brosura admitere 2011

Upload: kubi-tlo

Post on 19-Jul-2015

219 views

Category:

Documents


0 download

TRANSCRIPT

UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRAOV FACULTATEA DE EDUCAIE FIZIC I SPORTURI MONTANE

A D M I T E R E 2 0 11

Universitatea Transilvania din Braov FACULTATEA DE EDUCATIE FIZIC SI SPORTURI MONTANE Braov, Str. Colina Universitii, Nr. 1 Tel: 0268 412921 sau Tel./Fax: +40 268 474060 E- mail - www.unitbv.ro/faculties/efs/ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

ADRESE TELEFOANE PERSOANE DE CONTACT

RECTORAT Bd. Eroilor, 29 Tel. 413000 FACULTATEA DE EDUCAIA FIZIC I SPORTURI MONTANE Colina Universitii, Nr. 1, Corp F-

SECRETARIAT d-na ing. Raluca Mijaic (secretar ef) 0268/ 474060 E-mail www.unitbv.ro/efs

2

1. EXAMEN DE ADMITERE CICLUL LICENT 2011

1.1. PROFIL SPECIALIZRI FINALITIFacultatea de Educaie Fizic i Sporturi Montane din cadrul Universitii Transilvania Braov organizeaz examen de admitere pentru anul universitar 2010 / 2011 in domeniul Educaie fizic i sport pentru ciclul de licen, cursuri de zi i cursuri cu frecven redus (I.F.R.) la urmtoarele programe de studiu:

Educaie fizic i sportiv Sport i performan motric Kinetoterapie i motricitate special

Absolvenii care promoveaz examenul de licen, vor obine diploma de liceniat n educaie fizic i sport. Diploma de licent confer dreptul oricrui absolvent de a profesa n nvmnt sau n cluburi i organizaii sportive de stat sau private, preparator fizic, profesor aerobic, fitness, bodybuilding, monitor, kinetoterapeut etc. Facultatea ofer posibilitatea absolvenilor de a-i continua studiile la masterat.

1.2.

FORME DE NVMNT I CAPACITI DE COLARIZARE Forma de nvtmnt Program de studii Durata studii Buget 25 25 25 75 Numr locuri Tax 35 20 35 25 25 140

Ciclul de studii

Licen t

Educatie fizic si sportiv 3 ani ZI Sport si performant motric 3 ani Kinetoterapie si motricitate special 3 ani Educatie fizic si sportiv 3 ani IFR Sport si performant 3 ani motric Total locuri educatie fizic si sport 215

* nvmnt cu frecven redus, specializarea Sport i performan motric dac programul de studii va fi evaluat de comisia ARACIS pn la data admiterii.

3

1.3. CANDIDAII LA ADMITERE1.3.1. La examenul de admitere 2010 au dreptul s se nscrie cetenii romni cu diplom de bacalaureat precum i cei care doresc s urmeze a doua facultate. 1.3.2. Pot candida la concursul de admitere si cettenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor apartinnd Spatiului Economic European si ai Confederatiei Elvetiene, n aceleasi conditii prevzute de lege pentru cettenii romni, inclusiv n ceea ce priveste nivelul taxelor de scolarizare. 1.3.3. Candidatii la admitere n ciclul de studii universitare de licent sunt absolveni de liceu cu diplom de bacalaureat sau echivalent cu aceasta. Candidatii pentru ciclul de studii masterat sunt absolventi cu diplom de licen sau echivalente ai studiilor universitare la un program de studiu acreditat. 1.3.4. Pentru ciclul de licent, un candidat poate participa la concursul de admitere la mai multe domenii de studii, dar poate fi admis la un singur domeniu pe locurile bugetate. Candidatul admis la mai multe domenii de studii trebuie s opteze pentru acel domeniu la care doreste s fie subventionat prin prezentarea dosarului cu acte n original n termenul stabilit prin fisa de nscriere. 1.3.5. Absolventii de liceu cu diplom de bacalaureat au dreptul s fie nmatriculati n nvtmntul superior fr concurs de admitere, n cifra de scolarizare bugetat de MECT, n domeniul educatie fizic si sport, dac au obtinut urmtoarele rezultate sportive:

Locul I la concursurile sportive de nivel mondial sau olimpic n unul din ultimii patru ani de studii; Locul II, III, IV, V sau VI la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale si locul I, II, sau III la Campionate Europene (seniori, tineret, juniori), n unul din ultimii doi ani de studii;

s-au calificat cu jocurile sportive (seniori, tineret, juniori) la turneele finale ale Jocurilor Olimpice, Campionatelor Mondiale si Europene n ultimii patru ani de studii.

