2011 valvesproducts ro mail

Upload: bunescu-teodora

Post on 31-Oct-2015

39 views

Category:

Documents


0 download

TRANSCRIPT

  • www.flowtec.at

  • www.flowtec.atwww.flowtec.at

  • www.flowtec.at

  • www.flowtec.at

  • www.flowtec.at

    Valve segment cu bilValve de control pentru o gam larg de suspensii, vapori i gaze; etaneitatea nu este afectat de modificrile presiunii difereniale; scaun uor de nlocuit.

    DN: 25/2 - 700 mm PN: 10 - 100 bari Intervalul de temperatur: -196C pn la +550C Corp: oel inoxidabil, hastelloy C sau titan Scaun: PTFE, PTFE / oel inoxidabil sau HiCo (stellite) Accesorii: dispozitive de acionare, dispozitive de

    poziionare, sen zori de poziie, comutatoare de limitare Modele: cu capsul sau cu flan,

    ax montat centrat sau excentric

    Somas are mai mult de 60 de ani de experien n domeniul valvelor de nchidere i control. Competenele principale ale com-paniei sunt dezvoltarea i produ-cerea de valve industriale. Ca o companie independent, proces-ele sale de decizie sunt rapide i eficiente, ceea ce face ca Somas

    s rspund rapid la solicitrile n schimbare de pe pia fr s compromit vreodat sigurana i continuitatea gamei sale de produse. Dezvoltarea produselor de ctre Somas se bazeaz pe cunoaterea competent, selec-tarea atent a materiilor prime, soluiile optimizate i disponibi-

    litatea sistemelor de simulare, care ofer companiei posibilitatea de a-i testa produsele prin pro-be de simulare interne. Diferitele certificate deinute de companie dovedesc angajamentul su n fa-voarea calitii.

    Experiena transferat n produse siguran bazat pe inovaie, calitate i servicii. Somas este un partener n care putei avea ncredere!

    OpiuniZgomot sczut (LN)

    Valva segment cu bil cu reducere de zgomot pentru presiuni difereniale ridicate. Segmentul este echipat cu o inserie pentru zgomot sczut (LN), presiunea este redus treptat fr creterea semnificativ a vitezei.

    Tipuri alternative de scaun Avei posibilitatea s alegei dintr-o gam de scaune alternative care s se potriveasc la diferite medii i intervale de temperatur:

    Tipul A: PTFE (10% carbon) Tipul B: PTFE-53 (50% praf 1,4435) Tipul T: HiCo (stellite) Tipul W: fr scaun (inel de acoperire placat cu crom dur)

  • www.flowtec.at

    Valve cu bilValve de nchidere i control cu coeficieni nali de debit al valvei i schelet complet; nlocuire a scaunului uoar fr a fi nevoie s se demonteze dispozitivul de acionare.

    DN: 25 - 400 mm PN: 10 - 50 bari Intervalul de temperatur: -196C pn la +550C Etaneitate: conf. ANSI clasele V la VI Model: conexiune cu flan Corp: 1,4408 Scaun: HiCo (stellite) sau PTFE / oel inoxidabil Accesorii: dispozitive de acionare, dispozitive de

    poziionare, senzori de poziie, comutatoare de limitare

    Valve flutureGeometrie special cu dubl ramificaie; scaun din oel ino-xidabil solid; adecvat debitelor ridicate i mediilor coninnd solide sau particule abrazive; valv de verificare i control ideal.

    DN: 80 - 1200 mm PN: 25 - 50 bari Intervalul de temperatur: -196C pn la +550C Etaneitate: conf. ANSI clasa V Modele: cu capsul, cu flan sau cu nervuri Corp: 1,4408; SMO 254 Scaun: oel inoxidabil sau PTFE Accesorii: dispozitive de acionare, dispozitive de

    poziionare, senzori de poziie, comutatoare de limitare

    Modelul scaunului

  • www.flowtec.at

    Acionare manual Manet tip HK115, HK 125, din oel

    acoperit cu rin epoxidic

    Dispozitive de acionareAvei posibilitatea de a v echipa valva cu diferite dispozitive de acionare, n funcie de aplicaia dumneavoastr. Dac avei nevoie de o soluie manual, pneumatic sau electric avem ceea ce cutai.

    Acionare electricPregtim valva pentru instalarea dispozitivelor de acionare electrice sau v furnizm o valv n ntregime asamblat i dispozitive de acionare de diferite mrci. Contactai-ne pentru o ofert bazat pe specificaiile dumneavoastr.

    Acionare pneumaticDispozitivele noastre de acionare pneumatice tip A sunt disponibile ca uniti cu aciune dubl sau unic (de-schise sau nchise cu arc).

    Model compact Cuplaj cu friciune la transmisie patentat fr patinare Etanri cu frecare sczut Caracteristic de cuplu ajustat Conexiuni standardizate pentru valve i accesorii

    Angrenaj cu melc, impermeabil la stropire, acoperit cu rin epoxidic, cu uruburi de oprire ajustabile; include indicator de poziie

    Manet tip HSR din oel rezistent la acid

  • www.flowtec.at

    Comutatoare de limitareV oferim diferite soluii pentru comutatoarele de limitare care s satisfac toate cerinele.

    Cutii de comand cu comutatoare de limitare integrate coninnd conexiunea de cabluri pentru valva solenoid.

    Comutatoare de limitare montate cu elemente pentru instalarea direct a dispozitivului de acionare. Fiecare comutator conine 2 limite pentru poziia deschis/nchis.

    TZID-C SIPART PS2

    Program soft SomSize

    Pentru adaptare exact, trebuie s alegei valva adecvat. Pentru a gsi rapid tipul i mrimea de valv care v este necesar pentru aplicaia dumneavoastr, v oferim softul SomSize uor de folo-sit. Pur i simplu contactai-ne pentru un exemplar al programului!

    Manualul de aplicaiiAcest pachet de soft interactiv v uureaz gsirea valvei care se potrivete necesitilor dumneavoastr. El include sugestii i informaii generale de funcionare privind o gam larg de aplicaii.

    Dispozitivul de poziionareDatorit modelului lor compact, dispozitivele nostre de poziionare ofer o serie de avantaje:

    Corp dintr-o singur pies din aluminiu, IP65 Pentru utilizare universal Dispozitiv unic pentru dispozitive de acionare liniare i

    la sfert de curs Acionare unic i dubl Instalare i calibrare uoar la faa locului Toi parametrii ajustabili Comunicare HART, PROFIBUS, Fieldbus Dotare cu dispozitive opionale n orice moment Dotare cu indicator de poziie

  • Badger Meter Europa

    www.flowtec.at

    Badger Meter Europa

    Valve de control pentru micro-debit din seria RC Seria RC este gama de valve standard pentru utilizarea n cercetare i dezvoltare. Include o selecie aproape nelimitat de materiale, asamblri de control i accesorii.

    Badger Meter ofer un numr de serii care acoper o gam larg de aplicaii industriale. Produ-sele sale sunt adecvate diamet-relor de la DN 10 la DN 50 (1/4 la 2), coeficienilor de debit de la 0,0000015 la 46, presiunilor

    pn la 4000 bari i temperaturi-lor de funcionare ntre -270C i +800C.

    Toate asamblrile sunt solid proi-ectate i necesit numai o minim ntreinere. Asamblrile interne

    vin cu o serie de caracteristici ino-vatoare i sunt fabricate de tehni-cieni specializai. Valvele sunt dis-ponibile cu o gam de accesorii specifice pentru diverse aplicaii.

    Valve de control pentru toate aplicaiile

    Valva standardValva standard este adecvat controlului debitului lichidelor, gazelor i vaporilor n aplicaii industriale n general i la C&D i instalaiile pilot n particular. Este disponibil ca valv sferic sau cu ventil de col.

    DN: 1/4 la 2 PN: max. 340 bari kvs.: 0,0000015 - 5,1 Intervalul de temperatur -70C la +530C Conexiune: filet interior NPT sau G,

    gam de conexiuni speciale

    Valva cu flan DN: 15 la 40 PN: max. 340 bari kvs.: 0,000069 - 5,1 Intervalul de temperatur: -70C la +530C Conexiune: flane conf. DIN sau ANSI

    Valva standard Valvele standard sunt adecvate controlului cu precizie al debitului lichidelor, gazelor i vaporilor n aplicaii industri-ale generale.

    DN: 1 la 2 PN: max. 50 bari kvs.: 0,017 - 21 Intervalul de temperatur: -70C la +530C

    Valve industriale din seria ORSerie de valve solid proiectate pentru controlul debitului lichidelor, vaporilor i gazelor. Valvele din seria OR sunt extrem de fiabile i uor de manevrat i necesit o ntreinere minim.

  • Badger Meter Europa

    www.flowtec.at

    Badger Meter EuropaValva de control criogenic Adecvat pentru ajustarea fluidelor, gazelor i aburului n industriile generale, pentru cercetare, dezvoltare i n instalaiile pilot.

    DN: 1/4-1 PN: pn la 172 bari Intervalul de temperatur: -268C pn la +500C

    Valva sanitar turnatAceast valv standard este proiectat pentru controlul debitului lichidelor, gazelor i aburului.

    DN: 1 i 1,5 PN: max. 20 bari Cvs.: 0,05 - 20 Intervalul de temperatur -20C la +150C

    Valve sanitare din seria SCValvele sanitare sunt utilizate n aplicaiile sterile din domeniile biotehnologiei, produciei farmaceutice i prelucrrii alimentelor. Elementele de control al preciziei permit ajustarea optimizat la cerinele operaionale.

    Valva sanitar laminatAceast valv de control s-a dezvoltat n mod specific pen-tru controlul debitului lichidelor, gazelor i vaporilor n do-meniile biotehnologiei i produciei farmaceutice, precum i n industria alimentar. Este adecvat tuturor aplicaiilor unde trebuie evitate depozitele.

    DN: 1/2 la 1,5 PN: max. 20 bari kvs.: 0,05 - 20 Intervalul de temperatur -20C la +150C

    AccesoriiGama de produse include dispozitive de poziionare I/P i P/P, precum i variante digitale sau analoage. Compania ofer de asemenea o gam larg de convertoare I/P, valve solenoide, comutatoare de limitare i reductoare de presiune de la diveri productori.

  • www.flowtec.at

    Valve sferice Valve sferice cu dou ci i cu trei ci pentru lichide, gaze i vapori. Valvele sferice produse n ate-lierele de producie moderne, n special automatizate, ale companiei satisfac cele mai nalte stan-darde de calitate i sunt ideale pentru o gam larg de aplicaii. Compania lucreaz cu un sistem de inspecii n cadrul prelucrrii pe tot parcursul produciei. Burocco Inox Valvole este certificat conform UNI EN ISO 9001-2000, PED 97/23/EC i ATEX 94/9/EC.

    Din 1954, Achille Burocco Inox Valvole i-a mbuntit i extins continuu gama de valve de nchi-dere i control. Compania a fost astfel capabil s satisfac cele mai recente cerine ale clienilor i s in pasul cu standardele de

    calitate i tehnologice n schim-bare. Datorit facilitilor sale moder-ne de producie, Burocco este capabil s aprovizioneze piaa cu produse care satisfac cele mai stringente cerine i s-i

    extind gama de soluii pentru o varietate de sectoare industriale, incluznd producia chimic i farmaceutic, tehnologia de con-gelare, producia de metale, ali-mente i textile etc.

    Valve de control de calitate superioar

    Seria EuroValv de control pneumatic cu dou ci cu scaun unic nurubat. Scaun unic ghidat pentru instalaiile uoare.

    DN: 15 - 50 PN: 16 Intervalul de temperatur -5C la +200C Corp: font nodular, GS 400-12 / Epoxi Scaun: oel inoxidabil Conexiuni: flane PN 16

  • www.flowtec.at

    Seria 800/803Valve de control pneumatic de tip dou sau trei ci cu scaun unic nurubat i baz inferioar.

    DN: 15 - 100 PN: 16 - 40 Intervalul de temperatur

    -20C la +200C Corp: font, carbon, oel inoxidabil Scaun: oel inoxidabil Conexiuni: flane PN 16 la PN 40 Scaun unic ghidat Instalaii mediu uoare

    Seria 3000/3003Valve de control i deschidere/nchidere pen-tru micro-debit de tip dou sau trei ci

    DN: 4 - 25 PN: 16 - 63 Intervalul de temperatur -196C la +350C Corp: oel inoxidabil Scaun: oel inoxidabil, aliaj stellite,

    inserie plastic Conexiuni: filete, capete sudate, (BW i SW),

    flane (DIN i ANSI)

    Seria 2000/2003Valv de control pneumatic de tip dou-trei ci cu scaun unic nurubat. Scaun du-blu ghidat pentru instalaii mediu grele.

    DN: 15 - 100 PN: 16 - 40 Intervalul de temperatur:

    -196C la +350C Corp: font ductil, oel turnat,

    oel inoxidabil Scaun: oel inoxidabil Conexiuni: flane PN 16 la PN 40

  • www.flowtec.at

    Spirax Sarco ofer informaii, servicii i produse, n toat lu-mea, pentru controlul i utilizarea eficient a aburului i a altor fluide industriale. Economisirea energiei, eficiena produciei, reducerea costuri-lor de producie i perioadele de rambursare scurte sunt aspecte-

    le principale asupra crora se concentreaz compania. 100 de ani de experien n siste-mele cu abur n diverse industrii nseamn c v putem consilia asupra mbuntirilor n fabrica dumneavoastr care vor avea adesea ca rezultat reduceri de co-sturi considerabile i creteri profi-

    tabile ale capacitii de producie. Oferta noastr ne recomand drept partenerul perfect n cali-tate de furnizor de soluii. Aceste soluii pot merge de la asamblri de produse simple la proiecte ma-jore, cum ar fi amenajarea slii cazanelor.

    Soluii totale pentru sistemele cu abur

    Oale de condensGama de oale de condens a Spirax Sarco v permite s facei cea mai bun alegere pentru toate aplicaiile.

    Mecanice: oale de condens cu flotor sferic i gleic rsturnat Termodinamice: oale de condens termodinamice Termostatice: oale de condens cu capsul presurizat i bimetalice

    Valve de oprire etanate Bellow Valve de oprire etanate Bellow fr ntreinere pentru aplicaii cu abur industriale. Cu o protecie intern mpotriva rsucirii, etanare sigur i indicarea ridicrii. Roata de manevr ergonomic, care nu se ridic, asigur funcionarea uoar chiar la temperaturi ridicate i dup muli ani de utilizare. Modelul standard este livrat cu un dispozitiv de reglare pn la DN 100.

    DN: 15 - 250 mm PN: pn la 99 bari Intervalul de temperatur: -10C - 400C

  • www.flowtec.at

    Valve coniceValvele de control pentru servicii generale SPIRA-TROL se disting prin structura de plutire a pieselor interne. Valorile kvs pot fi astfel rapid modificate sau ntreinerea i reparaiile pot fi efectuate repede dup o perioad lung de utilizare fr unelte speciale. Corpurile valvelor sunt optimizate pen-tru debit, iar etanarea are format lung i este astfel n mod special stabil. Valv de control structurat n mod special modern i flexibil. Refacere simpl a valorilor kvs; ntreinere deosebit de uoar; deosebit de robust datorit ghidajului tijelor conic i lung; optimizat pentru debit; stabilitate mare la depozitare n condiii grele de utilizare.

    DN: 15 - 200 mm PN: 16 - 40 bari Intervalul de temperatur: -20C - 350C

    Valve de nchidereGam complet de valve de nchidere disponibile pentru ori-ce aplicaie.

    Soluii de ntreinere minim efectiv Prevenirea ntoarcerii debitului n conducte Model compact

    Tipuri: Valve de nchidere cu capsul DCV Valve de nchidere de refulare LCV1 Valve de nchidere cu split disc SDCV

    VizoareVizoarele Spirax Sarco permit inspectarea vizual rapid i uoar a sistemului dumneavoastr.

    Evaluai indicarea corect a debitului Detectai debitul blocat Identificai orice abur sub presiune sau pierdere de vapori Inspectai culoarea produsului n timpul funcionrii

    Tipuri:

    nchidere unic Vizor cu fereastr dubl Vizor cu fereastr unic Vizor SG13 Vizor SG253

    DN: 10 - 50 mm PN: 3,6 - 25 bari Intervalul de temperatur: -29C - 280C

  • www.flowtec.at

    Valve ghilotinCompania a revizuit recent i a mbuntit proiectarea ntregii serii de valve ghilotin. Garnitura de etanare Dynapack cu efecte de autoajustare i rzuire este instalat ca pies standard la toat seria. Toate valvele sunt disponibile cu roat de mn, manet, roat de lan, dispozitiv de acionare pneumatic, electric sau hidraulic. Sunt neblocabile, solide, uor de ntreinut i fiabile. Scaunul are flan i poate fi uor schimbat.

    EK Corp dintr-o singur pies, inel de etanare montat cu flan dinafar; pentru solide suspendate (

  • www.flowtec.at

    CRValv ghilotin special cu admisie rotund i evacuare dreptunghiular mai mare; proiectat n mod specific pentru manevrarea reziduurilor, separatoarelor de impuriti, ame-stecurilor etc.

    DN: 100 - 600 mm PN: 10 bari Corp: oel inoxidabil, font cenuie Etanare: poliuretan Aplicaii: denisipatoare, prelucrarea hrtiei reciclate

    KPInstalarea acestei valve permite manipulatorului nlocuirea sau ntreinerea fr ntreruperea funcionrii ori a golirii va-sului.

    DN: 50 - 600 mm PN: 10 bari

    TKValv ghilotin cu canal bidirecional pentru materiale cu consisten mare de pn la 18%; inel de etanare montat cu flan la exterior.

    DN: 50 - 800 mm PN: 10 bari Corp: oel inoxidabil, font cenuie Aplicaii: solide n suspensie

    TLLa fel ca TK, cu inel de etanare integrat n corp

    (Observaie: fa n fa, diferit de tipul TK)

    DTValv ghilotin bidirecional cu timpi de deschidere i nchidere extrem de scuri, proiectat special pen-tru manevrarea reziduurilor din conductele verticale.

    DN: 100 - 600 mm PN: 10 bari Corp: oel inoxidabil Aplicaii: medii cu solide de consisten ridicat

    i / sau ncrctur foarte murdar

  • www.flowtec.at

    RMValv-disc de nchidere

    Oel inoxidabil Scaun metalic Disponibil cu sau fr

    mecanism cu arc DN: 40 - 900 mm PN: max. 40 bari

    TPValv de ncercare cu cep

    DN: 40 mm i 25 mm PN: 10 bari Capete sudate sau

    mbinare cu filet

    3/4 V Valv cu 3/4 ci pentru comanda rafinorului

    DN: 80 - 300 mm PN: 10 bari Aplicaii: manevrarea

    pastei de hrtie i a celulozei

    Valva de nchidere pentru apa rezidual

    EBValv bidirecional proiectat special pentru aplicaii cu ap i ap rezidual, cu etanare profil nlocuibil. Etanare cu flan integrat.

    DN: 50 - 1200 mm Corp: font (acoperit cu rin epoxidic), oel inoxidabil Dimensiuni fa n fa conf. EN558-1 seria 20 (DIN3202 K1)

    pn la DN 500; de la standardul de fabric DN 600

    MUVan cu orificiu ptrat sau dreptunghiular; etanat pe toate cele patru laturi. Proiectat pentru aplicaii de nchidere sau control n rezervoare, containere, conducte etc.

    CCOrificiul vanei este folosit ca dispozitiv de etanseizare si control si se inchide pe 3 laturi

  • www.flowtec.at

    RCValv de reinere cu clapet ptrat sau dreptunghiular; pentru mon-tarea pe perete sau cu flan; previne refluxul, normal se instaleaz la captul unei conducte ca o valv de nchidere.

    BCValv de reinere cu clapet ptrat sau dreptunghiular, se monteaz pe perete sau cu flan, pentru a preveni refluxul i n mod obinuit se instaleaz la captul unei conducte, ca o valv de nchidere.

    DN: 150x150 pn la 600x600

    CWValv ghilotin pentru aplicaii la nalt presiune.

    DN: 80 - 1000 mm PN: 64 bari Aplicaii: medii grele / periculoase,

    aplicaii la nalt presiune

    VGValv ghilotin pentru medii abrazive, cu buce din cauciuc.

    DN: 50 - 900 mm PN: 10 bari Corp: font cenuie Aplicaii: minerit, industria chimic

  • www.flowtec.at

    XCValv unidirecional proiectat pentru serviciul de manevrare a armturilor industriale.

    DN: 50 - 600 mm PN: 10 bari Corp: font cenuie, oel inoxidabil Aplicaii: poarta de evacuare la baza silozului

    Valve speciale i pentru solide vrac

    SGValv de nchidere pivotant

    DN: 80 - 300 mm PN: pn la 3 bari Aplicaii: manevrare armturi,

    aplicaii cu sarcini mari

    3VYValv de derivaie cu trei ci

    DN: 50 - 250 mm PN: max. 3 bari Aplicaii: manevrare armturi

    WSPan unic fabricat.

    DN: pn la 1000 mm PN: pn la 40 bari Dispozitive de acionare:

    roat de mn, pneumatic, electric sau hidraulic

    SDValv disc articulat

    DN: 80 - 300 mm PN: pn la 3 bari Aplicaii: pentru servicii foarte abrazive

  • www.flowtec.at

    uber

    Valv fluture uber Lovre

    uber Goggler Derivator

    Actuators

    Roat de mn Roat de mn Cilindru Dispozitiv de Manet (tij de ridicare) (fr tij de ridicare) pneumatic acionare electric

  • www.flowtec.at

    LAROX este un productor internaional de valve cu burduf cu sediul iniial n Finlanda, acum funcionnd n mai mult de 50 de ri. Sunt acum n uz mai mult de 50.000 de valve cu burduf ntr-o gam larg de industrii, inclusiv

    mineritul, prelucrarea metalelor i a mineralelor, industria celulo-zei i hrtiei, producia chimic, producia de energie i explorrile marine i rafinarea petrolului. Dou alte proeminente domenii de utilizare sunt prepararea apei

    potabile i tratarea apei rezidu-ale. Larox ofer soluii de control al debitului la cheie care satisfac cerinele clientului.

    LAROX v ofer valve cu burduf care nu v vor dezamgi

    Valve cu burdufValva modular are trei componente principale

    - buca

    - corpul

    - dispozitivul de acionare

    Buca este singura parte care intr n contact cu mediul. Construcia i materialele celor trei compo-nente pot fi ajustate pentru a se potrivi condiiilor de lucru. Valvele cu burduf Larox cu autocurare asigur etaneitate de 100% chiar dac solidele s-au depozitat pe peretele bucei. Cnd sunt presate, orice particule cristalizate curg n afara suprafeei bucei i sunt mpinse n sensul curentului.

    Principiul de funcionare a valvei Larox este simplu. Cnd se deschide, valva nu restrnge deloc de-bitul, astfel fcnd parte integrant din conduct. n timpul nchiderii, dou prghii preseaz buca nchiznd-o pe centrul conductei.

  • www.flowtec.at

    Valve cu burduf acionate manual

    DN: 25 - 1000 mm PN: 1 - 100 bari Corp: font, oel inoxidabil, aluminiu; alte materiale disponibile la cerere Buc: SBRT sau EPDM; alte materiale disponibile pentru aplicaii

    speciale includ: NBR, NR, BU, FPM etc.

    PV

    corp deschis

    PVE

    corp nchis

    cu dispozitiv de acionare

    pneumatic

    cu dispozitiv de

    acionare hidraulic

    cu dispozitiv de

    acionare electric

    Valve acionate automat

    PVS

    corp etanat

  • Larox Wafer Knife Gate Valve (LKW)

    Larox Heavy Duty Wafer Knife Gate Valve is built with a cast body and features a heavy-duty stainless steel gate. Removable seats on either side of the blade provide a bi-directional bubble tight seal, with no metal parts in contact with the slurry. LKW is available with pressure rating up to 10 bars.

