think ahead 11-12 februarie 2012

of 11 /11
Eș elev de liceu și nu și ce urmează la finalul clasei a XII-a? Acest atelier este exact lucrul de care ai nevoie! Raport evaluare ediția I 11-12 februarie 2012, Bucureș

Upload: scoala-de-valori

Post on 11-Mar-2016

219 views

Category:

Documents


2 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Gandeste pentru tine

TRANSCRIPT

Page 1: Think Ahead 11-12 februarie 2012

Ești elev de liceu și nu știi ce urmează la finalul clasei a XII-a? Acest atelier este exact lucrul de care ai nevoie!

Raport evaluare ediția I 11-12 februarie 2012, București

Page 2: Think Ahead 11-12 februarie 2012

2 Think Ahead / Gândește pentru tine

Feedback pentru organizarea proiectului

Despre Think Ahead11-12 februariePrima ediție Think Ahead a avut loc în luna februarie, weekendul 11-12, de la ora 10:00 la 18:00, în ambele zile ale atelierului de educație non-formală. Au participat 30 de elevi din mai multe licee din București (Gh. Sincai, Eminescu, Coșbuc, Școala Centrală, Madgearu, Lazăr, Vianu), dar și din afara capitalei (2 participanți din Slatina - Ion Minulescu). Formularele de feedback au fost completate de 29 dintre participanți.

Aproximativ 50% din numărul total de participanți au spus că nu ar face nimic diferit. 25% și-ar fi dorit ca trainingul să dureze mai mult timp. 7% ar fi vrut să se lucreze mai puțin pe grupe, 5% ar fi făcut mai multe jocuri, 3% ar fi vrut să li se vorbească măcar pentru câteva minute individual. Restul de 10% ar fi adus o persoană din domeniul artelor să le vorbească despre meserii, ar fi promovat mai bine evenimentul, și-ar fi dorit să-i ajutăm să scape de inhibiții sau să venim cu o metodă inovativă de a îi ajuta să se descopere pe sine înșiși.

Ce ai face diferit dacă ai fi formator în Think Ahead?

Page 3: Think Ahead 11-12 februarie 2012

Think Ahead / Gândește pentru tine 3

40% au considerat că punctele forte al proiectului sunt informațiile despre valori, despre cum să îți descoperi valorile și despre cum să acționezi în funcție de ele. 30% au apreciat formatorii și modul în care s-a comunicat cu ei. 20% au apreciat că după acest atelier știu ce vor să facă în viață. Restul de 10% au precizat ca puncte forte ale proiectului: definiția scopului în viață și definiția succesului, munca în echipă, distracția și faptul că atelierul i-a ajutat să își dezvolte abilitățile.

50% dintre numărul total de participanți au răspuns că proiectul nu are puncte slabe. 30 % consideră că proiectul durează prea putin. 10% au fost nemultumiți de faptul că programul nu a fost respectat întocmai. 3% ar fi preferat ca majoritatea participanților să nu se cunoască între ei, să nu se lucreze atât de mult în echipe cu aceiași traineri și au considerat că ar fi bine să fie incluși și studenți în acest program.

Care crezi că ar fi punctele forte ale proiectului?

Care crezi că ar fi punctele slabe ale proiectului?

Page 4: Think Ahead 11-12 februarie 2012

4 Think Ahead / Gândește pentru tine

30% nu consideră că putem îmbunătăți această conferință, fiind deja perfectă. 20% și-ar fi dorit ca această conferință să dureze mai multe zile, 10% s-au plâns de faptul că a fost prea obositor, din cauza căldurii din sală și că au simțit nevoia să ia pauze mai des. 10% și-ar fi dorit mai multe jocuri. 5% și-ar fi dorit să fim punctuali și să respectăm întocmai agenda. Restul de 25% spun că le-ar fi plăcut să lucreze și în echipe de câte doi, să schimbe formatorii și membri grupelor, să îi audă pe ceilalți punând întrebâri mai des, să povestim mai mult despre cum ar putea ei să devină voluntari în organizație și să oferim „mai multe prăjituri”.

35% dintre participanți nu știu de ce pregătire suplimentară ar mai avea nevoie. 25% vor să învețe cum să vorbească în public. 15% consideră că trebuie să învețe să aibă mai multă încredere în sine. 10% își dorește să se descopere pe sine. 5% doresc să investească în dezvoltarea personală. Restul de 10% vor să muncească mai mult, să ia mai des decizii și să învețe mai multe despre viață.

Cum am putea să îmbunătățim această conferință?

De ce pregătire suplimentară crezi că ai nevoie?

Page 5: Think Ahead 11-12 februarie 2012

Think Ahead / Gândește pentru tine 5

70% au fost complet de acord. 20% au fost de acord. 7% nu au fost de acord. 3% nu au fost deloc de acord.

55% au fost complet de acord. 45% au fost de acord.

