raport campanie atragere-de _fonduri_2011-2012

1
Raport campanie strangere de fonduri Noiembrie 2011 Echipa YouthBank Cluj doreste sa le multumeasca partenerilor, sustinatorilor si celor care cred ca un grup de 12 liceeni pot sa faca o schimbare in comunitatea lor cu sprijinul potrivit! La inceputul celui de-al saselea an de implementare, membrii echipei YouthBank si-au propus sa testeze un nou mecanism de mobilizare de resurse din comunitate. Resursele atrase - 1.685,62 lei - au fost utilizate pentru finantarea trainingul privind atragerea de fonduri si comunicarea, cu rezultat direct asupra invatarii tehnicilor si principiilor atragerii unor noi resurse in vederea finantarii proiectelor elaborate si implementate de liceeni din Cluj-Napoca. Astfel, echipaYouthBank Cluj a realizat macheta YouthBank – un contur din material textil in forma siglei programului, amplasat in Iulius Mall, Polus Center si Cora, pe care clujenii au fost invitati sa il umple cu mici contributii (sume cuprinse intre 0.5 lei si 50 lei). Prin acest mecanism, cei 12 liceeni care formeaza echipa YouthBank au mobilizat resursele necesare pentru finantarea traningului din19 si 20 noiembrie 2011, care a avut loc la Marisel, judetul Cluj. In cadrul trainingului, tinerii au conceput strategia de strangere de fonduri, cuprizand patru mecanisme: - vanzare de felicitari - „vanzare” de proiecte - un eveniment activ – Cina VIP pentru YouthBank Cluj - abordarea directa – printr-un eveniment-surpriza (Bradutul YouthBank), organziat in preajma sarbatorilor de iarna Targetul stabilit pentru anul 2011-2012 este de 30.000 lei, pe care membrii YouthBank Cluj il vor atinge pana la sfarsitul lunii februarie 2012. Sumele mobilizate vor fi utilizate pentru finantarea proiectelor liceenilor in vederea imbunatatirii comunitatii locale. YouthBank Cluj este un program dezvoltat de Fundația Comunitară Cluj şi este administrat de către un grup de liceeni. Programul urmăreşte constituirea, promovarea şi administrarea într-o manieră transparentă a unui fond special destinat proiectelor implementate – de către liceeni – pentru dezvoltarea comunității locale.

Upload: youthbankcluj

Post on 22-Aug-2015

65 views

Category:

Documents


0 download

TRANSCRIPT

Page 1: Raport campanie atragere-de _fonduri_2011-2012

Raport campanie strangere de fonduri Noiembrie 2011

Echipa YouthBank Cluj doreste sa le multumeasca partenerilor, sustinatorilor si celor care cred ca un grup de 12 liceeni pot sa faca o schimbare in comunitatea lor cu sprijinul potrivit! La inceputul celui de-al saselea an de implementare, membrii echipei YouthBank si-au propus sa testeze un nou mecanism de mobilizare de resurse din comunitate. Resursele atrase - 1.685,62 lei - au fost utilizate pentru finantarea trainingul privind atragerea de fonduri si comunicarea, cu rezultat direct asupra invatarii tehnicilor si principiilor atragerii unor noi resurse in vederea finantarii proiectelor elaborate si implementate de liceeni din Cluj-Napoca. Astfel, echipaYouthBank Cluj a realizat macheta YouthBank – un contur din material textil in forma siglei programului, amplasat in Iulius Mall, Polus Center si Cora, pe care clujenii au fost invitati sa il umple cu mici contributii (sume cuprinse intre 0.5 lei si 50 lei). Prin acest mecanism, cei 12 liceeni care formeaza echipa YouthBank au mobilizat resursele necesare pentru finantarea traningului din19 si 20 noiembrie 2011, care a avut loc la Marisel, judetul Cluj. In cadrul trainingului, tinerii au conceput strategia de strangere de fonduri, cuprizand patru mecanisme:

- vanzare de felicitari - „vanzare” de proiecte - un eveniment activ – Cina VIP pentru YouthBank Cluj - abordarea directa – printr-un eveniment-surpriza (Bradutul YouthBank), organziat in

preajma sarbatorilor de iarna

Targetul stabilit pentru anul 2011-2012 este de 30.000 lei, pe care membrii YouthBank Cluj il vor atinge pana la sfarsitul lunii februarie 2012. Sumele mobilizate vor fi utilizate pentru finantarea proiectelor liceenilor in vederea imbunatatirii comunitatii locale. YouthBank Cluj este un program dezvoltat de Fundația Comunitară Cluj şi este administrat de către un grup de liceeni. Programul urmăreşte constituirea, promovarea şi administrarea într-o manieră transparentă a unui fond special destinat proiectelor implementate – de către liceeni – pentru dezvoltarea comunității locale.