retete bucatarie iunie 2015i

4
Pulpe de pui cu salvie şi usturoi Combinată cu legume, cu ierburi aromate sau cu condimente picante, carnea de pui rămâne preferata tuturor. Şi ne este de ajutor şi atunci când nu avem chef să stăm prea mult în bucătărie. Este şi cazul acestei mâncări din pulpe de pui cu salvie şi usturoi gata în mai puţin de o oră. Pulpe de pui cu salvie şi usturoi – Ingrediente 5-6 pulpe superioare de pui 150 g unt 500 ml lapte 2-3 căţei de usturoi 2 crenguţe de salvie

Upload: amanda-pickett

Post on 06-Nov-2015

223 views

Category:

Documents


5 download

TRANSCRIPT

Pulpe de pui cu salvie i usturoi

Combinat cu legume, cu ierburi aromate sau cu condimente picante, carnea de pui rmne preferata tuturor. i ne este de ajutor i atunci cnd nu avem chef s stm prea mult n buctrie. Este i cazul acestei mncri din pulpe de pui cu salvie i usturoi gata n mai puin de o or.Pulpe de pui cu salvie i usturoi Ingrediente5-6 pulpe superioare de pui150 g unt500 ml lapte2-3 cei de usturoi2 crengue de salviesarepiperPulpe de pui cu salvie i usturoi Mod de preparareCondimentezi bucile de carne cu sare i piper i le rumeneti uor, pe toate prile, ntr-un amestec de 100 g unt i dou linguri de ulei. Scoi bucile de carne rumenite i le aezi ntr-o form termorezistent, adaugi restul de unt tiat bucele, laptele, usturoiul zdrobit, crenguele de salvie, acoperi forma cu o folie de aluminiu i o introduci la cuptor pentru circa 20 de minute, la foc potrivit. Serveti pulpele de pui cu salvie i usturoi, calde, cu garnitur de cartofi natur alturi.

Pete cu spaghete i dovlecei

Carnea slab, n special de pete, este alegerea perfect pentru o porie de dovlecei la grtar sau puin sotai. Aadar, propunerea noastr de azi esteo reet de pete cu spaghete i dovlecei, foarte potrivit pentru cin.Pete cu spaghete i dovlecei Ingrediente4 fileuri de pete (alu, tiuc sau pete oceanic)2 dovlecei5-6 roii cherry300 g spaghete2 cei de usturoi2 linguri uleioregano uscatrozmarinpiper rou boabePentru sosul pesto2 cni cu frunze de busuioc proaspt50 g parmezan ras4 linguri ulei de msline2 linguri nuci mcinate3 cei de usturoi zdrobiisarepiperPete cu spaghete i dovlecei Cum se preparPentru prepararea sosului pesto, se amestec n blender frunzele de busuioc, nucile mcinate, parmezanul ras i usturoiul zdrobit. Se adaug treptat uleiul de msline, ca la maionez, i se condimenteaz cu sare i piper, dup gust. Se taie dovleceii felii, se aaz ntr-o form termorezistent, se adaug roiile cherry tiate n dou, ceii de usturoi tiai bastonae i se presar legumele cu sare i piper, dup gust. Peste legume se aaz bucile de pete. Se presar totul cu oregano i rozmarin, se stropesc cu ulei i se pun la cuptor pentru circa 35 de minute. Separat, se fierb spaghetele n ap cu sare conform instruciunilor de pe pachet, se scurg de ap i se amestec cu sos pesto. Se servesc ca garnitur alturi de pete i legume, decorate cu boabe de piper rou. Ai obinut cea mai bun reet de pete cu spaghete i dovlecei.