valoarea contractului este de peste un milion de lei …...perioada execuției. valoarea...

Post on 04-Feb-2020

9 Views

Category:

Documents

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

TRANSCRIPT

Petronela Tămaș

Ieri, în Sala Mică a Consiliului Jude-țean Hunedoara, a fost semnat con-tractul de proiectare pentru obiectivul Modernizare – Culoar Trafic Mureş Nord: DN7 (Gelmar) – Geoagiu Băi – Bobâlna – Rapoltu Mare – Uroi – Chi-mindia – Hărău – Bârsău – Şoimuş – Brănişca – DN7 (Ilia) care are ca obiect elaborarea proiectului tehnic, deta-liilor de execuție, a documentațiilor tehnice în vederea obținerii autoriza-ției de construire, verificarea tehnică a proiectului şi asistență tehnică pe perioada execuției.

Valoarea contractului este de

1.111.100 lei fără TVA, iar durata de elaborare, verificare şi predare a do-cumentațiilor tehnice este de 90 de zile. Este cel de-al treilea contract semnat pentru acest obiectiv după cele de servicii de informare şi publi-citate (iulie 2018 / 73.870 lei fără TVA) şi servicii de consultanță pentru ma-nagementul investiției, elaborarea do-cumentației de atribuire şi aplicarea procedurilor de atribuire (februarie 2019 / 608.280 lei fără TVA).

Cinci drumuri județene vor fi modernizate

Contractul de finanțare pentru pro-iectul de modernizare a Culoarului Trafic Mureş Nord a fost semnat în data de 28 noiembrie 2017, valoarea totală a acestuia fiind de 161.742.850 lei. În cadrul proiectului vor fi moder-nizate 5 drumuri județene, lungimea totală fiind de 65,849 km, după cum urmează:

DJ 706 A: Ilia – Sârbi – Brănişca – Pă-uliş Lunca – Băița – Ormindea – Văli-şoara – DN 76 (km 0+000 – 19+700);

DJ 761: Şoimus – Bârsău – Certeju de Sus – Săcărâmb – Geoagiu Băi (km 0+000 – 6+050);

DJ 107 A: Limita județ Alba – Homo-rod – Geoagiu – Bobâlna – Rapoltu Mare – Uroi – Chimindia – Hărău –Bâr-său (km 29+925 – 64+445);

DJ 705: DN 7 – Geoagiu – Balşa – Almaşu Mic de Munte – limită județ Alba (km.0+000 – 8+800);

DJ 705 H: DJ 705 (KM 8+800) – Ge-oagiu Băi (0+000- 2+655).

„Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvolta-rea infrastructurii de transport care fa-cilitează integrarea economică în Uni-unea Europeană, contribuind astfel la dezvoltarea pieții interne, cu scopul de a crea condițiile pentru creşterea volumului investițiilor, promovarea transportului şi a coeziunii în rețea-ua de drumuri europene, stimularea

mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terțiare la in-frastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale, modernizarea şi reabi-litarea rețelei de drumuri județene care asigură conctivitatea directă sau indirectă cu rețeaua TEN-T.

Finanțarea acestui proiect este asi-gurată prin Regio-Programul Operați-onal Regional 2014-2020 – prioritatea de investiții 6.1 „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimo-dale”, a declarat Mircea Bobora, pre-şedintele Consiliului Județean Hune-doara.

Proiectul va fi implementat pe par-cursul a 56 de luni.

Valoarea contractului este de peste un milion de lei fără TVA

Lucrările de modernizare a Culoarului Mureș Nord ar putea

demara în luna septembrie a acestui an. Ieri, la sediul Con-siliului Județean Hunedoara a fost semnat contractul de

proiectare pentru acest proiect, în valoare totală de 1.111.100 de lei fără TVA. Durata de ela-borare, verificare și predare a

documentațiilor tehnice este de 90 de zile.

2 Servus Hunedoara 23 Mai 2019 - nr. 3706www.servuspress.ro

Actualitate

www.facebook.com/servuspress

PUBLICITATE

ANUNŢ PUBLIC

MUNICIPIUL HUNEDOARA, titular al „PUZ - Complex comercial”, în Hunedoara, bd. Traian fn, județul Hunedoara, aduce la cunoştința pu-blicului faptul că decizia etapei de încadrare, luată în cadrul procedurii de reglementare conform H.G. nr. 1076/2004, este cea de adoptare a planului fără aviz de mediu.

Propunerile de reconsiderare a deciziei se vor transmite în scris, în termen de 10 zile calendaristice, la sediul A.P.M. Hunedoara, Deva, str. Aurel Vlaicu nr. 25.

Cadrele didactice care predau în munici-piul Deva au primit ba-nii pentru decontarea transportului. Primăria Municipiului Deva a vi-rat, ieri, suma de 23.152 de lei, reprezentând decontarea pentru luna aprilie a cheltuielilor cu naveta pentru cadrele didactice şi personalul didactic auxiliar de la unitățile de învățământ de stat din oraşul nos-tru. Plata a fost făcută

conform Legii Educației Naționale nr.1/2011.

Este vorba despre sumele solicitate de conducerea unităților de învățământ pentru un număr de 109 cadre didactice de la şcoli şi grădinițe din municipiul Deva: Şcoala Gimnazială ,,Andrei Şaguna”, Lice-ul Tehnologic ,,Grigore Moisil”, Liceul de Arte ,,Sigismund Toduță”, Colegiul Național Peda-gogic ,,Regina Maria”,

Colegiul Național ,,De-cebal” Deva, Liceul Te-oretic ,,Teglas Gabor”, Liceul Tehnologic Ener-getic ,,Dragomir Hurmu-zescu”, Liceul Tehnologic ,,Transilvania”, Liceul cu Program Sportiv ,,Ceta-te” şi Grădinița cu Pro-gram Prelungit nr.7.

De la începutul aces-tui an şi până în prezent, Primăria Municipiului Deva a plătit 155.593 de lei, bani destinați transportului cadrelor didactice şi personalului auxiliar care nu dispun de locuință în Deva şi care fac naveta din lo-calitatea de domiciliu la unitățile de învățământ de pe raza municipiului nostru.

Petronela Tămaș

Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice

care predau la școlile din oraș

Modernizarea Culoarului Mureș Nord ar putea începe în această toamnă

top related