0724.069.662. idrospeed artrom hidroizolatii...sistemele de hidroizolatie cu membrane sintetice...

6
0724.069.662. [email protected] www.hidroizolatiiromania.ro HIDROSPEED ARTROM hidroizolatii si impermeabilizari profesionale HIDROIZOLATII MEMBRANA EPDM În 1980, Firestone Building Products a pătruns pe piaţa hidroizolaţiilor printr-o singură fabrică localizată în Prescott, SUA. Astăzi, compania a produs şi instalat peste 1.000.000.000 m2 de membrana EPDM. Această performanţă a situat societatea Firestone Building Products pe poziţia de lider mondial în fabricarea membranei EPDM. Prima lucrare executată cu sistemul EPDM Firestone, care datează din 1980, aflată în Wisconsin-SUA, este în stare de perfectă funcţionalitate şi astăzi, studiile arătând că în tot acest timp materialul nu a suferit nici o modificare în structura chimică. De atunci, sistemul a fost instalat peste tot în lume, de la climatul extrem de rece din Alaska, până la zonele extrem de calde din zona Golfului Arabic. Membranele sintetice au reusit sa se impuna pe piata datorita perfomantelor deosebite in zona rezistentelor mecanice, a celor chimice (durabilitate crescuta) si raportului calitate/pret. Sistemele de hidroizolatie cu membrane sintetice EPDM, TPO si membrana PVC reprezinta alegerea inteligenta atunci cand doriti un acoperis ecologic, care imbina esteticul cu rezistenta nelimitata la imbatranire, radiatii ultraviolete si intemperii. De ce EPDM Firestone? Instalare simplă şi rapidă Longevitate excepţională Mare flexibilitate şi elongaţie Costuri globale reduse Membrană Eco-friedly Hidroizolatie Membrana EPDM Utilizarea, în creştere, a membranei EPDM în etanşeizarea teraselor şi acoperişurilor plane se datorează aptitudinilor acesteia de a răspunde criteriilor de performanţă cerute de standardele construcţiei moderne. Membrana hidroizolanta EPDM Firestone oferă o combinaţie unică de caracteristici şi avantaje care au fost demonstrate peste tot în lume. Membrana EPDM Firestone este disponibilă în folii de mari dimensiuni, până la 15 m lăţime şi 61 m lungime, fapt care permite reducerea numărului de lipituri şi implicit a timpului de montare. Graţie compoziţiei sale chimice, membrana EPDM are o rezistenţă aproape nelimitată la razele ultraviolete, la ozon şi la şocuri termice. Deoarece membrana nu conţine plastifianţi sau agenţi pentru rezistenţa la foc, caracteristicile sale chimice rămân stabile şi neschimbate, demonstrând astfel o durată de viaţă excepţională. Membrana rămâne flexibilă la temperaturi cuprinse între – 45oC şi + 130 oC . Are o elongaţie de peste 300% ceea ce-i permite să absoarbă mişcările suportului precum şi variaţiile de temperatură. Membrana EPDM Firestone nu necesită întreţinere. Această caracteristică, asociată unei longevităţi excepţionale a materialului precum şi unor costuri la instalare competitive, conferă sistemului o particulariate interesantă, de luat în calcul, pentru o investiţie pe termen lung. Membrana EPDM Firestone este un material inert cu impact limitat asupra mediului în timpul fabricării, montării şi utilizării.

Upload: others

Post on 17-Jan-2020

9 views

Category:

Documents


1 download

TRANSCRIPT

Page 1: 0724.069.662. IDROSPEED ARTROM HIDROIZOLATII...Sistemele de hidroizolatie cu membrane sintetice EPDM, TPO si membrana PVC reprezinta alegerea inteligenta atunci cand doriti un acoperis

0724.069.662. [email protected] www.hidroizolatiiromania.ro

HIDROSPEED ARTROMhidroizolatii si impermeabilizari

profesionale

HIDROIZOLATIIMEMBRANA EPDM

În 1980, Firestone Building Products a pătruns pe piaţahidroizolaţiilor printr-o singură fabrică localizată înPrescott, SUA. Astăzi, compania a produs şi instalatpeste 1.000.000.000 m2 de membrana EPDM. Aceastăperformanţă a situat societatea Firestone Building Products pe poziţia de lider mondial în fabricarea membranei EPDM. Prima lucrare executată cu sistemulEPDM Firestone, care datează din 1980, aflată în Wisconsin-SUA, este în stare de perfectă funcţionalitateşi astăzi, studiile arătând că în tot acest timp materialulnu a suferit nici o modificare în structura chimică. De atunci, sistemul a fost instalat peste tot în lume, de la climatul extrem de rece din Alaska, până la zonele extrem de calde din zona Golfului Arabic.

