biserica penticostalĂ romÂnĂ emanuel · 12 biserica penticostalĂ romÂnĂ emanuel 4141 fell...

12

Upload: others

Post on 11-Feb-2021

4 views

Category:

Documents


0 download

TRANSCRIPT

  •  

    12

    BISERICA PENTICOSTALĂ ROMÂNĂ EMANUEL

    4141 Fell Street Sacramento, CA 95838 www.emanuel-church.com

    CONSILIUL PASTORAL Alin Bob, păstor senior (916) 223-6736

    Daniel Sălăjan, păstor asistent (916) 208-2507

    Daniel Hiticaş, păstor asistent (916) 792-9428

    Daniel Ciric, diacon: youth minister (916) 549-4800

    SLUJITORI ORDINAŢI

    Augustin Costea, păstor

    Cornel Căta, diacon:

    music minister

    John Lup, diacon

    COMITETUL ADMINISTRATIV Daniel Seicean casier

    Ştefan Biscos secretar

    Marcel Iorga administrator

    Leontin Suiugan Cristian Petrişor

    Dorel Goga

    Ştefan Marţian

    MESAJ DIN PARTEA CONDUCERII BISERICII EMANUEL Dorim ca atmosfera Sărbătorii Învierii Domnului nostru Isus Hristos să ne aducă o prospețime spirituală prin Duhul Sfânt, alături de bucuria mântuirii și dorința de a rămâne statornici în legământul pe care l-am încheiat cu Răscumpărătorul nostru! Prin credință, dorim să continuăm împreună lucrarea de zidire spirituală în adunarea noastră, mulțumind lui Dumnezeu pentru salvarea dăruită prin jertfa și învierea Fiului Său, pentru arvuna Duhului și dreptul de cetățenia în Împărăția Sa! Conducerea Bisericii EMANUEL vă urează tuturor Un Paște Binecuvântat alături de creștinescul salut: HRISTOS a Înviat!

     

  •  

    2

    BINE AŢI VENIT!

    Vă spunem un bun venit la Casa Domnului, în părtășie cu Domnul Isus Hristos, tuturor celor care ați venit cu dorința de a vă închina Celui Înviat, împreună cu Biserica EMANUEL, în această perioadă specială a anului, când celebrăm învierea Mântuitorului. Dorim să salutăm cu bucurie toţi musafirii care ne vizitează, și să proclamăm împreună un adevăr care răsună de două milenii, aducând bucurie și speranță tuturor celor ce cred în El: “HRISTOS A ÎNVIAT!” Avem bucuria să salutăm musafirii care ne vizitează pentru a avea împreună un timp de părtășie și zidire sufletească prin părtășie, ascultare de Evanghelie și închinare. Dacă sunteți musafir, vă rugăm ca înainte de începerea slujbei, să completați “cartea de vizită a musafirului” și să o înmânați unui ușier, pentru a fi trimisă la amvon, în dorința de a vă prezenta în adunare și a vă putea face o primire cât mai plăcută. Dacă vă putem sluji în vre-un fel, dacă aveți nevoie de o rugăciune specială sau doriți să fiți contactat de un păstor, ori doriți să cunoașteți mai multe

    despre Domnul Isus, Calea Mântuirii sau slujirea din biserica locală, vă rugăm să ne aduceți la cunoștință solicitarea dvs. și vom încerca să răspundem în cel mai scurt timp posibil. Fiți binecuvântați de Domnul! Acest buletin informativ lunar conține informații și anunțuri despre programul slujbelor și activităților bisericii noastre pentru această lună, de aceea puteți să păstrați buletinul pe durata întregii luni. Vă mulțumim! ALIN BOB Păstor Senior

    SLUJIRE PASTORALĂ Păstorul Senior împreună cu slujitorii ordinați și frații din conducerea bisericii sunt la dispoziția celor care doresc să fie vizitați în familie cu scopul părtășiei, rugăciunii, sfatului sau a cunoașterii noilor membrii. Familiile care doresc să fie vizitate sunt rugate să contacteze păstorul pentru programarea vizitei. Cei care doresc consiliere la office-ul pastoral sunt rugați să contacteze păstorul pentru programarea întâlnirii. Tel. (916) 223-6736. PASTORAL CARE Pastoral Office hours available by request. Please call ahead for an appointment. Tel. (916) 223-6736 – pastor Alin Bob. Thank you!

    2 11

     

    În data de 15 Aprilie, la slujba de dimineață vom avea o slujbă specială de binecuvântare a noilor născuți.

    Felicităm Schmidt Kevin & Karmen pentru micuța Ruth Anna pe care doresc să o dedice Domnului. Ne rugăm ca Dumnezeu să o binecuvinteze de-alungul întregii ei vieți!

    Părinții care doresc să dedice Domnului copilașii lor și să fie cerută binecuvântarea Domnului peste ei, sunt așteptați să anunțe păstorul, să completeze online formularul pentru eliberarea certificatului de binecuvântare, la adresa bisericii (www.emanuel-church.com). Apoi să-l trimită împreună cu o fotografie cu baby (upload).

