referat caiet de sarcini nov 2014

8
ELEV ________________________ Maistri Constructii, anul II REFERAT CAIET DE SARCINI PRIVIND achizitionarea serviciului: EXPERTIZA TEHNICA SI AUDIT ENERGETIC PENTRU: ’’REABILITARE SI MODERNIZARE LICEU TEHNOLOGIC AGRICOL’’- Corp A 1. OBIECTUL CONTRACTULUI DE PRESTĂRI SERVICII 1.1.Prezentul caiet de sarcini are ca obiect achizitionarea serviciului: EXPERTIZA TEHNICA SI AUDIT ENERGETIC PENTRU: ’’REABILITARE SI MODERNIZARE LICEU TEHNOLOGIC AGRICOL ’’- Corp A 1.2.Cod CPV: 71319000-7(Servicii de expertiza) 2. DATE GENERALE PRIVIND CONSTRUCTIA Imobilul este amplasat in Municipiul Bistrita, str. Drumul Tarpiului, nr. 21. Constructia este cu regim de inaltime parter+3 etaje pentru corpul principal care face obiectul expertizei tehnice si al auditului energetic.

Upload: jitea-cipriana

Post on 29-Sep-2015

213 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

referat

TRANSCRIPT

CAIET DE SARCINI

ELEV ________________________Maistri Constructii, anul IIREFERATCAIET DE SARCINI

PRIVIND

achizitionarea serviciului:

EXPERTIZA TEHNICA SI AUDIT ENERGETIC PENTRU:

REABILITARE SI MODERNIZARE LICEU TEHNOLOGIC AGRICOL- Corp A

1. OBIECTUL CONTRACTULUI DE PRESTRI SERVICII

1.1.Prezentul caiet de sarcini are ca obiect achizitionarea serviciului:

EXPERTIZA TEHNICA SI AUDIT ENERGETIC PENTRU: REABILITARE SI MODERNIZARE LICEU TEHNOLOGIC AGRICOL - Corp A

1.2.Cod CPV: 71319000-7(Servicii de expertiza)

2. DATE GENERALE PRIVIND CONSTRUCTIA

Imobilul este amplasat in Municipiul Bistrita, str. Drumul Tarpiului, nr. 21.

Constructia este cu regim de inaltime parter+3 etaje pentru corpul principal care face obiectul expertizei tehnice si al auditului energetic.

Descrierea structurii existente

Suprafata construita: Sc=578.16 mp;Suprafata desfasurata : Sd=2225.16 mp.

Sistem constructiv al constructiei existente:

Corp principal: fundatii continue din beton, elevatie din beton armat, structura de rezistenta mixta din stalpi de beton armat si caramida, plansee beton armat, zidarie din caramida, acoperis tip sarpanta din lemn, invelitoare din tigla.

Finisaje interioare existente:

Pardoseli interioare

In clase - parchetul este uzat;

Pe coridoare pardoseala existenta este din mozaic care in unele locuri prezinta crapaturi;

Pe coridoare si in clase, peretii sunt placati cu lambriuri din lemn, zugravelile sunt inestetice in stare nesatisfacatoare,pe alocuri exista fisuri..

La grupurile sanitare-peretii sunt placati cu faianta pe alocuri deteriorata,pardoselile sunt din gresie.

Finisaje exterioare existente:

Peretii exteriori si soclul sunt tencuiti cu tencuiala obisnuita,in stare de degradare.

Tamplaria exterioara -ferestre din lemn si pvc cu geam termopan ,usi din lemn neasigurand etanseitate termica suficienta.

Acoperis-sarpanta din lemn cu invelitoare din tigla.

Tinichigerie-jgheaburi si burlane din tabla zincata

Trotuarul de garda precum si cel de acces prezinta denivelari si crapaturi.

Degradari si avarii:

a) Fundatii-este necesara analiza fundatiilor.b) Peretii din zidarie de caramida;

c) Finisaje.

-Zugravelile si tencuielile sunt deteriorate ;

-Pardoselile sunt uzate;

-Usile sunt vechi si neetanse;

d) Instalatiile sanitare sunt vechi;

e) Sistemul de colectare si evacuare a apelor meteorice-deteriorari ale dispozitivelor de evacuare a apelor nu sunt conectate la reteaua de canalizare;

3.SCOPUL EXECUTIEI SERVICIULUI:Realizarea expertizelor tehnice asupra obiectelor de constructie in discutie are ca baza de lucru obligatia respectarii reglementarilor legale in vigoare cum ar fi:

-Legea calitatii in constructii-Legea nr.10/1995,sectiunea 5(Obligatii si raspunderi ale proprietarilor constructiilor,art.25,pct.c)

-Normativul P100-3/2008-Cod de proiectare seismica,partea a III-a-Prevederi pentru evaluarea seismica a constructiilor existente

-Normativul P130/1999,privind comportarea in timp a constructiilor,cap.4-Urmarirea speciala a comportarii constructiilor,art.4.10.

