viața studențească nr. 10 / 2010

16
12 ani de activitate universitară la Filiala Satu Mare Filiala Zalău - 11 ani de la înfiinţare O nouă specializare în cadrul Facultăţii de Medicină a UVVG Arad – „Nutriţie şi dietetică” Viaþa K Y M C K Y M C K Y M C K Y M C STUDENÞEASCà Director de onoare: prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universitãþii de Vest „Vasile Goldiº“ Arad Director: Conf. univ. dr. Marius Grec, decan al Facultãþii de ªtiinþe Umaniste, Politice ºi Administrative Anul III Serie nouă Nr. 10 - septembrie 2010 Periodic 20 de ani de învăţământ academic Se distribuie gratuit 2.000 exemplare UNIVERSITATEA DE VEST „VASILE GOLDIŞ” din ARAD are calificativul maxim „Grad de încredere ridicat”, acordat de AGENŢIA ROMÂNĂ PENTRU ASIGURAREA CALITĂŢII ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL SUPERIOR (A.R.A.C.I.S.) Admiterea în învăţământul superior la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”din ARAD, pentru anul academic 2010 – 2011 Pagina 2 Pagina 6 Pagina 16 Bun venit la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”! Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, clasificată internaţional Locul 8 în topul Universităţilor din România pe Internet Pagina 8 Înfiinţată în anul 1990, acreditată în anul 2002 şi având ca patron spiritual ilustra personalitate istorică Vasile Goldiş, ideo- logul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad este inclusă în „Aria europeană a învăţământului superior”, fiind semnatară a Magna ChartaUniversitatum de la Bologna. Universitate privată de utilitate publică, cu o istorie academică de 20 de ani, Univer- sitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a obţinut în anul 2009 calificativul maxim „Grad de Încredere Ridicat” acordat de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii Învăţământului Superior – A.R.A.C.I.S. Curriculele celor nouă facultăţi, ale ciclu- lui de studii universitare masterale şi ale programelor de studii doctorale, reprezintă o garanţie pentru practicarea unui învăţământ centrat pe formarea de compe- tenţe specifice carierelor de vârf cerute pe piaţa naţională şi europeană a muncii, dar şi pentru dezvoltarea personală, în profil umanist a studenţilor. RECTOR FONDATOR, Prof. univ. dr. AUREL ARDELEAN Continuare în pagina 8 Mesajul prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad: Pagina 9

Upload: lybao

Post on 30-Jan-2017

219 views

Category:

Documents


0 download

TRANSCRIPT

Page 1: Viața Studențească Nr. 10 / 2010

12 ani de activitate universitară la Filiala Satu Mare

Filiala Zalău - 11 ani dela înfiinţare

O nouă specializare în cadrul Facultăţii de Medicină a UVVG Arad – „Nutriţie şi dietetică”

Viaþa

K Y

MC

K Y

MC

K Y

MC

K Y

MC

STUDENÞEASCÃDirector de onoare: prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universitãþii de Vest „Vasile Goldiº“ AradDirector: Conf. univ. dr. Marius Grec, decan al Facultãþii de ªtiinþe Umaniste, Politice ºi Administrative Anul III Serie nouă Nr. 10 - septembrie 2010

Periodic20 de ani de învăţământ academic Se distribuie gratuit

2.000 exemplare

UNIVERSITATEA DEVEST „VASILE GOLDIŞ”din ARAD are calificativulmaxim „Grad de încredere

ridicat”, acordat deAGENŢIA ROMÂNĂ

PENTRU ASIGURAREACALITĂŢII ÎN

ÎNVĂŢĂMÂNTUL SUPERIOR (A.R.A.C.I.S.)

Admiterea în învăţământul superior la Universitatea de Vest„Vasile Goldiş”din ARAD, pentru

anul academic 2010 – 2011

Pagina 2

Pagina 6

Pagina 16

Bun venit la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”!

Universitatea de Vest„Vasile Goldiş” din Arad,clasificată internaţional

Locul 8 în topulUniversităţilor din România peInternet Pagina 8

Înfiinţată în anul 1990, acreditată în anul2002 şi având ca patron spiritual ilustrapersonalitate istorică Vasile Goldiş, ideo-logul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918,Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” dinArad este inclusă în „Aria europeană aînvăţământului superior”, fiind semnatarăa Magna ChartaUniversitatum de laBologna.

Universitate privată de utilitate publică,cu o istorie academică de 20 de ani, Univer-sitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad aobţinut în anul 2009 calificativul maxim„Grad de Încredere Ridicat” acordat de

Agenţia Română pentru Asigurarea CalităţiiÎnvăţământului Superior – A.R.A.C.I.S.

Curriculele celor nouă facultăţi, ale ciclu-lui de studii universitare masterale şi aleprogramelor de studii doctorale, reprezintăo garanţie pentru practicarea unuiînvăţământ centrat pe formarea de compe-tenţe specifice carierelor de vârf cerute pepiaţa naţională şi europeană a muncii, darşi pentru dezvoltarea personală, în profilumanist a studenţilor.

RECTOR FONDATOR,Prof. univ. dr. AUREL ARDELEAN

Continuare în pagina 8

Mesajul prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector alUniversităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad:

Pagina 9

Page 2: Viața Studențească Nr. 10 / 2010

Viaþa studenþeascã Pagina 2Eveniment

Istoric Preocupările privind înfiinţarea

unei universităţi după 1989 s-aufăcut simţite şi la Satu Mare. Situatla confluenţa unor centre universita-te cu tradiţie, municipiul Satu Marenu a abandonat ideea înfiinţării uneiuniversităţi şi în acest oraş care săvină în întâmpinarea tinerilor de peaceste meleaguri care doresc săurmeze treptele unei educaţii supe-rioare. Mai mult, şi autorităţile loca-le au început să sprijine aceastăidee, ştiut fiind faptul că o astfel deinstituţie poate oferi avantaje multi-ple pentru judeţ, chiar şi din punctde vedere al imaginii acestuia.

În acest sens, în toamna anului1997, au început demersurile pen-tru înfiinţarea unei instituţii deînvăţământ superior la Satu Mare.Având în vedere poziţia Universităţiide Vest „Vasile Goldiş” din Arad laacea dată, considerată cea maimare universitate privată de utilita-te publică din ţară, la 5 septembrie1997 Gavril Ardelean şi Ioan Vădans-au deplasat la Arad pentru a efec-tua o analiză cu rectorul Universităţiide Vest „Vasile Goldiş”, prof. univ.dr. Aurel Ardelean, cu privire la des-chiderea unei filiale a universităţii laSatu Mare, iar în toamna aceluiaşian, la Satu Mare îşi vor începe acti-vitatea primele specializări ale Uni-versităţii de Vest „Vasile Goldiş”.

Având în vedere creştereanumărului de studenţi, în anul 2000Universitatea de Vest „VasileGoldiş” achiziţionează imobilul depe str. Mihai Viteazul nr. 26, unspaţiu mult mai generos ce a permisorganizarea la standarde mult mairidicate din toate punctele de vede-re.

Au fost amenajate săli de curs şiseminar, laboratoare noi, o biblio-tecă, o librărie universitară, un clubstudenţesc propriu, precum şi spaţii-le necesare pentru conducere,cadre didactice, secretariat, conta-bilitate şi Liga studenţilor.

În vara anului 2008, a fostachiziţionat un al doilea sediu carea fost inaugurat în toamna anului2009 în prezenţa rectorului UVVGdin Arad, prof. univ. dr. Aurel Arde-lean, şi în prezenţa mai multorcadre didactice, oficialităţi locale.Aici se găsesc 8 săli de curs cu ocapacitate totală de 465 de locuri şi2 săli de seminar cu 56 de locuri,situate pe trei nivele şi parter, dota-te cu aparatură informatică, videoproiectoare, ecrane de proiecţie,table interactive Smarth, flipchart,sistem audio-video etc.

După 12 ani de activitate, putem

afirma că filiala Satu Mare a Univer-sităţii de Vest „Vasile Goldiş” dinArad a făcut cinste acestui oraş, aoferit cadre specializate în aproa-pe toate domeniile de activitate,venind în întâmpinarea studenţilorcu o ofertă educaţională vastă,adaptată cerinţelor societăţii româ-neşti şi la standarde educaţionaleridicate, cu programe de masteratvariate, absolut toate specializărilefiind autorizate şi acreditate, ceea cepermite ca absolvenţii să susţinăexamenele de licenţă cu cadre pro-prii. Succesul acestei instituţiirezultă în primul rând datorită profe-sionalismului cadrelor didactice şi

a investiţiilor făcute în infrastructurauniversităţii. Aşa cum era de aştep-tat, rezultatele nu au întârziat săapară, iar astăzi ne putem mândricu absolvenţi ce fac cinste acesteiuniversităţi şi care sunt angrenaţi înaproape toate sectoarele de activi-tate. Avem cadre proprii care auurmat cursurile de masterat saudoctorat la universităţi de prestigiudin ţară şi străinătate, unii chiar pro-fesând la ceste instituţii. Nu putemomite faptul că, prin grija conduce-rii şi a Senatului Universităţii, au fostacordate şi la Satu Mare o serieîntreagă de facilităţi sau gratuităţipentru tinerii proveniţi din Caselede copii, Centre de plasament, pen-tru cei orfani, personalul monahal,şefii de promoţie din liceele

sătmărene şi nu numai, premianţilorolimpici şi medaliaţilor la competiţii-le sportive etc. Dorind să încurajămperformanţa, studenţii noştri aubeneficiat de diferite burse de stu-diu, într-un număr considerabil, faptce a stimulat competiţia şi a ridicatgradul de implicare a studenţilor înactul didactic.

Este o certitudine astăzi că filia-la sătmăreană a Universităţii deVest „Vasile Goldiş” din Arad sebucură de o foarte bună aprecieredin partea autorităţilor locale pre-cum Prefectura Satu Mare, Consi-liul Judeţean, Primăria Satu Mare

s.a. Colaborăm pe mai multe pla-nuri cu instituţiile de cultură precumBiblioteca Judeţeană, Muzeul deIstorie, Centrul de Creaţie, Inspec-toratul Judeţean Şcolar, dar şi cucele mai importante licee din judeţ(Colegiul „Mihai Eminescu, Colegiul„Doamna Stanca”, Colegiul „IoanSlavici” ş.a.) de unde şi provinmarea parte a studenţilor noştri.

Universitatea noastră a fost tottimpul deschisă pentru orice iniţia-tivă culturală. A organizat sau a spri-jinit cu suport financiar o serieîntreagă de activităţi culturale şieducative ce au făcut cinste acestormeleaguri, evenimente ce vor fi pre-zentate în detaliu în continuare. Pre-miul „Goldiş” a devenit o certitu-dine pentru olimpicii, premianţiişcolilor sătmărene şi pentru şefiide promoţie la festivităţile de absol-vire a liceelor din judeţul nostru. Adevenit o tradiţie şi acordareaacestui premiu la “Zilele culturalePoesis”, la competiţiile sportivilorde performanţă, cu precădere pen-tru secţia de scrimă din Satu Mare,coordonată de universitateanoastră.

Baza materială şi didactică Sediul principal (A) al filialei

sătmărene a Universităţii se află pestr. Mihai Viteazul nr. 26, fiind situat

într-o zonă ultracentrală din SatuMare, având o suprafaţă totală de2000 mp, la care se adaugă noualocaţie de pe str. Ştefan cel Mare nr.

7 în suprafaţă de 1.000 mp (sediulB), spaţii dotate cu cele necesaredesfăşurării în bune condiţii a actu-lui didactic.

În spaţiul de învăţământ dinsediul A se găsesc 5 săli de curs cuo capacitate totală de 430 de locuri,4 săli de seminar cu 75 de locuri şi6 laboratoare cu capacitate totalăde 245 locuri, după cum urmează:

laborator biochimie cu 25 locurilaborator de informatică I cu 60

de locurilaborator de informatică II cu 35

de locurilaborator de informatică III cu

25 de locurilaborator de limbi moderne cu

30 de locurilaborator de psihologie cu 20 de

locuriTot în această locaţie funcţio-

nează Biblioteca filialei dotată cupeste 30.000 de volume din diferitedomenii, o sală de lectură cu 30 delocuri, cu acces la internet pentrustudenţi, o librărie de unde studenţiiîşi pot procura cursuri şi alte lucrăride specialitate, şi un club stu-

denţesc. Aparatura didactică este de

ultimă generaţie, necesară procesu-lui educaţional. Laboratoarele suntdotate cu 150 de calculatoare, 9imprimante, 4 scannere, aparaturăvideo –TV, aparate foto digitale,table interactive, cameră video,video proiector, aspectomat etc.

Biblioteca Universitară, dincadrul Filialei Universităţii de Vest„Vasile Goldiş”, a fost înfiinţată încădin primul an de funcţionare a insti-tuţiei noastre academice. Pe par-cursul anilor ea s-a dezvoltat ca ostructură fundamentală pentrucomunicarea pedagogică şi studiulindependent al studenţilor.

Biblioteca Universitară dispunede săli de lectură, depozite de cartearhivă etc.

Fondul de carte al Bibliotecii afost constant îmbogăţit astfel că, înprezent, este alcătuit din peste30.000 volume de cărţi ştiinţifice înlimbile română, engleză, franceză,germană, maghiară, etc. De ase -menea, pune la dispoziţia cititorilorşi o bogată colecţie de periodice.

Biblioteca dispune de fonduri decarte de specialitate, pentru toatefacultăţile. Biblioteca Uni versităţiioferă acces la un sistem multi -media, prin reţea proprie de calcu-latoare, cuprinzând Internet-ul, bazade date Legis.

Biblioteca Universităţii pune ladispoziţia studenţilor cursuri şilucrări editate de cadrele didacticeale Universităţii, cursuri editate laalte universităţi din ţară şi străinăta-te, tratate, monografii, atlase etc.,acoperind toate disciplinele studia-te la Universitatea „Vasile Goldiş”.Acestea pot fi împrumutate sau stu-diate în sala de lectură special ame-najată, care oferă condiţii deosebi-te pentru o bună pregătireprofesională şi culturală a viitorilorspecialişti.

Noua clădire a U.V.V.G. dinArad – filiala Satu Mare Sediul B, a fost achiziţionat în

anul 2008 şi s-a inaugurat în toam-na anului 2009. Aici se găsesc 8săli de curs cu o capacitate totalăde 465 de locuri şi 2 săli de semi-nar cu 56 de locuri, situate pe treinivele şi parter, dotate cu apara-tură informatică, video proiectoare,ecrane de proiecţie, table interacti-ve Smarth, flipchart, sistem audio-video etc.

Manifestări importante orga-nizate: Campionatele universita-re de scrimă, 16-18 dec. 2007Satu Mare

3. Specializări În prezent, în cadrul filialei Satu

Mare a UVVG cele mai căutatespecializari sunt:

Facultatea de Ştiinţe Economi-ce cu specializările Marketing şi CIG

Facultatea de Educaţie Fizică şiSport

Facultatea de Ştiinţe ale Naturiicu specializarea Ecologie şi Pro-tecţia Mediului

4. Programele de studiiuniversitare din cadrul

filialei Satu MareMarketing – zi, 3 aniEcologie şi Protecţia Mediului –

zi, 3 aniContabilitate şi informatică de

gestiune – zi, 3 aniEducaţie fizică şi sport – zi, 3

ani5. Conducerea filialei

Director de Filială: prof. univ.dr. Gavril Ardelean, prorector alUniversităţii de Vest „VasileGoldiş”, sprijinit de o echipă decadre didactice locale investite cudiferite roluri manageriale precum:director de studii, secretar ştiinţific,responsabili pentru specializări,decani de ani, reprezentanţi ai stu-

12 ani de activitate universitară la Filiala Satu Mare

Prof. univ. dr. Gavril Ardelean, prorector al Universităţii deVest „Vasile Goldiş”, directorul filialei Satu Mare

Manifestări importante organizate: Campionatele universitare de scrimă, 16-18 dec. 2007 Satu Mare

Page 3: Viața Studențească Nr. 10 / 2010

Pagina 3 Viaþa studenþeascã Informaþii

Baza materială a Filialei BaiaMare a Universităţii de Vest ”Vasi-le Goldiş” este alcătuită din clădiridestinate desfăşurării procesuluide învăţământ şi susţinerii activi-tăţilor administrative.

Filiala Baia Mare dispune despaţii proprii destinate desfăşură-rii activităţilor didactice, amena-jate pentru desfăşurarea în celemai bune condiţii a orelor de curs,seminar, lucrări de laborator,managementul proiectelor, pre-cum şi a tuturor celorlalte activităţiacademice şi administrative (sim-pozioane, conferinţe, expoziţii,bibliotecă cu săli de lectură, labo-ratoare de cercetare, etc.).

Locaţia filialei este situată înstrada Culturii nr. 5 şi nr. 8, centralîn Baia Mare. Imobilul din str. Cul-turii 5 cu trei corpuri în suprafaţă depeste 3800 mp, respectiv imobiluldin str. Culturii nr. 8, în suprafaţăde 480 mp, sunt amenajate şi dota-te astfel încât să corespundă cerin-ţelor impuse de standardele aca-demice pentru ca specializările dinfiliala noastră să fie autorizate şi

acreditate, să funcţioneze conformlegislaţiei în vigoare. Programe de studii acreditate şi

asigurarea calităţii pregătiriiprofesionale a studenţilorStudiile universitare de licenţă

vizează dobândirea de abilităţi şicompetenţe generale, pentru a răs-punde cerinţelor tot mai dinamicede pe piaţa muncii şi pentru a da omai mare libertate studenţilor în ale-gerea traseului de studii de specia-lizare prin master sau studii docto-rale de aprofundare.

Dobândirea unei pregătiri decalitate în domeniul ştiinţelor naturii,ştiinţelor umaniste şi economice înspecial, în cel al geografiei turismului,istoriei şi geografiei, jurnalismului,marketin- gului, contabilităţii, informa-ticii de gestiune, al ştiinţelor educaţiei,presupune, înainte de toate, un învă-ţământ adecvat acestui deziderat.Prin programele de învăţământ şi princalitatea cadrelor didactice care pre-dau la această universitate se urmă-reşte asigurarea unei pregătiri temei-nice celor care doresc să facă faţărigorilor meseriei pentru care au optatşi s-au pregătit.

Integrarea socioprofesionalăa studenţilor

Desfăşurarea într-un cadruorganizat şi stimulator a activităţilorstudenţeşti de performanţă constitu-

ie o preocupare constantă a cadre-lor didactice şi a conducerii filialei.Aceasta face ca la absolvire, mulţidintre studenţii noştri să ocupe pos-turi cheie în cadrul instituţiilor, firme-lor şi organizaţiilor din judeţul nostru.

În baza unei pregătiri de calitate,studenţii, apoi absolvenţii noştri, auconfirmat buna lor pregătire încă dintimpul studiilor, fiind angajaţi ai dife-ritelor firme de stat şi private, mulţidintre ei performanţi manageri defirme. Un exemplu, cu care ne mân-drim este şi absolventul nostru,Cozma Mircea, prezent în ,,Top 300”.

Raporturile cu comunitatea locală

Avem un parteneriat benefic cu

Biblioteca Judeţeană ,,Petre Dulfu”-cea mai bună bibliotecă de profil dinţară, unde studenţii noştri se potdocumenta suplimentar în diversedomenii.

Prin mijlocirea extensiei din BaiaMare s-a iniţiat un parteneriat cuAsociaţia românilor din dreapta Tisei- ,,Dacia”, UVVG din Arad finanţândapariţia publicaţiei ,,Apşa”, a româ-nilor din dreapta Tisei (Ucraina).Începând cu anul 2009, domnul rec-tor prof. univ. dr. Aurel Ardelean, afost ales preşedinte de onoare, peanul 2010, al acestei asociaţii patrio-tice.

Directorul filialei Baia Mareeste Conf. univ. dr. Călin Pop

Filiala Baia Mare – 12 ani de la înfiinţare

B-dul Revoluţiei nr.94-96,Arad, tel. 0257-210171,[email protected] de Ştiinţe Juridice, ca

parte integrantă a Universităţii deVest „Vasile Goldiş”, a constituit încăde la început o alternativă de suc-ces la învăţământul public de stat.De aceea, principiile care statueazăfuncţionarea ei de la începuturi şipână astăzi sunt cele stabilite deLegea învăţământului nr. 84/1995, lacare se adaugă Carta Universitară şipropriile regu la mente.

Corpul didactic este compus atâtdin personalităţi ale ştiinţelor juridice,cât şi din cadre locale care sunt încea mai mare parte doc to ri sau doc-toranzi în drept, fapt ce este merito-riu şi dovedeşte emu la ţia existentă.

Îmbinarea practicii cu teoria se rea-lizează pe două căi: atât prin actulde predare şi de seminarizare(majoritatea ca dre lor fiind şi practi-cieni ai dreptului), cât şi prin clinica

ju ri di că, care are ca obiect dobân-direa abilităţilor necesare practicăriiprofesiei de jurist.

Activităţile didactice sunt com-pletate de cercetarea ştiinţifică.Aceasta din urmă se concretizeazăprin orga ni za rea anuală a Sec ţiu niijuridice din cadrul „Zilelor Acade miceArădene”, publicarea în pe riodiceleinterne sau inter naţionale şi în pu bli -ca ţiile Facultăţii de Ştiinţe Juridice:„Studia Universitatis Vasile Goldiş”„Stu dii ju ri dice”, „Dreptul şi societa-tea românească”, „Drept şi cul tu r㔄Pro Lege”.

Clădirile în care se desfăşoarăcursurile şi seminarile sunt pro prie -tatea Universităţii. În afară de amfi-teatre, săli de curs şi de se mi narii, ladispoziţia procesului de învăţământ

şi de cercetare sunt la boratoarelede criminalistică şi de limbi moderne,Centrul pentru informare integrareeuropeană, cabinetul pentru pro-tecţia dreptu ri lor omului, laboratorul

de informatică juridică şi de drept in -for ma tic, spaţiile aferente pregătiriistudenţilor în cadrul F. E. D. E. (Fe -de ra ţia Europeană a Şcolilor Supe-rioare), Biblioteca Cen tra lă Uni ver si -ta ră „Tudor Arghezi” – informatizatăşi cu acces la in ter net – etc.

Sistemul de burse cuprinde:burse de merit, bursele „VasileGoldiş”, care constau în scutirea detaxă de şcolarizare, bursele socialecare se acordă conform Regula-mentului de burse aprobat în Sena-tul Universitar. Celor care s-au re -mar cat în activitatea de cercetareştiinţifică li s-a asigurat participa reala ma nifestări pe plan intern şi inter-naţional. Astfel, studenţii ai Fa cul -tăţii de Drept au participat la acti-vităţi ştiinţifice şi educative laUni ver sităţile din Padova, Graz, Novi

Sad, Bucureşti, Oradea etc., la con -cursuri pe plan naţional, ca de pildă„Gheorghe Beleiu” or ga nizat de Uni-versitatea Bucureşti, ori celedesfăşurate sub egida E.L.S.A. –

Asociaţia studenţilor în Ştiinţe Juridi-ce.

Promoţiile de absolvenţi de pânăacum re pre zin tă tot atâtea etape şirealizări ale dascălilor şi ale absol-ven ţilor, de o potrivă. Foştii stu den ţisunt astăzi, în bună parte, magis-traţi, consilieri juridici, avo caţi, notari,funcţionari în administraţia publicăcentrală şi locală, grefieri, secretari lainstanţele judecătoreşti, lucrători îninspectoratele de poliţie şi serviciilede securitate, cadre didactice uni -ver sitare.

CADRE DIDACTICEREPREZENTATIVE

Prof. univ. dr. Vladimir Hanga Prof. univ. dr. Gheorghe BoteaProf. univ. dr. Liviu Zăpârţan Prof. univ. dr. Alexandru Ţiclea Prof. univ. dr. Ioan TrifaConf. univ. dr. Pantilimon Cioia Conf. univ. dr. Cristian AlunaruConf. univ. dr. Vasile CiocanDECAN Prof. univ. dr. Ioan Trifa

Dintre specializările filialei maramureşene aleUniversităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, careastăzi se bucură de mare prestigiu şi popularitate,menţionăm:

Marketing: zi, 3 aniGeografia turismului: zi, 3 ani

Facultatea de Ştiinţe Juridice

În prezidiu se află asist. univ. Traian Stanca, conf. univ. dr.Cristian Alunaru, Arhiepiscopul Timotei Seviuciu, prof. univ.dr. Aurel Ardelean, rector al UVVG, Călin Bibarţ, prefect al

Judeţului Arad, lect. univ. drd. Ştefan Lucaciuc, preşedinte alTribunalul Arad, Adrian Manta, prefectul Studenţilor UVVG

Facultatea de Ştiinţe JuridiceBd. Revoluţiei nr. 94-96, Arad tel. 0257/210171, 0257/214890 Drept – zi, id, 4 aniNr. locuri fără taxă bugetate: 40 Studii universitare de masterat: Ocrotirea familiei şi asistenţă

socială - 4 semestre (120 credite); Medierea – Proceduri necontencioa-se de soluţionare a conflictelor - 4 semestre (120 credite); Instituţii dedrept penal şi procesual penal - 3 semestre (90 credite); Instituţii dedrept civil şi procesual civil - 3 semestre (90 credite); Administraţia publi-că în contextul legislaţiei actuale - 2 semestre (60 credite); DreptAdministrativ şi Statutul Funcţionarului Public – 2 semestre (60 credite);Drept Comunitar şi Administrarea Justiţiei Antidrog 3 semestre (90 cre-dite); Drept şi Relaţii Internaţionale – 4 semestre – (120 credite); Dreptulafacerilor – 3 semestre (90 credite); Drept financiar bancar al asigurări-lor -3 semestre (90 de credite).

Prof. univ. dr. Ioan Trifa, decanul Facultăţii de ŞtiinţeJuridice (stânga) şi conf. univ. dr. Cristian Alunaru

Conf. univ. dr. Călin Pop

Page 4: Viața Studențească Nr. 10 / 2010

Viaþa studenþeascã Pagina 4Informaþii

Sediul Filialei Sebiş a UVVGse află pe B-dul Victoriei, nr. 12,din oraşul Sebiş, cu o suprafaţăutilă care respectă standardeleeuropene. În acest spaţiu func-ţionează :

3 săli de curs : sala 1 cu osuprafaţă de 90 m.p. şi 97locuri, sala 2 cu o suprafaţă de45 m.p. şi 48 locuri, sala 3 cu osuprafaţă de 45 m.p. şi 48locuri ;

un laborator de informatică cu28 posturi de lucru ;

bibliotecă cu peste 3000 devolume ;

sală profesorală ;birouri: birou pentru secreta-

riat; administrator; birou directorgeneral;

birou director de studii.Filiala Sebiş dispune de un

laborator de informatică cu 28de posturi cu acces la inter-net, care satisface cerinţeledesfăşurării exameneloron–line, desfăşurării lucrărilorpractice în domeniul informa-ticii, cursuri pentru cei caredoresc să obţină permisulE.C.D.L.

Pentru predarea modernă aactivităţilor didactice există apara-tura necesară (videoproiector,laptop ş.a.).

Una dintre cele mai aprecia-te specializări este Economiacomerţului, turismului şi servi-ciilor – zi, 3 ani

Conducerea Filialei Sebiş aU.V.V.G.:

Ec. dr. Feieş Gheorghe, direc-

tor general din anul 1998 şi înprezent

Prof. Ana Octavian, directorstudii, din anul 1998 şi în pre-zent

Prof. Brad Floare, din anul1998 până în 2003

12 ani de învăţământ superior la Filiala Sebiş

Str. Unirii nr. 3, AradTel:0257/282324,

[email protected]Înfiinţată în 1994, Facultatea de

Ştiinţe Umaniste, Politice şi Admi-nistrative este rodul întâlnirii deter-minărilor istorice cu realitatea social-politică contemporană. Esteîntemeiată pe tradiţia istorică, Aradulfiind centrul Marii Uniri, dar şi peprincipiile rezultate din demersulrealizat de România pentru integra-re europeană şi euro-atlantică.

În concordanţă cu principiileunui învăţământ pragmatic, grefatpe cerinţele europene exprimateprin sintagma „Procesul de laBologna”, domeniile pentru studiileuniversitare de licenţă şi specia-lizările facultăţii noastre răspund exi-genţelor unui învăţământ modern,european. Bazat pe sistemul decredite transferabile (3 ani de studii– 180 credite), facultatea oferă faci-lităţi pentru obţinerea a două spe-cializări, care să fie specificate înSuplimentul de Diplomă ceînsoţeşte Diploma de licenţă.

Într-o perioadă în care presa din

România a luat avânt, specializa-rea de „Jurnalism” pregăteşte profe-sionişti în presa scrisă, a audiovi-zualului şi în Comunicare şi relaţiipublice.

Studiul limbilor străine comple-tează fericit oferta facultăţii, limbaengleză cu deosebire oferind formade comunicare şi accesul la valori-le consacrate azi de fenomenul deglobalizare. Pentru viitorii transla-tori, traducători sau angajaţi ai ser-viciilor de relaţii internaţionale secţia

„Limbilor moderne aplicate” (douălimbi – la alegere dintre - engleză,franceză, germană) oferă pregăti-rea necesară de profil.

Cei care doresc să cercetezearhivele, să descopere vestigiiarheologice sau să traverseze labi-rintul sinuos al unui trecut plin deenigme sunt aşteptaţi la specializa-rea Istorie.

Pentru sectorul administraţieipublice, formăm specialişti care sărăspundă urgenţelor formale şiinformale ale statutului funcţionaru-lui public, standardelor puse în faţacadrelor didactice care predau ele-mente de drept în cadrul liceeloreconomice, dar şi specialişti într-undomeniu nou, necesar unei societăţicare este în plină dezvoltare şi arenevoie de un sistem consolidat deraportare la lege, Poliţia comuni-tară.

Specializarea „Relaţii internaţio-nale şi studii europene” are ca fina-litate crearea de specialişti în pro-blematica diversă şi complexă aintegrării României în UniuneaEuropeană, acoperind domeniivaste de formare în perspectiveledreptului comunitar: presă, admi-nistraţie publică, centrală (birouri derelaţii externe, de integrare euro-peană) şi învăţământ.

Programele de studii demarateîn cadrul Facultăţii de Ştiinţe Uma-niste, Politice şi Administrative,pregătesc în special profesori, cer-cetători, asistenţi de cercetare,documentarişti, consilieri, experţi,traducători şi interpreţi, lingvişti, cri-

tici şi teoreticieni literari, filologi, spe-cialişti în relaţii diplomatice, refe-renţi, referenţi de specialitate,secretari literari, editori, redactori,bibliotecari, bibliologi, istorici, isto-rici de artă, arheologi, arhivişti,muzeografi, funcţionari publici,funcţionari în întreprinderi mari, mij-locii sau mici.

Baza materială Baza materială, 100% proprie,

cuprinde pe lângă săli de curs şiseminar laborator de informatică,laborator radio, laborator TV, labora-tor FOTO, laborator multimedia,laborator pentru limbi moderne,toate fiind dotate cu aparatură deultimă generaţie. Biblioteca facultăţiidispune de peste 100.000 de volu-me pentru toate specializările sale,inclusiv reviste şi cărţi din literaturaştiinţifică occidentală, iar la Bibliote-ca Centrală Universitară „T. Arghezi”sunt puse la dispoziţie 400 de locuride studiu în sălile de lectură. Activi-tatea ştiinţifică din cadrul cercurilorştiinţifice studenţeşti de istorie, jurna-

lism şi limbi moderne se validează încadrul „Zilelor Academice Arădene”,iar cele mai valoroase lucrări sepublică în revista „Jurnal Stu-denţesc” şi „Viaţa Studenţească”.

Taxele de şcolarizare modice,cadrele didactice de excepţie careactivează în facultate, colaborărilerealizate cu universităţi de prestigiudin ţară şi străinătate, masterateleatractive, dotările de excepţie, Cen-trele de cercetare ale facultăţii (Cen-trul de Studii Iudaice, Centrul de Son-dare a Opiniei Publice, Centrul deStudii Germanice „Fr. Schiller”),Muzeul Memorial „Vasile Goldiş”,Postul de televiziune GOLDIS TV,Laboratoarele (informatică, limbimoderne, TV, foto, radio), Bibliotecafacultăţii care cuprinde peste 100.000volume, sunt tot atâtea argumentecare să determine opţiunea spre cali-tate, seriozitate şi profesionalism.

Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Politice şi AdministrativeStr. Unirii nr. 3, Arad, tel. 0257/282324, 0257/250599

Poliţie comunitară – zi, 3 aniLimba şi literatura engleză – zi, 3 aniLimbi moderne aplicate (engleză, franceză, germană) – zi, fr, 3 aniIstorie – zi, fr - 3 aniŞtiinţe politice – zi, id - 3 aniRelaţii internaţionale şi studii europene – zi, 3 aniAdministraţie publică – zi, id - 3 aniJurnalism – zi, fr - 3 aniComunicare şi relaţii publice – zi, id - 3 ani

Studii universitare de masterat: Limbi moderne aplicate în afaceri– 4 semestre (120 credite); Relaţiile internaţionale ale României în seco-lele XIX-XX – 4 semestre (120 credite); Istorie şi civilizaţie europeană - 4semestre (120 credite); Politici administrative europene - 4 semestre (120credite); Limba engleză aplicată în transporturi/transporturi aeriene – 4semestre (12 credite); Comunicare managerială şi resurse umane – 4semestre (120 credite); Jurnalism şi publicitate – 4 semestre (120 credite);Modele de comunicare în relaţii publice – 4 semestre (120 credite); Mass-media şi comunicare publică - 4 semestre (120 credite); Managementuladministraţiei publice - 4 semestre (120 credite); Administrarea relaţiilorpublice şi asistenţă managerială - 4 semestre (120 credite);

FACULTATEA DE ŞTIINŢE UMANISTE,POLITICE ŞI ADMINISTRATIVE

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al UVVG, îi oferă prof.univ. dr. Petre Roman, cadru asociat al Universităţii de Vest

„Vasile Goldiş”, Diploma de onoare

Page 5: Viața Studențească Nr. 10 / 2010

Pagina 5 Viaþa studenþeascã Informaþii

Str. Feleacului nr. 1, Arad, tel. 0257/212204,

[email protected] de Medicină, Farma-

cie şi Medicină Dentară din cadrulUniversităţii de Vest „Vasile Goldiş”

din Arad, prin specializărileînvăţământului medical, asigură unsistem educaţional diversificat caofertă academică, bazat pe normeunanim acceptate în învăţământulacademic medical naţional şi euro-pean, cu toate formele de educaţiemedicală universitară şi postuniver-sitară, inclusiv ca Instituţie deÎnvăţământ Superior Organizatoarede Doctorat prin Ord MEC nr. 4811/17 Aug. 2005.

Programele de studiu universi-tare, postuniversitare masterale şidoctorale de la Universitatea deVest „Vasile Goldiş” din Arad, sedesfăşoară conform normativelor învigoare, în sistemul ECTS, diplomade licenţă, masterat şi doctoratobţinută la Facultatea de Medicină,Farmacie şi Medicină DentarăUVVG Arad, este recunoscută înComunitatea Europeană din carefacem parte.

Facultatea de Medicină a fostacreditată prin Legea 240/2002, odată cu acreditarea instituţională aUniversităţii de Vest „Vasile Goldiş”din Arad. Facultatea de Medicină,Farmacie şi Medicină DentarăUVVG Arad este certificată dinpunct de vedere al calităţii academi-ce la nivel naţional prin calificativulARACIS: „Grad de încredere ridi-cat” acordat instituţional în anul2007 reconfirmat în anul 2009. Stu-denţii beneficiază de burse de merit,burse „Vasile Goldiş”, burse deexcelenţă şi burse sociale, stagii depregătire şi specializare post uni-versitară.

Majoritatea absolvenţilor suntmedici specialişti, medici de familie,rezidenţi sau angajaţi în alte struc-turi ale sistemului medical în ţară şiîn străinătate. Rezultatele obţinutede către aceştia, atât la concursuri-

le de rezidenţiat sau pentru ocupa-rea posturilor din sistemul sanitar,precum şi în activitatea clinică vin săconfirme valoarea şi calitateaînvăţământului medical arădean.

În prezent Facultatea de Medi-cină, Farmacie şi Medicină Dentarăasigură un sistem medical educaţio-

nal coerent, diversificat ca ofertăacademică, bazat pe norme una-nim acceptate în învăţământul aca-demic naţional şi european, cu toateformele de educaţie medicală uni-versitară şi postuniversitară: licenţă- masterat - doctorat.

Racordarea Facultăţii de Medi-cină, Farmacie şi Medicină Dentarăla Spaţiul European al Învăţămân-tului Superior şi Spaţiul Euro-pean al Cercetării Ştiinţifice suntcei doi piloni principali care presu-pun un învăţământ modern, forma-tiv şi o reformă curriculară care săreflecte interdisciplinaritatea cer-cetării cu ştiinţele fundamentale şicele clinico-aplicative.

Curricula academică şi conţin-utul programelor analitice aleFacultăţii de Medicină, Farmacie şiMedicină Dentară cu specializărilesale, precum şi programele maste-rale şi doctorale, respectă sistemuleuropean al creditelor transferabile(ECTS), şi reglementările sectoria-le specifice învăţământului medical,cerinţele MECI, şi standardele ARA-CIS .

Creditele şi conţinutul curricularsunt compatibilizate naţional şi suntîn concordanţă cu normele impusede Uniunea Euro - peană. Centra-rea metodelor de învăţare pe stu-dent este un obiectiv major în efor-turile depuse pentru ridicareapermanentă a calităţii procesului deînvăţământ în ideea integrăriiFacultăţii de Medicină, Farmacie şiMedicină Dentară în Spaţiul Euro-pean al Educaţiei şi Cercetării.

DIMENSIUNEAINTERNAŢIONALĂ A

FACULTĂŢII DE MEDICINĂU.V.V.G. ARAD

U.V.V.G. Arad aderă la principii-le şi standardele Spaţiului Europeanal Învăţământului Superior, corelatSpaţiului European al Cercetării Şti-inţifice. În acest sens, Facultatea de

Medicină, Farmacie şi MedicinăDentară are protocoale de colabo-rare ştiinţifică cu numeroase univer-sităţi: Universitatea Witten-Herdec-

ke Germania, Universi- tatea deMedicină din Novi-Sad -Iugoslavia,Universitatea „Liberty” şi CaliforniaState University U.S.A., Academiade Ştiinte Medicale Albert Schveit-zer, Facultatile de Medicina din Sze-ged, Ungaria, Universitatea deMedicină din Debrecen, şa.

În baza parteneriatului cu pres-tigioase universităţi din spaţiul euro-pean Universitate de MedicinăFrankfurt - Hannau, Heidelberg,Tubingen, studenţi ai Facultăţii deMedicină din cadrul U.V.V.G. Arad,au beneficiat de stagii clinice în

perioada de vară. Activitatea internaţională se con-

cretizează în proiecte de cercetarecomună şi granturi cu Universita-

tea din Lille Franţa, UniversitateaSemelweiss –Buda- pesta, Univer-sitatea din Szeged, Universitateadin Debrecen; Universitatea dinPecs, Clustserul din Miscoltz. pro-iecte comune de master – Universi-tatea din Padova şi şcoli de vară înparteneriat cu Academia de Ştiinţedin Paris, Academia de Ştiinţe şiarte din Salszburg, AcademiaRomână.

PERFORMANŢE ÎN CERCETAREA ŞTIINŢIFICĂ

Înfiinţarea Institutului de Şti-inţe ale Vieţii din cadrul UVVGArad deschide noi perspective înactivitatea ştiinţifică a facultăţii prin

abordarea interdisciplinară a teme-lor de cercetare. Colectivele de cer-cetare sunt implicate în granturicâştigate în competiţii naţionale,internaţionale, contracte de cerceta-

re în desfăşurare care atestă preo-cuparea cadrelor didactice pentruaplicarea unui învăţământ modernbazat pe activitatea didactică şi decercetare.

Studenţii, masteranzii şi docto-ranzii sunt încadraţi în colectivelede cercetare ale disciplinelor sauale centrelor de cercetare, pentruatragerea unor surse de finanţareexternă (granturi, contracte de cer-cetare naţionale şi internaţionale).

PERFORMANŢESTUDENŢEŞTI

Studenţii facultăţii au participat lanumeroase manifestări ştiinţificenaţionale şi internaţionale din ţară şidin străinătate – Olanda, Ungaria,Serbia, Germania, unde au obţinutrezultate deosebite dintre caremenţionăm 15th Internaţional Stu-dent Congress of Medical Sciencesurmat de o bursa de cercetare inLaboratorul de diagnostic geneticFacultăţii de Medicina din Gronin-gen, Olanda.

Activitatea studenţilor mediciniştise desfăşoară în cadrul AsociaţieiStudenţilor Medicinişti şi a TinerilorMedici, împreuna cu Filiala Arad -Crucea Roşie fiind implicaţi înnumeroase activităţi sociale şicomunitare.

CONDUCEREAFACULTĂŢII:

Decan: Prof. univ. dr. LianaMoş

Prodecani: Prof. univ. dr. Cori-na Zorilă

Conf. univ. dr. Olariu TeodoraConf. univ. dr. Covrig ValeriaConf. univ. Claudia Toma

Str. Feleacului nr. 1, Arad tel. 0257/212204 Medicină – zi, 6 ani; Medicină (în limba franceză) – zi, 6 aniMedicină (în limba engleză) – zi, 6 ani Medicină dentară – zi, 6 ani; Farmacie – zi, 5 aniAsistenţă medicală generală – zi, 4 aniMoaşe – zi, 4 ani; Tehnică dentară – zi, 3 aniBalneo-fiziokinetoterapie şi recuperare – zi, 3 ani

Studii universitare de masterat: Biologie moleculară şi biotehnologii – 4 semestre (120 credite),

Medicină comunitară şi sănătatea familiei - 3 sem (90 de credite),Medicină socială şi management sanitar – 3 sem (90 de credite);Restaurări protetice cu sprijin implantar - 3 sem (90 de credite).

Specializări ŞcoalăDoctorală:

Medicină Internă, Urologie,Medicina Familiei, Ortopedie,Farmacologie, Radiologie, Psi -hiatrie, Semiologie Medi cală şiGastroenterologie

FACULTATEA DE MEDICINĂ, FARMACIE ŞI MEDICINĂ DENTARĂ

Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară

Page 6: Viața Studențească Nr. 10 / 2010

Viaþa studenþeascã Pagina 6Informaþii

Scurt istoricUltimul deceniu a însemnat

pentru municipiul Zalău realitateaunei dezvoltări şi ascensiuni vizi-bile în zona economică, indus-trială şi a afacerilor, fapt care acrescut nu doar nivelul de trai alcomunităţii locale, dar a avut unefect benefic şi asupra dinamiciimentalităţii colective privind opi-nia faţă de ceea ce înseamnămediul universitar.

Zalăul, în ciuda unui mediucultural marcat de licee cutradiţie, transformate ulterior în

colegii sau grupuri şcolare binecotate, nu a dispus, multă vreme,de un mediu universitar propriu,care să continue în mod firescactivitatea de educare depusă degeneraţia tânără în liceele dinoraş. În aceste condiţii, ani larând, toţi elevii competenţi au fostnevoiţi să se orienteze către cen-tre universitare apropiate, care,desigur, ofereau o paletă largă depropuneri universitare, dar caremăreau mult costurile educaţieiacademice. Acesta a fost con-textul în care, apariţia unui sis-tem universitar şi la Zalău a fostprimită cu mult interes decomunitatea locală iar fonda-rea, în anul 1999, a FilialeiZalău a Universităţii de Vest“Vasile Goldiş” din Arad, aînsemnat, în istoria recentă aoraşului şi judeţului, un eveni-ment de primă mărime.

Este ştiut faptul că piaţa pecare funcţionează astăzi instituţii-le de învăţământ superior se con-fruntă cu câteva tendinţe majore,care pot reprezenta ameninţărisau oportunităţi, în funcţie demodul în care aceste instituţiialeg să le răspundă. Forma deabordare aleasă de către Uni-versitatea de Vest “VasileGoldiş” este aceea de adaptarerapidă la cerinţele pieţei muncii,exploatând, în permanenţă,caracterul de noutate alschimbărilor. Această abordarereprezintă o adaptare proactivă,antreprenorială, europeană,prin care se caută transforma-rea ameninţărilor în oportunităţişi constituie factorul esenţialcare a condus la succesul Filia-lei Universităţii de Vest “VasileGoldiş” Arad, la Zalău.

Orientarea actuală în spaţiuleuropean este aceea către omasificare a învăţământului supe-rior; este vorba despre o evoluţiea învăţământului superior, în modtradiţional elitist, spre unînvăţământ superior de masă careoferă avantajul accesului publicu-lui larg la educaţia superioară şi

reprezintă o reflectare a noilordezvoltări tehnologice, a valorilordemocratice, a cerinţelor noiisocietăţi bazate pe cunoaştere.

Pornind de la această realita-te istorică şi culturală, Filiala Zalăua UVVG din Arad, integrându-seîn orientarea generală a Univer-sităţii arădene, a adoptat o strate-gie bazată pe conturarea unui sis-tem managerial elastic şi modern,axat în mod special pe manage-mentul calităţii, pe detectarea anoi strategii de atragere a resurse-lor financiare, prin antreprenoriat

universitar şi printr-un nou discurs,care accentuează noţiuni precum“clienţi”, “servicii” sau “sisteme defurnizare a educaţiei”.

Membrii fondatori ai filialei suntpersoane cu activitate presti-gioasă atât în sistemul deînvăţământ sălăjean, cât şi înmediul politic, principalii “actori”fiind:

Dl. Ioan Ardelean, directorulexecutiv al Filialei, de la data înfi-inţării şi până în prezent;

Prof. dr. Ioan Ciocian;Prof. dr. Eugen Crihan;Prof. dr. Ioan Abrudan.Activitatea acestui grup de

iniţiativă, care a dus la înfiinţareaFilialei Zalău a UVVG din Arad, s-a bucurat de un real sprijin dinpartea autorităţilor locale de laacea vreme, care au înţelesimportanţa şi beneficiile pe ter-

men lung pe care sistemul deînvăţământ universitar le poateaduce în Municipiul Zalău şi înjudeţul Sălaj. Merită să îi amintimîn acest context, pe cei care înanul 1999 conduceau destinelejudeţului Sălaj:

Dumitru Gheorghe Tamba -prefectul Judeţului Sălaj;

Sorin Cosma - PreşedinteleConsiliului Judeţean Sălaj;

Leontin Bordaş - InspectorŞcolar General al Judeţului Sălajşi preşedinte al ConsiliuluiJudeţean;

Petru Durcău - Primarul Muni-

cipiului Zalău.În prezent, Filiala Zalău a

UVVG, are în folosinţă, pe lângăspaţiile destinate activităţilor desecretariat, administrative şimanagementului academic,următoarele:

4 laboratoare de informaticădotate la cel mai înalt nivel, cucalculatoare şi toată logisticaspecifică, locaţii în care sedesfăşoară activităţi didacticeprecum şi examinarea on-line astudenţilor conform cerinţelor uni-versitare;

două apartamente în proprie-tatea filialei, care constituie spaţiidestinate cazării cadrelor didacti-ce care vin de la Arad sau din altelocalităţi în care universitatea areextensii;

4 amfiteatre şi 10 săli de cursdotate cu tehnică de proiecţie şilogistică specifică activităţilor uni-versitare, toate de ultimă gene-raţie;

laborator de merceologie şi

calitologie dotat cu aparatură şisubstanţe utile necesaredesfăşurării în cele mai bunecondiţii a experimentelor de labo-rator;

bibliotecă cu sală de lectură,care susţine procesul didacticprintr-o vastă bază de documen-tare; aceasta este dotată cu peste4800 de volume de specialitatepentru toate domeniile acoperitede specializările Filialei, precumşi numere din peste 25 de perio-dice de specialitate.

Toate cele prezentate maisus, precum şi spaţiile specificeactivităţilor de cercetare şi studiuatât pentru cadrele didactice câtşi pentru studenţi, conferăspaţiului de învăţământ dincadrul filialei o notă de distincţie

academică şi o garanţie a efi-cienţei activităţii didactice lanivelul standardelor internaţiona-le.

Biblioteca FilialeiCreşterea nivelului calitativ al

procesului de învăţământ impu-ne în mod expres existenţa uneibaze documentare solide propriiconcretizată în fondul de cartedisponibil în bibliotecă. Astfel,

începând cu anul 2008, Filialadispune de un spaţiu distinct încare s-a amenajat o modernăbibliotecă la cele mai înalte stan-darde universitare, deservită, larândul ei, de un angajat propriu.Biblioteca dispune în prezent de200 locuri necesare studiului indi-vidual al studenţilor.

Numărul total de volume carese regăsesc în biblioteca Filialeiînsumează 14814 cărţi care aco-peră o paletă largă de specializăriprecum: drept, marketing, mana-gement, asigurări, comerţ, ana-liză economico-financiară, micro-macro economie, statistică,finanţe, contabilitate, fiscalitate,economie, calitologie, informatică,calimetrie, merceologie, ecologie,audit, geografie, pedagogie, pro-tecţia consumatorului, sport,sociologie, administraţie publică,comunicare, ştiinţele naturii, medi-

cină, istorie, limba engleză, limbafranceză, turism, servicii, etc.

La aceasta se mai adaugă şiun număr semnificativ de abona-mente pentru: publicaţii locale(Magazin Sălăjean, Sălăjeanul),publicaţii cotidiene (Adevărul, Jur-nalul Naţional, Ziarul Financiar),publicaţii din domeniul economic,finanţe şi afaceri (Capital, RevistaRomână de Administraţie Publică,Revista Română de Marketing),publicaţii din domeniul juridic(Dreptul, Dreptul Mediului), publi-caţii diverse (Viaţa medicală).Integrarea socio-profesională

a absolvenţilor Integrarea socio-profesională

a absolvenţilor a constituit, încăde la înfiinţare, motivaţia apariţieide facto a acestei entităţi deînvăţământ superior. De aseme-nea, acesta este şi obiectivulmajor pe care ar trebui să şi-l sta-bilească, în principiu, orice uni-versitate care doreşte sărăspundă unor opţiuni corecteşcolare şi profesionale.

Totodată, amintim faptul că înperioada 1999-2010 profilul pieţeide muncă, în special în arealulsălăjean şi zonele limitrofe, a înre-gistrat continue schimbări şi reo-rientări profesionale. Acestaspect a determinat conducereaUVVG să aprecieze că, pe lângărolul de specialist în orientareaşi formarea şcolară, se impunetot mai acut, asigurarea unordemersuri corecte şi transparen-te în inserţia studenţilor pe piaţamuncii.

Directorul filialeiÎncepând cu data de 1

octombrie 2009, conducerea Fil-ialei este asigurată de cătredoamna Conf. univ. dr. ing.Aurica Grec, în calitate de Direc-tor de Studii.

Specializare filiala Zalău

Marketing: zi, 3 ani

Filiala Zalău - 11 ani de la înfiinţare

Conf. univ. dr. ing. Aurica Grec, director al Filialei Zalăua Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” din Arad

Page 7: Viața Studențească Nr. 10 / 2010

Pagina 7 Viaþa studenþeascã Informaþii

Baza materială şi didacticăFiliala funcţionează într-un

Campus parteneriat - public - privatîntre Primăria Municipiului Marghita- Universitatea de Vest „Vasile Gol-diş” Arad, model de cooperare, carea transformat o fostă unitate milita-ră într-un spaţiu de învăţământ uni-versitar modern şi eficient.

Sediul filialei marghitene a Uni-versităţii se află situat pe stradaEroilor, nr. 9, în zona centrală a ora-şului. Filiala deţine două corpuri declădire A şi B cu o capacitate totalăde 645 locuri în sălile de curs şi 100de locuri în laboratoarele de infor-matică.

În corpul A se găsesc 5 săli de

curs cu o capacitate totală de 265de locuri precum şi două laboratoa-re de informatică cu o capacitatede 100 locuri după cum urmează:

Transilvania – 40 locuriVasile Goldiş – 50 locuriIoan Slavici – 55 locuriIon Ionescu de la Brad – 60

locuri

Grigore Moisil – 60 locuriLaborator informatică I – 44

locuriLaborator informatică II – 66

locuriTot în corpul A mai funcţionează

Serviciul Secretariat şi ServiciulContabilitate, de asemenea şiBiblioteca filialei cu un număr de

peste 5600 volume. În sala de lec-tură a bibliotecii, studenţii pot con-sulta cursuri şi lucrări editate decadrele didactice ale Universităţiinoastre, precum şi editate de alteUniversităţi, tratate, monografii etc.Au la dispoziţie un număr de 40 delocuri şi acces la internet.

Specializările acreditate şistudenţii filialei

În prezent, în cadrul filialei Mar-ghita a U.V.V.G. funcţionează spe-cializarea Marketing: zi, 3 ani.

Practica studenţească: Sedesfăşoară în cadrul instituţiilorpublice, primării, şcoli, în cadrul fir-melor şi instituţiilor, pe baza unorcontracte.

De asemenea, Filiala Marghitase implică în diferite activităţi de cer-

cetare şi colaborare cu alte instituţiidin zonă. Menţionăm faptul că înultima perioadă suntem în colabora-re cu Centrul de Resurse pentru

Educaţie şi Dezvoltare (CRED)Marghita, cu instituţii de învăţământşi cultură din judeţul Bihor, prin acor-darea de servicii de consiliere şiperfecţionare în vederea obţineriide fonduri pentru dezvoltare.

Conducerea filialeiDirector de filială: Prof. Ghe-

orghiţă LupăuResponsabil învăţământ la dis-

tanţă: Lect. univ. drd. Iulius TimarResponsabil program: Lect.

univ. drd. Petru ArdeleanResponsabil specializare Ştiinţe

Economice: Lect. univ. dr. LucreţiaLazăr

Secretar şef: Alina PopResponsabil serviciu contabili-

tate: Maria Demeter

Filiala Marghita a UVVG

Str. Eminescu nr. 15, tel. 0257/213066,

[email protected] de Ştiinţe Economi-

ce a luat fiinţă în primul an defuncţionare a Universităţii de Vest“Vasile Goldiş” din Arad, respectiv înanul universitar 1990-1991.

În prezent facultatea funcţio-nează cu specializările marketing,administrarea afacerilor, contabili-tate şi informatică de gestiune, eco-nomia comerţului turismului si servi-ciilor şi finanţe – bănci, având duratastudiilor de 3 ani la zi şi învăţământla distanţă. Învăţământul la distanţăa fost introdus începând cu anuluniversitar 2002 - 2003.

Împreună cu Prefectura,Primăria şi Camera de Comerţ şiIndustrie, s-a ajuns la concluzia căse manifestă o lipsă acută de spe-cialişti în domeniul economic, apre-ciindu-se că numărul şi rolul acesto-ra se va amplifica în condiţiiletrecerii la economia de piaţă.

S-a analizat baza materială şiposibilităţile de asigurare cu cadredidactice, ajungându-se la conclu-zia că facultatea cu profil economicdin cadrul Universităţii de Vest “Vasi-le Goldiş” din Arad va putea funcţio-

na în bune condiţiuni. În acelaşi timps-a avut în vedere specificul geogra-fic al zonei care constă într-un marenumăr de localităţi cu densitatemare a populaţiei, unite prin căi şimijloace de transport potrivite, lucruce permite naveta studenţilor, impli-când cheltuieli reduse de întreţine-re. În plus, judeţul Arad, fiind ampla-sat la graniţa de vest a ţării, cu maimulte puncte de trecere a frontierei,prin căi ferate şi rutiere, constituie opremisă pentru intense relaţii eco-nomice externe.

Specializarea aleasă la începutîn cadrul facultăţii a fost corelată cu

condiţiile şi cerinţele locale de per-sonal economic; în acelaşi timpreprezentând o alternativă faţă despecializări care se regăsesc înmodulele de pregătire de la univer-sităţile de stat.

Disciplinele de învăţământ, rela-tiv noi pentru această perioadă înţara noastră (marketing, manage-ment, cibernetică economică, cer-cetarea şi dezvoltarea produseloretc.), care au fost cuprinse în planu-rile de învăţământ, multe opţionale,datorită necunoaşterii lor de cătrestudenţi, au condus la încărcareaprogramului, atât sub aspectul fac-torului timp, cât şi al consumuluiintelectual. Acest lucru ne-a deter-minat ca în anii următori, să efec-tuăm în planul de învăţământ unelemodificări, ce se aliniază tendinţeide reducere a numărului de oresăptămânal realizând o mai bunăprecizare a pregătirii pentru specia-lizări care grupează mai bine princi-palele cunoştinţe necesare specia-lizărilor propuse. În acest sens, aufost elaborate şi noi planuri deînvăţământ.

Aprobarea primită pentru profilulşi specializările mai sus amintite ne-au obligat să aducem perfecţionări-le necesare şi corespunzătoare în

cadrul planului de învăţământ, carea fost adaptat acestor realităţi.

Pentru a satisface cerinţele pen-tru specialişti în domeniul econo-mic şi în alte zone din partea devest a ţării, au luat fiinţă filiale cuprofil economic ale universităţii laSatu Mare, Baia Mare, Zalău,Bistriţa, Marghita, Alba Iulia şi Sebiş.

În decursul existenţei sale, con-ducerea Facultăţii de Ştiinţe Eco-nomice a fost asigurată de cătreurmătorii decani: prof. univ. dr.Cazan Emil, prof. univ. dr. Păcura-riu Gheoghe, prof. univ. dr. CioarnaAlexandru şi prof. univ. dr. Dumes-cu Florin.

Dezvoltarea cercetării ştiinţifice

Încă de la începuturile activităţii,componenţii cu experienţă ai cor-pului didactic al Facultăţii de Şti-inţe Economice, în acea vremenumită Facultatea de Marketing,Management Informatică, au fostconştienţi de importanţa cercetăriiştiinţifice în învăţământul superiorşi au pornit această activitate,antrenându-i şi instruindu-i înaceastă direcţie şi pe colegii maitineri, lipsiţi de experienţă, dar plinide entuziasm. Se poate remarca

faptul că perioada de început estecaracterizată, într-o măsură des-tul de mare, prin realizarea delucrări de cercetare, pe bază decontract, în domenii interdisciplina-re, în care factorul economic estestudiat în conexiune cu alte dome-nii, uneori legate de activităţileanterioare ale cadrelor didactice.Acest aspect se încadrează întrendul general de dezvoltare a şti-inţei moderne, cu accent sporitpentru domenii interdisciplinare şiaceastă tendinţă pozitivă, alăturide abordarea unor probleme fun-damentale ale economiei sepăstrează şi astăzi.

CONDUCEREA ŞI ORGANIZAREA

FACULTĂŢIIProf. univ. dr. Dumescu Florin –

decanProf. univ. dr. Ardelean Dorina –

prodecan Prof. univ. dr. Haiduc Cristian –

prodecanConf. univ. dr. Klein Ladislau –

prodecanConf. univ. dr. Maniov Vichentie

– cancelar Conf. univ. dr. Vit Dorel – şef

catedră

Facultatea de Ştiinţe EconomiceStr. Eminescu nr. 15, Arad, tel. 0257/213066

Marketing – zi, id, 3 aniContabilitate şi informatică de gestiune – zi, id, 3 aniAdministrarea Afacerilor – zi, 3 aniAdministrarea Afacerilor (în limba engleză) – zi, 3 ani Economia comerţului, turismului şi serviciilor – zi, id, 3 aniFinanţe şi bănci – zi, 3 aniStudii universitare de masterat: Marketingul şi managementul fir-

mei - 4 semestre (120 credite); Administrarea afacerilor în turism şi ser-vicii - 4 semestre (120 credite); Audit şi expertiză contabilă - 4 semestre(120 credite); Contabilitate, fiscalitate şi evaluare – 4 semestre (120 cre-dite); Marketing şi comunicare în afaceri - 4 semestre (120 credite);Publicitatea şi promovarea vânzărilor – 4 semestre (120 credite);Marketingul serviciilor poştale – 4 semestre (129 credite); Marketingul şimanagementul inovării – 4 semestre (120 credite).

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” - Facultatea de Ştinţe Economice

Page 8: Viața Studențească Nr. 10 / 2010

Viaþa studenþeascã Pagina 8Eveniment

K Y

MC

K Y

MC

K Y

MC

K Y

MC

Urmare din pagina 1Astăzi, Universitatea de Vest

„Vasile Goldiş” din Arad estemembră cu drepturi depline aAsociaţiei Universităţilor Euro -pene – E.U.A., Asociaţiei Univer-sităţilor Danubiene, AsociaţieiUniversităţilor Transcarpatice,Consorţiul European „CarolusMagnus“, Forumul Academiceuromediteranean şi deţinevicepreşedinţia Federaţiei Euro -pene a şcolilor Superioare –F.E.D.E., organism participativ alConsiliului Europei.

Cu un număr de peste 16 000de studenţi, masteranzi şi doctor-anzi, cu peste 40000 de absol-venţi, Universitatea este membrăfondatoare a Uniunii Univer-sităţilor Particulare Acreditate din

România. Datorită sistemuluieuropean al creditelor de studiitransferabile, studenţii, master-anzii şi doctoranzii beneficiază deşansa mobilităţii în ţară şi străină-tate.

Având un corp academic deelită, o infrastructură didactică şide cercetare la standarde euro -pene, oferta educaţională a Uni-versităţii de Vest „Vasile Goldiş”din Arad răspunde tuturor exi-genţelor, oferind şansa deplineiafirmări pe o piaţă de muncăglobalizată.

La început de nou an aca-demic, Senatul universitaradresează bun venit tuturor stu-denţilor din ţară şi străinătate şisucces în anul universitar 2010-2011.

Organizaţia Internaţională ,,4International Colleges &Universities”, din Spania, instituţiecare gestionează unul dintre celemai cuprinzătoare directoare webdin lume pe domeniul educaţiei,unde sunt incluse peste 9200 deColegii şi Universităţi din lume, arealizat recent un top al vizibilităţii şipopularităţii Universităţilor acredita-te din România, pe Internet.

Universitatea de Vest „VasileGoldiş” din Arad se află în primele10 Universităţi din România, ocu-pând un binemeritat loc 8 din cele60 de universităţi monitorizate dinţara noastră.

Ranking-ul web al Universită -ţilor din România a fost realizat înurma rezultatelor statistice furnizatede trei motoare de căutare pe inter-net: „Google Page Rank”, „Yahooinbound link-uri” şi „Alexa TrafficRank”, în urma activităţii aca -demice şi de cercetare a ca drelordidactice şi studenţilor. Universităţile

sunt incluse în baza de date în modgratuit, care se actualizează o datăla şase luni, datele statistice fiindintroduse lunar.

Reprezentanţii ,,4 International

Colleges & Universities” au precizatpe site-ul instituţiei că scopul clasa-mentului este de a furniza studenţi-lor şi personalului academic, în spe-cial celor internaţionali, date privind

vizibilitatea pe web a unei universi-tăţi, prin informaţiile afişate pe site-ul acesteia, numărul de accesări şinumărul de legături interne şi exter-ne, elemente care pot contribui lastabilirea programelor de cooperareinternaţională, schimburi de stu-denţi şi informarea corectă asupraprogramelor educaţionale.

Pentru a fi cuprinse în acestclasament, universităţile trebuiesă îndeplinească mai multe condi-ţii: să fie acreditate de organisme-le naţionale, să aibă programe lanivel licenţă, forme de învăţământla zi şi să aibă un site funcţional.

Prof. Univ. Dr. Aurel Ardelean,rector al Universităţii de Vest VasileGoldiş, a declarat: „Locul ocupat deUniversitatea noastră în acest topal universităţilor confirmă poziţiafruntaşă a instituţiei şi în alte clasa-mente realizate de Agenţii de cali-tate şi organizaţii internaţionale.Considerăm că, în era tehnologiilorinformaţionale şi de comunicaţii,

fiecare instituţie trebuie să utilizezela maxim facilităţile oferite deInternet, prin publicarea pe site acât mai multor informaţii. Noi, cauniversitate comunitară, avem obli-gaţia de a utiliza acest mijloc deinformare, prin site-ul UVVG şi aoferi o informare corectă şi transpa-rentă. Doresc să subliniez că infor-maţiile care au fost evaluate în cla-sament cuprind, pe lângă activita-tea didactică, şi întreaga activitatede cercetare ştiinţifică a cadrelordidactice, ceea ce dovedeştevaloarea articolelor ştiinţifice publi-cate în reviste cotate ISI ThomsonReuters-Web of Science şi publica-ţiile ştiinţifice indexate în bazele dedate internaţionale CEEOL, INDEXCOPERNICUS, EBSCO, ELSE-VIER, PROGUEST, SCOPUS.Acest nou succes confirmă presti-giul academic al Universităţii noas-tre, în acest an universitar 2010,când sărbătorim 20 de ani de isto-rie academică”.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, clasificată internaţional

Locul 8 în topul Universităţilor din România pe Internet

http://www.4icu.org/ro/

O delegaţie a Universităţii deVest „Vasile Goldiş” condusă deprof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectoral Universităţii de Vest „Vasile Gol-diş”, a participat, vineri, 20.08.2010,în sala 60 a Palatului Administrativdin Arad, la „Conferinţa ştiinţifică peteme legate de istoria Aradului”, des-făşurată în cadrul „Zilelor Aradului”.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean aprezentat comunicarea „Cartierelearădene în perioada interbelică, într-o viziune monografică a Araduluide la 1938”.

Domnia sa a făcut, de aseme-

nea, câteva aprecieri privind per-spectivele municipiului şi implicareamediului academic în dezvoltareasocio-culturală a oraşului Arad.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean aprecizat că iniţiativa de a realizamonografii pentru cartierele Munici-piului Arad, susţinută de CentrulCultural Arad este una meritorie,dar până la această dată beneficia-ză de o astfel de monografie doarcartierul Pârneava. „De aceea, unstudiu al Monografiei Aradului reali-zat în anul 1938 îl considerămdeosebit de interesant pentru că

acesta este primul demers istoric încare cartierele arădene sunt pre-zentate”.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean aprecizat că, între personalităţile demarcă pe care le-a dat Aradul seevidenţiază în mod deosebit VasileGoldiş. „A fost şi rămâne unul dintrecei mai credincioşi slujitori aineamului românesc şi cel mai deseamă om al Ardealului contimpo-ran”, care a intrat în viaţa politică încalitate de ministru al Cultelor, „cumarea dorinţă să realizeze contopi-rea sufletească integrală a români-

lor de pretutindeni prin ortodoxism”. „Vasile Goldiş poate fi socotit ca

îndrumătorul şi animatorul întregiipleiade de adevăraţi cărturari aiArdealului. Crezul marelui patriotromân Vasile Goldiş a devenit rea-litate prin acţiunile societăţii „Con-cordia” care a înfiinţat, în scopul lăr-girii orizontului de cunoaştere aarădenilor, biblioteci populare înaproape toate localităţile judeţuluiArad. Societatea anonimă culturală„Concordia”, zămislită într-o epocăde eroică rezistenţă naţională, şi-a

făurit un titlu de glorie nepieritoaredin contribuţia sa luminarea şi înăl-ţarea, prin slova scrisă, a populaţieide dincoace de Carpaţi. Ziarele şipublicaţiile ieşite de sub teascurile„Concordiei” arădene, au fost faru-rile care au luminat conştiinţa româ-nească din Ardeal, în pragul şi subdurata Primului Război Mondial”, adeclarat prof. univ. dr. Aurel Arde-lean, rector al Universităţii de Vest„Vasile Goldiş”.

Biroul de presă al UVVGDaniel Albu

Bun venit la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”!

Prof univ. dr. Aurel Ardelean, rector al UVVG, se adresează viitorilor studenţi

UVVG la Zilele Aradului - Sesiunea ştiinţifică „Cartierele Aradului”

Page 9: Viața Studențească Nr. 10 / 2010

Pagina 9 Viaþa studenþeascã Eveniment

K Y

MC

K Y

MC

K Y

MC

K Y

MC

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rec-tor al Universităţii de Vest „Vasile Gol-diş”, a declarat în cadrul conferinţei depresă din data de 19.08.2010, căUVVG va deschide, în parteneriat cuSC Terapeutica SA, în cursul luniiseptembrie, Centrul de chirurgielaparoscopică aflat pe str. Tudor Vla-dimirescu nr. 25-27, din Arad.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean aprecizat că centrul are în total şasepaturi, trei saloane de chirurgie şidouă blocuri operatorii dotate cuaparatură de ultimă generaţie nece-sară intervenţiilor mari şi mici. Valoa-rea investiţiei în aparatură este depeste 250 mii euro, iar amenajărileau costat 1 milion de euro.

În cadrul centrului vor activa cadremedicale universitare a Universităţiidin domeniile chirurgie, hematologie şiinterne. În perspectivă, profesori derenume din alte unităţi de învăţământuniversitar din ţară şi străinătate vorexecuta intervenţii chirurgicale de înaltgrad de dificultate.

Admitere pe bază de dosarepentru anul universitar

2010-2011Prof. univ. dr. Aurel Ardelean a

subliniat că Universitatea de Vest„Vasile Goldiş” continuă înscrierilela Arad şi filiale pentru anul universi-tar 2010-2011 la toate cele 9 facul-

tăţi atât pentru ciclul licenţă, cât şipentru cele 54 de specializări maste-rale. De asemenea, înscrieri pentruadmiterea la şcolile doctorale, 12specializări în medicină şi biologie.„UVVG oferă avantaje importante vii-torilor studenţi: admiterea în sesiu-nea de toamnă, din data de 26 sep-tembrie 2010, se face pe bază dedosare; nu se percepe taxă deînscriere şi nici taxă de înmatricula-re; taxa în anul universitar 2010-2011 se poate plăti în 4 rate. Petrustudenţii cu probleme sociale, Sena-tul universitar poate aproba platataxei de şcolarizare eşalonată lunar”.

Rectorul Universităţii de Vest„Vasile Goldiş”, prof. univ. dr. AurelArdelean, a precizat că Universitateaoferă condiţii excelente de cazare şimasă în căminul propriu şi toate soli-citările de cazare vor fi satisfăcute.„De asemenea, UVVG oferă serviciigratuite la cabinetul medical şi clini-ca stomatologică proprie; acces gra-tuit la internet, Muzeele Universităţii,Grădina botanică Universitară, tere-nurile de sport ale complexului UNI-VEST şi stadionul CSU „Vasile Gol-diş”; posibilitatea participării la cursuripentru eliberarea Permisului Euro-pean de Conducere a Computerului(ECDL)”.

Sistem complex de burse

studenţeşti pentru noul an uni-versitar

Conform Regulamentului deburse aprobat de Senatul Universită-ţii pentru anul universitar 2010-2011sistemul de burse al UVVG cuprinde:locuri fără taxă număr nelimitat pen-tru studenţii care îndeplinesc condiţii-le legale, prin bursele „Vasile Goldiş”,burse de excelenţă, burse de merit şiburse sociale. Acestora li se adaugă5 burse oferite de Banca Italo-Româ-nă unor studenţi cu rezultate foartebune la examene, care vor fi angajaţiîn Bancă la finalizarea studiilor Facul-tăţii de Ştiinţe Economice. De aseme-nea, avem burse private oferite desocietăţi din Arad şi din judeţele undefuncţionează filialele Universităţii

noastre.Locurile fără taxă se acordă, prin

bursele „Vasile Goldiş” absolvenţilorcare au obţinut medii peste 9 în celedouă sesiuni ale examenului debacalaureat 2010, absolvenţilor cla-selor a XII-a, care au obţinut locurileI, II, sau III, la olimpiadele şcolare,absolvenţilor claselor a XII-a care aufost şefi de promoţie în anul 2010.

UVVG la cel de-al XII-leaCongres internaţional de

Toxicologie de la Barcelona(Spania)

Universitatea de Vest „VasileGoldiş” a participat, la sfârşitul luniiiulie, la cel de-al XII –lea Congresinternaţional de Toxicologie organizatde Uniunea Internaţională de

Toxicologie (IUTOX), care s-adesfăşurat la Barcelona (Spania).

IUTOX organizează cele maiprestigioase Congrese internaţiona-le de Toxicologie (TIC) la fiecare treiani, oferind cea mai mare oportunita-te de a afla cele mai recente evoluţiiîn domeniul toxicologiei.

Lucrarea ştiinţifică prezentată deUniversitatea noastră „Ultra-structuraland Biohemical Altera-tions in theLiver of Carassius Auratus Gibelio(Osteichthyes: Cyprinidae) inducedby acute dodees of MN2” – autori A.Ardelean, A.C. Staicu, M.C.Munteanu, A Hermenean, a fost bineapreciată de participanţii la congres.

Biroul de presă al UVVGDaniel Albu

Facultatea de Medicină, Far-macie şi Medicină Dentară dincadrul Universităţii de Vest „VasileGoldiş” din Arad oferă, pentru anuluniversitar 2010-2011, o nouă spe-cializare în domeniul „Nutriţie şi die-tetică”.

Prof. univ. dr. Liana Moş, decanal Facultăţii de Medicină, Farma-cie şi Medicină Dentară, ne-adeclarat că „procesul educativ for-mativ la specializarea „Nutriţie şidietetică” este determinat denecesitatea de formare a resurseiumane în domenii existente dejaîn Uniunea Europeană.

Specialiştii licenţiaţi în dome-niul dieteticii şi nutriţiei – specia-lizare la nivel licenţă: 3 ani, forma

de învăţământ: zi, 180 crediteECTS este o specializare autoriza-

tă din anul universitar 2010-2011”îşi pot desfăşura activitatea în sis-

temul sanitar, în industria ali-mentară (prin asigurarea serviciilorde analiză şi control al calităţii ali-mentelor), în alte instituţii.

Curricula academică esteadaptată normativelor ARACIS,M.Ed.C.T.S şi standardelor euro-pene specifice, prin îmbinarea opti-mă a ştiinţelor fundamentale cu dis-ciplinele complementare despecialitate şi de cercetare, cu opregătirea teoretică şi practică a vii-torilor absolvenţi, care să fie capa-bili să se adapteze progresului şti-inţific în sistemul de îngrijire a stăriide sănătate a populaţiei.

Prof. univ. dr. Liana Moş a subli-niat că „specializarea Nutriţie şi die-tetică formează specialişti licenţiaţi

într-un domeniu deficitar capabilisă se integreze cu succes pe piaţamuncii, în ţară sau în spaţiul euro-pean, cu un rol esenţial în acţiuneade profilaxie a unor boli ale societă-ţii moderne a căror incidenţă a cres-cut îngrijorător, în directă relaţie cumodul de alimentaţie şi stilul deviaţă, asigurarea calităţii alimentu-lui”.

Informaţii suplimentare se potobţine la sediul Facultăţii de Medi-cină, Farmacie şi Medicină Den-tară, Strada Feleacului nr. 1, tel.0257/212204, sau la Centrul deînscriere cu sediul în Bd. Revoluţieinr. 94-96.

Biroul de presă al UVVGDaniel Albu

Casa Universitarilor şi Studenţi-lor din cadrul Universităţii de Vest„Vasile Goldiş” a găzduit, marţi,16.08.2010, cu ocazia manifestări-lor dedicate „Zilelor Aradului”, inau-gurarea expoziţiei de artă fotografi-că „20 de ani de învăţământacademic la Universitatea de Vest„Vasile Goldiş”. Fotografiile suntsemnate de maestrul Virgiliu Jire-ghie, lect. univ. dr. în cadrul Facultă-ţii de Ştiinţe Umaniste, Politice şiAdministrative a UVVG, director alpostului universităţii Goldiş TV.

Evenimentul s-a bucurat de pre-zenţa prof. univ. dr. Aurel Ardelean,rector al Universităţii de Vest „Vasi-le Goldiş”, Vasile Pop, părinte con-silier al Arhiepiscopiei Aradului, Car-men Ispas, consilier personal alprimarului Gheorghe Falcă, prof.

univ. dr. ing. Corneliu Maior, Cance-lar general al Universităţii, cadredidactice universitare, studenţi şioameni de cultură arădeni.

Lucrările fotografice prezintăevoluţia Universităţii de Vest „Vasi-le Goldiş” în cei 20 de ani de viaţăacademică, printre care amintim:Decernarea înaltului titlul academicde Doctor Honoris Causa Patriarhu-lui Daniel; Inaugurarea Noului Cam-pus universitar „Vasile Goldiş”;decernarea titlul academic de Doc-tor Honoris Causa regelui Mihai;Castelul Macea, proprietate a Uni-versităţii; Muzeul „Vasile Goldiş”;Sala de şedinţe a Senatului univer-sitar; Biblioteca „Tudor Arghezi”;activităţi studenţeşti şi sportive.

Părintele consilier al Arhiepisco-piei Aradului, Vasile Pop, a adresat

un mesaj de felicitare al Arhiepisco-piei Aradului pentru realizările aca-demice în cei 20 de ani de istorieinstituţională, aspecte prezentateartistic în expoziţie.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean a

subliniat: „Ne bucurăm că putem săaducem în atenţia locuitorilor munici-piului Arad expoziţia cu un genericdeosebit: „20 de ani de învăţământacademic la Universitatea de Vest„Vasile Goldiş”. Am dorit dintotdeau-

na să ne aducem contribuţia, ca uni-versitate comunitară, la derulareaunor proiecte şi obiective socio-cultu-rale ale primăriei Arad. În cei 20 deani de la înfiinţare, Universitateanoastră a reuşit să se afirme ca unadintre universităţile de elită dinRomânia. Diferitele clasamente, carese întocmesc, ne situează pe prime-le locuri în top-urile Universităţilor dinRomânia şi pe locul 8 în cel al exper-ţilor din Spania. Sunt lucruri care vor-besc de la sine despre evoluţia Uni-versităţii de Vest „Vasile Goldiş”.

Expoziţia poate fi vizitată laCasa Universitarilor şi Studenţilorpe toată perioada „Zilelor Aradului”,urmând ca la sfârşitul lunii să fieexpusă în Italia.

Biroul de presă al UVVGDaniel Albu

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” va deschideun Centru de chirurgie laparoscopică

UVVG, parteneră la „Zilele Aradului” - Expoziţie de artăfotografică la Casa Universitarilor şi Studenţilor

Prof. univ. dr. Liana Moş, decanul Facultăţii de Medicină,Farmacie şi Medicină Dentară, invită studenţii la specializa-

rea „Nutriţie şi dietetică”

O nouă specializare în cadrul Facultăţii de Medicină a UVVG Arad – „Nutriţie şi dietetică”

Page 10: Viața Studențească Nr. 10 / 2010

Viaþa studenþeascã Pagina 10Informaþii

DANIELA DODEAN - compo-nentă a lotului naţional de tenisde masă

* campioană europeană (Stut-tgart 2009)

* loc 7 la Jocurile Olimpice de laBeijing 2008

* loc 1 la Openul Angliei 2009* Campioană naţională 2010

FLAVIU KOCZI - componental lotului olimpic de gimnastică

* medalie de aur şi o medalie debronz la Campionatele MondialeUniversitare de la Belgrad 2009

* medalie de argint la Campio-natele Mondiale de la Londra 2009

SIMONA DEAC - componentăa lotului naţional de scrimă

* medalie de bronz la Campio-natele Mondiale Universitare de laBelgrad 2009, Campioană Naţio-nală 2010

ADRIAN POPUŢEA – lotnaţional box

* Medalia de bronz la Campio-natele Internaţionale Universitaredin Rusia 2009

LUCIA MIHALACHE - lotnaţional tir talere

* loc 10 la Jocurile Olimpice dela Beijing 2008

MARIUS COPIL – lot naţionalde tenis de câmp

* Component a echipei Roma-niei de « Cupa Davis »

OVIDIU FLAVIUS BUIDOSO–lot naţional gimnastică

* participant la CampionateleMondiale Universitare Belgrad 2009şi la Campionatul Mondial de gim-nastică – Londra 2009

ADRIAN DODEAN – compo-nent al lotului naţional de tenis demasă

* vicecampion naţional 2010

PAULA TODORAN – lot naţio-nal atletism

ATTILA NAGY – lot naţionalatletism

ADRIAN LACĂTUŞU - lotnaţional atletism

IONEL MICLEA - lot naţionalatletism

DANIELA BUCICA - lot naţio-nal baschet, jucătoare la ICIMUniversitatea Goldiş Arad

ANDRA IONESCU - lot naţio-nal baschet, jucătoare la ICIMUniversitatea Goldiş Arad

ANDREEA OROSZ - lot naţio-nal baschet, jucătoare la ICIMUniversitatea Goldiş Arad

ANITA MESZAROS – lotnaţional baschet, jucătoare laICIM Universitatea Goldiş Arad

Filiala Bistriţa a Universităţii deVest „Vasile Goldiş” din Arad a fostînfiinţată în anul 2000. Între membriifondatori ai filialei amintim pe prof.univ. dr. Aurel Ardelean, RectorulUniversităţii de Vest „Vasile Goldiş”,prof. univ. dr. Gavrilă Ardelean, pro-rector al universităţii şi profesorMihai Mureşan, director la aceadată a Colegiului Naţional “LiviuRebreanu” din Bistriţa.

Filiala bistriţeană a fost înfiinţa-tă cu scopul de a oferi tinerilor stu-dioşi posibilitatea de a urma studiisuperioare într-o localitatea maiapropiată de domiciliu sau chiar înlocalitatea de domiciliu .

Organizarea si conducerea În cadrul Filialei Bistriţa a

U.V.V.G. din Arad funcţionează oserie de organisme menite să asi-gure o desfăşurare optimă a activi-tăţilor didactice şi ştiinţifice.

Astfel putem vorbi de Consiliulde Conducere a Filialei, format dindirectorul filialei, coordonatorul filia-lei, decani de ani şi cadre didacticecu responsabilităţi în cadrul filialei.La nivelul efectivelor de studenţiexistă Consiliul Studenţilor, careface legătura între studenţii filialeişi conducerea filialei, iar pe de altăparte girează activităţile de naturăprofesională, culturală, socială,sportivă etc. Putem menţiona apoi,Consiliul Ştiinţific care funcţionea-ză în cadrul filialei şi care are drept

scop familiarizarea studenţilor cuactivitatea de cercetare ştiinţifică.Se implică, de asemenea, în fieca-re an în pregătirea sesiunii decomunicări a filialei şi de selectarealucrărilor ştiinţifice ale studenţilorcare vor participa la “Zilele Academi-ce Arădene” sau la alte sesiuni decomunicări.

Specializare filiala BistriţaAdministrarea afacerilor – zi, 3 ani

Integrarea socio-profesionalaa studenţilor

Considerând că valabilitateapregătirii profesionale se verifică celmai bine pe piaţa forţei de muncă,am fost preocupaţi de-a lungul tim-pului să urmărim inserţia absolven-ţilor noştri în câmpul muncii. În acestsens se poate menţiona faptul căalături de absolvenţii care erau înca-draţi în munca încă din timpul anilorde studiu, ceilalţi absolvenţi şi-augăsit locuri de muncă în specialita-tea absolvită, în proporţie destul demare. Pe ansamblu, din datele pecare le avem la filiala, se poate esti-ma că peste 90 % din absolvenţiinoştri sunt angajaţi în acestmoment. Cunoaştem multe cazuriîn care au fost prezenţi la concursurispecifice pentru angajare şi au con-vins prin bagajul de cunoştinţe şiprin abilităţile formate în timpul ani-lor de studiu. În unele cazuri, caurmare a competenţelor dobândi-

te, unii dintre absolvenţi sunt, înmomentul de faţă, în posturi de con-ducere sau îşi gestionează cu suc-ces propriile lor afaceri.

Din acest punct de vedere, acti-vitatea desfăşurată în filiala Bistriţacorespunde atât în privinţa actuluiprofesional, cât şi în privinţa orien-tării înspre acele specializări caresă asigure studenţilor şanse mariîn competiţia pentru găsirea unuiloc de muncă.

Raporturile filialei cu comunitatea locală

Chiar de la primii paşi făcuţi pecalea înfiinţării la Bistriţa a unei filia-le a U.V.V.G. din Arad, am avut departea noastră reprezentanţii auto-rităţilor locale.

Primarul de atunci al municipiu-lui Bistriţa - ing. Pavel Popescu, pre-fectul judeţului - ec. Valer Bindea,precum şi preşedintele ConsiliuluiJudeţean - prof. Gheorghe Marines-cu, s-au declarat în totalitate deacord cu un astfel de demers al Uni-versităţii, semnalând beneficiile pecare tinerii din judeţul nostru le voravea pe calea desăvârşirii pregăti-rii profesionale .

Pe tot parcursul dezvoltării filia-lei, colaborarea cu autorităţile loca-le s-a amplificat şi diversificat.Reprezentanţii acestor autorităţi aufost prezenţi permanent în calitatede invitaţi în diferite ocazii, dintrecare amintim: festivităţile dedicate

începerii anilor universitari sau cur-surilor festive, cu ocazia desfăşu-rării la Bistriţa a unor manifestări şti-inţifice naţionale sau internaţionalela care filiala noastră a fost coorga-nizatoare, la inaugurarea sau lansa-rea unor proiecte derulate sub coor-donarea Universităţii şi a filialei.

Am avut o colaborare foartebună în tot aceşti ani cu alte institu-ţii de învăţământ, cultură sau sport,între care putem aminti: Inspectora-tul Şcolar Judeţean Bistriţa, CentrulCultural Municipal “George Coş-buc”, Direcţia Judeţeană pentruTineret şi Sport, Casa CorpuluiDidactic şi altele.

Colaborarea cu toate acesteinstituţii publice de nivel local a avutdrept scop impunerea filialei noas-tre la nivel judeţean ca o instituţie de

învăţământ superior competitivă,pusă în slujba devenirii profesiona-le a tinerilor de pe aceste meleaguri. Conducerea Filialei Bistriţa

Conducerea Filialei Bistriţaeste asigurată de Consiliul de Con-ducere, format din următoarele per-soane :

Prof. univ. dr. Raboca Nicolae– coordonator din partea SenatuluiUniversităţii ;

Lect. univ. drd. Crişan Roxana –cadru didactic titular ;

Lect. univ. drd. Tagorean Aurel -cadru didactic asociat .

Filiala a funcţionat de la înfiinţa-re şi până acum, în anul universitar2009 – 2010, cu acelaşi director, înpersoana domnului profesor Mure-şan Mihai, perioada iunie 2000 –mai 2010.

Filiala Bistriţa - 10 ani de la autorizare

STUDENŢI AI UVVG CUPERFORMANŢE SPORTIVE

INTERNAŢIONALEUniversitatea de Vest „Vasile

Goldiş” prin „Centrul de TestareLingvistică Internaţională” dincadrul Facultăţii de ŞtiinţeUmaniste, Politice şi Adminis-trative a Universităţii de Vest

„Vasile Goldiş” în colaborare cuFundaţia „Study Internaţional” aorganizat şi în acest an cursuride vară pentru studenţi la UNI-VERSITY COLLEGE LONDON(Anglia).

În acest an un grup de stu-denţi ai Universităţii de Vest„Vasile Goldiş” din Arad conduşide asist. univ. drd. Laura Stie-

gelbauer au participat, înperioada 24 iulie - 14 august, lacursurile de vară desfăşurate laUniversity College London, unadin primele şi cele mai presti-gioase universităţi din lume.

Aşezată în centrul Londrei, ace-astă universitate a fost fondatăîn anul 1826, iar în acest an sesituează pe locul patru în topulcelor mai bune universităţi dinlume, conform „IndependentGood University Guide 2010”.

Cursurile de vară a oferitelevilor şi studenţilor între 14-23ani oportunitatea de a studia

limba engleză în centrul Lon-drei, cu profesori vorbitori nati-vi. Din prima zi participanţiisunt împărţiţi pe grupe, conformnivelului de limbă, nivel stabilitprintr-un test dat cu cadre aleuniversităţii, acreditate BritishCouncil.

Prof. univ. dr. Aurel Ardele-an, rector al Universităţii deVest „Vasile Goldiş”, ne-a decla-rat: „Este al cincilea an în careorganizăm astfel de cursuri atâtîn Marea Britanie, cât şi în SUAla universităţi de mare presti-giu. În toate vizitele şi excursii-le se urmăreşte dezvoltarea cul-turii generale a fiecăruiparticipant, dar în acelaşi timp,ele constituie o metodă efi-cientă de a descoperi cultura şicivilizaţia britanică nemijlocit, lafaţa locului, cu ghizi şi explicaţiiprofesioniste. Demn de menţio-nat este şi faptul că, în după-amiezele lor libere, participanţiiau vizitat facultăţi unde au s-auînscris la programe de vară,cursuri de licenţă, sau studiimasterale. În urma finalizăriiprogramului, Consiliul Britanica oferit studenţilor o diplomă curecunoaştere internaţionalăcare atestă participarea la ace-ste cursuri”.

Biroul de presă al UVVGDaniel Albu

Studenţi UVVG, la cursuri devară în universităţi de

renume mondial din Anglia

Page 11: Viața Studențească Nr. 10 / 2010

IstoricEste bine cunoscut faptul că

între municipiile Arad şi Alba Iuliaau existat, în istoria acestora, puter-nice legături economice, sociale şispirituale, care de cele mai multeori au influenţat în bine existenţapoporului român pe aceste melea-guri.

Rămânând fideli acestei frăţii întimp, conducerile a două instituţii deînvăţământ, respectiv Universitateade Vest „Vasile Goldiş” din Arad şiŞcoala Română de Afaceri aCamerei de Comerţ şi IndustrieAlba Iulia au pecetluit protocolul decolaborare ce deschidea caleaorganizării şi funcţionării unui centrude învăţământ la distanţă la AlbaIulia, al Universităţii de Vest „VasileGoldiş” Arad, pentru două specia-

lizări în domeniul economic, respec-tiv Marketing şi Contabilitate şi Infor-matică de Gestiune.

Organizarea şi conducerea Filiala din Alba Iulia se subor-

donează în mod direct conduceriiUniversităţii de Vest „Vasile Goldiş”din Arad şi conducerilor facultăţilorpentru care filiala are grupe de stu-

dii.Filiala este condusă de către un

director, numit de conducerea Uni-versităţii, în persoana domnuluiconf. univ. dr. Ursu Dorel, careocupă această funcţie de la înfi-inţarea filialei până în prezent. Roluldirectorului este acela de a urmăriaplicarea întocmai a hotărârilorSenatului Universitar şi a legislaţieiîn vigoare, se ocupă de baza mate-rială, coordonează activităţile admi-

nistrative şi informează permanentconducerea facultăţilor şi a univer-sităţii despre toate problemele ceapar.

Programe de studii şi preo-cupări în domeniul cercetării şti-inţifice în filiala Alba Iulia:

Contabilitate şi informatică degestiune: zi, 3 ani Integrarea socio-profesională

a studenţilor Judeţul Alba ocupă în prezent

penultimul loc, la nivel naţional, înceea ce priveşte numărul şomerilor(aprox.13%). Din acest punct devedere, nu ne putem lăuda, înschimb, avem argumente serioaseîn ceea ce priveşte inserţia pe piaţamuncii a absolvenţilor filialei din AlbaIulia.