    Eşecurile pot Conduce la Succes by John C. Maxwell

    Cu totii am trait atat esecuri profesionale cat si personale. Aceasta carte va va ajuta sa priviti esecurile drept pietre de hotar si nu obstacole de netrecut. Va va invata sa priviti esecurile cu incredere si nu va va ingadui sa plangeti prea mult din cauza lor. Dumnezeu foloseste ceea ce noi gandim a fi obstacole pentru a ne propulsa inainte in planul pe care il are pentru viata noastra. Breaking Intimidation by John Bevere

    Face the gnarly roots of intimidation, and learn why it is hard for you to say “no”, why you’re afraid of confrontation, why you strive to avoid conflict, and why you spend so much energy on pleasing others. Don’t let your fear hold you back! Shake free from depression, hopelessness and confusion, and walk in a new boldness and confidence in the power of Jesus Christ.

    .

    BIBLIOTECA

    SLUJBE DE BINECUVÂNTARE PENTRU NOU NĂSCUŢI

    11

  •  

    10 10

    LISTA DE RUGĂCIUNE Dorim să mijlocim înaintea Domnului pentru următoarele cauze. Lista de bolnavi: Fam. Mocan • Debora Zlibuţ • Fam. Mărginean Maria Belciug • Mihai Ciric • Fam. Niţă Fam. Chiş • Elena Copaciu Titi Ciobanu • Jonathan Ciobanu Cauze Speciale:

    Binecuvântarea și protecția lui Dumnezeu peste România și SUA; Misiunea Bisericii Emanuel în India și România; Organizarea Conferinței pentru Tineret la Sacramento în 2018; Românii nemântuiți din zona Sacramento; Proiectul sălii de evenimente; Unitatea familiilor și a bisericii locale pentru gloria lui Dumnezeu; Misiunea de răspândire a Evangheliei, misiuni creștine internaționale,

    misionari, evangheliști, păstori. O viață din belșug prin umplerea cu Duhul Sfânt;

    SEARA DE VEGHE Seara de părtășie împreună cu celelalte biserici din zona noastră, va avea loc în Vineri, 27 Aprilie, de la ora 7 pm, la Biserica din Marysville, păstorită de fr. Liviu Feceu. Vă invităm să participăm împreună la acest eveniment!

    DATA SERVICIU

    1 Aprilie EASTER SUNDAY AM & PM - Formaţii Reunite 8 Aprilie AM - Corul Mixt PM - Corul de Tineret Orchestra 15 Aprilie AM - Corul Mixt PM - Corul Mixt Corul de Copii 22 Aprilie AM - Corul Mixt PM - Corul Mixt Corul de Tineret 29 Aprilie AM - Corul Mixt PM - Corul Mixt Orchestra Corul de Tineret

    PROGRAMUL MUZICAL AL FORMAŢIILOR BISERICII

    „Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu,

    se va smeri, se va ruga şi va căuta Faţa Mea îl voi asculta din ceruri...”

    3

     

    CINA DOMNULUI În săptămâna dinainte de Paști, numită și Săptămâna Patimilor Mântuitorului, Biserica EMANUEL comemorează suferințele și jertfa înlocuitoare a Fiului lui Dumnezeu, iar în JOIA MARE în mod special, avem actul sacru al CINEI DOMNULUI, la slujba de seară. Suntem chemați la împărtășirea cu trupul și sângele Domnului pentru a împlini porunca Mântuitorului nostru ISUS HRISTOS, de a ne reaminti de suferinţele, moartea şi învierea Sa. Noi proclamăm astfel credinţa noastră în Fiul lui Dumnezeu care ne-a iubit şi S-a dat pe Sine Însuşi pentru iertarea păcatelor noastre și mărturisim nădejdea noastră vie în revenirea Domnului nostru!

    ÎNTÂLNIREA LIDERILOR BISERICILOR ROMÂNE PENTRU ORGANIZAREA CONFERINŢEI DE TINERET LA SACRAMENTO În urma delegării responsabilității orgnizarii Conferinței de Tineret (West Coast Romanian Pentecostal Convention), conducerea bisericii noastre împreună cu liderii de tineret și de muzică lucrează la pregătirea acestui eveniment și apelează la sprijinul în rugăciune al bisericii. Să ne rugăm ca Domnul să dea izbândă pregătirii acestei lucrări și să binecuvinteze tineretul cu mult har și călăuzire.

    Luni, 9 Aprilie, de la ora 7 pm va avea loc întâlnirea conducerii bisericii noastre cu păstori ai altor biserici locale și lideri de departamente Tineret și Muzică pentru organizarea Conferinței de Tineret „ENCOUNTER” la Sacramento.

    PRIMIRI DE NOI MEMBRI ŞI SOLICITĂRI PENTRU BOTEZ Ne bucurăm de toți cei ce slujesc Domnului în această biserică locală și apreciem părtășia dintre membri adunării noastre, dar în același timp, stăm la dispoziția tuturor celor care doresc să încheie un legământ cu Domnul Isus prin botezul în apă sau care doresc să devină membri cu drepturi depline ai Bisericii EMANUEL. Cererile pot fi solicitate din biroul pastoral.

