zn bucuresti 14 februarie 2014

68
AGENDA TA DE TIMP LIBER 14 - 20 FEBRUARIE 2014 www.zilesinopti.ro București Interviu DEEP PURPLE Citește la pagina 12

Upload: zile-si-nopti

Post on 25-Mar-2016

235 views

Category:

Documents


4 download

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

AGENDA TA DE TIMP LIBER

14 - 20 februarie 2014

www.zilesinopti.ro

București

InterviuDEEP PURPLE

Citește la pagina 12

www.zilesinopti.ro

text 3

www.zilesinopti.ro

text 3

www.zilesinopti.ro

sumar 3

ZILE ŞI NOPŢIBUCUREȘTIapare săptămânal - gratuitnr. 5 (214) 14 - 20 februarie 2014

Redactor-șef

Monica [email protected]

Redactori Seniori

Ina [email protected]

Dana [email protected]

Andrei Radu [email protected]

Colaboratori

Alexandra [email protected]

Ana Ghiţă[email protected]

Mica publicitate

Daniel GheorgheCoordonator Vânzări0731 791 [email protected]

Marketing

Zenovia [email protected]

Layout & DTP

Claudiu Oană[email protected]

Distribuţie

Dan [email protected]

Juridic

Cabinet de avocatură Radu Sora0744 592 595 [email protected]

PUBLICITATE NAŢIONALĂ

Valentin Pușcașu

tel. 0726 103 [email protected]

Ediţiile Zile și nopţi în România:

330.000 exemplare lunar.

Săptămânale: Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara/Arad. Bilunare: Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Sibiu (Mediaş), Bacău/Piatra Neamţ/Roman, Baia Mare, Satu Mare, Galaţi/Brăila, Oradea (Felix, 1Mai), Ploieşti (Câmpina, Breaza), Piteşti, Bistriţa, Suceava (Rădăuţi), Vâlcea.

Dacă vreţi să ne semnalaţi un eveniment sau un parteneriat, contactaţi-ne la:Str. Panait Istrati nr. 55, [email protected]

Redacţia nu își asumă responsabilitatea pentru modificările de program survenite ulterior intrării în tipar. Responsabilitatea pentru exactitatea informaţiilor revine exclusiv instituţiilor care le furnizează.

Zile și Nopţi București nu își asumă responsabilitatea pentru conţinutul machetelor publicitare și eventualele greșeli de tipar. Conţinutul revistei aparţine în întregime Zile și Nopţi București. Reproducerea parţială sau integrală a conţinutului este ilegală fără acordul prealabil al Zile și nopţi București.

Zile și Nopţi este membru BRAT

Suplimente lunare Zile şi Nopţi

Esențialele săptămânii 4

Premiere 6

Muzică 16

Teatru 18

Carte 18

Ieși în oraș 21

Esențiale globale 66

Program filme 22

Program teatru 36

Program concerte 38

Restaurante Tradiționale 52

Restaurante Italienești 54

Restaurante Fusion 54

Restaurante Asiatice 55

Livrări la domiciliu 56

Electrolux 58

Cafenele 59

Berării 60

Turism Brașov 62

părerile noastre

program

unde ieşim?

www.zilesinopti.ro newsletter!

Abonează-te la newsletter-ul săptămânal Zile şi Nopţi! şi eşti la curent cu tot ce se întâmplă în oraşul tău!

Intră acum pe:

www.zilesinopti.ro

Nu mulţi cunosc istoria, tradiţiile şi credinţa ruşilor-lipoveni din românia! Expoziţia

îmbină obiectivele a două mari programe de cercetare ale muzeului, Comunităţi etnice din România şi Biserica, centrul spiritual al satului românesc!

Când: Vineri, 14 februarie Unde: Muzeul Satului Ora: 9.00

esenţialele săptămânii4

Anti Valentine’s DayREBELII, RăZVRăTIŢII, hATERII ŞI TOŢI CEI CARE SUNT îMPOTRIVA CONCEPTULUI dE VALENTINE’S dAZ îŞI dAU îNTâLNIRE ChIAR VINERI, 14 FEBRUARIE!

Andrei rAdu

[email protected]

Sediul central va fi, cum altfel, Club A! “Revoluţia” va fi condusă de cei de la

Ţapinarii, care vor ironiza în stilul lor propriu şi inconfundabil aşa zisa „zi a îndrăgostiţilor”.

Cei doi „ţapinari” se pot lăuda cu apariţii pe scena unor festivaluri ca B’estfest, Peninsula, Stufstock, Om Bun şi, desigur, Festivalul Club A. Mai adăugăm şi colaborările cu alţi artişti renumiţi, cum ar fi Ada Milea, Florin Piersic Jr., Fără Zahăr.

în exprimarea lor curentă, cei doi denumesc Club A pur şi simplu „acasă”. Club A a devenit gazdă constantă a manifestărilor „Anti Valentine” şi a lansărilor de albume Ţapinarii. Aşadar, vineri, 14 februarie, sunteţi aşteptaţi la o seară de folk alternativ şi umoristic, cu săgeţi otrăvite îndreptate înspre marele „fake” numit Valentine’s day.

Când: Vineri, 14 februarie Unde: Club A Ora: 21.00

ARTA BENzII DEsENATE DAvID BUzGAR

BEAT MAshERs

Expoziţia graficianului Alexandru Ciubotariu se va afla la biblioteca Naţională a României, cu

expoziţia Arta Benzii desenate, în cadrul proiectului de autor Muzeul Benzii desenate. Arta Benzii desenate îşi propune să detalieze aventura de mai bine de 100 de ani a benzii desenate româneşti!

Când: Vineri, 14 februarie Unde: Biblioteca Naţională a României Ora: 10.00

Muzeul Naţional al Satului “dimitrie Gusti”, în colaborare cu direcţia Judeţeană

pentru Cultură Prahova organizează în foaierul Lena Constante, expoziţia lui david Buzgar. Artistul realizează lucrări în metal, răşină, lemn sau piatră dar modelează şi cu fir de oţel şi, uneori, argint.

Când: Vineri, 14 februarie Unde: Muzeul Naţional al Satului Ora: 10.00

Muzică, vibraţii şi bună-dispoziţie! BEAT MAShERS este o noua serie de evenimente care are ca

scop să adune cei mai buni artişti români din scena d’n’B şi dubstep la un loc. SleepNot Soundsystem va asigura o seară cu mulţi bassi curaţi şi puternici cu un sistem de boxe de peste 10.000W!

Când: Sâmbătă, 15 februarie Unde: Molotov Ora: 22.00

Povestea românilor din Ucraina, într-o expoziţie minunată! “Pentru noi, a fost emoţionant să aflăm că în Ucraina, dincolo de Bug, trăiau în anii ’40, şi încă mai vieţuiesc, comunităţi rurale româneşti.”

Când: Vineri, 14 februarie Unde: Muzeul Ţăranului Român Ora: 10.00

FAmiliA Gurei. trei GenerAţii cU ALEs hAR AL „PENELULUI De suBţire”

ÎN URMA AcULUI.RoMâNII DE PEsTE BUG

www.zilesinopti.ro

esenţialele săptămânii 5

Andrei rAdu

[email protected]

Get ready! Pregateşte-ţi cei mai comozi tenişi pentru că sâmbătă, 15

februarie, vei dansa toată noap-tea! Cum unde? La Studio Martin! Sebastian ‘Basti’ doering aka LOVEBIRdS este dJ-ul care te va conduce printr-o călătorie muzica-lă care va trece prin cele mai bune piese disco ale anilor ‚70-’80!

dJ-ul din hamburg are un background impresionant şi ca producător. încă din 1998, Se-bastian ‘Basti’ doering înfiinţează Knee deep, împreună cu vechiul său prieten, Toddie Freese.

A remixat câteva piese ale unor artişti precum Jamiroquai, Bob Sinclair, david Morales, Brandy dar şi mulţi alţii. în 2002, Basti a primit prestigiosul premiu de “best remixer” la German dance Awards. încă de la începutul anului 2000, Basti simte nevoia să treacă într-o zonă muzicală mai melodica şi aşa ia naştere proiectul Love-birds. “Modern Stalking”, single-ul Lovebirds apărut în anul 2007 este un EP care abordează stilul mid-tempo house din diverse unghiuri muzicale. după release-ul mai multor single-uri de succes sub labelul Winding Road Records, artistul a fost urmărit cu mare interes de către alte două reputate case de producţie, Freerange (Keep Coming EP - 2011) şi Buzzin Fly, unde scoate în 2013 track-ul “The Beat Goes Boom”!

Când: Sâmbătă, 15 februarie Unde: Studio Martin Ora: 23.00

Butterfly effect night

Andrei rAdu

[email protected]

The Silver Church Club introduce un nou ciclu de evenimente: „hedonistic

Space”. în cadrul acestor seri, ingredientele cheie sunt fantasmele, visurile şi aspiraţiile celor prezenţi. Invariabil, atitudinea, atmosfera, comunicarea, interacţiunile celor prezenţi se amplifică semnificativ .

Un spaţiu ce permite exprimarea activă a atitudinii individuale. Un spaţiu în care se renunţă conştient

şi asumat la convenientele sociale proprii fără a le afecta pe ale celorlalţi. în sensul de a le respecta şi a ţine cont de ele, atunci când cei din jur o cer. acest ciclu de evenimente, „hedonistic Space” se va constitui ulterior într-un manifest al libertăţii mentale. O mişcare ce promovează şi încurajează culturile şi implicit comunităţile, alternative. de orice natură ar fi ele…

Când: Sâmbătă, 15 februarie Unde: Silver Church Ora: 22.00

ni se potriveşte. Este despre puterea noastră imediată de a ierta; nevoia noastră de a merge mai departe. Este despre compromis, despre dorinţa noastră de a ajunge în pat cu călăul. Este despre nelegiuirea noastră morală; pierderea instinctelor şi credinţelor noastre. Este despre capacitatea noastră de a asimila oroarea, faptul că o crimă este o crimă doar dacă ni se întâmplă nouă; nimic altceva nu ne mânie.”

Când: Sâmbătă, 15 februarie Unde: Teatrul de Artă Ora: 20.15

„dacă piesa aceasta este despre ceva, atunci ea este despre abilitatea noastră vastă de a ne manipula unii pe ceilalţi. despre darul nostru minunat de a minţi. Este despre puterea oribilă a carismei noastre. Este despre capacitatea noastră de a crede în orice adevăr, în forma în care

Voyeur

LovEBIRDs, BoGDAN, FoUchAT

www.zilesinopti.ro

film: premiere6

marea aventură lego

Academia vampirilor

dAnA AnGHeL

[email protected]

Prima animaţie 3d în care îndrăgitele piese LEGO prind viaţă într-o aventură

distractivă şi plină de culoare, pentru toate vârstele. în oraşul unde totul este fantastic, plin de entuziasm şi zâmbete, Emmet, un tip obişnuit să urmeze cu stricteţe regulile, pare cel mai fericit locuitor. Fără să se remarce prin calităţi excepţionale, Emmet ajunge în centrul atenţiei după ce primeşte din greşeală titlurile de „persoană extraordinară” şi „salvatorul planetei”. Astfel porneşte într-o călătorie epică pentru a opri distrugerea omenirii. deşi este complet nepregătit pentru misiune, mai mulţi supereroi îndrăgiţi îi vor sări în ajutor. Marele

MOniCA FeLeA

[email protected]

Academia Sf. Vladimir nu este o şcoală ca oricare alta, ci un loc secret, ascuns

în străfundurile pădurilor din Montana, în care moroii (vampiri vii şi muritori) sunt educaţi în tainele magiei, iar tinerii dhampiri (jumătate oameni, jumătate vampiri) sunt antrenaţi să-i apere de atacurile sângeroase ale strigoilor (morţi vii), cei mai înspăimânttori şi mai periculoşi vampiri.

Rose hathaway, o fată dhampir, se pregăteşte să devină gardă de corp pentru prietena ei cea mai bună, prinţesa moroi Lissa dragomir. Antrenamentul pentru lupta cu strigoii este unul dur şi epuizant, iar pe lângă intrigile şi comploturile din Academie, situaţia ei se complică din cauza unei

său duşman este nemilosul Lord Business, cel care conduce întregul univers LEGO® şi nu permite locuitorilor sau supuşilor lui să se abată de la regulile stricte impuse.

PăREREA EdITORULUICele mai tari fi gurine pentru cei mici vin şi pe marile ecrane. Era de aşteptat ca cineva să se gândească la asta. Părinţii înţeleg cel mai bine pasiunea celor mici pentru construcţii şi se vor bucura cu siguranţă!

THE LEGO MOVIERegie: Phil Lord, Christopher Miller, Chris McKayVoci: Elizabeth Banks, Liam Neeson, Morgan Freeman, Will Ferrell, Channing Tatum, Jonah HillAcţiune, animaţie. Durata: 100 minute.

idile tăinuite şi interzise. Având o legătură psihică ieşită din comun, cum nu s-a mai întâlnit de secole, cele două eroine încearcă să facă faţă ameninţărilor...