În cei 8 ani de existenţă, absol-venţii filialei şi-au găsit locuri demuncă în procente peste 85 %. Oparte din aceştia au fost promovaţipe linie profesională. Este o încunu-nare a seriozităţii activităţilor didac-tice şi ştiinţifice desfăşurate la AlbaIulia, precum şi o recunoaşteredeplină a prestigiului de care sebucură Universitatea de Vest „Vasi-le Goldiş” în judeţul Alba.

Printre absolvenţii programelorde studii universitare există persoa-ne care ocupă posturi de conduce-re în diverse organizaţii, pe diverse-le nivele ale structurilor

organizatorice, dar trebuie să recu-noaştem că şi aproximativ 10 –15% dintre absolvenţi ocupă în pre-zent posturi sub nivelul lor depregătire. Mai mult decât atât, existăabsolvenţi care îşi conduc deja pro-priile afaceri sau sunt investitori îndiverse alte societăţi comerciale.

Raporturile filialei cu comunitatea locală

Încă de la începuturile existenţeiFilialei Alba Iulia a Universităţii deVest „Vasile Goldiş” Arad, reprezen-tanţii comunităţii locale au fostalături de conducerea Universităţii şia Filialei, atât prin prezenţa la diver-sele manifestări organizate la Alba

Iulia, cât şi prin implicarea directă înrezolvarea unor probleme curenteapărute în decursul timpului. Pre-fectura, Consiliul Judeţean, PrimăriaAlba Iulia şi celelalte primării dinjudeţ au acordat sprijin în dezvolta-rea şi consolidarea instituţiei univer-sitare Arădene în judeţul Alba.

Dintre legăturile ce s-au sedi-mentat în timp, între filiala din AlbaIulia şi comunitatea locală putemenumera, pe de o parte, comunica-rea deosebită cu Camera deComerţ, Industrie şi Agricultura Albaşi, pe de altă parte, parteneriatelede practică încheiate cu peste 10societăţi comerciale şi instituţii publi-ce din judeţul Alba.

Pagina 11 Viaþa studenþeascã Informaþii

Opt ani de învăţământ superiorprivat la Filiala Alba Iulia

Str. Praporgescu nr.1-3, Aradtel: 0257/254108, [email protected]

Facultatea de Educaţie Fizicăşi Sport, înfiinţată încă din anul1993 în cadrul Universităţii de VestVasile Goldiş din Arad, a fost acre-ditată prin hotărâre a Guvernului şiaspiră la consacrarea internaţio-nală, fiind membră a ConfederaţieiFacultăţilor de Educaţie Fizică şiSport din ţările dunărene alături deSerbia, Ungaria şi Bulgaria, a Con-siliului European pentru Ştiinţă şiSport, şi a Academiei OlimpiceRomâne.

În cadrul facultăţii se pregăteştepersonal didactic pentru domeniileeducaţiei fizice şcolare şi a acti-vităţilor recreative, sportul şcolar şide performanţă, cu o bogată cerce-tare ştiinţifică în domeniile menţiona-te. Studenţii sportivi participă curegularitate la Jocurile sportive stu-denţeşti europene, fiind compo-nenţi ai loturilor naţionale şi olimpi-ce. În cadrul facultăţii lucreazăpersonal didactic cu înaltă compe-

tenţă profesională şi experienţădidactică în învăţământul superior,ponderea profesorilor şi confe-renţiarilor ridicându-se la 40%.

Programa de învăţământdesfăşurată în Sistemul Europeanal Creditelor de Studii Transferabi-le permite mobilitatea naţională şiinternaţională a studenţilor.

Rolul Facultăţii de EducaţieFizică şi Sport este de a pregătispecialişti care să acopere toateformele de activitate fizică, careprintr-o participare organizată sauindependentă, să poată exprimasau să amelioreze condiţia fizică şiconfortul spiritual, să stabileascărelaţii civilizate şi să conducă laobţinerea de rezultate în competiţiide orice nivel.

În cadrul Facultăţii de Educaţie,Fizică şi Sport îşi desfăşoară activi-tatea şi cadre asociate de o înaltăprestanţă. Misiunea facultăţii fiindde a forma resurse umane înaltcalificate în domeniul educaţiei fizi-ce şi sportului, antrenori, dar şi kine-

tologi, absolvenţii având opţiunimultiple de muncă: profesori deeducaţie fizică, antrenor specializatîntr-o ramură sportivă, abilitat spor-tului de performanţă; cercetător îndomeniu specific activităţii fizice şisportului; organizator, animator alactivităţilor turistice şi sportul pentrutoţi; manager al unităţilor sportivepublice sau private, pentru servicii încomplexe şi baze sportive.Integrarea socio-profesională

a absolvenţilorAbsolvenţii Facultăţii de Edu-

caţie Fizică şi Sport îşi desfăşoarăactivitatea în calitate de cadre didac-tice în cadrul şcolilor şi liceelor dincadrul Inspectoratelor ŞcolareJudeţene, în cadrul structurilor spor-tive de drept public (Cluburi sporti-ve şcolare şi Cluburi sportive dinsubordinea Ministerului Tineretuluişi Sportului), precum şi în cadrulstructurilor sportive de drept privat.

O mare parte a absolvenţilorfacultăţii îşi desfăşoară activitateaca antrenori la diferite nivele, inclu-

siv ai loturilor naţionale ale Româ-niei, sau în calitate de conducători lanivelul diferitelor loturi naţionale,organizaţii ministeriale şi organizaţiide profil: Biriş Gheorghe (antrenoremerit-haltere), Sandu Lucian(antrenor emerit lot naţional de gim-nastică feminină), Bădescu Otilia(consilier ministerial), BudureanAdrian (baschet), Şerban Ovidiu(rugby), Meszar Alexandru (Directorcoordonator DSJ Arad), IazbinschiGabriel (director adjunct – Liceul„Vasile Goldiş” Arad), Gogean Gina(membră a Comitetului Olimpic şiSportiv Român). Pe plan internaţio-nal îi putem remarca pe următorii:

Kolarov Aurelian (antrenor al lotuluinaţional de judo a Austriei), Petrehe-le Petre (antrenor al lotului naţionalde judo al Germaniei), CuciureanCosmin (antrenor al lotului naţionalde înot al Siriei şi al Egiptului).

CADRE DIDACTICE REPRE-ZENTATIVE

Prof. univ. dr. Corina ZorilăConf. univ. dr. Mirela DanConf. univ. dr. Coneliu Turcu Conf. univ. dr. Viorel BitangLect. univ. dr. Gina Groza

Gogean DECAN - Conf. univ. dr. Mirela

Dan

Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport

Facultatea de Educaţie Fizică şi SportStr. Praporgescu nr. 1-3, tel. 0257/254108

Educaţie fizică şi sportivă – zi, 3 aniKinetoterapie şi motricitate specială – zi, 3 aniStudii universitare de masterat: Managementul activităţilor şi organiza-

ţiilor de educaţie fizică şi sportive – 4 semestre (120 credite); Kinetoprofilaxieşi recuperare fizică – 4 semestre (120 credite); Antrenament şi performanţă– 4 semestre (120 credite); Fitness şi estetică corporală – 4 semestre (120credite); Sport şi performanţă motrică – 4 semestre (120 credite).

Sportivul Copil Marius peterenul de tenis

La festivitatea de premiere acampionului Popuţea Adrian

Sportiva L. Mihalache cugândul la o nouă poziţie pe

podiumul olimpic

Sportiva Dodean Daniela, pre-miată de prof. univ. dr. Aurel

Ardelean, rectorul UVVG

Rectorul Universităţii îi conferăcampionului Koczi Flavius

diploma de excelenţă

Page 12: Viața Studențească Nr. 10 / 2010

Viaþa studenþeascã Pagina 12Informaþii

Bd. Revoluţiei nr. 85-87, Arad tel 0257/214505,

[email protected] de Informatică din

cadrul Universităţii de Vest „VasileGoldiş” a fost înfiinţată în anul 2001şi acreditată în urma evaluării Ara-cis-ului, prin Hotărâre de Guvernnr. 635/11.06.2008. Facultateafuncţionează la nivel licenţă cu spe-cializarea „Informatică”, zi şi ID, iar

la nivel masterat cu specializarea„Tehnologii pentru dezvoltare web”.

Misiunea facultăţii constă în:formarea profesională, iniţială şi

continuă, la nivelul universitar şi pos-tuniversitar, în domeniul informaticiişi alte domenii complementare;

realizarea, în domeniul specia-lizării, a unui învăţământ superiorde calitate, prin alocarea unor resur-se cât mai mari, pentru a asigura unproces de învăţământ individuali-zat, de eficienţă ridicată;

cercetare ştiinţifică şi tehnolo-gică;

transfer de ştiinţă, tehnologie şiknow-how în mediul economico-social, în producţie şi în servicii pen-tru terţi.

Prin curricula academică carecuprinde discipline ca: ProgramareC, Baze de date, Programare Java,Medii vizuale de programare, Pro-gramare orientată pe obiecte, Teh-nologii Web, Tehnici multimedia,Modelare şi simulare, Grafică pecalculator, Inteligenţă artificială, Sis-

teme de operare, Reţele de calcu-latoare, Criptografie şi securitateainformaţiei, programul de studiu asi-gură absolvenţilor competenţe ca:

capacitatea de a specifica, pro-iecta şi dezvolta programe folosind:limbaje procedurale, limbaje orien-tate pe obiecte, limbaje declarative,baze de date;

capacitatea de a opera, utiliza şiadministra sisteme de calcul, reţelede calculatoare, sisteme de gestio-nare a bazelor de date;

capacitatea de a utiliza şiîntreţine produse program;

capacitatea de instruire în Teh-nologia informaţiei la nivelulînvăţământului primar şi gimnazial;

capacitatea de a utiliza şiîntreţine softuri educaţionale pen-tru învăţământului primar şi gimna-zial.

Competenţele menţionate per-mit formarea următoarelor tipuri despecialişti: programator, programa-tor de sisteme informatice, analist,administrator de reţele şi baze dedate, cadru didactic în specialitateaInformatică pentru învăţământul pri-mar şi gimnazial (cu condiţia de aurma modulul psiho-pedagogic),administrator al platformelor edu-caţionale, etc.

Facultatea de Informatică esteracordată la Sistemul European deCredite Transferabile (ECTS),numărul total de credite fiind de 180la nivel licenţă şi 120 la nivel master.

În ceea ce priveşte dezvoltareabazei materiale, acesta s-a realizatprin achiziţionarea de echipamentede ultimă generaţie în scopul imple-mentării la nivelul Universităţii(Arad şi filiale) a unei reţele vir-tuale private (VPN) prin interme-diul celor mai noi tehnologii, în sco-pul accesului rapid la Internet şicomunicării cât mai eficiente. Au fostachiziţionate programe specificedomeniului de studiu, precum şi obibliotecă cu un fond de carte deaproximativ 800 de titluri. Prin biblio-teca facultăţii se poate accesa gratuitde către studenţi şi cadre didacticebaza de date online „Springerlink”.

Activitatea de cercetare afacultăţii se reflectă în elaborareade lucrări prezentate în cadrul unorconferinţe naţionale sau internaţio-nale cum ar fi: International Confe-

rence on Technology, Communica-tion and Education, Kuwait, The 7thInternational Conference onApplied Computer and AppliedComputational Science, Han-gzhou, China, The 9th Wseas Inter-national Conference EvolutionaryComputing, Sofia, The 10th Inter-national Conference MathematicalMethods and ComputationalTechniques in Electrical Enginee-ring, Sofia, The 9th Wseas Confe-rence Mathematics and Computersin Biology and Chemistry, Bucu-reşti, The 13th Wseas Internatio-nal Conference on Computers,Grecia, e-Health and Bioenginee-

ring, Constanţa, etc. Pentru bunagestionare a activităţii de cerceta-re, Facultatea de Informatică arealizat un program SIRAC – Sis-tem informatic de raportare a cer-cetării.

Facultatea organizează anualtrei manifestări ştiinţifice: „Zilele Aca-demice Arădene”, secţiunea „Teh-nologia informaţiei şi comunicaţiei”,Seminarul „Linux şi medii virtualede instruire” şi Concursul NaţionalProInfo, iar în toamna anului trecutprima ediţie a Şcolii de vară „Infor-matica la castel”.

DecanConf. univ. dr. Antoanela Náaji

FACULTATEA DE INFORMATICĂ

Str. Cocorilor nr. 57, Aradtel. 0257/251566,

[email protected] Facultatea de Inginerie este o

facultate care funcţionează cu treispecializări: Silvicultură; Inginerie şiManagement în Alimentaţie Publicăşi Agroturism; Conservare şi Peisa-gistică.

Curricula academică a specia-lizării SILVICULTURĂ organizatăconform procesului de la Bologna1999, este una europeană careoferă mai multe şanse de inserţieprofesională. Pe o piaţă a munciinaţională şi europeană tot mai dina-mică s-a avut în vedere ca absol-

venţii facultăţii de inginerie să sepoată realiza profesional în silvicul-tură, la ocoale silvice de stat şi pri-vate, exploatări forestiere, proiecta-

ri de construcţii şi drumuri forestie-re, cinegetică, arhitectură peisa-geră, protecţia mediului, turism şimanagement agroturistic. Nu în ulti-mul rând, prin cursul de metodicaspecializării, absolvenţii Facultăţiide Inginerie au posibilitatea săfuncţioneze în învăţământ.

Curricula academică a specia-lizării de INGINERIE ŞI MANAGE-MENT ÎN ALIMENTAŢIEPUBLICĂ ŞI AGROTURISM esteuna modernă de tip european şi asi-gură formarea unor specialişti per-formanţi. Aceştia pot dezvolta afa-ceri proprii de timpul pensiunilorturistice sau pot accede la locuri de

muncă în alimentaţie publică şireţeau ANTREC a turismului rural.

Prin sistemul european de cre-dite de studii transferabile ECTS,

studenţii au asigurată mobilitateainternă şi externă, universitateaavând parteneriate ştiinţifice cu 60de universităţi din străinătate.

Titlul obţinut după absolvireeste acela de inginer, absolvenţiiprimind după modelul europeanun supliment de diplomă în limbaromână şi engleză, care le facili-tează inserţia pe piaţa munciieuropene.

Specializarea peisagistică, ospecializare de mare perspectivă,întâlnită în toate universităţile dinEuropa, pregăteşte specialişti pentruproiectare, executarea, înfiinţarea şiexplotarea obiectivelor peisagere,învăţământ de specialitate, cerce-

tare şi producţie horticolă.Facultatea a realizat partene-

riate ştiinţifice cu facultăţi de profil dela: Universitatea Sopron (Ungaria),Universitatea Rottenburg (Germa-nia), Universitatea Uppsala (Sue-dia), cât şi cu Academia Regală deŞtiinţe Agricole şi Silvice Stokholm(Suedia).

Cu o infrastructură didactică şide cercetare complectă, specializa-rile oferă stagii practice la Centrul decercetări dendro-botanice, Izoi –Moneasa, şi la Grădina botanicăuniversitară Macea, Parcul Natural„Lunca Mureşului”, pensiuni turis-tice.

Conducerea facultăţiiDecan – Prof. univ. dr. DARĂU

PETRU AUREL Prodecan – Conf. univ. dr.

VLAICU ALEXANDRU Secretar Ştiinţific – Lect. univ.

dr. ing. BRAD MIHAI LARIAN Cadre didactice reprezentative

Prof. univ. dr. ing. GHEORGHIŢĂ IONAŞCUProf. univ. dr. ing. CORNELIU MAIORProf. univ. dr. AUREL DARĂUConf. univ. dr. ing. JOHANN KRUCHConf. univ. dr. ALEXANDRU VLAICUConf. univ. dr. ing. TOADER EMIL

Decanul Petru Darău, Călin Bibarţ, prefect al judeţului Aradşi prof. univ. dr. Corneliu Maior

FACULTATEA DE INGINERIE

Prima ediţie a Şcolii de vară „Informatica la castel”, anul 2009

Facultatea de InginerieStr. Cocorilor nr. 57, tel. 0257/251566, Arad

Silvicultură – zi, fr, 4 aniInginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism –

zi, fr, 4 aniPeisagistică – zi, 4 aniStudii universitare de masterat: Marketing şi management

forestier – 3 semestre (90 de credite)

Facultatea de InformaticăBd. Revoluţiei nr. 85-87, tel. 0257/214505, Arad

Informatică – zi, id, 3 aniInformatică (în limba engleză) – zi, 3 ani Studii universitare de masterat: Tehnologii pentru dezvoltare

web – 4 semestre (120 credite); Web-Desing – 4 semestre (120 cre-dite); Dezvoltarea aplicaţiilor multimedia – 4 semestre (120 credite).

Decanul Antoanela Náaji explică studentelor informatica pecalculator

Page 13: Viața Studențească Nr. 10 / 2010

Pagina 13 Viaþa studenþeascã Informaþii

Facultatea de Psihologie şiŞtiinţe ale Educaţiei a luat fiinţă în01.10.2005, în cadrul Universităţiide Vest “Vasile Goldiş” Arad, ,având sediul propriu în Arad, B-dulPraporgescu nr. 1-3.

Misiunea asumată de Faculta-tea de Psihologie şi Ştiinţe aleEducaţiei din cadrul Universităţiide Vest „Vasile Goldiş” din Arad,corespunde unei instituţii academi-ce moderne, integrată în aria euro-peană a învăţământului superior şicercetării, fiind un centru de cerce-tare ştiinţifică şi de inovare.

Facultatea funcţionează cu treispecializări acreditate:

PsihologieŞtiinţe ale EducaţieiAsistenţă SocialăSe adresează absolvenţilor de

liceu şi tuturor celor care doresc săse specializeze în psihologie,pedagogia învăţământului primarşi preşcolar, precum şi în asisten-ţă socială.

absolvenţii specializării depsihologie pot profesa în domenii-le educaţional, clinic, industrial-orga-nizaţional, în cadru public sau privat;

absolvenţilor din domeniulştiinţelor educaţionale li se va asi-gura necesarul de cadre care vordesfăşura activitate didactică în uni-tăţile şcolare;

absolvenţii specializării deasistenţă socială vor activa în ser-vicii publice şi organizaţii neguver-namentale căutând să răspundăproblemelor ridicate de persoane ,grupuri şi comunităţi , privitor la

satisfacerea trebuinţelor şi funcţio-nării sociale.

