rasp mai ca exista omai sprijin locuinte 129-2010

2
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE CENTRUL DE PRESĂ Domnului Firicel Alexandru, În legătură cu solicitarea dumneavoastră, înregistrată la Direcţia Informare şi Relaţii Publice cu numărul de mai sus, privind punerea în aplicare a art.32 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului , vă aducem la cunoştinţă punctul de vedere al structurii de specialitate din cadrul Aparatului Central al M.A.I., după cum urmează: Deşi au fost invocate dispoziţiile Legii 544/2001, solicitarea sa nu se referă la transmiterea unor informaţii (în materialitatea lor) deţinute de MAI, rezultate sau care privesc activitatea instituţiei, ci la comunicarea unui punct de vedere „motivat juridic, pertinent”, într-o anumită problematică; ca urmare, cererea dumneavoastră se tratează ca petiţie, în condiţiile reglementărilor incidente, iar nu ca o cerere de informaţii publice. În acest context, arătăm că în evidenţele structurii de specialitate nu a fost identificat un ordin al ministrului afacerilor interne emis exclusiv în temeiul art. 32 alin. (3) din Legea nr. 360/2002. Cu toate acestea, aşa cum se poate observa în preambulul Omai nr. 129/2010, reglementarea este fundamentată inclusiv pe dispoziţiile referite de dumneavoastră. Cu privire la acest aspect, în răspunsurile noastre anterioare, v-am oferit detalieri privind reglementările emise sau iniţiate de MAI având ca obiect protecţia poliţiştilor din perspectiva situaţiei locative. Bucureşti, 07.05.2015

Upload: spr-diamantul-s13

Post on 06-Sep-2015

213 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

Omai care nu se aplica

TRANSCRIPT

MINISTERUL AFACERILOR INTERNEDIRECIA INFORMARE I RELAII PUBLICECENTRUL DE PRES

Bucureti, 07.05.2015Nr. 4519176

Domnului Firicel Alexandru,

n legtur cu solicitarea dumneavoastr, nregistrat la Direcia Informare i Relaii Publice cu numrul de mai sus, privind punerea n aplicare a art.32 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliistului, v aducem la cunotin punctul de vedere al structurii de specialitate din cadrul Aparatului Central al M.A.I., dup cum urmeaz:

Dei au fost invocate dispoziiile Legii 544/2001, solicitarea sa nu se refer la transmiterea unor informaii (n materialitatea lor) deinute de MAI, rezultate sau care privesc activitatea instituiei, ci la comunicarea unui punct de vedere motivat juridic, pertinent, ntr-o anumit problematic; ca urmare, cererea dumneavoastr se trateaz ca petiie, n condiiile reglementrilor incidente, iar nu ca o cerere de informaii publice. n acest context, artm c n evidenele structurii de specialitate nu a fost identificat un ordin al ministrului afacerilor interne emis exclusiv n temeiul art. 32 alin. (3) din Legea nr. 360/2002. Cu toate acestea, aa cum se poate observa n preambulul Omai nr. 129/2010, reglementarea este fundamentat inclusiv pe dispoziiile referite de dumneavoastr. Cu privire la acest aspect, n rspunsurile noastre anterioare, v-am oferit detalieri privind reglementrile emise sau iniiate de MAI avnd ca obiect protecia poliitilor din perspectiva situaiei locative.

Responsabil de informarea publicComisar ef de poliie Gabriel Mitroiu