de valer pop 20.08.2010

17
de de Valer Pop Valer Pop 20.08.2010 20.08.2010 Bibliografie: Bibliografie: Rasunetul Rasunetul www.images.google.ro www.images.google.ro

Upload: jeneil

Post on 07-Jan-2016

23 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

TATUAJUL şi RISCURILE LUI. de Valer Pop 20.08.2010. Bibliografie: Rasunetul www.images.google.ro. Tatuajul de azi nu mai păstrează semnificaţia tatuajelor indienilor, care se vopseau pe corp în semn de luptă. Cel mult, poate fi considerat un semn de luptă individuală. - PowerPoint PPT Presentation

TRANSCRIPT

Page 1: de   Valer Pop 20.08.2010

de de Valer PopValer Pop

20.08.201020.08.2010

Bibliografie:Bibliografie:

RasunetulRasunetul

www.images.google.rowww.images.google.ro

Page 2: de   Valer Pop 20.08.2010

Tatuajul de azi nu Tatuajul de azi nu mai păstrează mai păstrează semnificaţia semnificaţia tatuajelor indienilor, tatuajelor indienilor, care se vopseau pe care se vopseau pe corp în semn de corp în semn de luptă. luptă.

Cel mult, poate fi Cel mult, poate fi considerat un semn considerat un semn de luptă individuală.de luptă individuală.

Page 3: de   Valer Pop 20.08.2010

Tinerii se tatuează Tinerii se tatuează pentru a ieşi în evidenţă, pentru a ieşi în evidenţă, pentru a atrage atenţia pentru a atrage atenţia asupra corpului, pentru a asupra corpului, pentru a părea unici, senzuali, părea unici, senzuali, sexi, la modă sau pentru sexi, la modă sau pentru a şoca percepţia umană, a şoca percepţia umană, dacă ne gândim la acele dacă ne gândim la acele persoane, care folosesc persoane, care folosesc picturi decorative pe picturi decorative pe întreaga suprafaţă a întreaga suprafaţă a corpului.corpului.

Page 4: de   Valer Pop 20.08.2010

Tatuajul poate fi Tatuajul poate fi considerat şi o formă considerat şi o formă de exchibiţionism, de exchibiţionism, prin care vrei să-ţi prin care vrei să-ţi prezinţi prezinţi personalitatea personalitatea psihică în plan fizic, psihică în plan fizic, în timp ultrascurt, dar în timp ultrascurt, dar nicidecum nicidecum ultrasecret. ultrasecret.

Page 5: de   Valer Pop 20.08.2010

Totul e la vedere şi această expunere vrea să Totul e la vedere şi această expunere vrea să fie provocatoare, iar privirea atrasă în felul fie provocatoare, iar privirea atrasă în felul acesta generează o curiozitate sexuală şi de ce acesta generează o curiozitate sexuală şi de ce nu, dorinţa explorării sexuale.nu, dorinţa explorării sexuale.

Page 6: de   Valer Pop 20.08.2010

Doritorii de desene Doritorii de desene corporale provizorii corporale provizorii sau definitive, vor să sau definitive, vor să fie însemnaţi cu un fie însemnaţi cu un desen sau cu o desen sau cu o colecţie de desene, colecţie de desene, similar deţinuţilor din similar deţinuţilor din închisori, care aveau închisori, care aveau tatuat câte un număr tatuat câte un număr de identitate pe braţ. de identitate pe braţ. Exemplul este dur, Exemplul este dur, motivaţia diferă, dar motivaţia diferă, dar efectul de diferenţiere efectul de diferenţiere este valabil în ambele este valabil în ambele cazuri.cazuri.

Page 7: de   Valer Pop 20.08.2010

Unii sunt însemnaţi pentru talentul lor, pentru Unii sunt însemnaţi pentru talentul lor, pentru inteligenţă, spiritualitate, memorie, inteligenţă, spiritualitate, memorie, perspicacitate, nivel de cultură sau pregătire, perspicacitate, nivel de cultură sau pregătire, conştiinciozitate în muncă, printr-un fizic de conştiinciozitate în muncă, printr-un fizic de invidiat sau printr-o stare materială deosebită. invidiat sau printr-o stare materială deosebită.

Page 8: de   Valer Pop 20.08.2010

Sunt individualităţi, Sunt individualităţi, care nu se remarcă care nu se remarcă prin asemenea prin asemenea parametrii şi nici nu-parametrii şi nici nu-şi fac timp să şi fac timp să acumuleze asemenea acumuleze asemenea valori, şi atunci valori, şi atunci printr-o metodă şoc, printr-o metodă şoc, cer să le fie aplicaţi cer să le fie aplicaţi pe corp fel de fel de pe corp fel de fel de flori, animale, fluturi, flori, animale, fluturi, zei şi zeiţe, numele zei şi zeiţe, numele iubitului, care azi iubitului, care azi este şi mâine nu-i. este şi mâine nu-i.

