iunie 2010

8
În acest an vor începe lucrările pentru primele blocuri care s-au calificat pentru a intra în programul de reabilitare termică. În acelaşti timp, restul proprietarilor de apartamente, sunt aşteptaţi să îşi înfiinţeze asociaţii de proprietari pentru a se putea încadra în condiţiile acestui proiect. Cu ocazia acordării titlului de Furnizor al Casei Regale pentru fabrica “Spicul”, Regele Mihai a vizitat locaţia din Chitila. publicație de informare a Primăriei Orașului Chitila, distribuită gratuit IUNIE / 20 10 Chitila Azi ISSN: 1482-1091 [email protected] continuare în pagina 2 detalii în pagina 2 detalii în pagina 4 Chitila vrea reintroducerea RATB Un ora ş ECO Un ora ş ECO Regele Mihai a vizitat fabrica Spicul din Chitila Primăria Chitila face demersuri la Primăria Capitalei pentru reintroducerea RATB, puteţi susţine aceste eforturi cu un vot la www.primariachitila.ro/ratb Vre ţ i s ă avem un ora ş verde? S ă ne bucur ă m de aer curat, de beneficiile naturii, de mi ş care în aer liber ş i un stil de via ţă mai s ă n ă tos? Und ă verde pentru reabilitarea termic ă detalii în pagina 3

Upload: m

Post on 03-Jul-2015

84 views

Category:

Documents


3 download

TRANSCRIPT

Page 1: iunie 2010

În acest an vor începe lucrările pentru primele blocuri care s-au calificat pentru a intra în programul de reabilitare termică. În acelaşti timp, restul proprietarilor de apartamente, sunt aşteptaţi să îşi înfiinţeze asociaţii de proprietari pentru a se putea încadra în condiţiile acestui proiect.

Cu ocazia acordării titlului de Furnizor al Casei Regale pentru fabrica “Spicul”, Regele Mihai a vizitat locaţia din Chitila.

publicație de informare a Primăriei Orașului Chitila, distribuită gratuit

IUNIE / 2010

Ch

itila

Azi

IS

SN

: 1

48

2-1

09

1

[email protected]

continuare în pagina 2

detalii în pagina 2

detalii în pagina 4

Chitila vreareintroducerea

RATB

Un oraş ECOUn oraş ECO Regele Mihai a vizitat

fabrica Spicul din Chitila

Primăria Chitila face demersuri la

Primăria Capitalei pentru

reintroducerea RATB, puteţi

susţine aceste eforturi cu un vot la

www.primariachitila.ro/ratb

Vreţi să avem un oraş verde? Să ne

bucurăm de aer curat, de beneficiile

naturii, de mişcare în aer liber şi un

stil de viaţă mai sănătos?

Undă verde pentru

reabilitarea termică

detalii în pagina 3

Page 2: iunie 2010

Soluţionare a Contestaţiilor, care verifică, în trebuie schimbată. La demersurile Primăriei Veşti bune pentru locuitorii cartierului perioada 20-30 iunie, documentele de la Chitila, societatea Electrica a acceptat să CFR: proiectul de asfaltare a străzilor din licitaţie. Dacă avizul va fi favorabil, lucrările realizeze aceste modificări care necesită o această zonă este cu un pas mai aproape vor putea începe pe 15 iulie şi se vor investiţie din partea Electrica de 7 miliarde de de concretizare. desfăşura pe o perioadă de 12 luni. Astfel, lei vechi. Acest demers este deosebit de vara viitoare, oamenii se vor putea bucura de important, Primăria reuşind astfel să Aşa cum anunţam în ediţia precedentă, a avut un cartier complet sistematizat, cu străzi scutească aceste cheltuieli de la bugetul local. loc licitaţia pentru realizarea lucrărilor de moderne şi condiţii mult mai bune de trafic. Prin urmare, pe chitilenii din cartierul CFR îi sistematizare a tuturor străzilor din Cartierul În plus, în acest cartier, va fi înlocuită toată aşteaptă o serie de schimbări care vor CFR. Firma care a câştigat licitaţia este reţeaua electrică deoarece toţi stâlpii de dezvolta zona în care locuiesc, iar această Straco& Grossman, valoarea la care a câştigat electricitate ar urma să ajungă în mijlocul parte a oraşului va deveni, la rândul său, una fiind de 17.116.981 RON. Momentan, se trotuarului conform noului proiect de modernă.aşteaptă avizul Consiliului Naţional de asfaltare, motiv pentru care amplasarea lor

Din 15 iunie 2010, RATB a sistat transportul public în toate localităţile din judeţul Ilfov, inclusiv în oraşul Chitila, lăsând din nou locuitorii fără posibilitatea de a călători cu mijloacele de transport RATB. Potrivit unui anunţ al RATB, Consiliul Judeţean Ilfov nu şi-a îndeplinit obligaţiile de plată pe care şi le asumase faţă de Consiliul General al Municipiului Bucureşti prin Protocolul privind transportul public de călători. Astfel, până în prezent, Consiliul Judeţean Ilfov nu a achitat sumele datorate şi nici nu a constituit garanţia reală imobiliară potrivit Protocolului (Art. 4, alin. 8: "Judetul Ilfov va constitui în maxim 30 de zile după începerea execuţiei prezentului Protocol, o garanţie reală imobiliară la dispoziţia Muncipiului Bucureşti echivalentă cu valoarea debitului restant şi a prestaţiei pe un trimestru"). Municipalitatea Bucuresti a notificat Consiliul Judeţean Ilfov în două rânduri, în februarie şi martie 2010, însă fără nici un rezultat. Primăria Municipiului Bucureşti şi Regia Autonomă de Transport Bucureşti au anuţat pe site-ul RATB că îşi cer scuze celor afectaţi de această decizie, dar nu pot suporta legal cheltuielile aferente transportului public în judeţul Ilfov. Acestă schimbare îi afectează în mod direct pe chitileni, iar Primăria Chitila continuă demersurile începute pentru a obţine o asociere cu Primăria Capitalei prin care să fie reintrodusă linia RATB. De asemenea, a fost iniţiată o campanie pe site-ul Primăriei Chitila, prin care locuitorii pot susţine acest demers, printr-un vot la www.primariachitila.ro/ratb

pag3

Vreţi să avem un oraş verde? Să ne bucurăm de aer curat, de beneficiile naturii, de mişcare în aer liber şi un stil de viaţă mai sănătos? Sunt multe lucruri pe care le putem face pentru a proteja mediul şi pentru a ne proteja sănătatea, iar mersul pe bicicletă este probabil cel mai plăcut dintre ele.

Dacă vă întrebaţi cum reuşeau bunicii noştri să îşi menţină sănătatea şi pofta de viaţă, răspunsul este mişcarea. Un obicei pe care îl iubim când suntem copii, dar care dispare din viaţa noastră odată cu trecerea timpului. Dacă vă mai amintiţi bucuria primului mers pe bicicletă, atunci puteţi să vă urcaţi din nou pe ea şi să pedalaţi prin oraş în loc să folosiţi autoturismul, scuterul sau motocicleta. Locuitorii oraşelor din Occident şi America au redescoperit acest mijloc de transport şi i-au făcut din nou loc în vieţile lor. Le folosesc pentru a merge la serviciu, la cumpărături sau la plimbare. În Bucureşti, numărul bicicliştilor creşte de la o zi la alta, la fel ca şi în alte oraşe din ţară. De ce nu am face şi noi acelaşi lucru? Este un mod exterm de sănătos de a ne deplasa care, pe lângă beneficiile pentru sănătate, ne ajută să păstrăm un mediu mai curat, să protejăm natura şi să respirăm un aer mai puţin poluat. Dacă încă nu vă simţiţi pregătiţi pentru a merge cu bicicleta până în Bucureşti sau alte localităţi, puteţi încerca, pentru început, să alegeţi bicicleta pentru distanţele scurte pe care le aveţi de parcurs în Chitila. Străzile nou asflatate din Chitila includ şi piste speciale pentru biciclete, străduţele laterale sunt mai puţin agglomerate şi permit mersul în siguranţă cu bicicleta, iar la Piaţa Chitila există deja un cadru destinat parcării bicicletelor.

Pe 11 iunie, a fost inaugurată oficial fabrica Spicul din Chitila, odată cu celebrarea primirii distincţiei de furnizor al Casei Regale a României pentru produsele de panificaţie marca “Spicul”. Majestatea Sa a fost prezent în toate secţiile fabricii şi a avut discuţii cu reprezentanţii societăţii. La eveniment au participat, alături de preşedintele CEO Spicul Sa, domnul Gheorghe, primarul oraşului Chitila, Emilian Oprea, preşedintele Rompan şi personalităţi din mass-media şi nutriţie. Spicul este o companie cu tradiţie, atestată documentar din 1848 şi desfăţoară activităţi de morărit, panificaţie, paste, biscuiţi, patiserie şi alte produse şi subproduse specifice.Noua investiţie în tehnologizarea fabricii depăşeşte suma de 30 milione de Euro, este este una dintre cele mai mari investiţii din sectorul de morărit şi panificaţie şi s-a concretizat într-o construcţie pe un teren situat în oraşul Chitila şi în achiziţionarea de noi linii de fabricaţie. “ A fost o onoare pentru mine să particip la acest eveniment, alături de Majestatea Sa Regele Mihai şi suntem mândri că am reuşit să atragem în oraşul Chitila o investiţie atât de importantă pentru dezvoltarea oraşului şi care a adus noi oportunităţi pentru locuri de muncă: fabrica Spicul are peste 350 de angajaţi, din care foarte mulţi sunt locuitori ai Chitilei. Chiar Regele Mihai a felicitat Primăria Chitila pentru că a încurajat această investiţie şi a apreciat calitatea deosebită a produselor şi a mediului de lucur din fabrica Spicul”, a declarat primarul oraşului, Emilian Oprea. Investiţia totală se ridică la aproximativ 40 de milioane de Euro, procesul de extindere continuând cu înfiinţarea unor mori performante şi a unei mori pentru gluten şi amidon, unica în ţară şi în sud-estul Europei.

