curs de contabilitate aplicata si fiscalitate 2013

7
CONTABILITATE + AUDIT + SALARIZARE + TAXE MEMBRU HLB INTERNATIONAL Curs de Contabilitate Aplicatã ºi Fiscalitate 29 octombrie - 15 noiembrie 2013

Upload: nguyenlien

Post on 08-Dec-2016

228 views

Category:

Documents


7 download

TRANSCRIPT

Page 1: Curs de Contabilitate aplicata si Fiscalitate 2013

CONTABILITATE + AUDIT + SALARIZARE + TAXEMEMBRU HLB INTERNATIONAL

Curs de Contabilitate Aplicatã ºi Fiscalitate29 octombrie - 15 noiembrie 2013

Page 2: Curs de Contabilitate aplicata si Fiscalitate 2013

Contexpert este acreditatã de Autoritatea Naþionalã pentru Calificãri (fost C.N.F.P.A.) în vederea organizãrii cursurilor de obþinere a calificãrii pentru profesia de contabil (cod COR 343302), diploma eliberatã în urma absolvirii acestor cursuri fiind recunoscutã de Ministerul Muncii, Familiei și Protecþiei Sociale.

CURS

DE

CON

TABI

LITA

TE A

PLIC

ATÃ

ªI F

ISCA

LITA

TE

2

29 o

ctom

brie

- 15

noi

embr

ie 2

013

Page 3: Curs de Contabilitate aplicata si Fiscalitate 2013

AVANTAJELE PREGÃTIRII PERSONALULUI DIN DEPARTAMENTELE FINACIAR-CONTABILE PRIN PARTICIPAREA LA ACEST CURS:

Creșterea eficienþei prin reducerea posibilelor erori care pot apãrea în activitatea curentã și a timpului necesar pentru supervizare;

Creșterea productivitãþii, participanþii dobândind cunoștinþe suficiente pentru a realiza mai multe operaþiuni contabile;

Diminuarea fluctuaþiei de personal și implicit a costurilor de recrutare și integrare prin motivarea și fidelizarea angajaþilor existenþi;

Limitarea deprofesionalizãrii angajaþilor prin pregãtire și perfecþionare profesionalã;

Creșterea valorii unei echipe sau a unui departament prin creșterea valorii celui mai slab pregãtit membru al acesteia.

DESCRIEREA CURSULUI ªI A SUPORTULUI DE CURS:

Suportul de curs cuprinde, pe lângã partea teoreticã o componentã practicã cu foarte multe exemple din diverse domenii de activitate. Acestea sunt tratate atât din punct de vedere contabil, de la documente justificative la înregistrãri contabile și raportãri legale, cât și din punct de vedere al implicaþiilor fiscale.

Experienþa practicã a trainerului în domeniul contabilitãþii și fiscalitãþii asigurã plusul de valoare al acestui curs, acesta fiind pregãtit sã vinã în întâmpinarea nevoilor participanþilor la curs, oferind interpretãri, exemple concrete, soluþii.

VALOAREA ADAUGATÃ A CURSULUI DE CONTABILITATE ªI FISCALITATE APLICATÃ:

Plusurile aduse de acest curs de contabilitate ºi fiscalitate faþã de alte cursuri la care aþi participat pânã acum se referã la:

tratarea tuturor tipurilor de operaþiuni contabile ce pot fi intâlnite în activitatea unei companii;

îmbinarea teoriei cu exemple practice;

prezentarea tratamentului contabil al unei operaþiuni cu accent pe tratamentul ºi implicaþiile fiscale ale acesteia;

exemple concludente pentru fiecare noþiune explicatã, prin acestea fiind fixate noþiunile prezentate;

rãspunsuri profesioniste, bine argumentate la întrebãrile dumneavoastrã;

suportul de curs va reprezenta o bazã de cunoºtinþe la care puteþi apela oricând, de-a lungul activitãþii dumneavoastrã.

OBIECTIVELE CURSULUI:

La sfarsitul acestui curs, participantii vor fi capabili sa:

identifice, întocmeascã, corecteze și sã arhiveze documentele primare, documentele contabile și registrele obligatorii cerute de legislaþia în vigoare;

înregistreze în contabilitate operaþiunile patrimoniale dintr-o companie pe baza documentelor financiar contabile;

întocmeascã și sã interpreteze balanþa de verificare;

calculeze și sã declare principalele impozite și taxe prevãzute de legislaþia fiscalã în vigoare;

întocmeascã bilanþul contabil și contul de profit și pierdere;

calculeze principalii indicatori economico-financiari dintr-o companie.

