detalii arbori ornamentali

Post on 30-Oct-2014

161 Views

Category:

Documents

5 Downloads

Preview:

Click to see full reader

TRANSCRIPT

ARBORI ORNAMENTALI

1. Acer platanoides Crimson King – Artar - Arbore cu coroana larga si dreapta, cu frunze mari de culoare rosu-purpuriu. Atinge inaltimi de 12-15 m si diametrul coroanei de 6-8 m, are o crestere moderata si se dezvolta bine in plin soare. Nu este pretentios fata de sol si nu suporta excesul de umiditate.

2. Aesculus Carnea – Castanul Roz - Este un copac de umbra cu o coroana larga rotunjita, atinge inaltimi de pana la 9-12m. Frunzele sunt opuse, palmat compuse de culoare verde inchis pana toamna tarziu, octombrie. Infloreste la sfarsitul primaverii, florile sunt roz sau rosii in clustere erecte de 12-15cm. Nu incercati sa-l plantati langa casa, trotuare sau garduri, radacinile lui vor provoca daune

3. Albitzia julibrissin – Arborele de Matase – Este un arbore cu intaltimea maxima de 6-10m, are o crestere rapida, infloreste In lunile iunie-august, necestia pozitionarea la soare si ferit de current.

4. Betula Alba –Mesteacan - Arbore cu coroana aerata, decorativ prin ramuri subtiri si lujeri pendenti, coaja alba care se exfoliaza in fisii circulare. Frunzele devin toamna galben aurii. Atinge inaltimi de 18-20 m si diametrul coroanei de 7-10 m, are o crestere foarte rapida si se dezvolta bine in plin soare si in semiumbra. Rezista la ger, prefera soluri sarace, nisipoase, evita

solurile calcaroase, compacte si excesiv de umede. Nu este rezistent la seceta, dar rezista la fum.

5. Catalpa bignoides - Arbore cu tulpina stramba, scunda si coroana larga, rotunjita si neregulata. Frunzele sunt mari (10-20 cm), cordiforme, de culoare verde deschis. Florile sunt mari, albe cu pete purpurii si 2 dungi galbene si apar in lunile iunie-iulie. Fructele sunt cilindrice, lungi si raman si iarna pe plante. Atinge inaltimi de 10-15 m si diametrul coroanei de 10 m, are o crestere foarte rapida si se dezvolta bine in plin soare. Prefera soluri profunde, revene, rezista la fum si praf.

6. Lirodendron tulipifera – Arborele de lalea – arbore de talia I, poate ajunge la 30 m intaltime, coroana ovoidala, florile sunt decorative in forma de lalea

ce apar in lunile mai-iunie. Este o specie care prefera lumina, mai putin rezistent la seceta si ger in perioada de tinerete.

7. Paulownia tomentosa - Arbore cu coroana larga, lujeri grosi, frunze cordiforme, foarte mari, pubescente pe partea superioara, iar pe cea inferioara catifelat-tomentoase. Florile sunt mari, liliachii, tubuloase, campanulate, lungi, parfumate. Inflorescentele se formeaza din toamna si infloresc in lunile mai –iunie. Fructele sunt capsule de 3-4 cm brune, foarte decorative. Atinge inaltimi de 10-15 m si diametrul coroanei de 8-10 m, are o crestere foarte rapida si se dezvolta bine in plin soare. Sensibil la ger si ingheturi tarzii, prefera soluri profunde, usoare si revene. Evita solurile calcaroase, uscate si grele.

top related