formular nominalizare mentor 2014

Post on 02-Nov-2015

216 Views

Category:

Documents

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

DFGDGDF

TRANSCRIPT

Logo UEA Segthetek

Nr. de nregistrare Se completeaz de organizator

Premiul Mentor pentru Excelen n Educaie

Formular de nominalizare

Domeniul artistic, tiinific sau sportul: ARTISTIC

I. Datele persoanei nominalizate Cerem ct mai multe date, ca s putem lua legtura cu persoana

nominalizat!

Nume:ORBAN IULIU

Ocupaie:Profesor nvmnt primar

Data naterii:0105-1979

Adresa:Strada AVRAM IANCU, numr 95

Locul de munc: LICEUL TEORETIC NICOLAE JIGA

Localitatea, Judeul:TINCA, BIHOR

Telefon:0745837302Email:iulius0105@yahoo.com

Dac tie de nominalizareDaxNuDac poate fi contactat n legtur cu nominalizareDaxNu

II. Datele celui care face nominalizarea Se poate face o nominalizare att individual, ct i n grup.

n cazul unei nominalizri n grup se completeaz cu datele persoanei de contact!

Se pot oferi informaii despre grupul care face nominalizarea la capitolul: justificarea nominalizrii.

Nume:ILUA DORINA

Relaia cu persoana nominalizatPrintele elevei GIULIA ILUA.

Adresa:Tinca, Bihor, strada TEFAN CEL MARE,

Telefon:Email:

III. Justificarea nominalizrii

Prezentai pe scurt (dac este necesar, s continuai pe o pagin nou) cariera persoanei nominalizate, activitatea ei i rezultatele obinute pe baza crora n opinia Dumneavoastr ar merita s fie premiat cu Premiul Mentor. Cerem s oferii ct mai multe date concrete care ar putea ajuta juriul n ierarhizarea nominalizrilor.

Pe domnul profesor Orban Iuliu l cunosc de foarte muli ani, din ziua n care a ajuns nvtor n Tinca, n anul 2006. A lucrat la o clas cu copii de etnie rom, implicndu-se activ n educarea acestor copii, prin metode diversificate, adaptate cerinelor clasei, muncind difereniat cu fiecare elev. Din anul 2009, domnul profesor a ajuns nvtor la o clas n alternativa step by step, unde, cu timpul, a nceput s realizeze serbri colare, la nceput n sala de clas, pentru ca, dup renovarea Centrului Cultural din Tinca, s-i desfoare activitile pe scen, n faa publicului larg, nu doar n faa prinilor elevilor. Prima pies de teatru realizat cu copiii a fost Fetia cu chibrituri, o adaptare dup H. C. Andersen, piesa fiind prezentat i pe scena Teatrului de Copii Arcadia din Oradea, pentru copiii de la colile step by step din Oradea; a doua pies de teatru a fost Fuga n Egipt , o poveste despre Naterea lui Isus, prezentat pe scena din Tinca. Cea de-a treia pies de teatru realizat cu aceti copiii talentai a fost Cenureasa, n iunie 2013. n paralel cu activitatea didactic, domnul profesor Orban Iuliu desfoar i o bogat activitate extracurricular, prin aplicarea la proiecte i programe educaionale. Primul proiect la care a aplicat a fost ara lui Andrei, n anul 2011, cu proiectul Mediu Curat, ce a constat n transformarea unui teren nefolosit din localitatea Tinca ntr-un parc. Proiectul domnului profesor a fost declarat ctigtor i a primit sponsorizarea de 5000 de euro din partea Petrom SA. n decurs de 1 an, parcul a fost realizat prin implicarea voluntar a prinilor clasei sale. Pe lng suma ctigat pentru realizarea parcului, premiul a mai constat ntr-o tabr gratuit pentru elevii clasei, timp de 7 zile, la staiunea montan Cheia, Prahova.

n anul 2013, domnul profesor a aplicat din nou la Concursul Naional Idei n ara lui Andrei, cu proiectul Cultivarea Culturii locale prin teatru, ctignd un alt premiu n valoare de 5000 euro, sponsorizat tot de Petrom SA, proiect ce a constat n nfiinarea unei trupe de teatru local i dotarea acestei trupe cu cele necesare desfurrii activitii teatrale.

