roluri carnavalul toamnei 2013

5
Culorile toamnei Evantaiul de culori, s-a deschis printre copaci. Toamna i-a-mbrăcat în culori de neuitat. Printre ei, noi de mână, visători alunecăm. Frunzele multicolore în alaiul lor de toamnă peste noi plutesc agale şi ne-nvăluie în taină. Ieri am strâns cu mâna mea Toate frunzele căzute; Pentru noi nu-i treabă grea, Le-am cules pe întrecute. PETRONELA Crizantema, floare rară, Cu petale diafane, A-nflorit. Şi floarea toată Şi-a-mbrăcat-o cu volane.

Upload: adela-serea

Post on 28-Nov-2015

30 views

Category:

Documents


7 download

TRANSCRIPT

Page 1: Roluri Carnavalul Toamnei 2013

Culorile toamnei

Evantaiul de culori, s-a deschis printre copaci. Toamna i-a-mbrăcat în culori de neuitat. Printre ei, noi de mână, visători alunecăm. Frunzele multicolore în alaiul lor de toamnă peste noi plutesc agale şi ne-nvăluie în taină. Ieri am strâns cu mâna meaToate frunzele căzute;Pentru noi nu-i treabă grea,Le-am cules pe întrecute.

PETRONELA

Crizantema, floare rară,Cu petale diafane,A-nflorit. Şi  floarea toatăŞi-a-mbrăcat-o cu volane.

ANDI

Struguri galbeni, aurii,Roşii, negri, brumării,I-a copt toamna sus în vii:Haideţi să-i mâncam copii!

Page 2: Roluri Carnavalul Toamnei 2013

ALIN

- Uite, vara a trecutŞi eu am îngălbenit.Spune-mi tu, copile dragFrunzele, de ce îmi cad?Azi îmi cad frunze duiumȘi-mi stau vesele în drum,Că-s gătite în culoriAduse-n calești cu floriMaine vor fi supărate,Zgribulite și plouate.Mi s-or aduna la poartăSi-or umple ograda toata.

ȘTEFAN

E toamnă. Acum e timpul pentru somn! Urșii merg în peșterile lor unde este cald și până la primăvară va fi doar timp de zile leneșe. Când zăpada pleacă, noi, urșii, ne vom trezi din somnul nostru și vom ieși din nou sa ne întâlnim cu voi.

VULPEPe-nserat, când luna-i plinăPe sub gard intru-n grădinăSunt un pic cam roşcovană.Cum sunt frunzele de toamnă!

Page 3: Roluri Carnavalul Toamnei 2013

MAIMUȚĂ - GEORGIANAMaimuțică-s și-s zglobieCă am fructe-n pălărie.Îmi plac bananeleCând sunt verzi sau galbene.Când ajung maro ca mineDeja nu mai e de bine!

LAURA - BUFNIȚA

Buhu, buhu, buhuhu!Eu sunt bufnița, de-acuChiar de astăzi dimineațăVreau să-ncep alt mod de viață.Nu mai stau străjer de noapte!Dorm și mă trezesc la șapte.Fac gimnastică și-apoiPlec la școală ca și voi.Că m-am saturat, vedețiSă bag lumea în sperieți! MIHAI - LEUDe pisoiul MieunicăNimănui nu-i este frică.Dar de mine se tem tareCăci sunt un motan mai mare!Eu sunt mare, fioros,Şi sunt cel mai curajos.Fiarele m-au declaratRege-n junglă, împărat!

RĂZVAN – CON DE BRAD

Page 4: Roluri Carnavalul Toamnei 2013

Sunt un con de brad.Doar toamna eu cad.Maroniu ca o alună,Am o haină tare bună, Zgrunțuroasă, dar frumoasă,Dacă vrei, ia-mă acasă.Mă transformi în jucăriiSau te joci cu alți copii. VASILICA – VRĂJITOARE

Când o fi sa bată oraDe-o să știți că-i miez de noapte,Trebuie să-ncingeți horaFără vorbe, fără șoapte.O să-ngân în clipa astaCântecul de vrăjitoareȘi voi alunga năpastaPrintr-un dans … Hai în picioare!