PăREREA EdITORULUISuccesul pe care l-au avut cărţile nu pare a fi acelaşi cu succesul fi lmului. Deşi este aşteptat de fanii din întreaba lume, promovarea nu a fost aceeaşi de care a avut parte “Hunger Games”, de exemplu. Fanii au o problem cu castingul fi lmului, dar asta nu înseamnă că fi lmele de gen nu vor avea publicul lor.

VAMPIRE ACADEMYRegie: Mark WatersCu: Zoey Deutch, Lucy FryAcţiune, fantastic. Durata: 104 minute.

www.zilesinopti.ro

film: premiere8

Îndrăgostiţi pentru totdeauna

eroii monumentelor

AnA GHiŢĂ

[email protected]

doi tineri (Alex Pettyfer şi Gabriella Wilde) din medii foarte diferite se întâlnesc

şi se îndrăgostesc. Jade provine dintr-o clasă privilegiată şi se simte liberă doar alături de carismaticul, energicul david. dar prezenţa lui în viaţa ei îi nemulţumeşte părinţii, care ar face orice să-i vadă despărţiţi.

PăREREA EdITORULUIÎn fi ecare an, de Valentine’s Day, apar în cinematografe o serie de fi lme făcute special pentru această perioadă. Dacă sunteţi fanii romantismului cu iz american, fi lmul pare alegerea

MOniCA FeLeA

[email protected]

fiind bazat pe povestea adevărată a celei mai mari căutări de comori din

istorie, fi lmul Eroii Monumentelor este o dramă de acţiune concentrată asupra unui număr de şapte directori de muzeu, artişti, curatori, şi istorici ai artei, bătrâni şi ieşiţi din formă, care au mers pe front în timpul celui de-al doilea Război Mondial pentru a salva capodoperele artistice ale lumii de hoţii nazişti şi pentru a le înapoia proprietarilor de drept. dar ce şanse de izbândă au aceşti oameni, dat fi ind că operele de artă sunt ascunse în spatele liniilor inamice? dar, întrucât Eroii Monumentelor s-au angajat într-o cursă contra cronometru de salvare a 1000 de ani de cultură de

cea mai potrivită. O combinaţie între „Say Anything”, „Dirty Dancing” şi eterna poveste din „Romeo şi Julieta”, „Endless Love” are toate ingredientele adolescentine. Dramă, iubire, ceva acţiune şi poveste mai mult sau mai puţin lacrimogenă. Aşadar, pentru întâlnirea clasică de Valentine’s Day - fi lm, cină romantică, etc., alegerea este mai mult decât perfectă. Dacă ar fi o zi de duminică, atunci lucrurile s-ar lega şi mai bine.

ENDLESS LOVERegie: Shana FesteCu: Alex Pettyfer, Gabriella Wilde, Bruce GreenwoodDramă, romantic. Durata: 103 minute

la distrugere, aceştia sunt dispuşi să-şi rişte vieţile pentru a proteja marile realizări ale lumii.

PăREREA EdITORULUIAşteptat la Berlinale mai mult pentru pleiada de vedete ce urmau să calce pe covorul roşu, fi lmul nu a fost tocmai un succes, criticii vorbind despre ceva clişee şi un subiect din care se putea face mult mai mult. Cârcotaşi! Cine nu vrea să-i vadă pe George Clooney, Matt Damon, Bill Murray şi Cate Blanchett împreună?

THE MONUMENTS MANRegie: George ClooneyCu: George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, Cate BlanchettBiografic, drama. Durata: 118 minute.

film: premiere10

Poveste de iarnă

MOniCA FeLeA

[email protected]

de la un New York feeric când tropotul cailor străbătea zgomotos

străzile lungi şi pietruite, iar onoarea era apărată cu pistolul, până la oraşul modern acoperit de clădiri zgârie-nori, veşnic treaz, fi lmul „Poveste de iarnă“ înfăptuieşte miracole şi uneşte destine. după secole de întuneric, vise despre o iubire neînţeleasă şi o permanentă luptă cu sine, un bărbat îşi recuperează amintirile şi descoperă incredibilul destin care îl aşteaptă.

PăREREA EdITORULUIDin aceeaşi categorie a fi lmelor de Valentine’s Day vine „Winter’s Tale”. Un fi lm

romantic care ar putea să placă şi scepticilor, şi celor care nu se lasă convinşi uşor de trandafi raşi şi inimioare. Cu un casting foarte reuşit, un Colin Farrell călare pe un cal alb pe podurile din New York, ironizând pe alocuri clişeele şi păstrând totuşi farmecul vremurilor de altă dată, cu tot cu poveştile lor frumoase. Singurul pericol este ca, la ieşirea din sala de cinema, iubita să fi e mai îndrăgotită de Colin Farrell decât de tine. Merită totuşi riscul.

WINTER’S TALERegie: Akiva GoldsmanCu: Russell Crowe, Jennifer Connelly, Jessica Brown Findlay, Colin FarrellDramă, romantic. Durata: 118 minute.

www.zilesinopti.ro

www.zilesinopti.ro

muzică12

Interviu

Ian Gillan„Muzica rămâne o chestiune de inventivitate, gust, modă şi tradiţie!”Alin Ludu Dumbravă

Sunete: „Who Do We Think We Are?” Cine (şi ce) este Deep Purple în 2014 ?

Ian Gillan: Ha, nu mă puteţi prinde! Aceasta întrebare-tilu de album (n.n. din 1973) era un răspuns irevereniţios referitor la noul val de inepţi muzicali care se întrebau, după cum spune coperta albumului nostru, „Who do they think they are?” (dar cine se cred ăştia?), care vroiau să distrugă tot ce a fost înainte, pentru a-şi promova propriile interese..şi unde sunt EI acum ? Noi suntem ceea ce suntem, am fost şi vom fi mereu. Vei primi multe răspunsuri diferite la acestă întrebare, de la cei un un punct de vedere obiectiv. Dar nu pot raspunde la o întrebare despre familia mea profesională, aşa cum nu pot răspunde la una despre familia mea proprie. Tot ce pot zice e că înseamnă totul pentru mine.

Sunete: Este al patrulea concert al vostru în România. Prima oară aţi venit acum 15 ani. Ce diferenţe sunt între publicul din Europa de est faţă de fanii vestici obsişnuiţi?

Ian Gillan:Fiecare public îşi are particularităţile sale, dar nu suntem supuşi vreunei presiuni

comerciale. E o chestiune de muzică şi de energie comună.

Sunete: La fel ca multe alte trupe, aveţi un setlist stabilit pentru un turneu, cu mici modificări funcţie de ţară/locaţie. Ce factori contribuie în a alege melodii specifice unui anumit public?

Ian Gillan: Acum cîţiva ani un prieten de-al meu a venit să vadă cîteva showuri. Era curios de setlist, la primele sale două concerte la care fusese erau aceleaşi piese. Am verificat durata concertelor cu mangerul de producţie. La Frankfurt am cîntat o oră şi 45 de minute, la Hamburg au fost două ore şi cinci minute. Aceleaşi piese! Duratele diferite se explică prin improvizaţiile care au loc la fiacre concert DP. Elementele oricărui show Deep Purple sunt aceleaşi ca în 1969. 1) material familiar, 2) material obscur, 3) material nou (acum poate 4 sau 5 piese), 4) Improvizaţie (nu ştiu niciodată ce se va întămpla, cîteodată poate să devină „periculos” pe scenă), şi 5) cel mai important, contribuţia publicului. Materialul familiar se tot schimbă, ca să nu ne plictisim, cel obscur este ales la

www.zilesinopti.ro

muzică 13

întâmplare, dar trebuie să fie o punte între cântecele noi şi cele vechi, deci trebuie să fie compatibil cu celelalte piese. Acum materialul nou intră bine în combinaţie, deci vor fi patru sau cinci piese de pe noul abum, „Now What?”.

Sunete: Numeşte trei momente cheie din istoria Deep Purple.

Ian Gillan: Cred că sunt multe, dar voi alege la întîmplare, 1) primele 3 albume, care au dat tonul la ceea ce s-a întîmplat ulterior, mai ales chimia dintre Jon, Ritchie şi Ian. 2) August ’69 cînd Roger şi cu mine am intrat în trupă. 3) Venirea lui Steve şi

gust, modă şi tradiţie.Sunete: Plănuiţi discuri noi ? Ce vă face să mergeţi înainte ? Ce ar mai fi de spus ? Adică, Now What?! :)

Ian Gillan: Unul din lucrurile bune (sau rele, depinde cum priveşti) despre Deep Purple este că nu avem planuri, şi nu am avut niciodată. În afara turneelor mergem dintr-un loc într-altul, de la o fază la alta, direct. Dar cred că acum condiţiile sunt prielnice pentru un nou disc.

Sunete: Mulţumim şi aşteptăm cu nerăbdare concertul!

Ian Gillan:Mulţumesc şi eu.

Don, care şi-au adus contribuţii magnifice.

Sunete: Pe cine ai numi responsabil de creativitea ta, stilistic vorbind ?

Ian Gillan: Cei care m-au influenţat în anii de formare: Elvis, Little Richard, Fats Domino etc.

Sunete: Cum vezi viitorul business-ului muzical, discurile digitale şi ce se întîmplă pe internet?

Ian Gillan: Chiar nu ştiu, acestea sunt doar medii prin care se transmite muzica. Ea însă rămîne o chestiune de inventivitate,

www.zilesinopti.ro

www.evoMAG.ro14

Alege noul program microsoft esD!

Electronic Software delivery (ESd) reprezintă livrarea securizată a codului de produs

în mod direct către consumator şi micile întreprinderi. Pe scurt, este un alt mod de a vinde FPP.

Caracteristici:

• PIN-ul, cheia de activare, token-ul, conţinutul său, biţii sunt livraţi printr-un sistem de livrare digital securizat.

• Cheia este utilizabilă din momentul

primirii email-ului de confirmare. Clientul poate downloada sau activa produsul imediat - 24/7

• Sistem prietenos cu mediul. Fără Cd-uri, cutii sau alte hârtii. Totul se întâmplă digital.

• Fără costuri de stocare.

• Licenţa se poate activa în 30 de minute de la comandă.*

*Timpul poate varia până la 24 de ore.

www.zilesinopti.ro

muzică16

lovebirds, Bogdan, Fouchat

Andrei rAdu

[email protected]

Get ready! Pregateşte-ţi cei mai comozi tenişi pentru că sâmbătă, 15 februarie, vei

dansa toată noaptea! Cum unde? La Studio Martin! Sebastian ‘Basti’ doering aka LOVEBIRdS este dJ-ul

care te va conduce printr-o călătorie muzicală care va trece prin cele mai bune piese disco ale anilor ‚70-’80!

dJ-ul din hamburg are un background impresionant şi ca producător. încă din 1998, Sebastian ‘Basti’ doering înfiinţează Knee deep, împreună cu vechiul său prieten, Toddie Freese.

A remixat câteva piese ale unor artişti precum Jamiroquai, Bob Sinclair, david Morales, Brandy dar şi mulţi alţii. în 2002, Basti a primit prestigiosul premiu de “best remixer” la German dance Awards.

încă de la începutul anului 2000, Basti simte nevoia să treacă într-o zonă muzicală mai melodica şi aşa ia naştere proiectul Lovebirds. “Modern Stalking”, single-ul Lovebirds apărut în anul 2007 este un EP care abordează stilul mid-tempo house din diverse unghiuri muzicale. după release-ul mai multor single-uri de succes sub labelul Winding Road Records, artistul a fost urmărit cu mare interes de către alte două reputate case de producţie, Freerange (Keep Coming EP - 2011) şi Buzzin Fly, unde scoate în 2013 track-ul “The Beat Goes Boom”!

Când: Sâmbătă, 15 februarie Unde: Studio Martin Ora: 23.00

www.zilesinopti.ro

cultură18

sufl et românescUN OM dE O CULTURă REMARCABILă! UN MAESTRU, UN TALENT îNNăSCUT ȘI, CEL MAI IMPORTANT, UN ROMâN AdEVăRAT! PRIN ACEASTă INTERMEdIUL ACESTEI CăRȚI, dAN PURIC îNCEARCă Să TREZEASCă LA VIAȚă SPIRITUL NAȚIONAL UITAT, TRECUT CU VEdEREA dE MULȚI dINTRE ROMâNI!

