vreme de alb

Post on 10-Mar-2016

241 Views

Category:

Documents

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

Fine art photograpghy from Romanian winter

TRANSCRIPT

www.ecofotografie.ro,Dragos Florescu

“O vreme de argint masivpe-alocuri înnegrit de vreme,tintat cu sori, metalic tiv,la orizont scrâsneste, geme

Copacii de argint, tãcând,din crengile de-argint, oprite,nemailovind, nemaisunândnici ore-ovale nici clipite.”

Nichita Stanescu

Pas de deux I

(Ca)stele I

Pasim intr-un taram fara de urme, ferind ca a noastracalcatura sa nu cumva sa striveasca echilibrul si linisteaacestui decor ca de basm. Creste albe se aduna, seintrepatrund si apoi se despart ca intr-un joc nebunesc,iar, cand si cand, cate un pisc mai inalt se inalta semetpeste acest labirint de jnepeni si bolovani aruncati aiurea.Cu coada ochiului fur cate putin din toate acestea si-micontinui urcusul ... parca cu mai mult avant.

(Ca)stele II

Pas de deux II

Intre doua rasuflari si-o opintire in lupta cu strat-ul gros de zapada, privirea-ti fuge de colo-colo,cautand repere in albul ce estompeaza mai oriceforma. Stancile isi pierd rand pe rand profilurile,caci totu-i de acum impodobit in strai ales...Cer si pamant, brazi si poieni ... tot una-i!O pala de vant, alt val de ceata si miile de acede gheata ce alearga peste tot in jurul meu peintinsul zapezii nesfarsite.

(A)vântul calatorului pierdut

Necuprinsul dorintelor...

Bolovani aruncati de-a valma, un amalgam de cioturi si ,peste toate cele, un fir de apa inspumat de atata zbucium.Sar de pe-un mal pe celalalt, pasesc atent pe bolovanii uzisi ma strecor cu greu pe sub ramurile desfrunzite ce-si scu-tura firele de zapada pe mici poduri de gheata. Fredonez incet un cantecel ascuns prin cine stie care cot-loane ale creierului, insa huruitul apei mi-acopera toategandurile, oferindu-mi la schimb propria sa muzica, de astadata intr-o armonie desavarsita.

Din lacrimi ... doar dantele

10sec expunere ... in valtorile Lisei I

10sec expunere ... in valtorile Lisei I

10sec expunere ... in valtorile Lisei I

Ma uit prin geamul aburit si privirea-mi esteatrasa de cele doua felii groase de mamaliga cesfaraie pe plita incinsa aflata intr-un colt alincaperii. Mari cat o palma, rotocoalelel galbenescot firisoare subtiri de fum ce se pierd pe datain lumina plapanda ce invaluie mica odaie.Privirea-mi penduleaza dintr-un colt in altul,cautand repere ... Pe cantul usii ce da sprebucatarie, mazgalit cu litere negre mari de-oschioapa, ... Tataie si Mamaie!

Casuta povestilor

Valuri de alb

Inchinaciune

Prin tara ... (In)frântului

Haos in padurea de argint

(In)semne de hotar

Invaluit in laptele cetos, satul pare intru totuladormit. Strabat in graba ulita ingustadelectandu-ma olfactiv cu mirosurile cenavalesc peste garduri, de prin curtile oame-nilor. Fan uscat, lemn ars, zapada umeda,cetina, gunoi de grajd, rumegus - un amestecpe care-l gasesti numai ratacind dis de diminea-ta pe ulitele satelor de munte.Pe dealul ce-si ridica verticala nu departe deturla bisericii, s-a asternut un strat nou dezapada.

Atras ca de-un magnet, imi indrept pasii intr-acolo si in scurt timp poteca se pierde incet-incet, ramanand prizonier in marea cetoasa,plina de forme aproape fara de contur.Ingramadite-n vale, casele sunt acoperite de operdea subtire de fum, iar aici sus, albul isiintrerupe monotonia doar cu caroiajul gar-durilor de barne si ceva urme de salbaticiuni.

Doua casi

Popas în Calea Lactee II

Popas în Calea Lactee

(Pe)Semne in alb I

Zari nestemate

Iarba vorbitoare

SFARSIT

www.ecofotografie.ro

Dragos Florescu /2013

top related