Membranele sintetice au reusit sa se impuna pe piata datorita perfomantelor deosebite in zona rezistentelor mecanice, a celor chimice (durabilitate crescuta) si raportului calitate/pret.Sistemele de hidroizolatie cu membrane sintetice EPDM, TPO si membrana PVC reprezinta alegerea inteligenta atunci cand doritiun acoperis ecologic, care imbina esteticul cu rezistenta nelimitata la imbatranire, radiatii ultraviolete si intemperii.

De ce EPDM Firestone?

Instalare simplă şi rapidă

Longevitate excepţională

Mare flexibilitate şi elongaţie

Costuri globale reduse

Membrană Eco-friedly

Hidroizolatie Membrana EPDM

Utilizarea, în creştere, a membranei EPDM în etanşeizarea teraselor şi acoperişurilor plane sedatorează aptitudinilor acesteia de a răspunde criteriilor de performanţă cerute de standardeleconstrucţiei moderne. Membrana hidroizolanta EPDM Firestone oferă o combinaţie unică decaracteristici şi avantaje care au fost demonstrate peste tot în lume.

Membrana EPDM Firestone este disponibilă în folii de mari dimensiuni, până la 15 m lăţime şi61 m lungime, fapt care permite reducerea numărului de lipituri şi implicit a timpului de montare.

Graţie compoziţiei sale chimice, membrana EPDM are o rezistenţă aproape nelimitată la razele ultraviolete, la ozon şi la şocuri termice.

Deoarece membrana nu conţine plastifianţi sau agenţi pentru rezistenţa la foc, caracteristicilesale chimice rămân stabile şi neschimbate, demonstrând astfel o durată de viaţă excepţională.

Membrana rămâne flexibilă la temperaturi cuprinse între – 45oC şi + 130 oC . Are o elongaţiede peste 300% ceea ce-i permite să absoarbă mişcările suportului precum şi variaţiile detemperatură.

Membrana EPDM Firestone nu necesită întreţinere. Această caracteristică, asociată uneilongevităţi excepţionale a materialului precum şi unor costuri la instalare competitive, conferăsistemului o particulariate interesantă, de luat în calcul, pentru o investiţie pe termen lung.

Membrana EPDM Firestone este un material inert cu impact limitat asupra mediului în timpulfabricării, montării şi utilizării.

Page 2: 0724.069.662. IDROSPEED ARTROM HIDROIZOLATII...Sistemele de hidroizolatie cu membrane sintetice EPDM, TPO si membrana PVC reprezinta alegerea inteligenta atunci cand doriti un acoperis

SISTEME DE INSTALARE

Sistemul LESTAT

Sistemul inversat

Acest sistem este potrivit pentru orice terasă care estestructurată să suporte greutatea lestului. Membranele EPDM se aşează liber pe suport, suprapunându-se minim100 mm. Lipirea foliilor între ele se face cu ajutorul benzii Firestone QuickSeam® Splice Tape. După terminareainstalării, membrana este lestată cu o masă minimă de50 kg/m2.

Sistemul inversat este e variaţie e sistemului lestat convenţional, fiind ideal pentru terasele cutrafic regulat sau cele situate în zone cu condiţii severe. Membrana EPDM este separată de lestprintr-un strat de panouri termoizolante rezistente la umiditate şi un strat de geotextil aşezatdirect pe membrană.

Cele două sisteme descrise anterior se pretează teraselor care pot suporta greutatea lestuluişi care au o pantă mai mică de 1:6.

costuri de instalare reduse; permite folosirea membranelor EPDM de mari dimensiuni; lipiri mai puţine; instalare rapidă.

În acest sistem membrana EPDM este lipită de suport petoată suprafaţa acestuia folosind adezivul FirestoneBonding Adhesive. Membranele adiacente se suprapunminim 100 mm şi se lipesc între ele cu ajutorul benziiFirestone QuickSeam® Splice Tape pentru a forma o membrană continuă şi etanşă. Sistemul cu aderenţă totalăeste adaptat clădirilor cu structură uşoară, dar undetermoizolaţia este aplicată cu un sistem de prinderecorespunzător, care să ofere o rezistenţă la smulgeresufficient de mare. Plăcile de termoizolaţie trebuie să fiecompatibile cu adezivul de contact Firestone.

