hg-seap-22.06.2015

4
HOTĂRÂRE pentru modificarea Normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achiziţie publică prin mijloace electronice din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.660/2006 În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. ART I Normele de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achiziţie publică prin mijloace electronice din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.660/2006, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 978 din 7 decembrie 2006, cu modificările şi completările ulterioare se modifică după cum urmează: 1. Articolul 56 se modifică și va avea următorul cuprins: Art. 56 - (1) Pentru a participa la o procedură de atribuire aplicată integral prin utilizarea mijloacelor electronice sau la o licitaţie electronică pentru o fază finală a unei proceduri de atribuire care nu s- a organizat integral prin mijloace electronice sau pentru a publica produsele, serviciile sau lucrările pe care le oferă conform prevederilor art. 45, orice operator economic înregistrat în SEAP are obligaţia să plătească operatorului acestui sistem informatic un tarif de participare la o procedura de atribuire sau pentru publicarea in catalog. (2) Tariful de participare la o procedura de atribuire sau pentru publicarea in catalog se achită în avans, operatorul economic neavând dreptul de a participa la procedura respectivă sau neavand dreptul de a publica produse, servicii sau lucrari in catalog în cazul în care nu plăteşte acest tarif.” 2. Alineatele (1) și (3) ale articolului 57 se modifică și vor avea următorul cuprins: „(1) Cuantumul tarifului de participare la o procedura de atribuire sau pentru publicarea in catalog este urmatorul: a) participarea la o procedura de atribuire, maximum 40 de lei pentru orice procedura de atribuire aplicabila integral prin utilizarea mijloacelor electronice sau pentru licitatia electronica ca faza finala a

Upload: severineanu-victor-constantin

Post on 07-Dec-2015

212 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

HG-seap-22.06.2015.doc

TRANSCRIPT

Page 1: HG-seap-22.06.2015

HOTĂRÂRE pentru modificarea Normelor de aplicare a prevederilor referitoare la

atribuirea contractelor de achiziţie publică prin mijloace electronice din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea

contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobate prin Hotărârea

Guvernului nr. 1.660/2006

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

ART I Normele de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achiziţie publică prin mijloace electronice din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.660/2006, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 978 din 7 decembrie 2006, cu modificările şi completările ulterioare se modifică după cum urmează:

1. Articolul 56 se modifică și va avea următorul cuprins: „ Art. 56 - (1) Pentru a participa la o procedură de atribuire aplicată integral prin utilizarea mijloacelor electronice sau la o licitaţie electronică pentru o fază finală a unei proceduri de atribuire care nu s-a organizat integral prin mijloace electronice sau pentru a publica produsele, serviciile sau lucrările pe care le oferă conform prevederilor art. 45, orice operator economic înregistrat în SEAP are obligaţia să plătească operatorului acestui sistem informatic un tarif de participare la o procedura de atribuire sau pentru publicarea in catalog.(2) Tariful de participare la o procedura de atribuire sau pentru publicarea in catalog se achită în avans, operatorul economic neavând dreptul de a participa la procedura respectivă sau neavand dreptul de a publica produse, servicii sau lucrari in catalog în cazul în care nu plăteşte acest tarif.”

2. Alineatele (1) și (3) ale articolului 57 se modifică și vor avea următorul cuprins:

„(1) Cuantumul tarifului de participare la o procedura de atribuire sau pentru publicarea in catalog este urmatorul:

a) participarea la o procedura de atribuire, maximum 40 de lei pentru orice procedura de atribuire aplicabila integral prin utilizarea mijloacelor electronice sau pentru licitatia electronica ca faza finala a unei proceduri de atribuire care nu s-a organizat integral prin mijloace electronice;

b) participarea pentru publicarea in catalog, maximum 10 lei pentru o pozitie de catalog. (3) Tariful de participare la o procedura de atribuire sau pentru publicarea in catalog se face venit la bugetul operatorului SEAP.”