Curricula fiecărei specializărieste eşalonată pe parcursul a şasesemestre, în cadrul cărora sunt pre-văzute discipline fundamentale şide specialitate, obligatorii, opţiona-le şi facultative. Fiecare activitatedin cadrul curriculei este prevăzutăcu credite transferabile (ETCS).Promovabilitatea în cadrul fiecărui

semestru presupune 30 de credite,în total 180 credite pentru întregulprogram de studiu, nivel licenţă.Cele trei specializări au în vederescopuri şi obiective specifice men-ţionate în fişele specializării.

Avantaje:Formarea competenţelor pro-

fesionale este asigurată printr-oactivitate practică îndrumată despecialişti din diferite unităţi frecven-tate de către studenţi , planificată şisupervizată de cadrele didactice alefacultăţii noastre;

Programul de activitate a stu-denţilor (orarul, stagiile de practicăşi alte activităţi) este flexibil şi adap-tat posibilităţilor de frecvenţă pentrustudenţii care lucrează în diversesectoare economice;

Metodele de formare a com-petenţelor profesionale Cadreledidactice folosesc resursele noilortehnologii (ex. e – mail, pagină per-sonală de web pentru tematică,bibliografie, resurse în format elec-tronic şi dialog cu studenţii), pre-

cum şi materiale auxiliare;Biblioteca proprie a Facultăţii

de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei,dotată cu sală de lectură şi fond decarte propriu, de specialitate, pre-cum şi de Biblioteca Centrală Uni-versitară „Tudor Arghezi”;

Sălile de predare şi seminari-zare dispun de echipamente tehni-ce de învăţare, predare şi comuni-

care care facilitează activitateacadrului didactic şi receptivitatea fie-cărui student;

Laboratoarele de psihologie,ştiinţe ale educaţiei şi asistenţăsocială permit, prin dotările mate-riale avute, desfăşurarea la stan-darde calitative corespunzătoare aunor activităţi aplicative în cadrulorelor de seminar;

Temele de cercetare inter-disciplinară, în cadrul cărorasunt aplicate metode moderne,în valoare paradigme specificecelor trei domenii de specializa-re;Cadre didactice universitare

reprezentativeProf. univ. dr. Viorel PreliciProf. univ. dr. Letiţia FilimonConf. univ. dr. Teodor PătrăuţăConf. univ. dr. Eugen GageaLect. Univ. dr. Alexandru BlagaDecanProf. univ. dr. Viorel Prelici

Str. Liviu Rebreanu nr. 91-93, Arad tel. 0257/228622 În planurile de învăţământ ale

Facultăţii de Ştiinţe ale Naturii suntincluse toate disciplinele fundamen-tale şi cele opţionale, de impacteuropean, care sunt studiate şi laalte facultăţi de profil din ţară şi dinstrăinătate, ceea ce asigură posibi-

litatea de formare a unor specialiştiîn domenii de vârf. Pentru cei carepreferă să îmbrăţişeze carieradidactică, acestora le sunt asigura-te toate disciplinele componente alemodulului pedagogic.

Dotările laboratoarelor didacti-ce şi a celor de cercetare cores-pund standardelor moderne, euro-pene.

În baza sistemului actual de cre-dite universitare, a recunoaşteriieuropene a diplomelor şi a con-tractelor de parteneriat ştiinţific, cu

caracter internaţional, studenţiibeneficiază de o largă mobilitate înţară şi în străinătate, precum şi destagii de pregătire în comun a stu-denţilor şi a doctoranzilor, precum şiefectuarea de schimburi de expe-rienţă sau de practică biologică şiecologică. De asemenea, studenţiisunt implicaţi în programe de cerce-

tare ştiinţifică, naţionale şi internaţio-nale, şi activează în cadrul a 5 cer-curi ştiinţifice studenţeşti.

Facultatea editează şi publică,anual, articole din domeniul şti-inţelor vieţii, într-o revistă proprie:Studia Universitatis „VasileGoldiş”, Seria Ştiinţele Vieţii,cotată CNCSIS în categoria B+ şiBDI.

Facultatea este structurată petrei specializări: Biologie, Ecologie şiProtecţia Mediului şi GeografiaTurismului. Acestea dispun de un

corp profesoral de elită, care asi-gură desfăşurarea procesuluiinstructiv educativ al studenţilor laun nivel ridicat, realizând, totodată,şi activităţi în domeniul cercetării şti-inţifice contractuale.

Studenţii care urmează cursuri-le facultăţii sunt atent selecţionaţidintre absolvenţii cu diplomă debacalaureat sau echivalentă aces-teia.

La finalul ciclului I, de licenţă,absolvenţii au toate şansele să seîncadreze, cu uşurinţă, în activităţilede pe piaţa muncii, cum ar fi în cali-tate de: cadre didactice, biologi,

microbiologi, cercetători în diverselaboratoare de profil, specialişti înEcologie şi management de mediu,Evaluatori de mediu, în monitoring,gestionarea şi protecţia mediului,ghid turistic, geograf, diploma obţin-ută conferindu-le dreptul de a profe-sa în orice ţară din Uniunea Euro-peană.

După finalizarea ciclului I, prinsusţinerea licenţei, absolvenţii - curezultate deosebite - pot continuastudiile postuniversitare de masteratşi de doctorat, în diferite domeniiale Ştiinţelor Vieţii.

Practica studenţilor se

desfăşoară în unităţile proprii:Grădina Botanică UniversitarăMacea, Staţiunea de Cercetări Eco-logice Socodor, Baza de Studii Eco-dendrologice Izoi Moneasa, cât şi înParcul Natural Lunca Mureşului,Staţiunea de Cercetări Marine Agi-gea, Delta Dunării, Rezervaţia Flus-ka Gora (Novi Sad) şi Litoralul M.Adriatică.

Asigurarea calităţii procesului de învăţământToate programele analitice

cuprind indicaţii referitoare la obiec-tivele generale şi cele speciale, spe-cifice, care trebuie să asigure stu-denţilor o pregătire profesionalăriguroasă, oferindu-se acestora şiposibilitatea de a se documentapotrivit unei bibliografii de specialita-te actualizate, precum şi forme echi-tabile de evaluare a cunoştinţelor.

Conducerea şi organizareafacultăţii

DECAN: Prof.univ.dr. DorinaCACHIŢĂ

PRODECAN: Conf. univ. dr.Violeta TURCUŞ

ŞEF CATEDRĂ: Conf.univ.dr.Grigorie ŞTEFĂNESCU

Facultatea de Ştiinţeale Naturii

Str. Liviu Rebreanu nr. 91-93,tel. 0257/228622

Biologie - zi, 3 aniEcologie şi protecţia

mediului – zi, 3 aniGeografia turismului – zi,

3 ani

Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei

Facultatea de Ştiinţe ale Naturii

Facultatea de Psihologie, Ştiinţe aleEducaţiei şi Asistenţă Socială

Str. Praporgescu nr. 1-3, tel. 0257/338533, 0257/250609Psihologie – zi, id - 3 ani; Asistenţă socială - zi, id - 3 ani; Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar – zi, id - 3 ani.

Studii universitare de masterat: Evaluarea, formarea şi consi-lierea psihologică a personalului – 4 semestre (120 credite);Psihologie sportivă – 4 semestre (120 credite); Psihologia educaţieişi consiliere vocaţională – 4 semestre (120 credite); Managementeducaţional – 4 semestre (120 credite); Asigurarea calităţii învăţă-mântului – 4 semestre (120 credite); Managementul serviciilorsociale şi de sănătate – 4 semestre (120 credite); Programe şi pro-iecte comunitare în asistenţa socială – 4 semestre (120 credite).

Studii universitare de masterat: Analize de laborator utilizate îndomeniul biomedical – 4 semestre (120 credite); Biologie şi biotehnologiimoleculare cu aplicaţii farmaco-medicale (în limba franceză) – 3 semes-tre (90 credite); Dezvoltarea durabilă şi conservarea biodiversităţii – 4semestre (120 credite); Biotehnologii utilizate în ruperea terenurilordegradate – 4 semestre (120 credite); Areale degradate antropic şi res-taurare ecologică – 4 semestre (120 credite); Poluarea mediului şi ocro-tirea naturii – 4 semestre (120 credite).

Şcoală Doctorală: specializarea Biologie

Conf univ. dr. Gagea Eugen si Conf. univ. dr. Teodor Pătrăuţă

Page 14: Viața Studențească Nr. 10 / 2010

Viaþa studenþeascã Pagina 14Informaþii

Viaþa studenþeascãAdresa redacţiei: Str. Unirii, nr. 3Director de onoare: prof. univ. dr. Aurel Ardelean,

rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş“ AradDirector: Conf. univ. dr. Marius Grec, decan al

Facultăţii de Ştiinţe Umaniste, Politice şi AdministrativeRedactor şef: Daniel Albu - Director Departament

Imagine UVVG

- Cu ce oferte vine facultateade Ştiinţe Umaniste, Politice şiAdministrative din cadrul Uni-versităţii de Vest „Vasile Goldiş”în acest an?

- În acest an, facultatea de Ştiin-ţe Umaniste, Politice şi Administra-tive din cadrul Universităţii de Vest„Vasile Goldiş”, propune absolven-ţilor de liceu, dar şi generaţilor dinanii trecuţi, o serie întreagă de spe-cializări. Pe lângă vechile speciali-zări în domeniul istorie, administra-ţie publică, ştiinţe ale comunicării şilimbile moderne aplicate, venim cuo ofertă nouă, este vorba de specia-lizarea Poliţie comunitară, forma deînvăţământ zi, trei ani de studii, ospecializare căutată pe piaţa forţeide muncă, având în vedere că, dinpunct de vedere legislativ, se petreco serie întreagă de modificări înacest domeniu al ordinii publice.Comunităţile locale vor trebui săaibă propria poliţie locală, iar specia-lizarea se adresează celor care îşidoresc să facă o carieră în acestdomeniu. Le oferim cadrele noastrespecializate, pentru că această spe-cializare face pare din domeniuladministraţie publică, iar absolven-ţii care optează pentru poliţia comu-nitară, au ocazia să se specializezeşi în domeniul administraţie publică.Printre cadrele didactice de marcă,care vor preda se numără şi fostulrector al Academiei de Poliţie, gene-ralul Costică Voicu. Sigur că, cele-lalte specializări, funcţionează încontinuare: limba şi literatura engle-ză, limbi moderne aplicate engle-ză, franceză, germană, care vorfuncţiona din acest an universitardupă o nouă programă universitarăîn condiţiile în care cele trei limbi auo pondere egală în curriculă. Astfel,studenţii pot opta pentru două limbidintre cele trei: engleză-franceză,franceză-germană sau engleză-germană. O specializare consacra-tă a facultăţii noastre este speciali-zarea istorie, cu cele două formede desfăşurare la zi şi la frecvenţăredusă.

O altă specializare interesantăeste Relaţiile Internaţionale şi Stu-diile Europene, o specializaredeosebit de actuală şi atractivă,având în vedere faptul că Româniatrebuie să se afirme în noua sa con-diţie de ţară membru a Uniunii Euro-pene . Să nu uităm administraţiapublică, care oferă candidaţilor atâtforma de zi, cât şi forma de învăţă-mânt la distanţă, iar în cadrul ştiin-ţelor comunicării, comunicare şi

relaţii publice, dar şi jurnalismul,ambele se pot face atât la zi/id, câtşi la frecvenţă redusă.

Facilităţile pe care le oferă Uni-versitatea noastră celor care dorescsă urmeze nivelul licenţă, nu suntnumai de ordin financiar. În acest anuniversitar, taxele sunt eşalonate înpatru rate, este un avantaj deosebitîn această perioadă, iar pe lângăaceasta, la cerere se poate achitataxa în funcţie de condiţia financia-ră a fiecărui student. Din punct devedere al facilităţilor, ca şi dotări,facultatea de Ştiinţe Umaniste, Poli-tice şi Administrative, dispune denumeroase centre de cercetare,precum şi de Muzeul memorial„Vasile Goldiş”, iar nu în ultimul rândaş aminti seriozitatea la catedră acadrelor didactice.

„Viaţa studenţească” şi„Tribuna Universităţii”,Să nu uităm de posibilitatea pe

care o au cei care studiază ştiinţe-le comunicării, de a activa în cadrulpostului de televiziune Goldiş TV.De asemenea, în presa scrisă,facultatea noastră scoate un ziar alstudenţilor „Viaţa studenţească”, darşi „Tribuna Universităţii” şi o serieîntreagă de alte reviste destinateatât studenţilor cât şi specialiştilor îndomeniile pe care facultatea le pro-pune spre studiu. Centrele lingvisti-ce (în limbile engleză, germană şifranceză) ale facultăţii oferă studen-ţilor şi absolvenţilor pentru primadată în România, pe lângă o pregă-tire de excepţie şi teste la limbaengleză on-line, pentru toate nivele-le, atât pentru engleza britanică câtşi pentru cea americană.

O preocupare a facultăţii noas-tre este aceea de a aduce în faţaabsolvenţilor studiilor universitarede masterat. Paleta este foartelargă din acest punct de vedere. Înceea ce priveşte studiile de maste-rat, ele pot fi organizate numai încadrul domeniilor care sunt acredi-tate. Facultatea noastră oferă studiide masterat în domeniile: istorie,administraţie publică, în domeniulştiinţelor comunicării respectiv jur-nalism, în domeniul limbilor moder-ne, respectiv engleză, franceză şigermană. Anul acesta propunemmasterate noi, atractive cum ar fiistoria artei sau cel de valorificare apatrimoniului istoric. Cadre didactice de prestigiu

Trebuie să menţionez că laaceste masterate, studenţii au oca-zia să se întâlnească cu cadre

didactice de prestigiu din ţară cumar fi: academicianul Răzvan Teodo-rescu, specialistul în istoria artelorprofesorul Ioan Godea, de aseme-nea am încheiat o înţelegere cucomplexul muzeal Arad, unde func-ţionează experţi în acest domeniu alprotejării şi valorificării patrimoniuluiistoric. Să nu uităm de masterateledin domeniul administraţie publică,pe lângă masteratul de administra-ţie publică europeană, care în ulti-mul timp are un succes deosebit,am acreditat masterate noi în acestan. Pot aminti : managementuladministraţiei publice, administraţierelaţiilor publice şi asistenţa mana-gerială dar şi administraţie şi mana-gement public. Sigur că toate aces-tea se constituie în motive depregătire şi de specializare în dome-niul administraţiei atât de importantîn societatea contemporană. Îndomeniul ştiinţelor comunicăriiamintesc masteratele de jurnalism,publicitate, modele de comunicareîn relaţiile publice, mass-media şicomunicarea publică, sau jurnalismmultimedia.

Limbile moderne propun un noumasterat anul acesta, cum ar filimba germană în afaceri, dar şilimba franceză. În acest domeniual ştiinţelor filologice, au fost propu-se masterate noi.

- Sunt acreditate toate studii-le de licenţă şi masterat?

- Masteratele noastre sunt acre-ditate. Universitatea noastră dispu-ne de certificatul „Grad de încrede-re ridicat” acordat de agenţiaspecializată în domeniul evaluăriiuniversitare din România. La ciclullicenţă, universitatea noastră a sus-ţinut examene de licenţă numai cucomisii proprii. Studenţii nu au fostnevoiţi să plece în alte centre uni-

versitare pentru a susţine licenţa.Pentru transparenţa examenelor delicenţă, pe fiecare domeniu am invi-tat personalităţi de la alte universităţipentru a face parte din comisii.Vreau să menţionez aici că, profe-sorul Dumitru Ciocoi Pop, fost rec-tor a universităţii Lucian Blaga dinSibiu, a făcut parte din comisiile delicenţă la limbile moderne. În dome-niul comunicării şi a jurnalismului, îlavem pe şeful departamentului deştiinţe ale comunicării, prof. univ. dr.Alexandru Hudiţeanu, de la aceeaşiuniversitate. La specializarea Admi-nistraţie publică am invitat-o pe d-naprof. univ. dr. Verginia Vedinaş etc.Am făcut aceste invitaţii, care aufost primite cu plăcere, pentru a asi-gura o calitate de excepţie a exame-nului de licenţă.

- Aş dori să ne spuneţi câtevacuvinte despre specializarea jur-nalism.

- În ceea ce priveşte jurnalis-mul, lucrurile trebuie clarificate.Există specializarea ştiinţe alecomunicării: comunicare şi relaţiipublice, dar şi jurnalism. Le oferimstudenţilor posibilitatea de a urmaaceste două specializări, având învedere că există numeroase con-exiuni. Printr-un efort mic din parteastudenţilor, se pot obţine chiar douălicenţe, însă examenele de licenţăvor trebui susţinute în sesiuni diferi-te. Este o facilitate la care ne-amgândit, având în vedere, că în zile-le noastre problema comunicăriieste crucială, atât la nivelul instituţii-lor statului cât şi la nivelul celor pri-vate, deci este o problemă care sepune la nivelul întregii societăţi.

Punem un accent deosebit peştiinţele comunicării. Având învedere că ne adresăm unei paletelargi de doritori, formele de învăţă-

mânt pe care le propunem sunt atâtforma de învăţământ zi, cât şi cea idsau fr. În ceea ce priveşte cadreledidactice care predau la facultateanoastră, sunt atât profesori remar-caţi în acest domeniu, cum ar fi pro-fesorul universitar doctor Constan-tin Grecu – conducător de doctorat,care s-a remarcat la Timişoarea,dar este titular al universităţii noas-tre, jurnalista Lia Lucia Epure, socio-logul, conf. univ. dr. Roman Regisetc. Bineînţeles că mai sunt şi mulţi,mulţi alţi.

- Ce vizite ale personalităţilorpublice aţi avut în ultima perioa-dă?

- Aş dori să mai fac o precizare,pe lângă cadrele didactice stabilesau colaboratorii stabili, în fiecarean, universitatea noastră organizea-ză pentru studenţii masteranzi întâl-niri cu personalităţi din domeniul şti-inţelor umaniste. Cu siguranţăaceste personalităţi au ce să împăr-tăşească celor care urmează studii-le de licenţă sau de masterat la uni-versitatea noastră. Este vorba demembrii ai Academiei române, poli-ticieni, ambasadori, oameni de cul-tură. Am fost vizitaţi de ambasadorulstatului Israel, ambasadorul statuluiChile, Alteţa Sa Regală PrincipeleRadu sl României, avem confirma-rea unei vizite a renumitului om decultură Andrei Pleşu, care va cofe-renţia la Centrul de Studii iudaiceetc.

- Care sunt proiectele pentruînceputul anului universitar2010?