CURS

DE

CON

TABI

LITA

TE A

PLIC

ATÃ

ªI F

ISCA

LITA

TE

3

29 o

ctom

brie

- 15

noi

embr

ie 2

013

Curs de Contabilitate Aplicatã ºi Fiscalitate

29 octombrie - 15 noiembrie 2013

Page 4: Curs de Contabilitate aplicata si Fiscalitate 2013

CURSUL CUPRINDE URMATOARELE MODULE:

1 Documentele justificative și contabile. Modul de întocmire și utilizare a documentelor justificative; Modul de întocmire și utilizare a documentelor contabile; Documentele în cazul plãtitorilor/neplãtitorilor de TVA; Registrele obligatorii; Reconstituirea documentelor; Arhivarea documentelor.

2 Contabilitatea stocurilor. Achiziþii/vânzãri interne; Achiziþiile intracomunitare; Importuri.

3 Contabilitatea imobilizãrilor. Definiþii; Investiþiile la mijloace fixe; Durate de utilizare; Amortizare imobilizãri corporale și necorporale.

4 Contabilitatea trezoreriei. Registrul de casã; Plafoane operaþiuni casã; Înregistrarea împrumuturilor “nebancare”; Raportare operaþiuni cu numerar a cãror valoare depãșește echivalentul în lei a 15.000 de euro; Raportarea încasãrilor și plãþilor externe; Raportarea la B.N.R. a contractelor externe de împrumut cu termen de rambursare mai mare de un an; Diferenþe de curs valutar.

5 Contabilitatea cheltuielilor de delegare. Diurnele; Regimul fiscal al cheltuielilor de delegare efectuate de salariaþi, administratori și asociaþi.

6 Contabilitatea avansurilor. Încasate/plãtite; pentru bunuri/servicii și imobilizãri; facturate/nefacturate; negociate în valutã și plãtite în lei – reglementãri contabile și fiscale.

7 Contabilitatea contractelor de leasing. Prevederi generale; Leasingul financiar; Leasingul operaþional.

8 Operaþiuni diverse. Cheltuielile și veniturile în avans; Contractele de comodat; Veniturile realizate de nerezidenþi în Romania; Garanþiile; Discounturile.

9 Impozitul pe venitul microîntreprinderilor. Noþiuni generale; Condiþii de menþinere a regimului fiscal; Facilitãþi fiscale.

10 Impozitul pe profit. Noþiuni generale; Sponsorizãri, mecenat, alte donaþii; Calculul protocolului acceptat și a TVA deductibilã aferentã; Rezerva legalã.

11 Corectarea erorilor/omisiunilor din anii precedenþi.

12 Operaþiuni specifice închiderii anului. Rezultatele inventarierii - minusuri, plusuri, casãri; Reevaluare creanþe, datorii și disponibil în valutã; Înregistrare facturi nesosite/de întocmit; Repartizarea profitului.

13 Declaraþii - periodicitate, taxe declarate. Informaþii generale; Corectarea declaraþiilor; Regimul de declarare derogatoriu al declaraþiilor fiscale.

14 Situaþiile financiare. Informaþii generale; Întocmirea bilanþului; Întocmirea contului de profit și pierdere; Calculul principalilor indicatori economico-financiari.

CURS

DE

CON

TABI

LITA

TE A

PLIC

ATÃ

ªI F

ISCA

LITA

TE

4

29 o

ctom

brie

- 15

noi

embr

ie 2

013

Module

Page 5: Curs de Contabilitate aplicata si Fiscalitate 2013

EUGENIA ION

Eugenia face parte din echipa Contexpert încã din 2005 și are o contribuþie importantã prin expertiza deosebitã în ariile de contabilitate și consultanþã fiscalã și contabilã și în aplicarea standardelor de contabilitate. Printre proiectele în care a fost implicatã se numãrã revizii contabile și fiscale, consultanþã privind optimizarea taxelor, due diligence fiscal, asistenþã de specialitate în cadrul fuziunilor, achiziþiilor și divizãrilor pentru clienþi din diverse industrii.