    PROIECTUL ”OFERĂ O BIBLIE CADOU” Biserica EMANUEL vă pune la dispoziție în mod gratuit o Biblie, în limba română sau un Nou Testament în limba engleză, pentru a-l dărui unei persoane care are nevoie de Evanghelia mântuirii prin Domnul Isus Hristos! Încurajăm pe fiecare să contribuie la răspândirea Evangheliei între colegi, prieteni sau vecini.

    SERVICIU DE CUNUNIE RELIGIOASĂ În data de 29 Aprilie de la ora 2 va avea loc serviciul de cununie religioasă a fr. Jason Luca și Debora Ciric. Dorim să îi felicităm cu această ocazie și să le urăm o căsnicie trainică și binecuvântată de Domnul!

    ANUNŢURI

    3

  •  

    4

    ÎNTÂLNIREA SURORILOR sora Elizabeta Suiugan

    În luna Aprilie, surorile sunt invitate să participe la parcuregrea unei cărți intitulată

    “Created to be His Help Meet” – by Debi Pearl.

    Surorile vor avea părtășie, rugăciune și discuții pe tema descoperirii modului în care Dumnezeu poate face un cămin glorios.

    TEHNIC fr. Dan Filip Cântăreții care folosesc playback (negativ) sunt rugați să prezinte la Departamentul Tehnic, CD-ul sau memory stick cu 15 minute înainte de începerea slujbei. Programele bisericii sunt transmise live sau pot fi găsite în arhiva video a bisericii la adresa: www.emanuel-church.com Programele video ale slujbelor pot fi comandate în

    format DVD prin completarea unui formular găsit la ușieri. Pentru musafirii care au nevoie de traducere în limba engleză, punem la dispoziție dispozitive audio și căști, pe baza solicitării depuse la ușieri.

    OSPITALITATE fr. Leontin Suiugan Ușierii au rugămintea ca membrii bisericii să ocupe locurile în sanctuar cât mai în față, pentru a avea locuri în spate pentru cei care vin mai târziu.

    Atunci când veniți însoțiți de musafiri, rugați-i să completeze cardul musafirului, înainte de începerea slujbei, pentru a putea fii prezentați în adunare.

    Ușierii doresc să mulțumească familiilor cu copii mici pentru colaborarea în vederea păstrării liniștii pe durata serviciilor divine.

    Avem rugămintea să evităm folosirea mâncării în sanctuar și de asemenea păstrarea curățeniei și a scaunelor în condiții bune.

    Vă mulțumim!

    DEPARTAMENTE

    9

     

    Letiţia Seicean - director

    8 Aprilie 10:00-12:00 Sunday School P.S. - K: First Miracles 1st: Day and Night 2nd: Moses is Afraid 3rd - 4th: Sold as a Slave 5th - 7th: Victory in Canaan

    Tita S. Dorina & Timotei Lidia O & Maria P Florina C & Naomi D Emanuel G & David C

    15 Aprilie 10:00-10:45 11:00-12:00 Practice/Sing in Ch. Sunday School P.S. - K: Limba Română 1st: Limba Română 2nd: Limba Română 3rd - 4th: Limba Română 5th - 7th: Limba Română

    Ligia G & Mirella S Lavi B & Jemina S Dorina B & Maria P Adriana B & Naomi R Aurica I & Tita S

    22 Aprilie 10:00-12:00 Sunday School P.S. - K: Disciples 1st: Sky, Plants, Sun, Moon and Stars 2nd: God Gives Moses a Sign 3rd - 4th: Living in Potiphar’s House 5th - 7th: Sin and Suffering

    Jennifer & Filip R Dorina & Timotei D Lidia O & Maria P Mike L Emanuel G & David C

    29 Aprilie 10:00-12:00 Sunday School P.S. - K: Healing 1st: God Makes Animals 2nd: Moses Speaks to Pharaoh 3rd - 4th: Joseph is Falsely Accused 5th - 7th: The Story of Ruth

    Anna P & Mirella S Lavi B & Jemina S Dorina B & Maria P Florina C & Naomi D Tita S

    1 Aprilie EASTER - NO SUNDAY SCHOOL

    PROGRAMUL LUNAR:

    ȘCOALA DUMINICALĂ

  •  

    8

    PROCLAIM CHRIST TO THE NATIONS Emanuel Youth - Easter Banner Demonstration We would like to announce this 2018 Easter event of spreading the good news that Christ has Risen. WHEN: Saturday, March 31st, 2018. 12pm-5pm. WHAT: We would like to invite you and your friends to join us at 2 Locations to Hold up Signs/Banners of the good news that Christ has Risen (and more) over HWY passenger bridges. WHERE: There will be 2 Locations with one Leader Andrei Marcu for HWY 80. And the second leader Jason Salajan for HWY 50. • HWY 80: 6041 Jeanine Dr., Sacramento, CA 95842 • HWY 50: 10488 White Rock Rd, Rancho Cordova, CA 95670 WHO: Please contact either one of these leaders for participation and more details if you need. • Andrei Marcu (HWY80): (916) 307-3285 • Jason Salajan (HWY50): (916) 806-9151 Let us get involved in the Bridge Mission and pray that people in Sacramento area will lift up their eyes and glorify Jesus for His Resurrection! SĂRBĂTOAREA DE APRECIERE A LIDERILOR SENIORI

