infolocal numarul 5-august 2010

24
Revista informaţiilor utile ® DISTRIBUIT GRATUIT de MIRU GLOBAL www.miruglobal.ro | | | | Numărul 5 AUGUST 2010 Cluj-Napoca

Upload: infolocal

Post on 26-Mar-2016

228 views

Category:

Documents


1 download

DESCRIPTION

revista informatiilor utile

TRANSCRIPT

Page 1: infoLOCAL Numarul 5-August 2010

Revista informaţiilor utile

®DISTRIBUIT GRATUIT de MIRU GLOBAL www.miruglobal.ro

| | | | Numărul 5 AUGUST 2010 Cluj-Napoca

Page 2: infoLOCAL Numarul 5-August 2010

03

BANCA TRANSILVANIA. Banca oamenilor întreprinzători

04

SECPRAL PRO INSTALAŢII. Materiale de instalaţii

06

COMPEXIT SERVICE. Service şi vânzări auto

07

CARPAT ENERGY. Sisteme solare electrice şi termice

08

STUDIO IMPRESS DESIGN. Servicii complete de tipografie

09

TUBMAN AUTO. Service Auto

10

ESSENZA MOBILI. Mobilă

11

MEDSTAR. Policlinică şi laboratoare medicale

12

BLUE TRAVEL. Agenţie de turism

13

PROVIDENT. Instituţie financiară nebancară

14

COACHING4YOU. Antrenori de afaceri

15

COMPUTER CENTER. Calculatoare noi si second-hand. Service calculatoare.

16

METAL PREST ROOF RUN. Sisteme de acoperişuri şi tablă tip ţiglă

17

www.infoDISCOUNT.ro. Promovare online

18

P&B COMPANY. Service auto

19

infoLOCAL. Promovare online. Suport de pahar personalizat. Revista tipa

20

MIRU GLOBAL. Servicii de curierat local

21

PAGINI AURII. Catalog de afaceri

22

23

GREEN OPTION. Bucătărie

24

HELD FASHION. Factory store

Depozit 111 zile 4%

Cum poţi economisi în jur de 3000 EUR pe an la factura de încălzire?

Sisteme solare prin programul Casa Verde

15 ani de experienţă

DESCOPERĂ NOUL SUBARU IMPREZA XV! Oferte speciale.

Mobilă italiană

Centrul medical Medstar are grijă de sănptatea ta!

Grecia 2010 de la 110 EUR de persoană

Ai o mulţime de planuri? Nu renunţa la ele!

Cum să eviţi deteriorarea vederii tale printr-o metodă naturală - simplă şi

eficientă?

Regulă: dacă ai o problemă la calculator şi nu o rezolvi în 10 minute, o să-ţi

ia o zi întreagă.

De ce să îmi pun un acoperiş din tablă tip tiglă?

Vizitează www.infoDISCOUNT.ro şi răsfoieşte primul revista infoLOCAL.

Pregătirea maşinii pentru concediul de odihnă

infoLOCAL te promovează la peste 10,000 de clujeni în fiecare lună

În vara asta ai o livrare gratuită!

Te-ai săturat să cauţi teatru şi să găseşti politicieni?

Poţi să slăbeşti mâncând pe săturate?

Un deceniu de calitate în producţie vestimentară. Reduceri de până la 70%.

§koda. O alegere inteligentă.

Știai că șase din zece adulți suferă de o durere de spate?

rită.

BIO-TEXTIMA. Saltele BIO şi dulapuri înzidite cu uşi glisante

Info Tiraj 10000 exemplare.

Apare lunar.

Distribuită gratuit®de Miru Global

în Cluj-Napoca.®

Editată de Miru Global

Contact str. Dacia, Nr. 3, Ap. 8

tel: 0264-427635

[email protected]

www.miruglobal.ro

Tipar®Studio Impress Design , ClujCUPRINS Numărul 5, August 2010.

Page 3: infoLOCAL Numarul 5-August 2010
Page 4: infoLOCAL Numarul 5-August 2010

articol oferit de: SECPRAL PRO INSTALAŢII

Revista informaţiilor utile Numărul 5, August 2010, Cluj-Napoca

Credeţi că aceste lucruri nu contează? Vă demonstrăm că, DA! Iată calculele noastre:

Pentru a analiza din punct de vedere financiar, am efectuat câteva calcule comparative ale costurilor de investiţie şi exploatare pentru: panouri solare – cazane pe gaz - cazane electrice.

În cazul producerii de apă caldă menajeră cu sistem solar, pentru o familie de 4 persoane, costul de achiziţie al sistemului solar este de 2394 Euro. Prin Programul „Casa Verde” preţul de investiţie al sistemului scade la aproximativ 994 Euro, iar costul anual de exploatare este 4,51 Euro/an. În cazul producerii apei calde cu ajutorul

boilerului electric, preţul unui boiler electric de 200l este de 361,2 Euro, iar costul anual de e x p l o a t a r e : 3 1 8 , 5 Euro/an. Astfel, costul de exploatare al sistemului solar este mai scăzut cu 98% faţă de costul de exploatare al boilerului

electric şi diferenţa de preţ dintre cele două sisteme se amortizează în aprox. 2 ani, după care investiţia în sistemul solar începe să economisească în jur de 314 Euro/an.

Preţul unui încălzitor instant de apă caldă menajeră pe gaz este 187 Euro şi costul anual de exploatare: 100 Euro/an. Costul de exploatare al sistemului solar este mai scăzut cu 95% faţă de costul de exploatare al unui încălzitor instant de apă caldă cu gaz metan (calculele făcîndu-se la actualul preţ al gazului metan care urmează să se scumpească esenţial în viitorul apropiat!). Amortizarea diferenţei de investiţie se face în aprox. 8 ani, dupa care se economisesc circa 96 Euro/an.