4

1.3.6. Absolventii de liceu cu diplom de bacalaureat pot fi nmatriculati n nvtmantul superior fr concurs de admitere, n cifra de scolarizare bugetat de MECT, dac au obtinut locul I, II sau III la concursurile sportive la nivel national sau pe grupe de tri recunoscute de MECTS n cel putin ultimii doi ani de colarizare. (prezint documentele justificative)* 1.3.7. Un candidat declarat admis poate beneficia de finanare de la buget o singur dat, pentru fiecare din cele trei cicluri universitare.

NOTA: * n toate situaiile de admitere fr concurs menionate mai sus, Comisia de admitere a Facultii decide asupra solicitrilor. Dosarele candidatilor respectivi vor cuprinde actele doveditoare n original.

5

ACTE NECESARE LA NSCRIERELA CONCURSUL DE ADMITERE N NVMNTUL SUPERIOR A. Pentru absolvenii de liceu: 1. Cerere tip. 2. Diploma de bacalaureat (sau diploma echivalent cu aceasta) n original. Candidaii care se nscriu la mai multe faculti (domenii de licen), n locul diplomei de bacalaureat n original, pot depune o copie legalizat a acesteia, precum i o i copie dup legitimaia de concurs, care s ateste nscrierea la prima facultate (autentificarea copiei dup legitimaia de concurs se face la comisia de nscriere) i, dup caz, fie foaia matricol n original sau copie legalizat, fie adeverin n original sau copie legalizat cu medii la anumite discipline. 3. Certificatul de natere (copie legalizat). 4. Chitana de plat a taxei de admitere, eliberat de casieria Universitii. 5. Adeverina medical tip M.S. 18.1.1. 6. Trei fotografii tip buletin de identitate. 7. Copie dup certificatul de cstorie, pentru candidatele cstorite. nscrierea se face dup numele din certificatul de natere. B. Pentru studenii care doresc s urmeze nc o facultate: o Actele de la punctele 1 ... 7, (diploma de bacalaureat sau diploma echivalent cu aceasta n copie legalizat, originalul rmnnd la prima facultate)

8. Adeverina din care s rezulte obinerea creditelor necesare promovrii anului

universitar 2010-2011, dup sesiunea de examene din sem. al II-lea.C. Pentru absolvenii unei instituii de nvmnt superior : 0 Actele de la punctele 1.... 7. plus: 9. Diploma de licen sau diploma de absolvire a unei faculti sau a unei forme scurte de nvmnt, n original. D. Candidaii care pot fi scutii de taxe de nscriere 0 Vor prezenta n plus unul din urmtoarele acte: 10. Certificatul de deces (copie legalizat), pentru candidaii orfani, cu vrst sub 26 ani. 11. Adeverine de la casa de copii,plasament familial, pentru cei aflai n aceast situaie. 13. Certificatul medico-legal sau alt document doveditor pentru candidaii care au fost rnii n revoluia din Decembrie 1989. 12. Adeverin din care s rezulte c unul dintre prini este angajat, pensionat sau decedat al universitii sau cadru didactic din afara universitii aflat n activitate sau pensionat dup cel puin 10 ani de activitate didactic. Scutirea este valabil pentru nscrierea la o singur facultate (domeniu de studiu).

6

Precizri suplimentare privind nscrierea candidailor:1. Pentru absolvenii de liceu promoia 2010 este valabil i adeverina tip de promovare a examenului de bacalaureat (cu precizarea mediei la examenul de bacalaureat, ct i notele obinute la probele susinute) eliberat de liceu, cu semntura directorului i tampila rotund. n caz de reuit, candidaii din aceast categorie se vor obliga s aduc diploma de bacalaureat n original pn la data stabilit de comisia de admitere pe facultate.