Page 9: de   Valer Pop 20.08.2010

Cândva, cel care Cândva, cel care efectua tatuajul, fiecare efectua tatuajul, fiecare înţepătură o făcea înţepătură o făcea manual, azi, însă, manual, azi, însă, maşina de tatuat pe maşina de tatuat pe minut execută 3000 de minut execută 3000 de pătrunderi prin piele. pătrunderi prin piele. Conform opiniilor Conform opiniilor specialiştilor, specialiştilor, tratamentul de o oră tratamentul de o oră presupune 180 000 de presupune 180 000 de surse de infecţie prin surse de infecţie prin intermediul sângelui.intermediul sângelui.

Page 10: de   Valer Pop 20.08.2010

Cercetătorii au constatat că infecţiile ficatului Cercetătorii au constatat că infecţiile ficatului sunt în raport direct proporţional cu numărul sunt în raport direct proporţional cu numărul celor tatuaţi.celor tatuaţi.

Page 11: de   Valer Pop 20.08.2010

Pictura pe piele a devenit foarte populară în ultimii ani.Pictura pe piele a devenit foarte populară în ultimii ani. Cercetătorii americani au accentuat faptul, că Cercetătorii americani au accentuat faptul, că

cercetările lor au început în acel moment, când au cercetările lor au început în acel moment, când au aflat, că în închisori s-a răspândit hepatita C, unde aflat, că în închisori s-a răspândit hepatita C, unde tatuajul în rândul tinerilor este un obicei general şi tatuajul în rândul tinerilor este un obicei general şi există o aşteptare necesară pentru extinderea lui.există o aşteptare necesară pentru extinderea lui.

Page 12: de   Valer Pop 20.08.2010

Conform statisticilor, sub 30 de ani, 36% dintre Conform statisticilor, sub 30 de ani, 36% dintre americani poartă cel puţin un tatuaj. În Canada, americani poartă cel puţin un tatuaj. În Canada, 8% dintre studenţi au deja un tatuaj şi 21% 8% dintre studenţi au deja un tatuaj şi 21% dintre aceştia doresc să se decoreze în felul dintre aceştia doresc să se decoreze în felul acesta mai departe.acesta mai departe.

Page 13: de   Valer Pop 20.08.2010

Acele de tatuaj ajung în contact direct cu Acele de tatuaj ajung în contact direct cu sângele şi alte secreţii ale pielii. Acele nu sunt sângele şi alte secreţii ale pielii. Acele nu sunt folosite doar pentru o singură persoană, iar folosite doar pentru o singură persoană, iar dacă ele nu sunt sterilizate perfect, pot dacă ele nu sunt sterilizate perfect, pot răspândi cele mai diverse boli infecţioase. răspândi cele mai diverse boli infecţioase.

Page 14: de   Valer Pop 20.08.2010

Nici vopselele nu sunt păstrate în vase sterile, Nici vopselele nu sunt păstrate în vase sterile, astfel, şi ele pot răspândi virusul infectant. astfel, şi ele pot răspândi virusul infectant.

Page 15: de   Valer Pop 20.08.2010

Între bolile cauzate de tatuaj, nu regăsim Între bolile cauzate de tatuaj, nu regăsim numai hepatita C, dar şi alte boli, cum ar numai hepatita C, dar şi alte boli, cum ar fi tetanus, sifilis, dar şi HIV.fi tetanus, sifilis, dar şi HIV.

Normal că nu se îmbolnăvesc toţi, fiind Normal că nu se îmbolnăvesc toţi, fiind condiţiile de tatuaj diferite, dar faptul, că condiţiile de tatuaj diferite, dar faptul, că există informaţii numeroase pe internet există informaţii numeroase pe internet şi incidenţa tatuajului cu bolile şi incidenţa tatuajului cu bolile infecţioase este ridicată, nu trebuie să vă infecţioase este ridicată, nu trebuie să vă lase indiferent. lase indiferent.

Page 16: de   Valer Pop 20.08.2010

Dacă cunoşti persoane, care doresc să se Dacă cunoşti persoane, care doresc să se tatueze o dată sau de mai multe ori, roagă-le să tatueze o dată sau de mai multe ori, roagă-le să se informeze mai întâi, pe internet, despre se informeze mai întâi, pe internet, despre consecinţele nefaste, despre pericolele, care consecinţele nefaste, despre pericolele, care există şi să nu accepte atât de uşor un avânt al există şi să nu accepte atât de uşor un avânt al modei, care le poate costa sănătatea, chiar şi modei, care le poate costa sănătatea, chiar şi viaţa.viaţa.

Dacă necesitatea de autoexprimare este atât de Dacă necesitatea de autoexprimare este atât de stringentă, ar trebui să caute un mod de stringentă, ar trebui să caute un mod de exprimare mai puţin periculos!exprimare mai puţin periculos!Să contactezi hepatita C, sifilis sau HIV, nu ne Să contactezi hepatita C, sifilis sau HIV, nu ne poate lăsa indiferenţi, în orice ipostază am fi!poate lăsa indiferenţi, în orice ipostază am fi!

Page 17: de   Valer Pop 20.08.2010