formular nominalizare mentor 2014

2
 Nr. de înregistrare Se completează de organizator Premiul Mentor pentru Excelen ță în Educa ț ie FORMULAR DE NOMINALIZARE Domeniul artitic! "tiinți#ic au portul$ AR%I&%I' I( DA%ELE PER&OANEI  NOMINALIZA%E  Cerem cât mai multe date, ca să putem lua legătura cu persoana  nominalizată! Nume: ORBAN IULIU Ocupație: Profesor învățămnt primar !ata na"terii: #$%#&'$()( Adresa: *trada A +RA, IAN-U număr (& Locu/ de muncă: LI-0UL 10OR01I- NI-OLA0 2I3A Loca/itatea 2udețu/: 1IN-A BI4OR 1e/efon: #)5&67)7#8 0mai/: iu/ius#$#&9a;oo.com !acă "tie de nomina/i<are !a = Nu !acă poate fi contactată în /egătură cu nomina/i<are !a = Nu II( DA%ELE 'ELUI  'ARE FA'E NOMINALIZAREA Se poate face o nominalizare atât individual, cât și în grup. În cazul unei nominalizări în grup se completează cu datele persoanei de contact! Se pot oferi informații despre grupul care face nominalizarea la capitolul: ustificarea nominalizării. Nume: ILU>A !ORINA Re/ația cu persoana nomina/i<ată Părinte/e e/evei 3IULIA ILU>A. Adresa: 1inca Bi;or strada ?10@AN -0L ,AR0 1e/efon: 0mai/: III( )U&%IFI'AREA NOMINALIZ*RII rezentați pe scurt "dacă este necesar, să continuați pe o pagină nouă# cariera persoanei nominaliza te, activitatea ei și rezultatele o$ținute  pe $aza cărora în opi nia %umneavoastră ar mer ita să fie premiat cu Premiul Mentor . Cerem să oferiți cât mai multe date concrete care ar  putea auta uriul în ier ar&izarea nominaliză rilor . Pe domnu/ profesor Oran Iu/iu î/ cunosc de foarte mu/ți ani din <iua în care a auns învățător în 1inca în anu/ 8##C. A /ucrat /a o c/asă cu copii de etnie romă imp/icndu'se activ în educarea acestor copii prin metode diversificate adaptate cerințe/or c/asei muncind diferențiat cu fiecare e/ev.  !in an u/ 8# #( domn u/ profe sor a auns învățător /a o c/asă în a/tern ativa step step unde cu timpu/ a început să rea/i <e<e serăr i "co/are /a început în sa/a de c/asă pentru ca după renovarea -entru/ui -u/tura/ din 1inca să'"i desfă"oare activități/e pe scenă în fața pu/icu/ui /arg nu doar în fața părinți/or e/evi/or. Prima piesă de teatru rea/i<ată cu copiii a fost D@etița cu c;irituriD o adaptare după 4. -. Andersen piesa fiind pre<entată "i pe scena 1eatru/ ui de -opii Arcadia din Oradea pentru copiii de /a "co/i/e step step din OradeaE a doua piesă de teatru a fost D@uga în 0giptD o poveste despre Na"terea /ui Isus pre<entată pe scena din 1inca. -ea de'a treia piesă de teatru rea/i<ată cu ace"ti copiii ta/entați a fost D-enu"ăreasaD în iunie 8#$7.  Fn para/e/ cu activitatea didac tică domnu/ profesor Ora n Iu/iu desfă"oară "i o ogat ă activitate e=tracurricu/ară prin ap /icarea /a proiecte "i programe educaționa/e. Primu/ proiect /a care a ap/icat a fost >ara /ui Andrei în anu/ 8#$$ cu proiectu/ D,ediu -uratD ce a c onstat în 1

Upload: iuliu-orban

Post on 02-Nov-2015

212 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

DFGDGDF

TRANSCRIPT

Logo UEA Segthetek

Nr. de nregistrare Se completeaz de organizator

Premiul Mentor pentru Excelen n Educaie

Formular de nominalizare

Domeniul artistic, tiinific sau sportul: ARTISTIC

I. Datele persoanei nominalizate Cerem ct mai multe date, ca s putem lua legtura cu persoana

nominalizat!