2. Adeverinele medicale se elibereaz de medicul de familie sau medicul colar. Candidaii cu afeciuni cronice vor prezenta adeverine medicale vizate de comisiile medicale judeene de orientare colar i profesional din Braov, cu precizarea expres a afeciunilor conform criteriilor din Ordinul Ministerului Sntii nr. 427/1976. Nedeclararea acestor afeciuni atrage dup sine cuvenitele consecine. 3. Pot participa la concursul de admitere pentru a urma concomitent dou faculti numai studenii care sunt integraliti la finele sesiunii de examene din vara anului universitar 2010/2011.

4. n cererea de nscriere se menioneaz opiunile (unde este cazul) pentru domeniile de licen din facultatea respectiv. 5. Ofierii i subofierii activi, precum i militarii n termen pot participa la concursul de admitere, n condiiile stabilite de Ministerul Aprrii Naionale sau, dup caz, de Ministerul de Interne ori de Serviciul Romn de Informaii. 6. Candidaii cu diplome echivalente diplomei de bacalaureat, crora nu li se poate calcula media de la examenul de bacalaureat nu pot fi nscrii dect cu acordul Comisiei de admitere pe Universitate, care, dup caz, va stabili o medie echivalent de bacalaureat necesar la calculul mediei finale de clasificare a candidailor 7. Pentru studiile univesitare organizate ntr-o limb de larg circulaie internaional, nscrierea la concursul de admitere va fi condiionat de susinerea unei probe de competen lingvistic. Proba se susine n Universitatea Transilvania din Braov, n ziua depunerii dosarului de admitere. 8. Cuantumul taxei de nscriere este prezentat n Anexa nr. 9 din Ghidul admiterii 2011.

9. Sunt scutii de plata taxei de nscriere candidaii: orfani (n vrsta de maxim 26 ani), cei provenii de la casele de copii sau din plasament familial, copiii personalului din Universitate, precum i copiii cadrelor didactice n activitate, pensionate sau decedate. Scutirea de tax este valabil pentru nscrierea la o singur facultate. 10. Universitatea asigur cazare n limita locurilor disponibile, contra cost, pe o durat de dou, trei sau patru zile (zilele de concurs plus o zi nainte) pentru candidaii venii din alte localiti. 11. Pentru candidaii care opteaz pentru un domeniu de licen cu predare ntr-o limb strin i pentru cei care se nscriu la domenii la care admiterea se organizeaz prin concurs de dosar, Dosarul cu actele de nscriere trebuie s conin i Foaia matricol din liceu.

* Taxa de nscriere este de 90 RON i se va plti la nscrierea candidailor.

7

1.4. DATE PRIVIND CONCURSUL DE ADMITEREDATA PROGRAM 11-13.07.2011 Orele 9,00 15,00 14-16.07.2011 Orele 9,00 17,00 17.07.2011 Orele 9,00 14,00 11-12-13.07.2011 Orele 9,00 15,00 14-15.07.2011 Orele 9,00 17,00 LOC

nscrieri

11-17 iulie 2011

CP3

nscrieri olipmici i candidai rromi Afisare liste cu olipmici i candidai rrom admii Afisare liste cu candidatii admisi n concurs Proba practic de evaluare a competenelor specifice domeniului EFS Afisare liste cu candidatii admisi/respinsi (faza I) Depunerea diplomei de bacalaureat in original pentru candidaii admii pe locurile bugetate Afiarea listelor refcute de admitere n urma fazei II de redistribuire (faza II) Depunerea diplomei de bacalaureat n original pentru candidaii admii (faza II) i plata primei trane de colarizare pentru candidaii admii pe locurile cu tax Afiarea listelor refcute de admitere n urma fazei II de redistribuire (faza III)

11-15 iulie 2011

CP3 Sediul facultii Sediul facultii Sala de sport Colin Sediul Facultii Sediul facultii Sediul facultii

15 iulie 2011 18 - 20 iulie 2011 18 19 iulie 2011 20 iulie 2011 20 -22 iulie 2011 23 iulie 2011