3. Alineatul (2) al Articolului 57 se abrogă.

4. Alineatele (1) și (3) ale Articolului 58 se modifică și vor avea următorul cuprins:

Page 2: HG-seap-22.06.2015

„(1) Cuantumul tarifului de participare datorat de un operator economic, la o procedura de atribuire sau pentru publicarea in catalog, în conformitate cu prevederile art. 56 alin. (1), pentru participarea la o procedură de atribuire aplicată integral prin utilizarea mijloacelor electronice sau la o licitaţie electronică ca fază finală a unei proceduri de atribuire care nu s-a organizat integral prin mijloace electronice, sau pentru publicarea in catalog a produselor, serviciilor sau lucrarilor pe care le ofera conform prevederilor art. 45, se stabileşte prin decizie a operatorului SEAP, în funcţie de necesităţile de dezvoltare, operare şi administrare ale sistemului electronic de achiziţii publice şi de cerinţele de securitate adecvate ale acestuia, în limita valorii maxime prevăzute la art. 57 alin. (1).(3) Operatorul SEAP, poate emite decizii pentru acordarea de reduceri ale tarifului de participare a operatorului economic la o procedura de atribuire sau pentru publicarea in catalog, în mod nediscriminatoriu si unitar pentru toti operatorii economici.”

5. Alineatul (2) al articolului 58 se abroga.

6. Articolul 59 se modifică și va avea următorul cuprins:

„ Art. 59.- (1) Operatorul economic are dreptul de a participa la orice procedură de atribuire aplicată integral prin mijloace electronice sau la orice licitaţie electronică ori pentru publicarea in catalog a produselor, serviciilor sau lucrarilor pe care le ofera conform prevederilor art. 45, pentru care a achitat tariful de participare la o procedura de atribuire sau pentru publicarea in catalog, pe toată perioada în care este înregistrat în SEAP.(2) Operatorul economic nu are dreptul de a solicita restituirea sumelor achitate cu titlu de tarif de participare la o procedura de atribuire sau pentru publicarea in catalog, aferente procedurilor de atribuire aplicate integral prin utilizarea mijloacelor electronice şi/sau licitaţiilor electronice la care nu mai intenţionează să participe sau aferente pozitiilor de catalog neutilizate.”

7. Alineatele (1) și (2) ale Articolului 60 se abroga.

8. Alineatele (3) și (5) ale articolului 60 se modifică și vor avea următorul cuprins:„(3) După achitarea tarifului,pentru publicarea in catalog, operatorul SEAP pune la dispoziţie oricărui operator economic o poziţie în catalog care îi va permite acestuia publicarea în catalog a unui produs, serviciu sau lucrare pentru o perioadă de 1 an. Pentru pozitiile de catalog deja achizitionate pana la data intrarii in vigoare a prezentei hotărâri se mentine valabilitatea de 2 ani.(5) La expirarea perioadei prevăzute la alin.(3), în condiţiile în care operatorul economic nu achită un nou tarif poziţia respectivă va fi radiată automat.”

9. Alineatele (1), (2) și (4) ale articolului 61 se abrogă.

10. Articolul 661 se modifică și va avea următorul cuprins:

“Art. 661 (1) Începând cu anul 2015, autoritatea contractantă are obligația de a utiliza mijloacele electronice pentru aplicarea procedurilor de atribuire și pentru realizarea achizițiilor directe, reprezentând cel puțin 60% din valoarea totală a achizițiilor publice finalizate de aceasta în cursul anului respectiv, care se pot efectua prin utilizarea mijloacelor electronice.(2) Cel puțin două treimi din obligația prevăzută la alin. (1) se realizează utilizând modalitatea prevăzută la art. 662 lit. a).”

Page 3: HG-seap-22.06.2015

11. Alineatul (1) al articolului 62 se modifică și va avea următorul cuprins:

„(1) Cuantumul tarifului pentru publicarea în catalog, datorat de un operator economic, se stabileşte prin decizia operatorului SEAP, în funcţie de necesităţile de dezvoltare, operare şi administrare ale SEAP şi de cerinţele de securitate adecvate acestuia, în limita valorii maxime prevăzute la art. 57 alin.1) lit b)”.

12. Articolul 63 se abrogă.

13. Alineatul (4) al articolului 71 se modifică și va avea următorul cuprins:„(4) Tarifele percepute pentru organizarea cursurilor de pregătire se fac venit la bugetul operatorului SEAP.”

Art. II Articolele 56-60, articolul 62, articolul 661, articolul 71 astfel cum au fost modificate prin prezenta hotărâre se aplică solicitărilor primite după intrarea în vigoare a prezentei hotărâri.

PRIM-MINISTRUVictor Viorel PONTA