În cazul încălzirii anumitor clădiri, calculul comparativ al costurilor de investiţie şi exploatare s-a efectuat pentru: pompa de căldură (sol-apă) - cazan pe gaz - cazan electric.

Necesarul de energie anual (clădirea este de cca. 130 mp, bine izolată termic) este de 43.111 kWh/an. Această cantitate de căldură poate fi produsă prin transferarea

Cât economiseşti într-un an utilizând un sistem solar?

Câtă energie este necesară pentru încălzirea unei case?

energiei geotermale stocate în sol cu ajutorul pompei de căldură (cu un coeficient de performanţă mediu anual de 4,3 adică, plăteşti 1 kWh şi obţii 4,3kWh gratis) sau prin utilizarea energiei electrice, sau prin arderea gazului metan .

Costul de exploatare al pompei de căldură este mai scăzut cu 42% faţă de a cazanului pe gaz şi cu 77% mai scăzut faţă de costul de exploatare al cazanului electric. Preţul sistemului cu pompa de căldură este de aprox. 12500 Euro iar prin Programul „Casa Verde” scade la aprox.10600 Euro. Un cazan electric costă aprox. 600 Euro, însă datorită costului de exploatare redus al pompei de căldură, perioada în care se recuperează diferenţa de investiţie este de aprox. 3,3 ani, după care investiţia în pompa de căldură începe să economisească în jur de 3000 Euro/an faţă de cazanul electric.

Un cazan pe gaz costă aprox. 600 Euro şi are costul de exploatare 1564 Euro/an. Pompa de căldură în comparaţie cu cazanul pe gaz, are o durată de amortizare a diferenţei de investiţie de aprox. 15 ani. Avantajul este că o pompă de căldură nu necesită reţea de gaz, coş de fum, autorizare de funcţionare din 2 în 2 ani; dacă e bine dimensionată, corect instalată şi beneficiază de o mentenanţă de bună calitate, are o durată de viaţă de 25-30 ani, perioadă în care celelalte echipamente necesită înlocuire generând costuri suplimentare.

În cazul unui cazan pe peleţi cu accesorii, costul de achiziţie este de aprox. 3830 Euro, iar prin intermediul Programului „Casa Verde” costul final al investiţiei scade la aprox. 2435 Euro. Valoarea de investiţie este mai mare faţă de un cazan pe gaz sau electric dar se amortizează într-un timp foarte scurt, moment din care economiile realizate se vor simţi în buzunarul dvs.! Durata de timp în care se amortizează investiţia suplimentară în cazanul pe peleţi este de 0,7 ani faţă de cazanul electric şi 4,2 ani faţă de cazanul pe gaz.

Pentru informaţii suplimentare şi vizualizarea în stare funcţională a tuturor echipamentelor menţionate, inginerii noştri vă stau la dispoziţie în show-roomul de la sediul firmei : Cluj-Napoca, str. Vlad Tepeş nr 2.

Cât economiseşti într-un an cu o pompă de căldură?

Cât de repede îţi amortizezi investiţia cu cazanul pe peleţi?

Programul Guvernamental

„Casa Verde 2010”…Începând cu data de 1 iulie 2010, mult aşteptatul Program Guvernamental "Casa Verde" este operaţional în România. Persoanele fizice pot beneficia de până la 6.000 lei (1400 Euro) pentru instalaţii de preparare apă caldă şi aport la încălzire cu panouri solare şi pentru instalaţii cu cazane pe peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice. Programul mai prevede pentru instalarea pompelor de căldură un ajutor din partea statului de până la 8.000 lei (1900 Euro). Desigur, sumele de mai sus acoperă un anumit procent din investiţie (în general putem spune că în cazul unui sistem solar de calitate pentru prepararea apei calde procentul este de circa 50%). La nivelul României suma totală destinată acestui program este de cca. 25 milioane de euro. Este o sumă importantă, iar cei care doresc să se folosească de această şansă trebuie să investească de asemenea sume importante, motiv pentru care investiţia trebuie efectuată cu responsabilitate. Unii sunt tentaţi să opteze pentru un sistem ieftin, astfel încât suma primită ca finanţare să acopere într-un procent cât mai ridicat investiţia. Ei vor avea surpriza de a reinvesti peste 3-4 ani cînd performanţa sistemului ieftin va scădea esenţial. Soluţia pe care noi o propunem este: „ Valoare pentru banii dvs.!” Garanţia acestei valori este dată de experienţa noastră de peste 12 ani în domeniul instalaţiilor, de peste 4 ani în domeniul energiilor regenerabile, combinată cu experienţa de peste 30 de ani de producţie a furnizorilor noştri de top din vestul Europei.

Panourile solare oferite de firma Secpral Pro Instalaţii sunt panouri de calitate germană cu garanţie de 12 ani ( T h e r m o s o l a r ) r e s p e c t i v 5 a n i (Ritter Solar), cu o durată medie de

viaţă de 25-30 ani. Pompele de căldură din Suedia (Thermia) au o garanţie de 2 ani şi o durată medie de viaţă de 20-25 ani, iar cazanele pe peleţi din Cehia (Atmos) beneficiază de o garanţie de 2 ani şi durata medie de viaţă de 20 ani.

Panouri solare…

articol oferit de: SECPRAL PRO INSTALAŢII

Revista informaţiilor utile

În toate ţările civilizate guvernele alocă sume importante subvenţionării echipamentelor cu funcţionare bazată pe energii regenerabile: sisteme solare termice, sisteme solare fotovoltaice, eoliene, pompe de căldură, cazane pe peleţi. Motivele sunt de natură economică şi ecologică. În jurul nostru există cantităţi imense de energii neutilizate, chiar dacă investiţia iniţială nu e ieftină, exploatarea lor costă puţin, iar tehnologiile sunt complet „verzi”.