Sistemul cuADERENTA TOTALA

Acest sistem este un sistem uşor, în care fixarea mecanicăa membranei de suport se face fără perforarea membranei.Sistemul este construit pornind de la QuickSeam®RMA strip, o bandă de EPDM ranforsat, lată de 254 mm, careîncorporează pe toată lungimea ei şi două benziautoadezive QuickSeam® Splice Tape.

Sistemele Firestone cu fixare mecanică constituie o metodă de montare economică, potrivităacoperişurilor care au suportul suficient de rezistent la smulgere pentru şuruburile folosite lafixare şi care au o pantă de până la 1:3. Firestone oferă opţiuni privind sistemele cu fixaremecanică a membranei EPDM: sistemele RMA, MAS şi BIS. Este posibilă şi combinareaacestor sisteme.

Sisteme cu FIXARE MECANICA

Sistemul RMA

Sistemul MAS

Sistemul BIS

Avantajele sistemelor

În sistemul Firestone MAS, membranele se întind pe unsuport potrivit şi se fixează mecanic cu ajutorul unor benzimetalice aşezate deasupra membranei. Benzile metalicesunt apoi acoperite cu Firestone QuickSeam®BattenCover. Acest sistem oferă o alternativă la sistemul RMApentru situaţiile în care acoperişul prezintă neregularităţii.

Sistemul BIS este o varietate a sistemului MAS. Însistemul Firestone BIS, foliile se întind pe un suport potrivit şi se fixează mecanic cu ajutorul benzilor metalicepoziţionate în cadrul lipiturii dintre folii adiacente. Foliileadiacente trebuie suprapuse pe o zonă de minim 200 mm.

Page 3: 0724.069.662. IDROSPEED ARTROM HIDROIZOLATII...Sistemele de hidroizolatie cu membrane sintetice EPDM, TPO si membrana PVC reprezinta alegerea inteligenta atunci cand doriti un acoperis

0724.069.662. [email protected] www.hidroizolatiiromania.ro

HIDROSPEED ARTROMhidroizolatii si impermeabilizari

profesionale

HIDROIZOLATIIMEMBRANA TPO

Datorita compatibilitatii cu bitumul, membranele TPOreprezinta solutia ideala de reabilitare a teraselor vechicu hidroizolatii bituminoase, oferind posibilitatea renovariilor, fara costuri suplimentare date de demontarea si decopertarea acestora, a transportului acestor reziduuri.Nu in ultimul rand membranele TPO, implicate in acestereabilitari, reprezinta o masura rezonabila si in ceea cepriveste protectia mediului inconjurator.

Membranele sintetice au reusit sa se impuna pe piata datorita perfomantelor deosebite in zona rezistentelor mecanice, a celor chimice (durabilitate crescuta) si raportului calitate/pret.Sistemele de hidroizolatie cu membrane sintetice EPDM, TPO si membrana PVC reprezinta alegerea inteligenta atunci cand doritiun acoperis ecologic, care imbina esteticul cu rezistenta nelimitata la imbatranire, radiatii ultraviolete si intemperii.

Pot atinge fara probleme o durata de viata de cel putin 30 de ani.

Intr-un timp relativ scurt membranele TPO au fost larg acceptate de catre specialistii in domeniu, consultanti, arhitecti si constructoridin toata lumea si in special in SUA cunosc o dublare anuala a cresterii cererii.

Page 4: 0724.069.662. IDROSPEED ARTROM HIDROIZOLATII...Sistemele de hidroizolatie cu membrane sintetice EPDM, TPO si membrana PVC reprezinta alegerea inteligenta atunci cand doriti un acoperis

Membranele sintetice au reusit sa se impuna pe piata datorita perfomantelor deosebite in zona rezistentelor mecanice, a celor chimice (durabilitate crescuta) si raportului calitate/pret.Sistemele de hidroizolatie cu membrane sintetice EPDM, TPO si membrana PVC reprezinta alegerea inteligenta atunci cand doritiun acoperis ecologic, care imbina esteticul cu rezistenta nelimitata la imbatranire, radiatii ultraviolete si intemperii.

Membranele PVC sint o solutie moderna pentrurealizarea hidroizolatiilor pe orice tip de acoperis: terasaorizontale sau inclinate, acoperiri in sarpanta, domesticesau industriale, in sisteme vizibile sau balastate, cu bunerezistente UV, rezistente la vant sau la foc, rezistenteantiradacini, intr-o gama larga de dimensiuni si culori.