Nume:ORBAN IULIU

Ocupaie:Profesor nvmnt primar

Data naterii:0105-1979

Adresa:Strada AVRAM IANCU, numr 95

Locul de munc: LICEUL TEORETIC NICOLAE JIGA

Localitatea, Judeul:TINCA, BIHOR

Telefon:0745837302Email:[email protected]

Dac tie de nominalizareDaxNuDac poate fi contactat n legtur cu nominalizareDaxNu

II. Datele celui care face nominalizarea Se poate face o nominalizare att individual, ct i n grup.

n cazul unei nominalizri n grup se completeaz cu datele persoanei de contact!

Se pot oferi informaii despre grupul care face nominalizarea la capitolul: justificarea nominalizrii.

Nume:ILUA DORINA

Relaia cu persoana nominalizatPrintele elevei GIULIA ILUA.

Adresa:Tinca, Bihor, strada TEFAN CEL MARE,

Telefon:Email:

III. Justificarea nominalizrii

Prezentai pe scurt (dac este necesar, s continuai pe o pagin nou) cariera persoanei nominalizate, activitatea ei i rezultatele obinute pe baza crora n opinia Dumneavoastr ar merita s fie premiat cu Premiul Mentor. Cerem s oferii ct mai multe date concrete care ar putea ajuta juriul n ierarhizarea nominalizrilor.

Pe domnul profesor Orban Iuliu l cunosc de foarte muli ani, din ziua n care a ajuns nvtor n Tinca, n anul 2006. A lucrat la o clas cu copii de etnie rom, implicndu-se activ n educarea acestor copii, prin metode diversificate, adaptate cerinelor clasei, muncind difereniat cu fiecare elev. Din anul 2009, domnul profesor a ajuns nvtor la o clas n alternativa step by step, unde, cu timpul, a nceput s realizeze serbri colare, la nceput n sala de clas, pentru ca, dup renovarea Centrului Cultural din Tinca, s-i desfoare activitile pe scen, n faa publicului larg, nu doar n faa prinilor elevilor. Prima pies de teatru realizat cu copiii a fost Fetia cu chibrituri, o adaptare dup H. C. Andersen, piesa fiind prezentat i pe scena Teatrului de Copii Arcadia din Oradea, pentru copiii de la colile step by step din Oradea; a doua pies de teatru a fost Fuga n Egipt , o poveste despre Naterea lui Isus, prezentat pe scena din Tinca. Cea de-a treia pies de teatru realizat cu aceti copiii talentai a fost Cenureasa, n iunie 2013. n paralel cu activitatea didactic, domnul profesor Orban Iuliu desfoar i o bogat activitate extracurricular, prin aplicarea la proiecte i programe educaionale. Primul proiect la care a aplicat a fost ara lui Andrei, n anul 2011, cu proiectul Mediu Curat, ce a constat n transformarea unui teren nefolosit din localitatea Tinca ntr-un parc. Proiectul domnului profesor a fost declarat ctigtor i a primit sponsorizarea de 5000 de euro din partea Petrom SA. n decurs de 1 an, parcul a fost realizat prin implicarea voluntar a prinilor clasei sale. Pe lng suma ctigat pentru realizarea parcului, premiul a mai constat ntr-o tabr gratuit pentru elevii clasei, timp de 7 zile, la staiunea montan Cheia, Prahova.

n anul 2013, domnul profesor a aplicat din nou la Concursul Naional Idei n ara lui Andrei, cu proiectul Cultivarea Culturii locale prin teatru, ctignd un alt premiu n valoare de 5000 euro, sponsorizat tot de Petrom SA, proiect ce a constat n nfiinarea unei trupe de teatru local i dotarea acestei trupe cu cele necesare desfurrii activitii teatrale.

Acesta a fost nceputul unei schimbri n viziunea localnicilor asupra culturii locale, domnul profesor aducnd o contribuie substanial la dezvoltarea vieii culturale locale prin piesele de teatru realizate n satul de pe Criul Negru, de-asemenea numele liceului tincan ajungnd s fie cunoscut n toat ara. Sunt mama elevei GIULIA ILUA, cea care a fost selectat de domnul profesor s participe n prima pies de teatru a trupei de teatru formate. Trupa de teatru ACTORI AMATORI a luat nfiinare n noiembrie 2013, n urma unui casting fiind selectai mai muli elevi de liceu, alturi de 3 doamne deosebite: doamna director a liceului tincan de atunci, Anton Monica, doamna contabil, Ungur Dorina i doamna educatoare, Oniga Olimpia.