De asemenea, a avut colaborãri importante cu reviste și ziare de specialitate pentru care a întocmit articole pe teme legislative din domeniul contabilitãþii și fiscalitãþii. Eugenia este consultant fiscal autorizat de Camera Consultanþilor Fiscali din Romania, expert contabil membru al C.E.C.C.A.R., deþine diploma A.C.C.A. în International Financial Reporting (Dip IFR) și este formator autorizat de C.N.F.P.A.. Pentru dezvoltarea personalã si profesionalã, Eugenia a urmat numeroase cursuri de pregãtire continuã în domeniul contabilitãþii și al fiscalitãþii.În calitate de trainer, Eugenia are experienþã în organizarea și susþinerea cursurilor de formare și dezvoltare profesionalã pe teme fiscale și contabile, având sute de ore de curs susþinute pânã în prezent.

În calitate de trainer autorizat A.N.C. (C.N.F.P.A.) din 2011 colaboreazã ca trainer pe Proiecte cu finanþare europeanã în domeniul dezvoltãrii abilitãþilor antreprenoriale pentru manageri de micro-întreprinderi și IMM-uri.

CURS

DE

CON

TABI

LITA

TE A

PLIC

ATÃ

ªI F

ISCA

LITA

TE

5

29 o

ctom

brie

- 15

noi

embr

ie 2

013

Prezentare trainer

Page 6: Curs de Contabilitate aplicata si Fiscalitate 2013

PERIOADA DE DESFêURAREDurata cursului este de 5 zile respectiv: 29 octombrie, 1, 5, 8, 12, 15 noiembrie 2013în invervalul orar 09.30 - 17.00.

EXAMENUL DE ABSOLVIRE Examenul se va desfãșura pe data de 22 noiembrie 2013 ºi constã într-o probã scrisã, care testeazã cunoștinþele teoretice și practice acumulate în urma cursului și o probã oralã care va testa cunoștinþele teoretice.

La examenul de absolvire va fi prezentã o Comisie de evaluare formatã din evaluatori ai Autoritãþii Naþionale pentru Calificãri (fost CNFPA).

NUMARUL DE PARTICIPANÞI Numãrul de participanþi este de maximum 20 de persoane. Înscrierile se vor face în ordinea de primire a formularelor de înscriere.

LOC DE DESFêURARELocul de desfãșurare a cursului este la sediul firmei noastre Str. Buzești, nr.75, et.4, Sector 1, București

TAXA DE PARTICIPARE1.500 lei/participant și se va achita integral pânã la data de 24 octombrie 2013.

Taxa de participare acoperã costurile cu privire la traineri, materialele de curs, examenul de absolvire, pauzele de cafea.

PLATAModalitatea de platã: numerar sau virament bancar.In cazul plãþii prin virament bancar, plata se va efectua in contul RO 79 BACX 0000 0001 6281 0000 deschis la Unicredit Þiriac Bank - sucursala Charles de Gaulle

INFORMAÞII SUPLIMENTAREPentru informaþii suplimentare despre curs vã rugãm sã o contactaþi pe Dna. Andreea Steinhart, tel: 0722 637 578, e-mail: [email protected].

CURS

DE

CON

TABI

LITA

TE A

PLIC

ATÃ

ªI F

ISCA

LITA

TE

6

29 o

ctom

brie

- 15

noi

embr

ie 2

013

Organizarea cursului. Înscriere.

Page 7: Curs de Contabilitate aplicata si Fiscalitate 2013

Str. Buzeºti nr. 75, etaj 4Sector 1, Bucureºti 011013, România

Telefon: (004-021) 3114320Fax: (004-021) 3114326

[email protected]

© 2

013

Con

texp

ert C

onsu

ltin

g. A

ll rig

hts

rese

rved

.

CONTABILITATE + AUDIT + SALARIZARE + TAXEMEMBRU HLB INTERNATIONAL

CONTABILITATE + AUDIT + SALARIZARE + TAXEMEMBRU HLB INTERNATIONAL

Curs de Contabilitate Aplicatã ºi Fiscalitate8-12 aprilie 2013 ºi 22-26 aprilie 2013