teste t10 consolidare

Post on 11-Nov-2015

216 Views

Category:

Documents

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

teste consolidare instrumente financiare

TRANSCRIPT

  • Metode i procedee de consolidare TESTE lecia 10:

    1. Situaiile financiare consolidate se ntocmesc n moneda naional? ..

    ..

    2. Situaiile financiare consolidate se ntocmesc i n alt valut?

    3. Care sunt metodele de consolidate?

    4. Care sunt procedeele de consolidare?

    5. Completai urmtoarea afirmaie: Societatea mam exercit asupra celorlalte societi din grup un anumit control sau influen, adic dirijarea politicilor financiare i operaionale ale ntreprinderilor consolidate, pentru obinerea de ..............

    6. Completai urmtoarea afirmaie: Controlul de tip exclusiv exist cnd o societate deine direct sau indirect majoritatea aciunilor emise de alt societate, adic mai mult de 50% din fondurile exercitate n Adunarea General a ....................

  • 7. Indicai dac afirmaia este adevrat sau fals:

    Perimetrul de consolidare reprezint ansamblul societilor luate n consolidare pentru ntocmirea conturilor consolidate, adic societatea mam i societile consolidate.

    9. Indicai dac afirmaia este adevrat sau fals: Procentul de control reprezint cota parte din aciuni (drept de vot) deinute de societatea mam la alt societate, i n funcie de care se apreciaz tipul de control exclusiv, concomitent i influena contabil.

    10. Indicai dac afirmaia este adevrat sau fals: Punerea n echivalen, folosit pentru consolidarea societilor n care societatea consolidant exercit o influen semnificativ sau deine investiii strategice, const n substituirea costului de achiziie al titlurilor deinute de societatea consolidant cu cota-parte a capitalurilor proprii ale societii consolidate i evidenierea drepturilor grupului n rezervele i rezultatele nregistrate de societatea consolidat.

    Rspunsuri:

    Test Raspunsuri 1

    2

    3

    4

    5 6 7

  • 8 9 10

top related