    Valve Operation

    In the open position the two sleeves seal against each other in the centre of the valve, providing a full bore through which the slurry can travel without being in contact with any metallic components. Closing the valve forces the gate progressively down between the two mating sleeve ends until it reaches the fully closed position, at which point the sleeves seal tight against either side of the gate, effectively sealing and completely containing the line pressure. Any material/medium discharged between the sleeves during stroking open or closed is collected within the containment area of the valve body and drained via the multiple flushing ports in the body.

    Features Double seat design for heavy duty slurry service Easily replaceable ring sleeves Full bore When open, the knife-gate is fully withdrawn from the slurry flow No metal parts in contact with the flowing slurry Bubble tight shutoff No clogged bonnet to impede flow External epoxy coated Easily adapted to suit most actuators Low maintenance requirements Suitable for wet or dry service Bi-directional flow No packing gland to maintain Wide range for elastomer available No seat cavity where solids can collect and prevent full gate closure

    Valve Body Actuators

    - Heavy duty cast body - Manual - Heavy duty yoke frame - Manual gear - Lubrication ports - Pneumatic - Flushing ports - Hydraulic - Open/closed lockout brackets - Electromechanical standard

    How the rubber ring sleeves work

    Matching rubber ring sleeves are placed in the valve housing to seal against the gate when the valve is closed and seal against each other when the valve is open. This tight seal contains the high internal line pressure. Double seated design provides bi-directional flow and tight shut off.

    Angeflanschter Messerabsperrschieber (LKF) von Larox

    Der angeflanschte Messerabsperrschieber von Larox ist aufgrund seines robusten Gusskrpers und des Schiebers aus Edelstahl hochbeanspruchbar. Die seitlichen Aufstze neben dem Messer knnen entfernt werden und bieten eine bidirektionale blasendichte Absperrung, die dafr sorgt, dass keine Metallteile mit dem Schlamm in Berhrung kommen. LKF ist mit einem Nenndruck von bis zu 10 bar verfgbar.

    Ventilbetrieb

    In geffneter Position drcken die beiden Manschetten in der Ventilmitte abdichtend gegeneinander und erzeugen einen Durchgang, durch den der Schlamm flieen kann, ohne dabei mit Metallteilen in Berhrung zu kommen. Wenn das Ventil geschlossen wird, wird der Schieber mit Kraft zwischen den beiden Manschetten nach unten gedrckt, bis er die Endposition erreicht hat. Dann drcken die Manschetten dicht gegen beide Seiten des Schiebers und sorgen dank einer effektiven Dichtung fr eine Aufrechterhaltung des Leitungsdrucks. Materialien und Medien, die beim ffnungs- und Schliehub zwischen den Manschetten austreten, werden im Auffangbereich des Ventilgehuses gesammelt

    EIGENSCHAFTEN Doppelsitz fr schweren Schlamm Einfach auszuwechselnde Ringmanschetten Volldurchgang Bei ffnung kommt der Messerschieber nicht mit dem Schlamm in Berhrung Metallteile bleiben vom Schlamm verschont Blasendichte Absperrung Keine Fliebehinderung durch verstopften Aufsatz Epoxidauenschicht Problemlose Anpassung an die gngigsten Antriebe Geringe Wartungs- anforderungen Fr Nass- und Trocken- betrieb geeignet Bidirektionale Flierichtung Keine zu wartende Stopfbuchsdichtung Groe Anzahl an Elastomeren verfgbar Keine Hohlrume im Sitz, um Verschluss des Schiebers durch Ansammlung von Feststoffen zu verhindern Geflanschte Verbindungen

    und ber mehrere Splanschlsse im Gehuse abgelassen.

    Ventilgehuse Antrieb

    - Hochfester Gusskrper - manuell - Hochfester Halterahmen - manuell mit Getriebe - Schmierungsanschlsse - pneumatisch - Splanschlsse - hydraulisch - Offene/geschlossene Sperrbgel, - elektromechanisch Standard

    Funktionsweise der Gummiringmanschetten

    Passende Gummiringmanschetten werden im Ventilgehuse platziert, um bei geschlossenem Ventil gegen den Schieber und bei geffnetem Ventil gegeneinander abzudichten. Dank dieser sicheren Abdichtung bleibt der Leitungsdruck aufrechterhalten. Durch den Doppelsitz wird eine bidirektionale Flierichtung sowie eine dichte Absperrung gewhrleistet.

    Hochdruck-Messerabsperrschieber fr Schwere Ausfhrung von Larox (LKH)

    Der Hochdruck-Messerabsperrschieber fr Schwere Ausfhrung von Larox (LKH) ist aufgrund seines robusten Gusskrpers und des Schiebers aus Edelstahl hochbeanspruchbar. Die seitlichen Aufstze neben dem Messer knnen entfernt werden und bieten eine bidirektionale blasendichte Absperrung, die dafr sorgt, dass keine Metallteile mit dem Schlamm in Berhrung kommen. LKH ist mit einem Nenndruck von bis zu 20 bar verfgbar.

    Ventilbetrieb

    In geffneter Position drcken die beiden Manschetten in der Ventilmitte abdichtend gegeneinander und erzeugen einen Durchgang, durch den der Schlamm flieen kann, ohne dabei mit Metallteilen in Berhrung zu kommen. Wenn das Ventil geschlossen wird, wird der Schieber mit Kraft zwischen den beiden Manschetten nach unten gedrckt, bis er die Endposition erreicht hat. Dann drcken die Manschetten dicht gegen beide Seiten des Schiebers und sorgen dank einer effektiven Dichtung fr eine Aufrechterhaltung des Leitungsdrucks. Materialien und Medien, die beim ffnungs- und Schliehub zwischen den Manschetten austreten, werden im Auffangbereich des Ventilgehuses gesammelt

    EIGENSCHAFTEN Doppelsitz fr schweren Schlamm Einfach auszuwechselnde Ringmanschetten Volldurchgang Bei ffnung kommt der Messerschieber nicht mit dem Schlamm in Berhrung Metallteile bleiben vom Schlamm verschont Blasendichte Absperrung Keine Fliebehinderung durch verstopften Aufsatz Epoxidauenschicht Problemlose Anpassung an die gngigsten Antriebe Geringe Wartungs- anforderungen Fr Nass- und Trocken- betrieb geeignet Bidirektionale Flierichtung Keine zu wartende Stopfbuchsdichtung Groe Anzahl an Elastomeren verfgbar Keine Hohlrume im Sitz, um Verschluss des Schiebers durch Ansammlung von Feststoffen zu verhindern

    und ber mehrere Splanschlsse im Gehuse abgelassen.