50% au fost complet de acord. 30% au fost de acord. 20% nu au fost de acord.

95% au fost complet de acord. 5% au fost de acord.

Pentru mine nivelul de dificultate al proiectului a fost potrivit.

Pot aplica ce am învățat pentru a face alegeri care mi se potrivesc.

Mi-au fost îndeplinite așteptările.

Facilitatorii s-au implicat activ în procesul meu de învățare.

Page 6: Think Ahead 11-12 februarie 2012

6 Think Ahead / Gândește pentru tine

60% sunt complet de acord. 30% sunt de acord. 10% nu sunt de acord.

Ca rezultat al acestui proiect simt că am mai multă încredere în mine.

Page 7: Think Ahead 11-12 februarie 2012

Think Ahead / Gândește pentru tine 7

Părerile participanților

“Consider că participarea mea la Think Ahead a fost încurajatoare pentru mine, m-a facut să privesc cu mai multă încredere în viitor și să am mai multă încredere în mine. Am primit confirmarea de care aveam atât de mare nevoie: nu te lasă influențat de ceilalți, nu alege o profesie, o meserie numai de dragul de a o face (și fără să-ți cunoști valorile, fără să te cunoști ca persoană), numai ca așa face majoritatea sau numai ca să ai bani (acel element la care deja nu cred că mai există persoană care să nu-i acorde importanță de prim loc, printre toate celelalte, de care de fapt ar trebui să ținem cont în carieră/ viață).“ (Ana Lavinia Popa)

“Am început să fac progrese în legatura cu timiditatea mea în fața unui public sau a unui grup, mi-am făcut prieteni noi și am învățat să zâmbesc mai mult.“ (Denisa Alexandra Rusanescu)

“O experiență de neuitat; o șansă pentru mine pentru a-mi găsi job-ul perfect.“ (Irina Maria Stanigut)

“Am avut ocazia să descopăr multe lucruri pe care nu le știam înainte. De asemenea, am avut ocazia să cunosc oameni excepționali. Consider că acest proiect m-a ajutat într-o anumită măsură în legătură cu deciziile mele de viitor, m-a ajutat să am mai multă încredere în mine și în ceea ce-mi doresc.“ (Ioana Raluca Bica)

“O experiență frumoasă, am cunoscut oameni noi și diferiți și am ascultat și poveștile altora.“ (Sandra Radu)

“O experiență frumoasă, un mod benefic pentru a-mi petrece timpul liber.“ (Paul Ionescu)

“M-a facut să realizez că deși visul meu pare de nerealizat este totuși posibil. Am mai multă încredere în mine și sunt sigură că voi face ceea ce mi-am propus și că visul meu nu este deloc departe, dar mai mult decât atât SUNT CAPABILĂ să ÎL ÎNDEPLINESC.“ (Ingrid Beatrice LISMAN)

“M-a ajutat foarte mult și acum știu în funcție de ce lucruri să fac alegerile în viață, legat de carieră.“ (Ilinca Stefanescu)

“Am învățat că pot avea încredere în mine și că îmi pot urma visele fără să mă judece nimeni. Cu muncă și ambiție și un obiectiv stabilit poți ajunge exact unde îți dorești. Am învățat că există doar experiențe, nu unele bune sau rele și că cele mai proaste idei sunt nespuse. Este bine să pui întrebări, nimeni nu va răspunde la întrebări nespuse. Ar mai fi multe de spus, dar totul este numai de bine, sper să organizați cât mai multe activitati.“ (Laura Mariana Olaroiu)

“O experiență extraordinară, pe care aș vrea să o repet, din care am învățat foarte multe. După această experiență am căpătat mai multă încredere în mine și în visele mele.“ (Amal Yaseen)

“O experiență de neuitat, un weekend activ, o șansă de a asculta oamenii din jurul nostru.“ (Patricia Ionescu)

Părerile participanților au fost colectate în scris, fiind reproduse aici ad litteram.

Page 8: Think Ahead 11-12 februarie 2012

8 Think Ahead / Gândește pentru tine

Page 9: Think Ahead 11-12 februarie 2012

Think Ahead / Gândește pentru tine 9

“Cea mai bună idee din ultima vreme. A fost chiar folositoare pentru că pot spune că am mai multă determinare și dorință să aflu cât mai curând ce voi face în viață. De asemenea mi s-a părut o experiență foarte interesantă și folositoare tocmai pentru că facilitatorii au fost aproape de noi.“ (Cosmina Epure)

“Participarea mea la Think Ahead a fost amuzantă, plină de beneficii și pur și simplu genială, dar prea scurtă.“ (Andrei Bulagea)

“Am descoperit lucruri despre mine pe care înainte nu le luam prea mult în seamă. Această experiență m-a făcut mai încrezătoare și am cunoscut o mulțime de oameni interesanți, dar și lucruri noi despre cei pe care îi cunoșteam deja. M-a învățat că pot să combin ingenios toate lucrurile care îmi plac pentru a avea un viitor cât mai plăcut și mai dinamic cu putință.“ (Andreea Stefania Pistea)

