india temple

Post on 15-Jan-2016

232 Views

Category:

Documents

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

Templele din India

TRANSCRIPT

IndiaYour text hereINDIA

TAJ MAHAL este un monument în orașul Agra, India. A fost construit de împăratul Shah Jahan drept mausoleum pentru soția sa, Mumtaz Mahal. Clădirea a fost construită între 1630 și 1653.

În 1983 Taj Mahal a devenit parte din patrimoniul mondial UNESCO și rămâne și până astăzi printre cele mai vizitate și faimoase monumente din lume.

Construit în 1601, în templu vin să se roage milioane de oameni în fiecare an. El a fost distrus de invadatori de mai multe ori, însă de fiecare dată a "renăscut" mai frumos. Aurul a fost adăugat de un maharajah indian în anul 1760 după ce templul a fost incendiat de soldații afgani.

Templul de Aur

,

Hawa Mahal

Hawa Mahal, însemnând în română Palatul Vânturilor, este un palat care se află în Jaipur, India. A fost construit în 1799 de către maharajahul Sawai Pratap Singh și a fost proiectat de către Lal Chand Usta. Făcea parte din Palatul Orașului și avea funcția de zenana - cameră a femeilor din harem. Funcția inițială a palatului era de a permite femeilor din harem de a observa viața cotidiană de pe stradă fără ca ele să poată fi văzute.

Moscheea Charminar

Moscheea Charminar este o moschee și un monument din orașul Hyderabad, India. Numele moschei vine din limba urdu și înseamnă patru turnuri, făcând referire la cele patru minarete.

Templul Mahabodhil

Templul Mahabodhi (sanskrit: maha = mare, bodhi = Luminarea/Deșteptarea) este un templu budist în localitatea Bodh Gaya din statul federal Bihar, India. După legendă locul istoric unde Buddha, atinge iluminarea și devine întemeitorul budismului.

top related