    Ventilgehuse Antrieb

    - Hochfester Gusskrper - manuell - Hochfester Halterahmen - manuell mit Getriebe - Schmierungsanschlsse - pneumatisch - Splanschlsse - hydraulisch - Offene/geschlossene Sperrbgel, - elektromechanisch Standard

    Funktionsweise der Gummiringmanschetten

    Passende Gummiringmanschetten werden im Ventilgehuse platziert, um bei geschlossenem Ventil gegen den Schieber und bei geffnetem Ventil gegeneinander abzudichten. Dank dieser sicheren Abdichtung bleibt der Leitungsdruck aufrechterhalten. Durch den Doppelsitz wird eine bidirektionale Flierichtung sowie eine dichte Absperrung gewhrleistet.

    www.flowtec.at

    Valve ghilotinValvele ghilotin de mare rezisten sunt fabricate cu un corp turnat i ghilotin din oel inoxidabil foarte rezistent. Scaunele nlocuibile de pe ambele pri ale porii asigur o nchidere ermetic dubl bidirecional. Aadar nicio parte metalic nu este n contact cu suspensiile. .

    Valva ghilotin capsulat (LKW)

    DN: 50 - 600 mm PN: 10 bari Tip de conexiune: Capsul Corp: Oel SG Buc: NR, nitril, altele la cerere

    Valva ghilotin cu flan (LKF)

    DN: 80 - 600 mm PN: 10 bari Tip de conexiune: Flan Corp: Oel SG Buc: NR, nitril, altele la cerere

    Valva ghilotin de nalt presiune (LKH)

    DN: 80 - 600 mm PN: 20 bari Tip de conexiune: Capsul Corp: Oel SG Buc: NR, nitril, altele la cerere

  • www.flowtec.at

    Valva cu burduf de uz general (PVEG)

    DN: 50, 80, 100, 150 mm PN: 6 - 10 bari Corp: amestec poliamidic Buc: SBRT, EPDM Dispozitiv de actionare: manual

    sau pneumatic

    Modele speciale de buce

    Buc cu vid Buc conic Buc cu senzori Buc cptuit cu poliuretan (PV)

    Valva disc rotativ (LRD)

    DN: 50 - 600 mm PN: 10 - 100 bari Tip de conexiune: Flan Corp: oel turnat, oel carbon,

    oel inoxidabil sau crom superior Cptueala corpului: cauciuc,

    uretan sau ceramic

  • www.flowtec.at

    LDKe / LDKf (seriile 084 + 086)Valve fluture de deschidere/nchidere i con-trol pentru construcii industriale, cuptoare, instalaii de cogenerare, bancuri de prob pentru motoare, sisteme de evacuare a gazelor, fabrici de oel, industria chimic i altele.

    DN: 32 - 500 mm PN: 6 - 16 bari Intervalul de temperatur: pn la +550C Model: cu capsul sau flan

    conf. EN 1092-1 Fa n fa: conf. EN 558-1 R20

    (pn la DN350)

    Clapete de nchidere i de control al debituluiValvele de nchidere Herberholz sunt proiectate pentru nchiderea sau controlul debitului unei game largi de medii. Sunt instalate n mod obinuit ntre flanele din conducte. Dispozitivele de etanare sunt n mod normal nlocuibile, iar valvele pot fi adaptate la orice sistem de acionare ales.

    RD / RA (seriile 033 + 034)Valve fluture de deschidere/nchidere i de con-trol pentru construciile industriale, cuptoare, instalaii de cogenerare, bancuri de prob pen-tru motoare, sisteme de evacuare a gazelor, fa-brici de oel, industria chimic i altele.

    DN: 50 - 1200 mm PN: 6 - 10 bari Intervalul de temperatur: pn la 550C Model: cu capsul sau flan conf. EN 1092-1 Fa n fa: conf. EN 558-1 R20

    (pn la DN350)

    Din 1948 Herberholz produce valve de nchidere i de control al debitului dintr-o varietate de materiale i de diferite dimensiuni nominale pentru aplicaii indus-triale. Valvele sunt asamblate la comand i echipate cu dispoziti-vul de acionare solicitat. ntruct materialele utilizate la produsele

    Herberholz sunt alese cu mare grij, valvele au o lung durat de funcionare, chiar dac sunt frecvent deschise i nchise sau sunt acionate n condiii nepri-elnice. Valvele Herberholz sunt conforme DIN EN 593 sau sunt fabricate conform acestui stan-dard. Producia de valve de n-

    chidere i de control al debitului este certificat conform DIN EN ISO 9001:2000 i sunt inspectate conform DIN EON12266. Valvele Herberholz se folosesc n lucrrile hidrotehnice, n industria chimic i n instalaiile industriale.

    Herberholz este un partener de ncredere pentru valvele de nchidere, de control al debitului i de reinere care ofer produse de calitate superioar

  • www.flowtec.at

    HRD / HRA (seriile 016 + 019, 015 + 018)Valve fluture de deschidere/nchidere i de control pentru construciile industriale, cuptoare, instalaii de cogenerare, bancuri de prob pentru motoare, sisteme de evacuare a gazelor, fabrici de oel, industria chimic i altele.