“Am întâlnit oameni extraordinari, cu povești extraordinare, care au împărtășit informații benefice pentru adolescenți. Abia aștept următorul curs pentru că, cu siguranță, nu voi spune că a fost un weekend pierdut.“ (Stefania Catrinoiu)

“Nu regret că m-am înscris. Acest proiect mi-a deschis puțin ochii despre ce vreau să fac și alegerile pe care le voi lua.“ (Adrian Mihalache)

“O experiență plăcută ce m-a învățat lucruri noi, o ocazie să-mi fac noi prieteni, o oportunitate să-mi lărgesc orizonturile.“ (Andrei Pintilii)

“Am descoperit lucruri noi și, deși nu știu încă pe ce mă voi baza în viitor, sau ce domeniu să urmez, mi-am format niște valori, mi-am făcut un vis, am conștientizat ca un vis se poate schimba, actualiza în funcție de noi și de oportunitățile pe care le avem. Știu ce este un obiectiv și că orice îmi doresc să realizez în continuare, chiar și ceva ce alții o consideră banalitate îl pot obține printr-un obiectiv bine definit. Am prins încredere în mine și acum ȘTIU să țin un discurs în fața unui public.“ (Denisa Traistaru)

“A fost primul workshop de acest gen la care am participat. Pot spune cu siguranță că nu va fi ultimul. Atmosfera destinsă, jocurile interactive și tips-urile foarte folositoare m-au convins de necesitatea participării mele la astfel de ateliere în vederea dezvoltării mele personale.“ (Andrei Sili)

“O experiență plăcută și productivă. M-a ajutat foarte mult pentru că mi-am descoperit valorile, scopul și am aflat ce înseamnă succesul pentru mine. Sunt mulțumită de acest proiect și mi-a îndeplinit așteptările.“ (Elena Stefania Trandas)

“M-a ajutat foarte mult în a-mi da seama în sfârșit ce aș vrea să fac în viața. Mi-am aflat în sfârșit valorile și am aflat cum să mă folosesc de ele și de pasiunile mele pentru a alege un job. Experiența mea la Think Ahead a fost una extraordinară și aș repeat-o.“ (Sorana Boncota)

“Am reușit să clarific cam pe ce m-aș orienta cu privire la carieră. A fost o experiență interesantă.“ (Ilinca Porojan)

“Am învățat mai multe despre mine. Indiferent de ce alegeri faci, poți să te răzgândești, să te deschizi către alte oportunități. Think Ahead m-a învățat că trebuie să faci ceea ce îți place, indifferent cine îți stă în cale sau te împiedică. Trebuie să visezi și să-ți urmezi visele!“ (Nae Ana-Maria)

“A fost folositor faptul că trainerii s-au prezentat foarte bine și și-au descris pe scurt viața. În mare parte sunt mulțumit de munca echipei. Felicitări!“ (Felix Ionut Rusanescu)

Page 10: Think Ahead 11-12 februarie 2012

10 Think Ahead / Gândește pentru tine

“Mi-am aflat din valori, am învățat să fac diferența dintre pasiune și talent și am descoperit lucruri noi despre mine. Acum am învățat ce întrebări să îmi pun în viață, cum să mă comport la un interviu și multe alte lucruri interesante.“ (Alexandra Costea)

“O experiență plăcută și interesantă, la fel ca și în cadrul proiectelor GROW și EUROEDU la care am mai participat, am învățat lucruri noi, interesante și care mă vor ajuta pe viitor. Experiențele celor 3 persoane care au povestit despre job-urile lor m-au pus pe gânduri și în urma lor am ajuns la concluzia că pe langă faptul că vreau să studiez relații internațional și afaceri la Harvard, vreau să ajut și copii din Africa și vreau să încerc și un job în vânzări. De fiecare dată cănd particip la un proiect cu Școala de Valori plec de aici cu idei noi, la care nu m-am mai gândit până acum, la care reflectez câteva zile, acasă. Plec întotdeauna cu gânduri minunate, idei noi, planuri noi, obiective și metode noi de a obține ceea ce îmi doresc. Deși am mai participat și la alte proiecte cu alți traineri, tot cei de la Școala de Valori mi se par cei mai tari și cei mai motivanți pentru mine, și tocmai de aceea particip și voi participa și pe viitor la proiectele organizate de ei. A fost o experiență minunată, ca întotdeauna!“ (Andreea Traistaru)

Page 11: Think Ahead 11-12 februarie 2012

Think Ahead / Gândește pentru tine 11

Alexandra PârlogeaProject [email protected] 239 995

Armina SîrbuHead of Educational [email protected] 137 488

Contact

Un proiect: