2019 - harul · 2019-06-25 · 5 te duce mai departe. trei lucruri se desprind din cuvântul lui...

28
Adunările lui Dumnezeu din România Adunările lui Dumnezeu din România 2019 Editorial Adunările lui Dumnezeu din România 2019 Anul slujirii Raport de activitate Consiliul Național al Adunărilor lui Dumnezeu din România Proiecte „Libertate religioasă” „Raze de speranță”

Upload: others

Post on 19-Jan-2020

2 views

Category:

Documents


0 download

TRANSCRIPT

Page 1: 2019 - Harul · 2019-06-25 · 5 te duce mai departe. Trei lucruri se desprind din cuvântul lui Dumnezeu: 1. În camera de sus era unitate. Învață cum să frângi pâinea și

Adunările lui Dumnezeu din RomâniaAdunările lui Dumnezeu din România

2019EditorialAdunările lui Dumnezeu din România

2019Anul slujirii

Raport de activitateConsiliul Național alAdunărilor lui Dumnezeudin România

Proiecte„Libertate religioas㔄Raze de speranță”

Page 2: 2019 - Harul · 2019-06-25 · 5 te duce mai departe. Trei lucruri se desprind din cuvântul lui Dumnezeu: 1. În camera de sus era unitate. Învață cum să frângi pâinea și

Revista Adunărilor luiDumnezeu din România2019 - Publicație periodică

Apare sub coordonareaComitetului executiv:Președinte:Pastor dr. Ioan CeuțăVicepreședinte:Pastor Mihail MăndoiuSecretar General / Trezorier:Pastor Iosif FabianRedactor Șef:Pastor Luca MiuCoordonator EditorialȘtefania MihaiGrafică și Tehnoredactare:Alexandru Petrea

ISSN 14554-5853

Tipărit la Tipografia:Dorotea Prodcom SRLTel. 0744.536.449Adresă redacție:Str. Răsăritului nr. 59, Sector 6,București CP 061203Tel/Fax: 021.777.07.95

Contribuțiile financiare(abonamente, donații,sponsorizări) se vor depune încontul Adunărilor lui Dumnezeu din România. Pentru abonamente, atât în țară,cât și în străinătatea, vă rugămsă contactați redacția. Trimitețipe adresa redacției orice materialepublicistice, ca și opiniile șisugestiile dumneavoastră cuprivire la aspectul și conținutulrevistei. Materialele trimise sprepublicare nu se înapoiază.Preluarea integrală sau parțialăa unor articole sau materialeeste permisă doar la cerere. Titlurile, subtitlurile, notele și articolele nesemnate sau neînsoțitede precizări aparțin redacției.

ADUNĂRILE LUI DUMNEZEU DIN ROMÂNIACOD FISCAL: 9134146SEDIUL BUCUREȘTI,SECTOR 6, STR.RĂSĂRITULUI NR 59CONT IBAN: RONRO24RNCB0077050245490001USDRO94RNCB0077050245490002EURORO67RNCB0077050245490003BANCA: BCR SECTOR 6TEL. 021.413.55.99; 021.413.91.26COD SWIFT: RNCBROBUB60ADRESA BĂNCII:BUCUREȘTI, SECTOR 6,BD. TIMIȘOARA, NR. 6C

ADUNĂRILE LUI DUMNEZEU DIN ROMÂNIA

În anul 1950 autoritățile comuniste au desfințat această organizație. În anul1996 Dumnezeu a deschis oportunitatea pentru ca să fie din nou aprobatăfuncționarea acesteia.Pentru păstori, lideri, colegi doresc să îmi exprim câteva dorințe:

1- Importanța echipei. Nu pot accepta lipsa echipei de lucrare în bisericăindiferent de mărimea bisericii. O persoană poate să cadă dar o întreagăechipă rar va avea parte de un asemenea eveniment.

2- Importanța implicării în comunitate atât din punct de vedere social câtși soteriologic.Mentalitatea de biserică „CAZEMATĂ”este depășită. Dumnezeu ne ceresă ne implicăm în comunitate prin acțiuni sociale, umanitare și să facemucenici. Dumnezeu dorește mântuirea oamenilor și aceasta ar trebui să fieo prioritate pentru noi ca biserică.

3- Importanța educației. Biserica a fost este și va fi un loc al educației.Îmi pare rău să spun dar pentru multe biserici educația nu este prioritară.Biserica trebuie să organizeze cursuri pentru maturizarea celor careparticipă la întâlniri.

4- Importanța categoriilor de vârstă în biserică. Fiecare categorie de vârstăeste important să fie reprezentată în biserică. Unele biserici se focalizeazădoar pe o categorie și neglijează alte categorii. O biserică echilibrată aretoate categoriile de vârstă.

5- Importanța grupelor de casă. În ultima perioadă participarea la slujbeledin timpul săptămânii este tot mai scăzută. Oamenii preferă întâlniri undepot socializa și se pot cunoaște mai bine, pot să studieze în grupuri mici,pot face comentarii personale și pot să se roage.

6- Importanța relațiilor între biserici. Personal cred în dezvoltarea cola-borării între biserici și păstori. Colaborarea este benefică de ambele părți.Colaborarea implică zidire nu dărâmare, binecuvăntare nu blestem,înmulțire nu rupere, încurajare nu disperare.

7- Importanța întâlnirilor locale, zonale, naționale, internaționale. La acesteîntâlniri poți cunoaște alți pastori și poți învăța lucruri noi. Poți să dezvolțirelații benefice pentru lucrarea în care ești implicat. Poți avea parte deîntâlniri divine. Nu rata ocazia de a fi binecuvântat.

Dr. IOAN CEUȚĂ

Page 3: 2019 - Harul · 2019-06-25 · 5 te duce mai departe. Trei lucruri se desprind din cuvântul lui Dumnezeu: 1. În camera de sus era unitate. Învață cum să frângi pâinea și

2 Editorial: Adunările lui Dumnezeu din România - dr. Ioan Ceuță

4 Raport de Activitate al Consiliului Național al Adunărilor lui Dumnezeu din România

14 Proiecte: Libertate religioasă / Raze de speranță - Cristian David

15 Adunările lui Dumnezeu din România - Consiliul general 2019

16 Prezentare oaspeți

18 Listă candidați Recunoaștere în lucrareListă candidați OrdinareComisia de Ordinare

19 Proiecte: Liceul Româno-FinlandezBiserica Exodul - Jimbolia

20 Cantina Socială Harul

21 Liceu, școală, grădiniță

22 Centrul de pregătire și perfecționare a liderilorDiplomă în leadership

25 Tabără de instruireUnited Penticostal Council Assemblies of God - UPCAG

26 2019 - Anul Slujirii

28 2020 - Anul Evanghelizării

Page 4: 2019 - Harul · 2019-06-25 · 5 te duce mai departe. Trei lucruri se desprind din cuvântul lui Dumnezeu: 1. În camera de sus era unitate. Învață cum să frângi pâinea și

4

RAPORT DE ACTIVITATE ALCONSILIULUI NAȚIONAL

AL ADUNĂRILOR LUI DUMNEZEUDIN ROMÂNIA

Raportul de activitate al Consiliului Național se referă la perioada iunie 2018 – mai 2019.

Iată câteva din activitățile noastre mai importante:

I. CONSILIUL GENERAL 2018

Consiliul General 2018 al Adunărilor luiDumnezeu din România s-a desfășurat ca și cele-lalte întâlniri din anii precedenți în AulaUniversității Biblice din România, în perioada28-30 iunie 2018. Dar de data aceasta a fost unul cutotul deosebit prin participarea liderilor șireprezentanților bisericilor atât din România cât șidin mai multe țări: Australia, Chicago, Nigeria,New York, UK, Atlanta.

Președintele Adunărilor lui Dumnezeu dinRomânia, dr. Ioan Ceuță a condus sesiunile Consi-liului, a prezentat oaspeții străini și lucrarea luiDumnezeu din România.

În prima zi a Consiliului, 28 iunie,dimineața, adunarea a fost deschisă printr-o rugă-ciune rostită de pastorul Bisericii „Speranța” Brăila,Costică Ralia. Timpul de laudă și închinare a fostasigurat de Grupul de tineri de la BisericaInternațională Harul București. S-a citit Ps. 28 cutot poporul și s-au înălțat rugăciuni fierbinți cătreDomnul. Dr. Ioan Ceuță salută întreaga asistență,după care prezintă fam. Emeric Daniel și Mary dinAtlanta, Biserica New Hope Romanian Church.Fratele păstor Daniel Emeric salută ConsiliulGeneral cu următoarele cuvinte: Aș vrea să îndemnpăstorii și lucrătorii să puneți bază pe lucrareaDuhului Sfânt. Duhul Sfânt este cel ce necălăuzește, Duhul Sfânt este cel ce ne vorbește,Duhul Sfânt este cel ce ne descoperă viitorul.Duhul Sfânt ne înștiințează pr fiecare dintre noiatunci când trecem prin încercări. Evrei 13:20-21.

Urmează grupul de la UPCAG reprezentatde Președintele Internațional, pastor ThomasBarclay de la biserica din Chicago care are un cu-vânt de salut și prezintă membrii grupului.

Este prezentată fam. Fabio și Louisa Francinidin Australia care fac o lucrare apostolică. FrateleFabio are 85 de ani și călătorește în toată lumea pre-dicând Evanghelia. În cuvântul de salut frateleFabio spune:

„Mă simt foarte bine în România. Și mă gân-desc să nu mai plec. Mâncarea-i foarte bună,părtășia-i excelentă, dragostea oamenilor îi extra-ordinară. Cine-ar vrea să plece? Eu nu vreau. Ca săfiu sincer eu mă simt extraordinar. Și când ne-amînchinat împreună mă gândeam la cât de fru-moasă-i părtășia!”

Un alt frate este prezentat de dr. Ioan Ceuță,pastor rev. Kim Nam Soo de la biserica PromiseChurch din New York. Este membru în ComitetulExecutiv al Organizației Mondiale ale Adunărilorlui Dumnezeu. Salutul pe care pastorul Kim îladuce este următorul: O să vă încurajăm să aveți oviziune de lărgire a Împărăției lui Dumnezeu pen-tru următorii 10-20 de ani. Vom vorbi despre stra-tegia de a lărgi Împărăția în țara asta. Avem și oechipă de muzicieni care va lăuda pe Domnul.

De asemenea au participat doi prieteniapropiați: Virgil Achihai, Președinte al UniuniiBisericilor Creștine după Evanghelie din Româniași secretar general al Alianței Evanghelice dinRomânia care salută asistența cu Fil 3:13-14, și dr.Nelu Burcea, Director Asociat al Departamentuluide Relații Oficiale și Libertate Religioasă al BisericiiAdventiste Mondiale, care face o prezentare scurtăa libertății religioase din România și salută Consi-liul General spunând: „Ne bucurăm de o nouărevărsare de HAR peste Adunările lui Dumnezeudin România.”

Prima sesiune este încheiată printr-o rugă-ciune rostită de fratele Cristian David care mijlo-cește pentru țară.

În continuare alți doi oameni deosebiți suntprezentați, Les Taylor și Russell Winfield din UK.

Un alt om al lui Dumnezeu este prezentat, dr.Moses Mukwiza din Atlanta. Are o lucrare aposto-lică și profetică, a scris mai multe cărți printre careși în limba română. Mesajul din partea Domnuluieste din 1 Sam 3:1-11.

Printre alte cuvinte exprimate sunt și acestea:Dumnezeu a adunat oameni din toată lumea casă-i aducă aici în România. De ce Dumnezeu aorchestrat acest lucru? Înseamnă că este o misiune,este ceva special aici. Este un cuvânt profetic carea fost dat pentru acest pământ și suntem într-untimp al împlinirii. Citind acest pasaj vei vedeaprima generație și a doua generație. Adunările luiDumnezeu sunt într-o mișcare continuă, așa căspune celui de lângă tine: „Domnul va face ceva cutine. Tu ești ales de Dumnezeu să pună ceva în tineși urmează să facă ceva cu tine...” Iubesc acest focal Duhului Sfânt. Vrăjitoarele nu mai pot să stea înbiserică, demonii nu mai stau confortabili înbiserică, pentru că este putere, este puterea luiDumnezeu. Ai nevoie de această putere. Acest foc

Page 5: 2019 - Harul · 2019-06-25 · 5 te duce mai departe. Trei lucruri se desprind din cuvântul lui Dumnezeu: 1. În camera de sus era unitate. Învață cum să frângi pâinea și

5

te duce mai departe. Trei lucruri se desprind dincuvântul lui Dumnezeu:1. În camera de sus era unitate. Învață cum săfrângi pâinea și să le-o dai și celorlalți.2. Era un vânt al Duhului. Vântul vine să aducăniște principii diferite și dă o nouă orientare pentrua fi dusă până la capăt slujba.3. A fost un botez al Duhului Sfânt. Atunci când eștibotezat de Duhul Sfânt nevoia ta nu mai este a ta.

Mesajul a fost încheiat cu rugăciune pentrumai multe persoane și s-au rostit cuvinte profeticeindividuale.

Seara din 28 iunie a fost deschisă printr-untimp de laudă și închinare condus de Pastor,Marian Năstase de la Biserica SOS Ploiești și tineriide la Biserica Internațională Harul București.

Înainte de salutul adus de apostol TundeBolanta din Nigeria, dr. Ioan Ceuță face o mărturi-sire publică despre împlinirea cuvântului profetic,spunând astfel: „În 2008 la întâlnirea păstorilor dinAdunările lui Dumnezeu aici în sală eram adunațicu păstorii și soțiile lor la Consiliul General și l-amrugat pe pastorul Bolanta să se roage pentru păs-tori. Când ne-a venit rândul nostru am stat pebancă, fratele Bolanta a luat mâna mea și-a soțieiși-a spus: <<Dr. Ceuță vreau să-ți spun că mi-a ară-tat Domnul o rachetă aici. E vorba despre un pro-iect. Nu știu despre ce proiect e vorba, dar văd uncopil care aleargă și se dezvoltă>>. Am analizat, amgândit în fel și chip. Alina a început Centrul decopii cu cinci copii. Și vreau să vă spun ceva. Nuam avut bani de mobilier. După ce Alina și Bogdanși-au achitat datoriile de nuntă și-au rămas cucâțiva bani, m-au întrebat ce să facă cu banii. Ideefoarte simplă: cumpărăm mobilier pentru grădi-niță. Financiar eram la pământ, eram în vale. Și-amgăsit un om care a închis o grădiniță și-am luat totechipamentul de la el. Și vreau să vă gândiți, de lanumărul mic de copii, în 2010 Ministerul Educațieia autorizat funcționarea. Exact în această sală undes-a dat cuvântul profetic a venit să citească ordinulministrului. Nimeni nu a crezut și nici noi nune-am gândit ce minuni poate să facă Dumnezeu.Am încheiat anul școlar în iunie, acum o săptă-mână cu 540 de copii. Pentru septembrie sunt deja100 în plus, adică 640 de copii vor fi în septembrieaici în Campus. Vă rog să vă gândiți pe lista deașteptare în momentul de față (după ce am luat100) mai sunt 200 de copii. Ceea ce spuneDumnezeu El împlinește. Mărit să fie Domnul!

Pastor Bolanta aduce cuvântul de salut: „Vineun nou vânt peste lucrare, un nou suflu care vapurta de grijă, care va aduce curăție și care vaaduce putere. Și Domnul spune în seara asta: Ceicare te-au părăsit, care au plecat de la tine, așa cum

unii l-au părăsit pe Pavel și au plecat în lume,Domnul spune în seara asta, o să te caute din nou,pentru că soarele va răsări din nou.”

Dr. Alina Cîrjă prezintă filmulețul cuacțiunea care va avea loc la Valea Mare, după careface o mărturisire: „Atunci când alergam dupăcopii să-i numărăm pe degetele unei mâini era des-tul de ciudat să mă gândesc la imaginea pe care ospunea când s-a uitat la mine și a spus: Văd în jurultău câteva mii de copii și nu sunt copiii tăi perso-nali și mă uitam și ziceam: n-are cum... dar trebuiesă-l ascultăm. Este Cuvântul lui Dumnezeu cu Dași Amin! Și dacă am pornit de la început spunândhai să vedem ce-o să fie, acum am credința, amtăria că dacă nu vine Domnul, ceea ce se întâmplăaici va fi normalitate pentru toate școlile din Româ-nia. Ceea ce ați văzut acolo în filmuleț este modulîn care dorim să înălțăm paharul izbăvirilor că numai este timpul doar să primim ci este timpul să-iudăm pe ceilalți.”

Următoarea prezentare a fost a pastoruluiIoan Bochian, președintele Centrului Creștin EmanuelBucurești. Pentru mai mulți ani a slujit ca preșe-dinte pentru Comunitatea de București și județeledin zona Bucureștiului. În cuvântul de salut pasto-rul Ioan Bochian a spus: „Fie ca acest Consiliu Ge-neral să fie un exemplu pentru țară pentru că șiacum la 100 de ani de când sărbătorim Unirea sun-tem departe de a fi uniți ca popor. Dar fie ca Duhulde la această întâlnire să fie un exemplu pentru țaranoastră. Și noi ca familie a lui Pavel Bochian sărbă-torim acest centenar. Cu bucurie le aducem amintefraților și surorilor de aceeași credință cu noi (cătoți înaintașii noștri care au predicat Evanghelia),noi să avem la rândul nostru acelaș tip de predi-care, acelaș tip de mărturie, acelaș tip de trăire.”

În continuare este prezentat pastorul DragoșMușat, președintele Asociației Creștine Conștiințăși Libertate din România, un om folosit de Dumnezeucare vestește Evanghelia la cel mai înalt nivel.Își exprimă recunoștința față de Adunările luiDumnezeu prin cuvintele următoare: „Sunt onoratși surprins să știu totodată de proiectele pe care leaveți. Mulțumesc lui Dumnezeu că aceste proiectesunt izvorâte din inima unui om pe care îl cunoscși cu care împărtășesc aceeași țară de două ori: suntromân dar sunt și din Hațeg. Fratele Ceuță este dințara Hațegului.”

Dr. John Gratz, secretar general al AsociațieiCreștine Conștiință și Libertate din America esteprezentat ca un om mare care se învârte în lumeade sus printre președinți și secretari de stat.

Page 6: 2019 - Harul · 2019-06-25 · 5 te duce mai departe. Trei lucruri se desprind din cuvântul lui Dumnezeu: 1. În camera de sus era unitate. Învață cum să frângi pâinea și

6

În simple cuvinte își exprimă încredințareape care o are: „Vreau să împărtășesc cu dvs. o pro-misiune a Domnului “Domnul te va face cap și nucoadă.” Și când vezi ce experiențe au avut loc aici,când ați început cu puțini copii, dar aveți o viziunemare, ne arată ce poate să facă Dumnezeu pentrunoi.”

Randy Brooks din New York este prezentatca fiind unul dintre membrii grupului și de peste30 de ani el joacă rolul Domnului Isus în toatălumea făcând spectacole. Laudă pe Domnul cu ocântare.

Urmează Debbie Crumbeley UPCAG, direc-tor de tineret la nivel international care prezintăgrupul și apoi toți împreună cântă câteva cântări.

Pastorul Tomas Barclay prezintă mesajulserii. La începutul mesajului adresează publiculuio invitație de a participa la Centenarul UPCAG deanul viitor în Orlando, Florida, precizândurmătorul lucru: „Dacă cineva vrea să vină și nuare bani, Dumnezeul nostru nu-I sărac. Banca dinceruri nu a dat faliment.” Apoi binecuvintează lu-crarea din România afirmând următoarele: „Amadus cu mine niște președinți morți (în Americapreședinții morți sunt pe dolari), ca să mă asigurcă lucrarea de aici, clădirea va merge înainte pentrucă Dumnezeul nostru este un Dumnezeu bun.”Vorbește din Isaia 55:8 “Căci gândurile Mele nusunt gândurile voastre, şi căile voastre nu sunt căileMele, zice Domnul.” La un moment dat pune o în-trebare: De ce sunteți voi în România? Și Domnulmi-a spus că vrea să toarne din Duhul Lui în voi.Și o să înceapă în seara asta. Nu știu de voi, dar euvreau ca Domnul să toarne Duhul Sfânt și am ne-voie să umple locul acesta. Spune-i celui de lângătine: Primesc ce are Domnul pentru mine! O revăr-sare de Duh în România afară, dar și înlăuntru! Unstrigăt de victorie! Lăudați pe Domnul!” Sesiunease încheie printr-o rugăciune rostită de pastorulTomas Barclay.

În a doua zi a Consiliului General, dimi-neața, tinerii din Biserica Internațională HarulBucurești și cei din Câmpina conduc timpul delaudă și închinare. Se citește Ps 29 împreună cu totpoporul și apoi se fac rugăciuni pline de puterechemând Numele Domnului peste adunare.

Sunt invitați doi prieteni de seamă să ia cu-vântul și să salute Consiliul General, Les Taylor șiRussell Winfield din UK. Less a lucrat în ArmataBritanică. A fost foarte încântat de atmosfera Con-siliului și de felul de traducere al fratelui DanielMonoranu:

„Dany ești un comunicator fantastic, un liderfantastic de laudă și închinare și începând din sep-tembrie vom organiza cursuri biblice în BisericaInternațională Harul, un program de pregătire alucenicilor.”

Printre alte cuvinte frumoase de apreciere arelației care există între Less și Adunările luiDumnezeu sunt spuse și următoarele cuvinte:„Simt această stare de sensibilitate că pot să vădceea ce Dumnezeu va face în viitor, mai presus deceea ce este astăzi, la generațiile ce vor urma, carese vor închina în locul acesta, care vor fi echipatesă ducă Evanghelia pretutindeni în țara aceasta.Sunt o jumătate de milion de români în Marea Bri-tanie și aș vrea să-i aud întorcându-se cu Evanghe-lia, fiind parte aici din împărtășirea Evangheliei.”

Russell Winfield este Director international alSTMELLITUS College, și pastor în Biserica Angli-cană. În cuvintele frumoase de salut el spune: „Noine-am întălnit pentru prima data în luna mai anulacesta și a fost un moment dăruit de Dumnezeu casă construim relații de prietenie. Despre trei lucruriaș dori să vorbesc:1. Formele care există în Colegiul nostru teologic.2. Lucrurile diferite pe care noi le facem fațã de celetradiționale3. Prietenia. Folosesc în mod intenționat acest cuvânt.”

Încheie mesajul cu o urare de binecuvântaredin Gen. 12:2, pentru Adunările lui Dumnezeu dinRomânia: “Voi face din tine un neam mare şi te voibinecuvânta; îţi voi face un nume mare şi vei fi obinecuvântare.”

Harold Lee din Biserica Promise ChurchNew York, care joacă rolul lui Caiafa, salută Con-siliul General spunând: „Lucrarea noastră este fo-calizată pe misiune.” Apoi prezintă un video cuCentenarul Bisericii Assemblies of God.

Rev. Kim Nam Soo, membru în ComitetulExecutiv al Organizației Mondiale ale Adunărilorlui Dumnezeu, prezintă lucrarea numită “Fereastra4/14” – lucrarea cu copiii.

Wan Ki Choi continuă prezentarea video șistatistica programului “Fereastra 4/14” ca omișcare globală. Versetul biblic pe care se bazeazăacest program este Mat 19:14: “Lăsaţi copilaşii săvină la Mine şi nu-i opriţi, căci Împărăţia ceruriloreste a celor ca ei.”· Este o mișcare revoluționară pentru copii.· Este o urgență ca biserica să se adreseze copiilor.· Câteva secole biserica pentru copii a fost oprită.

Sunt patru strategii de urmat în lucrarea cucopiii:1. Să te duci către ei, să-i atragi.2. Să-i salvezi prin a le prezenta Evanghelia.3. Să-i înrădăcinezi prin a-i învăța Cuvântul.

Page 7: 2019 - Harul · 2019-06-25 · 5 te duce mai departe. Trei lucruri se desprind din cuvântul lui Dumnezeu: 1. În camera de sus era unitate. Învață cum să frângi pâinea și

7

4. Să-i trimiți pe copii înapoi în societate.Trebuie să ținem cont de patru revoluții atuncicând lucrăm cu copii:1. Revoluția conștientizării.2. Revoluția culturală.3. Revoluția religioasă.4. Revoluția digitală.

În finalul prezentării sunt afirmate urmă-toarele cuvinte: „Fără copii nici o țară nu are viitor.”

La sfârșitul sesiunii dr. Emilia Ceuțăîmpreună cu grupul de copii de la Centrul de Zi,intonează o cântare însoțită de cuvintele: „Priori-tatea noastră este educația copiilor.”

Urmează salutul adus de Deputat, FloricaCherecheș din Oradea. Este Președinta FemeilorLiberale la Organizațiile de Femei pe toată țara șiVicepreședinte Comisia de Educație din CameraDeputaților și nu face compromisuri.

Pastor Tunde Bolanta vorbește despre unuldin cele mai frumoase versete din Biblie, Fapte 2:2“Deodată, a venit din cer un sunet ca vîjâitul unuivânt puternic şi a umplut toată casa unde şedeauei.” în felul următor: „În aceste zile în care noitrăim, poate că trăiești în România, în Australia, înAmerica, în Nigeria, în Marea Britanie, nu conteazăunde trăiești, dar Dumnezeul nostru prin putereaDuhului Sfânt este în mijlocul nostru, este în viețilenoastre. Duhul Sfânt, pentru mine, este carespirația. Am nevoie de El tot timpul, pentru căeu trăiesc în ape adânci, așa cum poți înota într-unfluviu. Capul tău este deasupra apei. Dar când eștiîn ape adânci apa este deasupra capului tău, pen-tru că Duhul Sfânt este acela care-ți poate darespirația în ape adânci.”

În timpul mesajului prezentat au fost maimulte cuvinte profetice individuale și apoi lasfârșitul mesajului s-au făcut rugăciuni pentruvindecare.

La întâlnirea de seară a Consiliului General,tinerii de la Biserica Harul București și cei de laBiserica Nehemia Câmpina au condus timpul delaudă și închinare.

Grupul de la Promise Church din New Yorka prezentat o muzică selectă.

Dr. Ioan Ceuță care a condus întâlnirea a in-vitat reprezentanții băncii să poftească în față și cubucurie exprimă următoarele cuvinte: „Ziua de 29iunie rămâne o zi istorică în special pentruconstrucția școlii și a sălii de sport. Am aici în mânăcontractul de împrumut, l-am semnat în fața luiDumnezeu, a doamnei Notar și a directorilor de labancă și ni s-a aprobat un împrumut de 2.100.000de lei (450.000 de €). Pentru organizațiile non-profitnu se dau împrumuturi, dar Dumnezeu s-a folositde aceste persoane ca să mijlocească pentru noi ca

să primim acest împrumut. Credeți că avem unDumnezeu mare?” Sunt invitați în față de aseme-nea pastorii Barclay, Kim, Fabio, Emeric să facă ru-găciuni de binecuvântare pentru credit.

Grupul Promise Church, Randy, Sun HeeKim, cântă spre slava Domnului.

Rev. Kim face o prezentare despre lucrareamuzicală a grupului, exprimându-și dorința catoată echipa de 100 de persoane să vină aici înBucurești în 2019 sau în 2020.

Harold Lee împreună cu soția Yoojin Lee pre-zintă un videoclip, după care urmează mesajulpastorului Kim din Prov 22:6 și Ioan 14:12 „Învaţăpe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi cândva îmbătrâni, nu se va abate de la ea… Adevărat,adevărat vă spun că cine crede în Mine va face şiel lucrările pe care le fac Eu; ba încă va face alteleşi mai mari decât acestea, pentru că Eu Mă duc laTatăl;” Cuvinte pline de farmec sunt rostite de pas-torul Kim: Călătoria aceasta are o mare însemnă-tate pentru noi. Același Isus Hristos, același Tată,aceleași principii, Dumnezeu se mișcă în același fel.Dacă ești interesat de principiile Lui, Dumnezeu teva binecuvânta. Când El a fost aici, înainte să plecea spus să nu vă temeți, să nu vă opriți. Voi o săfaceți lucruri mai mari decât am făcut Eu. Orice-miveți cere în Numele Meu, Eu vă voi da. Și aceeașipromisiune ieri, azi și-n veac! Vă las o provocare.O să ne întoarcem și vrem să va slujim. Cum putemsă vă ajutăm noi bisericile? Cum să lucrăm noi îm-preună pentru copiii bisericilor? Eu vreau să facemceva la nivel național, o rețea password. Dacă nulucrezi acum pentru copii, cineva o să pună mânape acești copii. Și țara o să fie schimbată. Dar dacăte ocupi de acești copii în 10 ani Domnul o să punămâna pe țara asta și o s-o stăpânească.”

După terminarea sesiunii de seară are locAdunarea Generală și prezentarea rapoartelor deactivitate și financiar, fiind votate în unanimitate.

A treia zi a Consiliului General începe cutimpul de laudă și închinare prezentat de tinerii dela Biserica Internațională Harul București.

Apostolul Fabio din Australia are un mesajamuzant: „Nu știu care-i treaba cu tine, dar eu suntfoarte bucuros în această dimineață. Atunci cândfrații sunt încântați, plini de veselie sunt periculoși.Ești pregătit să primești. Eu am de gând să-ți dauceva în această zi. M-am născut în Florența dinItalia. Florența este un oraș faimos în întreaga lumepentru că trei oameni foarte faimoși s-au născutacolo. Unul este Leonardo da Vinci, celălalt esteMichelangelo și-al treilea este Fabio Francini, aicide față.

Page 8: 2019 - Harul · 2019-06-25 · 5 te duce mai departe. Trei lucruri se desprind din cuvântul lui Dumnezeu: 1. În camera de sus era unitate. Învață cum să frângi pâinea și

8

Ei, bine, Leonardo și Michelangelo suntmorți, așa că a mai rămas doar Fabio. Sunt foartetânăr după cum puteți vedea, am numai 84 de ani,tânăr.” Urmează mai multe mărturisiri din viațalui și modul cum a trăit cu Dumnezeu.

Consiliul General are parte de o prezentarefrumoasă a familiei Ceuță: Ioan și Emilia, fiica ceamare, Alina Cristiana și Bogdan Cîrjă cu Matei șiVictoria, care slujesc neobosiți în toate proiecteleCampusului universitar. Dr. Ioan Ceuță face primaafirmație: „Cred în forța familiei.” Iar a douaafirmație: „Debora este darul lui Dumnezeu în fa-milia noastră”, în timp ce ține în brațe nepoțica.Prezintă pe Bety, fiica cea mică care lucrează într-o agenție guvernamentală și Ciprian care lucreazăîn Armata Română și este student la Master.

La Consiliul General a participat și un alt omal lui Dumnezeu care a întemeiat un spital înjudețul Brăila, în Viziru. Numele lui este SorinNeacșu, care face și o prezentare a proiectului dela Viziru.

Cuvintele de încurajare ale pastorului Kim aurăsunat din nou: „Trebuie să investim în copii.Copiii au nevoie de sacrificiul nostru, de angaja-mentul nostru. Dacă n-ai bani, caută prin casă,vinde ce ai mai mult și investește. Nu te uita la alții,ci întreabă-L pe Domnul, predăți viața, cheltuiește,slujește ca și cum ar fi copiii tăi.”

Rev. Tunde Bolanta din Nigeria prezintă me-sajul “Mila lui Dumnezeu”, Ps 145:8-9: “Domnuleste milostiv şi plin de îndurare, îndelung răbdătorşi plin de bunătate. Domnul este bun faţă de toţi,şi îndurările Lui se întind peste toate lucrările Lui.”Cuvintele mesajului răsună și acum în inimileascultătorilor: „Mila lui Dumnezeu este ladispoziția noastră astăzi. Este acea grijă specială alui Dumnezeu care exprimă dragostea Sa pentruomenire. Pentru că Biblia spune că Dumnezeu estedragoste.” După ce a prezentat mai multe cazuride vindecare a urmat mai multe mesaje profetice.

Sesiunea a continuat cu rugăciuni pentrubotezul cu Duhul Sfânt.

Consiliului General 2018 s-a încheiat printr-o rugăciune făcută de pastor Thomas Barclay.

II. ACTIVITATEA CONSILIULUI NAȚIONAL

La slujba din 15 iul 2018 Dr. Ioan Ceuțămulțumește tuturor membrilor care s-au implicatsă ajute la Consiliul General. De asemenea face omărturisire despre puterea lui Dumnezeu de vin-decare în timpul Consiliului, spunând:

„Când s-a făcut chemarea la altar să nerugăm pentru cauze, a venit aici în față un colonelMihai Brumă, care a lucrat în Statul Major. Și îispune fratelui Bolanta că el are probleme cu auzul,și să se roage l-a rugat fratele Bolanta și după ces-a terminat slujba, eram la masa pe terasă. Și-amspus: „Generale, ce problemă ai avut?” Și zice:„Frate Marinel de la vârsta de 7 ani eu cu o urechenu aud. Și după 50 de ani, Dumnezeu mi-a redatauzul.” „Când am auzit că după 50 de ani Domnuli-a vindecat urechea, m-am bucurat așa de mult!”Pastorul Emeric Daniel din Atlanta a prezentat unmesaj din partea Domnului.

Ultima slujbă din anul 2018 s-a încheiat cumai multe mărturisiri ale membrilor Bisericii des-pre felul deosebit cum a lucrat Dumnezeu în viațafiecăruia.

Cu ocazia Anului Nou 2019 păstorul senior,Dr. Ioan Ceuță a transmis un mesaj de încurajarepentru toți ascultătorii și cititorii:

BINECUVÂNTARI 2019

1 - ÎNTOTDEAUNA să fie de lucru pentru mâinilevoastre!

2 - ÎNTOTDEAUNA să fie bani în portofelul vostru!3 - ÎNTOTDEAUNA soarele să strălucească pestevoi!

4 - ÎNTOTDEAUNA mâna unui prieten să vă fieaproape!

5 - ÎNTOTDEAUNA vântul să vă bată din spate!

6 - ÎNTOTDEAUNA ploaia să cadă peste pămân-turile voastre!

7 - ÎNTOTDEAUNA Dumnezeu să vă umpleinima cu bucurie!

PS - ȘI PÂNĂ NE VOM ÎNTÂLNI DIN NOUDUMNEZEU SĂ NE ȚINĂ ÎN PALMA MĂINIILUI!

La slujba din data de 06 ian 2019, Dr. IoanCeuță a declarat anul 2019 ca fiind Anul Slujirii”bazat pe Cuvântul Domnului din Fapte 20:19 “Amslujit Domnului cu toată smerenia...” afirmând cădacă Dumnezeu ne va ajuta ca să implicăm tot maimulte persoane în a sluji, în a face o lucrare pentruDumnezeu, vom fi binecuvântați de Domnul.

Pe data de 02 feb 2019, Dr. Ioan Ceuță a avut oîntâlnire de lucru în Atena, Grecia cu PreședinteleBisericii Apostolice Libere Penticostală, pastorSpiros Fengos. În anul 1965 au început lucrarea cu120 de persoane, astăzi au peste 120 de biserici.Numai în Atena sunt 33 de biserici.

Page 9: 2019 - Harul · 2019-06-25 · 5 te duce mai departe. Trei lucruri se desprind din cuvântul lui Dumnezeu: 1. În camera de sus era unitate. Învață cum să frângi pâinea și

9

La slujba din data de 24 feb 2019, ne-a vizitato delegație din Grecia formată din 3 pastori:Teodosios Fegos, Timios Triadafilu și Panaiopol T.Însoțiți de traducătorul Marcel Stoica, care au avutfiecare câte un mesaj de adus. De asemenea a fostși un botez în apă unde tânărul Aurel MihaiDragomir a fost botezat de către pastorii IoanCeuță și Emanuel Popescu.

Pe data de 22 mar 2019 Dr. Ioan Ceuță posteazăpe pagina oficială un mesaj despre TICHILEȘTI -Leproșii din România - Ultima leprozerie din Europa.1. Lepra este produsă de un bacil (al lui Hansen).

2. Lepra este contagioasă - ea este foarte molipsitoare.3. Lepra este uneori incurabilă.

4. Lepra te obligă la izolare.

5. Lepra face victime. În lume sunt 10-12 milioanede leproși, 3 milioane sunt în India.

6. Lepra face pielea insensibilă.

7. Lepra nu este întilnită la niciun animal, este strictumană.

P.S. Majoritatea bolnavilor de lepră audiferite infirmități lipsindu-le degetele de la mâiniși de la picioare, palmele, mâinile.

Tichilesti Loc UNIC. În ziua de Joi 21 Mar-tie 2019 am plecat, cu un grup de persoane specialedin Biserica Internațională Harul, la Galați undene-am întîlnit cu renumitul Nicu Lefter care s-aoferit să ne fie ghid în călătoria spre Leprozeria dinTichilesti. De la Galați am trecut Dunărea cu baculpentru a ajunge la Tichilesti. Iată câteva lucruri de-spre acest loc unic din țara noastră.1. Au fost 200 de leproși și acum au mai rămas doar 9.

2. Pastorul Theodor Cenușă a întemeiat bisericabaptista din Tichilesti, dar a plecat la Domnul. El afost prietenul părinților mei și-mi amintesc cu bu-curie cum ne povestea de lucrarea cu leproșii, cândne vizita în Livadia.