Andrei rAdu

[email protected]

“Cum e noua carte a lui dan Puric? Este literatură autenti-că, un mod radical de a spune

“Nu!”, confuziei dintre aparenţă şi valoare, dintre idee şi idealuri. Nu există nicio urmă de profetism sau de violenţă, în paginile acestei cărţi, ci o blândeţe caldă, arhaică în modul de adresare şi în compoziţia textelor. Cartea este scrisă cu durere şi bucurie, iar o parte dintre motivele cunoscute, şi din scrierile anterioare, sunt reluate în altă notă, una mai gravă, într-un enunţ nou, metaforic. Se poate afi rma că, scriitura acestei cărţi reprezintă o modalitate de exercitare sinceră a unei

misiuni civice. Este ca o mărturisire care se exprimă cu luminozitate, prin-tr-un demers literar susţinut de coor-donate clare: a cugeta, a plăsmui, a simţi şi a presimţi devenirea dar, şi criza spirituală şi culturală a neamului românesc.

Lectura cărţii ne dezvăluie un adevărat scriitor. Autorul apelează, de astă dată, la retorica populară a basmelor, pildelor şi a parabolelor cu o fi neţe dialectică extraordinară. diversitatea formală, de la anecdotă, la eseu, memorat şi legendă, dă cărţii dinamica necesară şi suportul pentru proiectarea tulburătoare a unei “fi zio-logii” a românului în contemporanei-tate, afl at la răscrucea dintre şansă şi catastrofă istorică!“.

cARTE

TEATRU

dontcrybaby

AnA GHiȚĂ

[email protected]

dramaturgul Catinga drăgă-nescu şi regizorul Eugen Jebeleanu au refăcut poves-

tea Scufi ţei Roşii într-un cabaret în care destinele personale devin libret.

O fată se îndepărtează de la drumul ei. O mamă tot timpul departe. O buni-că decisă să facă ultimul pas. Un lup în

căutarea victimei. Un vânător care-şi caută direcţia. ...Totul ca-ntr-un ring de box. Este vina individului pentru faptele sale? Sau a societăţii care l-a ghidat?

„doncrybaby” vizează tema cenzurii şi autocenzurii a cinci tipuri umane di-ferite din punct de vedere social, supu-se însă toate unui sistem deja sufocant într-o contemporaneitate marcată de o criză generală, în care puterea, non-valoarea, oportunismul maxim şi manipularea sunt doar câteva dintre instrumentele uzuale de câştig. Aceste “tipuri umane” parcurg, în căutarea identităţii, un traseu în care se con-fruntă cu frica, cu boala, cu moartea, cu maturitatea… cu vina.

DONTCRYBABYUnde: Green HoursCând: Luni, 17 februarieOra: 20Intrare: 25 leiRezervări: [email protected]

UN sPEcTAcoL…

după Scufi ţa Roşie - de Fraţii Grimm

Un spectacol de Eugen JebeleanuUn text de Catinca drăgănescu și Eugen Jebeleanu

Sound design: Sebastian ClaudiuScenografi a: Velica Panduru

Inspirat din improvizaţiile actorilor: Conrad Mericoff er, Ştefan huluba, Nicoleta Lefter, Camelia Pintilie, Cristina drăghici, Silvian Vâlcu

www.zilesinopti.ro

ieşi în oraşCrème de la crème

livrare la domiciuliu

restaurante: asiatice berării

restaurante: tradiționale

program filme

restaurante: italienești

cafenele

pub

FABIO PIzzA p.56

zEN sUsHI p.55 CAsA WARsTAINER p.62

VATRA NEAMULUI p.52

CINEMA CITY COTROCENI p.26

TRATTORIA DON VITO p.54

CONCORDIA BAKERY p.59

JOURNEY PUB p.34

CINEMA CITY COTROCENI VIPAFI Palace Cotroceni, Etaj 1, Rezervări 021.407.00.00www.cinemacity.ro

Cine

ma

City

își r

ezer

vă d

rept

ul d

e a

oper

a m

odifi

cări

în p

rogr

am.

14 - 20 fEbRuARIETITlu fIlM ROMâNă/ORIgINAl Rating gen DIMINEAțA

10:00 - 13:00DuPă-AMIAză13:00 - 17:00

SEARA17:00 - 24:00

Premierăeroii monumentelor - digital / The MonuMenTs Men - digiTal

AP-12 ACV 14:40 17:10, 22:30

S - J 15:40 20:10, 22:40

Premierămarea aventura lego- dublat / The lego Movie - dubbed

Ag ANS 12:10

D 11:40

PremierăÎndrăgostiţi Pentru totdeauna - digital / endless love - digiTal

AP-12 ROV, l - J 16:50 21:30

S - D 13:30, 16:50 21:30

Premierăacademia vamPirilor- digital / vaMpire acadeMy -digiTal

AP-12 DRS - D 11:20 18:00l - J 18:00

PremierăPoveste de iarnă- digital / WinTer's Tale -digiTal

AP-12 DR

V 14:20 22:00S, l - J 14:20 19:00

D 14:30 19:00

robocoP - digital / robocop - digiTal AP-12 AC, CR

V 15:00 17:30S 12:00 14:30 17:00, 19:30, 22:00D 11:50 14:00 17:00, 19:30, 22:00

l - J 14:30 17:00, 19:30, 22:00

bufet inclus în preţul biletului: răcoritoare, sushi, popcorn, nachos, gustări reci.

14 - 20 fEbRuARIETITlu fIlM ROMâNă/ORIgINAl Rating gen DIMINEAțA

10:00 - 13:00DuPă-AMIAză13:00 - 17:00

SEARA17:00 - 24:00

avanPremierăcondamnat să ucidă -digital / 3 days To Kill -digiTal

N-15 AC, THMi - J 20:45

Premierămarea aventura lego- dublat / The lego Movie - dubbed

Ag ANV - J 12:50 15:00 17:10, 19:20

Premierăeroii monumentelor - digital / The MonuMenTs Men - digiTal

AP-12 ACV, l - J 14:30 17:00, 19:30, 22:00

S - D 12:00 14:30 17:00, 19:30, 22:00

PremierăÎndrăgostiţi Pentru totdeauna - digital / endless love - digiTal

AP-12 ROV, l - J 15:50 18:00, 20:10, 22:30

S - D 11:30 13:40, 15:50 18:00, 20:10, 22:30

Premierămarea aventura lego- subtitrat/ The lego Movie - subTiTled

Ag ANV, l - J 14:20, 16:40 21:30

S - D 12:10 14:20, 16:40 21:30

Premierăacademia vamPirilor- digital / vaMpire acadeMy -digiTal

AP-12 DRV, l - J 14:10, 16:20 18:30, 20:40, 22:50

S - D 12:00 14:10, 16:20 18:30, 20:40, 22:50

avanPremierăPoveste de iarnă- digital / WinTer's Tale -digiTal

AP-12 DRV, l - J 14:00, 16:20 18:40, 21:10

S - D 11:30 14:00, 16:20 18:40, 21:10

regatul de gheaţă -digital dublat / Frozen - digiTal dublaT Ag ANV, l - J 12:00

S - D 11:20 13:10

the nut Job:goana duPă alune - dublat / The nuT Job- dubbed

Ag ANV, l - J 12:10 13:00, 14:50, 16:50 18:50

S - D 11:10 13:00, 14:50, 16:50 18:50

avioane - digital dublat / planes - digiTal dubbed Ag AN S - D 11:10

Furia- digital / ToKarev - digiTal N-15 AC, CRV, l - J 22:40

S - D 15:50 22:40

12 ani de sclavie -digital / 12 years a slave-digiTal N-15 DR V - J 18:50

Pe urmele dinozaurilor - dublat / WalKing WiTh dinosaurs - dubbed

Ag CO S - D 12:10

regatul de gheaţă -digital subtitrat / Frozen - digiTal subTiTled Ag AN S - D 11:00 15:20

CINEMA CITY COTROCENIAFI Palace Cotroceni, Etaj 1, Rezervări 021.407.00.00www.cinemacity.ro

Cine

ma

City

își r

ezer

vă d

rept

ul d

e a

oper

a m

odifi

cări

în p

rogr

am.

7 - 13 fEbRuARIETITlu fIlM ROMâNă/ORIgINAl Rating gen DIMINEAțA

10:00 - 13:00DuPă-AMIAză13:00 - 17:00

SEARA17:00 - 24:00

luPul de Pe Wall street -digital / The WolF oF Wall sTreeT -digiTal

IM-18 bio, COV - Ma 18:00, 20:30, 21:30

Mi - J 18:00, 21:30

saving mr. banKs: În căutarea Poveştii -digital / saving Mr.banKs -digiTal

Ag bIO, CO, DR S - D 11:50

ţeaPă În stil american - digital / aMerican husTle- digiTal N-15 CR, DR V - J 17:40, 19:00

burlaci ÎntÂrziaţi- digital / lasT vegas - digiTal AP-12 CO V - J 14:20

un Poliţist şi Jumătate - digital / ride along -digiTal AP-12 AC, COV, l - J 17:20, 19:30, 21:50

S - D 13:10, 15:15 17:20, 19:30, 21:50

nimFomana vol.2-digital / nyMphoManiac vol.2 -digiTal IM-18 DR V - J 19:50, 22:20

regatul de gheaţă - dublat / Frozen - dublaT Ag ANV, l - J 13:50, 16:00 18:10

S - D 11:40 13:50, 16:00 18:10

grudge match: Faceţi Pariurile / grudge MaTch - digiTal AP-12 CO V - J 22:20

nimFomana vol.1-digital / nyMphoManiac voluMe1-digiTal IM-18 DR V - J 17:20, 20:10

suPravietuitorul-digital / lone survivor-digiTal N-15 AC, DR V - J 21:40

eu, FranKenstein - / i, FranKensTein - AP-12 AC, Sf V - J 20:20

ea - digital/ her - digiTal N-15 ROV, l - J 12:10 17:00, 19:40, 22:10

S - D 12:00 17:00, 19:40, 22:10

hobbitul: dezolarea lui smaug - / The hobbiT: The desolaTion oF sMaug -

AP-12 AV, DR S - D 14:10

ultimul zburător -digital / ulTiMul zburăTor -digiTal AP-12 fT, RO

V, l - Ma 14:40 20:40S - D 14:30 20:40Mi - J 14:40 20:30

Khumba - dublat / KhuMba - dubbed Ag AN S - D 11:30

JacK ryan: agentul din umbră - digital / JacK ryan :shadoW recruiT -digiTal

N-15 AC, DR V - J 17:50

ţinutul din miJlocul verii - digital / augusT:osage counTy N-15 CO, DR V - J 16:30 21:30

ȘtrumPFii 2 - digital dublat / The sMurFs 2 - digiTal dubbed Ag AN S - D 13:40

ronin: 47 Pentru răzbunare - / 47 ronin - N-15 AC, AV S - D 15:30

legenda lui hercule- / The legend oF hercules - AP-12 AC, AV

V, l - J 14:00, 16:10 18:20, 20:30, 22:40

S - D 11:50 14:00, 16:10 18:20, 20:30, 22:40

robocoP - digital / robocop - digiTal AP-12 AC, CR V - J 12:00 14:20, 16:40 19:10, 21:40

Păsări libere- dublat / Free birds - dubbed Ag AN, CO S - D 13:30

Cine

ma

City

își r

ezer

vă d

rept

ul d

e a

oper

a m

odifi

cări

în p

rogr

am.

SAlA ROMTElECOM IMAXCINEMA CITY COTROCENIAFI Palace Cotroceni, Etaj 1, Rezervări 021.407.00.00www.cinemacity.ro

AVENTuRI AV ACțIuNE AC ANIMAțIE AN COMEDIE CO DRAMă DR fANTASTIC fA THRIllER TH HORROR H

lEgENDA

Cine

ma

City

își r

ezer

vă d

rept

ul d

e a

oper

a m

odifi

cări

în p

rogr

am.

14 - 20 fEbRuARIETITlu fIlM ROMâNă/ORIgINAl Rating gen DIMINEAțA

10:00 - 13:00DuPă-AMIAză13:00 - 17:00

SEARA17:00 - 24:00

ROBOCOP -IMAX 2D / ROBOCOP - IMAX 2D AP-12 AC, CR V - J 12:40 15:10 17:30, 20:00, 22:30

RObOCOPRObOCOP

regia: José padilhacu: gary oldman, samuel l. Jackson, abbie cornish, Joel Kinnamangen fi lm: acţiune, crimă, sF

Ne afl ăm în anul 2029, iar conglomeratul multinaţional OmniCorp este centrul roboticii.

Dronele lor câştigă războaiele americane pe tot Globul, iar acum vor să aducă această tehnologie pe frontul de acasă. Alex Murphy este un soţ iubi-tor, un bun tată şi un bun poliţist, făcând tot ce-i stă în putinţă să stăvilească valul de infracţiuni şi corupţie din Detroit. După ce este rănit mortal la datorie, OmniCorp utilizează nemaipomenita ştiinţă a roboticii pentru a salva viaţa lui Alex. El revine apoi pe străzile oraşului său drag dotat cu grozave noi abilităţi, însă trebuie să facă faţă unor probleme cu care omul obişnuit de dinainte nu s-a confruntat niciodată.