25 28 iulie 2011

Sediul facultii Sediul facultii

29 iulie 2011

8

Depunerea diplomei de bacalaureat n original pentru candidaii admii i plata primei trane de colarizare pentru candidaii nou admii pe locurile cu tax (faza III) Afiarea listelor refcute de admitere n urma fazei IV de redistribuire (faza IV) Confirmarea i plata primei trane a taxei de colarizare pentru candidaii nou admii Afiarea listelor finale de admitere pentru sesiunea iulie 2011 nscrieri pentru sesiunea de admitere septembrie 2011 Proba de miestrie sportiv Afiarea rezultatelor sesiunii de admitere septembrie 2011 (faza I) Depunerea diplomei de bacalaureat n original pentru candidaii admii (faza I) i plata primei trane de colarizare pentru candidaii nou admii pe locurile cu tax Afiarea listelor refcute de admitere n urma fazei II de redistribuire (faza II) Depunerea diplomei de bacalaureat n original pentru candidaii admii (faza II) i plata primei trane de colarizare pentru candidaii nou admii pe locurile cu tax Afiarea listelor finale de admitere pentru sesiunea septembrie 2011 redistribuirea locurilor bugetate i cu tax rmase neocupate

Sediul facultii 01 iulie 30 august 2011 Sediul facultii Sediul facultii Sediul facultii Sediul facultii

31 august 2011 01 05 septembrie 2011 06 septembrie 2011 07 10 septembrie 2011 11 septembrie 12 septembrie 2011

Sediul facultii Sediul facultii

13 - 15 septembrie 2011 Sediul facultii Sediul facultii 17 - 19 septembrie 2011 Sediul facultii 20 septembrie 2011

16 septembrie 2011

NOT: Eventualele modificri n programul de desfurare a concursului de admitere vor fi anunate din timp la avizierul facultii sau pe pagina web.

9

1.5. PROBELE DE CONCURS PENTRU CICLUL DE LICENT (ZI SI IFR)Vizita medical are caracter eliminatoriu. Vizita medical se va organiza n timpul perioadei de nscriere i are drept scop evaluarea strii de sntate i a dezvoltrii morfofuncionale necesare viitoarei profesii. Metodologia realizrii vizitei medicale obligatorii:

1. Examenul clinic general. 2. Prob de evaluare a rezistenei fizice proba Ruffier: -

Msurarea frecvenei cardiace n repaus, poziie eznd; Efectuarea a 30 de genuflexiuni, msurea frecvenei cardiace; Msurarea frecvenei cardiace la revenire, dupa 1 minut; Calcularea indicelui Ruffier.

CONINUTUL I METODOLOGIA PROBEI DE CONCURS

PROBA

PRACTIC

DE

EVALUARE

A

COMPETENELOR

SPECIFICE

DOMENIULUI EFS Candidatul alege, indiferent de programul de studii pentru care se nscrie, una dintre variantele de mai jos, la care se susine proba practic: Disciplinele sportive la care se organizeaz aceast prob sunt: atletism, baschet, fotbal (numai biei), volei, handbal, sporturi de lupt (karate, judo, lupte), gimnastic, sporturi de iarn (patinaj, sanie, schi alpin, schi fond, srituri cu schiurile), nataie, complex de exerciii fizice. CONINUTUL PROBELOR DE MIESTRIE SPORTIV PE DISCIPLINE ATLETISM - n probele: -

alergare de vitez alergare semifond 400 m aruncarea greutii sritura n lungime cu elan

-

Candidaii care au ales susinerea probei practice complex de exerciii fizice vor susine n faa comisiei succesiunea metodic respectiv, compus din 8 -16 exerciii.10

Descriptor de evaluare: -

Succesiunea logic a grupelor musculare; Eficiena exerciiilor asupra atitudinii de postur; Originalitatea complexului prezentat; Selectarea exerciiilor n funcie de tema aleasa. ATLETISM - fete NOTA 8 7 6 5 14,4 14,6 14,8 15 1,09 1,11 1,13 1,15 8,30 8,20 8,10 8,00 4,90 4,85 4,80 4,75

-

Proba 100 m plat 400 m plat Aruncarea greutii Sritura n lungime cu elan

10 14 1,05 8,50 5,00

9 14,2 1,07 8,40 4,95

4 15,2 1,17 7,90 4,70

3 15,4 1,19 7,80 4,65

2 15,6 1,21 7,70 4,60

1 15,8 1,23 7,60 4,55

Proba 100 m plat 400 m plat Aruncarea greutii Sritura n lungime cu elan

10 12,4 58 9,50 6,00

9 12,6 58,2 9,40 5,95

ATLETISM - biei NOTA 8 7 6 5 12,8 13 13,2 13,4 58,4 58,6 58,8 59 9,30 9,20 9,10 9,00 5,90 5,95 5,90 5,85

