jurnal de vacanta

of 12 /12
Jurnal de vacanta Orasul Brasov Dragomir Adela Clasa a XI a H

Upload: adda-adde

Post on 26-Sep-2015

40 views

Category:

Documents


2 download

DESCRIPTION

jurnal de vacanta

TRANSCRIPT

Jurnal de vacanta Orasul Brasov

Jurnal de vacantaOrasul BrasovDragomir AdelaClasa a XI a H

Ce trebuie sa stim?Brasovul se afla la 140 de km de Bucuresti,cel mai folosit drum pentru a ajunge aici fiind Valea Prahovei.Orasul era denumit Corona (care inseamna coroana, de aceea stema orasului este o coroana cu radacini de stejar) in 1235, atunci cand populatia sasa s-a stabilit aici. Mai tarziu, orasul a fost cunoscut si sub numele de Brasco, Brasso, Kronstadt, Cetatea Brasovia sau Stalin. De secole orasul a fost si este poarta Transilvaniei spre sud si spre est..

Atractiile orasuluiMarginit de varfurile Carpatilor de Sud si impodobit cu arhitectura gotica, baroca si renascentista, precum si cu o bogatie de monumente istorice, Brasovul este unul dintre cele mai vizitate orase din Romania.Aflata in inima vechiului oras medieval Brasov si marginita de case cu frumoase acoperisuri rosii, apartinand comerciantilor,Piata Sfatuluieste un loc minunat sa te odihnesti si sa admiri peisajul. In centrul pietei se aflavechea primarie(1420), care acum adaposteste Muzeul de Istorie al Brasovului, iar coltul sudic este dominat de cea mai cunoscuta atractie a orasului,Biserica Neagra, care este cea mai mare biserica gotica intre Viena si Istanbul.

Spre sfarsitul verii in Brasov are loc festivalul international de muzica Cerbul de Aur. Multi artisti de renume au pasit pe scena festivalului de-a lungul anilor, incluzandu-i pe includingRicky Martin, Pink, James Brown, Kylie Minogue, Diana Ross, Christina Aguilera, Cyndi Lauper, Toto Cutugno, Kenny Rogers, Jerry Lee Lewis, Ray Charles, UB 40, INXS, Scorpions, Tom Jones, Sheryl Crow, Ruslanasi multi altii.Brasovul detine si cea mai ingusta strada din Europa.Strada Sforiiare intre 70 si 130 cm si leaga Strada Cerbului cu Strada Poarta Schei. Strada a fost folosita initial ca o cale de acces pentru pompieri.Poarta Ecaterinei, construita in 1559 de catre Breasla Croitorilor, este singura poarta originala care a supravietuit din timpurile medievale. Turnul de basm pe care il vedem astazi a facut parte dintr-o structura mai mare, care, din nefericire, a fost demolata in anul 1827. Cele patru turnulete mici de pe colturi (cum se observa si in alte cetati sasesti) simbolizeaza autonomia judiciara a Primariei care se pot aplica, daca este necesar, pedeapsa cu moartea. Deasupra intrarii turnului se afla stema orasului, o coroana cu radacini de stejar.

Strategic situata pe un deal cu vedere la oras si la campiile din nord,Cetatea Brasova facut parte din sistemul de fortificatii exterioare a orasului. Construita din lemn in 1524, a fost inlocuita cu o structura de piatra in secolul al XVI-lea, numai pentru a fi abandonata in secolul al XVII-lea dupa ce inovatiile tehnologice au facut tunurile mai puternice decat cladirea.

Atractii din apropierea BrasovuluiIn apropierea orasului Brasov veti putea descoperi multi falnici, paduri dese si sate cu frumoase biserici fortificate.Poiana Brasov

La 15 minute de mers cu masina se afla Poiana Brasov, o statiune montana de schi, dar si o statiune de vara. n timpul lunilor de iarna, Poiana Brasov ofera unele dintre cele mai bune partii de schi din Romnia. In timpul varii, este un loc minunat pentru ca drumetii sa se lanseze in calatorii in sudul Muntilor Carpati. Pentru o vedere panoramica a Brasovului si a Muntilor Bucegi, aflati in departare, puteti lua telecabina pana la varful Postavarul.

CuriozitatiCuriozitatiCelebritatile hollywoodiene Jude Law, Renee Zellweger si Nicole Kidman s-au relaxat in Poiana Brasov, dupa filmarile peliculei Cold Mountain intr-o locatie din apropiere.