Acesta a fost nceputul unei schimbri n viziunea localnicilor asupra culturii locale, domnul profesor aducnd o contribuie substanial la dezvoltarea vieii culturale locale prin piesele de teatru realizate n satul de pe Criul Negru, de-asemenea numele liceului tincan ajungnd s fie cunoscut n toat ara. Sunt mama elevei GIULIA ILUA, cea care a fost selectat de domnul profesor s participe n prima pies de teatru a trupei de teatru formate. Trupa de teatru ACTORI AMATORI a luat nfiinare n noiembrie 2013, n urma unui casting fiind selectai mai muli elevi de liceu, alturi de 3 doamne deosebite: doamna director a liceului tincan de atunci, Anton Monica, doamna contabil, Ungur Dorina i doamna educatoare, Oniga Olimpia.

Trupa s-a nchegat, au nceput repetiiile sptmnale, premiera primei piese avnd loc pe data de 20 decembrie 2014. A fost a adaptare dup filmul maghiar MIHAI MAGNATUL, pe care domnul profesor l-a tradus i l-a adaptat pentru scen, ntitulndu-l PE ARIPILE VALSULUI. Am observat atenia deosebit a fetei mele asupra rolului interpretat. A nceput s fie preocupat de teatru, de apariia scenic, de dicie, de mimic, de tot ce nseamn teatru; toate aceste lucruri m-au fcut foarte bucuroas, observnd c fiica mea are aceast preocupaie i acest nou hobby, graie domnului profesor Orban Iuliu. Dup aceast prim pies a urmat o a doua pies de teastru, creaie proprie a domnului profesor, intitulat LEAGNUL AMINTIRILOR, n care fiica mea Giulia Ilua a ocupat din nou rolul principal; la premiera acestei piese de teatru ne-a onorat cu prezena renumitul actor ordean RICHARD BALINT, de la TEATRUL REGINA MARIA ORADEA, care ne-a oferit cteva idei pentru viitor. El ne-a prezentat fiecruia greelile, dar i prile bune n realizarea piesei de teatru.

Ca o continuare a acestei piese de teatru, domnul profesor a demarat un proiect nou, i anume realizarea unui FILM ARTISTIC, creat 100 % n localitatea noastr Tinca, cu aparatur minimal. n decurs de 3 luni, s-au filmat toate scenele conform unui plan bine realizat, s-au schimbat costume, machiaje, etc. n mijlocul lunii iunie, la sfritul anului colar filmul artistic Rentlnirea a fost proiectat publicului tincan, sala de spectacole fiind arhiplin.

Pe lng aceste spectacole, domnul profesor a mai regizat o miniscenet, intitulat CITITORUL DE CONTOR, n care fiica mea a fost rolul principal, alturi de elevul DRAGO BAL. Cu aceast miniscenet au participat la dou festivaluri n ar: primul festival a avut loc la TRGU LPU, iar cel de-al doilea pe scena renumitului teatru ordean, unde att fiica mea ct i partenerul de scen au fost opnorai cu diplome.

De-asemenea, n noiembrie a.c. toat trupa a participat la un Festival Naional de teatru la Cluj Napoca, FESTIVALUL STAGE al BUNEI DISPOZIII, unde fiica mea a primit premiul MENIUNE pentru rolul dl. Goe.

Ca o ncheiere, a dori s menionez faptul c fiica mea, Giulia, datorit mentoratului oferit de domnul profesor Orban Iuliu, precum i datorit posibilitii de a-i dezvolta talentul artistic, ar dori s urmeze, pe lng cariera de jurnalist i cariera de actri; n vara anului viitor, dup terminarea bacalaureatului ar dori s urmeze cursurile facultii de actorie de la Cluj-Napoca.

n cteva cuvinte acestea sunt motivele pentru care a dori s-l nominalizez pe domnul profesor Orban Iuliu la PREMIUL MENTOR i , sunt sigur c i restul actorilor din trupa de teatru ACTORI AMATORI, fie elevi, fie prinii lor, ar face la fel. Domnul profesor merit s fie premiat cu PREMIUL MENTOR, deoarece, dup prerea mea, puini sunt profesorii care fac i se implic att de mult n viaa artistic-cultural

semntura persoanei/ reprezentantului

grupului care face nominalizarea

Mulumim pentru nominalizare!

Nominalizrile pot fi trimise prin pot ntr-un singur exemplar sau prin Email.

Fundaia Pentru Comunitate

Cluj, O.P. 1, C.P. 1141

mentor@pentrucomunitate.ro

n cazul trimiterii potale v rugm s trecei pe plic Progamul Mentor

Informaii la tel: 0755-045699

top related