CINEMA CITY SuN PlAzACalea Văcărești nr. 391, etaj 2, sector 4, rezervări: 021-386 0600www.cinemacity.ro

14 - 20 fEbRuARIETITlu fIlM ROMâNă/ORIgINAl Rating gen DIMINEAțA

10:00 - 13:00DuPă-AMIAză13:00 - 17:00

SEARA17:00 - 24:00

avanPremierăcondamnat să ucidă -digital / 3 days To Kill -digiTal N-15 AC, TH

Mi - J 19:10, 21:30

PremierăÎndrăgostiţi Pentru totdeauna - digital / endless love - digiTal

AP-12 ROV - J 12:20 14:40, 16:50 19:00, 21:10

PremierăPoveste de iarnă- digital / WinTer's Tale -digiTal AP-12 DR

V - J 12:30 15:00 17:30, 20:00, 22:20

Premierăeroii monumentelor - digital / The MonuMenTs Men - digiTal AP-12 AC

V - J 12:40 15:10 17:40, 20:10, 22:40

Premierămarea aventura lego- subtitrat / The lego Movie - subTiTled

Ag ANV, l - J 14:00, 16:10 18:20, 21:45

S - D 11:50 14:00, 16:10 18:20, 21:45

Premierăacademia vamPirilor- digital / vaMpire acadeMy -digiTal AP-12 DR

V - J 12:00 14:10, 16:20 18:30, 20:30, 22:50

Premierămarea aventura lego- dublat / The lego Movie - dubbed Ag AN

V, l - J 13:00, 15:10 17:20, 19:30S - D 11:20 13:00, 15:10 17:20, 19:30

grudge match: Faceţi Pariurile / grudge MaTch - digiTal AP-12 CO V - D, Ma - J 22:20

un Poliţist şi Jumătate - digital / ride along -digiTal AP-12 AC, COV - Ma 16:30 20:20Mi - J 16:50 20:20

Khumba - dublat / KhuMba - dubbed Ag AN V - J 12:40

luPul de Pe Wall street -digital / The WolF oF Wall sTreeT -digiTal IM-18 bio, CO V - J 13:20, 16:50 20:40

JacK ryan: agentul din umbră - digital / JacK ryan :shadoW recruiT -digiTal N-15 AC, DR V - J 22:30

ea - digital/ her - digiTal N-15 RO V - J 14:00 19:10

Pe urmele dinozaurilor - dublat / WalKing WiTh dinosaurs - dubbed

Ag CO S - D 11:30

eu, FranKenstein - / i, FranKensTein - AP-12 AC, SfV - D, Ma - J 20:20

l 22:10

hobbitul: dezolarea lui smaug - digital/ The hobbiT: The desolaTion oF sMaug - digiTal AP-12 AV, DR V - J 12:00

ronin: 47 Pentru răzbunare - / 47 ronin - N-15 AC, AV V - J 22:00

suPravieţuitorul-digital / lone survivor-digiTal N-15 AC, DR V - J 22:10

ultimul zburător -digital / ulTiMul zburăTor -digiTal AP-12 fT, RO V - J 16:40 20:40

regatul de gheaţă -digital dublat / Frozen - digiTal dublaT Ag AN S - D 11:50

the nut Job: goana duPă alune - dublat / The nuT Job- dubbed

Ag ANV, l - J 13:30, 15:20 17:10, 19:00

S - D 11:10 13:30, 15:20 17:10, 19:00

legenda lui hercule- / The legend oF hercules - AP-12 AC, AV

V, Ma - J 13:20, 15:30 17:40, 19:50, 22:00S - D 11:10 13:20, 15:30 17:40, 19:50, 22:00

l 12:40 14:50 17:10, 20:00, 22:00

regatul de gheaţă - dublat / Frozen - dublaT Ag ANV, l - J 13:10, 15:20 17:50

S - D 11:00 13:10, 15:20 17:50

saving mr. banKs: În căutarea Poveştii -digital / saving Mr.banKs -digiTal Ag bIO,

CO, DR V - J 12:10

ţeaPă În stil american - digital / aMerican husTle- digiTal N-15 CR, DR V - Ma 20:50

Păsări libere- dublat / Free birds - dubbed Ag AN, CO V - J 14:30

Furia- digital / ToKarev - digiTal N-15 AC, CR V - J 19:50

robocoP - digital / robocop - digiTal AP-12 AC, CRV - Ma 13:50, 14:50 17:20, 18:40, 19:40, 21:00Mi - J 13:50, 14:50 17:20, 18:00, 19:40, 20:50

hobbitul: dezolarea lui smaug - / The hobbiT: The desolaTion oF sMaug -

AP-12 AV, DR V - J 16:30

12 ani de sclavie -digital / 12 years a slave-digiTal N-15 DR V - J 15:20 21:40

ţinutul din miJlocul verii - digital / augusT:osage counTy N-15 CO, DR V - Ma 18:00

www.zilesinopti.ro

program: film34

Nymphomaniac: Volume 1

2013 de Lars von Trier Vineri, 14 februarie, ora 18,30 Sâmbătă, 15 februarie, ora 16 Duminică, 16 februarie, ora 18,30

Nymphomaniac: Volume 2

2013 de Lars von Trier Vineri, 14 februarie, ora 20,45 Sâmbătă, 15 februarie, orele 18,15 şi 20,45 Duminică, 16 februarie, ora 20,45 Luni, 17 februarie, ora 20,30 Marţi, 18 februarie, ora 20,30 Miercuri, 19 februarie, ora 20,30

Camille Claudel, 1915

Franţa, 2013 de Bruno Dumont Dramă. Durata: 95 min Sâmbătă, 15 februarie, ora 14,15

Nimfomana: Volumul 2

Regie: Lars von Trier Gen: Dramă Cu: Charlotte Gainsbourg, Uma Thurman, Stellan Skarsgard, Shia LaBeouf Cinema Patria Vineri – joi: 11,00 -13,15 -15,30 -17,45 - 20,00

Nimfomana: Volumul 1

Regie: Lars von Trier Gen: Dramă Cu: Charlotte Gainsbourg, Uma Thurman, Stellan Skarsgard, Shia LaBeouf Caffe Cinema 3D Vineri – joi: 11,00 -13,15 -15,30 -17,45 - 20,00 Cinema Europa Vineri – joi: 11,00 -13,00 - 15,00 -17,00 -19,00

Poveste de iarnă

Gen : Dramă, Fantastic, Mister

HANNAH ARENDT

Germania

de Margarethe von Trotta

Duminică, 16 februarie, ora 14

Inside Llewyn Davis

S.U.A, 2013

de frații Coen

Duminică, 16 februarie, ora 16,30

Luni, 17 februarie, ora 18,30

In mijlocul pustiului alb/Into the White

Norvegia, 2012

de Petter Næss

Durata:100 min. Gen: acţiune,

dramă, istoric

Miercuri, 19 februarie, ora 18,30

Pret bilet intreg - 10 lei, Redus

elevi/studenți/pensionari 7 lei.

Spectacolele ruleaza cu un minim

de 8 spectatori

Cu : Will Smith, Russell Crowe,

Jennifer Connelly, Colin Farrell

Cinema Scala

Vineri – joi: 12,00 - 14,30 - 17,00

- 19,30

Man of steel: Eroul

Gen : Acţiune, Aventuri, S.F.,

Fantastic

Cu : Henry Cavill, Russell Crowe,

Amy Adams, Kevin Costner

Cinema Corso

Vineri – miercuri: 12,00 - 14,30 -

17,00 -19,30

Joi: 12,00 -14,30

Melancholia

Cinema Corso

Joi: 17,00 -19,30

Marele Gatsby

Gen : Dramă, Romantic, Dragoste

Cinema Gloria

Vineri – joi: 14,00 -16,30 -19,00

Noul CiNematograf al regizorului romÂN romÂNia film

JourNey Pub

Locul pentru iubitorii de arome internaționale, la Journey Pub iei micul dejun în Franța sau Anglia, prânzul în America sau Germania, cina în Spania sau Mexic.

Savurează una dintre bău-turile speciale de sezon. Poți experimenta, te poți juca un boardgame sau poți butona o tabletă plănuind următoa-rea călătorie.Traveling tastes good.

JOURNEY PUB Str. George Enescu nr. 25 Sector 1, București Tel: 021 315 2090 Email: [email protected] www.journey-pub.ro

program: teatru36

Minuniţa şi vrăjitoarea (balet de buzunar)

OPERA COMICă PENTRU COPII Vineri, 14 februarie, ora: 17:00

BădăraniiTEATRUL METROPOLIs Vineri, 14 februarie, ora: 19:00

Comedie pe întunericARCUB Vineri, 14 februarie, ora: 19:00

Interzis sub 18 aniTEATRUL FOARTE MIC Vineri, 14 februarie, ora: 19:00

Mobilă şi durereCENTRUL CULTURAL NICOLAE BăLCEsCU Vineri, 14 februarie, ora: 19:00

Monoloagele vaginuluiTEATRUL ÎN CULIsE Vineri, 14 februarie, ora: 19:00

Mutter Courage şi copii eiTEATRUL MIC Vineri, 14 februarie, ora: 19:00

Revista revistelorTEATRUL DE REVIsTă CONsTANTIN TăNAsE Vineri, 14 februarie, ora: 19:00

Linişte! sărut. Acţiune!TEATRUL ODEON Vineri, 14 februarie, ora: 19:30

Micul infernT. NAţIONAL I.L.CARAGIALE Vineri, 14 februarie, ora: 19:30

Arlechino moare?TEATRUL LUCIA sTURDzA BULANDRA Vineri, 14 februarie, ora: 20:00

Lord of the dancesALA PALATULUI Vineri, 14 februarie, ora: 20:00

Nebun din dragosteT. NAţIONAL I.L.CARAGIALE Vineri, 14 februarie, ora: 20:00

6 din 49TEATRUL DE ARTă BUCUREşTI Vineri, 14 februarie, ora: 20:15

La răscruce de vânturiTEATRU RADIOFONIC Vineri, 14 februarie, ora: 21:30

scrisori către RitaTEATRUL ÎN CULIsE Vineri, 14 februarie, ora: 21:30

Aici nu se simteGREEN HOURs Vineri, 14 februarie, ora: 22:00

Măsură pentru măsurăTEATRU RADIOFONIC Vineri, 14 februarie, ora: 0:30

Tartuffe sau ImpostorulTEATRUL METROPOLIs Sâmbătă, 15 februarie, ora: 16:00

Forma lucrurilorGODOT CAFE TEATRU Sâmbătă, 15 februarie, ora: 18:00

Crimă şi pedeapsăTEATRUL LUCIA sTURDzA BULANDRA Sâmbătă, 15 februarie, ora: 18:30

Acul cumetrei GurtonTEATRUL MAsCA Sâmbătă, 15 februarie, ora: 19:00

Când Isadora dansaTEATRUL ODEON Sâmbătă, 15 februarie, ora: 19:00

ClinicaTEATRUL DE COMEDIE Sâmbătă, 15 februarie, ora: 19:00

Comedie pe titanicTEATRUL DE REVIsTă CONsTANTIN TăNAsE Sâmbătă, 15 februarie, ora: 19:00

Dumnezeul de a doua ziTEATRUL ACT Sâmbătă, 15 februarie, ora: 19:00

Meşteşugul vieţiiTEATRUL LUCIA sTURDzA BULANDRA Sâmbătă, 15 februarie, ora: 19:00

PăpuşarulTEATRUL EVREIEsC DE sTAT Sâmbătă, 15 februarie, ora: 19:00

RencontresTEATRUL DE PE LIPsCANI Sâmbătă, 15 februarie, ora: 19:00

Trei piese scurte fără sexTEATRUL ÎN CULIsE Sâmbătă, 15 februarie, ora: 19:00

Visul unei nopţi de varăTEATRUL MIC Sâmbătă, 15 februarie, ora: 19:00

Craca de la miezul nopţiiTEATRUL ARCA Sâmbătă, 15 februarie, ora: 19:30

Cvartet pentru o lavalierăCENTRUL NAţIONAL AL DANsULU Sâmbătă, 15 februarie, ora: 19:30