    DN: 50 - 1200 mm PN: 6 - 10 bari Intervalul de temperatur: pn la 550C Model: cu capsul sau flan conf. EN 1092-1 Fa n fa: conf. EN 558-1 R20 (pn la DN350)

    AK / DVGW - SSK (seria 049)Valve fluture pentru toate gazele conf. pro-cedurii DVGW fia G260. Valv de siguran conf. EN 161 clasa A (timp de nchidere < 1 sec.) pentru aplicaiile de furnizare a ga-zului combustibil pentru arztor sau arztor multiplu.

    DN: 50 - 400 mm PN: 10 bari Model: cu capsul sau flan

    conf. EN 1092-1 Fa n fa: conf. EN 558-1 R20

    Certificat de examinare Certificat de examinare Certificat de examinare Certificat de examinare Certificat de examinaretip EC tip DIN-DVGW tip DVGW tip EC tip GOSTtipuri: AK/DVGW, AK tipuri: AK/DVGW, AK tipuri: AK/DVGW-SSK, tipuri: AK/DVGW-SSK, serii: AK/DVGW, AK/SSK AK/SSK HRD/HRA, RD/RA

  • www.flowtec.at

    Seria 20/21Valvele fluture Bray din aceast serie sunt cptuite i echipate cu o unitate disc/tij dintr-o pies i corp demontabil care este acoperit cu Rilsan pentru utilizarea n atmosfere neprielnice.

    DN: 25 - 300 mm PN: 10 - 16 bari Intervalul de temperatur -40C la +200C Modelul corpului: cu capsul sau mner Fa n fa: conf. EN 558-1 seria 20 Corp: font cenuie, font nodular, oel inoxidabil Disc: oel inoxidabil, cptuit cu cauciuc, cu NBR, PTFE sau

    Viton ori fcut din materiale speciale Inelul scaunului: EPDM, NBR, PTFE, Viton, NBR alb

    Valve fluture Bray pentru toate industriile

    Valvele de nchidere i de con-trol marca Bray ofer mult mai mult dect valvele lunectoare i cu bil convenionale. Gama de produse include valve fluture cptuite pentru aplicaii industriale la temperaturi de pn la 200C i presiuni de pn la max. 16 bari.

    Compania furnizeaz de aseme-nea valve fluture de distribuie pentru temperaturi de pn la 260C i presiuni de pn la 100 bari. Dispozitivele de acionare sunt proiectate s se adapteze gamei de valve Bray, dar pot fi utilizate i pentru automatizarea altor

    valve de rotire la 90C. Scaune-le i discurile valvelor Bray sunt disponibile din materiale variate, ceea ce le face s fie adecvate unei mari varieti de medii i aplicaii de prelucrare.

    Seria 30/31Valve cu destinaie general de la Bray, constnd dintr-o conexi-une disc dublu la tij i un corp dintr-o pies.

    DN: 50 - 500 mm PN: 10 - 16 bari Intervalul de temperatur -40C la +200C Modelul corpului: cu capsul sau mner Fa n fa: conf. EN 558-1 seria 20 Corp: font cenuie, font nodular, oel turnat Disc: oel inoxidabil, font nodular cu manta din Nylon 11,

    alam, bronz Inelul scaunului: EPDM, NBR, Viton i altele

  • www.flowtec.at

    Seria 22/23Discuri cptuite cu PTFE

    Valve Bray de nalt performan pentru medii corozive i ab-razive din industria chimic i cele nrudite. Aprobat conform Standardului Tehnic German pentru Aer (TA-Luft)

    DN: 50 - 300 mm PN: 10 bari Intervalul de temperatur -40C la +200C Modelul corpului: cu capsul sau mner Fa n fa: conf. EN 558-1 seria 20 Corp: font nodular, oel inoxidabil, oel turnat Disc: oel inoxidabil, cu manta PTFE

    (minimum 3 mm grosime) sau materiale speciale Inelul scaunului: PTFE, PTFE conductiv, UHMPE

    Seria 40 - 45Valve fluture de nalt performan

    Valve fluture Bray de nalt performan cu dou ci.

    DN: 65 - 1400 mm PN: 10 - 100 bari Intervalul de temperatur -29C la +260C Modelul corpului: cu capsul sau mner Fa n fa: conf. EN 558-1 seria 20 Disc: oel inoxidabil, oel carbon Inelul scaunului: PTFE, RTFE, armat cu fibr de sticl Modele speciale: rezistente la foc, NACE, TA-Luft

    Seria 32 - 36 Valve fluture Bray cu nchiztor, special proiectate pentru di-mensiuni mari; disponibile n mrimi variate pentru a satisface condiiile reale de presiune, economisindu-v bani.

    DN: 600 - 1200 mm PN: 6 i10 bari Intervalul de temperatur -40C la +200C Modelul corpului: cu capsul sau mner Fa n fa: conf. EN 558-1 seria 20 Corp: font cenuie, font nodular, oel turnat,

    oel inoxidabil Disc: font cenuie, font nodular, oel inoxidabil,

    cu manta din Nylon 11, bronz sau materiale speciale Inelul scaunului: EPDM, NBR, Viton i altele

  • www.flowtec.at

    CRANE este un productor diversificat de produse indus-triale suprioare cu o prezen substanial ntr-un numr de piee de ni concentrate.CRANE a fost nffinat n 1855 i deservete acum diferite seg-mente de afaceri, cum ar fi ma-

    nevrarea fluidelor, domeniile aerospaial i electronic, siste-mele de comercializare, materi-alele i comenzile mecanice.n mod special sunt de remar-cat valvele fluture FLOWSEAL, seria SM. Bazndu-se pe construcia specific i excelen-

    ta performan n funcionare, valvele fluture FLOWSEAL, se-ria SM, reprezint o alternativ cu cost redus pentru valvele standard, valvele ghilotin i val-vele cu bil.

    Crane ofer valve fluture de calitate superioar cu trei ci

    Valve fluture FLOWSEAL - seria VIA/MSValvele fluture FLOWSEAL MS cu trei ci cu scaun metalic asigur o performan, o siguran i o calitate inegalabile.