Primăria Chitila face demersuri la Primăria Capitalei pentru reintroducerea RATB

Cu ocazia acordării titlului de

Furnizor al Casei Regale pentru

fabrica “Spicul”, Regele Mihai

a vizitat locaţia din Chitila.

continuare din pagina 1

continuare din pagina 1

continuare din pagina 1

Chitila vrea reintroducerea RATB Un oraş ECO

Încă un pas pentru asfaltarea”Cartierului”

Regele Mihai a vizitat fabricaSpicul din Chitila

pag2

“ Suntem îngrijoraţi de numărul tot mai mare de scutere care circulă în Chitila, care poluează mediul şi poluează fonic. Primăria Chitila are în plan să realizeze mai multe piste pentru biciclete acolo unde lăţimea străzii permite acest lucru şi îi sfătuim pe locuitorii oraşului să aleagă bicileta, ca o abordare mult mai benefică pentru sănătate. Văd că mulţi copii din oraşul nostru au bicilete şi cred că noi, adulţii, ar trebui să le urmăm exemplul”, a declarat Emilian Oprea, Primarul oraşului.

“Este un subiect extrem de important pentru locuitorii oraşului Chitila şi facem tot ce se poate pentru ca RATB să-şi reia traseul în Chitila. Avem promisiuni că solicitarea noastră va fi discutată în şedinţa din 30 iunie a Primăriei Capitalei, noi am dat deja o Hotărâre de Consiliu, am aprobat Protocolul şi am inclus această asociere în buget, suntem pregătiţi şi sperăm să primim un răspuns favorabil”, a explicat Primarul Chitila, Emilian Oprea.

- tonifică muşchii şi articulaţiile şi oferă un echilibru şi o flexibilitate mai bune- ajută la menţinerea greutăţii : în timpul mersului pe bicicletă se ard între 350 şi 700 de calorii pe oră- îmbunatăţeşte capacitatea de rezistenţă cu 20% încă din primele 4 luni prin mărirea capacităţii de ventilaţie a plămânilor- reduce riscul de cancer de colon, scade nivelul colesterolului şi tensiunea arterială- poate fi practicat de oricine, indiferent de vârstă- reduce nivelul stresului şi relaxează organismul- este un mijloc de transport foarte ieftin şi care nu dăunează mediului înconjurător- este de trei ori mai eficient din punct de vedere energetic decât mersul pe jos, iar viteza este de trei - patru ori mai mare.

Beneficiile mersului pe bicicletă

Page 3: iunie 2010

Soluţionare a Contestaţiilor, care verifică, în trebuie schimbată. La demersurile Primăriei Veşti bune pentru locuitorii cartierului perioada 20-30 iunie, documentele de la Chitila, societatea Electrica a acceptat să CFR: proiectul de asfaltare a străzilor din licitaţie. Dacă avizul va fi favorabil, lucrările realizeze aceste modificări care necesită o această zonă este cu un pas mai aproape vor putea începe pe 15 iulie şi se vor investiţie din partea Electrica de 7 miliarde de de concretizare. desfăşura pe o perioadă de 12 luni. Astfel, lei vechi. Acest demers este deosebit de vara viitoare, oamenii se vor putea bucura de important, Primăria reuşind astfel să Aşa cum anunţam în ediţia precedentă, a avut un cartier complet sistematizat, cu străzi scutească aceste cheltuieli de la bugetul local. loc licitaţia pentru realizarea lucrărilor de moderne şi condiţii mult mai bune de trafic. Prin urmare, pe chitilenii din cartierul CFR îi sistematizare a tuturor străzilor din Cartierul În plus, în acest cartier, va fi înlocuită toată aşteaptă o serie de schimbări care vor CFR. Firma care a câştigat licitaţia este reţeaua electrică deoarece toţi stâlpii de dezvolta zona în care locuiesc, iar această Straco& Grossman, valoarea la care a câştigat electricitate ar urma să ajungă în mijlocul parte a oraşului va deveni, la rândul său, una fiind de 17.116.981 RON. Momentan, se trotuarului conform noului proiect de modernă.aşteaptă avizul Consiliului Naţional de asfaltare, motiv pentru care amplasarea lor

Din 15 iunie 2010, RATB a sistat transportul public în toate localităţile din judeţul Ilfov, inclusiv în oraşul Chitila, lăsând din nou locuitorii fără posibilitatea de a călători cu mijloacele de transport RATB. Potrivit unui anunţ al RATB, Consiliul Judeţean Ilfov nu şi-a îndeplinit obligaţiile de plată pe care şi le asumase faţă de Consiliul General al Municipiului Bucureşti prin Protocolul privind transportul public de călători. Astfel, până în prezent, Consiliul Judeţean Ilfov nu a achitat sumele datorate şi nici nu a constituit garanţia reală imobiliară potrivit Protocolului (Art. 4, alin. 8: "Judetul Ilfov va constitui în maxim 30 de zile după începerea execuţiei prezentului Protocol, o garanţie reală imobiliară la dispoziţia Muncipiului Bucureşti echivalentă cu valoarea debitului restant şi a prestaţiei pe un trimestru"). Municipalitatea Bucuresti a notificat Consiliul Judeţean Ilfov în două rânduri, în februarie şi martie 2010, însă fără nici un rezultat. Primăria Municipiului Bucureşti şi Regia Autonomă de Transport Bucureşti au anuţat pe site-ul RATB că îşi cer scuze celor afectaţi de această decizie, dar nu pot suporta legal cheltuielile aferente transportului public în judeţul Ilfov. Acestă schimbare îi afectează în mod direct pe chitileni, iar Primăria Chitila continuă demersurile începute pentru a obţine o asociere cu Primăria Capitalei prin care să fie reintrodusă linia RATB. De asemenea, a fost iniţiată o campanie pe site-ul Primăriei Chitila, prin care locuitorii pot susţine acest demers, printr-un vot la www.primariachitila.ro/ratb

pag3

Vreţi să avem un oraş verde? Să ne bucurăm de aer curat, de beneficiile naturii, de mişcare în aer liber şi un stil de viaţă mai sănătos? Sunt multe lucruri pe care le putem face pentru a proteja mediul şi pentru a ne proteja sănătatea, iar mersul pe bicicletă este probabil cel mai plăcut dintre ele.

Dacă vă întrebaţi cum reuşeau bunicii noştri să îşi menţină sănătatea şi pofta de viaţă, răspunsul este mişcarea. Un obicei pe care îl iubim când suntem copii, dar care dispare din viaţa noastră odată cu trecerea timpului. Dacă vă mai amintiţi bucuria primului mers pe bicicletă, atunci puteţi să vă urcaţi din nou pe ea şi să pedalaţi prin oraş în loc să folosiţi autoturismul, scuterul sau motocicleta. Locuitorii oraşelor din Occident şi America au redescoperit acest mijloc de transport şi i-au făcut din nou loc în vieţile lor. Le folosesc pentru a merge la serviciu, la cumpărături sau la plimbare. În Bucureşti, numărul bicicliştilor creşte de la o zi la alta, la fel ca şi în alte oraşe din ţară. De ce nu am face şi noi acelaşi lucru? Este un mod exterm de sănătos de a ne deplasa care, pe lângă beneficiile pentru sănătate, ne ajută să păstrăm un mediu mai curat, să protejăm natura şi să respirăm un aer mai puţin poluat. Dacă încă nu vă simţiţi pregătiţi pentru a merge cu bicicleta până în Bucureşti sau alte localităţi, puteţi încerca, pentru început, să alegeţi bicicleta pentru distanţele scurte pe care le aveţi de parcurs în Chitila. Străzile nou asflatate din Chitila includ şi piste speciale pentru biciclete, străduţele laterale sunt mai puţin agglomerate şi permit mersul în siguranţă cu bicicleta, iar la Piaţa Chitila există deja un cadru destinat parcării bicicletelor.

Pe 11 iunie, a fost inaugurată oficial fabrica Spicul din Chitila, odată cu celebrarea primirii distincţiei de furnizor al Casei Regale a României pentru produsele de panificaţie marca “Spicul”. Majestatea Sa a fost prezent în toate secţiile fabricii şi a avut discuţii cu reprezentanţii societăţii. La eveniment au participat, alături de preşedintele CEO Spicul Sa, domnul Gheorghe, primarul oraşului Chitila, Emilian Oprea, preşedintele Rompan şi personalităţi din mass-media şi nutriţie. Spicul este o companie cu tradiţie, atestată documentar din 1848 şi desfăţoară activităţi de morărit, panificaţie, paste, biscuiţi, patiserie şi alte produse şi subproduse specifice.Noua investiţie în tehnologizarea fabricii depăşeşte suma de 30 milione de Euro, este este una dintre cele mai mari investiţii din sectorul de morărit şi panificaţie şi s-a concretizat într-o construcţie pe un teren situat în oraşul Chitila şi în achiziţionarea de noi linii de fabricaţie. “ A fost o onoare pentru mine să particip la acest eveniment, alături de Majestatea Sa Regele Mihai şi suntem mândri că am reuşit să atragem în oraşul Chitila o investiţie atât de importantă pentru dezvoltarea oraşului şi care a adus noi oportunităţi pentru locuri de muncă: fabrica Spicul are peste 350 de angajaţi, din care foarte mulţi sunt locuitori ai Chitilei. Chiar Regele Mihai a felicitat Primăria Chitila pentru că a încurajat această investiţie şi a apreciat calitatea deosebită a produselor şi a mediului de lucur din fabrica Spicul”, a declarat primarul oraşului, Emilian Oprea. Investiţia totală se ridică la aproximativ 40 de milioane de Euro, procesul de extindere continuând cu înfiinţarea unor mori performante şi a unei mori pentru gluten şi amidon, unica în ţară şi în sud-estul Europei.