4 13,6 59,2 8,90 5,80

3 13,8 59,4 8,80 5,75

2 14 59,6 8,70 5,70

1 14,2 59,8 8,60 5,65

* timpul se msoar n secunde * lungimea aruncrii i a sriturii se msoar n metri Pentru performanele intermediare (necuprinse n tabele) se acord note intermediare (cu zecimale) pe aceeai baz de calcul; BASCHET Joc bilateral cu evaluarea umtoarelor procedee tehnice i aciuni tactice 1. 2.3.

dribling schimbare de direcie i preluarea mingii urmrirea i recuperarea mingii aruncare la co din sritur pas11

4. 5.

6. 7. 8.

reprimire i aruncare la co din alergare dublaj blocaj ieire din blocaj

FOTBAL (numai biei) Joc bilateral cu evaluarea urmtoarelor elemente tehnice i aciuni tactice: -

lovirea mingii cu piciorul (toate procedeele) preluare lovirea mingii cu capul fent (micare neltoare) dublaj marcaj deposedarea adversarului de minge repliere tatonare schimb de locuri combinaii n 2 3 juctori ut la poart

-

GIMNASTIC RITMIC SPORTIV - 2 (dou) exerciii liber alese la dou probe diferite (la alegere); Nota final va consta din media notelor obinute la cele 2 exerciii. GIMNASTIC ARTISTIC - 2 exerciii liber alese la urmtoarele probe: sol, srituri. Nota final va consta din media notelor obinute la cele 2 exerciii.

HANDBAL Joc bilateral cu evaluarea procedeelor tehnice i a aciunilor tactice poziia fundamental n atac i n aprare pasarea mingii12

-

marcaj demaraj blocaj depire

KARATE DOI.

Testul 1 KI HON

a. Prima deplasare: Kamae, Mae Geri Oi Zuki - Gyaku Zuki, Kamae n Zenkutsu Dachi; b. A doua deplasare: Kamae, Mawashi Geri - Gyaku Zuki - Gedan Barai, Kamae n Zenkutsu Dachi; c. A treia deplasare: Kamae, Mae Geri - Mawashi Geri Yoko - Geri (alternnd piciorul de execuie) Ushiro Geri, Kamae n Zenkutsu Dachi;II.

Testul 2 KATA obligatorii

Bassai Dai Tekki Shodan Heian YondanIII.

Testul 3 KUMITE (combinaii cu partener Kihon Kumitte Ippon)

a. TORI atac: Jodan Mawashi Geri UKE eschiv 45 grade, aprare cu Jodan Haishu - Uke i contraatac cu Gyaku Zuki (minim 5 repetri, alternativ TORI UKE); b. TORI atac: Mawashi Geri Jodan UKE Yuri Ashi, controlul distanei (Ma - ai) i contraatac cu Mawashi Geri Jodan. Se va lucra alternativ TORI UKE, minim cinci cicluri atac / aprare n mod continuu, cu meninerea corect a distanei (Ma ai). Procedeele din cadrul fiecrui test vor fi evaluate cu note de la 1 la 10; Nota final va consta din media notelor obtinute la cele trei teste.

13

PATINAJ ARTISTIC Testul 1 executarea urmtoarelor srituri: - Axel Paulsen - Combinaie de dou srituri duble - Dublu Luts sau dublu Axel Paulsen Testul 2 prezentarea unui program de figuri liber alese. Programul va cuprinde srituri, combinaii de srituri, piruete, pai, va avea o durata de 2 minute. Muzica va fi nregistrat de candidat pe caset. Testul 3 - deplasarea n linie dreapt pe patine cu rotile (30 m) - parcurgerea unui traseu n form de 8 imitnd tierea gheii Nota final va consta din media notelor obtinute la cele trei teste. PATINAJ VITEZ Complex de procedee tehnice executat n linie pe patine cu rotile: SANIE Candidaii vor susine urmtoarele teste: -

alergare n linie dreapt cu i fr acionarea braelor (50 m) alergare pe turnant cu i fr acionarea braelor executarea startului la probele de sprint

start cu sania pe role aezarea pe sanie si conducerea saniei n linie dreapt Finish

Start

3.5 m

20 m

Fiecare candidat va executa 2 ncercri; Aprecierea la cele doua teste se va face cu note de la 1 la 10: La acordarea notelor se ine cont de corectitudinea execuiei startului, a conducerii saniei pe trasa ideal, iar n momentul aezrii candidatului pe sanie, aceasta s rmn n tras.