    5

     

    5

    ORDINE ÎN PARCARE fr. Dorel Goga Echipa de la parcare invită și alți tineri sau bărbați care să se alăture echipei lor, ajutând la această lucrare importantă pentru membrii bisericii noastre. Vă mulțumim!

    Echipa de ordine la parcare vă mulțumește pentru colaborarea în vederea păstrării ordinii în parcare și evitarea evenimentelor nedorite, recomandând următoarele: Ascultarea de îndrumările echipei privind parcarea autovehiculelor Respectați marcajele parcării individuale, a celor destinate persoanelor cu

    handicap sau rezervate prin inscripție Deschideți ușile cu atenție pentru a nu lovi mașina alăturată Deplasarea cu atenție și viteză minimă în perimetrul parcării bisericii Atenție la copii, mai ales în momentul deplasării cu spatele la ieșirea din

    parcare Blocați ușile atunci când plecați de lângă mașină și verificați să nu rămână

    luminile aprinse Dacă întârziați, va rugăm să intrați pe poarta de la Dry Creek, fiindcă poarta de

    la Fell se va inchide Duminica dimineata la ora 10, iar seara la 6:15.

    CONCERT CREŞTIN CU GRUPUL SPERANȚA Marți, 3 Aprilie 2018 de la ora 7 pm vă invităm să continuăm sărbătoarea Învierii Mântuitorului nostru Isus Hristos cântând laudele Domnului împreună cu formația SPERANȚA. PROGRAMUL DUMINICAL DE STUDIU BIBLIC

    DATA TITLU

    1 Aprilie PAŞTI Ioan 20:1-18; Matei 28:8-20 8 Aprilie Luca 24:1-35 15 Aprilie Ioan 21:24-31 22 Aprilie 1 Corinteni 15:1-8  29 Aprilie Luca 24:36-53

  •  

    6

    THE EXPOSITOR’S BIBLE COMMENTARY: CRUCIFIXION DESCRIBED Adapted from: C. Truman Davis, M.D.

    A medical doctor once gave a detailed description of what happens when someone is crucified: The cross is placed on the ground and the exhausted man is quickly thrown backwards with his shoulders again the wood. The legionnaire feels for the depression at the front of the wrist. He drives a heavy, square wrought-iron nail through the wrist and deep into the wood. Quickly he moves to the other side and repeats the action, being careful not to pull the arms too tightly, but to allow some flex and movement. The cross is then lifted into place. The left foot is pressed backward against the right foot, and with both feet extended, toes down, a nail is driven through the arch of each, leaving the knees flexed. The victim is now crucified. As he slowly sags down with more weight on the nails in the wrists, excruciating, fiery pain shoots along the fingers and up the arms to explode in the brain--the nails in the wrists are putting pressure on the median nerves. As he pushes himself upward to avoid the stretching torment, he places the full weight on the nail through his feet. Again he feels the searing agony of the nail tearing through the nerves between the bones of his feet.

    Emanuel Lighthouse Youth

    7

     

    As the arms fatigue, cramps sweep through the muscles, knotting them in deep, relentless, throbbing pain. With these cramps comes the inability to push himself upward to breathe. Air can be drawn into the lungs but not exhaled. He fights to raise himself in order to get even one small breath. Finally carbon dioxide builds up in the lungs and in the blood stream. Spasmodically he is able to push himself upward to exhale and bring in life-giving oxygen. Hours of this...pain, cycles of twisting, joint-rending cramps, intermittent partial asphyxiation, searing pain as tissue is torn from his lacerated back as he moves up and down against the rough timber. Then another agony begins: a deep, crushing pain deep in the chest as the pericardium slowly fills with serum and begins to compress the heart. It is now almost over--the loss of tissue fluids has reached a critical level--the compressed heart is struggling to pump heavy, thick, sluggish blood into the tissues--the tortured lungs are making a frantic effort to gasp in small gulps of air. He can feel the chill of death creeping through his tissues...finally he can allow his body to die. The Bible records this process of death by crucifixion in just a few simple words.” How often we take for granted the pain and suffering Jesus endured when He died on the cross for you and me. Let us remember this Easter the sacrifice He made.

    Isaiah 53:3-5 3 He was despised and rejected by mankind, a man of suffering, and familiar with pain. Like one from whom people hide their faces he was despised, and we held him in low esteem. 4 Surely he took up our pain and bore our suffering, yet we considered him punished by God, stricken by him, and afflicted. 5 But he was pierced for our transgressions, he was crushed for our iniquities; the punishment that brought us peace was on him, and by his wounds we are healed.