EgoistulT. NAţIONAL I.L.CARAGIALE Sâmbătă, 15 februarie, ora: 19:30

Încă-i bine!T. NAţIONAL I.L.CARAGIALE Sâmbătă, 15 februarie, ora: 20:00

Nebun din dragosteT. NAţIONAL I.L.CARAGIALE Sâmbătă, 15 februarie, ora: 20:00

VoyeurTEATRUL DE ARTă BUCUREşTI Sâmbătă, 15 februarie, ora: 20:15

Conferinţa păsărilorGODOT CAFE TEATRU Sâmbătă, 15 februarie, ora: 22:00

7 dintr-o loviturăGODOT CAFE TEATRU Sâmbătă, 15 februarie, ora: 22:00

Micuţele păsăreleTEATRU RADIOFONIC Sâmbătă, 15 februarie, ora: 0:30

Comedia măgarilor TEATRU RADIOFONIC Duminică, 16 februarie, ora: 14:00

BădăraniiTEATRUL METROPOLIs Duminică, 16 februarie, ora: 15:00

Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus

GODOT CAFE TEATRU Duminică, 16 februarie, ora: 15:00

În mintea copiilorUNIVERsITATEA POPULARă „IOAN I. DALLEs Duminică, 16 februarie, ora: 18:00

Crimă şi pedeapsăTEATRUL LUCIA sTURDzA BULANDRA Duminică, 16 februarie, ora: 18:30

Aplauze... aplauzeTEATRUL DE REVIsTă CONsTANTIN TăNAsE Duminică, 16 februarie, ora: 19:00

BădăraniiTEATRUL METROPOLIs Duminică, 16 februarie, ora: 19:00

Conversaţii cu MafiaTEATRUL ÎN CULIsE Duminică, 16 februarie, ora: 19:00

Iubirea e un lucru foarte mareGODOT CAFE TEATRU Duminică, 16 februarie, ora: 19:00

Mult zgomot pentru nimicTEATRUL NOTTARA Duminică, 16 februarie, ora: 19:00

Natură moartă cu nepot obezTEATRUL ODEON Duminică, 16 februarie, ora: 19:00

NecuvintesALA RAPsODIA Duminică, 16 februarie, ora: 19:00

PăpuşarulTEATRUL EVREIEsC DE sTAT Duminică, 16 februarie, ora: 19:00

PescăruşulTEATRUL DE COMEDIE Duminică, 16 februarie, ora: 19:00

BlifatTEATRUL ODEON Duminică, 16 februarie, ora: 19:30

Tectonica sentimentelorT. NAţIONAL I.L.CARAGIALE Duminică, 16 februarie, ora: 19:30

Cinci femei de tranziţieT. NAţIONAL I.L.CARAGIALE Duminică, 16 februarie, ora: 20:00

MaitreyiTEATRUL LUCIA sTURDzA BULANDRA Duminică, 16 februarie, ora: 20:00

scrisoareaT. NAţIONAL I.L.CARAGIALE Duminică, 16 februarie, ora: 19:30

www.zilesinopti.ro

www.zilesinopti.ro

program: teatru38

Ruleta ruseascăTEATRUL DE ARTă BUCUREşTI Duminică, 16 februarie, ora: 20:15

Fă-mi loc!AsOCIAţIA INsPIRA Duminică, 16 februarie, ora: 22:00

Don QuijoteOPERA COMICă PENTRU COPII Luni, 17 februarie, ora: 11:00

Lecţia de violoncelTEATRUL METROPOLIs Luni, 17 februarie, ora: 19:00

Părinţii teribiliPALATUL NAţIONAL AL COPIILOR Luni, 17 februarie, ora: 19:00

Bartender BluesGODOT CAFE TEATRU Luni, 17 februarie, ora: 20:00

Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt

TEATRUL ÎN CULIsE Luni, 17 februarie, ora: 20:00

NovecentoTEATRUL DE PE LIPsCANI Luni, 17 februarie, ora: 20:00

scooby-Doo şi Misterul Piramidei

sALA PALATULUI Marți, 18 februarie, ora: 19:00

Contra democraţieiTEATRUL ODEON Marți, 18 februarie, ora: 19:30

Omul care a văzut moarteaT. NAţIONAL I.L.CARAGIALE Marți, 18 februarie, ora: 20:00

scrisoareaT. NAţIONAL I.L.CARAGIALE Marți, 18 februarie, ora: 20:00

Traşi la xeroxTEATRUL ÎN CULIsE Marți, 18 februarie, ora: 20:00

7 blesteme... cerute, făcute şi legate

GODOT CAFE TEATRU Marți, 18 februarie, ora: 20:00

Improvizaţie cu FreezePUzzLE Marți, 18 februarie, ora: 20:30

Hainele cele noi ale PrinţuluiTEATRUL DE ANIMAţIE ţăNDăRICă Miercuri, 19 februarie, ora: 10:00

Duşmancele, o poveste de iubireTEATRUL EVREIEsC DE sTAT Miercuri, 19 februarie, ora: 19:00

Hoţii de frumuseţePALATUL NAţIONAL AL COPIILOR Miercuri, 19 februarie, ora: 19:00

Primăvara d-nei stone la RomaTEATRUL MIC Miercuri, 19 februarie, ora: 19:00

RevizorulTEATRUL DE COMEDIE Miercuri, 19 februarie, ora: 19:00

scooby-Doo şi Misterul Piramidei

sALA PALATULUI Miercuri, 19 februarie, ora: 19:00

şefeleTEATRUL ODEON Miercuri, 19 februarie, ora: 19:00

Contra democraţieiTEATRUL ODEON Miercuri, 19 februarie, ora: 19:30

some night showTEATRUL DE PE LIPsCANI Miercuri, 19 februarie, ora: 20:00

LutPALATUL NAţIONAL AL COPIILOR Joi, 20 februarie, ora: 18:30

Băieţii de AurTEATRUL MIC Joi, 20 februarie, ora: 19:00

HoţiT. NAţIONAL I.L.CARAGIALE Joi, 20 februarie, ora: 19:00

Paris, mon amourTEATRUL METROPOLIs Joi, 20 februarie, ora: 19:00

Pyramus & Thisbe 4 youTEATRUL ODEON Joi, 20 februarie, ora: 19:00

RigolettoOPERA NAţIONALă BUCUREşTI Joi, 20 februarie, ora: 19:00

somnoroasa aventură (Aventurile unui bărbat extrem de serios)

TEATRUL FOARTE MIC Joi, 20 februarie, ora: 19:30

Titanic valsTEATRUL NOTTARA Joi, 20 februarie, ora: 19:00

Vânzătorii ambulanţiTEATRUL ÎN CULIsE Joi, 20 februarie, ora: 19:00

stăteam întinşi pe patTEATRUL MIGNON Joi, 20 februarie, ora: 19:30

Fata din curcubeuT. NAţIONAL I.L.CARAGIALE Joi, 20 februarie, ora: 20:00

Orice pentru tineTEATRUL DE PE LIPsCANI Joi, 20 februarie, ora: 20:00

stand up plsTEATRUL DE ARTă BUCUREşTI Joi, 20 februarie, ora: 20:15

All you can laughBORDELLO Joi, 20 februarie, ora: 21:00

www.zilesinopti.ro

program: concerte 39

Recital de VioarăsALA RADIO Vineri, 14 februarie, ora: 19:00

Direcţia 5 Valentine’s DaysALA PALATULUI Vineri, 14 februarie, ora: 19:30

Jazzapella, with LoveCREART Vineri, 14 februarie, ora: 20:00

ţapinarii - Anti Valentine’s DayCLUB A Vineri, 14 februarie, ora: 21:00

Luna AmarăCLUBUL ţăRANULUI Vineri, 14 februarie, ora: 22:00

Coma - lansare „Chip”COLECTIV Vineri, 14 februarie, ora: 22:00

PublikaBLACK JACK PUB Vineri, 14 februarie, ora: 23:00

LED AppleTURBOHALLE Sâmbătă, 15 februarie, ora: 19:00

ArtilleryCLUB FABRICA Sâmbătă, 15 februarie, ora: 20:00

Happy Birthday Party sf Valentin

CLUB MAYA Sâmbătă, 15 februarie, ora: 22:00

Camerata Regală - Mari solişti, Mari Dirijori

ATENEUL ROMÂN

Duminică, 16 februarie, ora: 19:00

staff PartyCLUB Xs

Duminică, 16 februarie, ora: 23:00

Emeric setCLUBUL ţăRANULUI

Luni, 17 februarie, ora: 20:30

Recital de pianATENEUL ROMÂN

Marți, 18 februarie, ora: 19:00

Jazz pe RomâneştesALA RADIO

Miercuri, 19 februarie, ora: 19:00

Deep PurplesALA PALATULUI

Joi, 20 februarie, ora: 20:00

Jazz syndicate Live sessionsPALATUL GHIKA

Joi, 20 februarie, ora: 20:00

Fluturi pe asfalt, Quantum driveCONTROL CLUB Joi, 20 februarie, ora: 21:00

www.zilesinopti.ro

esenţiale: vineri, 14 februarie

esenţiale: sâmbătă, 15 februarie

40

Jazzapella with love

În răstimpul derulat de la înfiinţare în 2010

şi până acum, grupul a fost prezent şi aplaudat în întreaga ţară, pe scene de festival, teatru şi club, a fost primit cu entuziasm peste tot ca o adevărată revelaţie. E suficient să amintim acum două momente semnificative din

activitatea acestui grup: Premiul revistei „Actualitatea muzicală” în 2012 şi prezenţa pe scena în aer liber a festivalului de muzică şi film din Piaţa „George Enescu” în vara anului 2013.

Jazzapella are un repertoriu de jazz clasic şi contemporan extrem de divers, alcătuit din

piese standards şi compoziţii originale, dar se îndreaptă şi spre alte direcţii muzicale precum hit-uri pop, şansonete sau teme celebre din filme de desene animate. Calităţile interpretative ale grupului au fost apreciate întotdeauna şi de public dar şi de critica de specialitate şi asta datorită sunetului interesant şi distinct, acurateţii intonaţionale, aranjamentelor muzicale admirabile şi fanteziei improvizatorice.

Teatrelli - theatre, music & more Piaţa Alexandru Lahovari nr.7, sector 1 Bucureşti Ora 20.00

Coma - laNsare ChiPDe Ziua Îndrăgostiţilor, Coma vine cu noutăţi în Colectiv: un nou single - CHIP - cu tot cu videoclip. Detalii, doar la faţa locului. În deschidere SHESDEAD şi The Boy Who Cried Wolf. Una dintre cele mai iubite trupe de rock alternativ din România, Coma s-a înfiinţat la începutul anilor 2000, în Bucureşti, din foşti membri ai trupelor Daft Allison şi Ska Burger. Trupa Coma înseamnă: Dan Costea – voce, Călin Marcu – chitară, Sorin Petrescu – bass şi Răzvan Albu – tobe.

Club Colectiv Ora 22 Preţ: 25 lei

târgul Îndrăgostiţilor laborator de scriere creativă pentru copii

În cadrul evenimen-tului vizitatorii vor găsi produse care

vor reda atmosfera de săr-bătoare a tuturor îndrăgosti-ţilor. În acest sens se vor implementa proiecte diver-se sub formă de standuri tematice insulare, individua-le, personalizate, pe culoare-le Mall-ului.

Festivalul pune în prim-plan sărbătoarea Zilei Îndră-gostiţilor cu elementele sale inedite, de la tradiţional la modern.

În acest sens, perioadele de desfăşurare sunt urmă-toarele:

I-ai citit povești și acum continuă singur, citind și

imaginând la rândul lui lumi care ar merita povestite? Scrie cursiv, citește cu ușurinţă și ţi se pare că ima-ginaţia lui se manifestă și în discurs și naraţiune, nu doar în vizual? La laboratorul nostru de scriere creativă pentru copii vom învăţa să citim cu înţeles, dar și să scriem „cu cap” poveștile noastre. Laboratorul își propune să completeze cu naraţiunea o lume excesiv

Târgul Îndrăgostiţilor 2014, ed. a II-a:

- 11 - 16 februarie în Bucu-reşti Mall, Vitan;

- 12 - 16 februarie în Plaza România;

Evenimentul reuneşte, în preajma zilei de Sf. Valentin, cea mai variată şi rafinată selecţie de cadouri, într-o atmosferă unică de răsfăţ şi distracţie.

Sufletele pereche vor vibra pe acorduri de muzică, iar cei mai îndrăzneţi vizita-tori îşi vor pecetlui iubirea cu verigheta sau inelul de logodnă. Dacă eşti timid, te ajutăm să alegi din cele mai fanteziste aranjamente florale naturale sau cu gust de ciocolată.

Când: Luni, 20 februarie Unde: Teatrul Excelsior Ora: 20.00

vizuală și să le ofere copiilor posibilitatea să se exprime armonios, punând în rezo-nanţă scrisul cu fotografia, desenele, animaţia și jocuri-le video. Copiii care scriu povești, ţin un jurnal sau își povestesc vacanţele în scri-sori sau compuneri vor ști să își articuleze mai bine ideile, sentimentele, vor deveni mai conștienţi de ei înșiși și de cei din jur. Vor crește frumos. Un laborator de scriere creativă pentru copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, intitulat “Povești povestite”. Laboratorul cuprinde opt module a câte 90 de minute.

