cerinte psihoterapie 2015

2
Stimati studenti In decursul sem. II al acestui an vom lucra impreuna cursul de Introducere in psihoterapie. Acesta se va desfasura pe baza unor prezentari pe care le veti sustine dvs. in echipa, pentru temele prezentate in tabelul de mai jos. Echipele vor fi formate din 3-5 persoane. Fiecare tema are o abordare teoretica si o parte aplicativă. Pentru aceasta parte aplicativă va trebui sa identificati modalitati de a implica colegii sau le veti realiza cu resursele grupului. Elemente aplicative pot fi studii de caz, simulari, joc de rol, filme comentate etc., care sa sugereze tehnici si metode specifice ale fiecarei orientari terapeutice. Evaluarea se va realiza pe baza a doua probe 1. Sustinerea temei alese – sarcina de echipa. 60% o Criterii de evaluare Coerenta prezentarii teoretice, Sistematizare si organizare logica a materialului prezentat Gradul de adecvare a aspectelor aplicative Masura implicarii in activitatea de echipa. In acest sens, la final va fi completata o fisa de autoevaluare si interevaluare, care va reda procentual gradul de participare a fiecarui membru al echipei. Pentru prezentare echipa va primi o singura nota. Nota individuala va rezulta din ponderarea notei de echipa cu procentul de participare la activitate. (Ex. Nota prezentarii = 10; procentul dat de interevaluare = 90%. Nota individuala = 9) 2. Test grila 30% 3. Din oficiu 10% Conditie obligatorie – 7 prezente la curs

Upload: paul-walker

Post on 03-Oct-2015

228 views

Category:

Documents


6 download

TRANSCRIPT

Stimati studenti

Stimati studenti

In decursul sem. II al acestui an vom lucra impreuna cursul de Introducere in psihoterapie.

Acesta se va desfasura pe baza unor prezentari pe care le veti sustine dvs. in echipa, pentru temele prezentate in tabelul de mai jos. Echipele vor fi formate din 3-5 persoane.

Fiecare tema are o abordare teoretica si o parte aplicativ. Pentru aceasta parte aplicativ va trebui sa identificati modalitati de a implica colegii sau le veti realiza cu resursele grupului. Elemente aplicative pot fi studii de caz, simulari, joc de rol, filme comentate etc., care sa sugereze tehnici si metode specifice ale fiecarei orientari terapeutice.

Evaluarea se va realiza pe baza a doua probe

1. Sustinerea temei alese sarcina de echipa.

60%

Criterii de evaluare

Coerenta prezentarii teoretice,

Sistematizare si organizare logica a materialului prezentat

Gradul de adecvare a aspectelor aplicative

Masura implicarii in activitatea de echipa. In acest sens, la final va fi completata o fisa de autoevaluare si interevaluare, care va reda procentual gradul de participare a fiecarui membru al echipei.

Pentru prezentare echipa va primi o singura nota. Nota individuala va rezulta din ponderarea notei de echipa cu procentul de participare la activitate. (Ex. Nota prezentarii = 10; procentul dat de interevaluare = 90%. Nota individuala = 9)

2. Test grila

30%

3. Din oficiu

10%

Conditie obligatorie 7 prezente la cursDaca aceast conditie nu este satisfacuta sau nu este sustinuta o prezentare, examenul va consta in:

1. Test grila

30%

2. Un subiect teoretic de sinteza

30%

3. Un studiu de caz

30%

4. Din oficiu

10%

NOTA. Toate prezentarile (fundamentare teoretica, aplicatii, resurse folosite, prezentare etc. vor fi puse pe grup la dispozitia tuturor colegilor

Va rog sa completai tabelul atasat cu numele dvs. si sa-l trimiteti mai departe. Va doresc mult succes.

Doina Usaci