14

Nota final va consta din media notelor obtinute la cele doua teste. SRITURI CU SCHIURILE DE LA TRAMBULIN (proba se va desfsura pe trambulina cu material sintetic) Executarea a dou srituiri de la trambulina K 45 m n care se va urmri tehnica de elan, desprinderea, zborul i aterizarea. Evaluarea se va face cu note de la 1 la 10 conform regulamentului FIS. SCHI ALPIN Testul 1 complex de procedee tehnice executate pe schiuri cu rotile: cristiania prin rotaie cristiania prin pire cristiania cu amortizare

Testul 2 parcurgerea a dou trasee de slalom, marcate fiecare cu 10 15 pori. Se verific nivelul tehnico tactic privind capacitatea de folosire a procedeelor tehnice n condiiile tactice create de aezarea porilor i profilul pantei. Nota final va consta din media notelor obtinute la cele dou teste. SCHI FOND complex de procedee tehnice executate pe schiuri cu rotile: - mersuri alternative - mersuri simultane - pas de patinaj

VOLEI

Candidaii vor fi examinai n cadrul unei singure probe, urmrindu-se aciunile individuale i colective executate n condiii de adversitate (joc bilateral 6 la 6 sau n alte formule); Vor fi apreciate urmtoarele aciuni: aciuni individuale n atac: serviciu de sus, ridicare i atac specifice combinaiilor cu intrare aciuni individuale n aprare: blocaj n funcie de specificul atacului, preluare din atac, plonjon;

15

aciuni tactice colective n atac : aezare n dispozitiv de preluare, preluare din serviciu spre o zon prestabilit, ridicare i combinaii de atac, finalizare, asigurarea atacului : aciuni tactice colective n aprare: specifice liniei 1 (blocaj, autodublaj, plasament, dublaj);specifice liniei 2 (plasament i dublaj); Aceste aciuni de aprare se execut n cadrul sistemului cu Z 6 avansat.

Nota final o reprezint nota acordat la jocul bilateral. NATAIE Evaluarea competenelor specifice la not - biei NOTA 10 (zece) 9 (noua) 8 (opt) 7 (sapte) 6 (sase) 5 (cinci) 4 (patru) 3 (trei) 2 (doi) 1 (unu) 50 m liber (timp - sec) 38.50 39.50 40.50 41.50 42.50 43.50 44.50 45.50 46.50 47.50 50 m spate (timp - sec) 43.50 44.50 45.50 46.50 47.50 48.50 49.50 50.50 51.50 52.50 50 m fluture (timp - sec) 41.50 42.50 43.50 44.50 45.50 46.50 47.50 48.50 49.50 50.50 50 m bras (timp - sec) 45.50 46.50 47.50 48.50 49.50 50.50 51.50 52.50 53.50 54.50

Evaluarea competenelor specifice la not - fete NOTA 10 (zece) 9 (noua) 8 (opt) 7 (sapte) 6 (sase) 5 (cinci) 4 (patru) 3 (trei) 2 (doi) 1 (unu) 50 m liber (timp - sec) 42.50 43.50 44.50 45.50 46.50 47.50 48.50 49.50 50.50 51.50 50 m spate (timp - sec) 47.50 48.50 49.50 50.50 51.50 52.50 53.50 54.50 55.50 56.50 50 m fluture (timp - sec) 45.50 46.50 47.50 48.50 49.50 50.50 51.50 52.50 53.50 54.50 50 m bras (timp - sec) 49.50 50.50 51.50 52.50 53.50 54.50 55.50 56.50 57.50 58.50

ATENIE ! ! !Candidaii se vor prezenta la concurs cu echipament propriu, astfel:o

La proba de schi alpin, schi fond, schi srituri, patinaj artistic i patinaj vitez candidaii se vor prezenta cu echipament i materiale proprii.16

o

La proba de sanie candidaii se vor prezenta cu echipament propriu casc, combinezon de curs, mnui, nclminte adecvat (sania va fi pus la dispoziie de organizatori). La proba de fotbal candidaii se vor prezenta att cu nclminte (de sal) fr crampoane ct i cu ghete de fotbal. La disciplinele de lupt candidaii se vor prezenta cu echipament propriu.