15 februarie – 5 aprilie în fiecare sâmbătă, de la 15.00 la 16.30

www.zilesinopti.ro

esenţiale: duminică, 16 februarie42

exPo

Cooperativa de artă

Vernisajul a lansat oficial Cooperativa de Arta, proiect care antrenează

comunitățile în dezvoltarea artei contemporane.

Pentru fiecare produs pe care îl cumperi, Cooperativa de Artă oferă mai departe 75% din preț. 50% către cauza socială care te inspiră și 25% artistului care a creat vizualul.

Restul de 25% din preț acoperă toate costurile operaționale și de producție.

Cauzele Cooperativei de Artă din prezent sunt:

- Ideo Ideis --> http://ideoideis.ro/- Adopta o Casa in Rosia M ->

http://www.adoptaocasa.ro/en- Casa Jurnalistului --> http://

casajurnalistului.ro/- Cooperativa de Educatie -->

http://cooperativadeeducatie.ro/

13 februarie - 5 martie 15:00 - 23:00 Imbold, Galeria

ARTă CU 13 ARTIșTI URBAnI: AnDREI ARGAETIC, ALInA AnCA, ALInA VASILE, ALInA MARInESCU, ALExAnDRA TERZI, ADI BULBoACă, AnGIE ARnDT, CRISTIAn PREDA, DAnIEL nICoLAș, oAnA STAnCIU, ILInCA ŠEDA, IoAnA nICoARă șI VICToR FoTA.

teatru teatru

”necuvintele” sunt gesturi simple, priviri, momente

de linişte, imagini care reuşesc să transmită mai mult decât o sută de cuvinte goale. Cred că doar prin necuvinte mai putem lupta împotriva „fast-life”-ului pe care îl trăim în fiecare zi, împotrivazgomotului,

Piesa lui Jez Butterworth, ‚’născut iarna’’,

poate fi încadrată fără nicio eroare undeva între ‚’Petrecerea’’ şi ‚’Îngijitorul’’ lui Harold Pinter. Într-un peisaj sălbatic, acţiunea se desfăşoară într-o cabană din Dartmoor, într-o atmosferă incertă.

împotriva a tot ce ne ţine departe de noi înşine. Pentru că „liniştea este începutul curăţirii sufletului”, ne-am propus să tăcem timp de o oră şi ceva, comentând cu umor dar şi cu sensibilitate lumea ce ne-nconjoară.

duminică, 16 februarie Teatrul de pe Lipscani Ora 19

Personajele colorate par că ni se dezvăluie încetul cu încetul ca foile de ceapă, însă adevărata lor raţiune de a fi rămâne în suspans până la final, când aflăm de fapt cine este cine şi ce este ce.

duminică, 16 februarie Teatrul Foarte Mic Ora 19

Necuvinteadrian Nour

Născut iarna

www.zilesinopti.ro

esenţiale: luni, 17 februarie44

balet teatru

Don Quijote frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la frankfurt

Aţi auzit de eroul hispanic care într-o bună zi s-a

hotărât să plece la drum ca să reînvie idealurile pierdute ale cavalerismului, l-a luat drept ajutor de drum pe Sancho Panza şi

s-a luptat cu morile de vânt visând la iubirea platonică pentru Dulcineea?

Ei bine, legendarul Don Quijote, personaj central al romanului votat în anul 2002 de o sută de scriitori din 54 de ţări ale lumii ca fiind cea mai bună carte scrisă vreodată.

Celebrul roman spaniol semnat de Miguel de Cervantes Saavedra a fost transformat într-un balet a cărui muzică plină de viaţă, cu ritm de castaniete ce evocă evantaie şi fuste cu volane colorate, a fost concepută de compozitorul austriac Ludwig Minkus.

17 şi 18 februarie Orele 11,00 şi 13,00 Opera Comică pentru Copii

’’Călătoria urşilor panda reprezintă înseşi vieţile lor

trăite până la punctul terminus. Viaţa este privită ca ‚’vis al morţii’’, ca o trecere a sufletului prin anumite etape, către atingerea ataraxiei. Călătoria urşilor panda trimite cu gândul la călătoria lui Dionis sau la cea a lui Gavrielescu din ‚’La Ţigănci’’.

Totodată ea reprezintă proiecţia unui nou început, un nou ‚’ab origo’’, punctul iniţial al unei noi vieţi. Şi astfel nimic nu se pierde, totul se transformă, căci totul

este un ciclu neîntrerupt de momente repetabile.

Un cerc ce revine invariabil la punctul din care a plecat. Parcurgerea celor nouă nopţi poate echivala cu coborârea celor nouă trepte ezoterice. Coborârea acestora fără a cădea înseamnă a-şi fi ţinut în frâu simţurile. nouă este şi cifra care, corespunzând celor nouă deschideri ale omului, simbolizează căile acestuia de comunicare cu lumea.

luni, 17 februarie Teatrul în Culise Ora 20

www.zilesinopti.ro

esenţiale: marți, 18 februarie46

Violent monkey vs. Positive John

frig

Funk’n’Roll proas-păt cules şi atent decojit de Violent

Monkey. Maimuţa se mişcă pe muzica lui Christian (voce şi chitară), Mihai (bass, voce, synth) şi Boddy (tobe). Ei imită tot ce aud, reinterpre-tează şi recompun cântece pline de energie şi forţă pe care ai impresia că le-ai mai auzit pe undeva.

Sound-ul este o joacă

Motto: „Acţiunea teatrului, ca şi a ciumei este

binefăcătoare, căci împingându-i pe oameni să se vadă cum sunt, le smulge masca, le descoperă minciuna, moleşeala, nimicnicia, ipocrizia” - Antonin Artaud - (teatrul cruzimii)

Lars noren, unul dintre cei mai buni dramaturgi

serioasă de acorduri şi influenţe (motown, funk, electronic şi hardcore), un atac sonor fără rele intenţii, cu scopul de a supune ure-chea, probabil asta place şi unei maimuţe. Positive John sunt secretul cel mai bine păstrat al Clujului: o adună-tură de baieţi usor instabili compusă din Lazi (voce), Lucreţiu (chitară), Adam (clape), Mihai (megabass) şi Cristi (tobe). Formaţie tâ-nără, Positive John se joacă cu sonorităţi alternative care se metamorfozează, piesă după piesă, în hibrizi funk/progresivi proaspeţi şi irezistibili.

Când: marți, 18 februarie Unde: Control Club Ora: 21.00

suedezi, vorbeşte fără menajamente despre câteva dintre bolile istoriei moderne: rasismul, traumele femeilor agresate în războiul din fosta Iugoslavie şi respingerea celor afectaţi de tulburările psihice.

Butoiul cu pulbere este pregătit - ne sugerează autorul Lars noren - iar faptul că ne jucăm cu chibriturile pe lângă el demonstrează iresponsabilitate şi tembelism politic.

„Vă invit cu înfrigurare să veniţi fără prejudecăţi la un spectacol al cărui happy-end nu am reuşit să-l găsesc...” Vinicius Tomescu

Când: marți, 18 februarie Unde: Control Club Ora: 21.00

www.zilesinopti.ro

esenţiale: miercuri, 19 februarie48

exPerimeNt

albwhite dress code

ALB (white dress code) este o întâlni-re cu publicul în

cadrul unui experiment intim, senzorial şi chiar tea-rapeutic. Este o pledoarie pentru umanitate, pentru comunicare reală, într-o lume a ego-ului exacerbat. Povestea se centrează pe evoluţia unui om de la sta-diul de muritor până la cel de nemuritor.

Dora, Kevin şi Bill se confruntă cu sentimente de îndoială, de angoasă, ce vor duce spre împlinire, spre dragoste pură, spre asu-mare, conştiinţă şi adevăr. Acest proces de cunoaştere şi autocunoaştere depăşeş-

te limita realului, lărgindu-şi spaţiul vital spre noi lumi.

“Ce e dragostea şi de ce o facem ? Cum poţi să te iubeşti pe tine însuţi dacă nu iubeşti lumea? Cine eşti tu? Cine? Ce? Când? Unde? De ce?”

Experimentul ALB te pro-voacă la o întâlnire cu ţinuta obligatorie, “undercover, underground, underpre-ssure”.

Cu: Alina Ilea, Yann Ver-burgh, Ştefan Huluba

Costume : Claudiu AndrasLight design : Cristian Ilea

Când: miercuri, 19 februarie Unde: Club Control Ora: 20.00

CoNCert

urban metal ’Urban Metal conti-nuă cu revenirea pe scenă a trupei

Deadeye Dick, unul din cele mai bine cotate nume ale noului val underground, în prima apariţie în noua for-mula, în care va fi înregistrat şi un nou material discogra-fic, urmaşul lui Black Stars on A White Sky (2010). Exponent al scenei core, muzica Deadeye Dick este în realitate o îmbinare de sono-rităţi ce pornesc de la deathcore şi ajung până la idei progresive şi structuri complexe death metal. Cu peste 50 de apariţii live în toată ţara, Deadeye Dick a împărţit scena cu nume etalon ca Veil of Maya, Terror sau The ocean.

Invitaţi speciali: SinscapeSinscape apar şi ei într-o

nouă componenţă şi astfel marchează un nou capitol în istoria trupei, inclusiv muzi-cal. Recomandat fanilor As I Lay Dying, Slipknot, Parkway Drive sau Killswitch Engage.

luni, 17 februarie Teatrul în Culise Ora 20

www.zilesinopti.ro

esenţiale: joi, 20 februarie50

CoNCert

Deep PurpleDvorak remixed and revisited

Formaţia Deep Purple este, alături de Led Zeppelin şi

Black Sabbath, una dintre legendele heavy metal-ului şi hard rock-ului britanic. Înfi inţată în 1968, Deep Purple a devenit cunoscută publicului larg cu piese pre-cum ”Highway Star”, “Space Truckin’”, “Lazy” şi ”Smoke on the Water”.

Concertele live susţinute

Peste 30 de muzici-eni români au răs-puns în 2011 ape-

lului lansat de către Centrul Ceh de a remixa una din lucrările lui Antonín Dvořák, cu ocazia aniversării a 170 de ani de la naşterea compo-zitorului. La începutul lui 2012 a fost lansat un dublu CD care conţinea toate remi-

de membrii trupei au devenit legendare, în special turneul susţinut în 1972, în Japonia. Acest turneu s-a încheiat cu lansarea unui dublu vinil intitulat “Live in Japan”, devenit una dintre cele mai cunoscute şi bine vândute înregistrări live din istoria muzicii rock.

Cu vânzări record de pes-te 100 de milioane de albu-me în întreaga lume, dintre care aproape 18 milioane de copii vândute doar în Statele Unite, Deep Purple îşi con-tinuă povestea muzicală cu un nou material discografi c, lansat în primăvara acestui an: ”now What?!”.

Când: joi, 20 februarieUnde: Sala PolivalentăOra: 19.00

xurile, în cadrul unei petre-ceri la Centrul Ceh. În sep-tembrie 2013, proiectul a ajuns la urechile organizato-rilor evenimentului „Dvořák Marathon”, un concert am-plu dedicat compozitorului ceh, care a avut loc la Kon-zerthaus Berlin, şi 4 dintre muzicienii români partici-panţi la concurs au fost invi-taţi să realizeze un set de interpretări electronice ale unor fragmente din opera lui Dvořák. Cristian şi Gabriela Fierbinţeanu, Sillyconductor şi Somnoroase Păsărele vor prezenta cele 3 seturi publi-cului bucureştean, într-o sesiune de audiţie - Dvořák Remixed and Revisited.

Când: Luni, 20 februarieUnde: Club EdenOra: 21.00

www.zilesinopti.ro

Bucătărie cât se poate de moldovenească (mai exact provenită de la bucătari de dincolo de Prut), spațiu mare și aerist, meniu trilingv (română-rusă-engleză) și cele mai puține compromisuri când vine vorba de adaptat la gusturile urbane. Ca la bunica pe prispă, cum ar veni.

vATrA NeAMuLuiBucureşti - Ploiești, Km 29, Balotești

Tel: 021.350.33.20, 0731.707.336

preţ: xxxxx plus: tradițional cu T mare minus: cam departe dar merită efortul capacitate: mare

vATRA NEAMULUI

hai la o bere cu premii! E vara, e cald, la Terasa Be-rarilor premiile curg la fel de repede cum se golesc halbele. Garden Club Terasa Berarilor te așteaptă cu preparate germane gătite ca la ele acasa, bere și mulți pri-eteni puși pe distracție. Vino în fi ecare duminică și poți câștiga la tombolă: o halbă personalizată, un metru de bere sau un platou Garden Club plin cu bunătăți.

GArDeN CLuB TerASA BerAriLOrSplaiul Unirii 225Telefon: 0735 991 990

preţ: xxxxx plus: seri cu muzica live, preparate originale germane capacitate: 180 interior și 300 terasa

GARDEN cLUB TERAsA BERARILoR

52 restaurante: tradiţionale

trADiţiOnAle

mama găteşte în restaurant?

