ziua sigurantei pe internet safer internet day

of 16 /16
Ziua Sigurantei pe Internet Safer Internet Day Liceul Tehnologic “Tiu Dumitrescu” Clasa aXI-a A Grupa I

Author: griffin-munoz

Post on 01-Jan-2016

37 views

Category:

Documents


2 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Ziua Sigurantei pe Internet Safer Internet Day. Liceul Tehnologic “Tiu Dumitrescu ” Clasa aXI -a A Grupa I. Echipa noastra este formata din:. Lungu Beatrice-Gabriela Sandu Georgiana Nastase Oana -Cristina Stancu Elena- Alina Prof . coordonator : Mihaita Corina. Argument. - PowerPoint PPT Presentation

TRANSCRIPT

Ziua Sigurantei pe Internet

Ziua Sigurantei pe InternetSafer Internet DayLiceul Tehnologic Tiu Dumitrescu

Clasa aXI-a AGrupa ILungu Beatrice-GabrielaSandu GeorgianaNastase Oana-CristinaStancu Elena-Alina

Prof. coordonator:Mihaita Corina

Echipa noastra este formata din:

Acest proiect ne-a atras atentia datorita faptului ca internetul este folosit de fiecare dintre noi in viata de zi cu zi, fie ca ne informam, fie ca ne pierdem timpul socializand pentru a ne alunga plictiseala.

ArgumentInternetul este o sursa de informatie utila;Pe Internet putem gasi lucruri folositoare, educative, pozitive;Ne putem face prieteni noi;Daca suntem nevoiti sa citim o carte, o putem gasi pe internet.

Pro Internet. Why ?

Because it is: USEFUL, EDUCATIONAL, and it BRINGS PEOPLE CLOSER.

Argumente pro

Creeaza dependenta;Putem fi hartuiti; Veridicitate slaba si incompleta;Putem gasi unele informatii eronate;Odata ce pasim in aceasta lume, nu stim sa mai facem diferenta dintre viata reala si cea virtuala.

Against Internet. Why ?It is ADDICTIVE, and the INFORMATION is HARD TO PROVE, sometimes WRONG.Once opened the door of the virtual world, one cannot distinguish between real and unreal.

Argumente contran UE, legislaia privind protecia consumatorilor garanteaz c toi consumatorii au dreptul de a fi tratai corect cnd achiziioneaz bunuri de uz casnic la supermarket, cnd pltesc factura de energie sau descarc muzic de pe internet.

Legislaia privind consumatorii i comercializarea

Legislaia european le garanteaz consumatorilor:- un tratament corect; - produse care ntrunesc standardele acceptabile; - dreptul la remediu n cazul n care ceva nu merge cum trebuie.

n general, protecia consumatorilor este asigurat printr-un set divers de politici.Legislaia privind consumatorii i comercializarea este menit s protejeze interesele economice ale consumatorilor. Legislaia trateaz n principal practicile comerciale neloiale i dreptul contractual al consumatorilor, cum ar fi publicitatea neltoare i termenele contractuale incorecte.

Dificultile curente pentru protecia consumatorilor fac necesar deschiderea potenialului pieei interne, inclusiv a pieei online.Nu da click pe link-urile suspecte;Nu descarca si nu rula programe sau fisiere din surse necunoscute sau suspecte;Nu vorbi cu strainii;Nu transmite informatii confidentiale sau personale;Instaleaza programe de protectie a calculatorului;Daca nu ai cunostinte in evitarea eventualelor pericole ce se gasesc pe internet apeleaza la ajutorul unei persoane cu acest gen de cunostinte.

Siguranta pe Intenet-sfaturi utile

Mai intai educati-va pe dvs., apoi educati-va copilul.Invatati-va copilul regulile de baza de pastrare a identitatii!Instalati un filtru de internet sau un program pentru siguranta familiei.Cunoasteti pericolele pe care le ascund site-urile accesate de copilul dvs.Invatati-va copilul cum sa reactioneze daca intalneste continut neadecvat pe un computer personal sau public (la scoala, librarie).Stabiliti dvs intervalele de timp pe care copilul le petrece pe internet.Stabiliti un set de reguli stricte de navigare pe Internet si insapriti pedepsele in cazul in care copilul nu le respecta.Nu asezati computerul in camera copilului, cele mai sigure sunt camerele foarte frecventate de adulti.Creati un climat de comunicare libera, care faciliteaza sporirea increderii copilului in sfaturile dvs.Cititi si folositi Regulile de siguranta pe internet, deoarece acestea sunt gandite sa va protejeze copilul.Sfaturi pentru parintiFirst LEARN, then TEACH your child about:Measures to take against identity cleftHarmful sitesThe number of hours spent in front of a computer

and always talk to your children !PARENTS, DO NOT FORGET !Aprecieri pagina: - numarul total de aprecieri ale paginii: 592 - aprecieri noi: 241Impactul postarilor: - impact total: 6521 - impact postari: 999Implicare: - persoane implicate: 583 - clickuri din postari: 1849

Pagina noastra

Multumim pentru timpul acordat!Thank you for your attention !