    7

  •  

    6

    THE EXPOSITOR’S BIBLE COMMENTARY: CRUCIFIXION DESCRIBED Adapted from: C. Truman Davis, M.D.

    A medical doctor once gave a detailed description of what happens when someone is crucified: The cross is placed on the ground and the exhausted man is quickly thrown backwards with his shoulders again the wood. The legionnaire feels for the depression at the front of the wrist. He drives a heavy, square wrought-iron nail through the wrist and deep into the wood. Quickly he moves to the other side and repeats the action, being careful not to pull the arms too tightly, but to allow some flex and movement. The cross is then lifted into place. The left foot is pressed backward against the right foot, and with both feet extended, toes down, a nail is driven through the arch of each, leaving the knees flexed. The victim is now crucified. As he slowly sags down with more weight on the nails in the wrists, excruciating, fiery pain shoots along the fingers and up the arms to explode in the brain--the nails in the wrists are putting pressure on the median nerves. As he pushes himself upward to avoid the stretching torment, he places the full weight on the nail through his feet. Again he feels the searing agony of the nail tearing through the nerves between the bones of his feet.

    Emanuel Lighthouse Youth

    7

     

    As the arms fatigue, cramps sweep through the muscles, knotting them in deep, relentless, throbbing pain. With these cramps comes the inability to push himself upward to breathe. Air can be drawn into the lungs but not exhaled. He fights to raise himself in order to get even one small breath. Finally carbon dioxide builds up in the lungs and in the blood stream. Spasmodically he is able to push himself upward to exhale and bring in life-giving oxygen. Hours of this...pain, cycles of twisting, joint-rending cramps, intermittent partial asphyxiation, searing pain as tissue is torn from his lacerated back as he moves up and down against the rough timber. Then another agony begins: a deep, crushing pain deep in the chest as the pericardium slowly fills with serum and begins to compress the heart. It is now almost over--the loss of tissue fluids has reached a critical level--the compressed heart is struggling to pump heavy, thick, sluggish blood into the tissues--the tortured lungs are making a frantic effort to gasp in small gulps of air. He can feel the chill of death creeping through his tissues...finally he can allow his body to die. The Bible records this process of death by crucifixion in just a few simple words.” How often we take for granted the pain and suffering Jesus endured when He died on the cross for you and me. Let us remember this Easter the sacrifice He made.

    Isaiah 53:3-5 3 He was despised and rejected by mankind, a man of suffering, and familiar with pain. Like one from whom people hide their faces he was despised, and we held him in low esteem. 4 Surely he took up our pain and bore our suffering, yet we considered him punished by God, stricken by him, and afflicted. 5 But he was pierced for our transgressions, he was crushed for our iniquities; the punishment that brought us peace was on him, and by his wounds we are healed.

    7

  •  

    8

    PROCLAIM CHRIST TO THE NATIONS Emanuel Youth - Easter Banner Demonstration We would like to announce this 2018 Easter event of spreading the good news that Christ has Risen. WHEN: Saturday, March 31st, 2018. 12pm-5pm. WHAT: We would like to invite you and your friends to join us at 2 Locations to Hold up Signs/Banners of the good news that Christ has Risen (and more) over HWY passenger bridges. WHERE: There will be 2 Locations with one Leader Andrei Marcu for HWY 80. And the second leader Jason Salajan for HWY 50. • HWY 80: 6041 Jeanine Dr., Sacramento, CA 95842 • HWY 50: 10488 White Rock Rd, Rancho Cordova, CA 95670 WHO: Please contact either one of these leaders for participation and more details if you need. • Andrei Marcu (HWY80): (916) 307-3285 • Jason Salajan (HWY50): (916) 806-9151 Let us get involved in the Bridge Mission and pray that people in Sacramento area will lift up their eyes and glorify Jesus for His Resurrection! SĂRBĂTOAREA DE APRECIERE A LIDERILOR SENIORI

    5

     

    5

    ORDINE ÎN PARCARE fr. Dorel Goga Echipa de la parcare invită și alți tineri sau bărbați care să se alăture echipei lor, ajutând la această lucrare importantă pentru membrii bisericii noastre. Vă mulțumim!

    Echipa de ordine la parcare vă mulțumește pentru colaborarea în vederea păstrării ordinii în parcare și evitarea evenimentelor nedorite, recomandând următoarele: Ascultarea de îndrumările echipei privind parcarea autovehiculelor Respectați marcajele parcării individuale, a celor destinate persoanelor cu

    handicap sau rezervate prin inscripție Deschideți ușile cu atenție pentru a nu lovi mașina alăturată Deplasarea cu atenție și viteză minimă în perimetrul parcării bisericii Atenție la copii, mai ales în momentul deplasării cu spatele la ieșirea din

    parcare Blocați ușile atunci când plecați de lângă mașină și verificați să nu rămână

    luminile aprinse Dacă întârziați, va rugăm să intrați pe poarta de la Dry Creek, fiindcă poarta de

    la Fell se va inchide Duminica dimineata la ora 10, iar seara la 6:15.

