windows server 2008 instalare pas cu pas

Download Windows Server 2008 Instalare Pas Cu Pas

Post on 04-Aug-2015

1.564 views

Category:

Documents

8 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

Windows Server 2008 instalare pas cu pas

Instalarea Windows Server 2008 a fost foarte mult simplificata in comparatie cu instalarile de pana acum. Singurele lucruri care trebuie introduse in timpul instalarii este Limba in care se va face Instalarea, Product Key si partitia pe care doriti sa instalati sistemul de operare. Exista deasemenea un utilitar care ajuta la realizarea partitiei si dimensionarea ei. Pentru a instala iti va trebui un Kit cu licenta sau daca doriti doar sa testati puteti lua Windows Server 2008 Trial avand o perioada de evaluare de 60 de zile care se poate extinde pana la 240 de zile. Imaginea DVD-ului pe care o downloadezi o scri pe un DVD si apoi poti incepe instalarea. Pentru a vedea o instalare pas cu pas puteti urma urmatorii pasi: 1) Restartezi calculatorul si introduci DVD-ul in DVDROM sau in cazul persoaneleor care au cunstinte despre masini virtuale, aceasta imagine se poate incarca in Virtual PC 2007 ne mai find nevoie de Hardware separat.

2)Urmatorl pas este selectia Limbii de instalare, formatul timpului si tipul tastaturii.

3) Fereastra urmatoare este destinata inceperii instalaraii sau chiar pornirii etapei de reparare ( destinata celor care au ceva mai multe cunostinte in cazul in care Windows Server 2008 prezinta probleme)

4) In urmatorul pas se introduce cheia produsului. Pentru versiunea Trial se poate lasa

campul necompletat.

5) Dupa introducerea cheii produsului veti putea selecta versiunea de Windows Server 2008 pentru care aveti cheia. Daca nu a-ti introdus o cheie toate versiunile de Windows Server 2008 vor fi afisate.

6) Dupa pasul 5) trebuie acceptat licenta si apoi esti intrebat tipul instalarii. Sigura posibilitate la o instalare curata este Custom ( advanced ).

7) Partea de selectare a partitiei de instalare este cea mai complicata din aceasta instalare dar care in functie de cee ce doresti poate sa dureze 10 secunde fiind foarte simplificata.

Daca doresti o configurare mai avansata precum creare de partitii, stergere de partitii, formatare sau chiar marirea partitiei se poate utiliza optiunea Advanced.

Dupa selectarea partitiei singurul lucru pe care il ai de facut e sa astepti ca instalatrea sa se termine. Dupa terminarea instalarii vei fi rugat sa definesti parola.

9) Dupa definirea parolei Windows Server 2008 te va intampina cu o fereastra Initial Configuration Task in care se pote face configurarea intiala a serverului precum Zona de Timp, Confugurarea placii de retea, Numele calculatorului si multe altele.

Daca nu a fost destul de detaliat va astept cu un feedback si sa stiu ce trebuie imbunatatit / schimbat.

Instalarea Active Directory pe Windows Server 2008Microsoft Active Directory ofer o structura pentru a centraliza gestionare reelei i de a stoca informaii despre resursele de reea n ntregul domeniu. Active Directory folosete Domain Controllers pentru a menine, acest storage centralizat, disponibil utilizatorilor reelei. Pentru a configura o maina Windows Server 2008 de a gzdui un Domain Controller, mai multe condiii ar trebui s fie luate n considerare, i mai multe etape ar trebui s fie efectuate. n acest articol am s va ghidez pentru ndeplinirea acestor condiii si de a urma paii pentru a crea un Windows Server Domain Controller pentru un nou domeniu Active Directory ntr-un forest nou. Consideraii pentru instalarea unui nou Windows Server 2008 forest Cnd instalai AD pentru a crea primul controler de domeniu ntr-un nou Windows 2008 Server forest, trebuie s inem cont de urmtoarele considerente:

Trebuie s se fac decizii asupra domain functional level, pentru a stabili dac forestul i domeniu poate conine controlerele de domeniu care ruleaz pe Windows 2000 Server, Windows Server 2003, sau ambele. Domain controllers care ruleaz pe Microsoft Windows NT Server 4.0 NU sunt suportate pe Windows Server 2008. Serverele pe care se ruleaz Windows NT Server 4.0 NU sunt suportate de controlerele de domeniu pe care se execut Windows Server 2008, ceea ce nseamn c trebuie s avem DCs suplimentare care ruleaz pe Windows 2000/2003 pentru suporta NT 4.0 mai vechi. Primul Windows Server 2008 controler de domeniu ntr-un forest trebuie s fie un global catalog server i nu poate fi un RODC.

Consideraii pentru instalarea unui domeniu Windows Server 2008 nou intr-un forest Windows 2000/2003 existent Cnd instalai AD pentru a crea primul controler de domeniu intr-un domeniu Windows 2008 Server nou, trebuie s inem cont de urmtoarele considerente:

nainte de a crea un domeniul Windows Server 2008 nou ntr-un forest Windows 2000/2003, trebuie s se pregtii forest-ul pentru Windows Server 2008 prin extinderea schemei (prin rularea ADPREP / forestprep). Pentru a citi mai multe despre ADPREP v rog s consultai linkurile de mai jos. Trebuie s se fac decizii asupra domain functional level , care s stabileasc dac domeniul Dvs. poate s conin controlerele de domeniu care ruleaz Windows 2000 Server, Windows Server 2003, sau ambele. Pentru a citi mai multe despre domain functional levels v rog s consultai linkurile de mai jos. V recomand ca sa gzduii PDC emulator operations master role n forest-ul root domain pe un domain controller care ruleaz Windows Server 2008.