Te-ai obişnuit să iei masa în oraş sau să consumi ceva,

pe fugă, de la cel mai apropiat fast-food şi nu mai eşti deloc fericit… Ţi-e dor de mâncarea de acasă... Până în momentul în care treci pe lângă un restaurant tradiţional românesc şi te izbeşte mirosul de

tochitură sau mămăligă cu smântână şi cu brânză. Şi îţi dai seama cât de dor ţi-a fost de o mâncare bună ca la mama acasă. Exact ce ţi-a trebuit în acel moment!

Toate aceste bunătăţi, bineînţeles că se servesc cu un păhărel de ţuică sau pălincă ( cui îi plac ) înainte pentru un pic de poftă de mâncare. Sărbătorile de iarnă au fpst un adevărat paradis pentru adevăraţii români, care au dat iama în preparatele tradiţionale de sărbători.

Celebrele sarmale fac întotdeauna deliciul, servite cu mămăligă, cu un pic de smântână şi un ardei iute!

www.zilesinopti.ro

restaurante: italienești + fusion54

Fără să fi e nici singura, nici cea mai centrală trattorie a Bucureștiului, don Vitto benefi ciază din plin și de vad și de pasiunea pentru italienisme a românului. din fericire, fac eforturi constante pentru a menține echilibrul între autenticitatea italiană și gusturile dâmbovițene în materie de pizza.

TrATTOriA DON viTOMendeleev Nr 1tel: 0735 333 021

preţ: xxxxx plus: serviciu destul de rapid minus: nițel cam banal capaci-tate: medie

TRATToRIA DoN vITo

ThALIA vIcToRIEI

Thalia este muza teatrului, de aceea, în restaurant puteţi să ieşiţi la o cină romantică sau puteţi să ieşiți cu prietenii pentru a vă bucura de o masă pe cinste. Meniurile sunt pe gusturile tuturor, iar deserturile sunt delicioase. restaurantul are şi o expoziţie cu vânzare de tablouri.

ThALiA viCTOrieiStr. Sevastopol 8Tel: 0755842542, 0311000070/1

preţ: xxxxx plus: decorul şi servirea minus: deschis doar până la ora 24:00

Situat în zona centrală a oraşului, Aquarium poate fi considerat printre cele mai autentice mărci culinare din București: atmosfera, gustul, serviciul, bucătăria rafi nată, totul ne trimite cu gândul la Italia cea plină de savoare go-urmet. Cu o tradiție de peste 18 ani în bucătăria italiană, Aquarium oferă creativitate şi originalitate în fi ecare detaliu în parte.

Specialitățile casei: caracatiță la gră-tar, vițel la cuptor, miel sau paste cu „gust aquarium”, la prețuri ancorate în realitățile zilelor noastre.

preţ: xxxxx plus: terasa cochetă și liniștită

AQUARIUM

din puzderia de trattorii deschise fi e în lanț, fi e solo prin Capitală, „Verdi“ de la Aviatorilor oferă un echilibru inspirat între o atmosferă relaxată și o bucătărie fi delă principiilor gastronomice italienești. în timp ce deguşti, te poţi delecta cu muzica lui Vivaldi.

TrATTOriA verDi @ AviATOriLOrBd. Aviatorilor Nr. 19Tel: 021.222.50.98; 0731.333.411

preţ: xxxxx plus: aperitivele exe-celente minus: nu are cel mai inspirat decor capacitate: medie

TRATToRIA vERDI @ AvIAToRILoR

itAlieneŞti

Orzul magic

din Japonia, ne întoarcem pe Bătrânul Continent

şi ne oprim, unde altundeva, dacă nu într-unul dintre leagănele gastronomiei mondiale: Italia! Reţeta se schimbă un pic! Orezului i se taie litera ‘e’ şi devine orz, mai precis: risotto cremos din orz cu dovleac!

10 minute se lasă ceapa

şi dovleacul la foc mic într-o cratiţă cu unt topit. Adaugă usturoiul şi lasă totul pe foc încă un minut. Toarnă vinul alb şi fi erbe totul până se evaporă alcoolul. Adaugă orzul, amestecă-l cu restul ingredientelor şi toarnă supa. Lasă mâncarea să fi arbă 45 de minute, până ce supa a fost absorbită, iar orzul s-a înmuiat. Adaugă o cantitate mică de supă în plus, în timpul procesului de preparare, dacă prima se evaporă prea repede. Stinge focul şi adaugă mascarpone, jumătate din cantitatea de parmezan şi tot pătrunjelul, apoi asezonează. distribuie pe farfurii cu ajutorul unei linguri şi presară deasupra restul de parmezan.

FUsIoN

în Bucureşti au apărut restaurant şi baruri nu foarte

pretenţioase visual, dar în care te simţi exact ca în loca-lurile din Londra, Paris sau Milano. Proprietarii au venit şi cu o idee bestială: să com-bine marile bucătării ale lumii cu gastronomia tradiţi-onal românească. Ceva cu totul inedit…

Inspiraţia nu s-a oprit aici! Pentru ca mâncărurile să fi e cât mai originale, au angajat bucătari profesionişti din Occident. Astfel că, te simţi ca în marile oraşe când bu-cătarii încep să vorbească între ei în engleză despre mâncare.

în acest tip de restaurant, nu o să găsiţi mâncare de tip fast – food. Preparatele sunt oarecum standard, dar sunt dintre cele mai sănătoase. încrederea e sporită şi de faptul că, în unele localuri de genul, mâncarea este gătită chiar sub nasul tău, iar meni-ul poate să difere de la zi la zi. Aşa că, dacă vreun preparat vă face cu ochiul, e bine să profi taţi pe moment!

mâncare britanică cu iz românesc

www.zilesinopti.ro

restaurante: asiatice 55

AsIATIcE

Arigato, maestre!

Probabil că, de cele mai multe ori, aţi savurat mâncarea

chinezească atunci când a venit vorba despre preparate asiatice! Vecinii japonezi nu sunt deloc mai prejos şi chiar rivalizează cu gastronomia lor! Şi dacă vorbim despre bucătăria niponă, vorbim în primul de rând de sushi! Există restaurante în Bucureşti cu o diversifi cată varietate de sushi. un alt produs de

bază este, bineînţeles, orezul, combinat cu tot felul de cărnuri şi alte legume… Orezul, peştele, carnea de pui şi de vită, legumele şi fructele de mare sunt preparatele de bază într-o bucătărie cu specifi c japonez.

Aici poţi întâlni amestecuri nemaiîntâlnite, cum ar fi amestecul dintre orez cu fasole, ciuperci, mazăre, bambus şi castane… Orezul este the master, însă! Servit cu diferite arome, este adus separat la fi ecare fel de mâncare. Orezul are autonomie proprie!

Mâncărurile sunt gătite atât prăjite, fripte, cât şi fi erte în abur.

Ambient și bucătărie perfect calibrate întru respectarea autenticității nipone. Bucătărie teppanyaki admirabil executată, un bar de sushi conform rigorilor japoneze, luxurianță aseptică venită la pachet cu prețurile de rigoare. Plus ceva entertainment gastornonic cu bucătari jongleuri. high-class.

BeNihANACalea Dorobanților 5-7Tel: 021.201.50.30

preţ: xxxxx plus: autentic și atent la toate detaliile imaginabile minus: prețuri de mare lux capacitate: mare

Zen Sushi face un pas în întâmpinarea celor mai alese dorințe gastronomice, așteptându-vă cu un meniu variat în cele doua locații din București: zona Piața Victoriei (str. Grigore Alexandrescu 56) și zona Tineretului (Calea Șerban Vodă 86). Vă așteptăm cu bețele deschise!

ZeN SuShi viCTOrieiGrigore Alexandrescu, nr. 56Tel.: 0721 755 455; 0752 022 594Program: Luni – Sâmbătă 12.00 -23.00; Duminică închis

ZeN SuShi TiNereTuLuiCalea Şerban Vodă, nr. 86Tel.: 0767 232 094; 0722 961 643Program: Luni – Sâmbătă 12.00 -22.30; Duminică 13.00 – 22.00

BENIhANA zEN sUshI

www.zilesinopti.ro

restaurante: livrări la domiciliu56

liVrĂri lA DOmiciliu

De toate pentru toţi

în ziua de azi, internetu face minuni! Cu mici

excepţii, nu există lucru pe care să nu-l poţi cumpăra sau comanda prin intermediul Internetului! hainele, probabil că se află în top

în ceea ce priveşte comenzile făcute cu ajutorul netului. La fel de căutate sunt şi parfumurile. Mulţi nu sunt încântaţi de ofertele de pe piaţă, nu găsesc parfumul mult dorit sau, pur şi simplu, consideră prohibitive preţurile din magazinele noastre.

Aşa că, parfumul lor preferat este la doar un click distanţă... durează un pic, într-adevăr, livrarea comenzii, însă merită aşteptarea cu vârf şi îndesat. distribuirea acestor articole, la fel ca şi în cazul hainelor, durează cel mult o săptămână, însă ştii că, mireasma parfumului va întoarce mult capete...

Au mers pe tradiția italie-nească și meniul lor conține câteva specialități bine exe-cutate, cu sosuri albe, rucco-la și brânzeturi autentice. Poți opta pentru blaturi exact cât trebuie de subțiri, iar în plus poţi alege dintr-o mare varietate de paste şi salate. au tot felul de oferte – pentru birouri (clienţi fi deli), pentru proximitate sau cantitate.

FABiO PiZZAfabiopizza.roTel: 0726.81.67.33/

0744.45.82.41

preţ: xxxxx plus: cei mai italieni când vine vorba de blat și ingredient minus: puține deserturi

FABIo PIzzA

Concentrați pe multiplele moduri în care se poate prăji un pui, fi e el întreg, fi e redus la aripioare și copănele, Weinerwald au origini destul de germanice (de unde și ștrudelul din meniu) și un mod destul de globalizat de a privi bucătăria (de unde și hamburgerii).

WieNerWALDwww.wienerwald.roTel: 031 436 90 90/ 031 437 88

00

preţ: xxxxx plus: ca orice fast-food care se respectă au meniuri, deci poți face ceva economie minus: livrează numai în zona Vitan și zona Floreasca

WIENERWALD

www.zilesinopti.ro

Local deschis special pen-tru ca lumea VIP din paginile Can Can să se simtă ca aca-să. Are un proprietar-am-fitrion vedetă și o puzderie de steluțe ale mondenului pe metru pătrat. Metri pătrați nu sunt chiar mulți, deci aglomerarea de vedete puse pe pozat şi petrecut pare și mai consistentă. Aparent favorizează blues-urile și studentele de la ASE.

LA JOYA Academiei 35 Tel: 0722 505 085

preţ: xxxxx plus: da, chiar este plin de vedete minus: pare cam restrictiv cu clientele capacitate: mic

LA JoYA

Cu un aer mai mult glam decât studenţesc, fostul Preoteasa şi-a lărgit cate-goria de public căreia i se adresează cu evenimente live, seri tematice şi multe, multe concerte. de-a lungul timpului, le-au trecut pragul Vonda Shepard, Anathema, Eric Martin sau haggard. Nici trupele româneşti nu au rămas pe afară.

The SiLver ChurCh Calea Plevnei 61 Tel: 723 379 026

preţ: xxxxx plus: muzici şi muzichie pe alese şi pentru toată lumea capacitate: 800 persoane

ThE sILvER chURch

electrolux58

Anti Valentine’s Day

Rebelii, răzvrătiţii, haterii şi toţi cei care sunt

împotriva conceptului de Valentine’s daz îşi dau întâlnire chiar vineri, 14 februarie! Sediul central va fi, cum altfel, Club A! “Revoluţia” va fi condusă de cei de la Ţapinarii, care vor ironiza în stilul lor propriu şi inconfundabil

aşa zisa „zi a îndrăgostiţilor”.

Cei doi „ţapinari” se pot lăuda cu apariţii pe scena unor festivaluri ca B’estfest, Peninsula, Stufstock, Om Bun şi, desigur, Festivalul Club A. Mai adăugăm şi colaborările cu alţi artişti renumiţi, cum ar fi Ada Milea, Florin Piersic Jr., Fără Zahăr. în exprimarea lor curentă, cei doi denumesc Club A pur şi simplu „acasă”. Club A a devenit gazdă constantă a manifestărilor „Anti Valentine” şi a lansărilor de albume Ţapinarii. Aşadar, vineri, 14 februarie, sunteţi aşteptaţi la o seară de folk alternativ şi umoristic, cu săgeţi otrăvite îndreptate înspre marele „fake” numit Valentine’s day.

www.zilesinopti.ro

Făcând cinste celebrului oraş al cărui nume îl poartă, Glendale este un spaţiu intim şi plăcut, atât pentru cuplurile de îndrăgostiţi, cât şi pentru ieşirile cu prietenii. Gama variată de răcoritoare, cocktailuri şi delicioase băuturi calde, împletită cu lectura enciclo-pediilor cinema, sporeşte confortul şi te binedispune.

