindă din ce în ce mai mult contur. Soarele de primăvară parcă te dezmorțește și îți revine cheful de a ieși din casă, de a cunoaște oameni noi, de a te implica în noi proiecte. Apar și noi oportunități de a câștiga bani în plus, deci ține-o tot așa!

Te surprinzi adesea cufundat într-o stare meditativă și parcă puțin mai preocupat de „cele sfinte”. Nu-i un lucru rău, să știi. E posibil să apară noi oportunități de a cunoaște oameni interesanți cu care să legi prietenii memorabile și care să-ți deschidă noi orizonturi. Rămâi cu urechile ciulite!

Primăvara îți aduce mai multă limpezime în felul în care comunici. Te faci mult mai bine înțeles de către persoana iubită și, dacă ai copii, te înțelegi mult mai bine și cu ei. Vor apărea și câteva oportunități de rotunjire a veniturilor; deci, per ansamblu, nu ai de ce să te plângi luna asta.

Parcă ai devenit mai conștient de șarmul și charisma ta pe care ai început să le folosești în favoarea ta, din ce în ce mai mult. Ritmul vieții tale profesionale se accelerează și îți permite să acționezi mai mult și să ai rezultate mai bune. Ai grijă la atitudinea față de superiori; acolo va fi marea provocare.

ZODIILE ȘI LUNA MĂRȚIȘORULUI

GATA, E OFICIAL, A VENIT PRIMĂVARA! OARE CUM O ÎNTÂMPINĂ FIECARE ZODIE?

71'15E1F30 CITY ASTRO

Ada

ptat

dup

ă ww

w.as

trod

ex.ro

CITY FOOD GASTRONOMIE

32

O CARTE, O DUPĂ-AMIAZĂ CU SOARE ȘI O PRĂJITURĂ DE LA BLANCA

Din când în când, mi se mai întâmplă să nu am

chef să stau în casă, dar nici chef să ies cu prietenii în oraș. Atunci când sunt într-o astfel de stare, mă îmbrac frumos, mă machiez și mai frumos și ies singură în hoinăreală pe străzi. De cele mai multe ori, mă opresc într-un loc drăguț unde stau mai bine de oră uitându-mă pe geam, citind sau scriind.

Așa mi s-a întâmplat și acum câteva zile, când razele soarelui erau așa de plăcute încât, pur și simplu, nu am mai putut rămâne în casă. Atunci am luat cu mine o carte bună, m-am dat cu parfumul preferat și am plecat să mă plimb pe Ștefan cel Mare, știind că voi găsi locul ideal pentru citit.

M-am oprit la Blanca.

ochiul la oamenii care tot intrau în cofetărie. Îndrăgostiți care-și împărtășeau dulcegării, domni în vârstă ce cumpărau ceva dulce pentru doamnele lor, dar cel mai mult mi-a plăcut de tatăl care și-a adus fiica la prăjitură și care i-a ascultat poveștile despre Elsa timp de mai bine de jumătate de oră.

LOCUL IDEAL PENTRU A IEȘI DIN RUTINĂ

Deși este o cofetărie micuță, are un aer aparte. Este cochetă și frumos aranjată și are niște prăjituri bune de tot. Este locul ideal pentru a ieși din rutină iar, după ce ți-ai savurat prăjitura, poți face o plimbare pe Ștefan, pentru o digestie reușită.

GEAMURI MARI ȘI PRĂJITURI DELICIOASE

Imediat am fost atrasă de locul acela drăguț, cu geamuri mari, frumos decorat, cu tot felul de mesaje pe pereți și cu două vitrine uriașe, pline de prăjituri ochioase.

Despre Blanca știam încă de când era doar o insuliță în Palas. Era sursa mea de încredere de prăjitură Catalana, cea mai bună prăjitură gustată de mine vreodată. Dar faptul că acum poți sta la o masă, admirând frumusețea bulevardului și a oamenilor, are un farmec și mai aparte, dincolo de gustul prăjiturilor.

O ORĂ ÎNTREAGĂ DE LECTURĂ

Mi-am luat o prăjitură Krantz și un cappuccino și m-am așezat confortabil pe scaun. Mi-am deschis una dintre cele mai frumoase cărți ale Annei Gavalda și am petrecut o oră întreagă în mireasma cuvintelor scrijelite pe hârtie și a alunelor caramelizate de pe prăjitura mea.

În acest timp, am tras și cu ARTICOL DE: *2%5#3(.*/'*(

COFETĂRIA BLANCA OFERĂ PRODUSE NATURALE CU GUSTURI ALESE.

!"#$%&'((():+B%",0#,C$,1:,)0+

CITY FOOD GASTRONOMIE

((

CITY FOOD GASTRONOMIE

3 LOCURI ÎN IAȘI PERFECTE PENTRU O IEȘIRE ÎNTRE FETE

Dacă este să mă întrebați pe mine, ieșirile

cu fetele n-ar trebui să aștepte o anumită lună și în nici un caz nu ar trebui să se întâmple doar o dată pe an, în luna martie. Totuși, de dragul denumirii - Luna Femeii - vom vorbi acum despre câteva locuri perfecte pentru o ieșire doar cu gașca de prietene.