Cum poţi economisi în jur de 3000 EUR pe an la factura de încălzire?

4

Page 5: infoLOCAL Numarul 5-August 2010

articol oferit de: SECPRAL PRO INSTALAŢII

3 Revista informaţiilor utile Numărul 5, August 2010, Cluj-Napoca

Credeţi că aceste lucruri nu contează? Vă demonstrăm că, DA! Iată calculele noastre:

Pentru a analiza din punct de vedere financiar, am efectuat câteva calcule comparative ale costurilor de investiţie şi exploatare pentru: panouri solare – cazane pe gaz - cazane electrice.

În cazul producerii de apă caldă menajeră cu sistem solar, pentru o familie de 4 persoane, costul de achiziţie al sistemului solar este de 2394 Euro. Prin Programul „Casa Verde” preţul de investiţie al sistemului scade la aproximativ 994 Euro, iar costul anual de exploatare este 4,51 Euro/an. În cazul producerii apei calde cu ajutorul

boilerului electric, preţul unui boiler electric de 200l este de 361,2 Euro, iar costul anual de e x p l o a t a r e : 3 1 8 , 5 Euro/an. Astfel, costul de exploatare al sistemului solar este mai scăzut cu 98% faţă de costul de exploatare al boilerului

electric şi diferenţa de preţ dintre cele două sisteme se amortizează în aprox. 2 ani, după care investiţia în sistemul solar începe să economisească în jur de 314 Euro/an.

Preţul unui încălzitor instant de apă caldă menajeră pe gaz este 187 Euro şi costul anual de exploatare: 100 Euro/an. Costul de exploatare al sistemului solar este mai scăzut cu 95% faţă de costul de exploatare al unui încălzitor instant de apă caldă cu gaz metan (calculele făcîndu-se la actualul preţ al gazului metan care urmează să se scumpească esenţial în viitorul apropiat!). Amortizarea diferenţei de investiţie se face în aprox. 8 ani, dupa care se economisesc circa 96 Euro/an.

În cazul încălzirii anumitor clădiri, calculul comparativ al costurilor de investiţie şi exploatare s-a efectuat pentru: pompa de căldură (sol-apă) - cazan pe gaz - cazan electric.

Necesarul de energie anual (clădirea este de cca. 130 mp, bine izolată termic) este de 43.111 kWh/an. Această cantitate de căldură poate fi produsă prin transferarea

Cât economiseşti într-un an utilizând un sistem solar?

Câtă energie este necesară pentru încălzirea unei case?

energiei geotermale stocate în sol cu ajutorul pompei de căldură (cu un coeficient de performanţă mediu anual de 4,3 adică, plăteşti 1 kWh şi obţii 4,3kWh gratis) sau prin utilizarea energiei electrice, sau prin arderea gazului metan .

Costul de exploatare al pompei de căldură este mai scăzut cu 42% faţă de a cazanului pe gaz şi cu 77% mai scăzut faţă de costul de exploatare al cazanului electric. Preţul sistemului cu pompa de căldură este de aprox. 12500 Euro iar prin Programul „Casa Verde” scade la aprox.10600 Euro. Un cazan electric costă aprox. 600 Euro, însă datorită costului de exploatare redus al pompei de căldură, perioada în care se recuperează diferenţa de investiţie este de aprox. 3,3 ani, după care investiţia în pompa de căldură începe să economisească în jur de 3000 Euro/an faţă de cazanul electric.

Un cazan pe gaz costă aprox. 600 Euro şi are costul de exploatare 1564 Euro/an. Pompa de căldură în comparaţie cu cazanul pe gaz, are o durată de amortizare a diferenţei de investiţie de aprox. 15 ani. Avantajul este că o pompă de căldură nu necesită reţea de gaz, coş de fum, autorizare de funcţionare din 2 în 2 ani; dacă e bine dimensionată, corect instalată şi beneficiază de o mentenanţă de bună calitate, are o durată de viaţă de 25-30 ani, perioadă în care celelalte echipamente necesită înlocuire generând costuri suplimentare.

În cazul unui cazan pe peleţi cu accesorii, costul de achiziţie este de aprox. 3830 Euro, iar prin intermediul Programului „Casa Verde” costul final al investiţiei scade la aprox. 2435 Euro. Valoarea de investiţie este mai mare faţă de un cazan pe gaz sau electric dar se amortizează într-un timp foarte scurt, moment din care economiile realizate se vor simţi în buzunarul dvs.! Durata de timp în care se amortizează investiţia suplimentară în cazanul pe peleţi este de 0,7 ani faţă de cazanul electric şi 4,2 ani faţă de cazanul pe gaz.

Pentru informaţii suplimentare şi vizualizarea în stare funcţională a tuturor echipamentelor menţionate, inginerii noştri vă stau la dispoziţie în show-roomul de la sediul firmei : Cluj-Napoca, str. Vlad Tepeş nr 2.

Cât economiseşti într-un an cu o pompă de căldură?

Cât de repede îţi amortizezi investiţia cu cazanul pe peleţi?

