despre organizație

Post on 27-Sep-2015

214 Views

Category:

Documents

2 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

organizatie

TRANSCRIPT

Despre organizaie

Despre organizaie

NET COM este o companie specializat n furnizarea de soluii integrate de comunicaii.

Fondat n anul 2002, cu capital privat romnesc, NET COM are sediul central n Bucureti i opereaz n momentul de fa cu o echip format din 25 de tineri profesioniti, cu experien n domeniul telecomunicaiilor, al marketingului i al serviciilor ctre clieni.

Situaia iniial

Odat cu dezvoltarea companiei, structura sistemului informatic a devenit eterogen. Documentele companiei erau rspndite pe calculatoarele utilizatorilor i partajate pe fiecare staie; din aceast cauz existau mai multe versiuni ale aceluiai fiier, cel de actualitate mai greu de gsit i recuperat. Mai mult dect att, existau i alte probleme la nivelul gestionrii documentelor:

Accesul la fiiere nu era controlat, utlizatorii avnd drept de modificare a documentelor partajate;

Doar o parte a documentelor importante era supus unor backup-uri regulate;

Imprimantele erau partajate de pe staiile de lucru, acest aspect ngreunnd utilizarea lor;

Utilizatorii nu aveau parole, iar acolo unde existau acestea aveau un grad redus de complexitate, fiind uor de identificat;

Drepturile de administrator ale utilizatorilor pe staii contribuiau la creterea vulnerabilitii acestora.

Reeaua companiei cuprindea, la acel moment, peste 25 de staii i dou servere. Pentru a rspunde mai bine noilor cerine, conducerea NET COM a ajuns la concluzia c este nevoie de implementarea tehnologiei Active Directory, folosind infrastructura oferit de Windows Server 2003, care s asigure un mediu de lucru sigur i flexibil pentru utilizatori, concomitent cu administrarea centralizat i facil a staiilor de lucru.

Sistemul informatic al NET COM trebuia s permit strngerea ntr-o singur baz de date a tuturor informaiilor legate de activitatea curent, dar i accesul sigur i controlat al utilizatorilor la informaiile stocate. Noua infrastructur urma s permit implementarea cu minim de efort a serverului de colaborare Exchange i a altor aplicaii de business.

Soluia

Pentru satisfacerea acestor deziderate, NET COM a decis implementarea unei infrastructuri bazate pe Windows Server 2003 i Active Directory, prin intermediul crora s se permit gestionarea eficient a staiilor de lucru. Implementarea a fost realizat de ctre compania GECAD NET, i a cuprins mai multe etape. n acest proces au fost implicate att echipa de administratori IT ai beneficiarului, ct i o echip de specialiti ai GECAD NET.

Principalele activiti desfurate n cadrul proiectului au fost organizate pe 3 etape:

Etapa 1 a presupus: ntocmirea listei de utilizatori i definirea de grupuri;

stabilirea unitilor organizaionale care reflect structura companiei;

stabilirea adreselor IP alocate reelei locale;

stabilirea formatului pentru numele staiilor de lucru, a serverelor i a altor echipamente conectate la reea.

Etapa 2 a inclus: instalarea Windows Server 2003 Standard;

instalarea i configurarea serverului DNS;

configurarea Active Directory;

definirea politicilor de grup i de domeniu;

implementarea soluie antivirus gestionabil centralizat;

instalarea i configurarea de Software Update Services;

configurarea joburilor de backup.

Etapa 3, cea de finalizare a proiectului a presupus: Adugarea staiilor pe domeniu cu redenumire n funcie de formatul definit n cadrul primei etape;

Migrarea profilurilor de utilizatori locali ctre utilizatorii de domeniu i dezactivarea conturilor locale ale utilizatorilor;

Crearea resurselor partajate i atribuirea drepturilor pe grupe de utilizatori.

Beneficiile

n urma implementrii de ctre GECAD NET a tehnologiei Active Directory, folosind infrastructura oferit de Windows Server 2003 la NET COM, eficiena i facilitile incluse implicit n platforma Windows au permis accesul mai rapid la informaii i administrarea mai eficient a sistemului informatic. Creterea ncrederii n noul sistem informatic s-a datorat i securizrii mai bune a acestuia.

Datorit configurrii optime a serverelor, numrul de incidente informatice a sczut, concomitent cu ameliorarea suportului tehnic oferit utilizatorilor.

Noile faciliti de care poate beneficia NET COM se axeaz pe buna desfurare a activitii n condiiile unor costuri sczute:

Acces simplu i flexibil la informaii, n condiii de securitate, folosind drepturile de acces prestabilite de ctre administratorul de reea;

Conducerea companiei poate lua decizii mai bune, bazate pe informaii obiective i de actualitate.

Beneficiind de tehnologia Active Directory, NET COM are facilitat implementarea ulterioar de aplicaii bazate pe platforma Windows Server 2003.

top related