ws 702 vea

Post on 09-Aug-2015

44 Views

Category:

Documents

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

instructiuni de utilizare ws 702 vea

TRANSCRIPT

WS 702 VEA

WSK 702 VEA

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE

Reguli de protectie la utilizarea masinii de polizat beton “ Girafa “ WS 702 VEA

1. folositi o masca de protectie a cailor respiratorii omologata pentru “ Praf si vapori “ . Ventilati zona de lucru si / sau folositi un colector de praf ( aspirator ) .2. mentineti-va stabilitatea si echilibrul in timpul lucrului ; utilizati schele corespunzatoare ; nu depasiti suprafata schelei .3. slefuirea de vopsea pe baza de plumb nu este recomandata ; . slefuirea de vopsea pe baza de plumb poate fi facuta numai de un specialist .4. slefuirea uscata a peretilor ar putea duce la o acumulare de energie electrostatice a masinii ; pentru siguranta dumneavoastra slefuitorul este impamantat .

Date tehnice

Articol numarul : 259 385Tensiunea de alimentare ( V ) : 230Puterea absorbita ( W ) : 400Puterea utila ( W ) : 200Frecventa ( Hz ) : 50Turatia ( rot/min ) : 1000-1650Nivel presiune acustica ( dB ) : 80,3Nivel putere acustica ( dB ) : 93,3 ! PURTATI ANTIFOANE IN TIMPUL LUCRULUI !Acceleratia ( m/s2 ) : 0,27Greutatea ( kg ) : 3,6

Instructiuni de lucru

Slefuitorul WS 702 VEA a fost proiectat pentru slefuirea peretilor si a plafoanelor din gips-carton sau tencuiala .Slefuitorul ofera o finisare superioara si mai rapida in comparatie cu metodele clasice de slefuire pentru constructii noi sau renovari . Masina functioneaza cuplata cu un aspirator industrial si asigura operarea in conditii de perfecta curatenie , cu reducerea semnificativa a costurilor .

Alegerea discului de hartie abraziva Slefuitorul WS 702 VEA este livrat cu un disc de hartie abraziva cu granulatie 100 ; acest tip de disc este potrivit pentru o gama larga de aplicatii . Discurile de hartie abraziva cu granulatie de 120 sau 240 sunt folosite pentru operatii de finisare .

Modul de prindere al slefuitorului in timpul lucrului Mainile trebuie sa fie pozitionate oriunde de-a lungul tubului principal ( A ) , figura 1 , pentru a se obtine cea mai convenabila pozitie de lucru pentru fiecare aplicatie in parte .

ATENTIE ! Tineti mainile numai pe tubul principal ( A ) , figura 1. Nu tineti mainile in zona de lucru a capului slefuitorului ; capul slefuitorului se roteste in multiple directii si va poate atinge mainile , provocand ranirea .

Conectarea slefuitorului la aspirator

In volumul livrarii sunt date urmatoarele subansamble - un furtun de aspiratie de 4 metri lungime ( incluzand un conector standard de 32 mm la

un capat si un conector special pivotant la celalalt capat ) care are si calitatea de a disipa energia electrostatica care se poate acumula in timpul lucrului .

- un adaptor 32-64mm ( adapteaza furtunul de aspiratie de 32mm la mufa de 64mm a aspiratorului )

- sase bentite pentru prinderea cablului de alimentare de furtunul de aspirator ( pentru a preveni incurcarea cablului )

Punerea in functiune

1. introduceti in aspirator un sac pentru colectarea prafului , asa cum este indicat in manualul de utilizare a aspiratorului Atentie ! Daca nu montati un sac pentru praf va crestere nivelul de particole de praf din zona de lucru si creste riscul de afectare a cailor respiratorii . Inhalarea prelungita a prafului afecteaza grav sanatatea .2. conectati furtunul de aspiratie la slefuitor : desfaceti conectorul furtunului de aer rasucind piulita mare de plastic ( A ) , fig. 2 , in sens antiorar .Impingeti furtunul de aspiratie in conectorul pivotant ( B ) , fig. 2 si apasati ferm . Rasuciti piulita mare de plastic in sens orar , pentru a realiza strangerea .3. montati cele sase bentite si strangeti cablul de alimentare pe furtunul aspiratorului , pentru a preveni incloacirea lui in timpul manevrelor de lucru ; asezati cablul de alimentare paralel cu furtunul aspiratorului si strangeti bentitele la distante de 50-60 cm una fata de alta , incepand de la capatul de antrenare a discului slefuitorului , apoi rulati bentitele in jurul furtunului ( fig. 3 )4. conectati furtunul de aspiratie la slefuitor ; daca este necesar folositi adaptoarele ; daca slefuitorul necesita un conector special ( altul decat conectoarele standard livrate de 32mm si 64mm ) trebuie sa luati legatura cu producatorul aspiratorului , pentru a solicita conectorul potrivit.

Pornirea si oprirea slefuitorului

Inainte de conectarea in priza a stecherului slefuitorului , asigurati-va ca tensiunea de alimentare a retelei este aceeasi cu cea indicata pe placuta cu date tehnice a slefuitorului , iar comutatorul aparatului este in pozitia OFF . Bagati in priza stecherul slefuitorului .Slefuitorul este echipat cu un comutator tip “balansier “ . Capatul superior al comutatorului este etichetat cu inscriptia OFF ( oprit ) , iar capatul de jos al comutatorului este etichetat cu inscriptia ON ( pornit ) . Pentru a porni slefuitorul depresati partea de jos a comutatorului ( ON ) .Pentru a opri slefuitorul depresati partea de sus a comutatorului ( OFF ) .

