cum va asigurati ca aveti noroc in 2014

4
CUM va ASIGURATI ca AVETI NOROC in 2014? Curînd va începe un an nou de care ne legăm noi speranţe. Vi se vor îndeplini dorinţele ? Fie şi numai în joacă, nu pierdeţi nimic dacă apelaţi la superstiţiile populare legate de noaptea dintre ani. Poate că într-adevăr ne ajută să ne canalizăm energia astfel încât 2014 să fie mai bun decît 2013… 1. Strugurii cu noroc E un ritual destul de nou – a fost inventat în 1909 de un grup de viticultori care aveau un surplus de recoltă şi au decis să ambaleze câte 12 ciorchini în pacheţele pe care să le vândă ca „struguri norocoşi”. Chiar dacă la noi, spre deosebire de alte state europene, nu fac parte din tradiţiile de Revelion, puteţi alege să vă luaţi 12 boabe de strugure şi să le mâncaţi una câte una când se scurg ultimele secunde ale anului 2013, punându-vă câte o dorinţă. Dorinţele trebuie ordonate în şiruri de patru: patru pentru trup (obiecte ateriale), patru pentru minte (chestiuni emoţionale) şi incapatru de ordin spiritual. 2. Lenjreie Rosie Nu se ştie clar care este originea acestei superstiţii, despre care se spune că aduce putere, energie şi noroc pentru anul care vine. Experţii în cromoterapie susţin că vibraţiile acestei culori rezonează cu energia vitală şi aduc pasiune. Pentru mai mult noroc, e bine să parfumaţi obiectele de lenjerie cu aromă de vanilie. 3. Sampanie si aur Şampanie şi aur în noaptea magică trebuie să vă puneţi o dorinţă când ciocniţi cupa de şampanie! Simbolic însă e bine să puneţi în pahar şi un obiect de aur. Cupa şi şampania înseamnă două elemente magice: lichidul, emoţia şi gândirea abstractă, şi cupa, un pocal care simbolizează uterul în care se naşte

Upload: dan-dumbrava

Post on 15-Nov-2015

213 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

Noroc in 2014

TRANSCRIPT

CUM va ASIGURATI ca AVETI NOROC in 2014?Curnd va ncepe un an nou de care ne legm noi sperane. Vi se vor ndeplini dorinele ? Fie i numai n joac, nu pierdei nimic dac apelai la superstiiile populare legate de noaptea dintre ani. Poate c ntr-adevr ne ajut s ne canalizm energia astfel nct 2014 s fie mai bun dect 2013

1. Strugurii cu norocE un ritual destul de nou a fost inventat n 1909 de un grup de viticultori care aveau un surplus de recolt i au decis s ambaleze cte 12 ciorchini n pacheele pe care s le vnd ca struguri norocoi. Chiar dac la noi, spre deosebire de alte state europene, nu fac parte din tradiiile de Revelion, putei alege s v luai 12 boabe de strugure i s le mncai una cte una cnd se scurg ultimele secunde ale anului 2013, punndu-v cte o dorin. Dorinele trebuie ordonate n iruri de patru: patru pentru trup (obiecte ateriale), patru pentru minte (chestiuni emoionale) i incapatru de ordin spiritual.

2. Lenjreie RosieNu se tie clar care este originea acestei superstiii, despre care se spune c aduce putere, energie i noroc pentru anul care vine. Experii n cromoterapie susin c vibraiile acestei culori rezoneaz cu energia vital i aduc pasiune. Pentru mai mult noroc, e bine s parfumai obiectele de lenjerie cu arom de vanilie.3. Sampanie si aurampanie i aur n noaptea magic trebuie s v punei o dorin cnd ciocnii cupa de ampanie! Simbolic ns e bine s punei n pahar i un obiect de aur. Cupa i ampania nseamn dou elemente magice: lichidul, emoia i gndirea abstract, i cupa, un pocal care simbolizeaz uterul n care se nate viaa. Adugnd i un obiect de aur, metal nobil i pur, ncorporm energia Soarelui, arhetipul masculin prin excelen.4. Puterea cheilorUnii cercettori cred c aceast superstiie vine din cultura evreiasc: cnd au fost alungai din Spania n Evul Mediu, evreii au luat cheile caselor pe care le avuseser acolo, le-au nvelit n pnze negre i le-au pus la pstrare pentru ziua n care se vor putea ntoarce. Pe 31 decembrie e bine s avei 12 chei (unele tradiii recomand attea ci ani avei), legate cu o panglic. n ultimele minute ale zilei, atrnai-le n spatele uii de la intrarea n cas (eventual putei pune una n broasc) i lsai-le acolo toat ziua de 1 ianuarie.5. Orezul magicUn ritual care se mai practic i azi n unele coluri ale lumii poate aduce la rndul su noroc n 2014. n imineaa de 31 decembrie umplei cu, ap un vas mai mare. Aduga levnic, tei, busuioc i un scule care ai pus cinci boabe de orez Noaptea, n primele minute ale anul 2014, folosii apa pentru a v spala faa, gtul i minile. Dup aceast purificare, punei-v cinci dorine nghiind pentru fiecare cte un bob de orez.6. Luminarea fermecataE unul dintre cele mai simple ritualuri. Nu avei nevoie dect de o luminare de culoare roie roul nsemnnd armonie, vigoare i putere. Aprindei-o imediat ce a nceput ziua de 1 ianuarie 2014 i punei-v trei dorine. Lsai luminarea s ard pn la capt.

7. Binecuvntarea din paharAvei invitai de revelion? Cnd deschidei sticla de ampanie, urnai puin ntr-un pahar i nmuiai-v degetul mare (aciunea fizic i voina), indexul (determinarea) i inelarul (inima) n lichid, atingnd apoi cu ele frunte tea fiecrui invitat, spunnd: Noroc, via i sntate.

8. Bani n pantofiBani n pantofi Poate c nu e tocmai confortabil, dar fiind vorba de nceputul unui an i deci de un moment special merit riscul.

Purtai n pantoful (sau papucul) drept o moned de aur pe toat durata zilei e 1 ianuarie; scoatei-o nainte de asfinitul soare lui i pstrai-o ntr-un loc secret pn Fnul viitor. Unii au adaptat aceast superstiie de origine columbian recomandnd folosirea unei bancnote n loc de moneda de aur.

9. Trntii ua!Exist legende i superstiii pentru toate gusturile. Una dintre cele mai bizare este aceea a trntitului uii. Chiar n momentul n care ncepe ziua de 1 ianuarie, deschidei ua de la intrarea i nchidei-o cu putere la loc. Repetai gestul de trei ori aceste aciuni alung rul din locuin. Cel mai probabil, superstiia dateaz din Evul Mediu, cnd se credea c nchiderea uii ine spiritele rele afar i protejeaz casa.

10. Ppua iertriiPoate c v amintete de practicile voodoo, dar nu exist nici o legtur. Ritualul nc se mai face n unele zone din Africa central dar exist un obicei similar i n zonele rurale din Vietnam. In seara de 31 decembrie, femeile i taie o uvi de pr gndindu-se la pcatele pe care le-au fcut n anul care se ncheie i la rul pe care l-au pricinuit altora. Prul conine memoria acestor experiene. Fac apoi o ppu din paie i frunze i uvia de pr. Ard apoi ppua i o dat cu ea i rul fcut. E un ritual de purificare pentru a intra n Noul An curate n sens spiritual.

11. Sfritul anului n patMult lume crede c aa cum ncepe anul, aa va fi tot. Dac ncepe cu lacrimi, va aduce necaz i jale, dac ncepe cu ras, va fi unul plin de bucurii i fericire. Poate de aceea n unele culturi Revelionul se petrece diferit: cuplurile stau n pat i fac dragoste, o asigurare simbolic a unui an reuit pe plan sentimental i amilial.

12. Facei-v bagajele!E o tradiie roman, probabil motenit de la igani in noaptea dintre ani trebuie s ne facem un mic bagaj, ca i cum am pleca ntr-o cltorie i exact la miezul nopii s ieim cu bagajul n faa uii, s ne rsucim pe loc i apoi s intrm la loc n cas cnd a nceput 1 ianuarie. La ce bun ? probabil pentru ca toate cltoriile pe care le facem s fie pline de noroc.