o

o

1. STABILIREA I COMUNICAREA REZULTATELOR

Rezultatele la probele practice vor fi comunicate dup susinere i vor fi consemnate pe legitimaiile de concurs. Rezultatul final se stabilete ca MEDIE ARITMETIC a notelor obinute la probele de concurs, cu urmtoarea pondere: Nota prob practic (N.P.P.)60% Media bacalaureat (M.bac.) 40% Formula de calcul a rezultatului final va fi urmtoarea:

N.P.P. X 0.60 + M.bac. X 0.40 = Media final

Media general minim de admitere n nvtmntul universitar nu poate fi mai mic de 5,00 (cinci). Rezultatele concursului de admitere, verificate i aprobate de Comisia Central de Admitere a Universitii Transilvania Braov, vor fi aduse la cunotina candidailor prin afiare la sediul Facultii de Educaie Fizic i Sport.

Admiterea candidailor se va face n ordinea descresctoare a mediilor finale obinute, n limita numrului de locuri planificate, pentru fiecare program de studiu Nu se admit contestaii la probele practice. Toate datele necesare desfurrii concursului (loc de desfurare a probelor, formaii de

lucru, ore de ncepere) vor fi afiate la sediul Facultii de Educaie Fizic i Sporturi Montane.

17

2. EXAMEN DE ADMITERE CICLUL MASTER 2011 SESIUNEA SEPTEMBRIE 2011DOMENIU, SPECIALIZRI Facultatea de Educaie Fizic i Sporturi Montane din cadrul Universitii Transilvania Braov organizeaz examen de admitere, pentru anul universitar 20011/2012, n sesiunea din septembrie 2011, in domeniul educaie fizic i sport pentru ciclul de studii universitarte de masterat, cursuri de zi la urmtoarele specializri: Pentru

absolventii cu diplom de licent de 3 ani (Ciclul Bologna): Educaie fizic - managementul activitilor formale, nonformale i de recuperare a strii de sntate

Performant sportiv si management n sport Diagnoz si prognoz psihomotric

Not: durata de colarizare este de 4 semestre. FORME DE NVMNT I CAPACITI DE COLARIZARE

Ciclul de studii

Forma de nvt mnt

Program de studii

Durata studii

Numr locuri Buget Tax

Master ciclul Bologna

ZI

Educatie fizic Managementul activitatilor formale, nonformale si de recuperare a starii de sanatate Performant sportiv si management n sport Diagnoz si prognoz psihomotric

4 semestre

30

15

4 semestre

20

10

4 semestre

20

10

18

CANDIDATII Pot candida la admitere la ciclul de studii universitare de master absolventii cu diplom de licent ai ciclului de studii universitare de licent si absolventi cu diplom de licent sau echivalent a studiilor universitare de lung durat, la o specializare acreditat La nscriere, candidatii vor declara pe proprie rspundere dac au mai urmat alte forme de studii postuniversitare pe locuri subvenionate de la bugetul de stat. n acest caz candidatii respectivi declarai admisi la master, vor urma forma de nvtmnt respectiv n regim cu tax. ACTE NECESARE LA NSCRIERE

Cerere de nscriere Diploma de bacalaureat (n original) Diploma de licent si foaia matricol (n original) sau adeverin de absolvire care s ateste mediile obinute la examenul de licent (dosarul trebuie completat, n cel mai scurt timp, cu diploma de licent n original), pentru absolvenii de licen 2011

Certificat de natere (copie legalizat). Carte de identitate (copie xerox). Adeverin medical (tip) cuprinznd meniunea Apt pentru efort fizic. Trei fotografii tip buletin de identitate Chitan doveditoare a achitrii taxei de nscriere Un dosar plic.

TAXA DE NSCRIEIRE Taxa de nscriere este de 90 RON i se va plti la nscrierea candidailor

CONCURSUL DE ADMITERE se face pe baz de dosar n oridinea descresctoare a notelor obinute la examenul de licen n funcie de opiunile candidailor

Decan, Conf.univ.dr. Rzvan ENOIU

19