Instalarea Active Directory Domain Services (AD-DS) n Windows Server 2008, spre deosebire de sistemele de operare pentru servere anterioare, exist un pas suplimentar, care trebuie s fie efectuat nainte de a rula DCPROMO pentru a promova serverul la Domain Controller i de instalarea Active Directory pe el. Acest pas este

instalarea Active Directory Domain Services (AD-DS) role pe server. De fapt, rolul AD-DS este ceea ce permite serverului de a aciona ca Domain Controller, dar va trebui in continuare s rulam DCPROMO dup procedura regulata. AD-DS poate fi instalat prin unul dintre metodele: Metoda 1 Server Manager/Initial Configuration Tasks Rolurile pot i ar trebui s fie adugate prin Server Manager (dar ele pot fi, de asemenea, adaugate si prin expertul de configurare iniial, care se auto-deschide prima dat cnd v conectai la server). 1. Deschidei Server Manager fcnd clic pe pictograma din bara de instrumente Quick Launch toolbar, sau din folderul Administrative Tools. 2. Ateptai pn se termin de ncrcare, apoi facei clic pe Roles > Add Roles.

3. Apsm Next. 4. n fereastra Select Server Role, bifm Active Directory Domain Services, i apoi clic

pe Next.

5. n fereastra Active Directory Domain Services dac dorim citim informaiile furnizate

6.

i apoi apsm Next. n Confirm Installation Selections, citim informaia furnizat i apoi clic pe Next.

7. Ateptm finisarea procesului.

8. Cnd acesta sfrete, apsm Close

9. Mergem napoi la Server Manager, clic pe link-ul Active Directory Domain Services, depistm c nu este nici o informaie legat de acesta, pentru c comanda DCPROMO

nc nu a fost executat.

10. Acum putem clica pe link-ul DCPROMO, sau citim mai departe.

Pentru a executa DCPROMO, introducem comanda n Run, sau facem clic pe link-ul DCPROMO din Server Manager > Roles > Active Directory Domain Services.

n dependena dac AD-DS a fost sau nu anterior instalat, Active Directory Domain Services Installation Wizard va aprea imediat sau dup cteva clipe. Clic Next.

Not: Avantajele DCPROMO vor fi discutate alte articole.

n fereastra Operating System Compatibility, citim informaia propus i apsm

Next.

n fereastra Choosing Deployment Configuration, clic pe Create a new domain in a

new forest i apoi Next. Introducem un nume pentru noul domeniu. Trebuie s fim precaui la alegerea numelui, pentru c odat stabilit, s nu avem nevoie de al redenumi pe viitor. Procedura de redenumire este foarte anevoioas i chiar nerecomandabil. Clic Next.

Not: NU utilizai un singur nume pentru domeniu ca domeniu sau ceva asemntor. Trebuie s alegei un nume de domeniu complet, de exemplu domeniu.local sau domeniu.com etc.

Wizard-ul va efectua un control pentru a verifica dac numele de domeniu nu este utilizat n

reeaua local.

Alegem forest function level. Windows 2000 este selectat implicit, dar mai sunt permise pentru forest-ul care l crem i Windows Server 2003 i Windows Server

2008. Alegem domain function level. Windows 2000 Native este setat implicit, dar mai putem alege i Windows Server 2003 i Windows Server 2008 pentru domeniul care l crem

Not: Dac alegem Windows Server 2008 pentru forest function level, nu vom mai fi ntrebai care va fi domain function level. Se va seta automat Windows server 2008.

Wizard-ul va efectua un control pentru a vedea dac DNS-ul este configurat corect pe reeaua local. n cazul cnd DNS-ul nu este configurat, wizard-ul ne va oferi s instaleze automat DNS pe server.

Not: Primul DC trebuie s fie Global Catalog. De asemenea, primul DC n forest nu poate fi Read Only Domain Controller.

Este foarte probabil ca s avei un mesaj de avertisment, care va spune c avei unul sau mai multe adrese IP alocate dinamic. Executai IPCONFIG /all pentru a ne convinge c nu este aa, i avem setat un IP static. Deci, de ce apare acest mesaj? Rspunsul este IPv6, care nu e configurat manual. n reelele unde nu se folosete IPv6

vom ignora mesajul.

Probabil vei primi un mesaj despre DNS delegation. Deoarece DNS-ul nc nu a fost configurat, putem ignora mesajul i apsm Yes.

Apoi, setm cile pentru AD database, fiierele de log i a mapei SYSVOL. Clic Next.

Introducem o parol pentru Active Directory Recovery Mode. Aceast parol trebuie s fie confidenial, pentru c ea rmne constant, n timp ce alte parole pot expira n timp (implicit 42 zile), aceasta nu expir. Ea trebuie s fie ct mai complex, minim 7 caractere. Recomand ca s nu fie folosit aceeai parol ca i la administratori. Clic

Next.

n fereastra Summa

Recommended

View more >