soluții cu jet de apă pentru reparații beton · intens mediu slab. created date: 6/15/2012...

4
Soluții cu Jet de Apă pentru Reparații Beton Lider în Tehnologia de Jet de Apă la Înaltă Presiune

Upload: phungthien

Post on 12-May-2018

218 views

Category:

Documents


2 download

TRANSCRIPT

Soluții cu Jet de Apă pentru Reparații Beton

Lider în Tehnologia de Jet de Apă la Înaltă Presiune

Deschizând drumul către îndepărtarea și reabilitarea betonuluiNu e de mirare că atât de mulți contractori și DOT trec la puterea de pulverizare cu jet de apă pentru demolarea betonului. Modelul de mare capacitate 4400 Concrete Buster® de la NLB și Mașina de Tăiat Beton cu Axe X-Y fac din demolarea hidraulică o soluție practică.

Procedeele convenționale pentru reabilitarea betonului necesită îndepărtarea suprafeței deteriorate a betonului aflat sub barele de ranforsare. Aceasta permite plasarea unei noi suprafețe de beton în jurul armăturii existente.

Sistemul Concrete Buster de la NLB îndepărtează cu succes betonul și asfaltul deteriorat prin intermediul tehnologiei brevetate SPIN-JET® de la NLB. Designul unic al rotației duzei de înaltă presiune este esențial pentru o productivitate și eficiență ridicată. Acest dispozitiv deplasează duza în interiorul căruciorului SPIN-JET pe un traseu circular la viteze mari, în timp ce acesta traversează lățimea programată dorită. Această metodă caută betonul deteriorat, sablând materialul defect și lăsându-i betonului aflat în stare bună o textură aspră, perfectă pentru noua lipire. Apa este furnizată la Concrete Buster de la o pompă de înaltă presiune la 20,000 psi (1,400 bari). Pentru o eficiență maximă, Modelul din Seria 605D sau Seria 425D dublă de la NLB este recomandat cu presiuni de până la 20,000 psi și debite până la 200 gpm (757 lpm).

Grila de armătură deteriorată pe puntea podului după îndepărtarea betonului cu ciocane pneumatice.

Demolarea hidraulică nu deteriorează armătura și o lasă curată pentru o nouă și ideală lipire prinsuprapunere.

Metodele de îndepărtare actuale implică de cele mai multe ori concasoare, ferăstraie și ciocane pneumatice. Aceste tehnici sunt costisitoare, consumă timp și de multe ori fac mai mult rău decât bine:

Avantajele demolării hidraulice includ:• Fără praf și zgomot redus foarte mult

Suprafață de lipire substrat superiorNu creează deteriorări structurale suplimentareÎndepărtează în mod selectiv betonul inferiorArmătură este curățată, decapată și lăsatănedeterioratăMai rapid decât metodele de îndepărtare mecaniceSpală clorurile antrenate

••••••

Remorcă platformă cu două modele de Seturi de Pompe 20350

Model 4400 SPIN-JET Concrete Buster

Rezervor de Apă

Instalare tipică a sistemului Concrete Buster de la NLB.

Impactul ciocanului pneumatic deteriorează armăturaVibrațiile generează microfracturi în betonul aflat în stare bunăPraf și zgomot excesiveLasă o suprafață slabă de lipire pentru noul betonClorurile rămân antrenate în betonul existent

Betonul aflat în stare bună este îndepărtat împreună cu betonul aflat în stare proastă

•••

Model 4400 Concrete Buster de la NLB

Modelul 4400 Concrete Buster de la NLB este un vehicul autopropulsat de tip robot, care este proiectat și construit pentru producția ridicată de demolare hidraulică a betonului. Vehiculul este acționat de un motor diesel de 34 CP (25 kW) și include o unitate de tracțiune hidrostatică pozitivă. Această unitate permite utilajului să opereze în condiții de tracțiune defavorabile, cum ar fi, gropi, armătură expusă și pante alunecoase. Modelul 4400 este caracterizat de o mișcare de avans transversal reglabil, care permite o reducere de la 3 inci (76.2 mm) la 78 inci (1.98 m) lățime și 1/4 inci (6.4 mm) la 4 inci (101.6 mm) adâncime. Sistemul de control poate fi operat manual sau programat pentru operare automată. Dimensiunile generale ale vehiculului sunt de 16 ft. lungime x 12 ft. lățime x 8 ft. înălțime (4.9 m x 3.7 m x 2.4 m).