Activitatea desfasurata pentru evaluarea cladirii,rezultatele examinarii si studiilor efectuate in vederea evaluarii, precum si concluziile referitoare la siguranta structurii si eventuala necesitate a interventiilor de consolidare structurala si nestructurala,inclusiv natura si proportiile acestor interventii,trebuie prezentate in raportul de expertiza a constructiei.

Realizarea auditului energetic si al lucrrilor de intervenie are drept scop creterea performanei energetice a constructiei respectiv reducerea consumurilor energetice pentru nclzirea cladirii, n condiiile asigurrii i meninerii climatului termic interior, precum i ameliorarea aspectului urbanistic al municipiului Bistria.

4.DESCRIEREA SUCCINTA A SERVICIULUI :

Pentru evaluarea constructiilor in discutie,prestatorul va efectua urmatoarele categorii de activitati:

>releveu constructii existente

>colectarea informatiilor despre constructiile existente referitoare la istoria si functiunea cladirilor,caracteristicile structurale,ale terenului de fundare ,ale elementelor nestructurale si ale finisajelor

>stabilirea proprietatilor mecanice ale materialelor

>identificarea starii de afectare fizica a constructiilor

>stabilirea obiectivelor de performanta urmarite si,pe aceasta baza,a starilor limita si a cerintelor care decurg

>stabilirea metodologiei de evaluare in corelare cu informatiile disponibile si starile limita selectate

>evidentierea cauzelor care au condus la degradarea constructiilor pentru a stabili masurile de indepartare a acestora

>intocmirea raportului de expertiza cu formularea concluziilor si precizarea masurilor necesare

Procesul de expertiza(evaluare)propriu-zisa cuprinde:

>verificarea exigentelor de conformare si alcatuire structurala potrivit materialelor structurale utilizate

>verificarea conditiilor pe care trebuie sa le indeplineasca elementele nestructurale

>cuantificarea starii de degradare a constructiilor

>verificarea conditiilor de rezistenta structurala

Pe baza rezultatelor evaluarii calitative si a evaluarii prin calcul se stabileste vulnerabilitatea constructiilor in ansamblu.

Rapoartele de expertiza vor contine o sinteza a procesului de evaluare,care va duce pana in final la decizia de a efectua lucrarile de reconditionare si modernizare si anume:

>Datele istorice referitoare la perioada efectuarii constructiilor si nivelul reglementarilor de proiectare aplicate

>Datele privitoare la sistemul structural si la ansamblul elementelor nestructurale.

>Descrierea starii constructiilor la data evaluarii.Se vor evidentia degradarile produse.

Se va efectua analiza fundatiei,analiza materialelor componente din care sunt realizate constructiile,precum si studiul geotehnic.

Masurile (solutiile) de interventie (consolidare )trebuie fundamentate din punct de vedere tehnic ,functional,tehnologic,economic,al incadrarii in mediul construit.

> Efectuarea auditului energetic cu elaborarea certificatului de performanta energetica , corespunzator starii tehnice initiale ;

Realizarea lucrarilor de interventie prevazute mai sus are ca scop cresterea performantei energetice,analizarea constructiei si al instalatiilor aferente din punct de vedere tehnic si economic,propunerea unor solutii tehnico-financiare in vederea imbunatatirii performantei energetice a cladirii(consum energie incalzire,consum energie apa calda menajera,consum energie iluminat), astfel incat consumul anual specific de energie calculat pentru incalzire sa scada sub 80 kWh/m2 arie utila, in conditii de eficienta economica.

> Elaborarea caietului de sarcini privind etapele, tehnologiile de executie a lucrarilor de interventie, conform normelor tehnice si normativelor in vigoare;

5.CERINE MINIME OBLIGATORII.

1 Expertiza tehnic se realizeaza pentru analiza structurii de rezisten a constructiilor, n parte, din punctul de vedere al asigurrii cerinei eseniale rezisten mecanic i stabilitate, urmrind metoda calitativ, prevzut de reglementrile tehnice n vigoare. Expertiza tehnic se realizeaz de ctre un expert tehnic, persoan fizic atestat pentru cerina esenial rezisten mecanic i stabilitate.

n cazul n care expertiza tehnic prevede necesitatea efecturii unor lucrri de consolidare/reparaii care condiioneaz executarea lucrrilor de intervenie, contractorul proiectrii informeaz n scris coordonatorul local, n vederea dispunerii de ctre acesta a msurilor ce se impun.

2 Auditul energetic se realizeaz de ctre auditorul energetic pentru cldiri, persoan fizic atestat grad I, specialitatea construcii i instalaii.

Auditorul energetic elaboreaza primul certificat de performan energetic, cu evidenierea consumului anual specific de energie calculat pentru nclzire, corespunztor strii tehnice iniiale a cladirii.