Știți voi, ieșirile acelea în care vă răsfățați cu ceva dulce, un pahar de vin bun, o cafea cu multă spumă și profitați de acest timp doar al vostru pentru a despica firul în patru despre orice subiect sau pentru a discuta despre lucrurile care vă pasionează.

de la combinația de ciocolată și nucă de cocos pe care o găsești în aceeași prăjitură demențială și până la lava cake, însoțită de o cupă generoasă de înghețată.

Desigur, de la masa voastră nu vor lipsi cocktail-urile colorate sau un pahar de vin bun. Îți dau un pont: dacă ajungeți acolo, să cereți un Drunk in love. Sigur o să vă placă!

MIGNON - PENTRU O SEARĂ DRĂGĂLAȘĂ

Mignon este un alt loc drăguț, perfect pentru o seară între fete. Este cochet și foarte frumos amenajat iar faptul că este situat pe Lăpușneanu îi sporește farmecul. Și de aici vă puteți delecta cu multe prăjituri bune de tot sau cu o gustare care să vă însoțească cocktailurile și să vă înlesnească discuțiile.

Și, dacă îi veți urmări pe pagina lor de Facebook, veți afla și care sunt zilele în care se ascultă muzică live.

SOFIA SKY LOUNGE - O IEȘIRE CU O PRIVELIȘTE MINUNATĂ

La Sofia Sky Lounge, pe lângă atmosfera elegantă, mâncarea delicioasă sau băuturile bune de tot, vei mai găsi ceva, la fel de important: o priveliște ce îți ia ochii, de la ultimul etal al Hotelului Internațional. Și ce poate fi mai frumos decât o seară cu câteva prietene bune deasupra orașului?

La Sofia Sky Lounge vă puteți delecta cu mâncare italiană autentică și, pentru o seară perfectă, puteți alege unul dintre cocktailurile delicioase pe care barmanii le prepară cu măiestrie.

LA FOLIE - O SEARĂ DULCE, FRANȚUZEASCĂ

Dacă vreți să aveți parte de o seară dulce, la La Folie veți găsi locul ideal. Se știe că ciocolata este un prieten de nădejde al conversațiilor savuroase, așa că nu-i de mirare că aici veți găsi o diversitate de prăjituri ce conțin acest ingredient magic: ARTICOL DE:

*2%5#3(.*/'*(

DE CÂND NU AI MAI IEȘIT CU FETELE? LUNA MARTIE ESTE UN BUN PRETEXT PENTRU O SEARĂ DOAR PENTRU VOI.

34

CITY FOOD GASTRONOMIE

(/

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

3636

FIRST INTER-NATIONAL BOLLYWOOD FLASHMOB

Vă invităm sa participați, alături de Ansamblul Coconițe și Clubul de dans Mul+ticultural de la Ateneul Tătărași, la primul flashmob bollywood internațional! La aceeași dată, vom dansa împreună cu Finlanda, Slovenia, Po+lonia, Germania, Italia, Grecia, Austria, Brazilia, Portugalia și India!

!1*%&'se anunță ulterior7J1*&'?V'E,0"#%

THE SELF AND SELF-ESTEEM: PERSONAL DEVELOP-MENT MAS-TERCLASS

Câteva beneficii

obținute în urma cursului:• Vei găsi soluții la problemele reale cu care te confrunți și vei putea face diferența între problemele tale și problemele altor persoane;

7J1*&'M='B%C0.,0#%'/'?=',80#$#%!"#$%&'((()Y,C0#%$,a/C+#.)0+

• Îți vei schimba atitudinea și vei aborda diferit situațiile prin care treci, te vei concentra pe construirea soluțiilor și mai puțin pe găsirea vinovaților;

• Vei ști cum să spui NU și vei putea accepta atunci când ești refuzat;

• Iti poți deschide un cabinet sau poți să colaborezi cu firme și instituții.

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

38

Anul acesta aniversăm 7 ani

de Mai Bine printr-un eveniment prin care vrem să avem răgazul de a petrece timp de calitate alături de cei apropiați de noi, căci atunci când ne uităm la cei din jurul nostru nu putem să nu îi apreciem pe toți cei care ne-au oferit încredere și

sprijin până în prezent. Întrucât privim și spre viitor, tot mai încrezători în potențialul :;#9#=@B:D?;#adevărate schimbări în comunitatea noastră, dedicăm acest eveniment strângerii de fonduri pentru sera ecologică pe care urmează să o construim

anul acesta, Legumești.Pleacă fiecare când și cum poate, însă nimeni nu va ieși la final pe ușă fără o mulțumire, venită din exterior sau din interior.

Fii alături de noi, pentru ca și tu să Dăruiești Legumești!