GLeNDALe ArT CAFe Şos. Cotroceni, nr.9, sector 6Tel 021.316.32.86

preţ: xxxxx plus: au narghilea şi reţea Wi – Fi minus: cam aglomerată, în cazul în care mergi fără rezervare în orele de vârf capacitate: mica

GLENDALE ART cAFE

Pe strada pe care păşeşti prima dată primăvara în Bucureşti, am început acum cinci ani să construim o poveste cu ceai, miere, turtă dulce, şi mai ales, cu multă voie bună. Te aşteptăm să ne treci pragul pentru un moment înmiresmat de pace sau pentru a vedea ce serendipităţi se ascund într-o cană de ceai.

SereNDiPiTYStrada Dumbrava Rosie Nr. 12 Program L-V 14:00-24:00S-D 12:00-24:00Tel. : 0743 283 342, 0731359064www.serendipity-tea.ro

sERENDIPITY

Aici poţi savura o selecţie rafi nată de produse proaspe-te de panifi caţie şi patiserie, după reţete originale austri-ece. Concordia Bakery - un business social: toate fondu-rile din vânzarea produselor susţin cursurile atelierului de brutărie destinat tinerilor pro-veniţi din medii defavorizate.

CONCOrDiA BAKerYparterul clădirii Premium Plaza, intersecţia străzilor Dr. Felix cu Titulescu Program: de luni până vineri, între 08:00 şi 19:00

preţ: xxxxx plus: orice cumperi, ajuţi copiii şi tinerii aflaţi în procesul de integrare socială minus: parcare dificilă capacitate: medie

coNcoRDIA BAKERY

are numele arhitectului francez care a dat unul din primele landmark-uri ale Bucureștiului, Ateneul. Şi are șarmul elegant și nostalgic al Parisului de Belle Epoque. Un loc în care poți savura în liniște o cafea sau poţi ieși la un cocktail bucurându-te de decorul luxos și eleganța clasică a clădirii.

GALLerON GrAND CAFÉ Nicolae Golescu 18Tel: 021 312 45 65

preţ: xxxxx plus: ambientul deo-sebit de stilat și foarte istoric minus: zgomot și zgomote, mai ales la orele de vârf capacitate: medie

GALLERoN GRAND cAFÉ

59cafenele

www.zilesinopti.ro

berării60

Fratele mai tânăr al berăriei micuţe din pasajul Vilacrosse este mai spaţios, mai aerist, dar păstrează şi marele atu Beer O’Clock: selecţia elegantă şi vastă de beri. de toate culorile, din toate ţările şi cam pentru toate buzunarele.

Beer O’CLOCK Gabroveni 4

preţ: xxxxx plus: ocazia unor noi şi admirabile descoperirile beristice minus: există unele discrepanţe între ce-i în meniu şi ce au pe stoc capacitate: medie

Beer O’clOcKcAsA WARsTAINER

Filtrate, nefiltrate, la metru, la sticlă, la draft berile germane sunt la ele casă pe Uverturii. Berăria spațioasă și lispită de orice mofturi își asumă specificul oferind și ocazia unei mici incurisuni prin bucătăria germană. Un weiss de băut și ceva pe bază de wurști, cu bonus muzical ocazional.

CASA WArSTAiNer Blv. Uverturii 132 Tel: 0732 919 524

preţ: xxxxx plus: un loc plin de viață minus: localizat cam excentric capacitate: mare

BERE

un mod de viaţă

A fost o perioadă abundentă în fotbal! Mai

abundentă decât de obicei! în campionatele din afară, în special! deocamdată, ai noştri, îşi testează capacităţile în meciurile amicale….

Forfotă mare, toată

lumea vrea să vadă meciurile! iar meciurile nu pot fi urmărite decât cu băieţii. Atmosferă, urlete, bucurie sau supărare. Aaa, şi să nu uităm de bere! Ea e cea care îi aduce pe toţi împreună. Rivali sau prieteni, aveţi ceva în comun: berea aia care nu trădează pe nimeni!

Mai ţipi la jucătorii echipei tale, mai iei o gură din sticlă. Mai ţipi la arbitru, mai iei o gură de bere. Şi tot aşa, până îţi dai seama că atmosfera devine şi mai frumoasă… Şi nu-ţi vine să te mai desparţi de ea. Şi nici de fotbal. Şi nici de prieteni. Şi parcă ţi-ai dori să fie şi prelungiri, şi penalty-uri, deşi ştii foarte bine că nu e un meci decisiv…

www.zilesinopti.ro

61bling bling

Susține evenimente din toa-te categoriile, începând cu petreceri de main cu artiști români cunsocuți, after party-uri cu peste 300 de participanți (care au și con-sacrat clubul), dar și petre-ceri private, corporate sau aniversare. Candelabre din cristale Swarowski, plasme și proiectoare video, lumini, lasere, globuri disco.

BArOCCO BArstr. Domnita Anastasia nr.10Tel.: 0755 028 028, 0740 114 132

preţ: xxxxx plus: decorul, spațiul, publicul exclusivist, sunetul, accentul baroque dat de piesele originale de mobilier capacitate: mare

BARocco BARhAINE DE LUX

În capetele lor

Miliardarii lumii sunt înconjuraţi de lux! Eleganţa este

defi niţia stilului lor de viaţă! Maşinile, casele, proprietăţi-le şi femeile sunt doar câteva dintre lucrurile care spun totul despre eticheta unui om de milioane de euro, dolari, etc...

un super-afacerist sau un moştenitor al unei mari averi nu e cu adevărat un om bogat dacă nu o arată şi prin stilul său vestimentar!

Costumele cât mai ele-

gante, dintr-un material cât mai rafi nat şi asortate cu cele mai sclipitoare accesorii sunt dovezile clare că acel om este unul care face parte din înalta societate.

Şi, cum haina îl face pe om, un costum trebuie să fi e unicat! Unii dau pe nişte simple haine cât salariile membrilor unei întregi fami-lii pe zece ani. Cel mai scump costum din lume s-a vândut cu, nici mai mult, nici mai puţin de 900.000 de dolari! O avere, nu-i aşa?

PALAcE PUB

Afl at în incinta faimosului Palat Bragadiru, Palace Pub atrage prin superba grădină interioară. Mai mult decât o terasă, grădina tip amfi teatru are spațiu pentru dans, un bar tip foișor și o scenă generoasă pentru a găzdui diverse concerte live și evenimente culturale.

PALACe PuB - iriShreSTAurANT & GArDeNCalea Rahovei 147-153, Sector 5,

Bucuresti (între Casa Poporului și Rond G. Coșbuc)Tel: 0785 444 466

preţ: xxxxx plus: seri de muzică live, stand-up, karaoke, teatru, petreceri cu tematică, meciuri de fotbalcapacitate: 200 persoane

www.zilesinopti.ro

Turism Brașov62

www.zilesinopti.ro

Turism Brașov 63

www.zilesinopti.ro

night life64

De la n+2 încolo

Tu şi încă două femei. Sexul cu cel puţin n+2

oameni (n=tu), presupune că eşti o persoană care vrea să

categoria „partidă normală”- de consumerism, să zicem. Ai nevoie de multă imaginaţie şi trebuie să ai măcar o idee despre ceea

experimenteze. Odată ce eşti în mijlocul situaţiei este greu să te mai gândeşti la altceva. Este clar pentru toată lumea că sexul în trei nu intră la

ce vrei să faci înainte de a începe – doar nu vrei să te simţi copleşit de situaţie. Ia aminte: citeşte paşii de bază de mai sus şi fă-ţi un plan.

Acum că avem aceste lucruri stabilite, trebuie să şti că sexul în trei este de mai multe feluri, dar cel mai des întâlnit este acela când doar unul dintre parteneri este bărbat, tu. de obicei, dintre cele două femei prezente lângă tine una este partenera de zi cu zi, iar la a doua poţi alege fie o prietenă apropiată a ei, fie o tipă pe care aţi agăţat-o împreună pentru a vă împlini această fantezie. Întrebarea mea e: ce faci după ce te trezeşti din fantezie?

www.zilesinopti.ro

night life 65

Defineşte normalitatea

fiecare dintre noi are propria definiţie asupra normalităţii – în pat, în public

sau oriunde altundeva în societate. Ce e normal pentru mine, în mod clar nu va fi normal şi pentru persoana care stă în dreapta mea la bar. Jucării (pentru copii), mâncare, dulciuri, ciocolată şi orice altceva îţi trece în acest moment prin cap. da, ştiu că ai început deja să-ţi imaginezi în ce poziţie vei exersa diseară cu partenera ta – numeşte-o intuiţie. Şi începi să-ţi imaginezi şi te cuprinde

euforia şi ai chef chiar s-o suni acum pe partenera ta să-i zici ce-ţi trece prin cap. Ai sunat-o, n-a răspuns şi te hotărăşti să-I scrii un mesaj. Surprinzător îţi răspunde: sunt într-o şedinţă. Moment în care termini cu telefonul în mână.

Acum, fă un exerciţiu simplu: care-i următorul număr din agenda telefonului? Aaa, şi ca să nu uit are activată opţiunea de MMS?

www.zilesinopti.ro

esenţiale: globale66

LARs voN TRIERdacă tot a ajuns la Berlinale, nu avea cum să rămână uitat de istorie. regizorul danez nu a participat la conferinţa de presă, ţinându-şipromisiunea de a nu mai face declaraţii publice după incidentul de la Cannes din 2011. a participat doar la sesiunea foto dinaintea proiecţiei, unde a apărut într-un tricou cu sigla festivalului de la Cannes, sub care scria: “Persona non grata, offi cial selection”.

shIA LABoEUFdin aceeaşi serie a nymphomaniacilor, Shia LaBoeuf, îmbrăcat în haine de stradă murdare, a plecat din timpul conferinţei de presă. Pe covorul roşu, înainte de premiera fi lmului, Shia LaBoeuf a şocat din nou. El a apărut într-un costum negru, papion şi cu o pungă de hârtie pe cap, pungă pe care scria “I am not famous anymore”.

JENNIFER LAWRENcEActriţa a impresionat din nou audienţa, de data aceasta la conferinţa American hustle. A dovedit încă o data cât de inteligentă şi versatilă e şi a plecat de acolo cu o armată de jurnalişti care o adoră.

PAMELA ANDERsoNŞi miKe tYsOnStarleta Pamela Anderson, actorul britanic Russell Brand şi fostul pugilist Mike Tyson se afl ă în discuţii avansate pentru a juca în adaptarea pentru marele ecran a romanului „Vernon God Little”, de dBC Pierre, recompensat în anul 2003 cu prestigiosul Man Booker Prize.

LEoNARD NIMoY Actorul Leonard Nimoy, interpretul personajului Spok din serialul de televiziune „Star Trek” difuzat în anii ‚60, a anunţat că a fost diagnosticat cu o maladie pulmonară gravă - bronhopneumopatie cronică obstructivă - şi i-a rugat, joi, pe fanii lui să renunţe la fumat.

QUENTIN TARANTINo Quentin Tarantino a alimentat zvonurile potrivit cărora ar avea o relaţie cu Grace Jones, după ce renumitul cineast american şi actriţa de culoare au adoptat un comportament mai mult decât prietenos unul faţă de celălalt, vineri seară, într-un club din New York.

ADELECântăreaţa Adele a avut venituri de 30 milioane de lire sterline (36 milioane de euro) în ultimul an fi nanciar, fără să fi lansat vreun nou album şi fără să fi susţinut vreun turneu. Recent, cântăreaţa britanică s-a întors în studio pentru a înregistra noi piese pentru un nou album, alături de compozitorul James Ford şi cântăreţul Kid harpoon.

PENTAGoNUL DAT ÎN JuDecAtĂGrupul canadian de muzică rock Skinny Puppy i-a cerut Pentagonului 666.000 de dolari pentru drepturi de difuzare a muzicii sale, după ce unul dintre fanii săi, fost gardian la Guantanamo, a afi rmat că a folosit melodiile sale pentru a tortura deţinuţii, potrivit presei.

BEATLEMANIAun concert special a avut loc la Washington pe 11 februarie, pentru a marca împlinirea a 50 de ani de la apariţia Beatlemania, fenomenul social şi muzical care a cucerit America în 1964. BeatleMania Now, un grup care afi rmă că este „cea mai bună orchestră care aduce un omagiu trupei The Beatles”, a interpretat cele 12 piese ale acelui concert istoric, de la „Roll Over Beethoven” la „Long Tall Sally”, trecând prin „I Saw her Standing There” şi „She Loves You”.

BERLINALE muZicĂcINEMA