Primăria Chitila face demersuri la Primăria Capitalei pentru reintroducerea RATB

Cu ocazia acordării titlului de

Furnizor al Casei Regale pentru

fabrica “Spicul”, Regele Mihai

a vizitat locaţia din Chitila.

continuare din pagina 1

continuare din pagina 1

continuare din pagina 1

Chitila vrea reintroducerea RATB Un oraş ECO

Încă un pas pentru asfaltarea”Cartierului”

Regele Mihai a vizitat fabricaSpicul din Chitila

pag2

“ Suntem îngrijoraţi de numărul tot mai mare de scutere care circulă în Chitila, care poluează mediul şi poluează fonic. Primăria Chitila are în plan să realizeze mai multe piste pentru biciclete acolo unde lăţimea străzii permite acest lucru şi îi sfătuim pe locuitorii oraşului să aleagă bicileta, ca o abordare mult mai benefică pentru sănătate. Văd că mulţi copii din oraşul nostru au bicilete şi cred că noi, adulţii, ar trebui să le urmăm exemplul”, a declarat Emilian Oprea, Primarul oraşului.

“Este un subiect extrem de important pentru locuitorii oraşului Chitila şi facem tot ce se poate pentru ca RATB să-şi reia traseul în Chitila. Avem promisiuni că solicitarea noastră va fi discutată în şedinţa din 30 iunie a Primăriei Capitalei, noi am dat deja o Hotărâre de Consiliu, am aprobat Protocolul şi am inclus această asociere în buget, suntem pregătiţi şi sperăm să primim un răspuns favorabil”, a explicat Primarul Chitila, Emilian Oprea.

- tonifică muşchii şi articulaţiile şi oferă un echilibru şi o flexibilitate mai bune- ajută la menţinerea greutăţii : în timpul mersului pe bicicletă se ard între 350 şi 700 de calorii pe oră- îmbunatăţeşte capacitatea de rezistenţă cu 20% încă din primele 4 luni prin mărirea capacităţii de ventilaţie a plămânilor- reduce riscul de cancer de colon, scade nivelul colesterolului şi tensiunea arterială- poate fi practicat de oricine, indiferent de vârstă- reduce nivelul stresului şi relaxează organismul- este un mijloc de transport foarte ieftin şi care nu dăunează mediului înconjurător- este de trei ori mai eficient din punct de vedere energetic decât mersul pe jos, iar viteza este de trei - patru ori mai mare.

Beneficiile mersului pe bicicletă

Page 4: iunie 2010

pag4 pag5

28 August- Ziua ChitileiZiua Chitilei va fi sărbătorită anul acesta sâmbătă, 28 august, la Stadionul Chitila. Primăria oraşului a pregătit o zi de distracţie şi petrecere, din cauza crizei economice fiind rezervată pentru această sărbătoare o singură zi. Evenimentul îi va avea ca invitaţi speciali pe DJ Meyer, Dj Project, Uni-K, Fuego şi trupa Compact. Nu vor lipsi micii, berea şi surprizele cu care organizatorii ne-au obişnuit cu această ocazie. Prin urmare, nu vă faceţi planuri pe 28 August pentru că vă aşteaptă o sărbătoare de neuitat!

Acţiune ECOPe 5 iulie va avea loc o acţiune civică de ecologizare a zonei de la pădure, organizată de asociaţia Acvatot alături de reprezentanţii Primăriei Chitila. Obiectivul este curăţarea locaţiei şi strângerea gunoaielor pentru ca locuitorii Chitilei să se poată bucura în această vară de un spaţiu relaxant şi curat atunci când vin la pădure. Cu acest prilej, Primăria reaminteşte tuturor locuitorilor să menţină curăţenia, să adune gunoaiele după fiecare ieşire la iarbă verde şi să respecte mediul. De asemenea, pescarii sunt rugaţi să nu mai lase gunoi în urma lor atunci când merg la pescuit, să strângă toate resturile şi să le ducă la tomberon.

Ştiaţi că…Pădurea Mogoşoaia aparţine în totalitate localităţii Mogoşoaia?Zona de lângă pădure care aparţine oraşului Chitila este doar cea lângă stejari, până încep primele case?Lacul Chitila aparţine oraşului Chitila doar în proporţie de 20%, în zona stejarilor, restul revenind localităţii Mogoşoaia, Bucureştiului şi Administraţiei Naţionale Apele Române?

Stadiul asflatărilorLucrările pentru sistematizarea unei serii de străzi din Chitila continuă conform planului de execuţie, însă asfaltarea străzilor Ion Olteanu şi Garofiţei au un ritm mai scăzut din cauza unor probleme neprevăzute apărute în teren. Acestea au fost întrerupte pentru a schimba traseul reţelei de gaze şi pentru a realiza branşamentele pe o lungime de 700 ml, deoarece reţeaua de gaze rămânea sub rigolele de ape pluviale ale noului proiect, fapt care contravine tuturor normelor legale. Această situaţie implică costuri suplimentare de 2 miliarde de lei vechi, sumă care va fi suportată de Primăria Chitila. Lucrările implică proiectare, obţinerea avizelor şi execuţia propriu-zisă, astfel că asfaltarea străzilor va fi întârziată cu cel puţin 30 de zile, urmând să fie reluată imediat după remedierea acestei probleme.În prezent se lucrează pe porţiunea de la strada Păcii, dinspre linia de centură spre Stadionul Chitila, iar celelalte străzi, pe care lucrările sunt deja întru-un stadiu foarte avansat, se estimează a fi finalizate până pe 10 iulie 2010.

Autoturismele uzate sau care nu mai pot fi utilizate ca mijloace de transport pot fi scoase acum din evidenţa fiscală la sediul Taxe şi Impozite din Chitila.

Ce se întâmplă cu impozitul pentru autoturismele ieşite din uz? Ne-a răspuns la această întrebare Şeful Serviciului de Taxe şi Impozite din Chitila, HUIDICI VIOREL.Pentru autoturismule scoase din uz, contribuabilii pot solictia scoaterea din evidenţa fiscală a mijloacelor de transport, în urmatoarele situaţii: - când autoturismul a fost vândut- se face dovada vânzării, dacă a fost furat- se aduce adeverinţa de la Poliţie privind furtul maşinii, când nu mai poate fi folosit şi este casat- se aduce adeverinţa de predare la Remat sau când pur şi simplu, nu se mai poate face dovada existenţei sale fizice. Acest lucru se referă la situaţiile în care autoturismul a fost înstrăinat, a fost ridicat şi dus la colectorii de fier sau alte situaţii care au dus la imposibilitatea de a mai dovedi exsitenţa autoturismului. « De asemenea, se poate solicita scoaterea din evidenţa fiscală – şi implicit- scutirea de la plata impozitului- a autoturismelor care şi-au pierdut calităţile de mijloace de transport, care sunt uzate, deteriorate şi nu mai pot fi folosite. În aceste situaţii, contribuabilul trebuie să completeze o declaraţie pe proprie răspundere, autentificată la notar sau completată în faţa reprezentatului fiscal, în care să prezinte situaţia în care se află autoturismul. Pe baza acestei declaraţii la Serviciul de Taxe şi Impozite, se încetează contribuţia bunului respectiv şi nu mai trebuie achitat impozitul pentru respectivul autoturism », ne-a explicat Huidici Viorel. Vestea este una bună pentru toate persoanele care deţin autoturisme vechi, ajunse în stadii avansate de degradare, care nu mai funcţionează şi care au rămas uitate într-un garaj, pe marginea străzii sau într-o curte de la ţară.

Ştiri pe scurt

Veşti bune pentru proprietariide maşini uzate, neutilizabile

Ce presupune asociaţia de proprietari ?

Undă verde pentrureabilitarea termicăÎn acest an vor începe lucrările pentru primele blocuri care s-au calificat pentru a intra în programul de reabilitare termică. În acelaşti timp, restul proprietarilor de apartamente, sunt aşteptaţi să îşi înfiinţeze asociaţii de proprietari pentru a se putea încadra în condiţiile acestui proiect.

Primăria Chitila a solicitat Guvernului României 1.600.000 RON pentru reabilitarea termică a celor 10 blocuri care şi-au constituit asociaţii de proprietari şi au intrat astfel în Programul Naţional multianual privind creşterea performanţei energetice la blocurile de locuinţe. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului nu a alocat însă decît 350.000 lei pentru execuţia lucrărilor în 2010. “Vom începe lucrările la câteva blocuri din zona centrală a oraşului şi avem totuşi promisiunea că vom primi şi restul de bani pentru a putea reabilita toate cele 10 blocuri. De asemenea, pe măsură ce noi asociaţii de proprietari se vor înfiinţa, vom continua acest proiect”, a spus Primarul Chitila, Emilian Oprea. Avantajul acestor blocuri este subtanţial, proprietarii vor beneficia de condiţii termice mai bune pentru apartamentele lor, fapt ce se va traduce inclusiv în facturile pentru încălzire. Un proiect important care nu ar fi fost posibil dacă în blocurile respective nu ar fi existat asociaţii de proprietari.

La această întrebare ne-a răspuns Tudoriţa Anghel, care este administrator la 6 asociaţii de blocuri din Chitila. Asociaţia de proprietari este forma juridică de organizare şi de reprezentare a intereselor comune ale proprietarilor unui bloc de locuinţe. Este o formă care funcţionează de ani de zile în majoritatea oraşelor din ţară şi în special în Bucureşti.

“În primul rând, asociaţia de proprietari oferă mai multe drepturi în special în negocierea contractelor de furnizare şi intermediere a serviciilor de utilităţi. În al doilea rând, permite o organizare mult mai bună şi mai eficientă a tuturor activităţilor care privesc clădirea respectivă şi a plăţilor către furnizorii de servicii publice. În plus, fără a constitui o asociaţie, nu pot fi efectuate modificări la clădire, cum ar fi izolarea exterioară sau alte lucrări de consolidare sau reabilitare”, ne-a explicat Tudoriţa Anghel. Pentru a deveni administrator, trebuie urmat un curs specializat care durează în jur de 8 săptămâni şi costă aproximativ 100 de Euro.