Trupa s-a nchegat, au nceput repetiiile sptmnale, premiera primei piese avnd loc pe data de 20 decembrie 2014. A fost a adaptare dup filmul maghiar MIHAI MAGNATUL, pe care domnul profesor l-a tradus i l-a adaptat pentru scen, ntitulndu-l PE ARIPILE VALSULUI. Am observat atenia deosebit a fetei mele asupra rolului interpretat. A nceput s fie preocupat de teatru, de apariia scenic, de dicie, de mimic, de tot ce nseamn teatru; toate aceste lucruri m-au fcut foarte bucuroas, observnd c fiica mea are aceast preocupaie i acest nou hobby, graie domnului profesor Orban Iuliu. Dup aceast prim pies a urmat o a doua pies de teastru, creaie proprie a domnului profesor, intitulat LEAGNUL AMINTIRILOR, n care fiica mea Giulia Ilua a ocupat din nou rolul principal; la premiera acestei piese de teatru ne-a onorat cu prezena renumitul actor ordean RICHARD BALINT, de la TEATRUL REGINA MARIA ORADEA, care ne-a oferit cteva idei pentru viitor. El ne-a prezentat fiecruia greelile, dar i prile bune n realizarea piesei de teatru.

Ca o continuare a acestei piese de teatru, domnul profesor a demarat un proiect nou, i anume realizarea unui FILM ARTISTIC, creat 100 % n localitatea noastr Tinca, cu aparatur minimal. n decurs de 3 luni, s-au filmat toate scenele conform unui plan bine realizat, s-au schimbat costume, machiaje, etc. n mijlocul lunii iunie, la sfritul anului colar filmul artistic Rentlnirea a fost proiectat publicului tincan, sala de spectacole fiind arhiplin.

Pe lng aceste spectacole, domnul profesor a mai regizat o miniscenet, intitulat CITITORUL DE CONTOR, n care fiica mea a fost rolul principal, alturi de elevul DRAGO BAL. Cu aceast miniscenet au participat la dou festivaluri n ar: primul festival a avut loc la TRGU LPU, iar cel de-al doilea pe scena renumitului teatru ordean, unde att fiica mea ct i partenerul de scen au fost opnorai cu diplome.

De-asemenea, n noiembrie a.c. toat trupa a participat la un Festival Naional de teatru la Cluj Napoca, FESTIVALUL STAGE al BUNEI DISPOZIII, unde fiica mea a primit premiul MENIUNE pentru rolul dl. Goe.

Ca o ncheiere, a dori s menionez faptul c fiica mea, Giulia, datorit mentoratului oferit de domnul profesor Orban Iuliu, precum i datorit posibilitii de a-i dezvolta talentul artistic, ar dori s urmeze, pe lng cariera de jurnalist i cariera de actri; n vara anului viitor, dup terminarea bacalaureatului ar dori s urmeze cursurile facultii de actorie de la Cluj-Napoca.

n cteva cuvinte acestea sunt motivele pentru care a dori s-l nominalizez pe domnul profesor Orban Iuliu la PREMIUL MENTOR i , sunt sigur c i restul actorilor din trupa de teatru ACTORI AMATORI, fie elevi, fie prinii lor, ar face la fel. Domnul profesor merit s fie premiat cu PREMIUL MENTOR, deoarece, dup prerea mea, puini sunt profesorii care fac i se implic att de mult n viaa artistic-cultural

semntura persoanei/ reprezentantului

grupului care face nominalizarea

Mulumim pentru nominalizare!

Nominalizrile pot fi trimise prin pot ntr-un singur exemplar sau prin Email.

Fundaia Pentru Comunitate

Cluj, O.P. 1, C.P. 1141

[email protected]

n cazul trimiterii potale v rugm s trecei pe plic Progamul Mentor

Informaii la tel: 0755-045699