Programul Guvernamental

„Casa Verde 2010”…Începând cu data de 1 iulie 2010, mult aşteptatul Program Guvernamental "Casa Verde" este operaţional în România. Persoanele fizice pot beneficia de până la 6.000 lei (1400 Euro) pentru instalaţii de preparare apă caldă şi aport la încălzire cu panouri solare şi pentru instalaţii cu cazane pe peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice. Programul mai prevede pentru instalarea pompelor de căldură un ajutor din partea statului de până la 8.000 lei (1900 Euro). Desigur, sumele de mai sus acoperă un anumit procent din investiţie (în general putem spune că în cazul unui sistem solar de calitate pentru prepararea apei calde procentul este de circa 50%). La nivelul României suma totală destinată acestui program este de cca. 25 milioane de euro. Este o sumă importantă, iar cei care doresc să se folosească de această şansă trebuie să investească de asemenea sume importante, motiv pentru care investiţia trebuie efectuată cu responsabilitate. Unii sunt tentaţi să opteze pentru un sistem ieftin, astfel încât suma primită ca finanţare să acopere într-un procent cât mai ridicat investiţia. Ei vor avea surpriza de a reinvesti peste 3-4 ani cînd performanţa sistemului ieftin va scădea esenţial. Soluţia pe care noi o propunem este: „ Valoare pentru banii dvs.!” Garanţia acestei valori este dată de experienţa noastră de peste 12 ani în domeniul instalaţiilor, de peste 4 ani în domeniul energiilor regenerabile, combinată cu experienţa de peste 30 de ani de producţie a furnizorilor noştri de top din vestul Europei.

Panourile solare oferite de firma Secpral Pro Instalaţii sunt panouri de calitate germană cu garanţie de 12 ani ( T h e r m o s o l a r ) r e s p e c t i v 5 a n i (Ritter Solar), cu o durată medie de

viaţă de 25-30 ani. Pompele de căldură din Suedia (Thermia) au o garanţie de 2 ani şi o durată medie de viaţă de 20-25 ani, iar cazanele pe peleţi din Cehia (Atmos) beneficiază de o garanţie de 2 ani şi durata medie de viaţă de 20 ani.

Panouri solare…

articol oferit de: SECPRAL PRO INSTALAŢII

Revista informaţiilor utile

În toate ţările civilizate guvernele alocă sume importante subvenţionării echipamentelor cu funcţionare bazată pe energii regenerabile: sisteme solare termice, sisteme solare fotovoltaice, eoliene, pompe de căldură, cazane pe peleţi. Motivele sunt de natură economică şi ecologică. În jurul nostru există cantităţi imense de energii neutilizate, chiar dacă investiţia iniţială nu e ieftină, exploatarea lor costă puţin, iar tehnologiile sunt complet „verzi”.

Cum poţi economisi în jur de 3000 EUR pe an la factura de încălzire?

Page 6: infoLOCAL Numarul 5-August 2010

§koda. O alegere inteligentă.

Ofertă valabilă în cadrul Programului de Stimulare a Înnoirii Parcului Auto 2010.Preţurile afişate includ trei prime de casare.

§kodaOctavia Tour Airbag şofer şi airbag pasager

ABS

Închidere centralizată

Oglinzi laterale electrice şi încălzite

Geamuri electrice faţă

Computer de bord

Radio-CD&MP3 - player

§kodaOctavia Airbag şofer şi airbag pasager

Airbag-uri frontale şi laterale faţă

Geamuri electrice faţă

Instalaţie de aer condiţionat climatic

Radio-CD&MP3-player

Oglinzi electrice şi încălzite

Închidere centralizată

6.500TVA inclusEuro

8.540TVA inclusEuro

9.790TVA inclusEuro

Info v‰nzŒri NON-STOP

0720 - 228.888400495 Cluj-Napoca, Calea Turzii nr. 223 tel.: 0264-438.820, fax: [email protected], www.compexit.ro

§kodaFabia Airbag şofer şi airbag pasager

Airbag-uri laterale faţă

ABS

Instalaţie de aer condiţionat

Page 7: infoLOCAL Numarul 5-August 2010

• sisteme solare electrice și termice

• sisteme eoliene

• pompe de căldură

• consultanță, proiectare, comercializare,

instalare și service.

Contactaţi-ne și va fi plăcerea noastră să vă ajutăm să alegeţi

soluţia potrivită nevoilor dumneavoastră.

Carpați Nr. 1 (intersecția “7 străzi”)

400180 Cluj-Napoca

0264-530400, 0732-403221

[email protected]

www.carpatenergy.ro

pentru kit-urile drain-back,

pe baza acestui CUPON!

August 2010

5% REDUCERE!

articol oferit de: CARPAT ENERGY

7Revista informaţiilor utile Numărul 5, August 2010, Cluj-Napoca

Sisteme solare prin programul Casa Verde

Programul Casa Verde este în

derulare.Carpat Energy vă propune o gamă variată de

sisteme solare de producere a apei calde

menajere şi/sau aport la încălzire.

Sistemul solar de tip Drain-back propus de

Carpat Energy este cea mai bună opţiune

pentru locuinţele situate în regiuni calde sau

reci. Producţia ridicată de apă caldă a acestor

sisteme se datorează calităţii ridicate şi

eficienţei diferitelor elemente componente.

Sistemul este alcătuit dintr-un boiler de

acumulare prevăzut cu o serpentină cu

suprafaţă mare, cu vas de expansiune şi

termostat diferenţial, un sistem solar cu

captatoare plane şi toate elementele de

siguranţă ale circuitului hidraulic.

Aceste sisteme includ toate componentele ce

urmează a fi interconectate, garantând astfel

o funcţionare corectă, performaţă ridicată şi o

durată mare de viaţă. Instalarea se face uşor,

repede şi nu necesită întreţinere.

Aflaţi mai multe despre pachetele puse la

dispoziţie pe internet la pagina :

http://www.carpatenergy.ro/sisteme-solare-

captatoare-plane-Astersa.html

Page 8: infoLOCAL Numarul 5-August 2010

design :: tipar digital :: tipar offset

plotări color :: finisaje tipografice :: ctp

8 Revista informaţiilor utile Numărul 5, August 2010, Cluj-Napoca

Cei peste 15 ani de experienţă pe piaţa de tipărituri au dus la o expertiză de care au beneficiat până în prezent atât companii româneşti, cât şi externe (avem clienţi inclusiv din Germania, Suedia, Italia). Dotările folosite ne permit să onorăm ORICE fel de comandă în ORICE tiraj, la preţuri competitive şi la o calitate cu care clienţii nostri sunt deja obişnuiţi.Fie că aveţi nevoie de 50 de cărţi de vizită, 100 de mape, 1000 de fluturaşi sau 200.000 de pliante, la noi veţi găsi întotdeauna pe cineva care să vă ofere o cafea excelentă şi să vă rezolve problema.