Paşii pentru înfiinţarea unei asociaţii sunt:- strângerea semnăturilor de la toţi proprietarii, copii după buletine şi după actele de vânzare-cumpărare- întocmirea dosarelor speciale pentru asociaţiile de proprietari-obţinerea statului de asociaţie, a acordului de asociere, a procesului verbal de constituire şi a actului constitutiv- autentificarea la notariat- depunerea dosarului la Judecătoria Buftea- după obţinerea hotărârii judecătoreşti, obţinerea codului fiscal de la Administraţia Financiară

Tot acest demers durează, în medie, 2 luni de zile, iar statutul de asociaţie duce pe de o parte, la o eficientizare a organizării blocului şi, pe de altă parte, oferă posibilitatea de a beneficia de programele de reabilitare termică. Primăria Chitila încurajează constituirea de asociaţii de proprietari, iar pentru mai multe informaţii sau sprijin în înfiinţarea asociaţiilor vă puteţi adresa reprezentanţilor Primăriei.

!!! SERVICIUL APA – CANAL !!!

1.

2.

3.

4.

5.

6. TOTI CETATENII CARE VOR FI GASITI BRANSATI ILEGAL LA CANALIZARE

VOR FI SANCTIONATI CU AMENDA DE 1.000 RON, INCHIDEREA BRANSAMENTULUI SI NERACORDAREA LA RETEAUA DE APA.

7.

8.

sa se prezinte de urgenta la casierie pentru a-si achita toate datoriile.

9. IN PERIOADA IMEDIAT URMATOARE, VA INCEPE DE LA RETEAUA PUBLICA DE APA

POTABILA A BLOCURILOR, FIRMELOR SI PERSOANELOR CU DATORII LA APA SI CANALIZARE.(

)10. INCEPIND CU DATA DE SE VOR APLICA PENALITATI LA PLATA CU INTARZIERE A CONTRAVALORII SERVICIILOR DE APA SI CANALIZARE, CONFORM CONTRACTULUI. 11.

INFORMATII FOARTE IMPORTANTE DE LA

CARTIER, DEAL, TROITA CARTIER TINERET )

250 RON 300 RON

Va anuntam ca a fost pusa in functiune o parte a retelei de canalizare de pe DEAL, pe urmatoarele strazi : Sos. Banatului ( DREAPTA), Islaz ( DREAPTA ), Musetelului, Poienii, Recoltei, Libertatii ( DREAPTA ), Alunului, Afinului, Ciresului, Marului, Nucului, Ronda, Caisului, Visinului, Piersicului, Prunului, Gutuiului, Gheorghe Dona, Vasile Bideac , Troitei, Drum Centura Chitila - Mogosoaia

( FARA ACHITAREA TAXEI DE 250 RON, A TAXEI TRIMESTRIALE DE DEVERSARE A APEI UZATE SI FARA CONTRACT )

SERVICIUL APA CANAL

De asemenea, locuitorii vor prezenta si indexul la zi al apometrului in vederea regularizarii si incasarii corecte a consumurilor respective.

DEBRANSAREA

04.01.2010

(pentru locuitorii din zonele

taxei trimestriale de deversare a apelor uzate in canalizarea orasului.

DACA SUNT LOCUITORI AI ORASULUI DIN ZONELE

“CARTIER“, “DEAL“, “ TROITA – LAC DE NUFERI”, A CAROR PROPRIETATI NU AU FOST BRANSATE LA RETELELE PUBLICE DE APA POTABILA SI CANALIZARE, ( DIN DIVERSE MOTIVE ), ACESTIA SUNT RUGATI SA ANUNTE DE URGENTA

TERMENUL LIMITA PENTRU CONTRACTE = 30.06.2010

si

Serviciul Apa-Canal al Primariei Orasului Chitila va instiinteaza sa va prezentati urgent la casieria din str.Lalelelor nr. 41B pentru achitarea taxelor de bransament pentru canalizare ( ) , apa potabila ( ) si a

Va rugam sa executati urgent caminul de bransament si sa prelungiti racordul de canalizare cu acelasi D = 160 mm pina in caminul respectiv.

Acest camin va fi amplasat cat mai aproape de gardul proprietatii dvs. si va fi executat din caramida sau beton, cu capac de vizitare de minim 0,7m, dimensiuni interioare de minim 1m x 1m x adincimea racordului, piesa de curatire ( teu ).

Va rugam sa executati urgent si caminul de bransament pentru apa potabila respectind datele de la punctul 3. Adancimea acestui camin va fi de 1m ~ 1,1m. Se vor monta in peretii caminului teava de protectie cu D = 40mm la o inaltime de 0,15m ~ 0,20m de la fundul caminului. Veti sapa de la caminul dvs. pe sub gard pina la robinetul de concesie care va fi montat in trotuar la 0,5m de gard. Adincimea santului va fi de 1 m. Bransamentul va fi din teava de polietilena PN10 cu D =25mm.

( In perioada imediat urmatoare, vor incepe verificarile in teren in zonele : Cartier Tineret, Deal – dreapta soselei Banatului, Troita – Lac de Nuferi, Cartier CFR )

.

Pentru functionarea in conditii normale a captarii, stocarii, distributiei apei potabile catre populatie, precum si a preluarii apelor uzate si deversarea lor in canalul colector al orasului Bucuresti, Primaria Orasului Chitila, prin Serviciul Apa - Canal, solicita tuturor locuitorilor care beneficiaza de aceste servicii,

( consumuri, taxe de bransament apa-canal, etc.) Cetatenii vorprezenta buletinul de identitate, in vederea incheierii contractului de furnizare a serviciului respectiv.

Sediul casieriei este in strada Lalelelor nr. 41B Program casierie

NUMEROASELE SOMATII TRANSMISE AU RAMAS FARA EFECT

: Luni, Miercuri, Vineri = 8,00 ─ 14,00,

Marti, Joi = 12,00 ─ 18,00

info Apă - Canal

Page 5: iunie 2010

pag4 pag5

28 August- Ziua ChitileiZiua Chitilei va fi sărbătorită anul acesta sâmbătă, 28 august, la Stadionul Chitila. Primăria oraşului a pregătit o zi de distracţie şi petrecere, din cauza crizei economice fiind rezervată pentru această sărbătoare o singură zi. Evenimentul îi va avea ca invitaţi speciali pe DJ Meyer, Dj Project, Uni-K, Fuego şi trupa Compact. Nu vor lipsi micii, berea şi surprizele cu care organizatorii ne-au obişnuit cu această ocazie. Prin urmare, nu vă faceţi planuri pe 28 August pentru că vă aşteaptă o sărbătoare de neuitat!

Acţiune ECOPe 5 iulie va avea loc o acţiune civică de ecologizare a zonei de la pădure, organizată de asociaţia Acvatot alături de reprezentanţii Primăriei Chitila. Obiectivul este curăţarea locaţiei şi strângerea gunoaielor pentru ca locuitorii Chitilei să se poată bucura în această vară de un spaţiu relaxant şi curat atunci când vin la pădure. Cu acest prilej, Primăria reaminteşte tuturor locuitorilor să menţină curăţenia, să adune gunoaiele după fiecare ieşire la iarbă verde şi să respecte mediul. De asemenea, pescarii sunt rugaţi să nu mai lase gunoi în urma lor atunci când merg la pescuit, să strângă toate resturile şi să le ducă la tomberon.

Ştiaţi că…Pădurea Mogoşoaia aparţine în totalitate localităţii Mogoşoaia?Zona de lângă pădure care aparţine oraşului Chitila este doar cea lângă stejari, până încep primele case?Lacul Chitila aparţine oraşului Chitila doar în proporţie de 20%, în zona stejarilor, restul revenind localităţii Mogoşoaia, Bucureştiului şi Administraţiei Naţionale Apele Române?

Stadiul asflatărilorLucrările pentru sistematizarea unei serii de străzi din Chitila continuă conform planului de execuţie, însă asfaltarea străzilor Ion Olteanu şi Garofiţei au un ritm mai scăzut din cauza unor probleme neprevăzute apărute în teren. Acestea au fost întrerupte pentru a schimba traseul reţelei de gaze şi pentru a realiza branşamentele pe o lungime de 700 ml, deoarece reţeaua de gaze rămânea sub rigolele de ape pluviale ale noului proiect, fapt care contravine tuturor normelor legale. Această situaţie implică costuri suplimentare de 2 miliarde de lei vechi, sumă care va fi suportată de Primăria Chitila. Lucrările implică proiectare, obţinerea avizelor şi execuţia propriu-zisă, astfel că asfaltarea străzilor va fi întârziată cu cel puţin 30 de zile, urmând să fie reluată imediat după remedierea acestei probleme.În prezent se lucrează pe porţiunea de la strada Păcii, dinspre linia de centură spre Stadionul Chitila, iar celelalte străzi, pe care lucrările sunt deja întru-un stadiu foarte avansat, se estimează a fi finalizate până pe 10 iulie 2010.

Autoturismele uzate sau care nu mai pot fi utilizate ca mijloace de transport pot fi scoase acum din evidenţa fiscală la sediul Taxe şi Impozite din Chitila.