    CONCERT CREŞTIN CU GRUPUL SPERANȚA Marți, 3 Aprilie 2018 de la ora 7 pm vă invităm să continuăm sărbătoarea Învierii Mântuitorului nostru Isus Hristos cântând laudele Domnului împreună cu formația SPERANȚA. PROGRAMUL DUMINICAL DE STUDIU BIBLIC

    DATA TITLU

    1 Aprilie PAŞTI Ioan 20:1-18; Matei 28:8-20 8 Aprilie Luca 24:1-35 15 Aprilie Ioan 21:24-31 22 Aprilie 1 Corinteni 15:1-8  29 Aprilie Luca 24:36-53

  •  

    4

    ÎNTÂLNIREA SURORILOR sora Elizabeta Suiugan

    În luna Aprilie, surorile sunt invitate să participe la parcuregrea unei cărți intitulată

    “Created to be His Help Meet” – by Debi Pearl.

    Surorile vor avea părtășie, rugăciune și discuții pe tema descoperirii modului în care Dumnezeu poate face un cămin glorios.

    TEHNIC fr. Dan Filip Cântăreții care folosesc playback (negativ) sunt rugați să prezinte la Departamentul Tehnic, CD-ul sau memory stick cu 15 minute înainte de începerea slujbei. Programele bisericii sunt transmise live sau pot fi găsite în arhiva video a bisericii la adresa: www.emanuel-church.com Programele video ale slujbelor pot fi comandate în

    format DVD prin completarea unui formular găsit la ușieri. Pentru musafirii care au nevoie de traducere în limba engleză, punem la dispoziție dispozitive audio și căști, pe baza solicitării depuse la ușieri.

    OSPITALITATE fr. Leontin Suiugan Ușierii au rugămintea ca membrii bisericii să ocupe locurile în sanctuar cât mai în față, pentru a avea locuri în spate pentru cei care vin mai târziu.

    Atunci când veniți însoțiți de musafiri, rugați-i să completeze cardul musafirului, înainte de începerea slujbei, pentru a putea fii prezentați în adunare.

    Ușierii doresc să mulțumească familiilor cu copii mici pentru colaborarea în vederea păstrării liniștii pe durata serviciilor divine.

    Avem rugămintea să evităm folosirea mâncării în sanctuar și de asemenea păstrarea curățeniei și a scaunelor în condiții bune.

    Vă mulțumim!

    DEPARTAMENTE

    9

     

    Letiţia Seicean - director

    8 Aprilie 10:00-12:00 Sunday School P.S. - K: First Miracles 1st: Day and Night 2nd: Moses is Afraid 3rd - 4th: Sold as a Slave 5th - 7th: Victory in Canaan

    Tita S. Dorina & Timotei Lidia O & Maria P Florina C & Naomi D Emanuel G & David C

    15 Aprilie 10:00-10:45 11:00-12:00 Practice/Sing in Ch. Sunday School P.S. - K: Limba Română 1st: Limba Română 2nd: Limba Română 3rd - 4th: Limba Română 5th - 7th: Limba Română

    Ligia G & Mirella S Lavi B & Jemina S Dorina B & Maria P Adriana B & Naomi R Aurica I & Tita S

    22 Aprilie 10:00-12:00 Sunday School P.S. - K: Disciples 1st: Sky, Plants, Sun, Moon and Stars 2nd: God Gives Moses a Sign 3rd - 4th: Living in Potiphar’s House 5th - 7th: Sin and Suffering

    Jennifer & Filip R Dorina & Timotei D Lidia O & Maria P Mike L Emanuel G & David C

    29 Aprilie 10:00-12:00 Sunday School P.S. - K: Healing 1st: God Makes Animals 2nd: Moses Speaks to Pharaoh 3rd - 4th: Joseph is Falsely Accused 5th - 7th: The Story of Ruth

    Anna P & Mirella S Lavi B & Jemina S Dorina B & Maria P Florina C & Naomi D Tita S

    1 Aprilie EASTER - NO SUNDAY SCHOOL

    PROGRAMUL LUNAR:

    ȘCOALA DUMINICALĂ

  •  

    10 10

    LISTA DE RUGĂCIUNE Dorim să mijlocim înaintea Domnului pentru următoarele cauze. Lista de bolnavi: Fam. Mocan • Debora Zlibuţ • Fam. Mărginean Maria Belciug • Mihai Ciric • Fam. Niţă Fam. Chiş • Elena Copaciu Titi Ciobanu • Jonathan Ciobanu Cauze Speciale:

    Binecuvântarea și protecția lui Dumnezeu peste România și SUA; Misiunea Bisericii Emanuel în India și România; Organizarea Conferinței pentru Tineret la Sacramento în 2018; Românii nemântuiți din zona Sacramento; Proiectul sălii de evenimente; Unitatea familiilor și a bisericii locale pentru gloria lui Dumnezeu; Misiunea de răspândire a Evangheliei, misiuni creștine internaționale,

    misionari, evangheliști, păstori. O viață din belșug prin umplerea cu Duhul Sfânt;

    SEARA DE VEGHE Seara de părtășie împreună cu celelalte biserici din zona noastră, va avea loc în Vineri, 27 Aprilie, de la ora 7 pm, la Biserica din Marysville, păstorită de fr. Liviu Feceu. Vă invităm să participăm împreună la acest eveniment!