RICHARD CLAYDER-MAN, ÎN CONCERT DE ZIUA INTER-NAȚIONALĂ A FEMEII

!"#$%&$'()%*+,-&"()%)%"!".$,".("&+/

!1*%&'Teatrul de Vară, Bacău7J1*&';'E,0"#%9'+0,'?V&A<

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

(+

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

40

MĂRȚIȘOARE CREATE DE ARTIȘTI

ED#B?9G<9#mărțișorului 2016, artiști și designeri ieșeni și nu numai vă invită să descoperiți creațiile lor în cadrul evenimentului Ate+lierul Artistului. Ce poate fi mai frumos în luna martie, decât să oferim un mărțișor creat manual, cu dragoste și drag de tradițiile românești?

7J1*&'M;'B%C0.,0#%'/'?'E,0"#%!1*%&'Z"0#.E'O,$,-'4,$$

ARTĂ PENTRU O COPILĂRIE SENINĂ

Vraciu Stand Up va face

un show de stand up comedy care, cu siguranță, o să smulgă multe râsete și zâmbete, iar Trupa Memories ne va da ritmul perfect pentru o seară de weekend. Vor deschide seara dansatorii de la

7J1*&'M@'B%C0.,0#%9'+0,'M?&<<!1*%&'GNB+0*'/'2W#1Y-'W,88%1!"#$%&'Preț bilet - donație 20 lei

Elegance Iași.Fondurile strânse vor fi folosite pentru derularea activităților cu copiii din centrele de plasament: meditații, Club Informatică, Club Natura și Aventura și Club Engleză, precum și pentru suplinirea nevoilor zilnice.

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

41

CITY GRAM OAMENI SI LOCURI

42

EDIŢ*)#:;#IAȘIapare bilunar - gratuit, nr. 4 (312), #26 februarie - 10 martie 2016!""#$%&'%$($)*+,#

Editată de: MeetPoint Media##

Contact: Iași, stradela Bucsinescu nr.3 Cladirea de birouri nr.1, 0743.27.28.27E-mail: [email protected]: www.zilesinopti.ro/iasiFb: www.facebook.com/zilesinoptiIasi

Ediţiile Zile și Nopţi în România:#235.000 exemplare lunar.#

Săptămânale: Bucureşti, Cluj,Timişoara/Arad.

Bilunare: Iaşi, Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Sibiu (Mediaş), Bacău/Piatra Neamţ/Roman, Baia Mare, Satu Mare, Galaţi/Brăila/Focșani, Oradea (Felix, 1Mai), Ploieşti (Câmpina, Breaza), Piteşti, Bistriţa, Suceava

(Rădăuţi), Tg Mureș. Lunare: Vâlcea.

Dacă doriţi să semnalaţi un eveniment: e-mail [email protected]. Redacţia nu îşi asumă responsabilitatea pentru modificările survenite ulterior.

DJ CHUCK WONDERLAND

Publisher:#Adrian Macoviciuc

0743.27.28.27 // [email protected]

Account Manager: George Marius

0749.777.009 // [email protected]#

Redactor Șef: Ines Dumitriu

0741.29.46.97 // [email protected]#

Art Director: Cătălin Juncu

0741.619.380

Coordonator Distribuție: Sîrbu Ionuț

0744.146.441

CREDITE FOTO: ODIN MOISE

@Fratelli Iași

OAMENII DIN SPATELE CUVINTELOR

Dacă ar fi să faci un mic sondaj despre Ines, ai afla că este cunoscută pentru trei lucruri importante: pentru că-i place să scrie articole în Zile și Nopți, pentru că are un pug și pentru că vorbește cu Universul iar acesta, la rândul lui, îi răspunde.

Andreea este o persoană foarte energică și dinamică. Este pasionată de fashion, marketing, blogging și călătorii. Iubeste foarte mult natura, caii, energia soarelui, cafeaua și marea.

Caterina este persoana pe care o vei surprinde mai mereu cu zâmbetul pe buze! Este pasionată de marketing, blogging şi fashion şi îşi găseşte fericirea în lucruri mărunte precum o cafea aromată, un loc nou descoperit, culoare, flori şi alte chiţibuşuri.

Alecsandru lucrează ca Lead Designer la Grapefruit (agenție de UX Design). Ocazional, îl găsești și la Facultatea de Informatică Iași unde predă ore de laborator. Iar dacă îl vezi pe stradă cu căștile-n urechi, sigur ascultă The Killers.

Plină de viață, Alexandra se simte bine înconjurată de prieteni, cărora le va oferi o loialitate desăvârșită. Nu îi plac oamenii falși și minciuna. Pasionată de modă, muzică și sport, urăște liniștea. Sub imaginea de "scorpie" se află un suflet sensibil pe care îl vom descoperi în rândurile cărții pe care și-o propune spre lansare anul viitor.

Irina este psiholog, trainer, soție și mamă. E un om (exasperant de) curios și creativ, pasionat de dezvoltare personală și îndrăgostit de viață. Cel mai mult pe lume îi plac cafeaua bună, cărțile interesante și oamenii frumoși … mai ales oamenii frumoși

INES DUMITRIU

ANDREEA SCARLAT

CATERINA RĂȚOI

ALECSANDRU GRIGORIU

ALEXANDRA GUGIUMAN

IRINA ȘUBREDU