3. Acum a rămas o singură persoană baptistă înbiserica din Tichilesti, Sora Hima. La 18 ani a fostdiagnosticată cu lepră, luată de lângă părinți șiadusă în leprozeria de la Tichilesti. S-a căsătorit cuun lepros văduv care avea o fetiță. Sotul ei a orbitdefinitiv după 4 ani de la căsătorie. Ea a ales să-lîngrijească cu dragoste timp de 23 de ani. Versetulei favorit este Iov 36:15. Acum are 91 de ani.

4. Biserica a fost închisă o perioadă pe timpulcomuniștilor.

5. Grupul de la Harul a slujit Domnului și lepro-șilor prin poezie, cântare și rugăciune. Pentrufiecare lepros surorile de la Harul s-au rugat și i-auîmbrățișat cu dragoste.

6. Am avut ocazia să sărbătorim o femeie care îm-plinea 70 de ani.

7. În incinta leprozeriei funcționează un centru deîngrijire pentru persoanele cu probleme mentale.

Unul dintre bolnavi, Boris, care este surdo-mutm-a îmbrățișat și am înțeles că oamenii au marenevoie de caldură sufletească.

III. CURSURI DE PREGĂTIRE LUCRĂTORIAșa cum întotdeauna rolul important al

Consiliului Director a fost pregătirea personaluluipastoral, educația membrilor botezați, a copiilor șia tineretului, acest rol rămâne în continuare înatenția Consiliului Director prin organizarea deconferințe, cursuri biblice, întâlniri educative.Liderul departamentului de educație este Dr.Leonard Guglaș.

Cursul biblic din 23 sept 2018 „Duhul Sfânt,vindecare și eliberare” a fost conceput pentru aprezenta concepte importante și practice, dar și dea înțelege lucrarea profetică de vindecare și elibe-rare. Din acest curs putem învăța:a. Ce implică umblarea în puterea lui Dumnezeub. Cum să ne dezvoltăm personal în lucrarea devindecare și eliberarec. Cum să fie prezentată credincioșilor lucrarea devindecare și eliberared. Cum să te rogi pentru vindecaree. Cum să practicăm lucrarea de eliberare.De asemenea în urma acestui curs, fiecare ar trebuisă putem:a. Dezvolta o relație sănătoasă cu Duhul Sfânt.b. Face o rugăciune eficientă pentru bolnavi și să-iînvățăm și pe ceilalți să facă același lucru.c. Conduce pe alții printr-un proces practic de vin-decare interioară.

Sâmbătă, 17 nov. 2018 fratele Josiah Boyd deorigine din Texas, dar mutat în Polonia, a predatcursul „Ucenicizare și părinți spirituali”. Acestcurs este conceput pentru a prezenta o misiuneimportantă, aceea de a face ucenici. Din cursputem sintetiza următoarele:• Modelul nou testamental de ucenicizare.• Metodele lui Isus (și ale apostolilor) de apregăti ucenici maturi.

Page 10: 2019 - Harul · 2019-06-25 · 5 te duce mai departe. Trei lucruri se desprind din cuvântul lui Dumnezeu: 1. În camera de sus era unitate. Învață cum să frângi pâinea și

10

• Ghiduri și principii practice pentru ucenici-zare.Obiectivele cursului pot fi enumerate după cumurmează:• Să avem o mare dorință să devenim ucenici ailui Isus Hristos și să ridicăm alți ucenici.• Să avem o înțelegere mai bună a metodei bi-blice de a învăța pe alții.• Să obținem cunoștințe practice în ceea ceprivește modul în care putem începe o viață deucenicizare și de părinte spiritual.• Să începem să-i învățăm pe alții și să creștem de-alungul anilor, dezvoltându-ne ca părinte spiritual.

Sâmbătă 09 feb 2019 s-a desfășurat laBucurești cursul Darurile Duhului Sfânt, predat deWalter, unde au participat lideri din toată zonaBucureștiului. Acest curs a fost conceput pentru ane prezenta concepte și orientări importante, darpractice, pentru cunoașterea, umblarea cu și sluji-rea prin Duhul Sfânt, cum ar fi:• Cine este Duhul Sfânt?• Cum lucrează El în noi?• Cum ne raportăm la El și cum lucrăm împreunăcu El?• Înțelegerea Darurilor Duhului.

Pe data de 09 mar 2019 s-a desfășurat laBucurești cursul „Influența”, și au participat unfrumos număr de lideri. Acest curs a fost conceputpentru a spori înțelegerea intenției lui Dumnezeude a influența fiecare zonă a societății. Obiectivelecursului: • Să fiți familiarizați cu cele 7 instituții careinfluențează fiecare cultură.• Să cunoașteți cum Împărăția exercită influență înlume.• Să înțelegeți la ce „Sfere” de influență suntețichemat (ă).• Să va doriți să deveniți o influență a împărățieipe pământ.

Pe data de 18 mar 2019 Dr. Ioan Ceuță a po-stat pe pagina oficială un mesaj despre LEADER-SHIP =INFLUENȚĂ.

Care este influența mea în modelarea culturii?

1. Sfera religiei. Inima omului este construităpentru a căuta adevărul spiritual.

2. Sfera familiei. Să construim familii puternice.Să nu uităm importanța părinților în structuraculturi. Familile puternice și funcționale dezvoltăcetățeni sănătoși, productivi și implicați.

3. Sfera educației. Viitorul fiecărei societăți de-pinde de educație. Cine controlează educațiacontrolează viitorul.

4. Sfera Guvernului. Neprihănirea înalță unpopor dar păcatul îl ruinează. Liderii corupțiruinează națiuni.

5. Sfera Media. Mass media depune toate efor-turile pentru a influența masele. Persoanele careau mentalitatea împărăției ar trebui să se implicemai mult în această sferă.

6. Sfera de artă și divertisment. Dorim tot maimulți care au un caracter integru să se implice înaceastă sferă.

7. Sfera de afaceri și economie. Există mulțicreștini care sunt înzestrați și chemați să aducăschimbare, speranță, neprihănire și succes încompaniile lor prin influența Împărăției.

CARE ESTE INFLUENȚA MEA ÎNMODELAREA CULTURII?

Pe data de 29 - 30 mar 2019 s-a desfășurat laBucurești Conferința Femeilor cu tema „PutereaRelației”, organizată de Dr. Emilia Ceuță. Au par-ticipat mai multe femei din București, Ploiești,Buftea. Grupul de la SOS Ploiești a condus timpulde laudă și închinare. Viorica Șteflea a condus pro-gramul conferinței. În prima sesiune, mesajul pre-zentat de Luminița Baciu din Ploiești a fost „Relațiafemeii cu Dumnezeu”, un mesaj care a mers lainima celor prezente. În a doua sesiune a urmat unalt mesaj cu impact puternic, mesaj prezentat demedic specialist în pshiatrie Luminița Dobrin inti-tulat „Relația cu sine”. Dr. Alina Cristiana Cîrjăprezintă al treilea mesaj cu titlul “Puterea relațieila locul de muncă”. De asemenea moderează îna treia sesiune forumul „Relația în familie”. Dr.Emilia Ceuță, coordonatorul Conferinței Femeilora înmânat cadouri tuturor celor care s-au implicatîn organizare și a mulțumit participanților, îndem-nând la dezvoltarea relațiilor între semeni și cuDumnezeu. Pastor Luca Miu a încheiat Conferințacu o rugăciune.

Sâmbăta 11 mai 2019, în Biserica InternaționalăHarul a avut loc cursul de pregătire lideri intitulat„Trăirea prin credință”, predat de către doi profe-sori din America. Acest curs adresează întrebareapractică: „Ce s-ar schimba dacă am avea aceacredință despre care a vorbit Isus?” Acest studiune arată îndeaproape modul în care putem trăi oviață care aduce cerul pe pământ. Credința este

Page 11: 2019 - Harul · 2019-06-25 · 5 te duce mai departe. Trei lucruri se desprind din cuvântul lui Dumnezeu: 1. În camera de sus era unitate. Învață cum să frângi pâinea și

11

motorul care îl determină pe Dumnezeu săacționeze. Și noi suntem invitați să trăim o viață decredință!

Sâmbăta 18 mai 2019 a avut loc la Constanțapredarea cursului „Trăire prin credință” de cătrepastor Daniel Monoranu, iar pe data de 25 mai2019, la biserica din Piscu, jud Galați, pastorLeonard Gurgaș a predat acelați curs.

IV. MISIUNE, EVANGHELIZARE

În zilele de 10 și 11 august a avut loc laTimișoara Conferința “Stăpânind porțile viitoruluitău” organizată de Asociația Religioasă CentrulCreștin Timișoara în Biserica Agape, unde este pas-tor Daniel Matei. Ca invitat special a participatCindy Jacobs care este președinte fondator alorganizației ,,GENERALII” din USA. De asemeneaeste profet, vorbitor, învățător și autor, cu inimapentru ucenicizarea națiunilor în domeniul RU-GĂCIUNII și SLUJIRII PROFETICE. La aceastăconferință au participat dr. Emilia Ceuță și dr. IoanCeuță care au avut și un mesaj profetic. DespreCindy Jacobs, Dr. Ioan Ceuță a scris următoarelegânduri:

1. Mesajele ei sunt transmise în format multimedia,cu o audiență de peste 800 de milioane fiind distri-buite în peste 200 de țări.2. Mesajele ei sunt focalizate pe dezvoltare spiri-tuală personală și lucrarea profetică.3. Mesajele ei sunt o provocare la autodepășirea li-mitărilor personale.4. Mesajele ei sunt o încurajare pentru a-ți depășimentalitatea de victimă.5. Mesajele ei sunt o binecuvântare pentru slujitoriibisericii. Ea scoate în evidență, conform Bibliei,importanța legăturii dintre lucrarea pastorală și ceaprofetică.6. Mesajele ei revelează importanța trăirii princredință.7. Mesajele ei au un impact asupra celor care le as-cultă. Aduc transformare personală și națională.