    DATA SERVICIU

    1 Aprilie EASTER SUNDAY AM & PM - Formaţii Reunite 8 Aprilie AM - Corul Mixt PM - Corul de Tineret Orchestra 15 Aprilie AM - Corul Mixt PM - Corul Mixt Corul de Copii 22 Aprilie AM - Corul Mixt PM - Corul Mixt Corul de Tineret 29 Aprilie AM - Corul Mixt PM - Corul Mixt Orchestra Corul de Tineret

    PROGRAMUL MUZICAL AL FORMAŢIILOR BISERICII

    „Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu,

    se va smeri, se va ruga şi va căuta Faţa Mea îl voi asculta din ceruri...”

    3

     

    CINA DOMNULUI În săptămâna dinainte de Paști, numită și Săptămâna Patimilor Mântuitorului, Biserica EMANUEL comemorează suferințele și jertfa înlocuitoare a Fiului lui Dumnezeu, iar în JOIA MARE în mod special, avem actul sacru al CINEI DOMNULUI, la slujba de seară. Suntem chemați la împărtășirea cu trupul și sângele Domnului pentru a împlini porunca Mântuitorului nostru ISUS HRISTOS, de a ne reaminti de suferinţele, moartea şi învierea Sa. Noi proclamăm astfel credinţa noastră în Fiul lui Dumnezeu care ne-a iubit şi S-a dat pe Sine Însuşi pentru iertarea păcatelor noastre și mărturisim nădejdea noastră vie în revenirea Domnului nostru!

    ÎNTÂLNIREA LIDERILOR BISERICILOR ROMÂNE PENTRU ORGANIZAREA CONFERINŢEI DE TINERET LA SACRAMENTO În urma delegării responsabilității orgnizarii Conferinței de Tineret (West Coast Romanian Pentecostal Convention), conducerea bisericii noastre împreună cu liderii de tineret și de muzică lucrează la pregătirea acestui eveniment și apelează la sprijinul în rugăciune al bisericii. Să ne rugăm ca Domnul să dea izbândă pregătirii acestei lucrări și să binecuvinteze tineretul cu mult har și călăuzire.

    Luni, 9 Aprilie, de la ora 7 pm va avea loc întâlnirea conducerii bisericii noastre cu păstori ai altor biserici locale și lideri de departamente Tineret și Muzică pentru organizarea Conferinței de Tineret „ENCOUNTER” la Sacramento.

    PRIMIRI DE NOI MEMBRI ŞI SOLICITĂRI PENTRU BOTEZ Ne bucurăm de toți cei ce slujesc Domnului în această biserică locală și apreciem părtășia dintre membri adunării noastre, dar în același timp, stăm la dispoziția tuturor celor care doresc să încheie un legământ cu Domnul Isus prin botezul în apă sau care doresc să devină membri cu drepturi depline ai Bisericii EMANUEL. Cererile pot fi solicitate din biroul pastoral.

    PROIECTUL ”OFERĂ O BIBLIE CADOU” Biserica EMANUEL vă pune la dispoziție în mod gratuit o Biblie, în limba română sau un Nou Testament în limba engleză, pentru a-l dărui unei persoane care are nevoie de Evanghelia mântuirii prin Domnul Isus Hristos! Încurajăm pe fiecare să contribuie la răspândirea Evangheliei între colegi, prieteni sau vecini.

    SERVICIU DE CUNUNIE RELIGIOASĂ În data de 29 Aprilie de la ora 2 va avea loc serviciul de cununie religioasă a fr. Jason Luca și Debora Ciric. Dorim să îi felicităm cu această ocazie și să le urăm o căsnicie trainică și binecuvântată de Domnul!

    ANUNŢURI

    3

  •  

    2

    BINE AŢI VENIT!

    Vă spunem un bun venit la Casa Domnului, în părtășie cu Domnul Isus Hristos, tuturor celor care ați venit cu dorința de a vă închina Celui Înviat, împreună cu Biserica EMANUEL, în această perioadă specială a anului, când celebrăm învierea Mântuitorului. Dorim să salutăm cu bucurie toţi musafirii care ne vizitează, și să proclamăm împreună un adevăr care răsună de două milenii, aducând bucurie și speranță tuturor celor ce cred în El: “HRISTOS A ÎNVIAT!” Avem bucuria să salutăm musafirii care ne vizitează pentru a avea împreună un timp de părtășie și zidire sufletească prin părtășie, ascultare de Evanghelie și închinare. Dacă sunteți musafir, vă rugăm ca înainte de începerea slujbei, să completați “cartea de vizită a musafirului” și să o înmânați unui ușier, pentru a fi trimisă la amvon, în dorința de a vă prezenta în adunare și a vă putea face o primire cât mai plăcută. Dacă vă putem sluji în vre-un fel, dacă aveți nevoie de o rugăciune specială sau doriți să fiți contactat de un păstor, ori doriți să cunoașteți mai multe