Model 4400 Concrete Buster

Demolarea hidraulică poate fi, de asemenea, efectuată pe substructuri de beton găsite sub poduri, garaje și pontoane. Modelul 4000 SPIN-JET de la NLB este adaptabil pentru îndepărtarea betonului pe verticală și superioară prin montarea ansamblului la o varietate de mecanisme de ridicare, cum ar fi nacele, macarale și retroexcavatoare. Sistemul poate fi calibrat pentru a elimina cantitatea dorită de beton, prin reglarea vitezei și deplasării capului mașinii de tăiat. Sistemul de control este semi-automat și are o suprafață de tăiere de 36 inci (9 m) lățime și 43 inci (1.1 m) înălțime. Deoarece modelul 4000 este fabricat din aluminiu ușor, modulul cântărește doar 400 de livre (181 kg), ceea ce face ca echipamentul să lucreze cu mai puțină intensitate. Dimensiunile generale ale acestui sistem sunt de obicei 3'6” lățime x 6'3” înălțime (1 m x 1.9 m).

Mașină de tăiat beton cu Axe X-Y

Model

Mașină de Tăiat X-Y 4000

Concrete Buster 4400

20,000 psi (1400 bari)

Presiune de Operare

20,000 psi (1400 bari)

60 gpm (230 lpm)

Debit Max.

70 gpm (265 lpm)

Orizontal

Tipuri de Suprafață

Plafoane Orizontale Verticale

Mașină de Tăiat Model 4000 X-Y de la NLB

Avantajul NLBUnul dintre cele mai mari avantaje pentru contractorii care operează echipamente de demolare hidraulică este versatilitatea sistemului NLB. Numeroase aplicații aferente construcțiilor oferă modalități suplimentare de a utiliza echipamentele NLB de înaltă presiune, oferind, de asemenea și în același timp, oportunități de profit pentru contractori.Lance de Înaltă PresiuneO lance de curățare portabilă de înaltă presiune poate fi cuplată la unitatea de pompare de înaltă presiune. Lancea poate fi utilizată pentru îndepărtarea extrem de precisă a betonului sau pentru spălarea unei zone de demolare hidraulică.

Îndepărtarea Membranelor și a Acoperirilor Numeroase suprafețe de beton sunt acoperite cu materiale pentru reducerea infiltrațiilor de umiditate și o uzură prematură. Aceste acoperiri, denumite în mod obișnuit membrane sau acoperiri epoxidice, trebuie să fie periodic îndepărtate astfel încât suprafața betonului să poată fi inspectată, reparată sau reacoperită. Sistemul de îndepărtare a acoperirilor SPIN-JET de la NLB furnizează apă la presiuni de până la 20,000 psi către suprafață pentru a îndepărta orice acoperire refractară.

Sistem de Pulverizare cu Jet de Apă la Înaltă PresiunePompa de pulverizare cu jet de apă la înaltă presiune de la NLB este forța propulsoare a sistemului Concrete Buster. Pompele NLB sunt caracterizate de un design al cilindrului de fluid din oțel inoxidabil și sunt construite pentru operare continuă în condiții grele de lucru, cu cerințe minime de întreținere.

Sistem de pulverizare cu jet de apă Modelul din Seria 605D de la NLB

Diferite niveluri de scarificare a betonului

20605D 1,40020,00043 163

15425D 40 148 15,000 1,050

15605D 57 216 15,000 1,05020425D 30 113 20,000 1,400

Model GPM LPM BARPSI

Lider în Tehnologia de Jet de Apă la Înaltă Presiune

Birou de inchiriere si vanzari:

Bulevardul Eroilor nr 6-8 , cam 19 , Cluj-Napoca , Romaniatel: +40 364 157 918fax: +40 371 780 377email: [email protected]: www.ferrocement-romania.ro

INTENS MEDIU SLAB