C U A C E S T C U P O N B E N E F I C I A Ţ I D E

10 0 C Ă R Ţ I D E V IZ ITĂ GRATI S

August 2010

Contactaţi-neşi vă vom oferi cu plăcere orice informaţii: Tãietura Turcului 47 (Tetarom 1)Hala albastră (lângă Global Plaza)400221 Cluj-Napocatel/fax: 0264.592468 :: [email protected]

Page 9: infoLOCAL Numarul 5-August 2010

9Revista informaţiilor utile Numărul 5, August 2010, Cluj-Napoca

perfectă pentru excursiile în natură şi stilul sportiv

de condus.

Eleganţa interiorului, dotările şi calitatea deosbită a

materialelor oferă o experienţă inedită la bordul

noului Impreza XV.

Ca şi celelalte modele Subaru, Impreza XV este

echipat cu sistemul avansat de tracţiune integrală

Symmetrical AWD şi cu motorul Subaru Boxer

Diesel sau Benzină. În plus, au fost îmbunătăţite şi

aspectele referitoare la protecţia mediului,

modelul Impreza XV respectând standardele de

emisii Euro 5.

Performanţele şi tehnologiile de ultimă oră conferă

modelului Impreza XV stabilitatea şi forţa fără de

care un crossover nu ar fi un crossover. Şi fără de

care un Subaru nu ar fi un Subaru.

Specificaţii Subaru Impreza XV 6MT:

• Capacitate cilindrică: 1.998 cc

• Putere maximă: 150 CP/3.600 rpm

• Cuplu maxim: 350 Nm/1.800 - 2400 rpm

• Viteza maximă: 203 km/h.

UN CROSSOVER GATA DE AVENTURĂ ORIUNDE,

ORICÂND!Tubman Auto, dealer autorizat Subaru pe zona de

N-V a României prezintă modelul Impreza XV.

Dezvoltat pe baza celei de-a treia generaţii

Impreza, acest crossover este ideal atât pentru

peisajul urban, cât şi pentru ieşirile din oraş.

Impreza XV aduce un suflu nou, mai sportiv, unui

model cu tradiţie pe pistele de raliu. Versatilitatea

acestui automobil îl transformă în alegerea

DESCOPERĂ NOUL SUBARU IMPREZA XV!

TUBMAN AUTO VĂ AŞTEAPTĂ SĂ DESCOPERIŢI NOUL IMPREZA XV LA SHOWROOM-UL SUBARU DIN LOCALITATEA BACIU NR. 30, CLUJ • TEL./FAX 0264 270 270 • MOBIL 0727 835 648!

Page 10: infoLOCAL Numarul 5-August 2010

articol oferit de: ESSENZA MOBILI

10 Revista informaţiilor utile Numărul 5, August 2010, Cluj-Napoca

Essenza Mobili nu este un simplu „vânzător

de mobilă italiană”, ci asigură consultanţă,

astfel încât mobilierul italian ales sa fie în

armonie cu spaţiul căruia îi este destinat şi cu

stilul ales. Astfel, dincolo de activitatea

comercială de vânzare a produselor de

mobilier, compania realizează toate serviciile

din acest domeniu, cum ar fi: design,

proiectare, măsurători, livrări şi montaj, toate

din dorinţa de a oferi clienţilor noştri servicii

profesionale, de cea mai bună calitate.

Contactaţi-ne

şi va fi plăcerea noastră să vă oferim detalii.

400184 Cluj-Napoca

Str. Nicolae Cristea nr. 25

Tel: 0364 148 107

web: www.essenzamobili.ro

VINO CU ACEST CUPON LA SHOWROOM-UL

ES S E N Z A MO B I L I Ş I B E N E F I C I E Z I D E O

LA ACHIZIŢIONAREA ORICĂRUI TIP DE MOBILIER

OFERTĂ VALABILĂ PENTRU LUNA AUGUST 2010

N U M A I P R I N R E V I S T A

REDUCERE DE 10 %

i n f o L O C A L

August 2010

Page 11: infoLOCAL Numarul 5-August 2010

articol oferit de: CENTRUL MEDICAL MEDSTAR

Revista informaţiilor utile

Centrul Medical Medstar, Cluj-Napoca oferă cea mai variată gamă de servicii medicale:

• alergologie • balneofizioterapie şi recuperare

medicală • cardiologie • chirurgie generală • dermatologie - venerologie -

cosmetologie • dermatoscopie • ecografie 3D si 4D • ecografie Doppler vasculară • endocrinologie • ginecologie • laborator • laser (tratamente cu laser Cutera-Xeo,

NdYag, IPL) • medicina muncii • medicină internă • neonatologie • neurologie • oftalmologie • ORL • ortopedie • pediatrie • pneumoftiziologie • psihiatrie • psihologie clinică • radiologie şi imagistică medicală• urologie • alte servicii

CENTRUL MEDICAL MEDSTAR

ARE GRIJĂ DE SĂNĂTATEA TA!

