subiecte atestatp1

of 74 /74
Examen pentru obţinerea atestatului profesional în informatică 22 Mai 2014 Biletul nr. 1 Subiectul I: Se citesc de la tastatura n numere naturale, cu cel mult 9 cifre fiecare. Scrieti un program care pentru o cifra k citita de la tastatura, afiseaza pe ecran cate numere prime in scrierea carora apare cifra k, se gasesc in sirul dat. Exemplu.: pentru n=4 , cifra k=2 si valorile citite 23, 603, 122, 27 se obtine numarul nr = 1, care corespunde valorii 23. Subiectul II: 1. Proiectaţi o bază de date , necesară pentru evidenţa studenţilor şi a rezultatelor la examene . Baza de date contine tabelele: STUDENŢI (cod_student, nume, grupa) EXAMEN (cod_student, denumire-curs, profesor, nota) Populaţi fiecare tabelă cu cel puţin 5 articole , astfel incât să poată fi verificate cerinţele problemei de la punctul 2. 2.Rezolvaţi următoarele cerinţe : a. Eliminaţi din tabela EXAMENE toţi studenţii care au obţinut note sub 5 la examene. b. Afişarea unei situaţii centralizate cu rezultatele la examene pentru fiecare student sub forma următoare: Nume student Denumire curs Nota obtinuta c.. Afişaţi numărul studenţilor. Subiectul III: vezi verso Presedinte comisie Profesori examinatori: Prof. Cristina Diana Vâlcu _________ Prof. Gheorghe Sandu __________ Prof. Constantin Cretu __________

Author: diana-ionela

Post on 12-Jan-2016

214 views

Category:

Documents


0 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

S se creeze o tabel cu structura Cod_numeric_personal, Numele, Data_angajarii, Data_nasterii i s se introduc 8 articole c

Examen pentru obinerea atestatului profesional n informatic

22 Mai 2014Biletul nr. 1

Subiectul I: Se citesc de la tastatura n numere naturale, cu cel mult 9 cifre fiecare. Scrieti un program care pentru o cifra k citita de la tastatura, afiseaza pe ecran cate numere prime in scrierea carora apare cifra k, se gasesc in sirul dat.

Exemplu.: pentru n=4 , cifra k=2 si valorile citite 23, 603, 122, 27 se obtine numarul nr = 1, care corespunde valorii 23.

Subiectul II:

1. Proiectai o baz de date , necesar pentru evidena studenilor i a rezultatelor la examene . Baza de date contine tabelele:

STUDENI (cod_student, nume, grupa)

EXAMEN (cod_student, denumire-curs, profesor, nota)

Populai fiecare tabel cu cel puin 5 articole , astfel inct s poat fi verificate cerinele problemei de la punctul 2.

2.Rezolvai urmtoarele cerine :

a. Eliminai din tabela EXAMENE toi studenii care au obinut note sub 5 la examene.

b. Afiarea unei situaii centralizate cu rezultatele la examene pentru fiecare student sub forma urmtoare:

Nume studentDenumire cursNota obtinuta

c.. Afiai numrul studenilor.

Subiectul III: vezi verso

Subiectul I: Se citeste de la tastatura un numar natural n cu cel mult noua cifre si care determina daca exista un numar natural k cu proprietatea ca n=1*2*3**k. Daca exista un astfel de numar, programul va afisa mesajul Da , altfel va afisa mesajul Nu.

Subiectul II:

1.Proiectai o baz de date , necesar unui liceu pentru evidena datelor despre profesori i elevi . Baza de date este format din tabelele:

PROFESORI (cod-profesor, nume, specialitate, clasa-diriginie)

ELEVI (cod-elev, clasa, nume, med-sem1, med-sem2, nr_absene_nemotivate)

Populai fiecare tabel cu cel puin 5 articole , astfel inct s poata fi verificate cerinele

problemei de la punctul 2.

2.Rezolvai urmtoarele cerine :

a. Datele elevului Ionescu Victor au fost introduse greit .Efectuai corecia necesar, tiind ca el are 9 absene nemotivate , media general pe semestrul 1 este 7,90 i media de pe semestrul 2 este 8,20. Afiai tabela dup modificrile efectuate.

b. Afiati o situaie statistic a mediilor pe clase, de forma urmtoare:

CLASAMEDIA CLASEI PROF. DIRIGINTE

c.Afiai clasa cu cel mai mare numr de absene.

Subiectul III: vezi verso

Subiectul I: Se citeste de la tastatura un numar natural n, 02. Cunoscnd valoarea n, numr natural citit de la tastatur cu 0