În duminica din 19 aug 2018 ne-a vizitat fam.Telegaru Cornelia și Cornel împreună cu o prietenăJuly din Brisbane, Australia. După salutările aduse decele două surori a urmat mesajul Domnului prezentatde fratele Cornel, un mesaj înflăcărat, plin de speranțăcare a atins multe inimi prezente la întâlnire.În perioada 15-23 sept 2018 în mai multe orașe dinRomânia s-a desfășurat Turneul Minunilor cu păs-torii Catherine & Harvey Boyd, Ioan Ceuță,Ciprian Mihai, Marius Percu și evanghelist Petru

& Magdalena Răgălie. Orașele care au beneficiatde minunile lui Dumnezeu au fost: Simeria, Jim-bolia, Constanța, Năvodari, Galați, Văratec,Pașcani, București și Buftea. Bisericile în care pute-rea Domnului a fost vizibilă, operează acum la unalt nivel spiritual și harul lui Dumnezeu este revăr-sat în continuare peste lucrători și peste cei ce as-cultă Cuvântul Domnului.

Pe data de 02 dec. 2018, am avut vizita frate-lui Wanki Choi din New York președintele organi-zației 4/14 care are un nivel global. Lucrarea acesteiorganizații este o lucrare pentru copii și are un pro-gram de studiu special în limba engleză. Mesajulfratelui a fost despre “Importanța copiilor”, text bi-blic Iosua 5:13-15. Există prioritatea lui Dumnezeu,o ordine divină stabilită de Dumnezeu. Iosua șiisraeliții aveau următoarele priorități:

1. Să cucerească Ierihonul;2. Să fie oameni ai închinării;3. Să fie oameni sfinți;4. Să crească copii pentru viitor. Dr. Ioan Ceuță a participat pe data de 08 mar

2019 la Ploiești la ZIUA INTERNAȚIONALĂ AFEMEILOR MISIONARE cu: Pastor DapoObatusin UK, Pastor Dave Moss UK, Singer LindaMoss UK, Pastor Dr Goke Adejumo UK, PastorMihai Mandoiu PLOIEȘTI, Director GeorgetaMăndoiu, Pastor Prof Drew Brown AMERICA,Pastor Dr Ioan Ceuță.

Pe data de 23 mar. 2019 Dr. Ioan Ceuță însoțitde o delegație de frați vizitează Bisericile din jud.Brăila și Galați. La Viziru prezintă cursul biblicInfluența, iar la Galați vizitează Templul Penti-costal, rampa de lansare a păstorilor eroi, lucrareîncepută din anii 1974, întâlnindu-se cu prieteniiveterani din acea perioadă.

În zilele de 23-25 apr. 2019 Dr. Ioan Ceuțăîmpreună cu frații din Austria au vizitat județeleVaslui și Galați.

În perioada 27-30 apr. 2019 a avut loc laFrankfurt, Adunarea de Paște a Românilor dinGermania 2019, Christian Leaders Fellowship. Dinpartea Adunărilor lui Dumnezeu din România aparticipat o delegație condusă de Dr. Ioan Ceuță.La întilnirea cu Pastorul Park din Coreea de Sud aparticipat și Pastor Dr Marius Govor - Germania.Pastorul Ock Soo Park este fondatorul bisericiiMisiunea Vestea Bună, care are momentan 760locatii în 80 de țări din toată lumea.

Page 12: 2019 - Harul · 2019-06-25 · 5 te duce mai departe. Trei lucruri se desprind din cuvântul lui Dumnezeu: 1. În camera de sus era unitate. Învață cum să frângi pâinea și

12

Este autorul cărții Secretul Iertării Păcatelor șial Nașterii din nou, care a vândut peste un milionde exemplare si a mai scris alte 54 de cărți despreviata spirituală. Pastorul Park a furnizat educațieși training pentru liderii Creștini prin inițiative pre-cum Colegiul Biblic Mahanaim și Colegiul Ciber-netic Mahanaim, dar și CLF. Doar în 2017, 7.000 deepiscopi, pastori și lideri creștini erau schimbațiprin programul CLF al Pastorului Park și au avutparte de modificări în strategiile lor. Exemple:Președintele Thomas Yayi Boni din Benin,Președintele Rodrigo Duterete al Filipine și regeleMwati III din Swaziland – unii dintre șefii de statce au îmbrățișat lecțiile și leadershipul PastoruluiPark. Pastorul Ock Soo Park este momentan pasto-rul senior la Biserica Vestea Bună Gangnam în Seul,Coreea de Sud.

Sâmbăta, 25 mai 2019 Dr. Ioan Ceuță a vizitatuna dintre cele mai mari Biserici din America de40.000 de membri, unde este pastor Joel Osteen.Această biserică a fost înființată pe data de 10 mai1959 de către părinții lui Joel, John și DoloresOsteen, în Houston, Texas.

Duminică seara, 26.05.2019 Dr. Ioan Ceuță vi-zitează Biserica Harul din Houston, Texas undeeste pastor fratele Vasile Ștreango, CoordonatorulConvenției Penticostale 2019. Mesajul împărtășit afost din Fapte 19, și s-a intitulat „Întrebări laHarul”:1. Care este nivelul spiritual la care am ajuns?2. Ce cursuri biblice am urmat și cu cine?3. Cum mă însoțește Dumnezeu în lucrare?4. Cât de original sunt?5. Cât de sincer sunt în mărturisirea păcatelor?6. Care sunt lucrurile sau evenimentele, persoanelecare mă agită?7. Ce fel de persoană sunt?

EVENIMENTESPECIALE

Sâmbătă pe 24 nov. 2018 la Centrul CreștinEmanuel din București a avut loc Centenarul PavelBochian, un eveniment organizat cu prilejul a 100de ani de la nașterea pastorului Pavel Bochian. Eve-nimentul a fost coordonat de pastorul Ioan Bochianfiul lui Pavel Bochian și așa cum avea să remarcechiar organizatorul este un eveniment care nu seobișnuiește în cadrul Cultului Creștin Penticostal.Au fost mai mulți invitați care au luat cuvântul. Re-marcăm doar doi invitați dintre ei:

Dr. Ioan Ceuță s-a adresat publicului prezentîn postura de fost seminarist și pastor al CultuluiPenticostal din România dar și în postura de ginereal pastorului Pavel Bochian, numindu-l AMIRA-LUL PAVEL BOCHIAN, COMANDANTULFORȚELOR PENTICOSTALE ROMÂNE 1962-1990. În cele ce urmează dr. Ioan Ceuță prezintă ofrumoasă amintire a lucrării făcute de acest mareom al lui Dumnezeu: „Aș vrea să vă spun înaceastă dimineață de ce Pavel Bochian a jucat unrol deosebit pe care nimeni nu-l va putea lua sausă-l înlocuiască. Pentru cei care nu știți, MișcareaPenticostală s-a pornit în pătura de jos și primiipenticostali au fost oameni săraci, oameni de lațară, și-au avut și un tip de învățătură: cu cât eștimai sărac cu atât ești mai pocăit. Dumnezeu s-a fo-losit de fratele Bochian ca să aducă în Mișcare per-soane cu facultate. Și el a fost folosit de Dumnezeupentru aducerea intelectualilor... După ce frateleBochian și-a preluat funcția de președinte i-a aduspe toți acei intelectuali excluși din Cult, înapoi. Sin-gurul care a scăpat de excludere a fost frateleBochian. În foarte multe biserici erau tulburări și eltrebuia să călătorească, să se ducă să pună pace înbiserici. Încă nu am întâlnit a doua persoană caresă aibă un duh de unitate care să pună pace. Amavut harul să stau în casă cu un asemenea TITANde la care să învăț așa de multe lucruri. Ultimullucru pe care vi-l spun: cea mai mare creștere nu-merică a Cultului Penticostal a fost sub conducerealui Pavel Bochian. Închei spunând: de la Bochianpână la Bochian n-a mai fost altul ca BOCHIAN !”

Dl. Victor Opaschi, secretar de stat în Minis-terul Cultelor a avut un cuvânt în debutul căruia afăcut și o precizare care capătă greutate având învedere poziția dumnealui. În România, toate cul-tele recunoscute sunt egale în fața legii, a declaratdl. Victor Opaschi. Din multele cuvinte de apre-ciere aduse la adresa pastorului Pavel Bochianmenționăm o parte dintre ele în paragraful urmă-tor: “1962-1990 ani dificili pentru exprimarea liberăa credinței și a identității religioase, am avut onoa-rea de a-l cunoaște pe pastorul Pavel Bochian.Aniversarea a 100 de ani de la nașterea lui PavelBochian se suprapune în mod fericit peste aniver-sarea a 100 de ani de la Marea Unire, moment desărbătoare și reflecție pentru întreaga țară. Născutîn același an cu România Mare în comuna Mocreadin județul Arad, comunitate în care convețuiau înarmonie greco-catolici, ortodocși, luterani șibaptiști, Pavel Bochian a devenit membru al bise-ricii penticostale încă din anul 1930, când penticos-talii din România erau în perioada de organizareteritorială. Cu un bagaj social amprentat de plura-lism și toleranță religioasă, Pavel Bochian și-a de-

Page 13: 2019 - Harul · 2019-06-25 · 5 te duce mai departe. Trei lucruri se desprind din cuvântul lui Dumnezeu: 1. În camera de sus era unitate. Învață cum să frângi pâinea și

13

dicat întreaga viață nu doar unei organizări șifuncționări a Cultului Penticostal, ci și mențineriiunui climat de pace socială și confesională întredi-feritele organizații religioase din țara noastră. Niciperioada interbelică, nici perioada comunistă nuau fost perioade ușoare pentru penticostalii dințara noastră. Pavel Bochian a fost un astfel de liderprovidențial, reușind să țină comunitatea unită șis-o reprezinte în fața autorităților statului cudiplomație și tact. Celebrarea memoriei lui PavelBochian și în special al istoriei sale de lider alcomunității penticostale ne invită să privim criticși cu obiectivitate atât plusurile cât și minusurileperioadei la care m-am referit.”