Coninutul cadru al auditului energetic este prevzut n:

-Legea nr.372/13.12.2005-republicata privind performanta energetica a cladirilor;

- Ordinul nr. 157/2007 al Ministerului Transporturilor,Constructiilor si Turismului pentru aprobarea reglementarii tehnice, Metodologie de calcul al performantei energetice a cladirilor publicat n M.O., partea I, nr. 126/21.02.2007;

-Ordinul nr.1071/16.12.2009 privind modificarea si completarea Ordinului nr.157/2007pentru aprobarea reglementarilor tehniceMetodologie de calcul al performantei energetice a cladirilor,cu modificarile si completarile ulterioare; -Deasemenea se vor respecta toate Normativele ,normele specifice in vigoare;Prile scrise i desenate vor fi puse la dispoziia beneficiarului dup cum urmeaz: - relevee cladire; - studiu geotehnic;

- expertiza tehnic;

- auditul energetic ;

6. CAPACITATEA TEHNICASI/SAU PROFESIONALAOfertantul va avea obilgaia s asigure minim urmtoarele categorii de personal:

Ofertantul va face dovada ca detine cu contract individual de munca sau cu contract de colaborare cel putin urmatorii specialisti:

> expert tehnic atestat domeniul A1, atestat MLPTLcu minim 2 proiecte realizate pentru lucrari de reabilitarea cladirilor.>auditor energetic atestat gradul I pentru constructii si instalatii , cu minim 2 proiecte realizate pentru lucrari de reabilitare termica a cladirilor 7. DURATA CONTRACTULUIData de ncepere

Termenul pentru nceperea ndeplinirii obligaiilor contractuale de ctre Ofertant va fi de 5 zile calendaristice de la data semnrii contractului de ambele pri.

Contractul va avea o durat de max. 30 de zile calendaristice .

8.ATESTAREA EXPERTULUI SI OBLIGATII

Expertul tehnic trebuie s fie atestat pentru domeniul A1, care elaboreaz raportul de expertiza tehnica de calitate cuprinznd soluii i msuri care se impun pentru fundamentarea tehnica i economic a deciziei de intervenie ce se nsuete de ctre proprietarii sau administratorii construciilor i, dup caz, de ctre investitor.

Expertul tehnic de calitate atestat rspunde de asigurarea nivelurilor minime de calitate privind cerinele impuse conform legii, n funcie de categoria de importanta a construciei.

Proiectul ntocmit pe baza raportului de expertiza tehnica de calitate trebuie nsuit de ctre autorul acestuia,din punctde vedere al respectrii soluiilor i a msurilor propuse.

Auditul energetic se realizeaz de ctre auditorul energetic pentru cldiri, persoan fizic atestat grad I, specialitatea construcii i/sau construcii i instalaii.

9.PREDAREA EXPERTIZEI TEHNICE SI A AUDITULUI ENERGETIC

Expertiza tehnic si auditul energetic se pred beneficiarului, pe suport de hrtie n 5 exemplare, precum i n format electronic -2CD.

Expertiza tehnic si auditul energetic se elaboreaz n maxim 30 de zile calendaristice de la data intrri n vigoare a contractului.

10.PRECIZARI FINALE

n cazul n care expertiza tehnic prevede necesitatea efecturii unor lucrri de consolidare/reparaii care condiioneaz executarea lucrrilor de intervenie, contractorul proiectrii informeaz, n scris coordonatorul local, n vederea dispunerii de ctre acesta a msurilor ce se impun.

Proiectele tehnice, detaliile de execuie i documentaiile de achiziie pentru contractarea executrii lucrrilor de intervenie trebuie s respecte prevederile legale cuprinse n:

- H.G. nr. 28/2008 privind aprobarea coninutului cadru al documentaiei tehnico-economice aferente investiiilor publice, precum i a structurii i a metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiii i lucrri de intervenii.

- Ordinul nr. 863/2008 al MDLPL pentru aprobarea Instruciunilor de aplicare a unor prevederi din H.G. nr. 28/2008 privind aprobarea coninutului cadru al documentatiei tehnico-economice aferente investiiilor publice, precum i a structurii i a metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiii i lucrri de intervenii.-Hotararea Guvernului Romaniei nr. 925/1995 pentru aprobarea Regulamentului de verificare si expertizare tehnica de calitate a proiectelor ,a executiei lucrarilor si a constructiilor.

- Ordinul nr. 157/2007 pentru aprobarea reglementarii tehniceMetodologie de calcul al performantei energetice a cladirilor, publicat n M.O., partea I, nr. 126/21.02.2007, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv Ordinul nr.1071/16.12.2009.-Ordinul nr.1071/16.12.2009 privind modificarea si completarea Ordinului nr.157/2007pentru aprobarea reglementarilor tehniceMetodologie de calcul al performantei energetice a cladirilor,cu modificarile si completarile ulterioare;

- Normativele, normele specifice in vigoare.