Ce se întâmplă cu impozitul pentru autoturismele ieşite din uz? Ne-a răspuns la această întrebare Şeful Serviciului de Taxe şi Impozite din Chitila, HUIDICI VIOREL.Pentru autoturismule scoase din uz, contribuabilii pot solictia scoaterea din evidenţa fiscală a mijloacelor de transport, în urmatoarele situaţii: - când autoturismul a fost vândut- se face dovada vânzării, dacă a fost furat- se aduce adeverinţa de la Poliţie privind furtul maşinii, când nu mai poate fi folosit şi este casat- se aduce adeverinţa de predare la Remat sau când pur şi simplu, nu se mai poate face dovada existenţei sale fizice. Acest lucru se referă la situaţiile în care autoturismul a fost înstrăinat, a fost ridicat şi dus la colectorii de fier sau alte situaţii care au dus la imposibilitatea de a mai dovedi exsitenţa autoturismului. « De asemenea, se poate solicita scoaterea din evidenţa fiscală – şi implicit- scutirea de la plata impozitului- a autoturismelor care şi-au pierdut calităţile de mijloace de transport, care sunt uzate, deteriorate şi nu mai pot fi folosite. În aceste situaţii, contribuabilul trebuie să completeze o declaraţie pe proprie răspundere, autentificată la notar sau completată în faţa reprezentatului fiscal, în care să prezinte situaţia în care se află autoturismul. Pe baza acestei declaraţii la Serviciul de Taxe şi Impozite, se încetează contribuţia bunului respectiv şi nu mai trebuie achitat impozitul pentru respectivul autoturism », ne-a explicat Huidici Viorel. Vestea este una bună pentru toate persoanele care deţin autoturisme vechi, ajunse în stadii avansate de degradare, care nu mai funcţionează şi care au rămas uitate într-un garaj, pe marginea străzii sau într-o curte de la ţară.

Ştiri pe scurt

Veşti bune pentru proprietariide maşini uzate, neutilizabile

Ce presupune asociaţia de proprietari ?

Undă verde pentrureabilitarea termicăÎn acest an vor începe lucrările pentru primele blocuri care s-au calificat pentru a intra în programul de reabilitare termică. În acelaşti timp, restul proprietarilor de apartamente, sunt aşteptaţi să îşi înfiinţeze asociaţii de proprietari pentru a se putea încadra în condiţiile acestui proiect.

Primăria Chitila a solicitat Guvernului României 1.600.000 RON pentru reabilitarea termică a celor 10 blocuri care şi-au constituit asociaţii de proprietari şi au intrat astfel în Programul Naţional multianual privind creşterea performanţei energetice la blocurile de locuinţe. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului nu a alocat însă decît 350.000 lei pentru execuţia lucrărilor în 2010. “Vom începe lucrările la câteva blocuri din zona centrală a oraşului şi avem totuşi promisiunea că vom primi şi restul de bani pentru a putea reabilita toate cele 10 blocuri. De asemenea, pe măsură ce noi asociaţii de proprietari se vor înfiinţa, vom continua acest proiect”, a spus Primarul Chitila, Emilian Oprea. Avantajul acestor blocuri este subtanţial, proprietarii vor beneficia de condiţii termice mai bune pentru apartamentele lor, fapt ce se va traduce inclusiv în facturile pentru încălzire. Un proiect important care nu ar fi fost posibil dacă în blocurile respective nu ar fi existat asociaţii de proprietari.

La această întrebare ne-a răspuns Tudoriţa Anghel, care este administrator la 6 asociaţii de blocuri din Chitila. Asociaţia de proprietari este forma juridică de organizare şi de reprezentare a intereselor comune ale proprietarilor unui bloc de locuinţe. Este o formă care funcţionează de ani de zile în majoritatea oraşelor din ţară şi în special în Bucureşti.

“În primul rând, asociaţia de proprietari oferă mai multe drepturi în special în negocierea contractelor de furnizare şi intermediere a serviciilor de utilităţi. În al doilea rând, permite o organizare mult mai bună şi mai eficientă a tuturor activităţilor care privesc clădirea respectivă şi a plăţilor către furnizorii de servicii publice. În plus, fără a constitui o asociaţie, nu pot fi efectuate modificări la clădire, cum ar fi izolarea exterioară sau alte lucrări de consolidare sau reabilitare”, ne-a explicat Tudoriţa Anghel. Pentru a deveni administrator, trebuie urmat un curs specializat care durează în jur de 8 săptămâni şi costă aproximativ 100 de Euro.

Paşii pentru înfiinţarea unei asociaţii sunt:- strângerea semnăturilor de la toţi proprietarii, copii după buletine şi după actele de vânzare-cumpărare- întocmirea dosarelor speciale pentru asociaţiile de proprietari-obţinerea statului de asociaţie, a acordului de asociere, a procesului verbal de constituire şi a actului constitutiv- autentificarea la notariat- depunerea dosarului la Judecătoria Buftea- după obţinerea hotărârii judecătoreşti, obţinerea codului fiscal de la Administraţia Financiară

Tot acest demers durează, în medie, 2 luni de zile, iar statutul de asociaţie duce pe de o parte, la o eficientizare a organizării blocului şi, pe de altă parte, oferă posibilitatea de a beneficia de programele de reabilitare termică. Primăria Chitila încurajează constituirea de asociaţii de proprietari, iar pentru mai multe informaţii sau sprijin în înfiinţarea asociaţiilor vă puteţi adresa reprezentanţilor Primăriei.

!!! SERVICIUL APA – CANAL !!!

1.

2.

3.

4.

5.

6. TOTI CETATENII CARE VOR FI GASITI BRANSATI ILEGAL LA CANALIZARE

VOR FI SANCTIONATI CU AMENDA DE 1.000 RON, INCHIDEREA BRANSAMENTULUI SI NERACORDAREA LA RETEAUA DE APA.

7.

8.

sa se prezinte de urgenta la casierie pentru a-si achita toate datoriile.

9. IN PERIOADA IMEDIAT URMATOARE, VA INCEPE DE LA RETEAUA PUBLICA DE APA

POTABILA A BLOCURILOR, FIRMELOR SI PERSOANELOR CU DATORII LA APA SI CANALIZARE.(

)10. INCEPIND CU DATA DE SE VOR APLICA PENALITATI LA PLATA CU INTARZIERE A CONTRAVALORII SERVICIILOR DE APA SI CANALIZARE, CONFORM CONTRACTULUI. 11.

INFORMATII FOARTE IMPORTANTE DE LA

CARTIER, DEAL, TROITA CARTIER TINERET )

250 RON 300 RON

Va anuntam ca a fost pusa in functiune o parte a retelei de canalizare de pe DEAL, pe urmatoarele strazi : Sos. Banatului ( DREAPTA), Islaz ( DREAPTA ), Musetelului, Poienii, Recoltei, Libertatii ( DREAPTA ), Alunului, Afinului, Ciresului, Marului, Nucului, Ronda, Caisului, Visinului, Piersicului, Prunului, Gutuiului, Gheorghe Dona, Vasile Bideac , Troitei, Drum Centura Chitila - Mogosoaia

( FARA ACHITAREA TAXEI DE 250 RON, A TAXEI TRIMESTRIALE DE DEVERSARE A APEI UZATE SI FARA CONTRACT )

SERVICIUL APA CANAL

De asemenea, locuitorii vor prezenta si indexul la zi al apometrului in vederea regularizarii si incasarii corecte a consumurilor respective.

DEBRANSAREA

04.01.2010

(pentru locuitorii din zonele

taxei trimestriale de deversare a apelor uzate in canalizarea orasului.

DACA SUNT LOCUITORI AI ORASULUI DIN ZONELE

“CARTIER“, “DEAL“, “ TROITA – LAC DE NUFERI”, A CAROR PROPRIETATI NU AU FOST BRANSATE LA RETELELE PUBLICE DE APA POTABILA SI CANALIZARE, ( DIN DIVERSE MOTIVE ), ACESTIA SUNT RUGATI SA ANUNTE DE URGENTA

TERMENUL LIMITA PENTRU CONTRACTE = 30.06.2010

si

Serviciul Apa-Canal al Primariei Orasului Chitila va instiinteaza sa va prezentati urgent la casieria din str.Lalelelor nr. 41B pentru achitarea taxelor de bransament pentru canalizare ( ) , apa potabila ( ) si a

Va rugam sa executati urgent caminul de bransament si sa prelungiti racordul de canalizare cu acelasi D = 160 mm pina in caminul respectiv.

Acest camin va fi amplasat cat mai aproape de gardul proprietatii dvs. si va fi executat din caramida sau beton, cu capac de vizitare de minim 0,7m, dimensiuni interioare de minim 1m x 1m x adincimea racordului, piesa de curatire ( teu ).

Va rugam sa executati urgent si caminul de bransament pentru apa potabila respectind datele de la punctul 3. Adancimea acestui camin va fi de 1m ~ 1,1m. Se vor monta in peretii caminului teava de protectie cu D = 40mm la o inaltime de 0,15m ~ 0,20m de la fundul caminului. Veti sapa de la caminul dvs. pe sub gard pina la robinetul de concesie care va fi montat in trotuar la 0,5m de gard. Adincimea santului va fi de 1 m. Bransamentul va fi din teava de polietilena PN10 cu D =25mm.

( In perioada imediat urmatoare, vor incepe verificarile in teren in zonele : Cartier Tineret, Deal – dreapta soselei Banatului, Troita – Lac de Nuferi, Cartier CFR )

.

Pentru functionarea in conditii normale a captarii, stocarii, distributiei apei potabile catre populatie, precum si a preluarii apelor uzate si deversarea lor in canalul colector al orasului Bucuresti, Primaria Orasului Chitila, prin Serviciul Apa - Canal, solicita tuturor locuitorilor care beneficiaza de aceste servicii,

( consumuri, taxe de bransament apa-canal, etc.) Cetatenii vorprezenta buletinul de identitate, in vederea incheierii contractului de furnizare a serviciului respectiv.