Reglarea turatiei de lucru

Slefuitorul este echipat cu un potentiometru pentru reglarea turatiei slefuitorului . turatia este reglata prin rotirea butonului de control al potentiometrului B ( fig.4 ) .Butonul de control este numerotat de la “1 la 5” , incepand de la turatia “1” cea mai mica ( 1000 rot/min ) si pana la turatia “5” cea mai mare ( 1650 rot/min ).Folositi turatia mare pentru lucrari de slefuire rapida si turatia cea mai mica pentru lucrari de precizie mare .

Peria tip “fusta “

Peria tip “fusta “ A ( fig. 5 ) inconjoara suportul discului abraziv si are doua scopuri : extinde suprafata de lucru a discului abraziv si intra prima in contact cu suprafata de lucru . Acest lucru pozitioneaza discul paralel cu suprafata de lucru , inainte de actiunea suportului abraziv , prevenind astfel deteriorarea suprafetei de lucru . Peria mentine , totodata , si praful rezultat prin slefuire , pana la pornirea aspiratorului .In timp , peria tip “fusta” se uzeaza si se toceste , trebuie inlocuita . Aceasta operatie trebuie facuta la o reprezentanta FLEX .( vedeti lista acestora la sfarsitul manualului ) .

ATENTIE ! DECONECTATI SLEFUITORUL DE LA RETEUA ELECTRICA !

Pentru inlocuirea periei : scpateti suportul abraziv ( vezi “Inlocuirea suportului abraziv “ ) ; folositi o surubelnita in-cruce ( phillips ) pentru desfacerea celor sase suruburi de fixare B ( fig. 5 ) .Ridicati peria uzata afara din carcasa ( 4 ) , fixati peria noua si prindeti cele sase suruburi de fixare B ( fig. 5 ) . Inlocuiti suportul abraziv .

Slefuirea

Slefuitorul WS 702 VEA are un cap de slefuire prins prin articulatie de corpul masinii ; acesta se poate roti in mai multe directii , permitand suportului abraziv sa se muleze foarte bine pe suprafata de lucru ( vezi fig. 6, 7 si 8 ) Acest lucru permite operatorului sa slefuiasca partea de sus , de mijloc si de jos a peretelui sau a tavanului fara sa-si schimbe pozitia de lucru .

1. rasuciti comutatorul aspiratorului in pozitia ON ( pornit )

ATENTIE ! purtati o masca de protectie omologata pentru “ Praf si vapori “

2. apasati comutatorul slefuitorului in pozitia ON ( pornit )3. pozitionati usor slefuitorul pe suprafata de lucru ( apasati usor , dar suficient de puternic , pentru a alinia capul slefuitorului pe suprafata de lucru .4. apasati slefuitorul putin mai puternic pentru a angaja in lucru suportul de hartie abraziva pe suprafata de lucru , in timp ce miscati elicoidal slefuitorul pentru netezirea suprafetei peretelui .NU APASATI decat atat cat este nevoie pentru a mentine in contact suportul abraziv cu suprafata de lucru ; daca aplicati o presiune prea mare veti obtine doar un perete zgariat si cu denivelari ,iar slefuitorul va fi suprasolicitat si se poate defecta .Pastrati o miscare si o presiune constanta a slefuitorului atata timp cat suportul abraziv este in contact cu suprafata de lucru . Miscarea trebuie sa fie stabila , constanta .Oprirea slefuitorului in timp ce suportul abraziv este in contact cu suprafata de lucru sau miscarea neregulata pe suprafata duce la formarea unor dare si cratere si la obtinerea , deci , a unei suprafete care nu este plana .Nota : nu atingeti discul abraziv de suprafete ascutite ; contactul cu obiecte ascutite ( cuie ,, suruburi , cabluri electrice ) poate defecta discul abraziv .

Inlocuirea suportului abraziv

ATENTIE ! DECONECTATI SLEFUITORUL DE LA RETEUA ELECTRICA !

1. strangeti suportul abraziv si carcasa slefuitorului, apasand suportul abraziv in carcasa ,cu scopul de a preveni rotirea2. rasuciti surubul de retinere A ( fig.9 ) in sens antiorar3. ridicati saiba metalica B ( fig.9 ) , flansa de centrare din plastic si suportul abraziv C ( fig.9 ) Nota : suportul abraziv se fixeaza pe un disc din poliuretan , care la randul lui se fixeaza pe un disc – suport ( acesta are o suprafata plana de asezare pe capul rotativ si o fata cu material abraziv care trebuie sa impiedice rotirea discului din poliuretan ) . Nu folositi fata abraziva a discului – suport pentru slefuirea suprafetelor . Folosirea discului suport pentru polizare duce la defectarea slefuitorului .Nu folositi slefuitorul WS 702 VEA fara a avea montat suportul abraziv cu granulatia adecvata !4. fixati noul suport abraziv A ( fig. 10 )pe discul din poliuretan , centrati-l cu ajutorul flansei de centare , puneti saiba metalica si centati pe butucul capului rotativ B ( fig. 10 ) .5 . apasati suportul abraziv si carcasa slefuitorului, apasand suportul abraziv in carcasa ,cu scopul de a preveni rotirea si fixati ferm surubul de retinere rotindu-l in sens orar .

Declaratie de conformitate

Declaram ca acest produs corespunde urmatoarelor documente si normative :EN 50144EN 50144/1EN 50144/2EN 61000-3-3 , HD 400 ,si este in conformitate cu reglementarile stipulate in directivele :73/23/ EWG89/336/ EWG98/37/ EG

Schema desfasurata si lista codurilor reperelor

top related