organizatii

Post on 05-Nov-2015

220 Views

Category:

Documents

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

organisation

TRANSCRIPT

Organizaia Mondial a Turismului (UNWTO), cu sediul n Madrid, Spania, este o agenie a Naiunilor Unite se ocup cu problemele referitoare la turism. Organizaia Mondial a Turismului este un organism semnificativ la nivel global, cu atribuii de colectare i de colaionare de informaii statistice privind turismul internaional. Aceast organizaie reprezint organismele turstice din sectorul public, din cele mai multe ri din lume i public topuri cu privire la gradul de cretere a turismului la nivel global, regional sau naional. Organizatia Mondiala a Turismului joac un rol important n promovarea dezvoltrii de fond, durabile i universal accesibil a turismului, acordnd o atenie deosebit rilor n curs de dezvoltare. Organizaia ncurajeaz punerea n aplicare a Codului de etic global pentru Turism, cu scopul de a asigura faptul c rile membre, s maximizeaz pozitiv economic, sociale i culturale efectele turismului i de a culege pe deplin beneficiile sale, n timp ce minimalizarea impactul aspectele sociale negative asupra mediului.Obiectivele fundamentale ale O.M.T. sunt, conform statutului, "promovarea i dezvoltarea turismului, cu scopul de a contribui ia expansiunea economic, la nelegerea internaional, la pace i la prosperitate, ca i la respectul universal, la respectarea drepturilor i libertilor umane fundamentale, fr deosebire de ras, sex, limb sau religie". Pentru realizarea acestor obiective, O.M.T. trebuie s acorde o atenie deosebit intereselor rilor n curs de dezvoltare. O.M.T. are rolul de centru mondial al informaiilor turistice, prin schimbul de date asupra turismului naional i internaional, n special sub form de culegeri statistice, prin schimbul de informaii privind legislaia i reglementrile n vigoare n domeniul turismului n statele membre sau n legtur cu evenimente din domeniul turismului. Organizaia este un instrument de iniiativ n mna statelor membre pentru organizarea de cooperri n domeniul turismului, n special n domeniul formrii i perfecionrii cadrelor (O.M.T. dispune de un centru internaional specializat n acest domeniu), n sectorul concepiei produsului turistic,

Iniiativa Central European (ICE)Iniiativa Central European (ICE) este o form flexibil de cooperare regional, care reunete 10 state membre UE i 8 state ne-membre UE.

Obiectivea. consolidarea cooperrii dintre statele membre i nemembre UE, n special privind temele de pe agenda european;b. ntrirea cooperrii i a relaiilor de bun vecintate;c. intensificarea cooperrii multilaterale economice, cu accent pe cooperarea transfrontalier i inter-regional, modernizarea infrastructurii n transporturi, comunicaii i energie, promovarea comerului i investiilor;d. promovarea cooperrii n domeniile proteciei mediului, turismului i agriculturii;e. promovarea proiectelor culturale n vederea consolidrii contactelor people-to-people, a cunoaterii specificului cultural al fiecrui stat membru;f.dezvoltarea societii civile.

CONSILIUL MONDIAL AL TURISMULUI I CLTORIILOR - a fost infiintat in 1990. Principalele obiective sunt: -Libertatea de a cltori: se confrunt cu probleme care afecteaz drepturile i abilitile oamenilor obinuii de a cltori, pe plan intern sau internaional.-Politici pentru cretere: pentru a fi de ajutor atunci cnd autoritile acioneaz mpotriva companiilor sau organizaiilor din sectorul privat.-Turism pentru mine: promoveaz i recompenseaz dezvoltarea turismului durabil.

top related