0724.069.662. [email protected] www.hidroizolatiiromania.ro

HIDROSPEED ARTROMhidroizolatii si impermeabilizari

profesionale

HIDROIZOLATIIMEMBRANA PVC

Membrana PVC se fixeaza mecanic si apoi printermosudare (lipire cu aer cald) formand legaturiomogene, de capacitate portanta ridicata.

Page 5: 0724.069.662. IDROSPEED ARTROM HIDROIZOLATII...Sistemele de hidroizolatie cu membrane sintetice EPDM, TPO si membrana PVC reprezinta alegerea inteligenta atunci cand doriti un acoperis

0724.069.662. [email protected] www.hidroizolatiiromania.ro

HIDROSPEED ARTROMhidroizolatii si impermeabilizari

profesionale

ACOPERISURI VERZI

Avantaje GREEN ROOF

- Reducerea consumului de energie necesar pentru incalzire/racire cu până la 25% prin cresterea coeficientului de izolare termica.- Purificarea aerului prin reducerea cantitatii de praf si particule din atmosfera- Posibilitatea colectarii si utilizarii apei pluviale- Îmbunatatirea izolatiei fonice a incintelor- Creșterea numarului de spatii verzi în orase și a calitatii imaginii urbane

Acoperisul verde nu trebuie intretinut

Alegerea corectă pentru acoperișurile verzi, în specialpentru cele înclinate, este un amestec de ierburigrase, cu precădere sedum, care au o creștere lentă,atingând dimensiuni reduse. În plus, acest tip de vegetație își reține necesarul de umiditate și nu suferă datorită variațiilor de temperatură și precipitații.

NU se foloseste gazon, care este extrem depretențios în privința cantității de apă oferite, a solului și a operațiilor de tundere.

Apa nu se poate infiltra

Apa nu se poate infiltradatorită hidoizolatiei, prezentă la nivelul șarpantei/terasei. Mai mult chiar,plantele rețin umezeala dinprecipitații, iar straturile dedrenaj evacuează și maieficient surplusul.

Încărcarea suplimentară, datorităacoperișurilor verzi nu suprasolicitaelementele de rezistență, ducând la deteriorarea în timp a acestora, deoarece orice acoperiș este calculat să reziste până la de 2-3 ori încărcarea curentă, obișnuită (datorată greutății proprii, zăpezii, etc). În plus, subtratul vegetal utilizat nu este pământ obișnuit. El are o compoziție ușoară, reducând considerabil încărcareape m² si solicitările structurii

Acoperisul verde NU afecteaza si NU compromite structura cladirii

NU suprasolicita elementelede rezistenta

Page 6: 0724.069.662. IDROSPEED ARTROM HIDROIZOLATII...Sistemele de hidroizolatie cu membrane sintetice EPDM, TPO si membrana PVC reprezinta alegerea inteligenta atunci cand doriti un acoperis

Domenii de utilizare geomembrane EPDM

- Impermeabilizari iazuri, lacuri, heleste;- Impermeabiliare bazei si de deasupra depozitelor de deseuri menajere si industriale;- Impermeabilizarea depozitelor si bazinelor de deseuriorganice; - Impermeabilizarea bazinelor de apa reziduala;- Impermeabilizare taluzari, baraje, diguri;- Impermeabilizarea peretilor de tunele; - Impermeabilizarea in diverse arii de constructii civilesi industriale;- Impermeabilizare parcari, statii de benzinarii, bazineledecantare din rafinarii, etc.

0724.069.662. [email protected] www.hidroizolatiiromania.ro

HIDROSPEED ARTROMhidroizolatii si impermeabilizari

profesionale

IMPERMEABILIZARI

Impermeabilizari Membrana EPDM

- este o membrana monostrat din cauciuc sintetic compusa din - rezistenta nelimitata la ozon, uv si socuri termice- rezistenta nelimitata la imbatranire si substanta chimice corozive- rezistente la variatiile de temperatura, ramane flexibila la temp de -45º C- elasticitate de 300%, cea ce ai permite sa absoarbe miscarile suportului- preia fara probleme rosturile de dilatare- instalarea se face prin vulcanizare la rece rapid si sigur- material inert chimic cu impact limitat asupra mediului inconjurator in timpul fabricarii si utilizarii- disponibila la dimensiuni destul de mari; latimea de la 2 la 15metri, lungimea intre 30 si 60metri