Pe data de 01 mar. 2019 am avut vizita Minis-trului Educației, D-na Senator Prof. Univ. Dr.Ecaterina Andronescu împreună cu Dl. MinistruSenator Robert Cazanciuc, Președintele ComisieiJuridice din Senatul României. DoamnaAndronescu a vizitat Școala Gimnazială Româno-Finlandeză, unde s-a întâlnit cu fondatoriiinstituției de învățământ privat, a dialogat cu pro-fesorii și elevii, urmărind metodele de predare dincadrul acestei unități. În cadrul discuțiilor au fostsubliniate succesele obținute prin personalizareaînvățării și implicarea comunității locale în proce-sul de educație. De asemenea, s-a luat în conside-rare posibilitatea ca școala vizitată să devinăunitate-pilot pentru implementarea paradigmeieducaționale finlandeze în România.

Pe data de 16 mar. 2019 Dr. Ioan Ceuță a par-ticipat la Cluj Napoca la Summitul Valorilor

Creștine, organizat de Avram Gal, președinteleSummitului din România. Au participat mai multepersonalități printre care: Rev. Rafael Cruz Presi-dent of Grace for America, tatăl senatorului TEDCruz, Senator Gabriel Les Ministrul ApărăriNaționale și soția, Pastor Jerry Maston PRESI-DENT of New Life Internațional EvanghelicalAssociation, Avram Gal PRESIDENT of ChristianValues Summit România, Pastor Nicu GateaVicepresident of Christian Values SummitRomânia, Pastor Zac Darr SUA, Domnul MinistruCristian David, Pastor Dr. Ioan Ceuță și soția, Rev.Pavel Hojda și soția.

Pe data de 06 apr 2019 am primit vizita spe-cial a Domnului Ministru Secretar de Stat Ionel-Florian Lixandru de la Ministerul EducațieiNaționale.

Dorim ca Dumnezeu să binecuvântezeRomânia, bisericile noastre și pe toți cei ce se im-plică în lucrarea Domnului.

Vă mulțumim.

CONSILIUL DIRECTOR:

Președinte, Dr. Ioan Ceuță

Vicepreședinte, Mihail Măndoiu

Secretar General/Trezorier, Iosif Fabian

București, 31 mai 2019

Page 14: 2019 - Harul · 2019-06-25 · 5 te duce mai departe. Trei lucruri se desprind din cuvântul lui Dumnezeu: 1. În camera de sus era unitate. Învață cum să frângi pâinea și

14

PROIECTUL „LIBERTATE RELIGIOASĂ”

Orice persoană umană are dreptul la liber-tatea religioasă. Această libertate constă în faptulcă toți oamenii trebuie să fie imuni de oriceîngrădire astfel încât, în materie religioasă, ni-meni să nu fie constrains să acționeze împotrivaconștiinței sale și nimeni să nu fie împiedicat săacționeze conform conștiinței sale.

Dreptul la libertatea religioasă este real-mente întemeiat pe însăși demnitatea persoaneiumane, așa cum este cunoscută din Cuvântul luiDumnezeu, revelat și pe calea rațiunii.

Practicarea religiei constă, prin însășinatura sa, în primul rând în acte interioare vo-luntare și libere prin care omul se îndreaptă di-rect spre Dumnezeu: astfel de acte nu pot fi niciimpuse nici interzise de vreo putere.

În zilele noastre, oamenii sunt expuși la totfelul de presiuni și sunt în primejdia de a fifrustrați de libera judecată personală. Pe de altăparte, mulți par înclinați ca, sub pretextullibertății, să respingă orice dependență șisubestimează ascultarea cuvenită.

De aceea, trebuie să acționăm toți înapărarea și protejarea acestei libertăți fundamen-tale, oferind și garantând oamenilordreptul de ajudeca lucrurile după discernământul propriu, înlumina adevărului și dreptății.

Libertatea religioasă trebuie să contribuie șisă tindă la a-i face pe oameni să acționeze cu mai

mare responsabilitate și înțelegere în realizareaunei societăți bazate pe demnitate umană, res-pect reciproc, pace și armonie socială!

PROIECTUL „RAZE DE SPERANȚĂ”

„Să nu obosim în facerea binelui, căci, lavremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădeade oboseală. Aşadar, cât avem prilej, să facembine la toţi, şi mai ales fraţilor în credinţă."Galateni 6:9,10

Misiunea noastră este să venim în mijloculcomunităților abandonate de autorități sau uitatede semeni, oferind ajutorul nostru celor pe careviața i-a pus la grea încercare.

Ne propunem să creăm o rețea de sponsoriși susținători care să ofere bunuri și servicii so-ciale.

Dorim să construim o echipă de voluntaricare să asigure managementul și distribuția aces-tor ajutoare.

Prin parteneriate locale dorim să atragemîn acest proiect resurse suplimentare financiare,logistice sau umane. Vrem ca prin implicarearesponsabilă a tuturor actorilor să asigurăm oprezență constantă în viața celor care au nevoiede ajutorul nostru.

Cu ajutorul și încrederea în Dumnezeuvrem să fim raza de speranță a celor aflați înnevoie!

Cristian David

Page 15: 2019 - Harul · 2019-06-25 · 5 te duce mai departe. Trei lucruri se desprind din cuvântul lui Dumnezeu: 1. În camera de sus era unitate. Învață cum să frângi pâinea și

15

Page 16: 2019 - Harul · 2019-06-25 · 5 te duce mai departe. Trei lucruri se desprind din cuvântul lui Dumnezeu: 1. În camera de sus era unitate. Învață cum să frângi pâinea și

16

Prezentare oaspețiVorbitori

Pastor Nam Soo Kim

Rev. Nam Soo Kim ProfilePastoral Ministry• Choong Buk Full Gospel Church, Korea, 1971-1974• AG, Berlin, Germany, 1975-1977• Promise Ministries Int’l, New York, USA,1977- presentOther Ministry• Missionary to Vietnam, 1975 • District Superintendent, Korean DistrictCouncil, AG, 1987-1989, 1996-1997• President, Council of Korean Ministers Association of Greater New York, 1991-1992• President, Council of Korean Churches ofGreater New York, 1992-1993• General Presbyter, AG, 1997-1999• Board of Directors, Central Bible College,1997-2009• Board of Trustees, Valley Forge Christian College, 1997-2017• Executive Presbyter, AG, 1999-present• Executive Council, WAGF North America,2008-present• International Facilitator, 4/14 Window, 2009-presentPastor Nam Soo KimPromise Church & Ministries Int'l130-30 31st Avenue, Flushing, NY 11354718-321-7800

Pastor Dikram Salbashian

Dikran Salbashian was born in Amman- Jordaninto an Armenian -Christian family. He surrendered his life to Christ at 19 years ofage, while studying science in Wales, Britain.Upon graduation, Dikran took over the business that his father had left him and hisbrothers, and they grew it to a thriving company, while at the same time he was serving the Lord as a youth pastor and later assistant pastor at the Central AG church inAmman, Jordan (now New Life AG).

In 1987, he became senior pastor of the samechurch; and with the help of his wife Ani andother pastors, the church grew and now servesmany hundreds of Arab believers every weekend. Having planted many Pentecostalchurches in Jordan and some other Arab countries, the church has outreaches and sendslong-term cross-cultural workers among Arabsin many nations.

Dikran preaches on Arab Christian Televisionreaching a potential audience of millions in addition to social media outlets. Dikran sits on the board of the World Assemblies of God Fellowship (WAGF), representing the Middle East and North Africa.He holds an MTh degree from the University of Wales, UK.

He is married to Ani, his Syrian-Armenian wife of 35 years. They have two sons.

Page 17: 2019 - Harul · 2019-06-25 · 5 te duce mai departe. Trei lucruri se desprind din cuvântul lui Dumnezeu: 1. În camera de sus era unitate. Învață cum să frângi pâinea și

17

Pastor Wan Ki Choi

Rev. Wan Ki Choi is Chairman of the Board of4/14 Window New York Inc. and is the SeniorPastor of Chicago Promise Church. He is theformer Superintendent of the Second KoreanDistrict of the Assemblies of God, USA. Travelsto many countries around the world with Pastor Nam Soo Kim to challenge pastors andchurch leaders for focusing the importance ofchildren and next generation.

Pastor Ken Lam

Information concerning our ministry:"Rev Ken Lam is an ordained minister with theAustralian Christian Churches. With his wifeBecky, they pastored a church at a universitycampus during the 1990's. During this time they saw many non-believers converted and become disciples and several members of that congregation called into the pastoral ministry.Over time, the Lord called Ken and Becky from that church to minister across Australiaand the nations of the world. Their vision is to revitalise churches and church movementswith a focus on equipping the church for effective disciplemaking and multiplication.Their ministry has impacted church movements in many nations including leaders of movements comprising up to 30,000members.