Sediul casieriei este in strada Lalelelor nr. 41B Program casierie

NUMEROASELE SOMATII TRANSMISE AU RAMAS FARA EFECT

: Luni, Miercuri, Vineri = 8,00 ─ 14,00,

Marti, Joi = 12,00 ─ 18,00

info Apă - Canal

Page 6: iunie 2010

pag6 pag7

În cadrul unei acţiuni globale despre necesitatea educaţiei, la Şcoala Nr.1 „Prof. Ion Vişoiu” din Chitila a avut loc, de curând, în prezenţa unor

personalităţi locale marcante, o acţiune care a avut ca generic sloganul „Obiectivul nr.1-Educaţie pentru toţi”. Elevii din clasele a V-a A, a V-a B şi a VI-a D, împreună cu câţiva dintre profesorii lor, au exprimat puncte de vedere despre importanţa educaţiei generalizate şi constante.

Coordonatoarea activităţii a fost profesoara Felicia Mustaţă, iar conducerea efectivă a ei a fost asigurată de doamna profesoară Vasilica Duminică, expert în domeniu, reprezentantă a ministerului de resort.

Şi-au spus părerea despre necesitatea educaţiei permanente Emilian Oprea, primarul oraşului nostru, Florin Iordan, director executiv în cadrul Poliţiei Comunitare Chitila şi Ionuţ Şerban, preot la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”, Parohia Chitila. Intervenţiile acestora, precum şi ale altora, pot fi citite într-o broşură editată cu acest prilej. A fost prezentă la acţiune şi o echipă de filmare de la Realitatea TV, care a prezentat, o ştire despre educaţia globală, ilustrată cu câteva cadre de la activitatea din Chitila.

Ioan GHEORGHIŞOR

„Prima mea seară la Ateneu”

Sub acest generic, Consiliul Judeţean Ilfov a oferit pentru elevii din şcolile ilfovene, premiaţi la diverse concursuri, drept cadou de 1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului, un spectacol la Ateneul Român.

Cei 25 de elevi chitileni participanţi la eveniment au urmărit, alături de cele câteva sute de copii din alte localităţi din Ilfov, un concert extraordinar cu participarea cunoscutului violonist Alexandru Tomescu, care a cântat cu celebra vioară Stradivarius. Orchestra Filarmonicii „George Enescu” a interpretat fragmente din lucrări celebre ale unor la fel de celebri compozitori ( Rossini, Vivaldi, Bizet şi Wagner).

Un dar original, mai ales pentru că foarte puţini elevi de-ai noştri nu mai păşiseră în impresionanta clădire a Ateneului.

„O lume minunată”

De 1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului, Primăria Chitila a oferit celor mai mici dintre locuitorii oraşului nostru un spectacol în parcarea magazinului Plus. Nu au lipsit nici bufonii, care, folosindu-şi arsenalul din dotare, i-au distrat copios pe micii spectatori.

Pe de altă parte, elevii chitileni au iniţiat o colectă pentru a veni în ajutorul copiilor defavorizaţi din ţară, cărora le-au oferit cu drag haine, jucării, cărţi şi alimente nealterabile.

Noi medalii la karate

La Campionatul Naţional de karate pentru copii, desfăşurat de curând la Bucureşti, reprezentanţii clubului Phoenyx-Sanrise au câştigat 18 medalii (5 de aur, 5 de argint şi 7 de bronz ), clasându-se pe locul al IV-lea din 27 de echipe participante.Au devenit campioni naţionali Diana Andrei, Andreea Dobra, Marina Onuţa, Vlad Dumitru şi Echipa 1 a clubului mai sus numit.Dintre elevii Şcolii Nr.1 din Chitila s-a remarcat Roxana Gîrţă, care a obţinut două medalii, una de argint şi una de bronz..

Limba ce-o vorbim

EXPRESII ROMÂNEŞTIInaugurăm astăzi o serie de articole în care vom comenta câteva zeci de

expresii, proverbe şi maxime româneşti şi străine.Pentru început, cîteva expresii româneşti.1. A-şi da arama pe faţă. Expresia vine din vremea banilor de aur şi de argint. Falsificatorii de monede le

făceau din aramă şi le acopereau cu un strat foarte subţire de metal preţios. După un timp de întrebuinţare, pojghiţa de aur sau de argint se rodea şi apărea de dedesubt arama banilor falşi (în trecut, li se spunea “calpi”). Prin analogie, expresia se foloseşte când e vorba de persoane care îşi dau pe faţă intenţiile sau apucăturile rele, care până atunci fuseseră bine ascunse.

2. A-şi pune cenuşă în cap. Această expresie este des folosită în sensul de pocăinţă, dar puţini ştiu care

este originea ei . Ea are conotaţii biblice şi vine de la obiceiul evreilor din Antichitate, care, după o mare durere sau drept remuşcare, după se acopereau cu un sac, îşi puneau cenuşă în cap, cenuşa fiind un semn de doliu.

3. Coadă de topor. Sintagma se referă la cineva care contribuie la săvârşirea unei fapte rele, la o

acţiune dăunătoare colectivităţii, la o trădare. Expresia e întâlnită în fabula lui Grigore Alexandrescu, „Toporul şi pădurea”, în care eroul, un ţăran de pe vremea când toporul nu avea coadă, spre a putea tăia copacii din pădure, este ajutat de un arbore din care omul şi-a cioplit o coadă. Aceasta a jucat deci rolul trădătorului.

4. În ţara lui Papură-Vodă ( sau „Pe vremea lui Papură-Vodă”). Al. Vlahuţă scria undeva: „În anul1660, e o aşa secetă şi uscăciune în Moldova,

că nu se zăreşte frunză pe copac...şi vitele mor pe câmp şi oamenii mănâncă papură uscată, de unde s-a şi tras porecla de Papură-Vodă.”. Porecla i-a fost dată domnitorului Ştefăniţă-Vodă. Expresia se referă la timpuri şi locuri de tristă amintire, fiind folosită uneori ca termen de comparaţie. (Un sens asemănător are şi sintagma „Pe vremea lui Pazvante”).

5. A da ortul popii. Înseamnă „a muri”. Ortul, o monedă veche în valoare de zece parale, reprezenta

plata obişnuită pentru slujba de înmormântare. El era bănuţul care se dădea preotului.

Prof. Ioan GHEORGHIP:S. Variantele corecte de răspuns ale testului din numărul trecut sunt

următoarele: 1c, 2a, 3a, 4a, 5c, 6a, 7b, 8a, 9c, 10c. Îi felicităm pe cititorii care au răspuns integral corect!

Pulsul ȘcoliiFructe şi legume mai aproape de casă: Piaţa Chitila

Care sunt beneficiile consumului de pătrunjel?

O legumă pe zi : pătrunjelul, campionul sănătăţiiPătrunjelul are, pe lângă aroma minunată pe care o oferă mâncărurilor, o serie de secrete care ne pot ajuta dacă avem sistemul imunitar slăbit, nu avem poftă de mâncare, în cazul răcelilor şi al problemelor digestive. Această plantă este un complex foarte puternic de vitamine, provitamine, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, sulf, cupru, aminoacid şi clorofilă. Calciul din patrunjel întăreşte oasele şi dantura, magneziul ajută la fixarea calciului, iodul ajută glanda tiroidiană să funcţioneze normal, iar aminoacidul împiedică dezvoltarea tumorilor. Pătrunjelul este de patru ori mai bogat în vitamina C decât o portocală, astfel că 100 de grame de pătrunjel conţin aproximativ 240 mg de vitamina C. De asemenea, verdeaţa contine mai mult fier decât spanacul şi oferă mai multe proteine decât două ouă.

- ajută la dezvoltarea normală a celulelor şi este important pentru prevenirea unor boli degenerative (cancerul, Parkinson sau alte boli cerebrale)- are rolul de a echilibra şi stimula energia organelor datorită substanţelor nutritive esenţiale.- întăreşte sistemul imunitar, are prorpietăţi antialergice şi distruge radicalii liberi- stimulează sistemul nervos şi este un bun antiseptic al tubului digestiv, al sângelui si al căilor urinare.- înfrumuseţează părul, neutralizează efectele viciilor precum tutunul şi alcoolul- detoxifiază şi ajută la eliminarea pietrelor de la rinichi Puteţi găsi pătrunjel la Piaţa Chitila, alături de alte fructe şi legume benefice pentru sănătatea organismului. Includeţi legumele în alimentaţia zilnică şi veţi beneficia de efectele nutritive şi terapeutice ale acestora.

Puteţi găsi roşii proaspete la Piaţa Chitila, alături de alte fructe şi legume benefice pentru sănătatea organismului. Includeţi legumele în alimentaţia zilnică şi veţi beneficia de efectele nutritive şi terapeutice ale acestora.

“SUNT UN MIC ACTOR, GRĂBIT SĂAJUNGĂ…REGIZOR”În Chitila, pe strada Duzilor, la numărul 80, trăieşte un copil de 12 ani, căruia îi place să colecţioneze ceasuri. Are deja vreo 20. Îi mai place şi fotbalul, joacă la echipa de copii a oraşului nostru, oraş în care se află şi „Şcoala Nr.1”, unde a promovat de curând clasa a şasea. De ce ne interesează totuşi viaţa acestui puşti pe lângă care unii dintre noi nu mai trec nepăsători pe stradă? În mod sigur, pentru că el este al treilea actor trecut pe genericul cunoscutului film ”Eu când vreau să fluier, fluier”; el este MARIAN BRATU, concitadinul nostru.A mai jucat - de data aceasta având rolul principal – în scurt-metrajul „Lampa cu căciulă”. Rosteşte două replici şi în alt film, „Alexandria”, şi apare în câteva reclame. E puţin? E destul, ca să fie considerat deja o mică vedetă? Depinde, probabil, şi de ce va face în continuare acest copil care nu visează să devină actor, ci ... regizor.