Pentru orice întrebări sau detalii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi:

MEDSTAR PoliclinicăStr. Mehedinţi nr. 1-3

Tel/fax: 0264 571.184 / 0264 421.638

MEDSTAR Medicina MunciiStr. Câmpului nr. 100

Tel./fax: 0264 421.577

LABORATOR MănăşturStr. Izlazului nr. 3

Tel./fax: 0264 458.945

Policlinica MărăştiStr. Bucureşti nr. 70A

Tel./fax: 0264 411.585

MEDSTAR Radiologie şi imagistică medicalăStr. Câmpului nr. 135

Tel./fax: 0264 560.988

11Numărul 5, August 2010, Cluj-Napoca

[email protected]

Page 12: infoLOCAL Numarul 5-August 2010
Page 13: infoLOCAL Numarul 5-August 2010
Page 14: infoLOCAL Numarul 5-August 2010

articol oferit de: COACHING4YOU

14 Revista informaţiilor utile Numărul 5, August 2010, Cluj-Napoca

Stresul, agitatia şi grijile de zi cu zi fac ca atunci

când lucrăm la calculator, privim la televizor, sau

muncim la un proiect - să devenim aşa de concen-

traţi la ceea ce facem încât uităm să clipim.

În medie, o persoană care lucrează multe ore la

calculator, clipeşte o dată la 60 de secunde. Ce se

întâmplă când şi tu clipeşti la fel de rar? Faci primul

pas către deteriorarea vederii tale.

De ce? Pentru că în mod normal o clipire are loc,

natural, o dată la 5 secunde, iar prelungirea

timpului pentru a clipi face ca musculatura ciliară să

obosească şi să acumuleze tensiune.

În momentul în care clipeşti, doar pleoapa

superioară se mişcă, muşchii pleoapelor vor regla

glandele lacrimale.

Prin clipit se eliberează uşor tensiunea oculară

acumulată în urma lucrului îndelugat la calculator

sau al altor activităţi ce solicită privirea de aproape.

Fluidul nutritiv din lacrimi, asemenea unui

lubrifiant, este distribuit pe suprafaţa corneei. În

lipsa clipitului, ochii sunt lipsiţi de substanţe

nutritive, şi apar senzaţiile de uscăciune, de

mâncărime şi de iritare a ochilor.

Un alt lucru care duce la uscăciunea ochilor este

purtarea lentilelor de contact care interferează cu

clipitul. Pleoapele se comportă faţă de lentile ca

faţă de nişte corpuri străine, şi creierul va transmite

ochilor să clipească mai rar.

Aşadar îţi recomand să clipeşti conştient de 10

sau chiar 20 ori la fiecare 5 minute. De fiecare data

când clipeşti, fă-o din ce în ce mai repede. Începe să

clipeşti acum!

Această modalitate este simplă şi eficientă, te

ajută la eliberarea tensiunii din ochii tăi şi le va

permite ochilor tăi să se relaxeze.

Dacă în timp ce clipeşti vei începe să lăcrimezi,

este foarte bine. Lichidul lacrimal va umezi ochii, îi

va hrăni şi îi va curăţa de praful acumulat în timpul

zilei.

Aminteşte-ţi să clipeşti de 10 ori la fiecare 5

minute, mai ales când lucrezi multe ore la calculator

pentru a permite musculaturii ciliare să se „restart-

eze” şi să se odihnească.

În acest fel se evită deteriorarea vederii tale şi vei

face primul pas pentru pentru a-ţi îmbunătăţi

vederea.

Cum să eviţi deteriorarea vederii tale printr-o metodă naturală - simplă şi eficientă?

Vrei să ai o vedere bună şi să nu îţi mai fie frică că vederea ta se va deteriora?niciodată

DACĂ ÎŢI DOREŞTI SĂ AI GRIJĂ DE OCHII TĂI, ŞI ÎŢI DOREŞTI SĂ ÎŢI ÎMBUNĂTĂŢEŞTI VEDEREA, INTRA ACUM PE WWW.RENUNTALAOCHELARI.COM ŞI ÎNVAŢĂ CARE SUNT „CELE 10 GREŞELI PERICULOASE CARE

DETERIOREAZĂ VEDEREA TA” ŞI CUM SA LE EVIŢI. ACEST MATERIAL ÎŢI ESTE OFERIT ÎN MOD GRATUIT.GRATUIT

Articol recomandat de Coaching4You şi Lorand Soares-Szasz.

Page 15: infoLOCAL Numarul 5-August 2010

articol oferit de: COMPUTER CENTER

15Revista informaţiilor utile Numărul 5, August 2010, Cluj-Napoca

MAI BINE LASĂ-NE PE NOI SĂ NE

OCUPĂM DE ASTA!

Service şi întreţinere calculatoare.Persoane fizice: 50 RON/4luni /unitate.

Pentru firme: până la 5 calculatoare 100 RON

lunar, TVA inclus.

Serviciul include service soft on-line (remote

administration) – devirusări, setări, instalări

soft şi drivere) şi service soft/hard la sediul

societăţii noastre – în cazul în care

calculatorul nu funcţionează deloc sau nu

poate fi conectat la Internet.

Efectuăm o gamă largă de operaţiuni în

domeniul IT – reparaţii, vânzări, upgrade.

Oferte speciale

Kit de supraveghere recomandat:

• 1 cameră tip Dome 420 linii TV, 1/3"

• 3 Camere exterior InfraRed, 1/3" CCD

• placă de captură. 4 canale video

• montajul este inclus in preţ

preţ – 356 EUR+TVA.

• Intel Pentim 4 2,5 Ghz / 512 RAM / HDD 40 GB

/ DVD ROM + licenţă Windows XP 435 RON

• Intel Pentim 4 1,7 Ghz / 512 RAM / HDD 20

GB CD Rom 165 RON

• Intel Pentim 4 3 Ghz / 512 RAM / HDD 40 GB

DVD-rom 365 RON

TFT 15"-170 RON

TFT 17"-199 RON

* preţurile în RON includ TVA

Calculatoare second hand

Monitoare

REGULĂ: DACĂ AI O PROBLEMĂ LA CALCULATOR ŞI NU O REZOLVI ÎN

10 MINUTE, O SĂ-ŢI IA O ZI ÎNTREAGĂ, GARANTAT!

Contactaţi-neşi va fi plăcerea noastră să vă oferim detalii. Vodafone: 0723 565984Orange: 0758 346968Romtelecom: 0264 [email protected]

August 2010

Computer CenterComputer Center

Cu acest cupon beneficiezi de

la orice produs second-hand.

