biluțe cu morcov

Post on 16-Dec-2015

7 Views

Category:

Documents

2 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

x

TRANSCRIPT

Bilue cu MORCOV desert de post, fr zahr i fr foc

Wednesday, 15 July 2015 // Adaug comentariu

Desertul pe care vi-l propunem este deopotriv savuros i sntos ntruct conine legume i fructe. Dulceaa morcovilor se potrivete foarte bine cu celelalte ingrediente folosite la aceast reet. Aceste bilue sunt un mod ingenios de a consuma mai multe fructe i legume, ntr-o form mai plcut la gust.

Bilue din Morcovi

Bilue din morcov reetCurmalele sunt dulci n mod natural i uor aromate, de aceea nu este nevoie s folosii zahr sau miere. Putei aduga alte aroma adiionale, precum esen de vanilie sau de rom. n loc de nuci putei folosi alune sau migdale.

Ingrediente 230 g de morcov crud ras 230 g de nuci mcinate 230 g de nuc de cocos 100 g de stafie 10-15 curmale 2 lingurie de scorioar linguri de sarePreparareAceast reet se prepar cel mai rapid i uor la blender. Punei mai nti nucile, stafidele, scorioara i sarea i pulsai de cteva ori, pn cnd ingredientele se fac past. Adugai apoi curmalele (de la care ai scos smburii nainte) i mixai pn se transform ntr-o past moale.

Adugai apoi morcovul ras i pulsai puin pn cnd toat compoziia se amestec bine. Punei i nuca de cocos i mixai ultima dat. Verificai dac aluatul este suficient de bine legat. Dac este prea moale, mai adugai nuc de cocos.

Cnd considerai c este suficient de lipicioas pentru a forma bilue, folosii palmele pentru a modela trufe de mrime medie. La final, putei rostogoli biluele prin nuc de cocos.

Punei biluele n caserole cu capac i pstrai-le la frigider. Sunt foarte bune i pentru copii, ntruct se ncadreaz n categoria deserturilor vegetale i sntoase.

Dac nu avei un robot sau un blender n cas, folosii maina de tocat carne pentru a mcina nucile, curmalele i stafidele (nmuiate n ap n prealabil circa 30 de minute).

top related