The feedback on Ken's ministry at pastors' conferences has been very positive and he regularly receives invitations from pastors for similar ministry in their home country. Following their ministry in Romania, they will be ministering at pastors conferences inZambia and Tanzania in November 2019. This will be followed by ministry in Nepal and India in early 2020.Ken also consults into pastors to help grow their churches in the areas of strategicplanning, leadership and expository preaching."

Pastor Herman Mendoza

Rev. Herman Mendoza currently serves as an Associate Pastor at Promise Ministries International. He is the director of PowerhouseKids Ministry in New York City. Pastor Mendoza is also one of the speakers for 4/14Window Movement, under the leadership ofRev. Nam Soo Kim. The 4/14 Window is aglobal initiative to raise a new generation of children, ages 4 to 14, to be the leaders of tomorrow through Christ.

Page 18: 2019 - Harul · 2019-06-25 · 5 te duce mai departe. Trei lucruri se desprind din cuvântul lui Dumnezeu: 1. În camera de sus era unitate. Învață cum să frângi pâinea și

18

LISTĂ CANDIDAȚI RECUNOAȘTERE ÎN LUCRARE - IUNIE 2019

1. Arsinte Ionică - Jimbolia, jud. Timiș2. Brezai Florin - Sibiu, jud. Sibiu

3. Coman Nicolae - Sighișoara, jud. Mureș4. Mărcuș Petru - Seleuș, jud. Mureș

5. Perda Gheorghe - Spanțov, jud. Călărași6. Pop Viorel - Sebiș, jud. Arad

7. Rotaru Costel - Răzvani, jud. Călărași8. Stoica Cornel - Hoghilag, jud. Sibiu

9. Toader Marcel - Piscu, jud. Galați

LISTĂ CANDIDAȚI ORDINARE IUNIE 2019

1. Albert Zoltan - Laslea, jud. Sibiu 2. Baciu Emanuel Robert - Ploiești, jud. Prahova3. Bănete Adrian-Eduard - Târgu Jiu, jud. Gorj

4. Ceuță Petru - Petroșani, jud. Hunedoara 5. Costea Laurențiu - Șerbeștii Vechi, jud. Galați

6. Dobrea Daniel - Pașcani, jud. Iași 7. Dobrea Dorel - Verșeni, jud. Iași

8. Florescu Constantin - Drobeta-Turnu Severin, jud. Mehedinți9. Ghidoarcă Marian Mihai - Dărmănești, jud. Bacău

10. Ionescu Marin - Mânăstirea, jud. Călărași 11. Marin Florian - Buftea, jud. Ilfov

12. Mincu Ruben - Mălâncrav, jud. Sibiu 13. Mititelu Daniel - Dărmănești, jud. Bacău

14. Mitrofan Ștefan - București 15. Miu Luca - București

16. Moisă Aurel - Pecineaga, jud. Constanța 17. Moncea Ioan-Mircea - Ploiești, jud. Prahova

18. Nagel Jurjen Joel - Cîmpina, jud. Prahova 19. Oloeriu Viorel - Văratec, jud. Suceava

20. Percu Marius Gili - București21. Perda Dinu - Spanțov, jud. Călărași

22. Popescu Emanuel-Constantin - (Târgu Jiu, jud. Gorj) București23. Sangorzan Mihai - Băgaciu, jud. Mureș

24. Șandru Daniel-Jeni - Drobeta-Turnu Severin, jud. Mehedinți 25. Vîrvara Costel - Tătăruși, jud. Iași

26. Voicu Gheorghe - Boureni, jud. Iași27. Vucină Ioan-Alexandru - (Runcu, jud. Gorj) București

28. Zamfir Cezar-Florin - Bolintin Deal, jud. Giurgiu

COMISIA DE ORDINARE

1. Dr. Ioan Ceuță - Președinte2. Mihail Măndoiu - Vicepreședinte

3. Iosif Fabian - Secretar General

4. Marian Năstase - Membru5. Daniel Monoranu - Membru6. Leonard Gurgaș - Membru

7. Florin Remeș - Membru

Page 19: 2019 - Harul · 2019-06-25 · 5 te duce mai departe. Trei lucruri se desprind din cuvântul lui Dumnezeu: 1. În camera de sus era unitate. Învață cum să frângi pâinea și

19

DONAȚII PENTRU CONSTRUCȚIEASOCIAȚIA RELIGIOASĂ

ADUNĂRILE LUI DUMNEZEU DIN ROMÂNIA - FILIALA BISERICA EXODUL JIMBOLIA

CIF 22588166Str. Avram Iancu nr. 1B - Jimbolia, jud. Timiș

Cod IBAN: RO41BRDE360SV21692973600Banca: BRD GROUPE SOCIETE GENERALE S.A.

JIMBOLIA, JUD. TIMIȘRelații: Ioan Condrei - 0728.061.281

Ionică Arsinte - 0733.691.507

DONAȚII pentru Liceul Româno-FinlandezASOCIAȚIA CENTRUL CREȘTIN

BUCUREȘTICIF 4772798

Str. Răsăritului nr. 59, sector 6, BucureștiCod IBAN: RO64 BACX 0000 0016 4653 1000

Banca: UNICREDIT BANK S.A. Sucursala IULIU MANIU BUCUREȘTI

Proiect construcție LICEUL ROMÂNO-FINLANDEZ

BISERICA EXODUL

JIMBOLIA

Page 20: 2019 - Harul · 2019-06-25 · 5 te duce mai departe. Trei lucruri se desprind din cuvântul lui Dumnezeu: 1. În camera de sus era unitate. Învață cum să frângi pâinea și

20

Page 21: 2019 - Harul · 2019-06-25 · 5 te duce mai departe. Trei lucruri se desprind din cuvântul lui Dumnezeu: 1. În camera de sus era unitate. Învață cum să frângi pâinea și

21

Page 22: 2019 - Harul · 2019-06-25 · 5 te duce mai departe. Trei lucruri se desprind din cuvântul lui Dumnezeu: 1. În camera de sus era unitate. Învață cum să frângi pâinea și

22

Page 23: 2019 - Harul · 2019-06-25 · 5 te duce mai departe. Trei lucruri se desprind din cuvântul lui Dumnezeu: 1. În camera de sus era unitate. Învață cum să frângi pâinea și

23

Page 24: 2019 - Harul · 2019-06-25 · 5 te duce mai departe. Trei lucruri se desprind din cuvântul lui Dumnezeu: 1. În camera de sus era unitate. Învață cum să frângi pâinea și

24

Page 25: 2019 - Harul · 2019-06-25 · 5 te duce mai departe. Trei lucruri se desprind din cuvântul lui Dumnezeu: 1. În camera de sus era unitate. Învață cum să frângi pâinea și

25

TABĂRĂ DE INSTRUIRE12-17 AUGUST 2019

PENSIUNEA CASA MATEI - BERCA, JUD. BUZĂUCost 500 lei / pers.

Invitați: păstori USA și PoloniaTema: Transformarea gândirii

LOCURI LIMITATE: 50 persoaneDetalii și înscrieri: dr. IOAN CEUȚĂ - tel. 0722.356.625

IOSIF FABIAN - tel. 0769.060.789PLATA SE VA FACE LA SOSIREA ÎN PENSIUNE.

UPCAGUnited Penticostal Council Assemblies of God SUA

ADUNĂRILE LUI DUMNEZEU DIN ROMÂNIAParteneriat pentru trimitere misionari români în Liberia

Dacă ești chemat de Dumnezeu în lucrarea creștină, necăsătoritsau căsătorit și dorești să te implici în lucrarea misionară,

te rog să ne contactezi pentru detalii.dr. IOAN CEUȚĂ - tel. 0722.356.625

IOSIF FABIAN - tel. 0769.060.789

25

Page 26: 2019 - Harul · 2019-06-25 · 5 te duce mai departe. Trei lucruri se desprind din cuvântul lui Dumnezeu: 1. În camera de sus era unitate. Învață cum să frângi pâinea și

26

Page 27: 2019 - Harul · 2019-06-25 · 5 te duce mai departe. Trei lucruri se desprind din cuvântul lui Dumnezeu: 1. În camera de sus era unitate. Învață cum să frângi pâinea și

27

Page 28: 2019 - Harul · 2019-06-25 · 5 te duce mai departe. Trei lucruri se desprind din cuvântul lui Dumnezeu: 1. În camera de sus era unitate. Învață cum să frângi pâinea și

ADUNĂRILE LUI DUMNEZEU DIN ROMÂNIACONGRES - 25-27 iunie 2020

ANUL 2020, ANUL EVANGHELIZĂRII„N-am oprit nimic din ceea ce vă era de folos,

istorisindu-vă și învățându-vă în public și prin case.”Fapte 20:20

INVITATPastor Choco

Rev. Wilfredo "Choco" De Jesús is the Lead Pastor of New Life Covenant Church, one of the fastest growing churches in Chicago. Since he became Senior Pastor in 2000, New Life has grown to 17,000 adherents globally through church campuses, plants, andmore than 110 ministries that reach the most disenfranchised – the poor, homeless, prostitutes, drug addicts, and gang members. In April 2013, Pastor Choco was named one of Time Magazine’s 100 most influential people in the world and recognized for hisleadership and influence within the Evangelical and Latino community, to the Glory of God. Pastor Choco is also the author of four books: Amazing Faith, In the Gap, Stay the Course and Move Into More. In December of 2018, he graduated with his doctorate from Southeastern University. He resides in the Humboldt Park community of Chicago with his wife Elizabeth; they have three adult children and two grand daughters.