    despre Domnul Isus, Calea Mântuirii sau slujirea din biserica locală, vă rugăm să ne aduceți la cunoștință solicitarea dvs. și vom încerca să răspundem în cel mai scurt timp posibil. Fiți binecuvântați de Domnul! Acest buletin informativ lunar conține informații și anunțuri despre programul slujbelor și activităților bisericii noastre pentru această lună, de aceea puteți să păstrați buletinul pe durata întregii luni. Vă mulțumim! ALIN BOB Păstor Senior

    SLUJIRE PASTORALĂ Păstorul Senior împreună cu slujitorii ordinați și frații din conducerea bisericii sunt la dispoziția celor care doresc să fie vizitați în familie cu scopul părtășiei, rugăciunii, sfatului sau a cunoașterii noilor membrii. Familiile care doresc să fie vizitate sunt rugate să contacteze păstorul pentru programarea vizitei. Cei care doresc consiliere la office-ul pastoral sunt rugați să contacteze păstorul pentru programarea întâlnirii. Tel. (916) 223-6736. PASTORAL CARE Pastoral Office hours available by request. Please call ahead for an appointment. Tel. (916) 223-6736 – pastor Alin Bob. Thank you!

    2 11

     

    În data de 15 Aprilie, la slujba de dimineață vom avea o slujbă specială de binecuvântare a noilor născuți.

    Felicităm Schmidt Kevin & Karmen pentru micuța Ruth Anna pe care doresc să o dedice Domnului. Ne rugăm ca Dumnezeu să o binecuvinteze de-alungul întregii ei vieți!

    Părinții care doresc să dedice Domnului copilașii lor și să fie cerută binecuvântarea Domnului peste ei, sunt așteptați să anunțe păstorul, să completeze online formularul pentru eliberarea certificatului de binecuvântare, la adresa bisericii (www.emanuel-church.com). Apoi să-l trimită împreună cu o fotografie cu baby (upload).

    Eşecurile pot Conduce la Succes by John C. Maxwell

    Cu totii am trait atat esecuri profesionale cat si personale. Aceasta carte va va ajuta sa priviti esecurile drept pietre de hotar si nu obstacole de netrecut. Va va invata sa priviti esecurile cu incredere si nu va va ingadui sa plangeti prea mult din cauza lor. Dumnezeu foloseste ceea ce noi gandim a fi obstacole pentru a ne propulsa inainte in planul pe care il are pentru viata noastra. Breaking Intimidation by John Bevere

    Face the gnarly roots of intimidation, and learn why it is hard for you to say “no”, why you’re afraid of confrontation, why you strive to avoid conflict, and why you spend so much energy on pleasing others. Don’t let your fear hold you back! Shake free from depression, hopelessness and confusion, and walk in a new boldness and confidence in the power of Jesus Christ.

    .

    BIBLIOTECA

    SLUJBE DE BINECUVÂNTARE PENTRU NOU NĂSCUŢI

    11

  •  

    12

    BISERICA PENTICOSTALĂ ROMÂNĂ EMANUEL

    4141 Fell Street Sacramento, CA 95838 www.emanuel-church.com

    CONSILIUL PASTORAL Alin Bob, păstor senior (916) 223-6736

    Daniel Sălăjan, păstor asistent (916) 208-2507

    Daniel Hiticaş, păstor asistent (916) 792-9428

    Daniel Ciric, diacon: youth minister (916) 549-4800

    SLUJITORI ORDINAŢI

    Augustin Costea, păstor

    Cornel Căta, diacon:

    music minister

    John Lup, diacon

    COMITETUL ADMINISTRATIV Daniel Seicean casier

    Ştefan Biscos secretar

    Marcel Iorga administrator

    Leontin Suiugan Cristian Petrişor

    Dorel Goga

    Ştefan Marţian

    MESAJ DIN PARTEA CONDUCERII BISERICII EMANUEL Dorim ca atmosfera Sărbătorii Învierii Domnului nostru Isus Hristos să ne aducă o prospețime spirituală prin Duhul Sfânt, alături de bucuria mântuirii și dorința de a rămâne statornici în legământul pe care l-am încheiat cu Răscumpărătorul nostru! Prin credință, dorim să continuăm împreună lucrarea de zidire spirituală în adunarea noastră, mulțumind lui Dumnezeu pentru salvarea dăruită prin jertfa și învierea Fiului Său, pentru arvuna Duhului și dreptul de cetățenia în Împărăția Sa! Conducerea Bisericii EMANUEL vă urează tuturor Un Paște Binecuvântat alături de creștinescul salut: HRISTOS a Înviat!