    Proiectarea superioar a angrenajului discului / axului i precizia componentelor de etanare se combin cu geometria inovatoare pentru a asigura o durat de funcionare mbuntit, un cuplu de torsiune mai mic i o funcionare sigur la temperaturi ex-treme.

    nchiderea bidirecional etan la bule, chiar dup o funcionare ndelungat, asigur integritatea etanrii asociat nainte numai cu valvele cu scaun dintr-un material mo-ale.

    DN 80 - 600 mm PN: 10 - 40 bari / Clasa ANSI 150-600 Intervalul de temperatur: -196 C 550 C Model cu trei ci Model de scaun grandangular Inelul scaunului metalic elastic nchidere etan la bule Model de disc cu autocalibrare Ax robust dintr-o singur pies Scaun din stellite opional Inele de reazem de protecie Ax rezistent la ardere Cuplu de torsiune i frnare sczut Rezistena la foc testat

  • www.flowtec.at

    Modelul cu trei ciAa cum o spune i numele, sunt trei ramificaii separate proiectate n valva fluture cu trei ci. Dou dintre ele se ndreapt ctre locaia axului spre linia central a orificiului i spre linia central a suprafeelor de etanare ale discului / scaunului.

    Cea de-a treia este axa unghiului conului scaunului care este nclinat fa de linia central a orificiului valvei pentru a reduce frecarea suprafeelor de contact ale scaunului / etanrii n tim-pul funcionrii i pentru a conser-va integritatea etanrii pe durata de funcionare a valvei. Acest scaun gradangular elimin de asemenea mpnarea sau griparea discului.

    Valva Flowseal MS prezint caracte-ristici unice n proiectarea angrena-jului discului / axului i la scaunul i inelul de etanare de form excentric identic prelucrate cu precizie. Aceste caracteristici s-au combinat cu micarea excentric pentru a asigura o durat de funcionare mai mare, un cuplu de torsiune mai mic i randa-ment la temperaturi crescute. n plus, inelul scaunului metalic elastic asigur funcionarea bidirecional CU PIER-DERI ZERO.

    Modelul corpului: MNER, flan dubl (model lung i scurt) Suprafaa de etanare: conf. EN 1092-1 Fa n fa: conf. EN 558-1, ASME B16.10, ISO 5752, API 609

    Material:

    Corp: oel carbon sau oel inoxidabil Disc: oel carbon sau oel inoxidabil Ax: 1.4057, 1.4462 sau 1.4980 Inelul de etanare: 1.4541/grafit, 1.4541/1.4541, stellite, gylon Garnitur: grafit, emisie sczut (TA-Luft)

  • www.flowtec.at

    Valve ceramiceDatorit utilizrii componentelor ceramice la valvele cu bil i de nchi-dere, acestea sunt efectiv rezistente la uzur. Aceste valve se utilizeaz n legtur cu mediile abrazive i corozive, solidele n suspensie sau ma-teriale vrac, cum ar fi cenua zburtoare, laptele de var, caolinul, dioxidul de titan, acizii, soluiile alcaline, pigmenii etc.

    Acestea sunt larg rspndite n industria chimic, industria celulozei i hrtiei, oelrii, centrale de for, instalaii de incinerare a deeurilor, si-steme de transport pneumatic etc.

    Cera ValveValve cu bil modulare cptuite cu ceramic

    Valva Cera tip K s-a dezvoltat pe baza seriei demonstrate de valve cu bil SSK3100. Datorit proiectrii sale modulare i gamei largi de modele, acest tip de valv este utilizat n multe aplicaii diferite.

    Avantaje i caracteristici mbuntite: Reducerea greutii cu 30 pn la 35% Model complet fr joc Disponibil n varianta lung i scurt Disponibil ntr-o gam larg de combinaii de materiale Disponibil ca valv de control sau de nchidere pentru nivele de

    debit de la 1m3/h pn la 2800 m3/h De asemena disponibil cu sistem de etanare pe baz de arc cu

    bil plutitoare Valv din dou piese pentru industria chimic Variate opiuni de etanare a axului Prile corpului nu sunt n contact cu mediul Model cu dispozitiv disponibil pentru nchidere n caz de

    diferene de nalt presiune Pre sczut DN: 10 - 300 mm PN: pn la 40 bari (modele pentru presiune mai ridicat la cerere) Corp: oxid de aluminiu, oxid de zirconiu, carbur de siliciu, azotur de siliciu Opiuni: pentru temperatur peste 1800C, model conform Standardului Tehnic German pentru Aer (TA-Luft), cu nclzire, rcire etc.

    Cu o for de munc depind o sut de persoane, Cera Sy-stem produce componente ce-ramice de precizie n serii mari sau mici, precum i soluii de sisteme cu componente cera-mice. Este un furnizor de frunte

    pentru companii renumite din Europa i nu numai. Departa-mentul de dezvoltare al compa-niei i inginerii si de vnzri ofer sisteme ceramice comple-te, precum i soluii complete la comand pe baza specificaiilor

    clientului. Cera System este certificat conform DIN EN ISO 9001:2000 i poate garanta ca-litate superioar i proiectare in-ovatoare.

    Cera System - mai mult dect ceramic

  • www.flowtec.at

    Valva-disc sertarValva-disc sertar este fr spaiu mort i etan la gaz i este astfel n mod special adecvat controlului volumelor sczute i funciilor generale de control, precum i aplicaiilor contorizate.

    Avantaje:

    Etan la gaz Fr spaiu mort Ideal pentru controlul debitelor mici Pentru funciile de control Pentru sarcinile contorizate

    Datele valvei:

    DN: 1 - 50 mm PN: 250 bari (depinznd de mrimea orificiului)

    Modele disponibile:

    Pentru industria chimic (tip SSC) Versiunea uoar (tip SSL, SDL, SGL)

    Uzura conductelorComponentele coturilor din ceramic au diametre corespunztoare. Datorit utilizrii ceramicii de calitate superioar, acestea sunt uoare i prezint o suprafa interioar complet neted. Conductele ceramice pot fi adaptate n efectiv toate instalaiile i sunt compatibile cu alte sisteme.

    DN: 15 - 200 mm PN: 6 - 16 bari Model: cu manta armat din oel sau fibr de sticl

    tip SSC