10% REDUCERE

Page 16: infoLOCAL Numarul 5-August 2010

SISTEM COMPLET DE ŢIGLĂ METALICĂ ŞI ACCESORII PENTRU UN ACOPERIŞ COMPLET. PREŢUL ESTE ÎNTRE

10 ŞI 11 EURO PE MP, TVA INCLUS.

CONSULTANŢĂ, MĂSURĂTORI ŞI TRANSPORT.

GRATUIT:

August 2010

P R O M O Ţ I AL U N I I A U G U S T

articol oferit de: METAL PREST ROOFRUN

16 Revista informaţiilor utile Numărul 5, August 2010, Cluj-Napoca

Firma noastră este o societate privată

înfiinţată în anul 2006, ce are ca obiect de

activitate distribuţia, comercializarea şi

montajul sistemelor de acoperişuri din tablă

tip ţiglă RAIKO (Suedia), precum şi a

accesoriilor: jgheaburi, burlane, colectoare,

cârlige şi şuruburi.

Ţigla metalică este uşoară (5 kg/mp), oferă o

estetică deosebită şi o foarte bună rezistenţă

la coroziune, ger, căldură şi grindină, nu

necesită cheltuieli de întreţinere şi are o

longevitate mult mai mare (peste 50 de ani),

decât ţigla ceramică sau tabla zincată.

SISTEME DE ACOPERISURI - TABLĂ TIP ŢIGLĂ

• Material: tablă din oţel, zincată pe ambele

părţi, protejată cu poliester.

• Grosime nominală: 0,5 mm tabla din oţel.

• Lăţime totală: 1200 mm.

• Lăţime utilă de acoperire: 1100 mm.

• Lungimea modulului: 350/400 mm. 2• Greutatea pe suprafaţă: aproximativ 5 kg/m .

• Înclinaţie minimă: 8 grade dacă nu sunt ne-

cesare îmbinări diagonale, 14 grade în cazul

îmbinărilor diagonale.

GARANŢIE: 10 ani pentru caracteristicile de

calitate mentionate ale poliesterului, 60 de

ani rezistenţă contra coroziunii.

De ce să îmi pun un acoperiş din tablă tip ţiglă?

METAL PREST ROOF RUNsisteme de acoperişuri şi tablă tip ţiglă

Contactaţi-ne:Sc. Metal Prest Roofrun S.R.L.Calea Turzii nr. 187, 400495 Cluj NapocaTelefon: 0264.438.207Mobil: 0728.731.518E-mail: [email protected]

Page 17: infoLOCAL Numarul 5-August 2010

www.infoDISCOUNT.ro

Vizitează şi răsfoieşte primul revista infoLOCAL.

www.infoDISCOUNT.ro

Page 18: infoLOCAL Numarul 5-August 2010

articol oferit de: P&B Company

18 Revista informaţiilor utile Numărul 5, August 2010, Cluj-Napoca

Pregătirea maşinii pentru concediul de odihnă

Toată lumea îşi doreşte un concediu plăcut, liniştit, fără probleme. Dacă plecaţi cu maşina în concediu, şi vreţi într-adevăr o călătorie plăcută, vă recomandăm să vizitaţi mai întâi un service auto ca să vă asiguraţi că cel puţin maşina Dvs nu vă va face probleme.

Sfatul nostru este să nu lăsaţi această vizită pentru ultima zi! În această perioadă a anului atelierele auto sunt ultraaglomerate şi nu vor avea timp să se ocupe de maşină de pe o zi pe alta. Cel mai sigur este să vă adresaţi serviceului Dvs cel puţin cu o săptămână înainte de plecare.

Ce ar trebui verificat că să puteţi pleca liniştit la drum? O să încerc să enumăr toate verificările necesare în ordinea importanţei:

• În primul rând trebuie verificat sistemul de frânare: plăcuţele să fie bune, discurile la fel,

Contactaţi-ne

şi va fi plăcerea noastră să vă oferim detalii.

Calea Baciului nr. 47, 400230 Cluj-Napoca

0264-436 666; 0374-008 820

[email protected]

CU ACEST CUPON BENEFICIAŢI DE

LA OPERAŢIUNILE TEHNICE DE PREGATIRE A

AUTOVEHICULUI PENTRU VACANŢĂ

10% DISCOUNT

August 2010

• service auto pentru toate mărcile

• cel mai bun raport calitate-preţ

• garanţia lucrărilor efectuate

calitatea lichidului de frână să fie superioară. Nu cred că cineva îşi doreşte să îşi lovească maşina în concediu din cauza frânelor.

• Pe urmă trebuie verificată direcţia şi suspensia. Arcurile nu trebuie sa fie rupte, amortizoarele să nu prezinte scurgeri, să nu aveţi jocuri la direcţie sau nici un fel de bătăi. O direcţie şi sau o suspensie deficitară vă poate pune în pericol pe Dvs şi pe pasageri. Nimeni nu şi-ar dori aşa ceva pentru cei dragi cu care se află în concediu.

• E bine de verificat şi uzura cauciucurilor. Nu porniţi niciodată la drum cu cauciuri uzate peste limita admisă.

• La fel de importante sunt verificarea bateriei şi a lichidului de răcire.

• Pentru cei care urmează să facă o călătorie mai lungă, ar fi indicat să verifice şi câţi kilometri mai pot face până la următorul schimb de ulei şi filtre. Dacă ştiţi că veţi depăşi numărul de kilometri până la revizie, cel mai indicat ar fi să faceţi schimbul de ulei şi filtre înainte de plecare. Indiferent de intervalul până la următoarea revizie, este indicat să aveţi cu Dvs cel puţin un litru de ulei. În regim de autostradă maşina s-ar putea să consume un pic de ulei.