- Vom continua conferinţele sus-ţinute de principele Radu al Româ-niei, un ciclu început în anul univer-sitar pe care tocmai l-am încheiat.Să nu uităm de academicianul Răz-van Teodorescu şi de fostul premieral României, Petre Roman. Cu altecuvinte, important este faptul că,având în vedere situaţia economicăcu care se confruntă România, îiîndemnăm pe absolvenţii de liceusă urmeze studiile la Universitateade Vest „Vasile Goldiş” din Arad, sărămână acasă în Arad, pentru că şiaici vor întâlni personalităţi pe carepoate în le-ar întâlni în alte centre,dar cu siguranţă vor putea să îşiconsolideze o carieră profesionalăîn domeniul de interes al fiecăruia,iar pentru cei merituoşi, le oferimposibilitatea prin Programele deburse Erasmus de a studia în Uni-versităţi Europene de prestigiu.

Daniel Albu

„Punem un accent deosebit pe ştiinţele comunicării”Interviu cu Marius Grec, decan al Facultăţii de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”

Decanatul Facultăţii de Ştiinţe Juridice din cadrulUniversităţii de Vest „Vasile Goldiş’” Arad, aduce un pios oma-giu renumitului prof. univ. dr. Tudor Drăganu – membru de onoa-re al Academiei Române, mentor a numerase generaţii de jurişti,personalitate marcantă, care rămâne în amintirea tuturor.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!Decan,

Prof.univ.dr. Ioan Trifa

In memoriamS-a stins din viaţă, la Cluj, în vârstă de 98 de ani,

Prof. univ. dr. TUDOR DRĂGANU,membru de onoare al Academiei Române, un nume de prestigiu al

învăţământului juridic românesc.În numele Senatului Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad şi al

meu personal aducem un ultim omagiu distinsului profesor universitar dr.Tudor Drăganu, membru fondator al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” dinArad şi al Facultăţii de Ştiinţe Juridice, cel care a pregătit generaţii de stu-denţi pentru profesia de jurişti. Exemplul său de înaltă ţinută morală şi profe-sională, va rămâne viu în inimile discipolilor săi şi al întregii comunităţi aca-demice a Universităţii noastre. Cu regret pentru marea pierdere a unui repre-zentant de seamă al ştiinţei juridice româneşti, prin trecerea în veşnicie a dis-tinsului profesor Tudor Drăganu, transmitem sincere condoleanţe familiei.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!Rector, Prof.univ.dr. Aurel Ardelean

Page 15: Viața Studențească Nr. 10 / 2010

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad este mem-bră a Asociaţiei Universităţilor Europene, a ConferinţeiMAGNA CHARTA UNIVERSITATUM de la Bologna şi aFormului Universitar Permanent Euromediteraneean.

Universitatea oferă diplome naţionale şi suplimente de diplo-me cu recunoaştere europeană, curricule academice aliniatestandardelor Uniunii Europene, o infrastructură didactică şisocială completă.

La nivel naţional, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” afost clasată, în anul 2009, în primele şase universităţi pentru caregarantează Statul român.

Universităţii i-a fost acordat calificativul „GRAD DEÎNCREDERE RIDICAT”, de AGENŢIA ROMÂNĂ PEN-TRU ASIGURAREA CALITĂŢII ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTULSUPERIOR (ARACIS), pentru performanţele obţinute în asi-gurarea calităţii actului de educaţie.

Facultatea de Ştiinţe JuridiceBd. Revoluţiei nr. 94-96, tel. 0257/210171, 0257/214890 Studii universitare de masterat: Ocrotirea familiei şi

asistenţă socială - 4 semestre (120 credite); Medierea – Proce-duri necontencioase de soluţionare a conflictelor - 4 semestre(120 credite); Instituţii de drept penal şi procesual penal - 3semestre (90 credite); Instituţii de drept civil şi procesual civil- 3 semestre (90 credite); Administraţia publică în contextullegislaţiei actuale - 2 semestre (60 credite); Drept Administra-tiv şi Statutul Funcţionarului Public – 2 semestre (60 credite);Drept Comunitar şi Administrarea Justiţiei Antidrog 3 semes-tre (90 credite); Drept şi Relaţii Internaţionale – 4 semestre –(120 credite); Dreptul afacerilor – 3 semestre (90 credite);Drept financiar bancar al asigurărilor -3 semestre (90 de cre-dite).

Facultatea de Ştiinţe EconomiceStr. Eminescu nr. 15, tel. 0257/213066, Studii universitare de masterat: Marketingul şi mana-

gementul firmei - 4 semestre (120 credite); Administrareaafacerilor în turism şi servicii - 4 semestre (120 credite);Audit şi expertiză contabilă - 4 semestre (120 credite); Con-tabilitate, fiscalitate şi evaluare – 4 semestre (120 credite);Marketing şi comunicare în afaceri - 4 semestre (120 credi-te); Publicitatea şi promovarea vânzărilor – 4 semestre (120credite); Marketingul serviciilor poştale – 4 semestre (129credite); Marketingul şi managementul inovării – 4 semes-tre (120 credite).

Facultatea de Medicină, Farmacie şiMedicină Dentară

Str. Feleacului nr. 1, tel. 0257/212204, Studii universitare de masterat: Biologie moleculară şi

biotehnologii – 4 semestre (120 credite), Medicină comunitarăşi sănătatea familiei - 3 sem (90 de credite), Medicină socială şimanagement sanitar – 3 sem (90 de credite); Restaurări prote-tice cu sprijin implantar - 3 sem (90 de credite).

Specializări Şcoală Doctorală: Medicină Internă, Urologie,Medicina Familiei, Ortopedie, Farmacologie, Radiologie, Psi-hiatrie, Semiologie Medicală şi Gastroenterologie

Facultatea de InformaticăBd. Revoluţiei nr. 85-87, tel. 0257/214505, Studii universitare de masterat: Tehnologii pentru dezvol-

tare web – 4 semestre (120 credite); Web-Desing – 4 semestre(120 credite); Dezvoltarea aplicaţiilor multimedia – 4 semestre(120 credite).

Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative

Str. Unirii nr. 3, tel. 0257/282324, 0257/250599 Studii universitare de masterat: Limbi moderne aplica-

te în afaceri – 4 semestre (120 credite); Relaţiile internaţiona-le ale României în secolele XIX-XX – 4 semestre (120 credi-te); Istorie şi civilizaţie europeană - 4 semestre (120 credite);Politici administrative europene - 4 semestre (120 credite);Limba engleză aplicată în transporturi/transporturi aeriene – 4semestre (12 credite); Comunicare managerială şi resurseumane – 4 semestre (120 credite); Jurnalism şi publicitate – 4semestre (120 credite); Modele de comunicare în relaţii publi-ce – 4 semestre (120 credite); Mass-media şi comunicarepublică - 4 semestre (120 credite); Managementul administra-ţiei publice - 4 semestre (120 credite); Administrarea relaţii-lor publice şi asistenţă managerială - 4 semestre (120 credite);Istoria Transilvaniei în context Central European - 3 semestre– 90;

Facultatea de Educaţie Fizică şi SportStr. Praporgescu nr. 1-3, tel. 0257/254108, Studii universitare de masterat: Managementul activită-

ţilor şi organizaţiilor de educaţie fizică şi sportive – 4 semestre(120 credite); Kinetoprofilaxie şi recuperare fizică – 4 semes-tre (120 credite); Antrenament şi performanţă – 4 semestre (120credite); Fitness şi estetică corporală – 4 semestre (120 credite);Sport şi performanţă motrică – 4 semestre (120 credite).

Facultatea de Psihologie, Ştiinţe aleEducaţiei şi Asistenţă Socială

Str. Praporgescu nr. 1-3, tel. 0257/338533, 0257/250609Studii universitare de masterat: Evaluarea, formarea şi

consilierea psihologică a personalului – 4 semestre (120 credi-te); Psihologie sportivă – 4 semestre (120 credite); Psihologiaeducaţiei şi consiliere vocaţională – 4 semestre (120 credite);Management educaţional – 4 semestre (120 credite); Asigura-rea calităţii învăţământului – 4 semestre (120 credite); Manage-mentul serviciilor sociale şi de sănătate – 4 semestre (120 cre-dite); Programe şi proiecte comunitare în asistenţa socială – 4semestre (120 credite).

Facultatea de Ştiinţe ale NaturiiStr. Liviu Rebreanu nr. 91-93, tel. 0257/228622 Studii universitare de masterat: Analize de laborator uti-

lizate în domeniul biomedical – 4 semestre (120 credite); Bio-logie şi biotehnologii moleculare cu aplicaţii farmaco-medica-le (în limba franceză) – 3 semestre (90 credite); Dezvoltareadurabilă şi conservarea biodiversităţii – 4 semestre (120 credi-te); Biotehnologii utilizate în ruperea terenurilor degradate – 4semestre (120 credite); Areale degradate antropic şi restaurareecologică – 4 semestre (120 credite); Poluarea mediului şi ocro-tirea naturii – 4 semestre (120 credite).

Şcoală Doctorală: specializarea Biologie

Facultatea de InginerieStr. Cocorilor nr. 57, tel. 0257/251566 Studii universitare de masterat: Marketing şi manage-

ment forestier – 3 semestre (90 de credite)

Pagina 15 InformaţiiViaþa studenþeascãROMÂNIA

MINISTERUL EDUCAŢIEI, CERCETĂRII, TINERETULUI ŞI SPORTULUI

UNIVERSITATEA DE VEST „ VASILE GOLDIŞ” ARAD 310025 ARAD, Bd. Revoluţiei nr. 94-96, tel. 0040/0257/280335, fax 0040/0257/280810,

e-mail: [email protected] web: www.uvvg.ro

Studii universitare de masterat la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”din ARAD, pentru anul academic 2010 – 2011

ADMITEREAAdmiterea pentru ciclul de studii universitare de masterat

se organizează în septembrie 2010, conform următoruluicalendar:

4 august – 26 septembrie: înscrierea candidaţilor27 septembrie – comunicarea rezultatelor admiterii

DOCTORATAdmiterea pentru ciclul de studii universitare de doctorat

se organizează în sesiunea septembrie 2010, conform urmă-torului calendar:

1 septembrie – 26 septembrie: înscrierea candidaţilor26 septembrie – evaluarea dosarelor depuse de candidaţi28 septembrie – susţinerea interviului29 septembrie – comunicarea rezultatelor admiterii

Informaţii suplimentare:CENTRUL PERMANENT DEINFORMARE ŞI ÎNSCRIEREB-dul Revoluţiei Nr. 94-96, Tel.

0257/280373 email: [email protected]:www.uvvg.ro;

Acte necesare la înscriereCopie legalizată a diplomei de baca-

laureat Copie legalizată a diplomei de licen-

ţă (adeverinţă pentru absolvenţii promo-ţiei 2010)

Certificat de naştere (copie legalizată)

Copie legalizată a Suplimentului ladiplomă sau a foii matricole

Certificat de căsătorie (copie legaliza-tă)

Adeverinţă medicalăTrei fotografii format 3/4Dosar plic

Inaugurarea noului Campus UniversitarVasile Goldiş din Arad, luna mai 2010

Page 16: Viața Studențească Nr. 10 / 2010

Viaþa studenþeascã Pagina 16InformaþiiK Y

MC

K Y

MC

K Y

MC

K Y

MC

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad este mem-bră a Asociaţiei Universităţilor Europene, a ConferinţeiMAGNA CHARTA UNIVERSITATUM de la Bologna şi aFormului Universitar Permanent Euromediteraneean.

Universitatea oferă diplome naţionale şi suplimente de diplo-me cu recunoaştere europeană, curricule academice aliniatestandardelor Uniunii Europene, o infrastructură didactică şisocială completă.

La nivel naţional, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” afost clasată, în anul 2009, în primele şase universităţi pentru caregarantează Statul român.

Universităţii i-a fost acordat calificativul „GRAD DEÎNCREDERE RIDICAT”, de AGENŢIA ROMÂNĂ PEN-TRU ASIGURAREA CALITĂŢII ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTULSUPERIOR (ARACIS), pentru performanţele obţinute în asi-gurarea calităţii actului de educaţie.

La toate specializările, taxele de şcolarizare, vor fi scăzutesau menţinute la nivelul anului trecut pentru a da posibilitateade acces, în condiţiile crizei, noilor studenţi la Universitatea deVest „Vasile Goldiş”.

Facultatea de Ştiinţe JuridiceBd. Revoluţiei nr. 94-96, tel. 0257/210171, 0257/214890 Drept – zi, id, 4 ani

Facultatea de Ştiinţe EconomiceStr. Eminescu nr. 15, tel. 0257/213066 Marketing – zi, id, 3 aniContabilitate şi informatică de gestiune – zi, id, 3 aniAdministrarea Afacerilor – zi, 3 aniAdministrarea Afacerilor (în limba engleză) – zi, 3 ani Economia comerţului, turismului şi serviciilor – zi, id, 3 aniFinanţe şi bănci – zi, 3 ani

Facultatea de Medicină, Farmacie şiMedicină Dentară

Str. Feleacului nr. 1, tel. 0257/212204 Medicină – zi, 6 aniMedicină (în limba franceză) – zi, 6 aniMedicină (în limba engleză) – zi, 6 aniNutriţie şi dietetică – zi, 3 aniMedicină dentară – zi, 6 aniFarmacie – zi, 5 aniAsistenţă medicală generală – zi, 4 aniMoaşe – zi, 4 aniTehnică dentară – zi, 3 aniBalneo-fiziokinetoterapie şi recuperare – zi, 3 ani

Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative

Str. Unirii nr. 3, tel. 0257/282324, 0257/250599 Poliţie comunitară – zi, 3 aniLimba şi literatura engleză – zi, 3 aniLimbi moderne aplicate (engleză, franceză, germană) – zi,

fr, 3 aniIstorie – zi, fr - 3 aniŞtiinţe politice – zi, id - 3 aniRelaţii internaţionale şi studii europene – zi, 3 aniAdministraţie publică – zi, id - 3 aniJurnalism – zi, fr - 3 aniComunicare şi relaţii publice – zi, id - 3 ani

Facultatea de Educaţie Fizică şi SportStr. Praporgescu nr. 1-3, tel. 0257/254108 Educaţie fizică şi sportivă – zi, 3 aniKinetoterapie şi motricitate specială – zi, 3 ani

Facultatea de InformaticăBd. Revoluţiei nr. 85-87, tel. 0257/214505 Informatică – zi, id, 3 aniInformatică (în limba engleză) – zi, 3 ani

Facultatea de Psihologie, Ştiinţe aleEducaţiei şi Asistenţă Socială

Str. Praporgescu nr. 1-3, tel. 0257/338533, 0257/250609Psihologie – zi, id - 3 ani; Asistenţă socială - zi, id - 3 ani; Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar – zi, id - 3 ani.

Facultatea de Ştiinţe ale NaturiiStr. Liviu Rebreanu nr. 91-93, tel. 0257/228622 Biologie - zi, 3 aniEcologie şi protecţia mediului – zi, 3 aniGeografia turismului – zi, 3 ani

Facultatea de InginerieStr. Cocorilor nr. 57, tel. 0257/251566 Silvicultură – zi, fr, 4 aniInginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism

– zi, fr, 4 aniPeisagistică – zi, 4 ani

ROMÂNIAMINISTERUL EDUCAŢIEI, CERCETĂRII, TINERETULUI ŞI SPORTULUI

UNIVERSITATEA DE VEST „ VASILE GOLDIŞ” ARAD 310025 ARAD, Bd. Revoluţiei nr. 94-96, tel. 0040/0257/280335, fax 0040/0257/280810,

e-mail: [email protected] web: www.uvvg.ro

Admiterea în învăţământul superior la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”din ARAD, pentru anul academic 2010 – 2011

FACILITĂŢI ACORDATE STUDENŢILOR- nu se percepe taxă de înscriere - nu se percepe taxă de admitere - taxele de şcolarizare sunt chiar în scădere faţă de anul trecut şi pot fi

achitate în 4 rate- prima rată este de 40% din taxa de şcolarizare- condiţii avantajoase şi reducerea costurilor de preţ la cazare şi masă- asigurarea de burse de studiu în străinătate (programele Erasmus)

BENEFICIAZĂ DE REDUCEREA TAXEI DEŞCOLARIZARE

studenţii care achită integral taxa de şcolarizarestudenţii Universităţii care provin din aceeaşi familiestudenţii ai căror părinţi sunt cadre didacticestudenţii care nu depăşesc vârsta de 25 de ani, ai căror părinţi sunt pen-

sionaripreoţii, copii de preoţi şi clerul monahal, pastori ai cultelor religioasecadrele didactice – învăţători, profesoristudenţii care urmează două sau mai multe specializări în cadrul Uni-

versităţii studenţii care urmează a doua specializare în cadrul Universităţii,

fiind absolvenţi ai Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad

BENEFICIAZĂ DE ŞCOLARIZARE GRATUITĂ studenţii beneficiari ai burselor „Vasile Goldiş” – locuri nelimitate fără

taxă de şcolarizare (locuri bugetate)candidaţii din promoţia 2010care au obţinut între media 9 şi 10 la exa-

menul de bacalaureatstudenţii care provin de la casele de copii sau orfani de ambii părinţi,

care nu realizează venituri şi care nu depăşesc vârsta de 25 de aniabsolvenţii claselor a XII – a care au obţinut locul I-III la olimpiade-

le şcolare, faza naţională în anul 2010absolvenţii claselor a XII-a care au fost şefi de promoţie în anul 2010

ADMITEREAAdmiterea pentru ciclul universitar de licenţă se organizea-

ză pe bază de concurs de dosare în septembrie 2010, conformurmătorului calendar:

4 august – 26 septembrie: înscrierea candidaţilor27 septembrie – comunicarea rezultatelor admiterii

Informaţii suplimentare:CENTRUL PERMANENT DEINFORMARE ŞI ÎNSCRIEREB-dul Revoluţiei Nr. 94-96, Tel.

0257/280373 email: [email protected]:www.uvvg.ro;

Acte necesare la înscriereDiplomă de bacalaureat în origi-

nalCopie legalizată a diplomei de

bacalaureat Adeverinţă medicală

Certificat de naştere (copie legali-zată)

Certificat de căsătorie (copie lega-lizată – după caz)

Trei fotografii format 3/4Dosar plic

NNOOUU!! Specializări noi: Poliţie comunitară – zi, 3 aniNutriţie şi dietetică – zi, 3 aniInformatică (în limba engleză) – zi, 3 ani Administrarea afacerilor în limba engleză – 3 aniMedicină (în limba engleză) - zi, 6 ani