masina de tablat fondant

Post on 25-Nov-2015

413 Views

Category:

Documents

8 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

descriere

TRANSCRIPT

MAINA DE TABLAT FONDANT

MAINA DE TABLAT FONDANT

Este folosit pentru producerea cantitilor de fondant ce se utilizeaz n laboratoarele de cofetrie i patiserie.

Se compune dintr-o carcas de tabl n interiorul creia se afl motorul ce pune n micare de rotaie continu cilindrul de prelucrat fondant. Cilindrul efectueaz o micare de rotaie continu i este nconjurat de o carcas de rcire. Siropul fierbinte este alimentat dintr-un bazin superior prevzut cu capac i un robinet de scurgere a fondantului.

Mod de funcionare: Se deschide robinetul cu apa de rcire, se nchide robinetul de alimentare i se toarn siropul n bazin, se pornete apoi motorul electric i se deschide robinetul, alimentnd cilindrul rotativ. Pe msur ce se tableaz, fondantul se colecteaz ntr-un vas corespunztor. La terminarea operaiei de tablare se oprete motorul, se nchide robinetul de alimentare cu sirop i se retrage vasul cu fondant. Se spal bazinul cu ap cald care se elimin prin locul de scurgere a fondantului, recuperndu-se pentru valorificare.

Msuri de protecie a muncii: Distana de la locul de fierbere pn la maina de tablat trebuie s fie foarte scurt. Siropul va fi transportat n vase pn la 25 l de ctre 2 lucrtori.

Pardoseala trebuie s fie uscat i degresat, pentru a evita alunecarea;

Este interzis atingerea gurii de scurgere a fondantului cu mna sau cu paleta.

top related