Vă dorim asfalt uscat şi un concediu cât mai relaxant!

Page 19: infoLOCAL Numarul 5-August 2010

RE

VIS

TA

T

IPĂ

RIT

Ă

SU

PO

RT

DE

PA

HA

R

PE

RS

ON

ALI

ZA

T

PR

OM

OV

AR

EO

NLI

NE

www.info .roDISCOUNT

Re

cla

ma

ta

AIC

I

infoLOCAL TE PROMOVEAZĂl a p e s t e 1 0 . 0 0 0 d e c l u j e n i , î n f i e c a r e l u n ă

Page 20: infoLOCAL Numarul 5-August 2010
Page 21: infoLOCAL Numarul 5-August 2010
Page 22: infoLOCAL Numarul 5-August 2010

Păstrează-ţi sănătatea şi pe timp de criză!

Dacă vei avea grijă de felul în care dormi și în special pe ce dormi, corpul tău o să îți mulțumească.

100%

GARANTAT

Vara aceasta ai la

saltele şi o pernă de călătorie.

Reducere valabilă doar dacă aduci această revistă

reduceri între 8% si 40% primeşti gratuit

August 2010

articol oferit de: BIO-TEXTIMA

22 Revista informaţiilor utile Numărul 5, August 2010, Cluj-Napoca

Te doare spatele de nu mai știi cum să stai? Șase din zece adulți (adica 60%) suferă de o durere de spate mai mult sau mai puțin severă de-a lungul unui an.

Din ce cauză apar durerile?

Pentru a înțelege mai bine de unde provin durerile de spate, trebuie sa începem cu o mică lecție de anatomie. După cum bine știi, spatele (în componenţa căruia intră oase, mușchi și alte țesuturi) formează partea posterioară a trunchiului, de la gât și până la pelvis. Ei bine, piesa de rezistență a spatelui este coloana vertebrală care, pe lângă rolul de stâlp de susținere, adapostește și protejează mădu-va spinării - structură nervoasă foarte delicată care transmite impulsuri nervoase ce con-trolează toate mișcările și senzațiile corpului.

Printre factorii declanșatori ai durerilor de spate, se numără: • Postura incorectă în timpul zilei, când stai pe scaun sau când dormi.• Obezitatea - din cauza greutății suplimen-tare care suprasolicită coloana vertebrală.• Fumatul - scade fluxul de sânge la nivelul porțiunii inferioare a măduvei spinale.• Sarcina - determină frecvent dureri lombare din cauza modificării centrului de greutate a corpului.

Știai că șase din zece adulți suferă de o durere de spate?

Contactaţi-ne şi va fi plăcerea noastră să vă oferim detalii:Cluj-Napoca, Calea Floreşti nr. 42 (lângă autoservice)Tel: 0264.414473, 0722.437994www.saltele-bio.ro

Saltele garantatedupă

dacă nu eşti mulţumit cu salteaua ta, cu una mai potrivită.ţi-o schimbăm

30 de

zil

e

Page 23: infoLOCAL Numarul 5-August 2010

articol oferit de: GREEN OPTION

23Revista informaţiilor utile Numărul 5, August 2010, Cluj-Napoca

În plus, este servită direct la tine acasă sau la

serviciu, este COMPLETĂ DIN PUNCT DE

VEDERE NUTRIŢIONAL şi ADAPTATĂ LA

NEVOILE FIECĂRUIA ÎN PARTE.

1. MENIU ZILNIC 18 LEI

2. ABONAMENT SĂPTĂMÂNAL ( 5 zile) 75 LEI

(include ambele feluri)

*Transportul este gratuit pe raza municipiului Cluj-Napoca.

PREŢURI:

Poţi să slăbeşti mâncând pe săturate? George spune că da şi ne învaţă cum.

Contactaţi-ne:

B U C Ă T Ă R I A L U I G E O R G ELABORATOR DE ALIMENTAŢIE DIETETICĂ ŞI HRANĂ VIE

Cluj-Napoca, str. Ion Alexandru Nr. 16la parterul Centrului Medical "ELMAVITAL"Telefon: 0728-002432; 0264-410033E-mail: [email protected]

PROMOŢIILE VERIIGRATUIT

REDUCERE DE 10% LA ABONAMENTE

CONSULTANŢĂ NUTRIŢIONALĂ GRATUITĂ

• LA 4 ABONAMENTE, AL CINCILEA ESTE

• LA DOUĂ PERSOANE VEŢI BENEFICIA DE O

• DACĂ VII CU ACEST CUPON VEI BENEFICIA DE O

DAR TE RUGĂM SĂ ÎŢI FACI O PROGRAMARE TELEFONICĂ

Vrei să slăbeşti? Ai diabet sau

alte afecţiuni cronice? Cum stai

cu energia? Ţi-a recomandat

medicul o anumită dietă?

„BUCĂTĂRIA LUI GEORGE” elimină în cea mai

mare parte grăsimile saturate şi colesterolul

din produsele culinare pe care vi le oferă,

înlocuindu-le cu uleiuri vegetale valoroase, în

varianta nerafinată şi promovează seminţele

oleaginoase ca sursă principală de grăsimi.

Bucătăria lui George vă oferă practic

posibilitatea de servi o masă fără prăjeli, fără

grăsimi saturate, fără zahăr, fără ingrediente

rafinate şi totuşi gustoasă, ca la mama acasă.

August 2010

„HRANA SĂ VĂ FIE MEDICAMENT IAR MEDICAMENTUL, HRANĂ!”

HIPOCRATE

Page 24: infoLOCAL Numarul 5-August 2010