-Cred că ar trebui să începem prin a spune cum a început povestea cu actoria.-Eram în

clasa a treia când s-a organizat la şcoală o preselecţie, în urma căreia eu şi colegul meu Ionuţ Sarealbă am fost aleşi pentru a juca într-un filmuleţ. El a renunţat pasiunea ta pentru film?primit încă doi ani de puşcărie. repede, eu am mers la Sibiu, la -Mă încurajează, mă îndrumă. E de -Am auzit că ai fost plătit filmări. Şi aşa am ajuns să apar în acord, că doar aduc în casă şi binişor pentru rolurile tale.„Lampa cu căciulă”... ceva bani...-Am luat mai multe zeci de - ...unde interpretezi rolul unui -Ai actori şi filme preferate?milioane de lei (vechi-n.n.), în băieţel sărac... -Îmi plac Jean Claude van Damme total. Cel mai bine am fost plătit (Marian îmi povesteşte cu lux de şi Florin Piersic. Pe ultimul l-am pentru rolul din filmul cu amănunte filmul. Apoi, îmi spune văzut la teatru şi mi-a plăcut. Mă puşcăriaşii. Pentru reclame, mi s-cu însufleţire cum a fost la uit la filme horror, la S.F. şi la cele au dat câte cinci milioane de filmările pentru celebra peliculă istorice. Mi-au plăcut „ Păpuşa fiecare. Am fost şi în Franţa, la un „Eu când vreau să fluier, fluier”, Chuckie IV”, „Mihai Viteazul”, festival, undeva, dincolo de Paris. distinsă la Berlin cu „Ursul de „2012”, dar nu mi-a plăcut deloc -Nu e rău...argint” – Marele premiu al juriului.) „Avatar”. -Regizorul Radu Jude mi-a trimis -Am cinci-şase replici în acest -În concluzie, eşti un mic actor. şi multe cărţi mai vechi. De film. Eu sunt fratele mai mic al Grăbit să ajungă...exemplu, mi-a dat „Cuore”, basme eroului principal, un puşcăriaş. -... să ajungă regizor, asta mi-ar de Fraţii Grin...-A existat vreo întâmplare, la plăcea să fiu. Însă, nici să fii actor -Grimm. Le citeşti?filmări, care ţi-a reţinut nu e rău; uite, dai interviuri -Nu prea, am citit doar jumătate atenţia? pentru ziare, te recunoaşte lumea din „Cuore”. Nu mă prea omor cu -Da. Un puşcăriaş i-a furat banii pe stradă, te invidiază colegii... lectura, citesc doar puţin din fratelui meu din film şi apoi ceea ce mi se recomandă la aceştia s-au bătut. L-au prins cu Interviu realizat de Ioan şcoală. detectorul de minciuni. Hoţul a GHEORGHIŞOR-Ce părere are familia despre

Marian Bratu în filmul „Eu când vreau să fluier, fluier”

ANUL ŞCOLAR 2009-2010S-A ÎNCHEIAT

Page 7: iunie 2010

pag6 pag7

În cadrul unei acţiuni globale despre necesitatea educaţiei, la Şcoala Nr.1 „Prof. Ion Vişoiu” din Chitila a avut loc, de curând, în prezenţa unor

personalităţi locale marcante, o acţiune care a avut ca generic sloganul „Obiectivul nr.1-Educaţie pentru toţi”. Elevii din clasele a V-a A, a V-a B şi a VI-a D, împreună cu câţiva dintre profesorii lor, au exprimat puncte de vedere despre importanţa educaţiei generalizate şi constante.

Coordonatoarea activităţii a fost profesoara Felicia Mustaţă, iar conducerea efectivă a ei a fost asigurată de doamna profesoară Vasilica Duminică, expert în domeniu, reprezentantă a ministerului de resort.

Şi-au spus părerea despre necesitatea educaţiei permanente Emilian Oprea, primarul oraşului nostru, Florin Iordan, director executiv în cadrul Poliţiei Comunitare Chitila şi Ionuţ Şerban, preot la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”, Parohia Chitila. Intervenţiile acestora, precum şi ale altora, pot fi citite într-o broşură editată cu acest prilej. A fost prezentă la acţiune şi o echipă de filmare de la Realitatea TV, care a prezentat, o ştire despre educaţia globală, ilustrată cu câteva cadre de la activitatea din Chitila.

Ioan GHEORGHIŞOR

„Prima mea seară la Ateneu”

Sub acest generic, Consiliul Judeţean Ilfov a oferit pentru elevii din şcolile ilfovene, premiaţi la diverse concursuri, drept cadou de 1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului, un spectacol la Ateneul Român.

Cei 25 de elevi chitileni participanţi la eveniment au urmărit, alături de cele câteva sute de copii din alte localităţi din Ilfov, un concert extraordinar cu participarea cunoscutului violonist Alexandru Tomescu, care a cântat cu celebra vioară Stradivarius. Orchestra Filarmonicii „George Enescu” a interpretat fragmente din lucrări celebre ale unor la fel de celebri compozitori ( Rossini, Vivaldi, Bizet şi Wagner).

Un dar original, mai ales pentru că foarte puţini elevi de-ai noştri nu mai păşiseră în impresionanta clădire a Ateneului.

„O lume minunată”

De 1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului, Primăria Chitila a oferit celor mai mici dintre locuitorii oraşului nostru un spectacol în parcarea magazinului Plus. Nu au lipsit nici bufonii, care, folosindu-şi arsenalul din dotare, i-au distrat copios pe micii spectatori.

Pe de altă parte, elevii chitileni au iniţiat o colectă pentru a veni în ajutorul copiilor defavorizaţi din ţară, cărora le-au oferit cu drag haine, jucării, cărţi şi alimente nealterabile.

Noi medalii la karate

La Campionatul Naţional de karate pentru copii, desfăşurat de curând la Bucureşti, reprezentanţii clubului Phoenyx-Sanrise au câştigat 18 medalii (5 de aur, 5 de argint şi 7 de bronz ), clasându-se pe locul al IV-lea din 27 de echipe participante.Au devenit campioni naţionali Diana Andrei, Andreea Dobra, Marina Onuţa, Vlad Dumitru şi Echipa 1 a clubului mai sus numit.Dintre elevii Şcolii Nr.1 din Chitila s-a remarcat Roxana Gîrţă, care a obţinut două medalii, una de argint şi una de bronz..

Limba ce-o vorbim

EXPRESII ROMÂNEŞTIInaugurăm astăzi o serie de articole în care vom comenta câteva zeci de

expresii, proverbe şi maxime româneşti şi străine.Pentru început, cîteva expresii româneşti.1. A-şi da arama pe faţă. Expresia vine din vremea banilor de aur şi de argint. Falsificatorii de monede le

făceau din aramă şi le acopereau cu un strat foarte subţire de metal preţios. După un timp de întrebuinţare, pojghiţa de aur sau de argint se rodea şi apărea de dedesubt arama banilor falşi (în trecut, li se spunea “calpi”). Prin analogie, expresia se foloseşte când e vorba de persoane care îşi dau pe faţă intenţiile sau apucăturile rele, care până atunci fuseseră bine ascunse.

2. A-şi pune cenuşă în cap. Această expresie este des folosită în sensul de pocăinţă, dar puţini ştiu care

este originea ei . Ea are conotaţii biblice şi vine de la obiceiul evreilor din Antichitate, care, după o mare durere sau drept remuşcare, după se acopereau cu un sac, îşi puneau cenuşă în cap, cenuşa fiind un semn de doliu.

3. Coadă de topor. Sintagma se referă la cineva care contribuie la săvârşirea unei fapte rele, la o

acţiune dăunătoare colectivităţii, la o trădare. Expresia e întâlnită în fabula lui Grigore Alexandrescu, „Toporul şi pădurea”, în care eroul, un ţăran de pe vremea când toporul nu avea coadă, spre a putea tăia copacii din pădure, este ajutat de un arbore din care omul şi-a cioplit o coadă. Aceasta a jucat deci rolul trădătorului.

4. În ţara lui Papură-Vodă ( sau „Pe vremea lui Papură-Vodă”). Al. Vlahuţă scria undeva: „În anul1660, e o aşa secetă şi uscăciune în Moldova,

că nu se zăreşte frunză pe copac...şi vitele mor pe câmp şi oamenii mănâncă papură uscată, de unde s-a şi tras porecla de Papură-Vodă.”. Porecla i-a fost dată domnitorului Ştefăniţă-Vodă. Expresia se referă la timpuri şi locuri de tristă amintire, fiind folosită uneori ca termen de comparaţie. (Un sens asemănător are şi sintagma „Pe vremea lui Pazvante”).

5. A da ortul popii. Înseamnă „a muri”. Ortul, o monedă veche în valoare de zece parale, reprezenta

plata obişnuită pentru slujba de înmormântare. El era bănuţul care se dădea preotului.

Prof. Ioan GHEORGHIP:S. Variantele corecte de răspuns ale testului din numărul trecut sunt

următoarele: 1c, 2a, 3a, 4a, 5c, 6a, 7b, 8a, 9c, 10c. Îi felicităm pe cititorii care au răspuns integral corect!

Pulsul ȘcoliiFructe şi legume mai aproape de casă: Piaţa Chitila

Care sunt beneficiile consumului de pătrunjel?

O legumă pe zi : pătrunjelul, campionul sănătăţiiPătrunjelul are, pe lângă aroma minunată pe care o oferă mâncărurilor, o serie de secrete care ne pot ajuta dacă avem sistemul imunitar slăbit, nu avem poftă de mâncare, în cazul răcelilor şi al problemelor digestive. Această plantă este un complex foarte puternic de vitamine, provitamine, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, sulf, cupru, aminoacid şi clorofilă. Calciul din patrunjel întăreşte oasele şi dantura, magneziul ajută la fixarea calciului, iodul ajută glanda tiroidiană să funcţioneze normal, iar aminoacidul împiedică dezvoltarea tumorilor. Pătrunjelul este de patru ori mai bogat în vitamina C decât o portocală, astfel că 100 de grame de pătrunjel conţin aproximativ 240 mg de vitamina C. De asemenea, verdeaţa contine mai mult fier decât spanacul şi oferă mai multe proteine decât două ouă.

- ajută la dezvoltarea normală a celulelor şi este important pentru prevenirea unor boli degenerative (cancerul, Parkinson sau alte boli cerebrale)- are rolul de a echilibra şi stimula energia organelor datorită substanţelor nutritive esenţiale.- întăreşte sistemul imunitar, are prorpietăţi antialergice şi distruge radicalii liberi- stimulează sistemul nervos şi este un bun antiseptic al tubului digestiv, al sângelui si al căilor urinare.- înfrumuseţează părul, neutralizează efectele viciilor precum tutunul şi alcoolul- detoxifiază şi ajută la eliminarea pietrelor de la rinichi Puteţi găsi pătrunjel la Piaţa Chitila, alături de alte fructe şi legume benefice pentru sănătatea organismului. Includeţi legumele în alimentaţia zilnică şi veţi beneficia de efectele nutritive şi terapeutice ale acestora.

Puteţi găsi roşii proaspete la Piaţa Chitila, alături de alte fructe şi legume benefice pentru sănătatea organismului. Includeţi legumele în alimentaţia zilnică şi veţi beneficia de efectele nutritive şi terapeutice ale acestora.

“SUNT UN MIC ACTOR, GRĂBIT SĂAJUNGĂ…REGIZOR”În Chitila, pe strada Duzilor, la numărul 80, trăieşte un copil de 12 ani, căruia îi place să colecţioneze ceasuri. Are deja vreo 20. Îi mai place şi fotbalul, joacă la echipa de copii a oraşului nostru, oraş în care se află şi „Şcoala Nr.1”, unde a promovat de curând clasa a şasea. De ce ne interesează totuşi viaţa acestui puşti pe lângă care unii dintre noi nu mai trec nepăsători pe stradă? În mod sigur, pentru că el este al treilea actor trecut pe genericul cunoscutului film ”Eu când vreau să fluier, fluier”; el este MARIAN BRATU, concitadinul nostru.A mai jucat - de data aceasta având rolul principal – în scurt-metrajul „Lampa cu căciulă”. Rosteşte două replici şi în alt film, „Alexandria”, şi apare în câteva reclame. E puţin? E destul, ca să fie considerat deja o mică vedetă? Depinde, probabil, şi de ce va face în continuare acest copil care nu visează să devină actor, ci ... regizor.

-Cred că ar trebui să începem prin a spune cum a început povestea cu actoria.-Eram în

clasa a treia când s-a organizat la şcoală o preselecţie, în urma căreia eu şi colegul meu Ionuţ Sarealbă am fost aleşi pentru a juca într-un filmuleţ. El a renunţat pasiunea ta pentru film?primit încă doi ani de puşcărie. repede, eu am mers la Sibiu, la -Mă încurajează, mă îndrumă. E de -Am auzit că ai fost plătit filmări. Şi aşa am ajuns să apar în acord, că doar aduc în casă şi binişor pentru rolurile tale.„Lampa cu căciulă”... ceva bani...-Am luat mai multe zeci de - ...unde interpretezi rolul unui -Ai actori şi filme preferate?milioane de lei (vechi-n.n.), în băieţel sărac... -Îmi plac Jean Claude van Damme total. Cel mai bine am fost plătit (Marian îmi povesteşte cu lux de şi Florin Piersic. Pe ultimul l-am pentru rolul din filmul cu amănunte filmul. Apoi, îmi spune văzut la teatru şi mi-a plăcut. Mă puşcăriaşii. Pentru reclame, mi s-cu însufleţire cum a fost la uit la filme horror, la S.F. şi la cele au dat câte cinci milioane de filmările pentru celebra peliculă istorice. Mi-au plăcut „ Păpuşa fiecare. Am fost şi în Franţa, la un „Eu când vreau să fluier, fluier”, Chuckie IV”, „Mihai Viteazul”, festival, undeva, dincolo de Paris. distinsă la Berlin cu „Ursul de „2012”, dar nu mi-a plăcut deloc -Nu e rău...argint” – Marele premiu al juriului.) „Avatar”. -Regizorul Radu Jude mi-a trimis -Am cinci-şase replici în acest -În concluzie, eşti un mic actor. şi multe cărţi mai vechi. De film. Eu sunt fratele mai mic al Grăbit să ajungă...exemplu, mi-a dat „Cuore”, basme eroului principal, un puşcăriaş. -... să ajungă regizor, asta mi-ar de Fraţii Grin...-A existat vreo întâmplare, la plăcea să fiu. Însă, nici să fii actor -Grimm. Le citeşti?filmări, care ţi-a reţinut nu e rău; uite, dai interviuri -Nu prea, am citit doar jumătate atenţia? pentru ziare, te recunoaşte lumea din „Cuore”. Nu mă prea omor cu -Da. Un puşcăriaş i-a furat banii pe stradă, te invidiază colegii... lectura, citesc doar puţin din fratelui meu din film şi apoi ceea ce mi se recomandă la aceştia s-au bătut. L-au prins cu Interviu realizat de Ioan şcoală. detectorul de minciuni. Hoţul a GHEORGHIŞOR-Ce părere are familia despre

Marian Bratu în filmul „Eu când vreau să fluier, fluier”

ANUL ŞCOLAR 2009-2010S-A ÎNCHEIAT

Page 8: iunie 2010

pag8

Pe şoseaua Chitilei, lângă benzinăria Petrom, îşi va face apariţia unul din cele mai ample proiecte de centre dedicate shopping-ului: Colosseum Shopping Center, o investiţie de 350 de milioane de euro, pentru ridicarea unui mall de dimensiuni impresionante, care va avea şi un hypermarket şi un mare magazin de bricolaj.

Proiectul a demarat deja cu lucrările pentru realizarea unui hypermarket Carrefour şi a unui magazin de bricolaj Leroy Merlin, care se estimează că vor fi date în folosinţă la 1 martie 2011. Execuţia întregului centru va dura trei ani, astfel că în iunie 2013 va fi gata şi noul mall. Dezvoltatorul proiectului este compania cu capital britanic Nova Imobiliare, iar suprafaţa sa va fi de 620.000 mp. Colosseum va avea inconvenient fiind traficul care ar putea deveni fluidiza traficul: va fi posibil şi accesul dinspre 190.000 mp de spaţii destinate comerţului cu mai intens pe şoseaua Chitilei odată cu Străuleşti, strada Godeanu, care face acum amănuntul, cu peste 480 de magazine şi 8.500 deschiderea noului mall. Însă se pare că legătura cu zona Străuleşti urmând să fie extinsă locuri de parcare, iar 58.000 mp vor fi alocaţi investitorii au prevăzut deja acest lucru şi până la 4 benzi. De asemenea, se preconizează şi unui parc de retail. Pentru locuitorii oraşului Primăria Capitalei va realiza modificări pentru a o prelungire a traseului tramvaiului 45 până la Chitila, acest proiect aduce mai aproape o serie facilita accesul la acest centru şi pentru a noul centru de shopping.de servicii şi game de produse, singurul posibil

Tăierea salariiilor Preşedintele Traian Băsescu le prezintă ca fiind extrem de murdară, dat fiind faptul că, până şi bugetarilor, singurele variante posibile, ignorînd toate în Chitila, au fost cumpărate voturi pentru reducerea sfaturile analiştilor politici şi ale experţilor Traian Băsescu, cu 50 de lei (cinci sute de mii pensiilor şi a financiari, exemplul altor ţări care s-au de lei vechi). indemnizaţiilor confruntat cu aceleşi probleme, dar şi

O sumă pentru care, mulţi oameni care aveau pentru copii, alternativele oferite de celelalte partide politice

atunci nevoie de bani, şi-au dat la schimb impozite mai mari şi de societatea civilă. Nimic nu pare să conteze

convingerile şi principiile şi au ajuns ca azi să fie şi mai multe, pentru actualul guvern, care a ales să sacrifice

nevoiţi să returneze PDL-ului aceste sume reducerea poporul, de la tineri la copii sau bătrâni, pentru a

înzecit: în fiecare lună, din propriul salariu sau compensatelor. E ascunde ceea ce nu a reuşit să facă în anii de

din pensie, românii vor da statului 25% sau doar o parte din guvernare, pentru a-şi ascunde minciunile din

15%, un preţ prea mare pe care va trebui să-l lista neagră pe campania electorală şi incompetenţa în a găsi

plătim cu toţii. O sumă care a compromis din care actuala guvernare ne-o oferă exact în soluţii viabile.

păcate viitorul României şi care i-a adus pe mijlocul crizei economice, când de fapt, oamenii

Din păcate, acesta este rezultatul votului pe mulţi români în pragul disperării. O greşeală pe şi mediul de afaceri au nevoie de susţinere şi

care mulţi români l-au dat anul trecut, când au care o plătim scump cu toţii, dar din care putem ajutor, nu de datorii şi mai mari către stat. O

crezut în mesajele de campanie ale lui Traian măcar să învăţăm să nu ne vindem votul şi listă de măsuri anti-criză pe care Guvernul şi

Băsescu şi ale partidului PDL. O campanie drepturile pe care le avem.

Proiect impresionant pe Şoseaua Chitilei

Lecţie de viaţă la un preţ prea mare

Maşina automată pentru prepararea pe loc

a oricărei nuanţe de vopsea lavabilă,

atât pentru interiorcât şi pentru exterior.

Puteţ i a lege exact nuanţadorită din peste

1500disponibile

preţuri de producător! preţuri de producător!preţuri de producător!

Magazinul este situat în incinta Residenz, lângă magazinul Plus Restaurant AlegriaRestaurant Alegria

La noi gasiti atmosfera ideala pentru organiza petreceri, cocktail-uri, nunti, botezuri sau alte mese festive. Mai multe detalii gasiti pe sau la tel.: 0729976240, 0763691420www.alegriaevent.ro

Editorial

[email protected]

publicitate publicitate